Regering wil van armenzorg naar duurzame voorspoed

15

PARAMARIBO, 27 sep – De regering start binnenkort het subsidieprogramma Van Armenzorg naar Duurzame Voorspoed. Dit zei president Desiré Bouterse in zijn jaarrede. Voor de zogenaamde subjectsubsidie wordt ruim driehonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zestig miljoen euro) beschikbaar gesteld. Het programma is gericht op armen.

Volgens Bouterse wordt de laatste hand gelegd aan de sociale agenda van de regering. Alleen de definiëring van zie in voldoet aan het speciale profiel rest nog. “Het gaat om zo exact mogelijke voorziening van dat deel van het volk dat in aanmerking komt voor subjectsubsidie. Het is een immense taak, maar de regering is overtuigd dat het bittere noodzaak is”, aldus Bouterse. Hij beloofde ook verhoging van de oudedagsvoorziening en uitbreiding van naschoolse opvang.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Geen na schoolse opvang maar de ouders opvoeden om hun nazaten tot een goed mens op te voeden die geen last wordt van de samenleving.Als je kinderen maakt neem dan ook de verantwoording op je.Jammer genoeg weten de mensen niet wat het bekent een kind dat bij je gekomen is.Ze hebben dat ook niet geleerd.


  Maak melding

 2. Goede voornemens te hebben is de eerste stap naar realisatie.Dus Bouta ga op deze weg door.Je moet nog langer aan macht blijven om al deze voornemens te realiseren.De volgende verkiezing win je weer.Tracht een schoonmaak te houden op bepaalde ministeries want ze werken je tegen.Ze zijn niet voor het volk maar voor hun eigenbelang en dat van hun dieven partij.


  Maak melding

 3. Wel ja…nog meer beloften. De schoolgaande jeugd heeft de aan hun beloofde latops al ontvangen zeker. De bouw van die 18.000 woningen zit mooi op schema. Sociaal contract met het volk? Ah..die is al getekend.

  Bouterse joe kan koti k’mopo!

  Voor de opvolger van deze criminele president:

  Verhoging van de oudedagsvoorziening? Prima. Onder die groep Surinamers die hun leven lang gezweet hebben, moet je de hedendaagse armoede aanpakken.

  Niks geen subject subsidie voor gezonde jonge mensen die kunnen werken bij Iamgold, Newmont, Staatsolie en al die bouw projecten welke aanstaande zijn.


  Maak melding

 4. ha ha ha alles begint by deze man met:Er was eens…
  soso sjeng
  het gross slaapt verder terwijl de wolf met zijn stontvliegen zich flink aan het verrijken zijn..


  Maak melding

 5. Nadat het Front en trawanten de ene na de andere corruptie en malversatie praktijken heeft gevoerd op ministeries en ook steekpenningen van buitenlandse investeerders heeft aangenomen is de STEM van de onderklasse doorslaggevend geweest bij de laatste verkiezingen in Suriname waarbij Bouterse aan de macht kwam. De president moet zijn belofte waar maken om ook een basis te creeren voor deze onderklasse. Want de rijkdom van Suriname is niet eerlijk verdeeld. Wat hoor je vaak in Nederland,Suriname en de rest van de wereld. De rijken zijn rijker geworden en de armen armer. Laten we nu horen de rijken zijn rijk geworden en de armen beter geworden.


  Maak melding

 6. @Astrando

  In your dreams.

  Maar………..je komt er vanzelf wel achter.
  Das nou jou levensles.
  Je hebt je eigen mofinawang-lot uitgestippeld.

  Op zem suri’s tang tekie.


  Maak melding

 7. bouterse heeft de aow heeft verhoogd en de kinder bijslag .en dat is toch een belofte die waargemaakt is .een verhoging van de aow is aanstaande toch mooi voor onze oudjes !!!zij hebben ook bij gedragen aan de opbouw van su .front heeft deze mensen altijd als verlies post gezien .niet verwonderlijk dat front weer in paniek gaat raken ,ze weten nu al dat de komende verkiezingen een nederlaag wordt .


  Maak melding

 8. 2 jaar geleden, schreven de critici, back to the 80’s, dat zit er nu niet meer in, nu zegt men er is niets gedaan, zoals ik eerder zei ik heb zelf gelopen op woning bouwproject hanaslust, heb zelf gezien hoe veel makelijker het gaat om vergunningen te krijgen onder deze regering en weet dus uit ervaring dat er wel degelijk gewerkt wordt. Voor mij hoeft Bouta geen president te zijn gezien zijn verleden maar ik ben ook niet blind voor de realiteit zoals velen hier. Ik noem hen politieke blinden want ze kijken naar de persoon Bouterse en niet naar het land Suriname, en kraken alles af, weet zeker dat veel van deze dingen door Vene gedaan waren zou men hossana schreeuwen. Hoe noem je dat ook al weer,…………aah o ja Huichelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.