Cliënten moeten Surinaamse AZV zelf betalen

12

PARAMARIBO, 1 okt – Suriname krijgt een Algemene Ziektekostenverzekering, AZV, maar dan wel in gewijzigde vorm. Minister Michael Blokland van Volksgezondheid heeft het oude plan van zijn voorganger, Celsius Waterberg, overboord gegooid. De AZV wordt niet meer betaald uit extra belastinggeld. Volgens het nieuwe plan is het de cliënt zelf die betaalt.

Het wordt een verplichte verzekering waar een premie voor betaald moet worden. Met burgers die het financieel niet aankunnen, is ook rekening gehouden. “Voor groepen die zich de premie niet kunnen veroorloven, komt een voorziening”, zegt Blokland tegenover de Ware Tijd. Intussen ligt de wetgeving al klaar voor behandeling in het parlement. President Desiré Bouterse beloofde tijdens zijn jaarrede al dat tegen eind 2013 alle Surinamers in aanmerking komen voor een zorgverzekering.

Volgens Blokland duurt het mogelijk iets langer. Lukken kan het wel, “als iedereen van goede wil is.” Het laatste bereiken kan nog heel wat voeten in de aarde vergen. Blokland verwacht dat het staatshoofd het wel voor zijn rekening neemt. “Hij moet de politieke strijd uitvechten. We deponeren het op het bord van de hoogste leiding. We geven precies aan welke maatregelen nodig zijn.” Het Bureau Algemene Ziektekostenverzekering is intussen opgeheven. Sinds de vervanging van Waterberg als minister eerder dit jaar, was het personeel er werkeloos.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Alle Surinamers komen in aanmerking voor een azv volgens bouterse, weer zo,n loze belofte waarbij de surinamer zelf opdraaid voor de kosten, net als die prachtige beloftes op de berm waarbij beloofd werd om 18000 woningen te bouwen, die er nooit gaan komen tijdens deze regeerperiode, en de woningen die gebouwd gaan worden door Chinezen tijdens deze regeerperiode zijn hoogstens 5000, waarbij een lening voor aangevraagt is, en die door een volgende generatie die op deze crimninelen gestemd hebben afgelost zou moeten worden, op deze manier kun je duizenden beloftes doen aan het volk.


  Maak melding

 2. Meneer Bouterse je hoeft je meester zijn voorbeeld niet na te streven maar het is noodzakelijk voor de zwakeren in de samenleving dat er een ziekte kosten verzekering komt.Al die andere sociale plannen die je meester hier in Nederland heeft hoef je daar nog niet te hebben.Stop met die plannen laat de Chinezen met rust.Vrouwen met kinderen zonder man of luiaards moeten geen huizen krijgen het is niet in het belang van het land.Schep werk voor ze en laat ze gaan werken.


  Maak melding

 3. Tja,…ook deze belofte gaat in de prullenbak, die 18000 huizen,..zijn allang van de baan,…..1 belofte gaat Bouterse wel waar maken,….is dat hij in de boeken gaat als de slechtste, incompetente president in de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 4. Maar de nieuwe directeur van de AZP krijgt wel meer dan 100000 srd aan vergoedingen per maand..
  Dat is het enige wat deze minister tot nu toe gedaan heeft ….


  Maak melding

 5. met het azv in de hand had waterberg willen scoren( zie daar zijn voorzitterschap van de bep als saramaccaannse man want ziedaarde saramacaaanse die allendy niet luste.(wedden dat bij de verkiezing van 2015 allendy op die lijst voorkomt. dis na swef teki fu asabina.,maar hij ving bot bij vene en nu ook bij bouta! wat is er dan mis een een azv, mensen moeten toch zelf zorgdragen voor hun eigen ziektekostenverzekering, of moet lanti het steeds betalen??? van daar dat er steeds een tekort is/zal zijn op de begroting(en).


  Maak melding

 6. @Waar heb je het over man ? Waterberg is van alles nog wat. hij is een dogla Marron.
  Daarom is hij gekozen om weer eenheid te brengen in de partij.
  En volgens jou zijn poki en ajaiso vertegenwoordigers van de totale Saramacaanse gemeenschap.
  Zo simpel is het niet meneer alleen…


  Maak melding

 7. Alles wat is beloofd door deze incompetente regering moet nog komen of gebeuren, niets maar dan ook niets behalve amnestie is van de grond gekomen .!!!!!!


  Maak melding

 8. AZV is heel belangrijk voor de burgers van SU.
  Van mij kant uit; Al wat er ook gebeurd, het moet komen.
  Reden: Vermindering van aantrekkingskracht om bij de overheid te werken en versterking van de productie sector, zodat de Regering meer inkomen heeft en minder uitgaven om ontwikkelingen in dit land te brengen.
  Tenslotte, de burgers gaan meer vertrouwen hebben in deze Regering en ook in het land met plezier blijven wonen zonder te piekeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.