Weinig impact dwangwet VS op Suriname

15

PARAMARIBO, 1 okt – De nieuwe financiële dwangwet die de Amerikaanse belastingdienst wil invoeren, zal weinig impact hebben op Suriname. Volgens Gilmore Hoefdraad, governor van de Centrale Bank van Suriname, CBvS, is het een kwestie van traditie. Andere Caribische landen zoals de Bahamas zullen er eerder last van ondervinden. Alle vette rekeningen van Amerikanen moeten gemeld worden.

Dat is dan nadat de wet van kracht wordt in 2013. Het gaat om rekeningen waar meer dan vijftigduizend dollar op staat. Suriname is in dit opzicht maar een lichte speler. “We hebben een sterk financieel systeem en we hebben onze eigen regels. Het zal vooral de landen treffen die nauw werken met de VS op financieel gebied”, zegt Hoefdraad tegenover de Times of Suriname. Het meeste verzet komt dan ook van landen als Jamaica en de Bahamas.

Via de Associatie van Caribische Banken wordt getracht het tij te keren. Bankmanagers komen binnenkort bijeen voor een gemeenschappelijk standpunt. Makkelijk wordt het niet. De Amerikanen willen koste wat kost hun zogenaamde Fatca-wet zo snel mogelijk invoeren. “We zijn bezig met de discussie. Op dit moment zijn de politieke autoriteiten met de regering van de VS bezig te om uit de impasse te geraken”, aldus Hoefdraad.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. dat die wet weinig impact heeft op suriname scheelt mij weinig, wat mij wel scheelt is de mensen die in nederland wonen en een grote smoel opzetten wanneer de surinaamse regering aankondig over te zullen stappen met een vernieuwd bealstingsysteem nl BTW. nu heebn deze mensen met hun grote bek vanaf dit moment begrepen dat zijn nu in nederland voor luxe goederen niet meer 19 maar 21 % btw moeten betalen . wie houdt wie voor de gek. dus julle betalen het al jaren en als ons land het wil invioeren dan maken jullie voor niets poeha. ik lach me krom op dit moment


  Maak melding

 2. Feit is dat de Surinamers met geld die ook buiten Suriname hebben gestald.Maar Americanen hebben het niet in Suriname op de bank gezet.Zie je een witte geld bij een zwarte zetten.Zwarten brengen hun gestolen geld naar de witten.Veel Surinaams bloed geld is bij de witten op de bank gezet.Als de zwarten in de wereld vertrouwen zouden hebben in hun eigen ik dan zou de financiele wereld er anders uit zien.


  Maak melding

 3. Iemand die tegen de invoering van het BTW systeem in Suriname is,is achterlijk en dom.Gelukkig ken ik niemand noch in Nederland,noch in Suriname die daar tegen is!WAT BEN IK BIJZONDER!


  Maak melding

 4. Theo Para slaat spijker op zijn kop:

  Speciaal voor de oerdomme NDP Trollen:

  p de tweede plaats wilde de president in zij jaarrede met de tactiek van de dief die roept ‘Houdt de dief!’ verhullen dat zijn Curriculum Vitae (staatsgreperij, misdrijven tegen de menselijkheid, drugsveroordeling) en gedrag als president (zelfamnestiewet) de republiek Suriname internationaal hebben gecompromitteerd. Het individu Bouterse bracht de republiek internationaal weer in de morele beklaagdenbank en verspeelde daarmee veel soft power* van Suriname. Van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens tot de Europese Unie, van Human Rights Watch tot Amnesty International, van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof tot de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, uit alle windstreken kwamen veroordelingen van de zelfamnestiewet die aantoonbaar haaks staat op de internationale rechtsorde. Ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder misdrijven tegen de menselijkheid, mogen niet straffeloos blijven.

  De wereld op zijn kop
  In zijn jaarrede beweerde de president dat de Surinaamse soevereiniteit ‘van buitenaf’ wordt ‘ontkend’ en ‘aangevallen’ zonder zijn stelling met feiten te onderbouwen. Ook de beschuldiging dat sprake zou zijn van ‘de opzettelijke aantasting van onze soevereiniteit door het buitenland’ mist een poging tot feitelijke onderbouwing. De lezer ontkomt niet aan de indruk dat de president met het oproepen van het spook van het boze buitenland het gevoel van zelfvictimisatie en xenofobie tracht op te roepen bij de achterban, om zo te maskeren dat het juist het dadersregime is dat moorden op zijn geweten heeft en tot nu toe de mensenrechten van de nabestaanden op een eerlijk proces en gerechtigheid schendt. De president zette demagogisch de wereld op zijn kop door dader


  Maak melding

 5. Het gaat hier om vermogensbelasting van Amerikanen die op allerlei niet te verklaren wijzen vermogens/grote geldbedragen veilig op buitenlandse rekeningen bij banken in oa Caribischgebied hebben staan. De belastingsdienst/de regering van de USA wil haar deelpercentage aan belastingen van deze lieden hebben, omdat ze hele grote financiële tekorten hebben door de financiële crisis, waaraan de banken ook schuldig zijn in USA. Het kan ook gaan over Amerikanen die in de VS geen belasting willen betalen en dit op buitenlandse bankrekeningen/belastingparadijzen veilig willen stellen. Vele Caribische eilanden staan hierom bekend in de wereld.

  Vele Amerikanen weten dat de Amerikaanse plastic betaalkaarten aan waarde en prestige heeft ingeboet (inter)nationaal. Als hun geld op Caribische belastingparadijzen op banken op Carabischebelastingparadijzen veilig kan worden gesteld, kunnen ze doorgaan met hun big spender way of live, als het ze lukt big brother is watching you in USA kunnen ontlopen.

  Als een deel van dit vermogen weer bij de belastingdienst van de USA komt,worden deze belastingparadijzen in het Caribischgebied ook een stukje armer, vandaar hun verzet om hier niet aan mee te willen werken.


  Maak melding

 6. Deze bankpresident Hoefdraad weet eigenlijk niet over hij praat of is om indruk te maken.
  Wetten die de VS aannemen zijn altijd over de hele wereld geldig.
  Heel Europa, China en Japan kunnen die wetten niet negeren want de Amerikanen hebben de tools om deze gebieden (landen)te treffen als dat gebeurd.
  En ja Amerika heeft vele dwang middelen, 85% van alle technologie patenten in de wereld is amerikaans eigendom.
  China eiste van Europa om de wapen embargo tegen China op te heffen, maar al zou Europa dat willen kunnen zij niet want de technologie van die wapensystemen zijn amerikaans.
  Amerika moet willen en toestemming geven aan de europeanen, dat zal Amerika nooit doen.

  Het militair gedeelte van internet heeft Amerika nooit willen prijsgeven ook niet na vele verzoekem van Europa.
  De strenge controles op vliegvelden overal ter wereld is op commando van Amerika ingesteld.Als een land dat niet doet dan krijgt dat land’s vliegmaatschappijen geen landingsrecht in de VS.
  Amerika is heel machtig alleen laten zij hun tanden niet altijd zien.


  Maak melding

 7. Ach ja,ook lackin vond het overleg met de EU over het artikel 8 maar een gewone onderwerp die normaal is.Hij weigerde te tekenen wat EU daarmee wilde bereiken en nu mag zijn pres.niet meer reizen haha.Al betaalt hij zich blauw aan dat toestel.De Guy.president zal niet blij zijn nu hij geen vlieg taxi meer heeft.

  Cobie.


  Maak melding

 8. De Amerikanen willen koste wat kost hun zogenaamde Fatca-wet zo snel mogelijk invoeren, kijk nou naar het verschil, dat noemen de Amerikanen ” landsbelang ” en de amnestie-wet die koste wat kost ingevoerd is, noemen ze in Su” persoonlijk belang “


  Maak melding

 9. De Amerikanen hebben nog nooit iets goeds gebracht!
  Vergeet niet dat Amerika bestaat uit een stelletje wereldburgers die de “normale wereld” hebben verlaten omdat ze het nodige op hun geweten hebben.
  Amerika bestond vroeger uit uitsluitend indianen!
  Die hebben hun land moeten ontvluchten om te kunnen overleven.
  Amerika bestaat uit niets dan bandieten, moordenaars en ander gespuis.
  Ze willen de wereld regeren, maar lopen overal tegen de lamp.
  Amerika kan alleen maar met aggresie regeren.
  De complete financiële wereld wordt aan banden gelegd door de grootste dieven van de wereld.
  Kijk maar eens naar de belangen die Goldman Sacks en Moody’s wereldwijd hebben.
  Ze waarderen landen op en af alsof het om een broodje gaat, maar vergeten dat door hun toedoen de wereld nu in een grote financiële ellende verkeerd!
  Amerika verdiend het niet om zijn wil op te leggen aan de hele wereld, het zou andersom moeten zijn, de wereld zou Amerika de wet moeten lezen.
  Maar hoe dan ook, SU zal niet aan de wetten van de Amerikanen ontkomen!


  Maak melding

 10. Amerika is ook een van de grootste plunderaars die hun wetten ook in su wil invoeren,,nu dat het economische systeem in grote financieele schulden verkeert proberen zij ook in su een stelsel in te voeren dat hun crisis financieel kan helpen.Nu dat su met stappen vooruit gaat willen zij een van de eersten zijn die mee gaat profiteren.Bah


  Maak melding

 11. @Dirk

  Alsof wij het beter doen met een misdadiger,moordenaar en landverrader als Bouta en zijn legertje aan plunderaars zoals bv somo,brunsie,abrahams,graanoogst…
  Als je de mensen van de landen die geteisterd worden met oorlogen van allerlei soorten, zou vragen waar zij hun toevlucht liever zouden kiezen ,dan kiezen ze automatisch voor AMERIKA! of een ander westerse land als bv NEDERLAND!


  Maak melding

 12. Suriname doet niet mee toch…als niet onderdeel van de VS.
  Ik denk dat ’t zou wel gunstig zijn voor het land om op den duur BTW op de export te heffen trouwens.
  Zo kunnen ze flink verdienen aan de groenten, fruit en grondstoffen die het land uit gebracht worden.

  VS probeert al jaren de baas in andermans land te spelen, en Suriname heeft dit gelukkig nooit getolereerd.


  Maak melding

 13. Nieuwsbron:DWT English version

  Bouterses not involved in Wortel case

  01/10/2012

  ROTTERDAM – The names of Desi Bouterse and his son Dino were not mentioned yesterday during the preliminary hearing in the Tidore case, in which Piet Wortel is the chief suspect. Wortel’s lawyer Inez Weski tells de Ware Tijd she had not expected anything else, as there is no case against the Bouterses. The prosecution declined to comment on the case.

  Detention extended

  The court in Rotterdam also extended detention of Wortel and four other suspects. The prosecution states the investigation is ongoing, and proceedings will resume on 17 December.Tidore

  The Tidore case started in January 2010 with the seizure of some 1,000 kilos of cocaine hidden in cargo from Trinidad. Authorities began to suspect then that Wortel’s organization was involved in smuggling of large amounts of cocaine from South America, so the prosecutors’ office started an investigation that lasted two years. The many files compiled in this case suspect the organization of being involved in the smuggling of close to 6,600 kilos of cocaine.

  Files contested

  Yesterday, the suspects’ lawyers also contested the prosecution’s investigative methods and the admissibility of the evidence. They believe there is no case against their clients, as it is built on hypotheses and conjecture. The lawyers also cast doubts on the wire taps obtained in Suriname, as they want to know what legal assistance requests have been submitted to foreign countries.

  Surprising was the fact that the name Steve M was mentioned several times during yesterday’s hearing as the owner of the car that had been used to transport the cocaine in Suriname. The prosecutor started his summation by stating that many connections will be made in the coming three months and that the investigation will be continued.-.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.