Dichter Paul Middellijn uit commissie Carifesta

35

PARAMARIBO, 4 okt – Woordkunstenaar Paul Middellijn is uit de voorbereidingscommissie voor Carifesta (Caribisch cultureel festival, red.) gezet. Zijn rol als ‘artistiek coördinator’ is daarmee uitgespeeld. Volgens algemeen coördinator Ivan Graanoogst past de cultuuradviseur van president Desiré Bouterse niet meer in het team.

De samenwerking met de andere leden zou niet goed verlopen. “Wanneer het niet meer mogelijk is in teamverband te werken, dan houdt het op”, zegt Graanoogst tegenover de Ware Tijd. Middellijn heeft slechts enkele maanden gefungeerd als artistiek coördinator van de commissie. Het festival vindt volgend jaar plaats in Paramaribo en mogelijk enkele andere districten. Volgens Graanoogst lopen de voorbereidingen vlot. “Belangrijk is dat Carifesta doorgaat.”

35 REACTIES

 1. Dhr Middelijn heeft Bouta en z’n companen ontmaskert. Nu het te heet wordt in het NDP kamp zou Dhr Middenlijn niet meer functioneren. Onzin natuurlijk. Met andere woorden, als je de politbureau tegenspreekt wordt je gecanceld. Zo kennen we didibrie en z’n maatjes weer. Zijn dictator trekjes blijven hem achtervolgens. Ben benieuwd excuses de paarse aanhangers nu weer hebben.

  Citaat Ivan Graanoogst: “Belangrijk is dat Carifesta doorgaat.” ??? Natuurlijk is dat voor Bouta belangrijk. Hij krijgt weer een podium om zijn evangelie te verspreiden en het volk kan stikken. Want die verkiezingsbeloftes waren maar zoethoudertje.


  Maak melding

 2. Eey DADAaaaaaaaaaaaaa…wat is dit mang???

  jongoe pasew…ik zeg die beesten,…niet inhuren een nivo boven mijn nivo en wat doen zij!?!?

  dus daarom heb jij een graan- oogst- nivo, & een boere – veen -nivo, met als sital.. een rijst -nivo!!

  ja pasew, maar ik heb ook een marron- nivo lonnie,en een UIEN -nivo somo!!!

  maar Pres…die Adelien Wijnerman is tog een srd – nivo om mee te “SPECULEREN” ?????

  maar dit is nou mijn nivo-probleem…vergiftiging in Ingrid-paleis, en dus heb ik een paar voorproevers..

  ..en wie zijn dat Pres????

  !! PARMESSAR…DOEKHI…VISNUDATT…!!

  ………..KOELIE KLARIE………. 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 3. Doekhi,president van het westen!

  Parmessar,de glunderde EU bedelaar!

  Visnudath,super vies t.o zijn dochter en handelt nog steeds als dorps onderwijzer.

  Allen zijn zelf gifkikkers en immuun voor ander vergif.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Is dat diezelfde oom Paul die anderen op social media bedreigde en bespotte in naam der Revolutie? Is dat dezelfde meneer die onder pseudoniem anderen vies en vuil uitschold?…Leedvermaak? Neuh, te goedkoop…Zeggen dat de weg naar Kokobiako geplaveid is met de hoofden loyale vrinden van Baas en consorten, past beter bij deze topic….Iya Moro hoofdjes o doro..gauw, gauw!


  Maak melding

 5. Ik vraag me af wat koos de jong weet dat wij niet weten dat hij hier zulke boude uitspraken kan doen?
  Even ontleden;

  “Dhr Middelijn heeft Bouta en z’n companen ontmaskert. Nu het te heet wordt in het NDP kamp zou Dhr Middenlijn niet meer functioneren. Onzin natuurlijk.”

  Wat weet koosje van de interne relaties binnen dit team? wat weet koosje van de meningen van de teamleden? Wat weet koosje dat wij niet weten van de werkwijze van Middellijn?

  Weet koosje of die man in een team kan werken? Weet koosje weke onoverkomelijke problemen in de samenwerking ten grondslag liggen aan deze uitkomst?

  Met andere woorden, als je de politbureau tegenspreekt wordt je gecanceld. Zo kennen we didibrie en z’n maatjes weer. Zijn dictator trekjes blijven hem achtervolgens. Ben benieuwd excuses de paarse aanhangers nu weer hebben.

  Wat weet koosje over de inbreng van DDB in de besluitvorming van de commissie om middellijn te bedanken? Wat weet koosje überhaupt van groepsprocessen, teamwork, etc. Waarom moet er een excuus zijn, waarom niet gewoon de feiten weergeven? wat is er mis met de feiten koosje?

  Citaat Ivan Graanoogst: “Belangrijk is dat Carifesta doorgaat.” ??? Natuurlijk is dat voor Bouta belangrijk. Hij krijgt weer een podium om zijn evangelie te verspreiden en het volk kan stikken. Want die verkiezingsbeloftes waren maar zoethoudertje.

  Koosje, en waarom zou Carifesta niet belangrijk zijn voor Suriname? Ik zie een heleboel elementen en aspecten waarbij dit festival een gigantische injectie zou kunnen betekenen voor het land.

  Waarom wil jij jouw persoonlijke beperkingen projecteren op mijn land? Mensen zoals jij zijn good for nothing zal ik maar zeggen.

  je insinueert heel veel en eigenlijk ben je dus een ordinaire roddelaar. Een rok zou je niet misstaan!

  bah, in je hok koosje!


  Maak melding

 6. @Olivia,

  Klopt het wel, is het dezelfde oproerkraaier?
  De ex-adviseur, alias foetoeboi, bedenker van de ontwrichting van het Fort Zeelandia.

  Anyhow, niets duurt eeuwig.
  en
  God straft onmiddellijk

  Een voor één zullen ze eraan geloven….of niet dan Parmezaantje.


  Maak melding

 7. @Ik vraag mij af, suriname is ook mijn land.

  Laat ik voor op stellen dat Suriname zich bezig houdt met activiteiten die het land niet direct ten goede komt.

  Bouterse heeft 18.000 huizen, wegen, bruggen en investeerders beloofd. We zijn ruim 2 jaar en er is nog geen moer tot stand gekomen. Het volk wil resultaat zien. Daar wordt deze regering op afgerekend.

  Inderdaad, wat is er mis met de feiten ?


  Maak melding

 8. Paul Middellijn is een goed dichter maar is wel naif. Hij heeft zich laten misbruiken door die criminele bende die hem voor het karretje heeft gespannen i.v.m. Carifesta. Hij heeft zo zijn les geleerd. Advies aan Paul: pak je pen en ga gedichten schrijven. Schrijf niet over revolutie of imperialisme, maar maak gedichten waarbij de ogenvan dit volk worden geopend. Want het volk is nog blind voor Bouterse en zijn verderfelijke ideologie. Gebruik uw kennis en vaadigheden om de jeugd te behoeden voor deze dictator.


  Maak melding

 9. Tje mi gado, hoe lang wacht ik al op die geplande diepzeehaven van commewijne, den sarasara nanga visie di mi legge klaar voor export nanga a bigi sipi e pori djaso. Help!


  Maak melding

 10. Wat Olivia schrijft is waar. Onder eigen naam heeft dhr.Paul Middellijn op een sociaal medium zich uitgelaten in groffe en ruwe taal in de richting van anderen die zich kritisch uitlieten over de NDP. Met zulk taalgebruik heeft de heer M. zich buiten de beschaafde wereld geplaatst.


  Maak melding

 11. @Alfred

  …maar je mag wel moorden plegen,amnestie toe eigenen aan je zelve,je vrienden ,medeplichtigen en familieleden een hoge post aanbieden en gewoon doorgaan om voor ‘presidentje’ te spelen?
  NEE,nee,nee ,dit mag niet ,dit kan niet!
  Help Suriname, God,echt help Suriname!Bevrijdt ons van bouta!!!HELPPPPPP!


  Maak melding

 12. Ray,
  Van der San heeft aangegeven dat achter de coulissen de politieke(huidige) machthebbers de dienst uitmaken. Ze hebben de bestuursmacht,controleren de wetgevende macht,intimideren de rechterlijke macht en beschikken over een formidabele vuurkracht.Wat in onze ogen niet mogelijk zou moeten zijn kan dus wel,en we kunnen er niets tegen doen dan wachten op betere tijden.De oorzaken die geleid hebben tot deze situatie zijn heel complex en niet in een zin te vatten.


  Maak melding

 13. @ koos de jong.

  Waar houdt Suriname zich mee bezig? Wie en wat versta je onder Suriname? Kun je een heel land terugbrengen tot een of meerdere personen?

  Je kletst man. Je bent bezig met opruiing.

  Een regering wordt afgerekend bij de verkiezingen. Waarom wil jij dat veranderen? Waarom ben jij ondemocratisch bezig.

  Suriname is jouw land niet want de activiteiten die jij vooral op dit forum praktiseert zijn niet in het voordeel en of ten voordele van het land.

  Jij bent voor destabilisatie en brengt dat onder het mom van solidariteit.

  Geen enkele regering realiseert al zijn voornemens in twee jaar! Donderstraal toch op man. Dit soort uitspraken tekent je naïviteit en dan druk ik me heel erg mild uit.


  Maak melding

 14. gmap,

  je bent een grappige man. je bent aandoenlijk en tragisch tegelijk. Jouw intolerantie is exemplarisch.

  mijn grootmoeder zou zeggen. Gado sabi fu san ede a no dyi asi tu.

  als jij enigszins macht zou hebben, enigszins invloed zou kunnen uitoefenen, dan was jij een massa moordenaar en dictator. het zit diep in je . daarom die passionele liefde van jou voor zaken in je die je bij andere denkt te zien.

  Ik neem jou allang niet serieus meer en reageer op jou alleen maar om via jou met anderen te communiceren. Jouw brouwsels zijn casussen voor psychologen.

  Je pleit voor een uniforme mening hier op dit forum. En jij vergelijkt mij met Goebels. hahaha

  Je hebt in ieder geval ene gevoel voor humor. onderhoudt dat misschien kan je nog een keer stand up comedian worden.


  Maak melding

 15. ik vraag me af of jij weet wat intolerantie betekend?
  Hhahahaa hij heeft over machtmisbruik dictatuur en massamoord, terwijl die domme inconsequent ding dagelijks de grootste massamoordenaar en dictator in de geschiedenis van onze republiek suriname aanbid.
  Boi gob srebi, yu agu, yu don moro agu.


  Maak melding

 16. Beste GMAP: Een bwijs van de ongelofelijk dommingheid van de Paarse Trollen is de redenaties van types als Ik vraag me af

  “als jij enigszins macht zou hebben, enigszins invloed zou kunnen uitoefenen, dan was jij een massa moordenaar en dictator.

  De enige die Surinaams bloed aan zijn handen heeft is is het grote idool van Ik vraag me af….

  Soms kan ik echt niet geloven dat de Bouterse Fans zo ontzettend blind zijn en moreel verachtelijk.

  Maar blijkbaar bestaan dit soort mensen die staan voor ‘evil’ daadwerkelijk, ook in SU.


  Maak melding

 17. @Ik vraag me af, ik weet niet uit welke ei jij gekropen bent. Het zijn juist jullie paarse aanhangsels die destabiliserend werken op de Surinaamse economie. Het moge toch duidelijk zijn dat 35 jaar Bouterse op het toneel, de Surinaamse economie niet de voor 100% tot bloei is gekomen.

  Dankzij de regering Venetiaan marcheert de economie enigzins. Investeerders zijn niet bereid om te investeren in een onzekere politieke klimaat. Niet alle deuren staan voor Suriname open. En tot op de dag van vandaag speelt dit nog steeds. Luister pannekoek, zo lang suriname niet afrekend maar haar verleden (oa. dec. moorden) zal dit in eeuwige nadagen hun achtervolgen EN is er sprake van 2 deling in de suriname maatschappij.

  De amnestiewetgeving is niets anders dan pappen en nat houden, maar bovenal het is een instrument om Bouterse z’n reet te redden. En als jouw leider het voornemen heeft om de volledige top van een oppositiepartij achter tralies te krijgen (nog voor dat een rechter uitspraak heeft gedaan) dan ben je niet goed wijs. Zoveelste bewijs dat Bouterse graag controle wil hebben over de onafhankelijke rechterlijkemacht en Suriname onder een dictatoriale bewind wil stellen.

  Elke idioot begrijpt dat een regering zijn verkiezingsprogramma niet voor de 100% kan uitvoeren. Maar in dit geval als je niet eens begin hebt gemaakt met je verkiezingsprogramma (Speerpunten !!! ) dan is het wel HEEEEEEEL bedroevend.

  Je moet één ding begrijpen vriend, ik zal niet rusten tot dat de moordenaar(s) op familie (mijn oom) achter tralies zitten. GMAP heeft jouw vergeleken met Goebels. Ik vergelijk jouw eerder met een kakkerlak en eentje die Suriname gegijzeld houdt met z’n paarse gebrabbel.

  15 Surinaamse broeders zijn vermoord en jij neemt daar geen afstand van. Dat is triest, onfatsoenlijk en bovenal Suriname onwaardig. Ieder fatsoenlijk mens veroordeeld deze moorden en in een democratisch rechtstaat wordt de dader berecht.

  @Patrong, wat bedoel je Koos blijft maar herhalen ? Als ik een discussie met je wil, rinkel ik wel aan de strontemmer.. ok ?


  Maak melding

 18. Koosje de jonge

  waar gaat jou mededeling over,ik begrijp er niks van,,als ik het bovenstaande nieuws met jou bericht lees zie ik geen verhouden er mee..Koos wat bedoel jij.


  Maak melding

 19. koosje, ten eerste ben ik je vriend niet en ik ben helemaal niet van plan dat te worden.

  Ten tweede merk ik dat het in jouw eendimensionale denken normaal is dat mensen die jouw mening niet delen automatisch worden ingedeeld bij NDP leden.

  Ik ben geen lid van geen enkele politieke partij en zal dat ook niet worden.

  Ten derde Suriname moet met alle afrekenen waar het mee heeft af te rekenen. dat moet zij echter doen met de middelen die zij daarvoor heeft. Een grondwet die mede door de huidige oppositie is gemaakt. En als dat niet zo is, zou die dan een initiatief moeten hebben genomen toen het de kans had die grondwet aan te passen.

  Of we er nu blij mee zijn of niet er wordt binnen de grenzen van de wet gehandeld. Je kunt niet tijdens de voetbalwedstrijd de regels veranderen naar die van basketbal als het spel niet gaat volgens jouw verwachtingen.

  De aanpassing van de amnestiewet kan dus een gedrocht zijn, dat was het vanaf het begin. waar waren klagers als jullie toen? je hebt last van een selectieve verontwaardiging en bent dus ongeloofwaardig.

  Sommige nabestaande denken dat zij het monopolie hebben op het nabestaandeschap. Ik heb bij de 8 december gebeurtenissen familie verloren en tijdens de binnenlandse oorlog mensen verloren.

  Ik ben door mensen die nu schijnheilig open te doen benaderd in Nederland om mijn mensen in Suriname te gaan vermoorden. Sodemieter op man. de moordenaars van mijn familie tijdens de binnenlandse oorlog en de opdrachtgevers lopen vrij rond in Nederland en Suriname. Die hebben allemaal een generaal pardon gekregen. waarom de ene wel en de andere niet? In wiens straatje past dit.

  Of allemaal opsluiten of allemaal amnestie. Als directe nabestaande wil ik een waarheidiscomissie, dat wide ik al vanaf het begin omdat ik van mening ben dat deze zaak te diep in de gemeenschap zit en dat doorzetten van een juridische vervolging wonden zal openen en veel meer stuk zal maken dan dat er nu al stuk is.

  heb ik dat recht als directe nabestaande niet? ben ik dan een paarse man? donderstraal op jij.Ik vind dit ene grove belediging. Jij kent me niet maar heb zoveel aannames dat het misselijkmakend is.

  Ik vind het kwalijk en eigenlijk crimineel om ALLES wat er in Suriname niet goed gaat of laat me liever zeggen volgens jullie niet goed gaat toe te schrijven aan 1 man. Alle betrokkenheid van jouw soort dat heeft geleid tot de situatie in 80, 82 en tot nu toe wordt door jullie ontkent. nogmaals sodemieter op kerel. kruip terug in je hol.

  Ben jij in Suriname om te kunnen beoordelen of er progressie wordt gemaakt? ben jij in Suriname om te kunnen beoordelen of er sabotage wordt gepleegd in de opbouw van het land? ben jij in Suriname om te kunnen beoordelen wat welke partij doet en of welke partijen en of mensen verantwoordelijk zijn voor misstanden en tegenwerking.

  Ik noem het dan geen tegenwerking richting Bouterse maar richting de Surinaamse bevolking.
  Mensen zoals jij zullen alles in het werk stellen om de gekozen president, ook al is het niet jouw man, op welke manier dan ook tegen te werken,ook al kost het mensenlevens en gaat het land naar de kloten.

  brik me met je nabestandeshap. dat ben ik ook en waarom weegt jouw mening zwaarder dan de mijne.

  Pleur op man.

  je bent uit.


  Maak melding

 20. nog wat.

  Ik zal elke regering op zijn merites beoordelen. maakt me niet uit wie er gekozen is.Ik leg me neer bij de democratische uitkomst van de verkiezingen.

  Als deze regering het verdiend zal ik daar op mijn manier op reageren. Altijd als ik een beter alternatief heb. Ik ben niet zoals jij een schreeuwer langs de kant.


  Maak melding

 21. @Ik vraag me af, prachtig zo’n betoog (hulde !), maar dit bevestig alleen maar dat je een schoothond bent die megalomane leider Bouterse. Voor mij hoef je daar geen NDP lid te zijn.

  Als je zo vaderland liefhebbend bent dan respecteer je de democratische rechtstaat en verschuil je niet achter die gedrocht van een amnestieregeling. Die amnestiewetgeving staat haaks op internationale wetgeving. Iedereen weet dat !

  Het had ook geen moer uitgemaakt of de oppositie destijds de grondwet hievoor had moeten aanpassen. We weten allemaal dat Bouterse daar lak aan heeft. Voor de amnestieregeling had Bouterse al aangegeven niet naar de krijgsraad te komen en al helemaal zijn straf uit te zitten. Nee joh, dat is lekker respectvol naar de rechtelijke macht en de staat Suriname.

  Als je familie daadwerkelijk vermoord is verzet je tegen Bouterse met hand en tand. Hij is primair opdrachtgever geweest voor deze misdaden. Dus hij moet vervolgd worden. Wat jij doet is “sleeping with the enemy”).

  Dus jij wilt een waarheidscommissie van de slager die zijn eigen vlees keurt. Je bent niet goed bij je hoofd. Als nabestaande wil ik GERECHTIGHEID !!! Voor de rest niets anders. Wij hoeven ook geen compensatie van de surinaamse overheid. Het enige wat ik en en mijn familie vragen is dat de primair verantwoordelijk(en) gestraft worden, ZOALS HET IN EEN DEMCRATISCHE RECHTSTAAT gaat.

  Je snapt het nog steeds niet. Ik en mijn familie hebben een probleem met de persoon Bouterse. Ieder ander persoon had van mij op de troon mogen zitten. En als je denk dat ik de Surinaamse volk niets goed toe wenst, dan zit je finaal naast. Je evangelie zit vol aannames mar om de 2 jaar ben ik in Suriname en ik zie en hoor genoeg dingen om een oordeel te kunnen geven.


  Maak melding

 22. ‘De revolutie eet zijn eigen kinderen op’, dat was een bekend gegeven uit de bloedige jaren 80. Nu blijkt des te meer dat iemand als Paul Middellijn (van onbesproken gedrag en voorstander van de revolutie) wordt geelimineerd door zijn eigen revo-vrienden. Paultje is misbruikt en nu daar men hem niet meer nodig heeft wordt hij gedumpt. Dit is vergelijkbaar met de periode van het nationaal-socialisme in Duitsland waar tegenstanders en sympathisanten die een afwijkende mening hadden werden geelimineerd. Paul heeft hiermee een harde les geleerd. Ba soekoe ba vini ba tjari!!!


  Maak melding

 23. @Ik vraag me af, en dan nog wat. Jij hebt het over democratische uitkomst van de verkiezingen.

  Het is goed om bij het begrip “volkswil”. De “volkswil” is volgens de NDP tot uitdrukking gebracht in de stembus-overwinning van de NDP. De indieners van de amnestiewet voeren de ”volkswil” uit, want de stembuswinst van de NDP betekent dat het volk moe is van het 8 december gedoe en dat het 8 december proces moet worden gestopt. In de eerste plaats kan gewoon cijfermatig worden aangetoond dat de meerderheid van de stemmers in 2010 niet gestemd heeft voor de NDP.

  Verder was het 8 december proces geen issue bij de verkiezingen van 2010. Ik noem dit kiezersbedrog.
  Maar los daarvan kan een stembusuitslag in het algemeen nooit zonder meer gelijkgesteld worden met de ‘volkswil’.

  Zouden we een referendum of een stembusgang houden over de slavernij ? Natuurlijk niet: geen enkele meerderheid van stemgerechtigden is gerechtigd wetten te maken die foltering en moord toestaan. Daarom: van referendum, volksraadpleging of grondwetwijziging kan geen sprake zijn in dit geval. Geen enkele stembusuitslag kan mensenrechtenschendingen legitimeren.


  Maak melding

 24. Noem het maar de ‘stille wraak’ der overledenen.

  Was jij het niet die de nieuwe plannen voor het Fort Zeelandia had bedacht.
  Wat was het ook al weer, een ordinaire discotheek.
  Letterlijk dansen op de hoofden van de doden.

  En dit noemt zich kunstenaar.
  Nu mag je een grote bek geven op het net.
  Je bent ontslagen tok, gie torie foe bouta
  Nu moet je stoer doen, we waktie you….


  Maak melding

 25. koosje, praat voor jezelf.

  Niemand hoeft voor mij te praten. Dus als je weer de straat opgaat zeg dan voor wie je spreekt maar nuanceer de term nabestaande. Je spreekt niet voor mij en ik ken genoeg anderen voor wie je ook niet spreekt.

  Ik leg je niets in de weg om te doen wat er met wettelijke middelen mogelijk is om jouw doel te bereiken maar niemand ontneemt mij het recht daar commentaar op te leveren. Ook jij niet.

  Net zo min als ik jou dat recht niet ontzeg, kun jij mij mijn rechten ook niet ontzeggen. Ook mijn mening in deze heb je te respecteren.

  Verder ga ik met jou niet meer in discussie.

  tan bun


  Maak melding

 26. Go Koos, go Koosje.

  Koos het is water naar zee dragen met die paarse overzeese patriotten.
  lekker belangrijk om vanaf 8000km commentaar te leveren,
  maar de handjes laten wapperen ho maar…

  Das nou een lekkere cliche-zin 🙂


  Maak melding

 27. Mi dat finnie tak a boeng gie a kunstenaar disie. DiDiBrie is geen guns-te-naat voor iedereen.Deze kunstenaar is door het oog van een naald gekropen,anders was hij net als Sine Proeve kaal geschoren.Het is maar goed ook dat hij door Grantjie is opdedonderd dan door DiDiBrie,want DiDiBrie heeft een kotie zikie a bo kot joe mars gie joe.Maar gelukkig is het zelfde je overkomen dan zul je nu wel snappen,waarom velen van ons DiDiBrie niet lusten.Voor mij was je allang GROF VUIL meneer de kuns-je- naar,alleen pastte je nog niet in die zak van DiDiBrie nu je er nb net in past DiDiBrie en Co tap ie mars a doro.Goed zo DiDiBrie dan a libie L en L ete nml Libo en Lafing ding ting e kong,maar het moet nie te lang duren alleen bij het vinden/zoeken van een nwe baan ding moes zoekoe langa.En wie er nu volgt maakt mij niet zoveel uit.Alleen Mie dja e loekoe ding dwerie disie.So Odoooooo odi
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.