Oppositie drukt meerderheidsaandeel cambio door

40

PARAMARIBO, 5 okt – De oppositie is erin geslaagd een belangrijke wijziging door te drukken in de wet op cambio’s of geldwisselkantoren. Eigenaren mogen een meerderheidsaandeel nemen in de bedrijven. de oorspronkelijke tekst had het over het verplicht afstaan van aandelen aan derden. De oppositie stemde uiteindelijk toch tegen. De wet gaat veel te ver.

De bevoegdheden die de Centrale Bank van Suriname worden toegekend, zijn vergaand. Zo is het de bank die voortaan vergunningen verstrekt voor cambio’s. Het ministerie van Handel & Industrie mag dit niet meer. De oppositie heeft hier moeite mee, omdat het parlement nooit meer rekenschap kan vragen over het vergunningenbeleid. Volgens de wet Toezicht Geldtransactiekantoren mogen de cambio’s voortaan alleen geld wisselen.

Het overmaken van geld zal via een apart bedrijf moeten geschieden. Tot nog toe doen de cambio’s beide. Volgens de autoriteiten moeten het wisselen en overmaken scherp gescheiden worden. “Anders bestaat de mogelijkheid om risico’s van het ene bedrijf over te hevelen naar het andere”, zegt minister Adelien Wijnerman van Financiën. Met de nieuwe wet mag de Centrale Bank van Suriname ook strenger controle uitoefenen op de activiteiten van de cambio’s.


40 REACTIES

 1. ojee, koos de idioot is weer begonnen met zn anti SU Commentaren…let it go man…je krijgt nog een hersenbloeding.
  Op jou leeftijd moet je rustig aan doen 🙂


  Maak melding

 2. @ Yolanda,
  Kan jij mij uitleggen wat anti SU is aan de reactie van Koos de jong .
  want volgens mij ben jij degene die zich dom,emotioneel en idioot gedraag


  Maak melding

 3. @@ Mi dat mi lobi mi monie!! Laat het niet kwijt zijn of gaan!! Hou het onder controle svp!!! of overstappen naar een goede en betere, alleen is de vraag of je een goede in SU hebt??

  @@ Koos de Jong als het zo is, dan is het zeker een tegenvaller voor de DIDiBrie en zijn zijnen!! Sommigen kunnen gedachten lezen!! Hi, hi. ze weten over je leeftijg ook nog!! Hopelijk ook binnen de hersenen van de DIDIBrie en zijn zijnen!! Pfffff, GRRRRRRRR nu ben ik weer aan de beurt!! HI, HIIIIII. Ik kan nu alleen maar hen uitlachen! Mi bere au hati fu a lafu deng!!!


  Maak melding

 4. @gmap, doe maar niet alsof je voorhet eerst n bericht leest van ome koos…:) jullie zijn 1 pot nat, hahaha…wat n stel idioten, wiep ding(hersenloos) koos(dement) en jij…ach…LAAT MAAR tjepoti 🙂 SUKKELS!


  Maak melding

 5. Yolanda,
  Jij en anna_ZOT zijn één POT nat.
  Kritiek op Bouterse is geen kritiek op Suriname als land, dat maken jullie ervan, wij die iets verder denken dan onze neus lang is weten beter.


  Maak melding

 6. Hmmmmmm…je blijft jezelve maar afvragen waarom degenen die beweren ‘hersenen’ te hebben zoals ene yolanda,het juist zij zijn die achter een moordenaar aanlopen.
  Er is duidelijk iets mis met hun hersenen of ze bezitten dat helemaal niet.


  Maak melding

 7. @gmap en koos etc. Jullie zijn zo dom dat jullie het niet eens in de gaten hebben dat deze wet onder de regering van DDB is aangenomen. Dat betekent dat hij niets te vrezen heeft. Wel nu het zijn juist de vriendjes van voormalig sheriff santhoki met hun cambios en zogenaamde bouwmaterialen bedrijven, autohandelaren die moeten vrezen. Wat wat willen jullie anders. Jullie zijn zo gefrusteerd en gefixeerd op DDB. Dat jullie niet eens in staat zijn de koren van de kaf te scheiden.


  Maak melding

 8. DAMES EN HEREN,
  ZEER GEACHTE SRANANGMANS EN OEMAS BIJ DEZE ZOU IK JULLIE VERZOEKEN OM WAT ZORGVULDIGER OM TEGAAN MET DEZE FORUM. VOORAL MET HET OOG OP DE ONTWIKKELING EN DE VOORBEELD FUNCTIE NAAR ONZE JEUGD TOE!!! NOG MAALS INTERNET IS GEEN “DOTIE IEPIE”
  VR. GROET
  KODJOMENA


  Maak melding

 9. Eey DADA…wat is dit mang…jij bent de baas maar gedraagt zich als een haas!!!

  jongoe pasew..jij weet tog dat ik eind ’80 geroepen hebt….Pas Op Voor De Koelies,..zij hebben de economische macht & willen ook bestuurlijke macht!!

  Ja Pres…ik was daar met vakantie…Koelie Krachtie!!!!

  I Don’t Love this Beast


  Maak melding

 10. bij de vorige begroting hebben zowel de coalitie als de oppositie er voor gezorgd dat er MEER geld werd opgebracht op de begroting van het ministerie van onderwijs, dus wanneer men wil kan er wel een goede samenspel zijn??? nu m0oet de vraag gesteld worden “wie houdt wie voor de gek”?????


  Maak melding

 11. met gasten als gmap, koos de jong en nog een paar van die beesten, is waterkant.net verwordn tot een mamjo.

  Jammer dat deze zieke beesten het verzieken hier.


  Maak melding

 12. Alles is er in Sur.die een democratische staat moet hebben.
  Maar dat is alleen voor de schijn of de facade.De beslissingen worden toch genomen door een onzichtbare macht.Die maakt en breekt naar believen.Als bout jou niet kan omkopen dan boort hij je grond in.Zo was hij en gaat hij blijven tot zijn dood.

  Cobie.


  Maak melding

 13. soms wordt je moedeloos van als je al die dingen moet lezen .je weet niet wat je geloven moet,de een praat loslosie de ander praat boorborie.al die gasten houden het volk voor de gek.zowel de surinederlanders zowel de surinamers,en zo blijven wij maar in die leugens geloven.
  je hoopt dat parlementairs hun burgers goed inlichten over stand van zaken, en geen politiek bedrijven om er
  zelf persoonlijk beter van te worden .
  die banaba politiek van suriname lijkt wel alsof je op de albert cuypmarkt bent .waar moet het met suriname als je die mannen en vrouwen hoort praten .scholing krijgen deze gasten niet geloof ik .ik heb geen geweldige scholing gehad maar ik denk dat ik mij beter kan verweren als ik somo,brunswijk en nog een paar van die gasten moet horen ,zie een man als somohardjo die venetiaan tot parlements voorzitter had benoemd.
  al die mannen zijn als gehandicapten in het parlement .
  als je die parlements gebouw ziet van binnen dan weet je genoeg hoe laat het is , je schaamt je dood als je dat ding van binnen uit ziet op de nederlandse t.v.
  ik hou van mijn land ik ben in nederland maar mijn hart ligt in suriname, zowel die van mijn kinderen.het wordt tijd om het roer om te gooien .in bepaalde opzichten zie ik verbetering in suriname maar aan de andere kant moet er nog veel gebeuren.maar ik blijf hopen dat het goed gaat ,ik als surinederl heb weinig zeggen schap natuurlijk maar geef mijn mening ,de mensen die meer recht van spreken hebben zijn de mensen zelf in suriname .


  Maak melding

 14. hahahah weer zo,n verdraaide verhaal hier ik moet echt lachen hoor op deze side zijn ze zo antie su dat ze niet meer kunnen volgen,, oppositie druk wet door hoe dan? die wet is goedgekeurd door nationale assemblee met 27 stemmen voor en 7 tegen de nieuwfront,,en dat is de cambio wet,, de wet toezicht op geldtransactie kantoren is eveneens met ,,27 voor en 7 tegen nieuwfront aagenomen,,en de oppositie is van oordeel at de samenleving onvoldoende bescherm is met deze wet.als dat zo is dat de oppoitie deze wet heeft doorgedrukt hahahaha echt een kick hier op deze side alleen maar haters jullie zijn nu super blind geworden hoor ,,mie takkie,,


  Maak melding

 15. voor haters ,, de regering heeft palmolie deal met het indiase bedrijf ,,3f oilpalm agrotech ltd ,, getekend he super,het bedrijf zal voor de eerste tien jaren ruim vierduizend werknemers nodig hebben goede zaak ,, buitelandsbeleid ,, jullie nu dat is belangerijk voor suriname ,, mie takkie,,


  Maak melding

 16. hahahah haihihihihi waaaiaiaiawawawi kijk die minnetjes komen eraan mooi hoor om te zien takkie krijgt hier geen gekleurde handtjes maar meteen minnetjes ,, maar ik zie en weet hoor deze side is super antie deze regering is duidelijk ,, mie takkie,, geeft niet men lees toch en mijn meening zal nooit veranderen ik ben een echte surinamer in hart en nier ,,soso lobie voor de echte surinamer ,,one love,,


  Maak melding

 17. De oppositie, lees VHP, zal er alles aan doen de economische macht in Suriname onder zijn controle te houden. Als Cambiohouder hoef ik dan dus maar voor 0,000000000000000000001% aandelen aan derdenover te laten. Ik heb dan namelijk een meerderheids aandeel. Dit voornoemd percentage sta ik dan af aan een stichting (rechtspersoon) voorgezeten door mijzelf en klaar is Kees. Kijk zo ken ik deze boeven weer.


  Maak melding

 18. waarom mag takkie geen gekleurde handtjes? ik zie dat ik plusjes krijgt maar ik heb geen groen of rood handtje dus dat doet de operater,, ik geeft mijn menning als een ieder hoor dus waarom dit spelletje?


  Maak melding

 19. takkie

  mijn berichten die ik een half uur geleden vermeld hebt,,worden ook door die of wie weet ik niet ge blokkeerd.
  ER staat;;je reactie is verstuurd maar moet eerst goedgekeurd worden.WAT EEN ONZIN,,volgens mij is de redactie ook……………bezig


  Maak melding

 20. @Yolanda, maar ik nog steeds jong van geest mi gudu.. en mijn comments heeft niets met anti SU te maken. Dus als ik tegen Bouterse ben, ben ik anti SU ? Whahahahahahaaaa

  Ik weet niet wat je gerookt hebt, maar als dit je conclusie is zou ik maar heel snel een lawman datra zoeken. Je bent niet wijs meisje..

  Luister mi gudu, ik gun SU en mijn broeders en zusters het beste. Ik wens zelfs jouw het beste toe. En in mijn optiek is dat oa. een president met 10 schone vingers.

  Zo lang jouw Oom Desi met zijn vinger in zijn reet en de fles Baccardi rond banjerd in Paramaribo is dat alles behalve schoon.

  Op z’n minst kan hij beginnen aan het werk te gaan. Hij loopt namelijk zwaar achter op schema.

  Dat is toch niet teveel gevraagd ?


  Maak melding

 21. GOD blesse aan alle echte surinamers God zeggen takkie ga zo door en iederen die zich echt suri vollen ik ben 48 hier(nl) maar ik blijf suri en geen RM God zeggen alle suri/ Jullie ook RM geen haaaaaaaaaaaat fijne weken voor een ieder weken lekker ik moet werken


  Maak melding

 22. alles wat de regering bouterse goed keurt is in het belang van het surinaamse volk …mensen geloven toch ook dat als rutte zijn begroting presenteert het volk ze die mandaat heeft gegeven …zo ook de regering bouterse .
  voor en tegen stander heb vertrouwen in deze volmaakte regering .

  bouta kraktie


  Maak melding

 23. @Ruud, wat is in jouw ogen een echte Surinamer dan ? Als je tegen Bouta bent dan ben je een redimusu ? Sodemieter snel op.. achterlijke vent ! Volgens Goebels was je een Ariër als je blond en blauwe ogen had. We weten allemaal dat Ariërs niets anders dan Indiers zijn. We weten allemaal wat er met Goebels is gebeurt.

  De echte surinamers zijn de inheemse volkeren, de Indianen. Ga maar eens kijken in Coeroenie en Tapanahony.

  Juist met dit soort onzin veroorzaak je alleen maar 2 deling en onrust. Nergens voor nodig. Land is toch al op het bot verdeeld. Land moet weer verenigd worden en dat kan alleen als Bouta van het toneel is.

  Wij zijn allemaal Surinamers. Of je nu in Suriname woon of in Nederland.


  Maak melding

 24. Pero verschil tussen Baas en Rutte is dat Rutte z’n begroting wel financieel onderbouwd is. Verder is Rutte geen verdachte in moord, drugs en fraude zaken. Rutte zit ook niet op die stoel omdat hij amnestie heeft gekregen.
  Je moet geen appels met peren vergelijken. En jij hebt het over vertrouwen in deze volmaakte regering. Ga je mond spoelen. Die baas van je is niet te vertrouwen.


  Maak melding

 25. merlin

  nederland is de grootste viezerik op alle fronten als het gaat om bouterse,pedofillie,drugs ,mensen handel ga mij niet vertellen dat rutte beter is dan bouterse.
  bouta is nog altijd de sterke man van suriname en het volk geloofd in deze man .laat nederland zijn eigen mensen gaan berechten die ze moeten berechten …en niet met smoesjes komen dat dingen verjaard zijn en dat documenten pas na 60 jaar geopend mogen worden .moet nederland al die dingen zelf bepalen ..dus de slager die zijn eigen vlees keurt …nederland is de mecca van de drugs en dat weet de hele wereld ..en vergis je niet …de staat verdiend er aan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.