Heeft Suriname het geld voor Bouterse’s sociaal contract?

121

PARAMARIBO, 1 okt – Beschikt de regering wel over het geld om de stapel geplande sociale projecten uit te voeren? Dit is zo’n vraag waar ex-president Ronald Venetiaan zich dezer dagen mee bezig houdt. Het gaat dan niet om het starten alleen of enkele keren een warme maaltijd hier of daar verstrekken. De vraag is vooral hoe duurzaam de projecten zijn. Kan Suriname het opbrengen er jaar in jaar uit mee door te gaan?

President Desiré Bouterse beperkte zich tot een opsomming tijdens zijn jaarrede. Het ene mooie project na het andere kwam er uit rollen. Over de financiële kant is weinig tot niets bekend. “We kijken er naar uit met welk geld men duurzaam alle sociale programma’s gaat financieren”, zegt Venetiaan tegenover de Times of Suriname. Alleen al de link tussen de brandstofheffing en de AOV-uitkering voor ouderen geeft reden tot zorg.

Volgens de regering kon de AOV verhoogd worden, dankzij de heffing. Voor Venetiaan is het inzetten van deze zogenaamde government take absoluut geen garantie. Het betalen van regelmatige uitkeringen als AOV en kinderbijslag vergt een deugdelijker financiële basis. Bouterse belooft ook naschoolse opvang op zowat alle basisscholen. De uitkering voor mensen met een handicap zal worden verhoogd.

121 REACTIES

 1. Venetiaan welk recht van spreken heb je. Iemand die steelt en laat stelen speelt mooi weer.Je hebt niks betekent voor Suriname.Waarom heb je Bouterse niet laten oppakken,waarom de Surined.niet hun geboorte recht gegeven schurk die je bent.Kijk naar Openbarewerken/telesur enz. wat je aan het roven bent


  Maak melding

 2. Als hij het niet heeft dan gaat God daarvoor zorgen, omdat hij bezig is de belangen van het totale volk van SU te behartigen.
  Opmerking: NF/NPS Ex Pres R.V had belasting op brandstof verhoogd met 1 srd, ondanks dat ze 10 jaren lang(2 Regeer periodes achtereenvolgend) aan de macht waren.
  Betekende dat stabiliteit of onstabiliteit.
  NF had als eerste het voorbeeld gegeven om belasting op brandstof te heffen.
  Waarom nu zoveel lawaai.
  Ik denk dat deze Regering de belasting op brandstof in 2014 zal verlagen, omdat die tijd het land stabiel gaat zijn.


  Maak melding

 3. Het zijn kenmerken van zwarten alles op te eten en wat morgen betreft de hand op te houden.Laat je door de strop die boven je hoofd hangt geen gekke dingens te doen.Suriname is economisch geen sterk land je verkoopt de grondstoffen en denkt ik heb het goed gedaan maar dat is het niet.Eens raakt het op en wat dan.De domme arabieren zijn goed hier in maar straks als het olie op is gaan ze weer achter de kamelen lopen.Zet een beleidsplan op dat de export van het eigen geproduceerd product kan bevorderen.Een lange termijn planning die werk zou kunnen scheppen.De middenstand stimuleren mensen de mogelijkheid geven een eigen bedrijf op te starten.


  Maak melding

 4. Ik vindt het een normale vraag van de ex eerste burger van ons land.
  Degenen die het oneens zijn met vene wil ik verzoeken om ons te vertellen waar Bouerse dat geld vandaan gaat halen, jullie hebben een grote bek over alles en iedereen, vertel mij hoe deze criminele oplichters en bedriegers hun plannen gaan betalen.


  Maak melding

 5. Bouterse houdt het volk een dikke worst voor. Het uitvoeren van een sociaalplan van dergelijke omgang vergt een grote investering die zal drukken op de begroting. Waar zal Bouterse het geld vandaan halen als wij ervanuit gaan dat de projecten een duurzaam karakter zullen dragen? Persoonlijk denk ik dat Bouterse geen geld heeft voor deze omvangrijke plannen maar gewoon bezig is de boel te belazeren en de aandacht af te leiden van de dingen waar het echt om gaat.


  Maak melding

 6. Moed zakt in je schoenen als je de reacties van de paarse aanhangers leest. De enige reden waarom het nog goed gaat in Suriname heeft te maken met de gunstige prijzen voor grondstoffen. Daarnaast profiteerd Suriname nog steeds van de export van aardolie. Dit alles is wordt nog eens ondersteund door de solide financiele basis die door de regering Venetiaan tot stand is gekomen. En natuurlijk heeft de oude regering soms pijnlijke keuzes moeten maken.
  Maar het land staat er nu redelijk voor. Venetiaan heeft bewezen een leider te zijn.

  Bouterse is alleen maar goed in Sinterklaas spelen en de erfenis van de oude regering kapot te maken. Voor iedere scheet wordt de subsidie pot aangesproken. Kenmerkend voor zo’n populist. De geldpers machine draait overuren. Hij mist iedere financiele onderbouwing van zijn verhaal. Blijkt maar weer dat de begroting 2013 weer vooruit is geschoven. In deze tempo staat Suriname in 2015 onder curatele bij het IMF en kunnen ze nergens meer een lening afsluiten. Bouta moet snel opsodemieteren.. hij gaat zijn verkiezingsbeloftes NOOIT waarmaken.


  Maak melding

 7. Venetiaan jij hoeft jou geen zorgen te maken over geld,de regering zal zijn taak ten opzichte van het volk van realiteit tot stand brengen,,iets waar jij geen praktische inzicht in had/heb.
  Dus houd jou mond en zie de veranderingen

  sterkte Su regering


  Maak melding

 8. Venetiaan is een REALIST en bouta de domme is een FANTASIST!
  En de aanhang van de paarse god zijn degenen die nog steeds in sprookjes geloven,willen geloven en hun hele levenlang erin zullen blijven geloven!
  Zo baas zo aanhang,ze leven nog steeds in hun eigen sprookjeswereld waar het geld aan de bomen blijft groeien.
  Bouta is een domme Fantasist!


  Maak melding

 9. in dit geval ben ik het eens met venetiaan .
  waar het geld vandaan moet komen is afwachten ,ik zou ook willen dat de sociaal zwakkeren in suriname geholpen worden en mee kunnen profiteren .
  bouterse moet voorzichtig zijn met de financien .
  hopelijk kan hoefdraad bepalen als al die plannen uitvoerbaar zijn .begrijpelijk dat de sociaal zwakkeren geholpen moeten worden ,maar wie bedoeld bouterse met sociaal zwakkeren .je hebt mensen die niet als sociaal zwakkeren worden gezien maar wel misbruik kunnen gaan maken .ik ben in nederland maar weet precies hoe het werkt in suriname .ik was lands dienaar en die zijn juist de mensen die misbruik maken van overheids voorzieningen ,en vergis je niet het gebeurt nog steeds .veel moet nog ten goede veranderen in suriname ,administratief gebeurt alles nog steeds niet met de computer ,hoe wil je de echte fraude bestrijden ,hoe gaat men nou werkelijk de sociaal zwakkeren kunnen identifiseren moeilijk zonder goeie controlle.


  Maak melding

 10. Helemaal eens met de Heer Venetiaan.
  Op boutje zijn beloftes reageer ik niet meer.Laat hij zichzelf en zijn achterlijke paarse aanhang maar voor de gek houden.
  Binnenkort zullen ze weer massaal stemmen op nieuw front,om weer orde op zaken te brengen in dit mooi land.
  De echte die hard paarse Ezels,zullen achter boutje blijven,want het zijn meestal mensen die bewondering hebben voor criminelen.


  Maak melding

 11. @Sra, over welke verandering heb je het ? Misschien over die 18.000 te bouwen huizen, die 4 baansweg naar Zanderij, de nieuwe weg naar Brazilie, de investeerders, nieuwe oliebronnen of misschien over onze vernieuwende onderwijs ?

  Vertel het ons broeder ? Maar belangrijker is, hoe gaat dit bekostigen.

  Bouta heeft de bevolking een worst voor gehouden. Het is een charlatan. Die oude senielen van de mega poeierie combinatie houden elkaar gegijzeld ten koste van de kwetsbare burgers. Zo schiet het geen millimeter op.


  Maak melding

 12. @Sra, over welke verandering heb je het ? Misschien over die 18.000 te bouwen huizen, die 4 baansweg naar Zanderij, de nieuwe weg naar Brazilie, de investeerders, nieuwe oliebronnen of misschien over onze vernieuwende onderwijs ?

  Vertel het ons broeder ? Maar belangrijker is, hoe gaat dit men dit bekostigen.

  Bouta heeft de bevolking een worst voor gehouden. Het is een charlatan. Die oude senielen van de mega poeierie combinatie houden elkaar gegijzeld ten koste van de kwetsbare burgers. Zo schiet het geen millimeter op.


  Maak melding

 13. @tedje

  Venetiaan!!!natuurlijk!!

  Na het behalen van zijn Mulo diploma bezocht Venetiaan van 1952 tot 1955 de Algemene Middelbare School waar hij zijn VWO diploma behaalde. Daarna vertrok hij naar Nederland waar hij wiskunde en natuurkunde studeerde aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 1964 behaalde hij zijn doctoraalexamen. Vervolgens keerde hij terug naar Suriname, waar hij werkzaam was als leraar wis- en natuurkunde. Vanaf 1969 was hij directeur van de Algemene Middelbare School.

  In 1973 werd hij voor de Nationale Partij Suriname minister van Onderwijs en Volksontwikkeling in de regering van Henck Arron. In 1980 kwam door de Sergeantencoup onder leiding van Desi Bouterse een eind aan het kabinet-Arron. Venetiaan werd docent aan de technische faculteit van de Anton de Kom Universiteit


  Maak melding

 14. Inderdaad, populisme, het volk een vette worst voor ogen houden. De drugsbarons in Midden Amerika weten wel hoe ze het volk in hun buurten, dorpen en steden zoet kunnen houden, financieren van sociale projecten met drugsgelden.
  Hoe Desi dat gaat doen is en vraag.


  Maak melding

 15. Trouwens, ik heb in de jaarrede niks meer gehoord over de diepzeehaven die in Commewijne was geprojecteerd.Of is die al verzwolgen door de Atlantische Oceaan?


  Maak melding

 16. Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom de wolf altyd in een langemouw overhemd rondloopt??

  Hij houdt ervan anansie tories uit z’n mouw te schudden, zoals by de jaarrede..


  Maak melding

 17. Inholland in Suriname gaat ook al sluiten. Olland gaat ons boycotten mang. Mi gado bouta heeft niets kunnen beteken voor Su. Mijn ndp stem was voor niets mang.


  Maak melding

 18. “De vraag is vooral hoe duurzaam de projecten zijn.”

  Aldus Venetiaan. Beste meneer Venetiaan: Hoe duurzaam waren de projecten onder uw leiding? Meneer Venetiaan heeft vijftien jaar lang de tijd gehad om van Suriname een echte natie te maken maar heeft nagelaten dat te doen. Verwacht Venetiaan soms dat deze regering in een flits al haar plannen kan realiseren? Suriname heeft mensen met visie nodig. Mensen die de toekomst visualiseren en die vervolgens manifest maken. Alles begint met een droom. Voordat de mens de aarde verliet om de ruimte te verkennen waren er eerst mensen als Jules Verne nodig, om te dromen en te visualiseren. Venetiaan en zijn gekoesterde stabiliteit hebben vooral het buitenland voordeel gebracht. Deze regering heeft in de korte tijd dat ze aan de macht is, al veel meer gepresteerd dan Venetiaan in vijftien jaar tijd. Laat deze progressieve regering vijftien jaar z’n gang gaan en kom pas dan met een oordeel.


  Maak melding

 19. @Anna Z, de oplossingen van Dhr Venetiaan waren duurzaam genoeg om Suriname ratings te geven bij bureaus als Standard & Poor, Fitch en Moodys. Dan heb je het in mijn ogen goed gedaan. Zeker als je de puinhopen van NDP stroman Wijdenbosch ook nog moest opruimen.

  Kun jij mij dan vertellen wat deze regering allemaal bereikt heeft wat onder Venetiaan niet gelukt is ? Ik kom tot conclusie dat de huidige regering niet verder komt dan de lippendienst. Ik geef je gelijk dat iedere regering visie en dromen mag hebben. Maar laten ze dan ook het eerlijke verhaal vertellen tijdens de verkiezings campagne.

  Iedere regering heeft tijd nodig om uit de startblokken te komen. Als je na 2 jaar nog niet uit de startblokken komt gaat het verdomd lastig worden om je verkiezingsbeloftes in te lossen. En natuurlijk is 100% realistie een utopie. Maar dit neigt naar kiezersbedrog. Kan er niets anders van maken. Progressief beleid is meestal op de pof leven en schulden doorschuiven naar volgende generaties. Mijn motto is “wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven”. Werkt meestal beter in de hand.


  Maak melding

 20. Vene,je kunt beter niet zo hoog van de toren blazen .
  Je was 15 jaar lang president waarvan 10 jaar somo bepaalde wat is Suriname moest gebeuren.
  Niemand geloof je meer ,zelf niet je schaduw !!!


  Maak melding

 21. Venetiaan is een schurk van de eerste orde een crimineel groter dan Bouterse.Venetiaan wordt gepresenteerd als geschoold beschaafd maar wat deze man heeft uit gevreten is nog erger dan Bouterse.Van hem weten we dat hij verdacht wordt van moord.Zie het als een crimineel en een witte boord crimineel.In mijn ogen is de witte boord crimineel erger.Als je zo pro Venetiaan bent vertel wat hij voor het land gedaan heeft.De ambtelijke bureaucratie
  heeft hij nog strakker aangetrokken voor alles had je deze debiel zijn handtekening nodig.Hij was is een slaafse witte hond die alles aan Nederlanders over liet.Al het geld dat hij en zijn NPS honden stelen kan alle ziekte kosten voor de armen betaald worden.
  Neem alleen Telesur zijn de gelden genoeg om voor de ouderen de ziekte kosten te betalen.Weten jullie wat er daar gebeurt of willen jullie het niet weten.Dit zijn geen aantijgingen maar de werkelijkheid.Kijk wie de projecten bij Telesur uitvoert.Hij kon jullie je geboorte recht terug gegeven hebben heeft hij dat gedaan.


  Maak melding

 22. Venetiaan is rekenaar,…hij weet wat hij doet, wat kan en wat niet mogelijk is. Bouterse doet maar wat, zonder bij na te denken….en achter af bedelen om amnestie,..


  Maak melding

 23. Theo Para slaat spijker op zijn kop:

  Speciaal voor de oerdomme NDP Trollen:

  p de tweede plaats wilde de president in zij jaarrede met de tactiek van de dief die roept ‘Houdt de dief!’ verhullen dat zijn Curriculum Vitae (staatsgreperij, misdrijven tegen de menselijkheid, drugsveroordeling) en gedrag als president (zelfamnestiewet) de republiek Suriname internationaal hebben gecompromitteerd. Het individu Bouterse bracht de republiek internationaal weer in de morele beklaagdenbank en verspeelde daarmee veel soft power* van Suriname. Van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens tot de Europese Unie, van Human Rights Watch tot Amnesty International, van de Coalitie voor het Internationaal Strafhof tot de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, uit alle windstreken kwamen veroordelingen van de zelfamnestiewet die aantoonbaar haaks staat op de internationale rechtsorde. Ernstige mensenrechtenschendingen, waaronder misdrijven tegen de menselijkheid, mogen niet straffeloos blijven.

  De wereld op zijn kop
  In zijn jaarrede beweerde de president dat de Surinaamse soevereiniteit ‘van buitenaf’ wordt ‘ontkend’ en ‘aangevallen’ zonder zijn stelling met feiten te onderbouwen. Ook de beschuldiging dat sprake zou zijn van ‘de opzettelijke aantasting van onze soevereiniteit door het buitenland’ mist een poging tot feitelijke onderbouwing. De lezer ontkomt niet aan de indruk dat de president met het oproepen van het spook van het boze buitenland het gevoel van zelfvictimisatie en xenofobie tracht op te roepen bij de achterban, om zo te maskeren dat het juist het dadersregime is dat moorden op zijn geweten heeft en tot nu toe de mensenrechten van de nabestaanden op een eerlijk proces en gerechtigheid schendt. De president zette demagogisch de wereld op zijn kop door dader


  Maak melding

 24. Suriname heeft genoeg geld om het sociale kontrakt van bouterse te verwezelijken, wanneer je maar genoeg geld leent, want daar is deze boevenbende meester in, en over zoveel jaar mag Suriname alles terug gaan betalen.maar dan bestaat deze paarse coalitie niet meer.


  Maak melding

 25. Even serieus Vene is een zielig mannetje aan het worden. Wat hij tegenwoordig uitkraampt is niet meer te volgen. Hij is de pensioengerechte leeftijd al ruimschoots gepasseerd en moet echt tegen zichzelf nu in bescherming worden genomen. Hier moet NPS zelf wat aan doen.


  Maak melding

 26. Weet je wat nu zo leuk is.
  Alle Suriaamse media,s hebben het lef niet om hun site te openen of ze worden bedreigd door de aanhang van Bouta.
  Dus alleen een Nederlandse site zoals Waterkantnet is geeft Surinamers een podium.
  Let wel dat het inhoud dat gebruikers van dit forum kunnen worden aangeklaagd bij het MID. Want waterkantnet valt onder de nederlandse wet.
  Dus Annaatje Kijk maar uit want je IP-adres is allang getraceerd en je adresje in Salina al in kaart gebracht.
  Doe je niet voor als Surinamer want je bent niets meer en minder dan een trol.
  Gevlucht naar Nederland voor jouw oh zo fijne Bouta.
  Ku kara pa laman je blijft lachen


  Maak melding

 27. @sra en aana_z, blijkbaar hebben jullie weinig kennis van de politiek en hoe alles in elkaar zit.

  =Bouterse is verplicht de burgers op de hoogte te brengen vanwaar dat geld afkomstig is en hoe het verdeeld zal worden.
  =Als er geen goed beleid is zal het volk het vroeg of laat terug gaan betalen.

  =Venetiaan heeft groot gelijk, en dank zij hem praat Bouterse vandaag groot.

  =Bepaalde reacties zeggen iets over de mensen zelfs, omdat zij de geschiedenis van Suriname, politiek en ontwikkeling helemaal niet kennen of niet op de hoogte zijn.


  Maak melding

 28. @ de volgelingen van sekte leider D.Bouterse,
  wat zijn jullie een stelletje domme apen zeg
  VIRAGO,waar haal die achtelijke domheid vandaan me boi?
  Ira, bedankt.


  Maak melding

 29. Mensen die Bouterse steeds hemelen, Lees een stukje tekst:::::

  =IMF

  Ook de directie van het IMF was op diverse tijdstippen lovend over het “prudent macro economisch beleid” van de Nieuw Front-regering tussen 2000 en 2010, stelt de NPS-topper. “Suriname is dankzij dat beleid de economische malaise van de jaren tachtig en negentig te boven gekomen en heeft tegelijk goede condities kunnen scheppen voor groei van welvaart en welzijn voor de samenleving”, benadrukt het adviesraadslid.


  Maak melding

 30. Goodluck Lonnie pe joe de?

  hier ben ik Pres!

  ok jere no…je kent die samenstelling in ons land tog??

  ja Pres!

  nou dang…die hindustaanse kinderen vallen af, omdat hun ouders gaan zeggen…rundvlees/varkenvlees allemaal in 1 pot…huhhh kom maar thuis eten!

  die moslim-ouders gaan roepen…niet halal bah-bah onrein!

  ,..en dus Lonnie mi boi..nu blijven alleen jou kinderen over, en als dantje verwacht ik van jou in 2015 veel zetels ok!

  Ja pres..a tori regel..tjongoe jongoe…ie koni jere Pres!!

  🙂 🙂


  Maak melding

 31. mensen meneen gaat het om kabouter of wat hij voor mijn mensen surinaamers daar kan doen of ga jij huizen en bruggen bouwen daar hij kan het toch niet meenemen wees slim en haal je voordeel uit


  Maak melding

 32. vene blijf rustig zitten in de oppositie bank ..sidong tapoe joe oedoebangie .hoelang heb jij geregeert en wat heb jij voor het volk al die tijd gedaan.

  laat het over aan deze regering die weet wel raad .
  deze regerng smijt niet met geld …er wordt serieus gedacht aan de minst bedeelden en dat moet ook .

  vene had geen tijd voor de minst bedeelden terwijl somo alias tjekre tjekre de lakens was aan het uitdelen waarvan die man geen president was .
  bouta geen tijd te verliezen …je hebt bepaalde beloften aan het volk gedaan doen .

  het zijn deze zelfde redimusus die altijd roepen dat hij maar blijft beloven en niets doet …bouta beloven en doen .
  laat het volk ook mee profiteren van de welvaart die vene nooit heeft gebracht ..monetair gaat het goed dus waarom niet.het geld is van het volk het moet op een verantwoorde manier rollen .

  bouta go go


  Maak melding

 33. Iedereen heeft het over 15 jaar Venetiaan,maar de eerste vijf jaar was hij op de goede weg en dat is een 4 jaar wijdenbos/bouterse teniet gedaan.Die hebben alles wat vene heeft opgebouwd in die vijf jaar geroofd.Vraag maar aan goedschalk.
  Dus praten jullie maar over de tien jaren,dat hij de puinhopen van Wijdenbos/bouters/goedschalk,heeft moeten opruimen,om onze economie naar zo’n hoog nivo te brengen.
  Maar goed ik zal er niet veel woorden aan besteden,want die paarse ezels zullen het toch niet begrijpen.


  Maak melding

 34. Waar maken jullie je druk om ? Bauta is dé `suiker oom` van Surimaribo.Hij is dé rijkste Surinamer in Suriname.
  En de meeste rijke Surinamers zijn ,Bauta matie.En de `beste Surinaamse burgers` staan achter hem. Wat staat hem in de weg om zijn dromen niet waar te maken.

  Als Bauta niet gaat lukken om Suriname naar hogere hoogtes te brengen,gaat het niemand lukken! Volgens dé blinde paarse makke lammetjes. Na Wang Hiep Hiep Hoereee……….! Hij is ,hier voor op de wereld `gezet`.

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 35. Eigenlijk moeten wij de jaren van bout en El Vene naast elkaar leggen.Na de coup zijn beide partijen nagenoeg even lang aan de macht geweest.Als beweerd wordt dat het Front niets gedaan heeft dan moet er bij vermeld worden wat bout WEL gedaan heeft.Anders loopt elke vergelijking mank.

  Cobie.


  Maak melding

 36. tuurlijk gaan wij het niet begrijpen..wij kijken in het heden en niet in het verleden …trouwens ik ben trots op die twee bruggen waarop wij met ons allen rijden ….bruggen die vene nooit en te nimmer tesamen met olland zou hebben gebouwd …om jou land op te bouwen zal je moeten offeren …sommigen willen wat hebben maar willen niets prijs geven …famierie a no kang …er wordt overal in de wereld bezuinigd maar men doet het voor een doel …wij betalen toch ook extra voor die benzine …de regering moet geld hebben .de huidige regering is niet perfect maar doet haar best .goedsgalk is verleden tijd .
  toch heb ik waardering voor bosje …niet in alle opzichten natuurlijk netzo goed heb ik ook waardering voor vene als het nom de financien gaat voor de rest hodt het op somo was de baas.

  bouta go go


  Maak melding

 37. @pero.
  Weet je hoe diep de bruggen in ons buik sneden?Jaren voor de arabische lente zijn wij Suri’s de straat opgegaan om ons pres.te VERJAGEN.Terwijl Bosje veel meer getoond had een KEREL te zijn en de Guyanezen het mes op de keel zette.En er werd op geschoten.Willy Alberga van Apintie kan het nog vertellen al bestaan de beelden niet meer.We hadden haar omver gerend terwijl zij verslag deed.En wij hebben ook nog extra belasting betaalt om de bruggen af te lossen.De ZG.overbruggings belasting.Tot en met 2005 bala.


  Maak melding

 38. Ik wil een weddenschap aangaan en wel de volgende:

  Als Bouterse op het eind van regeerperiode de gestelde doelen niet heeft gehaald of zijn beloftes voor een sociaalrechtvaardige samenleving niet is nagekomen, zal hij de schuld schuiven in de schoenen van de oppositie en vooral Nederland. Bouterse zal zich verhullen in een slachtofferrol en beweren dat hij en zijn regering stelselmatig zijn tegengewerkt.
  Wie durft?


  Maak melding

 39. Bouterse weet dat hij (inter)nationaal een slechte reputatie heeft en om bij de volgende verkiezing weer gekozen te worden, zal hij geloofwaardig bij de kiezers over moeten komen, vooral gelet op de vele beloften die hij gedaan heeft aan de kiezers tijdens de verkiezingcampagne van mei 2010. Het blijkt nu al dat hij een te grote broek heeft aangetrokken, die hem behoorlijk lelijk staat en dat ziet ook de kleine Annie die in de maneschijn zit en kweekje Sjakie die in zijn hangmat ligt in de schaduw van de Tamarindeboom, beiden die op hun Blackberry wachten. Het gevolg zou kunnen zijn dat hij als een kip zonder kop grote leningen bij buitenlandse banken gaat doen, om diverse projecten uit te voeren en sociale noden bij het volk te verzachten. Dit om enigszins geloofwaardig over te komen en zijn enige van zijn beloften na te komen. Wat de gevolgen, bittere armoede bij het volk, lege winkelschappen, enz, van deze bij schulden in Duitsland, Italië, Brazilië, USA, China, India enz, zijn, is bekend bij grote delen van het volk.

  Ik vrees het ergste voor Suriname en laten we ervan uitgaan dat mijn vrees onterecht is. Een kat in het nauw maakt rare sprongen als die het vege lijf moet redden en dat is ook van hem bekend bij hele grote gedeelten van het volk. Er zal weer een exodus van uit Suriname naar de Noordzee komen.

  God Zij Met Ons Suriname zal ook nu weer een niets zeggende zin uit ons volkslied zijn, als het weer zo ver is/komt. Eenmaal op dit pluche zitten, zal hij er niet meer van af willen opstaan. Cetabever laat nooit meer los, daar weten andere presidenten van Suriname alles van. Ik houd mijn hart vast. Alle structuren worden nu al in de wachtkamer gezet en je hoort nu al niet meer een minister nog een interview geven aan de pers. Welke minister gaf het laatste interview en wanneer was dat? Out of the box denken.


  Maak melding

 40. @Pero ,..die bruggen zijn gebouwd klopt,.maar wie heeft ze versneld betaald??? Venetiaan.
  Wijdenbosch had voor Suriname een wurg contract gesloten bij het bouwen van de brug en had Suriname bijna aan de rand van de afgrond gebracht. Venetiaan heeft alles op tijd terug gedraaid, en Suriname van heel veel ellende bespaard.
  Dus als je niks weet hou je mond want ie no sabi torie,..yu no mang yepi ie geboren toensi lati!! Arki dé bigi mang mi boy!


  Maak melding

 41. Ik dacht eerst dat DADA naar Peru was vertrokken.

  Het SLM-toestel op de luchthaven van Lima, Peru

  PARAMARIBO – Een officiële delegatie van Suriname is vanavond aangekomen op de Jorge Chavez International Airport van Lima, Peru. Dat meldt de Peruaanse nieuwssite El Comercio. De delegatie is in Peru voor de derde Staatshoofden Conferentie van Zuid-Amerikaanse en Arabische landen (ASPA) op 1 en 2 oktober.

  De Surinaamse delegatie staat onder leiding van staatsadviseur Errol Alibux. Het gezelschap werd ingevlogen met het SLM-toestel. Op de ASPA zal vooral gesproken worden over politiek en handelsbetrekkingen.

  De Surinaamse delegatie bestond uit 20 personen onder leiding van Errol Alibux.


  Maak melding

 42. @FER.E ,..OMG dat wordt weer geld lenen ,…..ik vrees mij voor de jongeren van Suriname die dat later allemaal weer moeten terug betalen


  Maak melding

 43. Beste mensen,

  Op zich goed van de president om met deze plannen te komen, helaas zullen wij over een paar jaren horen dat tegenstanders van zijn regering dit alles hebben tegengewerkt.

  En het geld komt gewoon van de verkoop aandelen Staatsolie … of zijn jullie vergeten …


  Maak melding

 44. @Tedje

  Waar heb je het nu weer over? Natuurlijk heeft iedereen een ip-adress. Maar waar moet ik volgens jou voor uitkijken? Als ik in Salina woon dan woon jij vast in de pijp. Beste Tedje ik ben een wereldburger! 😉


  Maak melding

 45. Voor de naschoolse opvang zal extra begroot worden, de leerkkrachten zullen hiervoor extra ontvangen er zal gezorgd worden voor voeding. Met veel trots verkondigt DiDiBrie daarbij dat de boeren extra hieruit kunnen halen door het spin off effect, met name de verkoop van hun producten. Didibrie vergeet dat het betalen van de boeren uit s’landskas moet geschieden wat ook extra zal druk zal leggen op de begroting. Heeft hij de ruimte daarvoor?? Volgens de bus- en boothouders, de padieverbouwers, degenen die op hun laptops wachten, Echt niet!!! Worden de boeren de volgende slachtoffers? Of valt er wat hieruit te halen, you’ll never know!


  Maak melding

 46. Ik denk dat hij zijn drukpers weer zal laten gelden en over ongeveer 2 jaartjes mag jij ,Vene, die troep weer komen opruimende die zij zullen achterlaten.


  Maak melding

 47. @Forumdeelnemers:

  Met de hervorming en ordening van het belastingsysteem zal een groot deel van het te financieren sociaal vangnet voor minder draagkrachtigen mogelijk gemaakt dienen te worden. Het kan niet zo zijn dat met een verkeerde feasibility studie dit sociaal plan het totaal econnomisch systeem in Suriname laat vallen.

  Er komen weinig belastingmiddelen binnen in staatskas omdat het belastingsysteem niet goed werkt. Als het goed is moet men al in een ver gevorderd stadium zitten om dit sociaalplan ten uitvoer te brengen.


  Maak melding

 48. Die Venetiaan moet gewoon zijn waffel houden, hij loopt te zeiken, zou hij het beter doen, echt niet, a mang e lul wang foeroe, eng go foer anga kkkkkkk,
  Als hij in 2015 terug zou komen, als dan, het brengt geen zoden aan de dijk, soso bille, ai neks moro.
  Vene no lul tek eng rustig. De NPS is ook een bille partij van niets.


  Maak melding

 49. Ik heb nog steeds geen argument(en) gehoord waarom de huidige het beter doet dan de regering Venetiaan.

  Denk dat velen toch met vragen zitten.

  – Welke significante hervormingen heeft President Bouterse doorgevoerd waardoor het land beter is gaan functioneren ?

  – Welke punten uit zijn verkiezingscampagnes zijn tot nu toe gerealiseerd ?

  – Belangrijkste vraag blijft, hoeveel gaat het de burgers kosten en hoe gaat men dit financieren en welke effecten dit heeft op schatkist.


  Maak melding

 50. Anaaltje 🙂 Dat je dat niet weet zegt genoeg.

  Er vliegen nu 4 Awacs boven Curacao. Tenminste als mijn familie op Curacao goed geinformeerd is.
  Dat jij schurken in Suriname en Curacao als jouw vertegenwoordigers wilt zien zegt veel over jouw inzicht en mensenkennis.

  Je weet natuurlijk wat er met de inlichtingendienst op Curacao is gebeurd en waar de belangrijke informatie van Amerikanen, Fransen etc. terrecht is gekomen.
  Wees maar blij dat Schotte nog leeft. Dat heeft hij waarschijnlijk aan Nederland te danken.
  Straks gaat de inlichtingendienst de nieuwe politici op Cracao doorlichten.
  Grote waffels op forums zoals jij houden ze ook in de gaten.

  Dus wees maar zuinig op dje nederlandse paspoort en pensioen want. Er gaat in Nederland een andere wind waaien en mens kiest ervoor om de VS onvoorwaardelijk te volgen.
  Die zijn minder aardig.
  Dat Schote nu hulp bij Chavez zoekt zegt genoeg.
  Dat deed Bouterse ook maar Chavez is slim en laat zulk soort crimminelen gewoon vallen wanner het hem uitkomt.


  Maak melding

 51. @Roy, instituten als IMF, Standard & Poor, Fitch en Moodys vinden Vene niet dom. Dankzij hem is Suriname geloofwaardig op de kapitaalmarkt. Waarom is Vene in jouw ogen dan dom ?

  Mensen roepen van alles en nog wat hier zonder enige feiten kennis. Natuurlijk valt Venetiaan ook één en ander te verwijten, maar je kan hem niet betichten dat het een slechte politicus is en geen verantwoordelijk-heid durft te nemen. Regeren doe je niet op ad-hoc basis en zeker niet alleen populaire standpunten te verkondigen. Naar mijn mening dient er een nieuwe generatie leiders op te staan. Bouta, Vene, Somo en Ronnie zijn wat mij betreft historie.


  Maak melding

 52. inmplaats dat het geld naar corrupte lieden gaat ,is het beter dat bouterse het uitgeeft aan al die plannen die hij voor ogen heeft .het volk heeft dan baat bij .
  wat heeft venetiaan al die jaren met dat geld gedaan .
  buitenlandse reizen ,corruptie ,ja dan kan je wel zeggen venetiaan schone handen ,wat voor nut heeft het als jou ministers toch geen tien schone handen hebben .
  geen enkele president kan zich vrij pleiten dat hij schone handen heeft ,je bent even schuldig als je niet op treed tegen jou ministers geldt voor elke president ,jij bent de hoofd verantwoordelijke ,mensen roepen vaak vene heeft schone handen ,ze moeten verder kijken .bouterse is goed bezig met zijn sociaal netwerk naar het volk toe .de oppositie is de laatste waar bouterse naar moet luisteren ,als venetiaan zo goed was waarom dan vier zetels ,nps moet bij zijn eigen te rade gaan waar het verkeert is gegaan .
  steek je hand eerst in eigen boezem leer van je fouten en maak een nieuwe start anders staat het zelfde lot ze weer te wachten in 2015 .zie met de cda ,pvv,groen links .ze gaan hun wonden likken wetende dat ze hebben gevaalt .oeng sranang mang moes leer datie .niet de schuld bij de ander zoeken ,trek lering daar uit vene dan hoop ik dat het goed komt met de nps .


  Maak melding

 53. Tuurlijk , begrijpt Vene het niet , want als hij met heel veel ontwikkelingsgelden en met de nodige hulp van Olland niks hadden gedaan of gerealiseerd voor het Surinaamse volk , hoe gaat de huidige president de voorgenomen projekten kunnen realiseren voor Het Volk??
  Ja , hoe dan en dat houdt Vene elke dag bezig ???
  Vakmanschap is Meesterschap en dat is zeer sterk aanwezig bij de huidige Nationaal Regering !!!
  De NPS is politiek-bankroet en zal de komende 15 jaren niet in het machts-centrum te vinden zijn .
  De rede ligt in het feit dat de NPS qua politiek-economisch beleid niet meer Nationalistisch gericht zijn maar lieten/laten zich dicteren door zgn. deskundigen vanuit de Noord-Zee !!!
  Capitulatie en stiefmoederlijke behandeling vanuit Olland zijn de voornaamste mechanisme die de NPS-busje had doen belanden in de trens met de gevolgen dat er maar vier inzittenden ,incl. bestuurder , over is gebleven van de eens zo volle NPS-busje .
  En wat Vene niet snapt is ; Dat het door Olland georkestreerde Staatsgreep in 1980 , de toenmalige NPK-combinatie/regering naar huis hadden gestuurd .
  In de NPK was de NPS de navigator en deze komt er op neer dat de NPS degene had moeten zijn om de souvereiniteit van de Republiek Suriname te beschermen en het door de Olland in buitenwerking gestelde Surinaamse Rechts Orde onmiddelijk te herstellen .
  Had NF(Nederlandse Fauna )niet een Constititioneel Hof moeten inrichten/benoemen om de Republiek Suriname een waarachtige Rechts Staat te maken ???
  Zijn zij dat niet debet aan hun politiek-achterbaan( in het bijzonder ) en het Surinaamse Volk in het algemeen ???
  Oppositie-zijn moet controlerend-zijn en niet destabiliserend of zich als leenmannen laten gebruiken!
  A bun ,tot over drie zomers weer !!!
  Psstttttt, er komt een ” PAARSE-KABINET in Olland !!!
  WWWWAAATTTTT ????
  PAARS ??? DAT IS TOG DEZELFDE KLEUR VAN … ?????
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 54. @Patrong,

  Bouterse met zijn sociaal netwerk ?

  – geld uitgeven is prima, maar wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. Socialisten staan bekend om hun potverteren en schulden doorschuiven naar volgende generaties. We zijn 2 jaar verder en Bouterse heeft niets van zijn beloftes waar kunnen maken.

  Als venetiaan zo goed was waarom dan vier zetels ?

  – Dhr Venetiaan heeft de puinhopen van stroman Wijdenbosch moeten opruimen. Suriname was praktisch failliet. Hij heeft pijnlijke hervormingen moeten om de schatkist weer op orde te krijgen. Het is algemeen bekend dat regeringen die impopulaire maatregelen nemen slecht scoren bij verkiezingen. Neem van mij aan, president worden doe je niet alleen om de populaire jongen uit te hangen.

  Bouterse is in een gespreidbedje terecht gekomen en nog weet hij er een puinhoop van te maken. Het enige wat hij hoeft te doen is het beleid van de vorige regering door te zetten (dus goed opletten op de schatkist) en daar waar het kan te investeren. Zoveelste bewijs dat je met alleen Mulo en populisme geen president kan worden.


  Maak melding

 55. ray,,koos de jong,,ira Jullie reactie;van 1-10-2012

  Nee ik ben niet politiek gezind,,maar wat ik wel weet is dit;
  Suriname heeft eeuwen lang tot in deze tijd geen echte vooruitgang gekend,,het regering van nu die er een verandering in wil brengen verdiend ook die gelegenheid om dat te doen.
  Er zijn regeringen in su geweest die ook vele beloftes gemaakt heeft maar die het niet na kwamen,en al die vorige regeringen stonden toen onder Nederlandse toezicht en wetten,maar het volk is in armoede gebleven.
  Wij hebben nooit een eigen wettelijk structuur gehad,nooit een eigen sociaal orde,nooit eigen belangen kunnen opbouwen,ext.
  Nu dat er stappen worden ondernomen naar een eigen structuur,zal het ook de tijd met zich mee dragen om die eigen waarde op te bouwen,,men kan Su niet met een reeds ontwikkelde land vergelijken omdat die al ()ontwikkeld zijn,Su is in een langzaam opbouw fase.
  En waar het geld vandaan gaat komen zal de president voor moeten zorgen omdat hij de staatshoofd is,,men kan wel commentaar geven,maar men moet ook rekening houden met de toestand waarin Su verkeerd,,en niet steeds op het Su regering afgeven dat zij valse beloftes aan het volk voorspiegelen.
  Het opbouwen van een land dat nooit een echte vooruitgang heeft gekend,,neemt tijd met zich mee,in de komende jaren zal het duidelijk worden wat er kwa infrastructuur,sociale formgeving,maatschappelijk,veranderd zal zijn.


  Maak melding

 56. @sra
  In 1975 werd Suriname onafhankelijk verklaard . Suriname was toen een jonge natie op weg naar zelfstandigheid. Die proces werd verstoord toen bouta,de landverrader een coup pleegde met zijn handjevol kameraden. Het was zijn bedoeling om de macht naar zich toe te trekken ,hetgeen hem mislukt was want iedereen wilde bevrijdt zijn van hem. Na 1975 zou in 1980 algemene, vrije en geheime verkiezingen gehouden worden hetgeen nooit is gebeurd en pas in 1987 hadden wij als burgers weer deel kunnen nemen aan onze burgerplichten.Ook dit proces werd verstoord omdat hij bouta ,de zoveelste coup plegen moest,sergeanten coup,telefoon coup enz…
  De tragische gebeurtenissen die mekaar volgden sinds bouta de macht had in Suriname is wereldwijd bekend.
  Sinds 1980 zijn de banden met Nederland verslechterd dankzij de domme bouta. Voordien ging het goed met Suriname. Je kon een centje,een stuivertje ,en een kwartje meenemen naar school omdat het zijn waarde had.Toen bouta aan kwam dansen kregen wij zoveel nullen bij op ons biljetten en allemaal Waardeloos.
  Geen enkel land in de wereld zal geld in handen van een couppleger willen stoppen omdat het geld het volk nooit bereiken zal.Nederland heeft Suriname nooit gedwongen om onafhankelijk te worden. Dat wilde Aron hebben en zo is het gebeurd ook.
  Alles ,alles veranderde voor ons toen bouta van zich liet horen in 1980.
  Je was toen niet eens geboren maar wij zagen de hartverscheurende beelden van een paar van de gevangenen op de tv van de 15 mannen die daags daarna geexecuteerd werden.
  Jij zal het mogenlijk vinden, maar voor de rest van ons is het onacceptabel aan te nemen dat die 15 mensen een coup probeerden te plegen,maar dan zijn zij er niet meer om hun zijde van het verhaal te laten horen.
  SRA,bouta is een moordenaar.Een crimineel die zonder amnestie zijn poot niet uit Suriname kan zetten.Hij is daarom ook niet naar de vn geweest, bang dat men hem zou confronteren met zijn amnestie gedoe.
  Gaat hij zijn drugsmoney nu gebruiken om zijn fantasie plannen te verwezenlijken?Hij heeft aardig heel veel verdiend met zijn drugs aktiviteiten die tot zo ver als Columbia en Farc gaan!
  Die man bouta hoort in de gevangenis thuis en er zullen maar weinigen in de wereld zijn zoals JIJ bv, die graag kiest voor een moordenaar als leider. De rest van ons heeft GEZOND verstand,okay!


  Maak melding

 57. @@@ koos de jong

  wanneer houdt het op .
  sommigen van jullie beroepen je steeds op puin ruimen puin ruimen van nenetiaan .ik vraag mij dan af wanneer is het genoeg puin ruimen ,het lijkt wel een excuus om steeds maar te roepen vene moest puin ruimen .het volk heeft nenetiaan gekozen om het werk te doen wat hij van zijn voorganger heeft over genomen .venetiaan heeft in werkelijkheid ook wantoestanden aan getroffen en dan doe jij je best om dat puin te ruimen in een x aantal; jaren zeg maar een jaar of twee.
  daarna kom je toch met jou plannen !!maar steeds een excuus voor puin ruimen wordt echt eentonig man .zoek nu een ander excuus .wat je daar zegt koos zet geen zoden aan de dijk het land moet vooruit .
  als het bouterse is die het vooruit moet helpen mijn zegen heeft hij .als hij het niet goed doet weg wezen in 2015 .maar op dit moment gun ik heb de tijd tot 2015.al doet bouterse zijn best ,je merkt gewoon dat anderen hem niet gunnen.in bepaalde opzichten doet bouterse het beter dan venetiaan .obama moest ook puin ruimen maar hij kan zich niet meer beroepen op puin ruimen van bush ,als hij dat zou doen maakt hij zich belachelijk en dat moeten de aanhangers van venetiaan begrijpen .ik ben voor elke president die suriname vooruit kan helpen .als het nou bouterse of venetiaan tanthoki is,zelfs brunswijk zou ik steunen als hij dat land vooruit kon helpen .


  Maak melding

 58. @@@ de jong

  ga mij niet vertellen dat bouterse geen impopulaire maatregelen heeft genomen .hij heeft dat wel degelijk gedaan en die wordt hem tot op heden niet in dank afgenomen .ik wil een ding duidelijk maken .
  als je bouterse hekelt moet je dat gewoon toegeven en dat is duidelijk te zien .maar als hij ook impopulaire maatregelen heeft genomen moet je ook eerlijk toegeven .en daarom wordt nederland niet geloofd in de dingen die ze zeggen over bouterse .vele mensen tweifelen aan wat nederland over bouterse zeggen .de nederlanders hekelen bouterse zie maar bij de verkiezingen van 2010 het ophitsen van het surinaamse volk dat ze worden geboycot als ze op hem stemmen .
  wees gewoon opjectief eerlijk .het volk is niet blind hoor ,het surinaamse volk wat ze moeten geloven en wat niet .


  Maak melding

 59. @patron
  Hoeveel presidentskandidaten zie jij dan in Santoboma zitten?
  Want als het aan jou ligt kies je liever eentje uit die inrichting aangezien je een zwakte schijnt te hebben voor de criminelen.
  Gelukkig,gelukkig heb je geen stemrecht!


  Maak melding

 60. ray
  ik mag niet stemmen ,maar mocht ik stemmen dan had ik
  net als die andere surinamers bouterse een kans gegeven .wil jij gaan bepalen voor wie de surinamers moeten stemmen .die opmerking die je maakt vindt ik gewoon acherlijk en dom .niet voor niets heb je vrije verkiezingen .je bent in europa net als ik .het nederlandse volk heeft de vrije keus als ze willen gaan stemmen .of dacht je dat ik terughoudend zou zijn om niet op bouterse te stemmen .


  Maak melding

 61. @ray

  ik ben blij dat je in nederland woont en dat je niet in suriname woont .jou denk wijze is om mensen op te hitsen om de tegen stander de nek af te hakken,als hij op de tegen partij zou stemmen .jou argumenten zijn compleet fout .


  Maak melding

 62. @Patrong, dat het land vooruit moet gaan, daar zijn we het gezamelijk over eens ! Ik heb het ook al eerder gezegd, ook Venetiaan heeft steekjes laten vallen echter onder zijn bewind is de schatkist van Suriname redelijk op orde. Waar het mij om gaat is dat Bouterse met deze erfenis nog steeds niets heeft gebakken. Met andere woorden, het land staat stil of heeft te weinig progressie geboekt ! En die zorgen zijn meer dan legitiem. Bouterse heeft beloftes gedaan aan zijn kiezers. De grote projecten heeft hij tot nu toe niet kunnen verzilveren. Hoeveel tijd heb je nodig om uit de startblokken te komen ? Als hij dit niet waar kan maken, moet hij maar vervroegde verkiezingen uitschrijven in kader van landsbelang. Het volk heeft niets aan verkiezingen in 2015. Allemaal zonde van de tijd !


  Maak melding

 63. Ray

  Nu vind ik jou weer dom praten;;ik had het over het opbouwen van su,en niet direct over president Bouterse,of over coup of staats greep.
  Als het Bouterse moet zijn die Su op een ordelijk en structureel manier moet opbouwen,dan zou ik ook 100% mee dragen om die doel te kunnen realiseren,en als het een ander president zou zijn, met op opbouwende factoren,dan zou ik mij ook 100% inzetten omdat te kunnen realiseren..
  Nu heeft president Bouterse die gelegenheid,dus wat er dan ook door de media over hem word verspreid,heb ik geen interesse in,of wat politieke studenten van Nederlandse afkomst over hem zeggen op deze forum om verdeeldheid te saaien,daar heb ik ook geen interesse in.
  Ik ben een Surinamer,dus als het ten goede voor mijn land is,,dan zij het zo.
  Wees toch een keer eerlijk met jou zelf, ray,,als jij ,een Surinamer ben.


  Maak melding

 64. @patron
  Al zou ik op de maan wonen toch zou ik het niet toestaan dat mijn geliefd thuisland op aarde in handen ligt van een moordenaar.Zou de tegenstaander iemand zijn die waardig genoeg is om de president te worden zou ik een gezonde strijd met hem aangang.
  Volgens jouw is het okay dat het land geregeerd wordt door een misdadiger,wat heb jij te verliezen?Oh ,niks,want je woont gelukkig niet in Suriname.
  Ik vind gewoon dat een misdadiger in de gevangenis thuishoort en dat wij geen verantwoording aan hem moeten afleggen.Hier ligt mijn TROTS,op geen enkel voorwaarde ben ik bereid het hoofd te buigen voor een crimineel.In Santoboma gaan ze blij zijn met jou. Als je ze een bezoek gaat brengen gaan de criminelen daar heel blij zijn ,want dan voelen zich net een koning,want dan heb je de onderdaan Patrong die het hoofd buigt voor de KONING DER CRIMINELEN.
  Patrong blijf liever weg hoor!!


  Maak melding

 65. @sra
  Ben je werkelijk zo dom?
  BOUTA IS DE OORZAAK VAN ALLE ELLENDE IN SURINAME!!
  Ga voor een keertje de geschiedenis van Suriname beginnende bij het jaar 1980 googlen! Vraag aan je ouders over deze onrust perioden!
  Als het aan jou en Patron zou liggen maken jullie strafinrichting Santoboma tot opleidingsinstituut voor presidenten voor de criminelen.
  En jullie met diploma’s in jullie zakken gaan langs de straten staan om knippa’s, kranten en sigaretten en ijsje te verkopen!
  Jullie twee poepzakken worden jullie niet moe ervan de criminelen intelligenter dan jullie twee te beschrijven/beschouwen ?!
  Wat moet de normale burger doen in Suriname om aan een hoge post te komen?Is de vereiste dan ,dat je eerst een crimineel moet zijj en liefst een misdadiger?Waar moeten de referentie briefen dan vandaan komen?Uit het presidenten opleidingsinstituut SANTOBOMA,zeker!!
  Zijn jullie twee de direkteuren van deze instituut en komen jullie je studenten hier verdedigen ,Apen dat jullie beiden zijn!!

  Schande ,schande dat jullie twee onintelligente individuen hier de hele dag hebben hoe jullie van je land houden en geen moeite hebben met een crimineel als je bass,
  Of doen jullie dat om persoonlijke redenen.
  Wat is jullie twee beloofd door je baasje voor het maken van zoveel reclame voor hem?
  De next presidentschap en de vieze presidentschap in 2020?!!!
  Ps
  zitten jullie beiden in opleidingsinstituut Santoboma?!


  Maak melding

 66. Ray
  Wat is er met jou aan de hand.

  In Nederland word er met bloed geld gehandeld,kijk hoeveel miljarden er per jaar aan belastingen word ingehouden voor militaire doeleinden,kijk naar al die oorlogen waar Nederland aan meegedaan heeft en nu van die overwonnen landen profiteert,dat is wat jij niet kan zien of wil zien,jou presidenten in Nederland die jij beter dan het president van Suriname vind,vind ik een pot nat,zelf zij in zo een ontwikkeld land hebben het bevolking beloftes voor gehouden die zij niet na gekomen zijn,maar het volk dat zo verblind is met een blindelings vertrouwen blijft toch ook op hen stemmen.

  Zo zie jij maar weer,praat niet over die een,als jij nog viezer en slechter ben,,,en doe jij dat toch,dan ben jij het duisternis zelf die zogenaamd goed is,terwijl het een masker is dat jij draagt om een ander te verblinden,,zoals jij die het realiteit besef niet bezit.


  Maak melding

 67. Ray

  Jij gaat op een site dat door mensen met hun mening over een bepaald onderwerp met hun theorie dat zij ook van de media hebben vernomen,maar vraag hen als zij erbij zijn geweest,.ga maar googelen,maar las ik het ware toedracht gaat vragen dan moet jij ook met bewijzen komen,en mij laten zien dat het waar is,,anders ben jij net zo een grote huichelaar.


  Maak melding

 68. @sra
  als ik het heb over bouta dan praat ik specifiek over Suriname!
  Nederland heeft geen individu in de regering an wiens handen het bloed kleeft van onschuldigen!

  Dat gaat niemand toestaan daar.
  Daar reizen de regeringvertegenwoordigers niet zoals je het ziet gebeuren in Suriname. Om de haverklap gaat men op reis netalsof ze de oversteek doen van Paramaribo naar Meerzorg!
  De oorlogen waarin de andere landen meedoen noem je ook niet zomaar oorlogen of invasies van de deelnemende landen. Het wordt gedaan met internationale toestemming en samenwerking. Zie jij dan de beelden niet op de tv,ga op cnn website dan zal je zien hoe door oorloggeteisterde bevolking om interventie vragen van de buitenwereld als laatste hoop bevrijdt te worden van hun toestanden thuis
  Bouta is een moordenaar ! Een oorlogsmisdadiger is hij!
  Als wij in Suriname bang moeten zijn voor iemand dan is het wel hem ,bouta de moordenaar!
  Hij is een serial killer!

  WEG MET BOUTA,WEG MET HEM!!!!


  Maak melding

 69. @Patrong, dat ik Bouterse niet hoog heb zitten is op deze formum bekend. De decembermoorden doet in deze kwestie niet ter zake. Feit is dat Bouterse ruim 2 jaar aan de macht is. Hij heeft beloftes gedaan die hij simpelweg niet waar kan maken. Hij mist iedere financiele fundement om zijn dromen waar te kunnen maken. Hij heeft gegokt op investeerders en tot nu toe heeft dat voor Suriname slecht uitgepakt. Hij kan 3 dingen doen:

  1) wachten tot dat de investeerders over de brug komen
  2) plannen bijstellen en nu echt gaan regeren
  3) nieuwe verkiezingen uitschrijven

  Hoeveel tijd heeft hij nog nodig ? Op dit moment gebeurt er niets. Naar mijn mening is Suriname op dit moment het beste af met een technocratische kabinet.

  For the record:

  Technocratie is een organisatorisch systeem, waarbij de beleidsmakers beslissen aan de hand van adviezen van deskundigen op deelterreinen, veelal wetenschappers of ingenieurs. Het beleid wordt aldus uitgetekend na uitgebreide technische, economische en sociale analyses, en de knopen worden doorgehakt op basis van de resultaten van deze analyses, niet op basis van ideologie (zoals regering Bouterse het nu doet).


  Maak melding

 70. Patrong en Ray…. jongens,het is water naar zee dragen.
  Probeer deze gasten niet te overtuigen het gaat jullie niet lukken.Ik heb het ook reeds opgegeven.

  Weet een ding dit waren de gasten die ons land en volk arm en dom hielden voor hun eigen gewin.Jullie merken toch hoe halsstarrig ze zijn….gewoon net als die Venetiaan.Ze zullen nooit relativeren en een levendige discussie wordt het nooooit…..neveeeeer.

  Ezelsbruggetje:Ze zullen nooit hun fouten toegeven en nooit zeggen dat de andere het beter kan of doet.


  Maak melding

 71. Ray

  Jij bent niet alleen dom,maar ook verblind,,jij en gmap zouden hele goede vrienden van elkaar kunnen zijn,.
  Jongen klets maar,want jij stelt niks voor,,jij was er niet bij,maar de manier hoe jij praat is net alsof jij erbij bent geweest,.Jongen zoek het maar uit met jou zelf.


  Maak melding

 72. @SRA
  In 1980 zat ik op de muloschool en ben geen amnesia lijder als de getuigen te Boxel. Wat zich op die dag en daarna heeft afgespeeld tot heden kan ik vertellen alsof het gisteren is gebeurd,okay?
  Alles wat je op de websites kan vinden over je baasje berust op de keiharde realiteit,

  Ik wist niet dat AMNESTIE stempel als mode gezien wordt door jou.Ga eerst googlen en de betekenis van Amnestie uitvinden!Je zal verbaasd zijn te weten dat onschuldigen nooit Amnestie eisen of met alle kracht amnestie op hun lichaam ergens plakken.
  Zonder Amnestie is je baasje een verloren iemand, hij weet dat, maar jij bent toch eenmaal onintelligent en je zal het daarom niet weten.


  Maak melding

 73. @sra

  Maar wanneer je googlen moet over Valk en Verhagen dan zijn ze waar toch,volgens jouw?

  Tsjonge ,tsjonge,sra,
  ik heb die terrortijden van bouta meegemaakt.Ik ben altijd lijfelijk aanwezig geweest in Suriname!Ik vertel niet iets dat ik van derden heb gehoord maar tijden waaronder ook mijn familie alsmede de gehele bevolking van Suriname gebukt gingen!


  Maak melding

 74. @@@ koos de jong en ray
  nee koos nee je krabbelt terug .je pleegt verraad jegens vene .je hebt het altijd opgenomen voor vene .
  hoe vaak ben je met anderen op dit forum in discussie waar je venetiaan vel verdedigt .jullie moeten nou eens eindelijk te leren om anderen in hun waarden te laten en dat ze mogen stemmen op wie ze willen .
  jij bent niet de enige die mensen willen uitleggen op wie ze moeten stemmen ,zie ray zelfde redenatie .
  in afrika willen anderen je dwingen of geweld afdwingen dat je op een partij moet stemmen die je gezint is .houden jullie op om mensen voor dom en achterlijk uit te maken als ze op een andere partij stemmen .het klinkt zo iritant ik erger mij rot aan jullie opmerkingen .die ray is nog dommer door te zeggen dat hij in holland het goed heeft en het goed is dat ik in nederland ben en niet heb kunnen stemmen op bouterse .wat zegt hij van die duizenden surinamers die op bouterse hebben gestemt .zijn ze nog dommer .
  ray moet leren om anderen hun mening te respekteren .zo krijg je alleen maar oorlogen met dit soort gasten .ze willen hun wil aan jou opleggen .ray ga dat in afrika of india dat proberen niet in suriname .


  Maak melding

 75. @Koos de Jong

  Koos, jij associeert het president zijn met een mulo opleiding als ondergeschikt.President worden van een land heeft geen wettelijke of wetenschappelijke basis.
  Als je afgerekend wordt op resultaten heeft opleiding niets te maken met de de funktie of ambt die een mens moet vervullen. Je moet wel een basis hebben of ervaring verkregen uit eerdere functies.Ook kan een individu carriere maken op basis van zijn of haar kwaliteiten( American dream: Let`s see what you can, paper is not important) Denk aan wereldleiders indertijd en nu die geen universitaire of welke hoge opleiding ook genoten hebben. Wat je beoogd met Bouterse heeft alleen Mulo is ook niet waar want de president heeft ook op de A.M.S. gezeten dus laat je goed informeren en probeer je kennis beter op te vijzelen.


  Maak melding

 76. @Patrong

  Venetiaan is een individueel die respect afdwingt zowel nationaal als internationaal. Hij is geen leider geweest met als titel’Wanted’ op zijn voorhoofd gestempeld. Hij heeft als president nooit de behoefte nodig gehad om te regeren met Amnestie aan zijn zijde. Hij is geen moordenaar en ook geen verdachte.Hij is een man met een hoge opleiding, hij is een REALIST,een man die met zijn voeten op aarde leeft en niet ergens in Nirvana vertoefd zoals de junkie bouta.
  Venetiaan is the best!
  Bouta is een crimineel!

  Ps Patron
  De mensen die in nederland voor bouta gestemd hebben zijn netzo dom als jij. Het enigste verschil is dat zij
  stemrecht hebben en het vermorsen aan een crimineel en jij ,tja jij hebt gewoon geen stemrecht.


  Maak melding

 77. @feedback.
  HEUSSSS?????/Heeft hij op de AMS gezeten??????!!!!!!!
  Kan je dat dan aantonen?????Was hij op de AMS geweest om de banken daar te vullen of gewoon de tijd te doden!!
  Doden ,heeft hij dat op de AMS geleerd om te doen? Heeft hij zijn doctoraal in HOE TE Doden behaald op de AMS!!???
  Leren ze dt echt op de AMS!Dan moet AMS opgedoekt worden!helpppppppppppppppppp!!!!


  Maak melding

 78. @lit
  Neen lit,GMAP en ikke,Ray, zijn twee verschillende personen maar komen beiden op voor het goede doel namenlijk Suriname helpen bevrijden van de moordenaar bouta!
  Weg met bouta!


  Maak melding

 79. 2 jaar geleden, schreven de critici, back to the 80′s, dat zit er nu niet meer in, nu zegt men er is niets gedaan, zoals ik eerder zei ik heb zelf gelopen op woning bouwproject hanaslust, heb zelf gezien hoe veel makelijker het gaat om vergunningen te krijgen onder deze regering en weet dus uit ervaring dat er wel degelijk gewerkt wordt. Voor mij hoeft Bouta geen president te zijn gezien zijn verleden maar ik ben ook niet blind voor de realiteit zoals velen hier. Ik noem hen politieke blinden want ze kijken naar de persoon Bouterse en niet naar het land Suriname, en kraken alles af, ik weet zeker dat als veel van deze dingen door Vene waren gerealiseerd men nu hossana zou schreeuwen. Bouta als persoon vind ik ook helemaal niets, maar waarom anti su reaktie’s.
  Hoe noem je dat ook al weer,…………………………………aah o ja Huichelen.


  Maak melding

 80. @Tedje

  Beste Tedje, je klinkt nogal paranoia. Geen hond is geinteresseerd in anna_z of welk ander forumlid dan ook. We kunnen hier lekker keuvelen met elkaar maar that’s it. Je dacht toch niet dat welke macht dan ook geintereseerd is in alle kletskoek en persoonlijke meningen op dit forum. De enige die mij in de gaten houdt is mijn hond Tedje. Elke gang van mij naar de keuken triggert bij Tedje een onbedwingbare pavlovreactie. Dat beest denkt de hele dag aan eten. 😉


  Maak melding

 81. @Bosje Bribiman

  Och,och,och,
  als jij het meent met je land dan zorg je op de eerste plaats ervoor dat je land niet gegijzeld wordt gehouden door niemand,met of zonder amnestie.

  Ik denk dat de andere zware criminelen heel blij met jou zullen zijn . Je vergroot hun kansen alleen maar om de next presidenten te worden ,want heeeyy,jij vindt het toch niet erg bevelen en orders van een crimineel te ontvangen als burger van een land.


  Maak melding

 82. Beste Ray,

  Lees je eigen reaktie eens goed door.

  als je dat gedaan hebt leg mij dan eens uit hoe je komt aan de zin

  “zorg je op de eerste plaats ervoor dat je land niet gegijzeld wordt gehouden door niemand,met of zonder amnestie.”

  Ik herinner mij namelijk vrije democratische verkiezingen ergen mei 2010 waarbij een president is gekozen, niet mijn lieveling maar wel democratisch.
  Het verschil tuusen ons is niet dat wij voor of tegen zijn beste jongen, maar dat jij blijkbaar selectief vergeetachtig bent en politiek blind en ik geen onderscheid maak tussen Vene, Bouta of Somo, als mijn land er maar niet onder leid. het gaat mij niet om het gezicht achter de stuur maar wel om de keuses die de chauffeur maakt.


  Maak melding

 83. #Heeft su. geld …jawel: bouta gaat vene verkopen
  # nps gaat ook naar de veiling…en als nl vene koopt
  #gaat vene naar Madame Tussauds voor bekijk..
  #…有 没有 会 英文 的? ….Je mei je hui ying yu de?
  #hahahahahahahahah?
  i love su woon en werk……………..


  Maak melding

 84. Goeie vraag!

  Nou, volgens de krantenberichten zijn er weer valse 100srd biljetten in omloop.
  Zoals iemand eerder aangaf, de geldpers draait overuren.

  Daarnaast stikt het van goud en kwik in het binnenland.
  En vergeet niet de opbrengst van aardolie, die wordt binnenkort opgetrokken van 5% naar 50% paarse beloftes.

  En last but not least, de coka-machine die draait ook overuren.

  Suri draait mang.
  No mek grap………..


  Maak melding

 85. @Ray

  Probeer jij maar het tegendeel aan te tonen. Ik weet het en vele klasgenoten van de jaren 60. Jij moet het nog ontdekken. Met partijdigheid zal je nooit tot een slotsom kunnen komen in politieke peilingen en de juiste conclusie kunnen trekken en dat blijkt ook uit al jou reacties, ongenuanceerd en niet gebaseerd op waarheden en feiten.


  Maak melding

 86. @ Roy

  Ik heb geconstateerd dat je ook onder de naam Roy postings heb geplaatst.

  Mijn verzoek is een andere naam te kiezen daar ik geruime tyd onder mijn EIGEN naam Roy postings plaats.

  bvd Dank.

  Roy


  Maak melding

 87. Whahahaaaaaa….
  Ik was even niet erbij en kijk,kijk hoe het rode legertje in de aanval gaat.Het lijkt alsof iemand hun korf in brand heeft gestoken.Whahahahaaaaa

  @Feedback
  Ik,Ray, en samen met mij zegt de wereld dat bouta een crimineel,een moordenaar is.
  Dat die man op AMS heeft gezeten ..boewahahahboewahahaaa…..
  Zo te zien had hij zijn aandacht niet bij de lessen maar meer hoe verraad te plegen!
  Hij is geen goeie leerling geweest ,hij heeft gemaakt als landverrader en moordenaar .
  Op een school zitten ,en een diploma behalen is een eer,gewoon in de schoolbanken zitten om de plaats te verwarmen en de school dan te verlaten wil niet zeggen dat je al een profesor bent.
  Whahahaaaaaaa….bewijs MIJ,dat die man op de AMS heeft gezeten…BEWIJS HET!!
  Het ligt aan jou om het te bewijzen!


  Maak melding

 88. @patrong
  begin alvast naar de AMS te gaan en verzamel ale schoolrecords van bouta je baasje voor Mji,als die bestaan natuurlijk want voor zover de wereld en ik het weet bestaan die er niet.
  Ga samen met FEEDBACK detective spelen.
  Boewahahahaaaaaaa…hahahaaaaaa…
  Ga en probeer mij het tegendeel te bewijzen….Bhoewahahahaaaaa


  Maak melding

 89. Er kan op zoveel posten bezuinigd worden dat het mogelijk moet zijn de havenots te helpen aan een basis. Halveer het ambtenarenapparaat. Onsla spookambtenaren. Doek de CIVD op want dat pas niet in een vredelievend land als Suriname.


  Maak melding

 90. Nieuwsbron:DWT English version

  Bouterses not involved in Wortel case

  01/10/2012

  ROTTERDAM – The names of Desi Bouterse and his son Dino were not mentioned yesterday during the preliminary hearing in the Tidore case, in which Piet Wortel is the chief suspect. Wortel’s lawyer Inez Weski tells de Ware Tijd she had not expected anything else, as there is no case against the Bouterses. The prosecution declined to comment on the case.

  Detention extended

  The court in Rotterdam also extended detention of Wortel and four other suspects. The prosecution states the investigation is ongoing, and proceedings will resume on 17 December.Tidore

  The Tidore case started in January 2010 with the seizure of some 1,000 kilos of cocaine hidden in cargo from Trinidad. Authorities began to suspect then that Wortel’s organization was involved in smuggling of large amounts of cocaine from South America, so the prosecutors’ office started an investigation that lasted two years. The many files compiled in this case suspect the organization of being involved in the smuggling of close to 6,600 kilos of cocaine.

  Files contested

  Yesterday, the suspects’ lawyers also contested the prosecution’s investigative methods and the admissibility of the evidence. They believe there is no case against their clients, as it is built on hypotheses and conjecture. The lawyers also cast doubts on the wire taps obtained in Suriname, as they want to know what legal assistance requests have been submitted to foreign countries.

  Surprising was the fact that the name Steve M was mentioned several times during yesterday’s hearing as the owner of the car that had been used to transport the cocaine in Suriname. The prosecutor started his summation by stating that many connections will be made in the coming three months and that the investigation will be continued.-.


  Maak melding

 91. Voor mij maakt het niet uit wie achter het stuur zit ik verkies wel liever een goede chaffeur met een goeie record. AUB geen moordenaar, crimineel en drugs verslaafde als chaffeur, he will lead us straight to HELL.


  Maak melding

 92. Suriname heeft wel degelijk geld om haar plannen te realiseren .
  Her gaat erom dat je een regering moet hebben die durft .
  Een regering met ballen ,venetiaan had zijn best gedaan maar blijkbaar niet voldoende.als surinedl hoop ik dat die plannen worden uigevoerd .
  Ben geen econoom maar heb vertrouwen dat de president van de groen licht geeft zoals ik lees en hoor.


  Maak melding

 93. Deze domme prasi oso man, is een ex-President onwaardig. Alleen de vraag al, zegt ons dus genoeg van zijn denken en handelen.

  De man heeft dus 10 jaar lang aan het hoofd gestaan van een Regering en stelt dus zo’n een vraag, maw onder zijn regering zou een sociaal contract ondenkbaar zijn.

  Suriname heeft tijdens Vene zijn regering 57 miljoen euro gehad voor armoede bestrijding, wat is er precies met het geld gebeurd? is er armoede bestreden in Suriname? wie is er beter van geworden?

  Vene Suriname heeft het geld wel, Suriname heeft het geld altijd al gehad, jullie corruptelingen hebben het misbruikt voor eigen gewin, daar behoort je NPS achterban tot de allerarmsten in Suriname.

  De huidige regering zal een deel van de inkomsten van Staatsolie, IAMGold, Suralco, belastingen enz. enz. gebruiken voor zijn sociaal contract, dat hadden jullie fronters ook kunnen, waren jullie maar niet zo achterlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.