De Surinaamsche Bank zet op bosvilla’s in

42

PARAMARIBO, 23 sep – Fijnproevers die het zich ook nog kunnen permitteren, hebben er binnenkort een optie bij. Investeren in een bosvilla. Midden in de jungle een bungalow kopen van zo’n honderd en vijfentwintig duizend dollar. Dit summum van welvaart en milieuvriendelijkheid is een gemeenschappelijk project.

De Surinaamsche Bank, DSB, investeert ongeveer vier en een half miljoen dollar in het Baboenhol River Resort. “Uniek is dat de zestig bungalows die er komen te staan zullen worden aangeboden aan zowel personen als bedrijven”, zegt DSB-directeur Siegmund Proeve. Voor het individu kan de bungalow een mooie weekendplek worden. Baboenhol bevindt zich op rijafstand van Paramaribo.

Ook bedrijven kunnen er een ontspanningsplaats opzetten. “Dat is de commerciële catch van het project. Deze ontwikkeling draagt ook aan verhoging van de kwaliteit van het leven mee”, aldus Proeve. Voor de bank was harmonie tussen ontwikkeling en natuur doorslaggevend. De villa’s komen op een heuvel te staan, ruim dertig meter boven het peil van de nabijgelegen Surinamerivier. Het project moet binnen hooguit drie jaar zijn afgerond.

42 REACTIES

 1. Wat is dit jammer het is een plek waar wij een aantal keren tijdens onze vacanties zijn geweesd.
  Geweldig genoten van het prachtige uitzicht, vooral bij zonsopkomst over de rivier.
  Het zal jammer zijn als het lodge daar zal verdwijnen


  Maak melding

 2. Laat de Surinaamse Bank het voor de “gewone” burger eens wat gemakkelijker maken om een hypotheek af te sluiten!!
  Volgens mij lopen ze hiermee minder risico aangezien het wel vaker is voorgekomen dat het uiteindelijk eindigt in het investeren in luchtkastelen!!


  Maak melding

 3. OH, leuk hoor!! de illegale grondbezitters of beter gezegd “DE kapers” of de rovers en of de plunderaars in de Jungle!! zullen trots moeten zijn.

  Ik geloof dat het niet al te lang stand gaat houden!!
  Jammer voor de Natuur liefhebbers!! De tijd zal het leren!! Ik zeg even verder niets erover! Iets in de boeken ergens te noteren.


  Maak melding

 4. Ik lees steeds het bedrag van 125 duizend dollar.
  Wat bedoeld dhr. Siegmund Proeve van DSB?
  Is het SRD of US-dollar?
  Eindelijk wordt er niet meer over EURO’S gesproken.

  Werkelijk (pasew). Ik koop echt geen BOS & VILLA in BABOENHOl.
  Na oplevering komen de OCCUPENTEN langs.
  Dat worden dan de echte “FIJNPROEVERS”. volgens DSB.

  @Wiep-Ding: Koop ook een BOSVILLA.
  Daar kom je ook tot rust. Maar wel met bewakers.


  Maak melding

 5. Het is leuk zo een huis in het binnenland, maar niet als je Nederland woont.
  Voor dat je denkt, wordt het bewoond door een gelukzoeker en dan,..hoe krijg je hem er uit?Meestal neemt hij zijn hele familie mee.


  Maak melding

 6. d1e naam baboenhol doet mij denken aan de jaren zeventig baboenhol met zijn vele runderen. nu gaan ook de geimporteerde runderen uit Brazilie daarheen. je moet wel een rund zijn met zo’n stunt. een villa in het bos voor 125 duizend dollar (de bank zal wel srd bedoelen) moet wel udu loso bestendig zijn.


  Maak melding

 7. AaaH….Marronvila!!_

  Ooh ik wist niet dat idool van surimame vaak in baboenhol zat.
  Dat klopt niet want dat is lonny’s deel.
  Idool van Suriname heeft op die boot toen samen met Lonny Su verdeeld. West su is van idool. Tibiti u weet wel.


  Maak melding

 8. proeve mie mang bouwen die dingen .

  ik hoef ze niet te kunnen kopen daar gaat het mij niet om het gaat mij om dat land om toeristen binnen te halen …het is wederom het bewijs dat para bloeit en daar gaat het om wat ik sinds deze regering heb geroepen met de heer de miranda als distrikt commissaris …deze man gaat mijn distrikt groot maken en hij is niet weg te denken …u menneer proeve bewijst dat er vertrouwen is in de surinaamse economie en daarom investeerd u in para …het gaat om vertrouwen durven en aanpakken om para tot bloei te brengen .sommigen hier leven nog in de jaren 70 waar ze het hebben over de gulden die sterker was maar hebben nooit geweten dat het olland was die alles financierde wij waren nog afhangkelijk van olland en daarom is deze gmap gevlucht naar olland. hij moet bij sinterklaas zijn want zelf kan hij het niet dus loopt hij nog steeds met de gedachte dat olland voor su gaat zorgen ….het zijn mensen die zeggen dat ze geschoold zijn en die kennis hebben ..ze hebben die kennis achter die pc stom te auwehoeren ja .van opbouw weten ze weinig af ze zijn en zullen afhangkelijk blijven van olland daarom onder schatten ze anderen omdat ze het zelf niet kunnen .ik ga ze bij naam noemen ..suripatriot ,medusa,gmap en nog een paar van die redimusus .wat is jullie bijdrage in de nederlandse samen leving niets een last zijn jullie .
  ik pero heb het meerdere keren voor julie herhaalt.
  suri patriot ik heb geen valse nick name nodig mie mang ..het zit jullie in het bloed om mensen vals te beschuldigen jullie zijn al een verloren generatie leren jullie je toekomstige generatie om geen valse beschuldigingen te doen aan dingen die jullie niet weten .pero is altijd pero geweest en niet anders ..pero kan incaseren pero staat zijn mannetje pero deinst voor niets pero levert opbouwende kritiek maar geen lul praat zoals jullie doelloos rond lopen in olland en maar achter die pc van vroeg tot laat onzin verkondigen ..ik ben tot vandaag achter die pc ik ga met mijn broer die uit olland is voor een week weg ..ik hoop dat als ik terug kom jullie met iets positiefs komen wat van belang is voor su en dat jullie tot inkeer zullen komen dat olland niet jullie land is …leer jullie je kinderen van su te houden en vertel ze geen onzin .


  Maak melding

 9. aub meneer pasew..uw sleutel v/d bosvilla!

  en dus ikke naar babu-hol,…priester erbij,..familie erbij,.. inwijdingsfeest,.,plengwater ,feest feest feest!!!

  ,,en dan is het 2015,..verkiezingsjaar…DADA in LPI,..Santokhi de nwe PRES,..Goodluck Lonnie boos, opstand Marron, .. en dus weg mijn bosdroom!

  IN HET VERLEDEN BEHAALDE RESULTATEN ZIJN GEEN GARANTIE VOOr SURINAAMSE DROMEN 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 10. In het bos moet je niet in een villa wonen ,maar in een huis dat een eenheid vormt met de omgeving:
  Zonnecollectoren om voor elecrticiteit en water te zorgen.Dakpannen i.p.v. golfplaten,zodat het regenwater kan opvangen,bewaren en zuiveren.Luchtige woning ,waardoor de schone lucht vrijelijk kan doorstromen.De vegetatie zo min mogelijk aantasten enz.
  Ik vind dat men de leefwijze van de boslandbewoners moet imiteren met een paar aanpassingen voor meer comfort.


  Maak melding

 11. Siegmund Proeve: Bouwen die dingen.

  Ik wil ook kopen een BOSVILLA.
  Maar zonder “Roodkapje en de Boze Wolf”.
  Siegmund Proeve:
  Kan ik ook in de toekomst Cassave planten in mijn enorme “Bosrijke” omgeving?

  ‘Want hij lijkt lonend’
  Cassaveprijs 60 US$ dollarcent per kg

  Paramaribo – “We zijn tot nu toe tevreden met de opkoopprijs van de cassaveknollen. Want een paar knollen wegen al enkele kilo’s, waardoor hij lonend lijkt te zijn.” Theo Jubitana, kapitein van Hollandse Kamp, reageert enthousiast op de cassaveopkoopprijs van 0,60 US dollar per kilo. Zowel bij overschot als schaarste zal volgens Robert Power, landbouwadviseur van president Desi Bouterse, tegen diezelfde prijs worden opgekocht.


  Maak melding

 12. @perro.
  Jij lult:”suripatriot ,medusa,gmap en nog een paar van die redimusus .wat is jullie bijdrage in de nederlandse samen leving niets een last zijn jullie .
  ik pero heb het meerdere keren voor julie herhaalt”.

  Mijn antwoord.
  1.Het gaat jou geen bal aan wat mijn bijdrage aan OLLAND is.Blijf niet een week met je broer weg,maar blijf voor altijd weg!Is jouw zus er deze keer niet bij?BEN JE HAAR VERGETEN???LEUGENAAR?!Zorg jij in die tussentijd 6 hoog,op je flat in de Bijlmer er maar voor,dat jouw bittere cassaveoogst niet weer mislukt.
  2.Ik heb ook meerdere keren voor jou herhaald:
  Jij bent en blijft:-
  die gluiperige ONBETROUWBARE ACHTERBAKSE WAARDELOZE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER.


  Maak melding

 13. EEN BOSVILLA?IN SURINAME??IN HET BOS N.B.????
  Mooi idee,maar levensgevaarlijk.
  Niet geschikt voor Suriname,althans niet nu!
  Wie een bosvilla heeft,etaleert zijn rijkdom,dus lokt parasieten,dieven,boeven,bandieten en (struik)rovers.
  Wie gaat mij ‘snachts beschermen tegen dit ongedierte?


  Maak melding

 14. Baboenhol?waar ligt dat?Rij afstand,wat is dat?20km…150km?Zijn er genoeg voorzieningen?waterleiding,elektra etc.?Ik wil uiteraard waar voor mn centjes.


  Maak melding

 15. wat zijn die redie musus weer negatief bezig.
  dames en heren deze redie musu orga staan onder hun meester te lullen,hun basja,,,zijn zijn zwart van buiten maar een witmang van binnen,,,,,NIET WELKOM IN SU,,blijven jullie maar in olland,,,hoor en voor degene die zegt dat zij pas nog in su zijn geweest,zeg ik groote leugenaars,jij ben niet in su geweest


  Maak melding

 16. @MEDUSA schrijft: Wie gaat mij ’s nachts beschermen tegen dit ongedierte?

  Wel MEDUSA: Ik heb een bewaker voor je.
  En dat is “pero”.
  Onze beschermheer van alle Cassave planten.


  Maak melding

 17. @Fer. E.
  Nu maak je het van kwaad tot erger!
  Men zegt in Suriname:”Wil je dat er boeven op je afkomen,dan moet je een wachter in dienst nemen!”
  Deze WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER vertrouwt al zijn eigen schaduw niet,dus hoe wil je dat ik hem vertrouw 😉 …..!


  Maak melding

 18. @Medusa,..jongoe als je pero als wachter heb, komen de rovers als strontvliegen binnen……ze beginnen eerst je met je gasbom die buiten staat te stelen,..dus s’morgens tot de ontdekking komen dat je geen eieren kan koken,…naar buiten,..gasbom gwe!!,..blackie kwispelend naar je kijken,…met andere woorden “it was not me”


  Maak melding

 19. pasew,ray.medusa en kortjes

  ik weet wel wie jullie zijn.

  de grootste huigelaars die doen net alsof jullie het met su menen.
  net als jullie basja,,zo zijn jullie,,en ook niet welkom in Su


  Maak melding

 20. paul

  europa krijgt niks,ook al proberen zij het.

  zij hebben het al meerdere keren geprobeerd,maar bouta heeft hun afgewezen en zulke dingen hoort men niet in holland.
  Het is waar dat wij maar twee boten hebben,,tijdens die bewind van vene hadden wij meer,maar meneertje heeft die boten voor een appeltje en ei voor brasilie verkocht.
  En dat begrijpen een heleboel van die nep suris niet,nu moet deze regering al die rotzooi van die vorige regering opgaan ruimen en orde op zaken stellen.


  Maak melding

 21. paul

  ik kom met ware feiten,en als iemand geen goede argumenten heeft dan alleen maar afkraken van mijn geboorte land,dan mag hij/zij een su,mokro,turku,anti,witmang/koelie.jampanesie,of wat dan ook zijn,,ik gaat jou mapima uit schelden.


  Maak melding

 22. @(K)lit, met alle respect, maar je bent maar een hiele likker van Bouta. Een echte landverrader… 15 broeders zijn vermoord en jij gaat die sakasaka in bescherming nemen. Je moet je doodschamen. Ik heb het al eerder gezegd, als die baas van je in Santo Boma zit, gaan vele deuren voor Suriname open.

  Investeerders blijven nu weg omdat Suriname een tikkende tijdbom is. Bouta is en blijft onberekenbaar. Hoe kan je alleen met Mulo een president worden ?? Hoogopgeleiden vluchten uit Suriname omdat Bouta niet met ze om kan gaan. Ze gaan naar de VS of Europa. Een land zonder of weinig opgeleiden is gedoemd om te mislukken. Een goed voorbeeld is daarvan de toeristen industrie. Tegenwoordig doen jullie paarse ezels ook alles voor een broodje bakkeljauw met Fenandez. Ik heb zoveel onzin voorbij zien komen. Echt triest… PS en hou die troefkaart over slavernij en nep suri’s op zak. Hebben we al veel te gehoord. Zo achterhaald allemaal.


  Maak melding

 23. Zolang deze regering aan zet is, zal Suriname nooit vooruit komen!

  Wat jullie zien is alleen maar gebakken lucht.
  De zogenaamde vooruitgang heeft niets met de economie te maken, maar met drugs, drugs drugs en nogmaals drugs.

  Normale mensen zullen nooit hun zuur verdiende centjes gebruiken om te investeren in ‘louche’ onstabiele projecten.

  Je hebt dan grote kans, dat je tijdens je weekendje uit, vergezeld wordt door drugsdealers en witwassers, die in hun vrije tijd graag hun schietprestaties op peil proberen te houden en die graag een streepje opsnuiven uit verveling.


  Maak melding

 24. @lit.

  Dat de vorige Regering geen koperen cent heeft geïnvesteerd in boten had een reden.
  Je moet verder kijken dan je neus lang is.

  Geen bootjes= geen drugs.
  In Suriname worden geen coka-plantjes verbouwd.
  Suriname is nog steeds een Doorvoer-haven.
  Hoe komt deze drugs het land binnen?

  Ja, mbv de net aangeschaft vliegmateriaal en vissersbootjes.
  Nu hebben ze vrij-spel, hun ‘grote’ ingie-mattie geeft ze vrij-spel.

  Binnenkort gaat dit ontploffen.
  Als het 8 dec-ding, zoals die ingie zegt niet werkt dan maar het dopa-ding.

  Walgelijk!


  Maak melding

 25. Het bos is prachtig vauit je hangmatje dar slapen, de geluiden van de jungle horen, wasen in de rivier, de miljoensn sterren ’s avond zien, dat vin ik pas mooi, voor mij geen villa daar, gewoon,back to basic.
  Pasew, je was weer gaaf!


  Maak melding

 26. Forummers, Odi odi.

  Ik hoop niet dat dit de (kopers) van de toekomstige BOSVILLA’S zal overkomen

  SPAARDERS IN ONZEKERHEID (24/09/2012 uit dWT.com)

  Paramaribo – Bijna duizend spaarders dreigen hun spaargeld bij ‘Landbouw Coöperatie Platform G.A.’ te verliezen. De coöperatie zit diep in de schulden en daarom worden de eigendommen volgende maand door de bank geveild. Ongeveer dertig benadeelden hebben zich enkele maanden geleden gebundeld en proberen hun investering alsnog te redden. Het bestuur, onder leiding van Edire Castelen, wekte eerder de indruk dat er niets aan de hand was.

  Vrijdag werden de spaarders opgeschrikt door het bericht. Na onderzoek kwam de initiatiefgroep tot de ontdekking dat de vereniging drie schuldeisers in totaal 1.2 miljoen US dollar schuldig is. Hierdoor is er sinds april 2011 beslag gelegd op een stuk land ter grote van 300 hectare. Ook tegenover de krant wil voorzitter Castelen vooralsnog niet reageren op deze kwestie.

  Geen toewijzingen:
  De vereniging ontwikkelde een project, genaamd het ‘Lemmetje Project’ en startte in 2006 met het werven van leden om hieraan deel te nemen. De vereniging had grond te Sinabo in Commewijne ter beschikking gekregen en was van plan hierop woningen voor de leden te bouwen.

  De spaarders stortten sindsdien regelmatig een bedrag, naar eigen vermogen, op de rekening van de coöperatie. De financiën zouden voor ontbossing, egalisering en bebouwing gebruikt worden.

  Naarmate de leden een bepaald bedrag hadden gestort, zouden de woningen beurtelings aan hen worden toegewezen. Echter is na zes jaar nog geen enkele woning toegewezen. Er zijn twee huizen afgebouwd en vier in aanbouw.

  Afdracht:
  Bradley Blijd zegt tegenover de krant ruim SRD 21.000 te hebben afgedragen, terwijl medespaarder Inez Kenton ongeveer SRD 7.000 heeft gestort. Er zijn leden die zelfs al SRD 60.000 hadden geïnvesteerd in het project.

  De initiatiefgroep is inmiddels gestopt met betalen, maar er zijn nog honderden leden, die niet op de hoogte zijn van het probleem.

  Zij storten vermoedelijk nog steeds. De spaarders zagen dat er geen schot in de zaak kwam en zochten elkaar op. Zij kwamen bij elkaar en vonden Humphrey Breinburg, die eigenlijk geen benadeelde is, bereid om het voortouw te nemen.

  “Ik ben gewoon een onafhankelijke burger, die vindt dat dit niet kan”, zegt Breinburg. Voor hem is het belangrijk dat de benadeelden de zaak niet laten liggen. Hij ergert zich het meest aan het feit dat het bestuur geen moeite heeft gedaan om de veiling te voorkomen.

  Hij heeft voor de groep een advocaat in de arm genomen, die hen tot nu toe kosteloos heeft geadviseerd.

  Breinburg gelooft dat de zaak nog te redden is en verwacht dat de “oplichters” opgesloten worden. Hij bespreekt de zaak vandaag met de notaris, onder wiens leiding de openbare verkoping zal plaatsvinden.-.

  Heer Siegmund Proeve & DSB, wij houden jullie heel scherp in de gaten.


  Maak melding

 27. koos de jong,esmerald

  Wat een toespraak
  maar ouwehoeren dat is wat jullie kunnen
  Jullie zijn je sporen kwijt geraakt dat jullie geen realiteit bezef meer hebben.
  Kom in su en kijk zonder een vooroordeel dan zal je die verandering zien,,maar ik weet zeker dat jullie dat niet gaan doen,omdat jullie zelf het spoor bijster zijn en niet ander kunnen lullen dan af geven over,mijn land,vlok en regering.
  In die land waar jullie wonen zijn er op elke hoek een koffie shop,maar dat zien jullie niet,,volgend jaar hebben jullie een probleem met geld zorgen die nog meer gaat worden,en daar klaag jij niet over.
  Als er vooruigang is,zeg mij dan,,,,,zijn julie dan vooruit gekomen in holland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.