Ex-minister: willekeur bij corruptieonderzoek

78

PARAMARIBO, 4 okt – Er is sprake van ‘politieke willekeur’ bij de kruistocht tegen corruptie die president Desiré Bouterse heeft aangekondigd. Dit stelt Ganeshkoemar Kandhai, minister van Openbare Werken tijdens het vorige kabinet. De kruistocht en onderzoek naar corrupte handelingen zouden maar beperkt zijn. De focus is te veel gericht op OW.

Maar ook andere ministeries, zoals Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB,kwamen vaker negatief in het nieuws. “Het lijkt alsof de kruistocht stopt bij het ministerie van Openbare Werken”, zegt Kandhai tegenover de Times of Suriname. Toch heeft Bouterse bij beide ministeries onderzoek laten doen. Er zijn rapporten uitgebracht. Uiteindelijk is alleen dat van OW doorgestuurd naar de procureur-generaal. Bouterse beloofde in het parlement nog de ‘hele VHP-top’ op te laten sluiten.

De VHP, de politieke partij van Kandhai, zou achter de corruptie zitten. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi waarschuwde Bouterse geen politiek te spelen. Kandhai vreest dat het toch gebeurt. Tijdens de vorige regering zwaaide Pertjajah Luhur de scepter op RGB. Deze politieke partij is nu coalitiepartner van Bouterse. “Ik heb niets te verbergen, we hebben alles volgens de regels gedaan. Ik vraag wel, net als de voorzitter van de VHP, dat het onderzoek buiten de politieke sfeer wordt gehouden”, aldus Kandhai.

78 REACTIES

 1. Zo kennen we didibrie weer ! Zijn ware aard komt nu naar boven. Iedereen die tegen hem is / was wordt opgepakt en de cel ingegooid. Net als de tegenstanders in de jaren 80. Hij geeft zichzelf en z’n zoon wel amnestie voor misdaden die zij hebben begaan. Geschiendenis herhaalt zich weer. Laat ik vooropstellen dat corruptie ten alle tijden aangepakt moet worden, maar dat zou ook moeten gelden voor moord em drugshandel.


  Maak melding

 2. Su is hard op weg om weer een dicatatuur te worden. Racist Bouta heeft het nu gemunt op hindoestanen. Iedereen weet dat Somo de grootste graaier van Su is. Bouta, mu wroke bere.. zaka zaka


  Maak melding

 3. Toch mooi dat het onderzoek zich op het ministerie van Openbare Werken concentreert. Want, dan komen (als het goed is ;-)) de corruptieve handelingen van Ramon ‘ik pimp mijn kantoor’ Abrahams ook aan het licht. Of ben ik nu te enthousiast?

  Hoe heet het als je als president, je eega tot ambtenaar bombardeert en zij voor 8000 SRD per maand lintjes mag knippen?
  En als je je voor wapen en drugshandel veroordeelde zoon uitroept tot hoofd van een Counter Terrorisme Unit?
  Aha… juist nepotisme. Wie doet er nu onderzoek naar de corruptieve handelingen van s’lands hooggeplaatste crimineel?


  Maak melding

 4. Vergunningen voor verkavelingsprojecten met weg van 6 meter. Gunningen zonder inschrijvingsprocedure. Hele personeel thuis laten zitten. Verrichten privé werkzaamheden.

  Bouwvergunningen zonder ad vereisten te voldoen. Tjoekoe Bouwinspectie.

  Eigenlijk DiDiBrie wan a kerel Randjietsingh, ex NDP minister.


  Maak melding

 5. Bouterse beloofde in het parlement nog de ‘hele VHP-top’ op te laten sluiten.

  Bouterse is de enige van de helderste en de eerlijkste! Die DiDieBrie moet eerst diep in zijn hart gaan snuffelen, wat hij dan niet op zijn geweten heeft!! Wat een huichelaar die mafkees!! Kan hij niet meer herinneren wat hij met H.J. de Vries gedaan heeft?Ook alles leeg geplunderd!!! Hij moet ook nagaan wat zijn nazaat en zijn zijnen doet!! Deze man verdient wel een lintje naar de HEL!!! en ik vermoed dat hij geen groenelicht voor gaat krijgen van de DUIVELS!! De Duivels gaat hem zelfs negeren!! maar wel door een grote vuurzee heen!!


  Maak melding

 6. In ander soortgelijke landen was zo,n man als bouterse al lang opgeruimd d.m.v. een sniper bijvoorbeeld, maar hier houd het volk ervan om vernederd te worden, alsof mensen bang zijn voor deze idioot, terwijl hij totaal geen recht van spreken heeft als moordenaar en drugsdealer, en hopelijk gaan we nog meemaken dat deze idioot wordt opgepakt, en voorgoed word opgesloten, want heeft te lang van zijn vrijheid mogen genieten.


  Maak melding

 7. Hoe durf je de gehele top van een oppositie partij op te sluiten. Dat kan alleen in landen als Noord Korea, Vietnam of Wit Rusland bijvoorbeeld. Dit is Suriname onwaardig !!


  Maak melding

 8. @ Rufus.

  bout spraak liever met Calderon dan dat hij naar Randjietsingh ging luisteren.En nu kan hij nergens meer heen omdat niemand hem meer wil ontvangen.Straks is hij een UNASUR voorzitter met huisarrest.Kan hij even voelen hoe het was om met avondklok te leven hahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 9. @@koos de jong
  ik vindt het meer dan normaal dat bouterse laat onderzoeken wat zich heeft afgespeeld de afgelopen jaren bij ow .een schoon geweten vreest geen aanklacht denk ik.
  wij willen toch transparant en eerlijkheid !!
  het lijkt wel alsof men bang is wat komen gaat .
  wie kaats moet de bal verwachten denk ik .jfront en sommige surinederlanders streven maar om een ding .
  hoe kunnen zij bouterse achter de tralie krijgen ,het land bij hunnie komt op de laatste plaats ,bouterse is geen domme jongen ,hij ziet en weet dat nederland en front hem klein willen krijgen .wat bouterse hier doet is wat venetiaan heeft nagelaten toen front aan de macht was .het gaat mij om lands belang en corruptie en ik sta in dit geval aan de kant van het lands belang dus bouterse gewoon die zaak te laten onderzoeken .
  mensen krabbelen terug nu het op aan komt corrupite te onderzoeken .mensen roepen gauw vene had tien schone vingers maar jij bent de president die alles in de gaten moet houden als je schone handen zegt te hebben ,dat deed venetiaan niet ,de vhp heeft altijd o.w mogen beheren als er minister posten verdeeld moest worden.
  wij horen het wel wie wat of niets heeft gedaan .een ding ben ik blij bouterse heeft de aanzet gegeven .bouterse is met lands belang bezig en als mensen vinden dat hij niet met lands belang bezig is hebben die mensen een probleem .als men zegt dat bouterse met politiek bezig is ,dan bewijst dat wederom dat bouterse een strateeg is en tien keer slimmer is dan front waaronder venetiaan en sathoki ,niet dat deze heren corrupt zijn geweest,maar dat de minister van de vhp en dus ook front een probleem heeft als er dingen aan het licht komen die het daglicht niet kan verdragen .er speelt niet alleen corruptie in deze zaak ook politiek .weet u aan wat bouterse nu denkt !!!ze willen mij dwars zitten met die amnestie kwestie dus ik heb wat om terug te slaan .het wordt spanend de komende twee jaren in de surinaamse politiek ,front en de vhp gaan veel moeten uitleggen als het zover komt .men vond dat bosje corrupt was toen venetiaan het roer overnam ,waarom heeft front onder venetiaan geen zaak van gemaakt als je bewijzen hebt,waren dat loze gebaren van venetiaan toen bosje werd beschuldigd van boeverij,waarom hebben ze het dan stil gehouden en geen zaak van gemaakt .
  als er corruptie gepleegt wordt en je constateert dat dan moet je ingrijpen als je van je land houdt en zonder aanzien des persoon .venetiaan,front bouterse is jullie weer een stapje voor .een teken dat venetiaan een licht gewicht is ,anders had venetiaan dit moeten zien aankomen .ik heb het gevoel dat front en de gehele vhp zitten te knijpen wat er komen gaat .
  nuurlijk hangen ze het niet aan de grote klok maar het is wel niet leuk wat kan gebeuren als er corruptie is gepleegd op o.w wij wachten het brustig af.


  Maak melding

 10. @patron
  Patron ,please,zwijg toch man,jij hebt nu eenmaal geen stemrecht!Hou toch op om reclame te maken voor je idool bouta ,die waardeloos is in alle opzichten!
  Hij schittert alleen maar in de zaken die je in 1 adem WAARDELOOS en MOORD kan noemen!


  Maak melding

 11. @patrong, Bouterse wil alles onder controle houden als Chavez.

  =Laten anderen het maar uitzoeken en laat Bouterse zich op de achtergrond houden.

  =Pas op dat hij straks niet alles overneemt. DICTATOR noemt men dat.


  Maak melding

 12. Dit heeft niks te maken met politiek ieder recht geaarde Surinamer met een klein beetje hersenen weet dat de combinatie VHP en NPS het land naar de afgrond hebben gebracht en nog brengen.De aan hangers van deze corrupte bende zitten nog op cruciale functies binnen de departementen.Bouterse moet door zetten om te trachten een halt toe te roepen aan deze bloedzuigers.Deze bloedzuigers stelen en zetten de witten op een voet stuk.
  Alle projecten met wat kennis wordt uit besteed aan de witten.VHP die zogenaamd voor landbouwers moet opkomen verkoopt ze met haar en huid.Bouterse weet precies hoe dit corruptie systeem werkt maak dit bekend.Als de corruptie in Suriname gestopt zou kunnen worden zouden alle sociale projecten gefinancierd kunnen worden. Dus meneer Vene je weet wat er moet gebeuren.Honderden miljoenen kunnen alleen bij Telesur gehaald worden.Ze doen zogenaamd nieuwe technologische investeringen maar het is geld verbrassen.Voor de leken verkopen ze het goed maar het is stelen van het volk.


  Maak melding

 13. Bouterse ja natuurlijk laat je mensen opsluiten.

  Wanneer sluit je jezelf uit en op en pak je je familie even aan.
  Of is dat allemaal normaal te noemen.


  Maak melding

 14. Bouterse als je eerlijk wilt worden en wat voor het volk wilt betekenen pak Staatsolie aan. de zogenaamde investeringen zijn niet in het belang van het land.Geld dat duurzaam verdient is verdwijnt straks in zakken van oplichters.Laat de grootheids waanzin om technologische projecten uit te gaan voeren waar Surinamers geen verstand van hebben.Zie ESSED;


  Maak melding

 15. Kan er nou niemand in Sur. er voor zorgen dat het land van de grootste crimineel, annex druggebruiker en dealer en die nog iets veel ergers op zijn geweten heeft afkomen evenals zijn zoon


  Maak melding

 16. Hahahahahihihihihhohhoehoehoeho
  SROTO DEN BEEST. WANG TRANGA BASIE, WANG TRANGA PRESIDENTIE. HABI NA PRESENTIE.
  SROTO DEN FUFURU MANG.FUFURU LEKI AKAFOWRU.


  Maak melding

 17. dat ddb dit allemaal doet,is helemaal niet erg..

  het ernstige is,dat het poep volk de volgelingen, onderdanen,ondergeschikten,loontrkers,hebzuchtigen hem ondersteunen .

  neem nou iemand als v.b. lackin,heeft hij geen verstand of is hij zo danig gebrein spoelt,dat hij niet zelfstandig kan nadenken..

  wat dacht je van éne parmissar,die heeft toch de lagere school bezocht en de krant gelezen..

  hoe ver moet je als mens door zakken,om enige begrip te hebben,laatstaan zelf standig nadenken..

  wat denk je dat het buitenland denkt van sme..


  Maak melding

 18. @Feedback
  O,ja hoor, bouta heeft 15 mensen vermoord en venetiaan 0.
  Hierin is bouta de Best geslaagde. Dat praat niemand tegen.
  And the award for the most killings goes to……yes Bouta.also known as the killer..


  Maak melding

 19. @Patrong / Savioen, beweringen van president Bouterse dat de vorige regering een financiële puinhoop achterliet zijn nergens op gebaseerd. De staan bovendien haaks op uitspraken van de governor van de Centrale Bank en directieverslagen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De regering Venetiaan heeft het prima gedaan. Het land is niet naar de afgrond gegaan. We hebben zelfs ratings bij bureaus als Standard & Poor, Fitch en Moodys. De schatkist is op orde.

  Laat ik voorop stellen dat ik ook voor transparantie ben en tegen corruptie. Bouterse beloofde in het parlement nog de ‘hele VHP-top’ op te laten sluiten ?? Vreemde uitspraak

  1) Het onderzoek was niet eens afgerond.

  2) Bouterse ondermijdt hiermee rechtelijke macht.
  Wederom probeert hij op de stoel van de rechter te zitten.

  3) Een partij top laten opsluiten gebeurt alleen alleen dicatoriale regeimes. Dit moet Bouta niet willen. De hindoe gemeenschap gaat dit niet accepteren.

  De grootste zakkenvuller in de Surinaamse geschiedenis is Somo. Iedereen weet dat. Laat Bouta een onderzoek naar Somo doen. Oooh wacht even, dan kan natuurlijk niet. Ze houden elkaar gegijzeld.

  Onderzoek naar corruptie PRIMA ! Maar dan door een onafhankelijke partij die toegang heeft tot alle dossiers !


  Maak melding

 20. If a panja dan mek a panja!

  Als hij het Ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, meeneemt in het onderzoek, dan zal hij de hele coalitie compleet met gedoogd partners, inclusief zichzelf, foetoeboi’s en heel veel jaren 80 militairen moeten opsluiten.

  Hoeveel land heeft somo gejat.
  Hoeveel land heeft brunsie gejat
  Hoeveel ex-militairen hebben grond gekregen.
  Hoeveel ex-militie-leden hebben grond gekregen voor stichtingen etc etc.
  Ook surineds die pro zijn.

  Al die gasten die grond hebben gekregen en nu zogenaamd een stichting zijn. Tjek die sites, allemaal vragen om donaties.

  This stinks.

  Hr. Santhokie, daag hem uit om ook RGB mee te nemen in het onderzoek.
  want,

  If a panja dan mek a panja, of zo iets…


  Maak melding

 21. nog zwemmend in mama’s vruchtwater…..

  Rampi rampi..wij gaan niet via de voordeur, daar staat Belfort op de loer!!

  Ok zegt Sampi…dan ontsnappen wij via de achterdeur!!

  er is geen regenboogkleur als SURINAMERS overgaan tot stelen,….maar er is altijd een KAMPIOEN!!!!

  FC MARRONWIJNE… 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 22. Na overleg, onderzoek en screening is de tijd nu rijp om orde op zaken te stellen.

  Het onderzoek mag beginnen. Verdachte en corrupte politici onder de Baviaan Venetiaan mogen nu trillen op hun poten. Verbaast me niet dat een paar net als Goedschalk indertijd al een visum aanvragen richting amerika, europa of elders in de wereld. Kornuiten en familie in Nederland, Suriname die ook hebben genoten van deze corrupte kudde van het Front raken in paniek als een hert die door een leeuw wordt achtervolgt en de daders als een gnoe tussen de kaken van een krokodil.

  Baas zal orde op zaken stellen en deze zg volksvertegenwoordigers, ministers, etc.achter de tralies hun verantwoordelijkheden t.o het sur. volk laten afleggen. Santhoki probeert dit te camoufleren en is steun komen zoeken in Nederland voor zijn VHP en niet voor het Front waar hij deel van uitmaakt. Verder is Santhoki op uit een etnische barriere te forceren om tegen de NDP als zittende regering raciale politiek te voeren en een complete anarchie en chaos te creëren in het zo vredelievend land als Suriname. Hij als ex-minister van politie en justitie wist als eerste wie schuldig maakten van corruptie en malversaties maar heeft dit allemaal verzwegen als hoofdverantwoordelijke omdat het allemaal ratten waren van het Front onder Venetiaan. Venetiaan had in zijn jaarstoespraak en beleidsnota “Corruptie” ook als een leidraad aangehaald maar had teveel wind tegen zich vanuit de VHP. Ook Vene had dit willen aanpakken maar helaas was hij te slap (Zie relaas Jan Pronk: Venetiaan gebrek aan daadkracht). Nu is er een sterke arm die NDPèrs, VHPèrs,NPSèrs, PLèrs en noem maar op ter verantwooding kan roepen die schuldig maken aan corruptieparaktijken. De tijd is nu rijp.


  Maak melding

 23. Bouterse zou volgens de berichten rapporten hebben doorgestuurd naar de PG. Bouterse kan de PG geen opdrachten geven om een dergelijk onderzoek te starten. Bouterse maakt deel uit van de regering en de PG van de rechterlijke macht. Indien er officieel geen sprake is van aangifte,kan de PG dit rapport naast zich neerleggen en de zaak seponeren.


  Maak melding

 24. @Machiavelli

  Bouterse is opperbevelhebber en als hem is gerapporteerd door de onderzoekscommissie over vermeende corruptieve praktijken van de bende van Vene dan mag hij als hoogste persoon van des lands het onderzoeksrapport door verwijzen naar de PG welke het uiteindelijk doorstuurt naar het gerechtshof.


  Maak melding

 25. Koos de jong

  Je spreekt je eigen tegen,en dat volg ik al een tijdje en nu weer.
  Waarom heeft venetiaan nagelaten om een onderzoek tegen somo.
  Waarom brunswijk amnestie,en geen onderzoek voor de wandaden van lonnie.

  De reden is poltiek gwin van vene en nu doet bouterse het zelfde met venetiaan.
  Mensen moeten de dingen niet eenzijdig bekijken,en dat doen jullie.
  Het is een politiek spelletje van beide kanten toch.
  Ik sta aan de kant van het surinaams volk ik bekijk het eerlijk,
  Als bouta het goed doet heeft hij mijn zegen,als vene het goed doet mijn zegen, maar bouterse slaat terug ,venetiaan heeft cruciale steken laten vallen waar bouterse nu gebruik van maakt,logisch ik zou het zelfde doen.
  Ik zie dat je het steeds hebt over de goede dingen van vene die hij heeft gedaan .monetair wel goed gedaan,maar dat doet deze regering ook en dat weten de financiele instelligen in de wereld,en jij ook,het staat breed uit gemeten op het internet.waarom geef je niet toe dat het zo is,je moet eerlijk zijn het gaat om jou land .je hoeft net als ik niet aan de kant van bouterse te staan maar ere wie ere toe komt .jullie zijn oneerlijk bezig ,en daarom zeggen jullie dat de ndpers dom zijn.

  PAls je wat vertelt dan moet je het hele en eerlijke verhaal verellen dan kunnen wij elkaar recht in de ogen kijken,maar dat doen velen niet omdat zij bouterse hekelen.
  Als ik ziedat hoefdraad goed bezig is ,is dat toch goed,bouterse heeft hem aan gestelt dat hij een goed financieel beleidt voert en dan vindt ik dat deze mam een schouder klopje verdiend van voor en tegen stander.als de aanhangers van front zien dat je het opneemt voor de goede dingen die hoefdraad doet,kammen ze je af,ik vindt dat dom en bekrompen ,laat mij dan voor bouterse zijn ,hier uit zie je dat anderen hun wil aan jou willen opleggen,dom en achterlijk vindt ik dat .suriname is van ons allen niet van bouterse of vene,je ziet duidelijk dat je surinederl hebt diesuriname onder bouterse lievwr naar de afgrond zien glijden dan vooruit komen .dat zal bij mij echt niet gebeuren ,de jong en sommige surinedel daar ben jij een van,endat vindt ik pas dom en achterlijk,volg ze hier dan weet je genoeg. Ik hoop dat zowel bouterse als welke surinamer ook aan de macht komt ,suriname vooruit kan helpen .


  Maak melding

 26. @Koos de Jong

  Koos de Jong heeft elke forumdeelnemer die hij tegen zich heeft verwezen naar een psychiater voor hulp.
  Verder blijkt dat deze Koos op uren dat hij zijn bijdrage zou moeten leveren aan de maatschappij door op het werk te zitten thuis op kosten van de uitkering
  inhoudloze kreten in zijn hol zit te uit te kraaien.

  Word het geen tijd om je weer te laten opnemen in het Pieter Baan Centrum Koos?


  Maak melding

 27. Mijn eerlijke verhaal is dat ik niet kan begrijoen dat een figuur die onze landgenoten het recht op leven,en het recht op eerlijk proces heeft ontnomen zich nu wederom gedraagt als een opperechter.
  Mijn eerlijke verhaal is dat ik mijn zelf keer op keer afvraag hoe het mogelijk is dat een figuur die zich zelf met een amnestiewet boven de nationale en internationale wet steld, mijn eerlijke verhaal is mijn landgenoten zich voor de zoveelste hun kop aan de zelfde steen stoten.
  Voor de rest wil ik alle rechtgeaarde surinamet verzoeken om door te gaan met het schrijven van de waarheid want alleen de echte waarheid en democratie kkan suriname uit de klauwen van deze bedriegers en bloeddorstige monsters redden.


  Maak melding

 28. Landgenoten, de president van de republiek Suriname roept partners van het Front op zich te melden voor het HOOFDGERECHT Roti-Bami Special en Pom zullen van de partij zijn.

  U bent er van harte welkom nadat u uw buik vol van heeft om te worden uitgelaten. Maar laat u zich a.u.b. door uw baas aan de ketting houden want wij onschuldigen willen niet gebeten worden door dolle honden.


  Maak melding

 29. Lieve,lieve patronnetje.

  Jo jij jo.
  Je geeft geen antwoord, niet leuk, Ik heb dat woord van jou geleerd. Alleen weet ik niet wat het betekend, das alles.


  Maak melding

 30. @Meneer Patrong.

  Heb je heimwee naar Dhr Ronuldo Venetiaan?
  Hmmmm, wat is je probleem.
  Waarom moet je de Ex-President zijn naam tij en ontij misbruiken?
  Laat die man met rust.
  Hij is allang klaar met jullie.
  Zijn missie is volbracht.

  Ik zeg dat het Front, de afgelopen 15jr onderbelicht. heeft bij de laatst gehouden verkiezing.
  Ik heb geen idee wie die spindoctor was van het Front, maar hij mag inpakken voor 2015.

  Dankzij de afgelopen 15jr leef je in een ‘democratisch’ land.
  Van de kapot geschoten gebouwen is er niets meer te bekennen.
  De infrastructuur, de munt, de angstige mensen, de administration van de overheid is binnen 15jr weer op poten gezet.
  Uniek voor een land, dat heel erg geleden heeft onder een vieze coup en een jarenlange binnenlandse oorlog.

  In die 15jr zijn er strategische plannen uitgezet, die jammer genoeg juist onder het bewind, van de veroorzaker van al het leed, resultaat leveren.

  Vraag nooit meer wat het Front heeft gedaan, dit dus in een notedop.

  Wat het Front verkeerd heeft gedaan is o.a het NIET opsluiten van bouterse en consorten.
  Jammer, maar niet iedereen is perfect.

  In 2015, krijgt het Front een internationale spindoctor.
  Dus maak je borst maar nat!

  Ik zeg dat het volk dankzij dhr Venetiaan nu in een soort van Democratisch land leeft.


  Maak melding

 31. En toen kwam het volk van Suriname in opstand: protestmarsen en stakingen…….

  Ye right……. iedereen doet een plas en alles bleef zoals het was.


  Maak melding

 32. Kanhai ziet willekeur bij corruptieonderzoek.

  We begrijpen je hel goed Kanhai, je zit op hete kolen, je voorganger op OW heeft al in de bak gezeten voor corruptie en jou dagen zijn geteld.

  Wanneer de regering klaar is met OW, volgt LVV en dan Juspol en zullen we zien wie van de VHP top nog uit het gevang blijft, stelletje geboren corruptelingen bijelkaar die hele VHP.

  Volgens je voorzitter maakt VHP zich op voor de strijd en buitenparlementair verzet is nu het toverwoord.

  Prima, dan moen jullie niet klagen, de CLAD rapporten liegen er niet om, jullie hebben op grote schaal gesjoemeld en zullen het gelach betalen.

  Ach wat moet je met de reacties van het gepeupel hier, jullie wilden corruptiebestrijding, nu krijgen jullie het.


  Maak melding

 33. @@ patrong ik snap niet hoe jij je verhaal neer kan zetten!! Ik geloof dat jij niet weet waarover het gaat in de forum!! Lees het nogeens svp!!

  Ik vraag mij af of jij niet verkkerd bent geboren! voor jou komt de zon op vanuit de Westen!! Je zegt het zelf!! Bouta(wij) willen eerlijkheid! Bouta wilt laten uitzoeken wat er in de afgelopen jaren heeft plaats gevonden! 1. de Moorden heeft ook plaats gevonden!!

  Sterker nog! je durft ook de volgende neer tezetten! Je bent wel gedurft hoor, moet ik zeggen!
  wij willen toch transparant en eerlijkheid !!
  het lijkt wel alsof men bang is wat komen gaat .
  wie kaats moet de bal verwachten denk ik! dus ook niet zeker van je zaak!!

  Patrong laat je wel even nakijken! Ik vind je echt zielig! je bent gewoon gestoord!!

  Jouw woorden:Waarom heeft venetiaan nagelaten om een onderzoek tegen somo.
  Waarom brunswijk amnestie,en geen onderzoek voor de wandaden van lonnie. Ray veters zijn los.

  Neen! de veters van Ray zijn niet los, maar de DIDIBRIE heeft toen de veters van Horb losgemaakt en opgehangen!!

  Hopelijk gaat die master van jou dit ook onderzoeken!


  Maak melding

 34. Wiep ding je moet je moeder gaan vragen als jij niet gevonden bent. Vraag haar if na bong priet joe…wie kaats moet terig verwachten,

  Waka boeng


  Maak melding

 35. En dit schreef onze (Patrong):
  Woensdag 3 oktober 2012 om 15:55 uur, door Patrong

  Ik ben surinamer van creoolse afkomst,wat bedoeld men met afro surinamer.
  Nog nooit van gehoort in suriname,pas toen ik in nedeland ben gaan wonen heb ik van afro surinamer gehoort.ik als creoolse surinamerbeschouw mij niet als afro surinamer,ik ben creoolse surinamer met europees bloed .ik heb nog nooit gehoort waar een blanke amerikaan zich wil identificeren met een europee amerikaan en ik voel mij niet vereerd met afro surinamer.

  En dit was mijn (reactie):
  @Patrong heeft nimmer een AFROKAPSEL gehad in SU.

  Vervolgens zegt onze (Patrong):
  Ik ben creoolse Surinamer met “europees bloed”!!!

  Dan wordt het:
  Patrong van Nassouwe
  ben ik, van Europese bloed,
  den vaderland getrouwe
  blijf ik tot in den dood.

  Dus pas op! A no bong priet joe…wie kaats moet terug verwachten.


  Maak melding

 36. Willen we dat het land vooruitgaat dan zullen en moeten we de corruptie bestrijden en uitbannen.
  Corruptie legt het land lam en zorgt er voor dat er geen enkele vooruitgang gemaakt wordt, anders dan de financieële vooruitgang van de corruptelingen en hun handlangers.
  Corruptie is een kankergezwel en de enigste therapie is om het drastisch uit te snijden en te verwijderen.

  Suriname gaat al decinia’s lang gebukt onder dit kankergezwel en het is hoog tijd dat het hard wordt aangepakt en uitgebannen.

  Hoe kan je tien schone vingers hebben als je de hoofdman bent van een bende corruptelingen?? Er zijn slechts 2 mogelijkheden: je doet mee; dan heb je dus geen schone vingers, of je bent uitzonderlijk naief en stopt je oren en je ogen ergens waar ze niet horen te zijn; in dat geval was je dan totaal ongschikt als hoofdman.

  In het belang van Suriname,het Surinaamse volk, en de daders in spé, is het van groot belang deze zaken grondig te onderzoeken, de daders berechten en te bestraffen zodat men weet dat in het Suriname van nu deze praktijken niet getollereed worden.

  Opsluiten die hap dus!!


  Maak melding

 37. natuurlijk moet er een justitieel onderzoek komen naar corruptie praktijken zonder aanzien des persoon…men heeft het steeds over corruptie en nu voegt bouterse de daad bij het woord en zo hoort het .

  wij zullen zien wat er uit de bus komt ,niet vooruit op zaken lopen natuurlijk maar het is een goede zaak.
  te wojo jagie oeeng sa zie soema serie .
  er zijn genoeg corrupte lieden die vrij rond lopen ,welke dat zijn weet ik niet ..een ding weet ik wel zeker en dat is somo alias tjekre tjekre voe voer jampanesie …etnisch denkende javaan en dat vindt ik niet goed .ik ben het niet eens met mijn president op dit punt van samen werking met somo ..maar het kon niet anders .vene deed het zelfde met brunswijk ,..leer om leer ze staan op gelijke voet .alleen merk ik dat bouterse slimmer is om een recht zaak te beginnen tegen politieke kopstukken .

  oja ….mensen para is in bloei para is altijd groot nieuws als het om productiviteit gaat …het is geen reclame het is de realiteit en deze pero durft hard op te zeggen dat miranda de sterke man is van para .
  in ytwee jaar regering bouterse is er veel gedaan op para ,mede dank zij de inzet van de paranen als pero.
  de echte casave planter …famirie pomtajer ook hoor .
  en daarom zeg ik tegen die redimusus suriname voorwaarts …suriname is het land van de toekomst met deze regering .weg met front weg met die redimusus ,weg met olland .bouta nomoe borgoe oppositie …in die zin dat wij het volk moeten laten zien dat wij aanpakken .

  tot nu toe is het gros van het volk tevreden ,drinkwater is van levens belang ,het zijn dingen die normaal moeten zijn ,vraag front wat ze al die jaren deden ….ze hebben een gezegde puin ruimen,puin ruimen ,en nog eens puin ruimen ,ding sa ruim puin te ding srif trong puin met vier zetels .

  miranda bouta kraktie nanga sranang volk .


  Maak melding

 38. @pero,…lees goed wat er staat voor je een reactie geeft,…Bouterse is op jacht op ieder die niet NDP is en hij heeft het gemunt op de VHP. Is dat eerlijk?? Je zegt heel mooi,..”zonder aanziens des persoon” maar dat doet hij niet,…aan Somo komt hij niet, omdat Somo een beerput van hem zal openen.
  Het is allemaal vies politiek spelen, en vriendendiensten.,,,en vooral de oppositie uitschakelen.


  Maak melding

 39. @@@patrong en afu sinsie

  honderd mie mang …front had inderdaad bosje beschudigd van corruptie ,maar hebben nooit een zaak van gemaakt .
  als je zeker weet dat er corruptie inn het spel is neem je eerlijk gezegd stappen ,…maar dat is niet gebeurt .
  bouterse neemt stappen en dan zullen we zien wat het wordt .in ieder geval gaan wij spannende tijden tegemoet .
  bouta kraktie


  Maak melding

 40. @pero,….natuurlijk wordt Para geholpen omdat daar de meeste NDPers zijn en die Miranda ook. Maar de regering is toch voor geheel Suriname?? of alleen waar de commissarissen NDPers zijn ?? Zie hier weer vriendendiensten van de regering Bouterse.
  Zo gaat Suriname nooit vooruit..jammer


  Maak melding

 41. Willekeur maakt niks uit als de corruptie maar aangepakt word.
  Waar is meneer Kanhai bang voor ?
  Als je niks gedaan hebt hoeft je niet bang te zijn voor willekeur ..


  Maak melding

 42. suri patriot

  vene heeft de kans gehad om corrupte lieden als somo en wijdenbosch te laten oppakken waarom deed hij dat niet !!
  ik zit niet te springen dat anderen de bak in moeten ..ik zit te springen dat het land goed komt ….maar zeg ik ..als dat land voor honderden miljoenen wordt benadeeld door corruptie en het vindt ik dat het onderzocht moet worden ja …vene had geen tijd om zijn ministers in de gaten te houden hij was te bang voor
  somo …en daarom vier zetels suripATRIOT .vene was geen slimme politicus ,vene heeft suriname laten bestolen worden door vooral somo en de vhp ..en daarom
  gaat suriname vooruit .mij gaat het niet om dat ik blij ben dat mensen de bak in moeten no no ik wil opbouw van suriname …je ziet dat mensen met name de oppositie aast om bouterse achter de tralie te krijgen …maar ik denk dat bouterse ze een stapje voor zijn .zie gilds en nog een paar vhp toppers die achter de tralie zaten .
  vene heeft lonnie de dans laten ontspringen terwil deze lonnie ook veel op zijn geweten heeft en tot nu toe .vene heeft somo de vrije hand gegeven om gronden in te pikken oeng libie mie!!!! suripatriot vetel mij nu waarom lonnie niet is aangepakt en waarom somo diet ook .
  bouta go go


  Maak melding

 43. @ Onzin: dat zegt hij toch ook??? lees weer de volgende zin=“Ik heb niets te verbergen, we hebben alles volgens de regels gedaan’ beter lezen!


  Maak melding

 44. @@Patrong!! De ware Patrong heeft zich bekend wat voor onderkruipsel en onbeschoft hij is!!!Mijn wijlen moeder gaat jou achtervolgen! Alles wat je vanaf nu meemaakt in pech, dan is zij het wel!!!!


  Maak melding

 45. . @@ wiep ding

  op de eerste plaats ben jij die onderkruipsel.
  .
  op de tweede plaats mag jou moeder jou achtervolgen
  jullie soort geloven in vodoo en rotsooi .

  boy draai drie lees salto dang smeer ie go.

  .

  jullie willen hier een grote smoel opzetten maar jullie kunnen niet incaseren.


  Maak melding

 46. Wat is de persoonlijke reden om deze mensen voor van alles te beschuldigen?
  Zijn deze personenrecht integer zodat men zichzelf niet kan verrijken?

  Euhhhhhhh????…………….


  Maak melding

 47. Bouta wordt zwetende wakker uit een hele nare droom!
  De droom was dat hij in de cel zat in Holland, naast iemand die nog het een en ander met hem te verrekenen heeft en waarvoor hij doodsbang is!
  Zien jullie dan niet dat hij alles op alles zet om zelf uit het gevang te blijven?
  De meeste corruptie is door hemzelf gepleegd, en daar is hij zich zeer bewust van!
  Bouta is een gewiekst mannetje dat zichzelf wel weet te beschermen, maar hij vergeet dat heet internationaal recht overal geldt, dus ook in SU!
  Bouta zal zijn straf niet ontlopen, reken daar maar op!


  Maak melding

 48. Ach al sluit hij heel vhp op er staat een leger jongere vhp-ers te wachten om de ouderen te vervangen.Dus als boutje denkt dat hij de vhp kapot gaat maken dan heeft hij het glad mis.
  Zo slim is deze lijder dus niet.
  Laat boutje zichzelf onderzoeken,want het volk weet niet wat hij momenteel uithaalt.Hij vult zijn zakken.


  Maak melding

 49. Mijne heren en dames. Laten we openlijk en eerlijk zijn. Met het opsluiten van de VHP top heb je corruptie nog niet bestreden in Suriname. Het zal jaren in beslag nemen om corruptie uit te bannen.
  Het volk van Suriname is generatie na generatie bekend en gewend geraakt met dit fenomeen waardoor een groot deel van het volk corruptie in diverse vormen dagelijks meemaakt. Laten wij beginnen bij de gewapende machten.

  1. Douane ambtenaren moet je voor 90 % vervangen door
  nieuw personeel. Ze zijn corrupt als ik weet niet wat.
  Als je als douane ambtenaar geen luxe auto rijdt of meerdere auto`s in jou bezit hebt dan heb je geen rijbewijs. ( En de villa`s dan). Waar halen zij dat geld vandaan?

  2. Militaire politie JAP Airport. Ze laten van de honderd bolletjesslikkers of drugskoerriers mischien 50 doorlopen en blaffen niet omdat ze van de andere 50 een kluif krijgen om zich zoet te houden.

  3. Politie die zich bij procesverbaal schuldig maken aan valse rapporten. Bij de keuringsdienst van voertuigen tjuku in handen nemen om het voertuig toch langs de keuring te laten gaan terwijl dat niet mag en strafbaar is.

  4. Cipiers ( penitentiaire inrichtingen). Hoe gevangenen aan bepaalde verboden middelen komen is een raadsel en hoe een paar de gevangenis kunnen ontvluchten is een braaksel. Als al deze wetsdienaren zich schuldig maken aan corruptie als strafbare feiten(terwijl zij dienen als het hoogste voorbeeld van de republiek) dan hoeft een vreemdeling zich niet af te vragen als de rest van het surinaamse volk ook corrupt is. Tenminste zo`n indruk krijgt men logisch. Het is een loodzware opgave die geen enkel president of ministerpresident (Arron)van Suriname heeft kunnen oplossen. De oude politiek (Front) is hoofdschuldige van dit fenomeen. Ook in nederland en laatst ook Frankrijk en andere grote europese landen maken deze gewapende machten (euro crisis) zich schuldig aan corruptie en drugshandel maar het richt niet zoveel schade(wel gezichtsverlies) aan als een land als Suriname en is makkelijker op te vangen. Een goede bestuurder is ook makkelijker te vervangen omdat er duizend andere een alternatief zijn maar niet in Suriname.Als je aan komt op JAP merk je het al hoe reizigers(je moet relaties hebben) duidelijk voorrang genieten om eerder de lange rij te ontvluchten en vrij door de immigratiedienst voorbij vliegen. Dit is ook een vorm van corruptie. Gelijke behandeling voor iedereen). Er moet een begin gemaakt worden om dit probleem aan te pakken. Eerste belofte president Bouterse speech bij inauguratie. En dat moet waar gemaakt worden. Time will tell.


  Maak melding

 50. suri patriot
  ga mij niet vergelijken met anderen ,heb het gevoel dat je het opneemt voor wiep ding ,je moet met feiten komen om mij te vergelijken met anderen .het komt vaak voor op dit forum dat jullie appels en peren gaan vergelijken .niet verwonderlijk dat jullie mensen voor van alles beschuldigen.


  Maak melding

 51. En waarom moet het onderzoek buiten het politiek sfeer gehouden worden.
  Als er schoon schip gemaakt moet worden,moet het niet alleen landelijk maar ook in het politiek systeem gedaan worden,,is er vrees van VHp DAT ER CORRUPTE zaken wat zij bedreven hebben voor het bevolking openbaar gaat worden,Kandhai,voor wat ben jij bang,als jij en jou partij geen vuile spel gespeeld hebben,dan hoef jij je niet druk te maken,.En laat de pres doen wat goed is aan beleid voor su en bevolking.


  Maak melding

 52. no mik grong mandi nanga oenoe
  suriname blijft van ons allen ,als je nou in su of in nederl woont wij gaan suriname moeten opbouwen .
  niemand anders gaat het doen .


  Maak melding

 53. De reactie van sra laat duidelijk zien wat voor hypocriete beesten die paarse addergebroed zijn.
  Toen het over de december moorden ging hadden ze allemaal een grote paarse bek dat het een politieke proces is, nu duidelijk naar voren komt dat bouterse politiek dedrijft in deze zaken vraag sra zich af waarom het buiten de politiek moet.
  Schaamteloos zijn deze honden . een mooie spiegel.


  Maak melding

 54. surinamers zijn haatdragend toch en daarom kan het land niet vooruit komen .ze gunnen elkaar niet en houden ervan anderen te beschuldigen zonder de ware feiten .
  als je b.v voor vene bent wordt je uitgescholden voor bakra bassie ,als je voor bouterse bent ben je dom .
  zo krijg je tegen stellingen die naar nergens leiden .
  het zou beter zijn als niemand meer gaat stemmen als je zulke tegen stellingen hebt .


  Maak melding

 55. @@ Patrong, Patrong wat ben je zielig zeg!! Krijg zelf een patrong!! Soso min min, rood, redi! Mi e begi gwe fa forum dja, verdwijn!!! Desnoods naar de hel!!!

  Over het achtervolgen moet ik zeggen, als maar op je geweten hebt!!! en als je geen onderkruipsel bent, waarom ga je gelijk in de verdediging gelijk???

  Ik ga niet over vodoo ju dong burikie!!


  Maak melding

 56. surinamers zitten achter die pc en zeggen tegen een ander jij moet van achter die pc hihihihihi.volgens mij weten sommigen niet waar zij het over hebben .parmantig zeggen je kan beter van dit forum gaan !!!!!!is het niet zielig of is het geen antwoord waard ,of zeg je laat maar waaien
  ding mang tak malengrie mang gie gado sarie .


  Maak melding

 57. OW is altijd een graaipot geweest. Waarom denk je dat de meeste bedrijven in infrastructurele werken van VHPers zijn en dit sinds jaren!! Altijd een VHP-ministerie geweest. Als ze terug moeten gaan met het onderzoek naar kort na de onafhankelijkheid, toen het nog Verenigde Hinsoestaanse Partij was, dan vrees is dat minstens een kwart van die gemeenschap achter de tralies verdwijnt.


  Maak melding

 58. @Wiep ding, ik weiger te geloven dat je meent wat je schrijft over je eigen moeder. Ik kan me niet voorstelllen dat zij zo een slechte ziel had dat ze nu vanuit het hiernamaals mensen gaat dwarszitten. Ik vergeef je deze uitspraken namens je moeder.


  Maak melding

 59. Onze meest progressieve president ooit laat er geen gras over groeien. Dit is wat Vene ooit bedoelde met: [b]met wortel en tak uitroeien[/b]. Waar het bij Vene bleef bij gewichtig geroep is het bij onze vooruitstrevende president menens. De corruptie onder de schurken en bandieten van het front zal boven water komen. We zullen dan zien wat vooral de VHP allemaal heeft uitgevreten. Dank zij deze innovatieve regering met grote daadkracht zal Suriname in staat zijn de corruptie zoveel mogelijk te kunnen uitroeien. Suriname voorwaarts!!!!!!


  Maak melding

 60. suri patriot ,.vene ,patrong ,medusa

  het laat pero kout wat jullie hier willen zeggen .
  ik lig er niet van wakker als jullie valse nick names voor mij willen verzinnen …vene staat boven jullie,
  zoals bouterse boven front en olland staat hihihihihi

  suripatriot vene patrong medusa oeng hoor rechts mie e hoor links .hihihihihi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.