Ministerie sluit zelf ongevallenverzekering scholen

7

PARAMARIBO, 26 sep – Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, zal voortaan zelf schoolkinderen verzekeren. Volgens minister Shirley Sitaldin worden de duizenden scholieren en studenten collectief verzekerd tegen ongevallen. Het ministerie breekt met de decenniaoude traditie van verzekering per school.

Het was steeds het schoolmanagement dat zelf jaarlijks de verzekering regelde. Volgens Sitaldin hoeven de scholen hun leerlingen niet meer zelf te verzekeren. Van schoolleiders wordt verwacht dat “zij zich creatief zullen opstellen bij het voortdurend werken naar oplossingen voor een werkbare situatie voor alle betrokkenen.” Die creativiteit moet helpen nieuwe wegen te vinden bij het voltooien van het schooljaar. De zogenaamde ouderbijdrage is namelijk afgeschaft.

Onder meer de verzekering van de leerlingen werd uit deze bijdrage betaald. De regering wil het onderwijs gratis houden. Het geld dat de scholen ontberen door het uitvallen van de ouderbijdrage, wordt via subsidies verschaft. Volgens het ministerie is al een eerste deel van de subsidie overgemaakt. Vooral schoolleiders van het religieus geschoeide ‘bijzonder onderwijs’ hebben zich beklaagd. Er zou niet eens geld zijn voor een schoonmaakbeurt voor de aanvang van het nieuwe schooljaar.


7 REACTIES

 1. Alles moet bij aanvang van het schooljaar kloppend zijn.
  Nieuw talent voor Suriname vangen aan op basisscholen.
  Goede zaak dat men nu een collectieve verzekering aangaat.
  Echter blijft Su qua scholing wel achter op de rest.
  Ja de prive scholen die doen het dan wel goed maar daar zitten ouders die het kunnen betalen.

  Vanaf nu zou elke school voor aanvang van het nieuwe schooljaar klaar moeten zijn om een en ander netjes aan te pakken.


  Maak melding

 2. “Het geld dat de scholen ontberen door het uitvallen van de ouderbijdrage, wordt via subsidies verschaft.”

  De bekende sigaar uit eigen doos. Worden de subsidies niet gefinancierd uit de ‘government take’, en dienen de ouders deze belasting niet op te hoesten? Gaarne wens ik de paarse ezels een tip ten eigen voordele te verstrekken: Geld groeit niet aan manjabomen!


  Maak melding

 3. Het is een feit dat deze regering veel heeft betekent voor het land in de korte tijd dat ze aan de macht zijn.
  Ik hoop dan ook dat het volk jullie nog blijven steunen om het werk af te maken.De puinhoop dat de vorige regeringen jaren lang hebben aan gericht is niet op een dag weg te werken.

  De politiek en ambtenaren moeten het volk dienen, maar het omgekeerde gebeurde.
  Het volk moet hun dienen.ik zag dhr.Venetiaan hier in de mensen waren aan het dansen voor hem.Het is triest dat iemand die het niet waard is voor gedanst wordt.


  Maak melding

 4. gratis scholing,boeken, verzekering alsook gratis busvervoer vind ik een Chapeau – Tori!!!

  maar hoe gaan wij de ouders volledig en enthousiast in deze betrekken om zodoende het altijd gratis cultuur een beetje te temperen???

  Wel,…als jou kind blijft zitten, dan moet je maar alles terugbetalen!!!

  goed plan of niet??


  Maak melding

 5. @ Kamper:

  Ik sprak vorige week een bakra die een paar jaar geleden les heeft gegeven op een school in Suriname. Ook hij beaamde het hoge niveau van het onderwijs. Dat maar 50% slaagt op VWO niveau is een ander verhaal. degenen die wel slagen doen het overal in de wereld uitstekend. “Jullie besten zijn beter dan onze besten. We moeten eens onderzoeken hoe dat komt”, zei een Nederlandse ambassadeur ooit.

  @ savioen:

  Niemand is het waard om voor gedanst te worden, maar als ik zou moeten kiezen: Liever 100 keer Venetiaan dan een halve keer DiDiBrie. Overigens danst het volk voor elke hoogwaardigheidsbekleder sinds Pengel (daarvoor weet ik niet). Ze dansten ook voor Beatrix. Zegt dat wat? In jouw ogen wel, naar het schijnt.

  Jij vindt dat deze regering veel voor het volk heeft gedaan? Wat dan? Proeve zei iets anders, dacht ik.


  Maak melding

 6. @midete,

  Dat zal dan wel zo zijn.
  Maar waar het mij omgaat heb ik in het verhaal duidelijk gemaakt, 50% vind ik niet genoeg zoals je zelf al aangeeft is het een paar jaar geleden dan betreffende persoon de conclusie weergaf.
  Mijns inziens moet er elk jaar een verbetering zijn.
  En zoals het nu is zijn er te weinig verbeteringen geweest, wat je namelijk zou moeten willen voorkomen is een onomkeerbaar verval.

  Verder begrijp ik je verhaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.