‘Geen stadsdeelvoorzitter van Surinaamse afkomst in A’dam-Zuidoost’

25

Er komt toch geen stadsdeelvoorzitter van Surinaamse afkomst in Amsterdam-Zuidoost. Vorige maand werd bekend dat Zuidoost op zoek ging naar een nieuwe stadsdeelvoorzitter. Volgens Hat Parool zou de nieuwe man of vrouw een Surinaamse achtergrond moeten hebben en de lijn voortzetten van Hannah Belliot, Elvira Sweet en Marcel La Rose.

Oud-Kamerlid John Leerdam(foto) werd de laatste weken nadrukkelijk genoemd als kandidaat, maar zijn partij heeft hem gepasseerd ten gunste van Tjeerd Herrema schrijft De Telegraaf. Herrema was zeven jaar lang stadsdeelvoorzitter van Zeeburg en later wethouder Verkeer. Hij trad af vanwege de chaos rond de aanleg van de Noord/Zuidlijn.

Als stadsdeelvoorzitter van Zuidoost volgt Tjeerd Herrema de in Paramaribo geboren Marcel La Rose op.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Eey Tjeerd gefeliciteerd mang!!

  pasew thanks..heb je wat tips voor mij??

  ai luister noh,..om te beginnen…koop een Gullit kapsel, en met sinterklaas moet je 3 weken vakantie nemen!!

  okay daantje!

  maar er is nog meer; neem ook 3 weken als er is keti-koti, 6 weken bij Kwakoe-festival, 3 weken bij Marrondag, 3 weken bij 25 novenber en neem ook 3 weken als op bezoek komt Wijdenbosch!!!

  jongu pasew ik ga tegemoet een mooie toekomst ook voor vrouw en kinderen met zoveel vakantie!!!

  ja mang..zeker als jij niet vergeet dievenijzer 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 2. @pasew, Fawaka mang.
  Let op! Tjeerd is m.i.v. heden voor 1 1/2 jaar lekker ingesmeerd.
  Dus dan hebben wij straks ook een Zuidoostlijn.
  En wat bedoel je met “dievenijzer”?
  Amsterdam-West: Stadsdeelvoorzitter “Mocro”
  Amsterdam-Oost: Stadsdeelvoorzitter “Mocro”
  En na Tjeerd over 1 1/2 jaar krijgt Amsterdam-Zuidoost een nieuwe Stadsdeelvoorzitter “Owusu KWAKOE” uit Ghana.
  Mits de Stadsdeelraden niet door Politiek Den Haag is opgeheven.


  Maak melding

 3. Fer. E. Odi..

  diefijzer…maar naar Su maatstaven noem ik het dievenijzer,..omdat zij ook hiermee aan de haal gaan,….het zijn echte kaalplukkers 🙂


  Maak melding

 4. pasew, Odi odi en natuurlijk ook de overige forummers.

  (diefijzer-dievenijzer): Mi grabu na torie.

  Ik was nog niet helder van geest.
  Ik luister toevallig naar RadioMart via (internet) naar een uitzending van Tjeerd Herrema.

  Alvast een prettig weekend aan een ieder.


  Maak melding

 5. Die ene meneer die weggestuurd is door het pvda die mag nooit in de naam van surinamers daar zitten.
  Deze meneer is een afval werker,hij deugt van geen kanten.
  Groetjes,


  Maak melding

 6. Fer. E.,

  breek-in in die uitzending en zeg tegen die kale Tjeerd;

  als daar de pleuris uitbreekt, dan moet hij veel vakantie nemen, want zijn dunne huid is niet bestand onze dikke dit & dikke dat 🙂


  Maak melding

 7. Suris hebben wederom laten zien niet met elkaar te kunnen samenwerken, dat hebben we kunnen zien in het stadsdeelraad van a’dam Zuid-oost dus is het beter dat een blanke maar stadsdeelvoorzitter wordt! Mocros hebben de suris van alle kanten ingehaald in Nederland!


  Maak melding

 8. Pitbul,

  Het is niet dat ‘wij’ niet met elkaar kunnen samenwerken. feit is dat ‘wij’ hebben uitgesproken dat witte mensen beter en zijn en dingen beter kunnen.

  feit is dat ‘wij’ elke dag weer uitspreken dat ‘we’ minder zijn en dus wordt dat wat je uitspreekt ook een realiteit.

  Kijk niet naar anderen, die vinden zichzelf goed genoeg om wat dan ook te doen en of zeggen.

  Als jij gelooft dat je iets kan dan doe je het ook. Als ‘we’ alvast beginnen onze angsten, beperkingen niet op anderen die op ons lijken te projecteren komen we ergens.

  Die zelfhaat die spreekt uit je post, draag je over op je kinderen en die groeien met diezelfde flauwekul op waar jij zo sterk in gelooft.

  Ik hoop dat Tjeerd een goede job doet voor de mensen van het stadsdeel. daar moet hij op worden afgerekend, op niets anders lijkt me.


  Maak melding

 9. @ik vraag me af

  Ik ondersteun je reactie. De postkoloniale conditionering zit er nog diep in bij veel van onze broeders en zusters. Ik vrees dat sommigen er nooit meer uitkomen.


  Maak melding

 10. Beste Anna_Zoeloe: En jij bent zeker het schoolvoorbeeld van een ‘zuster’ die geen last meer heeft van ‘postkoloniale conditionering’

  Jij kruipt liever in het achterwerk van een crimineel/moordenaar oftewel: de vaders des vaderlands van Suriname………..


  Maak melding

 11. Eey Baba & Mai.. hoe gaat het na bijkans 32 jaar UIT SURINAME & in Den Haag??

  Mineer…wij gaan Goeddd…wij gaan bouwen een tempel waar rest Europa jaloers van wordt en zonder STEUN VAN WILDERS!!!

  Moesje mi skati…hoe zit dat met jou anna- Z-O???

  deng mpp skska moers*** konijnenverwekkers,..overal maken zij een p**ng pa**ng shit in samenwerking met afrika-achtigen!!

  Moesje mi Gudu…wil jij verhuizen naar Den – Haag???

  !!!!! HARE RAMA HARE KRISHNA !!!!


  Maak melding

 12. Switie anna, deze valt onder de noemer “LIEFDEVOLLE AANVAL”, alle Suri’s goedweekend zeggend sluit ik af met…

  …In De Hangmat Snel Snel…hmmmm 🙂 🙂


  Maak melding

 13. op zouten met jullie stad deel voorzitter .maakt voor mij geen moer uit als het nou surinamer ,turk ,antilliaan ,marokaan ,nederlander .wat is het nut daarvan als je naar kleur kijkt .ik wordt er niet ber van hoorrr.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Hoe komt het toch dat jij iemand bent die steeds achter de feiten aanholt. Je reacties komen steeds met een vertraging van dagen en worden daardoor irrelevant. Jij zou dus graag willen dat ik het schoolvoorbeeld word van het achteruitkijken maar dat laat ik liever aan jou over. 😉


  Maak melding

 15. Ja nwe bezems vegen schoon en dit merken we bij de nwe regering van Su B.A.Ze vegen zo schoon dat we binnen 2 jaar alleen maar horen van de goede ratings,maar voor de rest ding sma e crepeer in su.Ze vegen de departementen schoon en plaatsen hun poppetjes.Ze vegen de portemonnee van de suries schoon.Via ’t internet hoorde ik een zekere Lisbeth Henk Ramdanlal vragen waarom hij niet van 350 srd kan leven zonder beperkingen en iemand met beperkingen wel en ze zei ook dat Henk ramdan maar moet ophouden om dit als een verdienste van de BA regering te zien.En natuurlijk geeft die henk ramdan een toe letter antw.Dus ik ben niet blij met die nwe bezem zd-oost wordt moeilijker besturen dan ooit of anders gezegd ze zullen de bezuiningingen gewoon doorvoeren en de bewoners zijn de pineut. Met dank aan Muriel Dagoelies e.a. die dhr.Marcel Larose niet heeft gesteund toen die besloot te vertekken wegens bedreiging van een CRIMINEEL uit een CRIMINELE organisatie(Holendrecht)Glenn(de bedelaar)Codfried,De dwaze bellers van mart en ook nog piesabed(plast ie nog in zijn bed/broek) en verrrrader zoals DiDiBie hem noemt Jules Albert Wij(len)bosch die speciaal uit Su kwam om de mensen hier te vertellen niet op partijen te stemmen die Su(probeert)te boycotten.Dankjedekoekoek(hahahaaaiii)voor deze nwe bezem.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 16. Beste Anna_Zoele/Paarse Trol:

  Dat ik achter de feiten aanloop komt doordat Waterkant censuur op mijn ip adres toepast. Mijn postings de voldoen aan het regelement van dt media worden tegengehouden zonder reden of dagen later pas geplaatst.

  Blijkbaar stort de NDP aardig wat geld in de kleine kas van Waterkant anders kan ik niet verklaren dat types zoals jij ongestoord de meest vreselijke beledigingen naar andere leden kunnen plaatsen en binnen 2 minuten 66 plusjes hebben.

  Ondertussen doe jij als Paarse Heks waar je goed in bent. Als een trouw Bouterse Slaafje bi alles war deze meest vreselijke president die een Zuid Amerikaans land ooit heeft gehad ( moordenaar, coupepleger, drugscrimineel) diep in zijn achterwerk te kruipen.

  Jij vertegenwoordigt het slechtste en domste gedeelte van de Surinaamse gemeenschap.


  Maak melding

 17. Maakt me geen moer uit wie of wat vz is. Ik wil een goede! Leven in de Bijlmer is beter geworden in de 20 jaar dat ik daar woon. Over het algemeen. Nog steeds niet goed genoeg voor velen. Er moet nog veel gebeuren. Liever Herrema dan Leerdam hoor


  Maak melding

 18. We hebben genoeg van die Suri Zakkenvullers een betrouwbare witte is veel beter,die werken niet met een vriend van een vriend,kijk maar hoe het met Kwakoe ging(altijd geld tekort)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.