Nieuwe leider Bep lonkt naar geroyeerde parlementariërs

91

PARAMARIBO, 30 sep – Voormalig minister van Volksgezondheid Celcius Waterberg is gekozen tot voorzitter van de politieke partij Bep. Waterberg volgt Caprino Allendy op, die ruim vijf en twintig jaar de partij leidde. Een radicale verandering van koers op bepaalde gebieden is in de pijplijn. Onder meer wordt een verzoening met twee geroyeerde parlementariërs niet uitgesloten.

Waldie Adjaiso en Diana Pokie zullen opgeroepen worden voor een gesprek. Waterberg ziet mogelijkheden voor hernieuwde samenwerking. De partij verloor tot twee maal toe een kort geding over het royeren en uit het parlement terug roepen van het duo. Anders dan Allendy, acht Waterberg het wel praktisch de strijdbijl te begraven. Adjaiso en Pokie hebben steeds volgehouden lid te zijn van de partij. Het zou de partijleiding zijn die de deur dicht hield.

Beiden weigerden eerder mee te gaan met de rest van de Bep, toen die A Combinatie verliet. De partij kon vanaf toen rekenen op maar twee van zijn vier parlementariërs. Sindsdien is de partij in meerdere kampen verdeeld. Celsius Waterberg is tot arts opgeleid in Cuba. Hij heeft in twee kabinetten gediend als minister. President Desiré Bouterse stuurde hem de laan uit, nadat Bep werd bedankt als coalitiepartner. De partij had geen steun verleend aan de amnestiewet.

91 REACTIES

 1. Een verandering is altijd welkom,ik hoop dat de Heer Waterberg zijn functie met eer bekleed en zich aan de normen en waarden houd en zijn bijdrage 100% bijdraag.
  Ik ben geen politiek kenner van aard,maar zoals ik het boven staande nieuws begrepen hebt,lijk het meer op een verzoening van een afgestudeerde arts met een politiek achter grond die weer de gelegenheid krijgt tot verzoening.
  Ik hoop dat hij zich aan de voorgestelde voorwaarden houd en zich niet als een onkundig voorzitter in strijd met de voorgestelde regels van de president een tegen strijd vertoond.
  Hij mag zijn mening duidelijk maken en ideen kenbaar maken als het in samen werking met de regerende partij gerealiseerd word en ten voordele voor het bevolking is,en aangezien hij een afgestudeerde arts is zou zijn inbreng ten voordele voor de volks gezondheid goede vruchten kunnen werpen.


  Maak melding

 2. Over welke normen en waarden heb jji het kan je mij dat uitleggen a.u.b
  Zover ik weet hebben figuren die een meervoudige moordenaar aanbidden geen normen en waarden. over afgestudeerde arts gesproken jennie is ook arts als ik goed ben ingelicht, zij steld haar diensten ter beschikking van een gewetenloze massamoordenaar noem jij dit normen en waarden?
  Woorden schieten mij tekort.
  Volgens een aantal kortzichtige idioten moet iedereen op zijn knieen gaan voor die prsident met Bloed Klauwen.


  Maak melding

 3. Gaymap

  JIJ botviert jou haat op anna_z en nu wil jij dat ook op mij,sra gaan doen.
  Luister jongen hoe wil jij dat ik jou gaat uit leggen over normen en waarden,als, jij zelf niet weet wat de inhoud ervan is,en omdat jij zo vol zit met haat gaat het moeilijk voor jou zijn om te begrijpen,dus aan jou uitleggen heeft geen zin,,,gaat eerst vrede met jou zelf vinden,,als jij dat kan,,en dan kan jij mij weer zo een vraag stellen,maar voor nu,zeg ik,dat ,jij,een blauw bloed duivel ben die altijd op oorlog pad uit is.


  Maak melding

 4. Ik ben blij dat BEP zich ontdaan heeft van het juk van Bokito en weer een gedegen en oprecht persoon als leider hebben gekozen.Ik hoop dat de eenheid binnen de partij wordt hersteld ,zodat de partij straks weer een goed resultaat kan neerzetten.


  Maak melding

 5. Het enige goede dat de BEP heeft gedaan is haar weigering de Amnestiewet te ondersteunen. Hierna werd de BEP bestraft met een eliminatie uit de coalitie. Dit gebeuren heeft een belangrijk politiek moment vastgelegd: wie geen gevolg geeft aan onvoorwaardelijke bescherming van de leider,riskeert de politieke dood.
  BEP heeft een keiharde les geleerd. En dat is maar goed ook.


  Maak melding

 6. In jou beleving is dat haat, in mij beleving is het de keiharde waatheif me boi.
  Normen en waarden, rechtvaardigheid,vrijheid.
  Als iemand dood of bedreigd,intimdeert om zijn mening noem ik dat haat.
  Jij vraag mij om vrede met mijn zelf te hebben terwijl ik jou alleen maar met feiten confroteerd.
  Waarom vraag jij niet aan de man de voor zoveel ellende heeft gezorgd in ons land om publiekelijk zijn excuses aan te bieden aan de samenleving?
  Ik haat niemand enige wat ik doe is de waarheid onder jou neus wrijven,ik laat jullie zien hoe inconsequent jullie zijn. jij wil over normen en waarden praten terwijl jij iedere dag hier laat zien dat jij geen enkele normen en waarden hebt, dat geld ook voor jou vriendin anna en de rest van die paarse idioten.


  Maak melding

 7. BEP kan zich beter voorbereiden op de komende verkiezingen en hun achterban mobiliseren. Aansluiting zoeken bij de VHP is een betere optie. BEP moet zich niet meer inlaten met partijen die veroordeelde criminelen huisvest. Ik neem aan dat deze BEP wel principes heeft….


  Maak melding

 8. Gaymap
  Nogmaals,wat ik jou eerder bericht had,.

  Gaat naar su en doe daar jou protest tegen de president,en wat hij volgens jou aan slechte dingen gedaan heeft.
  Ik geef mijn positieve bijdrage aan het boven staande nieuws,,en als dat jou niet bevalt,dan heb jij inderdaad een probleem met jou zelf,jongen,.JIJ hebt het over waarheid onder mijn neus wrijven,,ik zeg wat voor waarheid,is het die realistische waarheid waar jij niet bij bent geweest,of,is het die media waarheid dat jou op deze manier laat reageren,jongen jij moet nog veel leren.


  Maak melding

 9. GMAP dat was midden in de roos.
  DiDiBrie heeft het vertrouwen in D. Pokie en W. Adjaiso verloren vanaf het moment dat ze geen medewerking hadden verleend aan de amnestie wet. Ze worden evenwel goed gehouden omdat ze makkelijk te manipuleren zijn vanwege de nodige begeleiding die ze nu ontberen. DiDiBrie vertrouwt niemand die tegen hem is, als het nodig is reshuffeld hij ook nog de first lady, Believe me!!!!!


  Maak melding

 10. Ik las posting: “Zondag 30 september 2012 om 10:01 uur, door sra ” en moest hartlachen om de idioot die zo hard zijn best doet zaken goed te praten dat hij de meest onzinnige onzin post. Hij had net zo goed gelijk kunnen schrijven “SRA is een domme sukkel die de KA van DDB vreet omdat zielige zwakkelingen graag achter iemand die een sterke leider lijkt aanlopen, meestal is dat de grootste en laagste crimineel maar weten zij veel”


  Maak melding

 11. sra

  ik begrijp jou wel.

  jou mening is duidelijk,,het gaat jou om een belijd dat voor su opbouwend is,jij wil een positieve verandering in su zien,dat begrijp ik wel.
  Niks van die forum bezoekers aantrekken die het maar over een slechte volks regering hebben,maar die zelf in een benarde situatie in Nederland zitten te mekkeren,zij weten niet beter,,,in su wonen zij niet,dus de veranderingen die plaats gevonden hebben weten zij ook niet,vandaar hun negatieve reacties,,beste sra,niks van aantrekken,en houden zo,blijf positief.


  Maak melding

 12. Gezien de intelligentie en beschaving van het Surinaamse volk zou een 2 partijen stelsel op zijn plaats zijn.
  Het verscheurde politieke klimaat met al deze partijen dragen niet tot de welvaart van het land.Al deze domme mensen willen aan de macht komen.Met domme bedoel ik geen scholing.Je kan wel arts zijn maar een lage denken hebben. En hiervan hebben wij veel.Ze belemmeren de besluitvorming en dragen niets bij de economische welvaart van het land. Ze willen alleen maar profiteren van het land.


  Maak melding

 13. er heerst een dengueplaag,…ziekenhuizen lopen vol,..er valt te betreuren naar ik meen 9 doden, maar wat zegt Celsius; nee hoor, er is geen epidemie!!!

  ..en dan loopt er nog een zaak tegen hem omdat deze bigi-bek collega Mungra uitmaakte voor koorddanseres!!!

  en toen werd hij geshuffeld!!!

  ben jij nu volwassen geworden mi boi…geen bigi mofo meer in deze functie tog?? 🙂 🙂


  Maak melding

 14. het is goed dat men bezig is het verkeer te ordenen .er is veel mis in suriname wat het verkeer betreft ,regels zijn zoek .voetpad zebrapad alles ontbreekt .toch doet de regering haar best om de regels te verscherpen en zo het verkeer veilig te maken .
  ding mang e mik meoitie brada .


  Maak melding

 15. surinam patriot

  Ik heb ook de vorige berichten van sra gelezen,en daaruit is mij gebleken,dat hij geen weddenschap met niemand is aangegaan,maar zijn mening gegeven heeft.
  Het is wel duidelijk dat hij jullie allemaal in een hoek heeft doen belanden dat jullie elkaar troosten om die vernedering te verwerken door er een weddenschap van te maken.
  Wat zijn jullie zielig en waardeloos.
  Echte haters zoals wij in su zouden zeggen.
  Als jullie niks anders weten dan alleen maar over forum leden klagen,raad ik jullie aan,om niet met Surinaamse zaken te bemoeien.


  Maak melding

 16. sra mi switi blaka sranang mang

  Zij hebben iets tegen jou,no spang,deng na law mang sang e spang anu fu broko ju.
  deng na europeang witmang,,no spang nanga deng.


  Maak melding

 17. Masra Celsius Waterberg is de nieuwe voorzitter van Bep. Yeeh mang. Eindelijk wordt ik de nieuwe dorpshoofd en krijgt Ronny in 2015 geen enkele kans.
  Gefeliciteerd masra Celsius.


  Maak melding

 18. @sra ken je die man met cola fles bril,, mooie hoofd groote oren als rep,mang duivel hahaha,, die man met z,n 25 aanhanger en spandoek,geloof me het doet deze man veel pijn hoe hij niet naar suriname kan.je ziet dat hij gefrustreed raakt,is te begrijpen hoor en vele hier kunnen niet gaan dus ding overspannen wreed hahahah ik geniet echt hoor hoe ze geen keus hebben dan maar schelden naar onze president en roepen van alles en nog wat,, let op allemaal deskundigen achter hun pc.en het mooie van hier is dat zij niet worden gezien in hun land nederland,,dat is zeer pijnlijk dus je moet je hart maar luchten ,,jullie hebben asiel gevraag nu willen jullie surinamer zijn hahahaha oeng latie ,,mie takkie,,


  Maak melding

 19. Dada Roy, in Suriname valt het best mee met de stammenoorlog waar jij het over hebt. Een stammenstrijd beëindigen is altijd en overal heel moeilijk, kijk maar naar België (Frans- en Nederlandstaligen) Ierland (Katholieken en Protestanten), India (Sikhs, Hindoes en Moslims), men noemt deze conflicten waar ik het over heb meestal geen stammenstrijd/oorlog maar taalstrijd, godsdienst oorlog enz.. In wezen is dit ook stammenstrijd, maar vanwege een onterecht superioriteitsgevoel noemt men het niet zo.


  Maak melding

 20. jij geeft het toch zelf toe,dat jullie gek zijn,,,,iemand die een naam draagt om erbij te kunnen horen,maar die naam niet waardig is,die naam zou beter surinam afkraken moeten zijn,het past beter bij jou.


  Maak melding

 21. Zooo enig, zo hartverwarmend deze liefde sra & eerste!!

  zo mooi is deze droom..hij gaat NED vaarwel zeggen en gaat hij naar Su een stuk land onrechtmatigen en deze verdelen in 4 kostgrondjes!!!

  eerste 1 ..eerste 2 ..eerste 3 en eerste 4

  over 10 jaar occupatie is het land 40 koters rijker, maar heeft hij als VADER geen verplichting, want DADA gaat geven zijn kinderschare een warme maaltijd!!!!

  oh oh MAG IK OOK 4 keer een onbezonnen EERSTE 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 22. @takkie en sra,
  Kennen jullie die landverrader die met behulp van het buitenland een staatsgreep heeft gepleegd,de man die onze grondwet buiten werking stelde, en heeft vertrapt,avondklok ingesteld, per decreet geregeerd,telefoon coup op 24 dec 1990,de man die dood van honderden landgenoten op zijn geweten heeft waaronder ongeboren kinderen, de man die op opsporingslijst staat van interpol, de man de verandwoordelijk is voor normverval in ons geliefde land suriname


  Maak melding

 23. Goed gezegd Ba Anansie. Wij hebben geen enkele stammenoorlog. Wij zijn ook niet in Afrika maar in Sranan brada.
  En pasew wees voorzichtig wat je zegt over masra Celsius Waterberg. Anders krijg je nog een medisch spuitje van hem. Dus je bent nu gewaarschuwd.


  Maak melding

 24. gmap

  Ik ben geen sra of takki

  Maar jou stom gekwets komt mij de nek uit,,houd toch jou mond dicht en praat over nu.

  Trouwens,ben jij erbij geweest,toen het gebeurde,of weet jij welke land de hoofd verantwoordelijke is?


  Maak melding

 25. @lit

  Ben je bedonderd of zo?Kan je dan de geschiedenis van Suriname veranderen ,de ene die begonnen was in 1980 en die wij heden nog lijdzaam tegemoet gaan?
  In 1980 was de hoofdrolspeler bouta ,de moordenaar en heden moeten wij het nog steeds met hem doen. Alsof het niet pijnlijk genoeg is om elke dag in de ogen van die verdomde moordenaar te staren met broer Amnestie aan zijn zijde!

  @sra
  Wat is een SABRAFEFE,probeer eerst dit uit te leggen alvorens met een helboel onbenullige reakties voor de dag te komen!

  @waardeloos
  Wat moeten wij nog toevoegen aan jouw nick die je gebruikt hier?
  Het zegt al alles over jouw!In een woord ..WAARDELOOS!!.


  Maak melding

 26. @lit
  Is Suriname jouw Eigendom?
  Kan je dit middels een document aan de rest van ons aantonen?
  Wie zijn dan welkom in Suriname?
  Mensen zoals jij,Sra.takkie.en eerste bv om maar enkelen op te noemen.
  Waarom is de rest dan niet welkom?
  Omdat zij het land willen helpen bevrijden van een moordenaar die het land gegijzeld houd?
  Omdat jouw team liever het land bestuurd wil zien worden door criminelen ?
  Wat krijgen jij en je 2 mannetjes als aanhang van jullie baasje?
  Een witte isuzu pick -up,grond,money of iets nog groter!Zijn jullie allemaal medeeigenaren van Suriname en wachten jullie op Somo om het document te tekenen. Gaan jullie hem laten halen uit Jakarta volgens de bouta amnestie mode?
  Sra en je idiotische aanhangetje bestaande uit 2 of 3 zielen, gaan jullie toch de geschiedenis van af 1980 beginnen te lezen en begrijpen, naar wat ik kan opmaken kunnen jullie onmogenlijk ouder dan 15 jaar zijn .
  En dan nog ,dankzij jullie groeit het land maar niet,niet nationaal en ook niet internationaal!


  Maak melding

 27. @Patrong.
  Hé strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen?Je had van mij toch geen toestemming meer bij jouw wormvomige maatjes weg te lopen?
  Dus toch aan mijn aandacht ontsnapt?
  Wel mie ô dompoe joe in a ka’oso bakka.
  DONDER OP go na joe tam pe!!


  Maak melding

 28. @sra
  Ik (praat voor mijn beurt)maar denk dat Gaymap blij zal zijn met jouw uitleg over:
  *Wat “normen en waarden” in houden.
  Wat is dat precies.
  *En wat het veschil tussen normen en waarden is.
  Wat verstaat men onder een “NORM” en wat onder een “WAARDE”.
  Ik zou het ook heel graag van je willen weten!
  GA JE GANG!


  Maak melding

 29. @RAY en GMAP,Medusa, Pasew..die sra, lit, en die eerste,patrong en pero zijn allemaal 1 persoon hoor,..dus verspillen jullie tijd niet ,..wacht op 2015 ,…dan is Suriname helaas failliet, Bouterse allang gevlucht, en dan kunnen we Suriname weer opbouwen,..ik ben al aan het inpakken komen jullie ook??


  Maak melding

 30. @Ba Anansie
  Op zondag 30 september 2012 om 13:38 uur,heb je het uitstekend gezegd!Goed gedaan Ba Anansie!!!!!!!!!!!!!!
  WAT EEN SNELLE REACTIE!!!!!!
  Ik wilde trouwens ook reageren want voedle de ondertooon van die smerige reactie ook!Maar jij met je vernuftigheid,hebt alle gras voor mijn voeten weggemaaid!BRAVO!


  Maak melding

 31. @Sree
  Waarom haal je Afrika er nu weer bij?
  Sree,NIET ALLEEN IN AFRIKA KOMEN ER STAMMEN VOOR HOOR!
  Behalve dat je partij kiest voor Ba Anansie,lijken jullie ook verdomd veel op mekaar!
  Het nare gevoel bekruipt mij,DAT JULLIE ELKAAR VERDOMD GOED KENNEN!


  Maak melding

 32. Onder Venetiaan heeft Waterberg door Calimerostan afgedankte en volledig waardeloze griepvaccins gekocht voor een bedrag van vele miljoenen. En dat op een moment dat iedereen ter wereld al wist dat de Mexicaanse griep een hoax was. Ik heb het de man zeer kwalijk genomen en dat doe ik nog steeds.

  @GMAP

  Kun je me uitleggen over welke normen en waarden je beschikt? Elke dag lees ik van jou dezelfde mantra en jouw normen en waarden zitten gevangen in een lus van herhaling en arrogantie. Je kunt er niet meer uit ontsnappen en je constante demonisering leidt tot opgekropte haat en verlies van alle zicht op zelfs je eigen werkelijkheid. Jouw reacties zijn nogal voorspelbaar en boring en geven mij het beeld van een overmatig gefrustreerd individu dat in zijn eigen begrensde wereld leeft. Ondanks dat, haat ik je niet. Haat is een primitieve eigenschap en staat ver buiten mijn eigen beleving van de wereld om mij heen. Ik heb wel erg met je te doen. Misschien kun je ooit accepteren dat elk mens de vrijheid bezit om een keuze te maken in alles wat is. Accepteer diversiteit in denken en maak je los van de arrogantie van het eigen denken. Absolute waarheden bestaan niet omdat die slechts relatief zijn. Ieder individu beleeft zijn eigen werkelijkheid en heeft ook het recht daartoe. Accepteer dat en word weer mens.


  Maak melding

 33. deze beppers moeten hun mensen leren wat aanpakken is .
  het is een groot probleem met de criminaliteit onder deze marons..die gasten willen niet werken ..wel willen ze mensen hun gronden occuperen .
  dit moet de regering niet tolereren .no way out.

  wereken voor je doekoe mie mang …wo poeroe voer djie ding mang dies …je hetb surinamers die hard werken om hun gezin te onderhouden ,en weer anderen die denken te komen profiteren door anderen leed te bezorgen …belfort mik ding mang go waai wierie ,het gaat niet meer als vroeger met een houwer maar met een gras cotter een stuk makkelijker .pero is een casave planter en daar is deze pero meer dan trots …waren die marons ook in die richting dan hadden wij niet zoveel criminaliteit.
  belfort go go


  Maak melding

 34. @surinam patriot
  DAT WETEN WE AL EEN HELE TIJD!
  En als toetje zou dat prettig voelen indien we die: sra, lit, takkie, eerste,
  patrong(DIE LATRINE STRONTVLIEG) en
  pero”perro”(DIE ONBETROUWBARE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER)
  daarbij ook stevig en flink te grazen namen.
  KOMT TIJD,KOMT RAAD!


  Maak melding

 35. DIE ONBETROUWBARE MISLUKTE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER IS NOOIT WEGGEWEEST!Ook niet op vakantie
  De latrine duiker Patrong,had weer even zin in een naamsverandering òf hij had op z’n minst een mislukte oogst boven op een Bijlmer zoldertje!
  Hij liegt alweer als een paardendief!
  Eerst zouden zijn broer en zus op vakantie naar Suriname gaan/komen.
  Nu is de zus plotseling van het toneel verdwenen.
  DIE BLIJKT DUS OOK EVEN ONBETROUWBAAR TE ZIJN ALS HAAR FICTIEVE.HET ZAL JE BROER MAAR WEZEN!!!
  Het is dus een kwestie van genen.


  Maak melding

 36. Haat is een primitieve eigenschap.
  Accepteren dat ieder mens de vrijheid bezit om een keuze te maken,accepteer diversiteit in denken maak je los van de arrogantie van eigen denken.
  Dames en heren dit schrijft een snol die anna_zot heet, zij aanbid de man die anders denken zonder proces koelbloedig en beestachtig heeft vermoord, de man die jongere die tegen zijn onmenselijke amnestiewet protesteerde als vijanden van het volk bestempeld,de man die Beb uit zijn regering heeft gezet omdat zei tegen die onmenselijke amnestiewet hebben gestemt. de man die geen enkele vorm van kritiek duld. rechtvaardigheid,vrijheid, gelijkheid, democratie,respect,univesele mensenrechten en waarde daar sta ik voor.


  Maak melding

 37. @GMAP

  “Dames en heren dit schrijft een snol die anna_zot heet, zij aanbid de man die anders denken zonder proces koelbloedig en beestachtig heeft vermoord”

  Beste GMAP, GAMP, Wikileaks, Du: is dit je reactie op mijn schrijven? Heb je mijn reactie wel begrepen? Als ik nu even overstap naar jouw niveau van functioneren zou ik nu je ook een ongeletterde boer kunnen noemen. Maar dat zal ik niet doen.

  Mijn nick anna_z leent zich voor allerlei woordspelingen en ik bewonder jou creatief taalgebruik en je vermogen om daarmee te spelen. Niet echt origineel, maar goed. 😉 Mijn complimenten!!!! Wat jij van Bouterse vindt stoort mij in het geheel niet en je mag vinden wat je wilt. Maar ik aanbid niemand omdat ik niets heb met zaken als geloof. Ik toon wel grote bewondering voor Bouterse en het is mijn recht dat te doen. Dat het gebruik van mijn recht om te denken en te vinden wat ik wil jou stoort is echter niet mijn probleem. Dat is iets wat geheel komt voor eigen rekening.

  Jij haat, ik niet! De wereld van GMAP is niet die van anna_z. Accepteer dat en word weer mens. 😉


  Maak melding

 38. Hahahaha, ze heeft ineens 15plusjes en ik 10 minnetjes hahahaha zeer opvallend.
  In mijn wereld ben je mens als je respect hebt voor leven, iemand die anderen het leven ontneemt noem ik onmenselijk, dat geld ook voor figuren die bewondering hebben voor een meervoudige moordenaar .
  Dus in mijn beleving ben jij geen mens, jij bent een onmenselijke Beest.


  Maak melding

 39. Een mens ben je wanneer respect hebt voor het leven en jou medemens.
  Onmenselijk ben je wanneer anderen dood om hun mening en wanneer je bewondering hebt voor een meervoudige moordenaar.


  Maak melding

 40. ai medusa je hebt een probleem met je eigen denk ik .
  als het een minderwaardigheids complex is weet ik niet maar het valt teveel op dat jij je druk maakt ..niet doen mie mang ga op je gevoel af zoals mijn gevoel mij zegt dat je problemen hebt ..je moet leren om te kunnen incaceren niets van aantrekken wat anderen zeggen mie pa ….je bent slim medusa dat zie ik velen kunnen van je leren houden zo ..ik ben een casave planter en ben heel tevreden mee …oja niet te vergeten zoals je weet ben ik een fervent aanhanger van de ndp en dat maakt pero sterk …deze casave planter staat sterk in zijn schoenen mie mang .

  het land gaat goed en daar hou ik mij mee bezig .
  er doen zich positieve ontwikkelingen zich voor en die trend zet zich voort..de trots van suriname is zelfstandigheid zonder olland .

  bouta go go go


  Maak melding

 41. Anna_Zoepie heeft ooit haar bewondering uitgesproken voor een obscure sekteleider die beweert dat de Zwarte Mens door God op de wereld is gezet en de Witte Mens door de duivel….

  Do i have so say more?


  Maak melding

 42. ding mang dies no habie eenheid boy …deze mensen kunnen een voorbeeld nemen van de ndp als het om eenheid gaat .suriname heeft eenheid nodig maar je ziet dat die eenheid zoek is onder bepaalde bevolkings groepen en partijen … het land bevind zich in een economische stroom versnelling en dat denken sommigen te willen dwarsbomen .ding mang no habie eenheid maar ze willen deze regering weg hebben ..ze komen niet meer aanbod ..jullie blijven in de oppositie en daar horen ze thuis .


  Maak melding

 43. Henk M jij hoort ook thuis in het rijtje van Hitler en de rest. Je loopt een hhop shit uit te kraaien, zonder dat je er erg in hebt. Geeft niet hoor, ga zo door dumbo.


  Maak melding

 44. Ik ben blij met de nieuwe Voorzitter v/d Bep.
  Ik denk dat er nu weer de mogelijkheid bestaat voor een goede samen werking met de coalitie.
  Want de VHP/Front zal altijd op de loer zijn om hun te misleiden.


  Maak melding

 45. @Henk Molenaar

  “Stop nu eens met je zelf 30 plusjes geven 3 minuten na je posting.”

  Beste malle Henkie,

  Kun je me AUB uitleggen hoe ik dat zou moeten doen? Nu overschat je me toch wel een beetje lieve schat. Ik kan hele lekkere okrosoepoe en tajabravoe koken maar de dingen die jij opnoemt gaan toch wel boven mijn pet. Ik ben al lang blij als mijn computer een uur blijft draaien want de laatste tijd krijg ik de neiging om dat onding het raam uit te gooien. Het loopt steeds vast en ik weet er soms geen raad mee. Mijn buurman heeft me al gewaarschuwd dat ik bij een vastloper niet zomaar de stekker eruit moet trekken, want dat zou slecht zijn voor het besturingssysteem. Die man gebruikt allerlei moeilijke termen en ik snap er doorlopend geen klote van. Wat is in godsnaam een besturingssysteem denk ik dan. Het is toch geen auto! Gelukkig doet een flinke klap op dat onding soms wonderen. 😉 Zo los ik heel veel computerproblemen op.

  En wat de minnetjes en plusjes betreft: die geef ik nooit want het interesseert mij in het geheel niet. Vroeger toen het nog nieuw was gaf ik iemand soms wel een plusje voor een leuke reactie maar nu is het leuke er wel van af. Het liefste zie ik dat men dat hele duimpjessysteem weer afschaft, daar het geen enkel positief doel dient. Ik merk dat sommige forummers er alleen maar zenuwachtig van worden en eigenlijk begrijp ik daar helemaal niets van. Ik heb overigens vaak geroepen dat ik geen plusjes wil maar sommige idioten respecteren dat niet en blijven maar lustig op het groene duimpje klikken. Wat een idiote boeren denk ik dan vaak. Maar maak je vooral geen zorgen malle Henkie. Ik behoor tot de computer-analfabeten. De meeste andere vrouwen overigens ook. 😉 Jullie mannen snappen het tenminste!!!! 😉


  Maak melding

 46. @GMAP

  “Een mens ben je wanneer respect hebt voor het leven en jou medemens.
  Onmenselijk ben je wanneer anderen dood om hun mening en wanneer je bewondering hebt voor een meervoudige moordenaar.”

  Filosofisch gezien is een mens altijd een mens. Ook moordenaars, dieven, verkrachters en whatever blijven mensen. Een mens is een wezen dat behoort tot de homo sapiens.

  Wil je soms beweren dat ik geen respect voor het leven en mijn medemens heb? En jij hebt dat wel? Wil je soms beweren dat je een beter mens bent?

  Sommigen vinden euthanasie menselijk en anderen vinden het onmenselijk. Welke groep is voor jou het meest menselijk?

  Jij denkt vooral vanuit je eigen, misschien wel autistische werkelijkheid. Jij verkeert in de veronderstelling dat jouw mening de absolute waarheid bevat en dat maakt jou tot iemand die vol zit met dogmatische stellingen als uitgangspunt voor jouw begrensde lineaire denkwijze. Er bestaat voor jou alleen maar de absolute arrogante eigen waarheid. Alles wat niet past in jouw wereldbeeld maak je ondergeschikt aan die waarheid en is object voor demonisering. Je oordeelt zonder je af te vragen of die oordeel wel terecht is. Je bent een in zichzelf gekeerd arrogante wezen. Je hebt alleen jezelf lief. Jouw liefde is naar vooral naar binnen gericht.


  Maak melding

 47. Aldus sprak Anna_zuigeling

  “Jij denkt vooral vanuit je eigen, misschien wel autistische werkelijkheid. Jij verkeert in de veronderstelling dat jouw mening de absolute waarheid bevat en dat maakt jou tot iemand die vol zit met dogmatische stellingen als uitgangspunt voor jouw begrensde lineaire denkwijze. Er bestaat voor jou alleen maar de absolute arrogante eigen waarheid. Alles wat niet past in jouw wereldbeeld maak je ondergeschikt aan die waarheid en is object voor demonisering. Je oordeelt zonder je af te vragen of die oordeel wel terecht is. Je bent een in zichzelf gekeerd arrogante wezen. Je hebt alleen jezelf lief. Jouw liefde is naar vooral naar binnen gericht.”

  Naar mijn mening dacht zij even dat ze op de Berm in
  de martelkamer van de glote leidel keizer Bigi Mofo I
  vertoefde en de glote leidel en loelgangel een veeg
  uit de pan gaf.

  Haar bovenstaand betoog omschrijft exact het gedrag van
  de massamoordenaar keizer Bigi Mofo I.


  Maak melding

 48. aah..Celsius als je dit leest..
  Mijn advies aan je is om niet teveel tijd te verliezen aan de 2.
  Ik ben benieuwd welke andere jongeren je nu kan mobiliseren. Er zijn een aantal die al een duidelijke visie hebben. Check het maar.


  Maak melding

 49. @Perro.
  Hé,ONBETROUWBARE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER je krabbelt:-
  “je bent slim medusa dat zie ik velen kunnen van je leren houden zo”… enz.

  Wat zie jij?Dat ik slim ben?????? WAAAAAATTTTT?????
  Ik weet wat jij ziet!
  ALLEEN MAAR BITTERE CASSAVE!
  Verder KAN jij niets van/over mij zien Perro …. DAT MOET JE AAN ANDEREN OP DIT FORUM OVERLATEN!!!
  Het niveau dat je daartoe in staat zou moeten stellen ontbeer je in hoge mate!
  Breng je zelf maar niet in grote verlegenheid;zoals de RACISTISCHE BLUNDER die je al eerder op dit forum beging door jouw eigen SURINAAMSE landgenoten weg te zetten als PLIJER EN BLAUWKOP!!
  HOE HAAL JE DAT IN JE WATERHOOFD????????
  Dat na a VOORUITGANG joe ê bedoel???
  BOI GO PRAN JOE BIETA KSABBA JERE!


  Maak melding

 50. Ik ben klaar met anna_ZOT.
  Om zot te zijn met fatsoen is er wijsheid van doen.
  Ook als je verstandig bent moet je soms wel eens meedoen met dwazen.
  anna_ziekelijk heeft heeft de wijsheid in pacht, althans dat denkt zij.


  Maak melding

 51. @ Radjkoemar Rajaram.

  Waar haal je het geld om internet te betalen?SRD 136,-is toch een heleboel geld.Als je na gaat dat een winkeljuffrouw gemiddeld SRD 500,-verdient.Mensen die jaren in het onderwijs zitten kunnen internet niet betalen.

  Iemand heeft van de SRD gemaakt…..somo….ronny….desi.

  Cobie.


  Maak melding

 52. PUNTENWAARDERING SURINAAMSE PRESIDENTEN SINDS 1987.

  Ramsewak Shankar (Front) 4

  Ronald Venetiaan (Front) 5

  Jules Wijdenbosch ( NDP ) 7

  Desirè Bouterse ( NDP ) 8

  Front presidenten zijn slappe lullen met pitloze ballen

  NDP presidenten zijn energieke presidenten die brullen en die kunnen.

  Geen boodschap aan de onderstaande reactionair Confuse.


  Maak melding

 53. Medusa

  Mijn reactie,Van jou schrijven van zondag 29-9-2012-16;37 uur

  Ik heb geen zin om mij tot jou niveau te verlagen,,dus daarom geef ik jou ook geen antwoord.


  Maak melding

 54. Als je als Marron zou moeten kiezen tussen Celcius Waterberg of Brunswijk dan is de keuze al gauw gemaakt. Brunswijk heeft een crimineelverleden en is een raspopportunist. Celcius heeft geen strafbaar verleden en heeft zich in elk geval principieel opgesteld jegens de NDP van Bouterse. Nu heeft de Marrons de kans zijn stem uit te brengen op een fatsoenlijke partij die niet gelieerd is aan een criminele organisatie (lees: partij. Ik hoop dat Celsius Waterberg zijn partij op professioneel correcte wijze zal leiden. Voorwaarts BEP!


  Maak melding

 55. @Lachmon,
  In de Suriname van nu wordt misdaad en criminaliteit beloond.
  Hoe misdadiger hoe hoger je op de ladder komt in die bananen republiek.
  Kijk naar DDB en zoon.


  Maak melding

 56. @Patrong.
  Hé strontvlieg,ben je weer boven de strontspiegel verschenen?Weer even tussen de mensen???
  Je had van mij toch geen toestemming meer bij jouw wormvomige maatjes weg te lopen?Mmmmpfffahahahaha!
  Dus toch aan mijn aandacht ontsnapt?
  Angrie ê kier’ie nôh?
  Wel mie ô dompoe joe in a ka’oso bakka.
  DONDER OP go na joe tam pe!!


  Maak melding

 57. ding mang dies na poor lai mie mang .ze hebben geen kaas van eenheid gegeten ding mang dies na kraboe .
  het zijn krabben die elkaar het daglicht niet gunnen zie ook die marons …geen land te bezeilen met ding brada dies..al deze mannen willen president worden tegelijk .iedereen is president in die dorpen vraag brunswijk …als dat nog niet genoeg is willen die mannen ook nog tien vrouwen ,
  brunswijk is hun voorbeeld .

  brunswijk heeft twee huizen gekocht bij de ringweg voor zijn buiten vrouwen ..hoe wil je een eenheid vormen met jou andere broeders en dat land vooruit helpen .stree abie vrouw daar gaat het om deze mannen …oeng tang ien oeng manarie .

  mie e bar oeng spang anoe makandra bouw sranang op wees bewust …werk voor je land plant casave vraag het aan pero .


  Maak melding

 58. Beste moderator, ik heb gemerkt dat enkele bijdragen van mij bij dit onderwerp verwijderd zijn, dat mag natuurlijk, dat is uw goed recht, voor zover ik weet heb ik me aan de regels gehouden, ik dacht dat u mij een email zou sturen waarin u mij duidelijk zou maken waarom mijn bijdragen zijn verwijderd, maar dat is jammer genoeg tot op heden niet gebeurd. Als ik niet weet waarom mijn bijdragen verwijderd zijn is voor mij de lol eraf en zult u van mij verder geen ‘last’ hebben op dit forum


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.