Politieauto’s voer voor veiligheidstheorie

28

PARAMARIBO, 22 sep – De aanpak van de misdaad krijgt een flinke duw in de rug, volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie. Het Korps Politie Suriname beschikt binnenkort over maar liefst vijf en tachtig brandnieuwe auto’s. In één keer. “Met de nieuwste technologische snufjes”, zei Belfort bij de levering van alvast een handjevol. Geen excuses meer dus voor half werk. Het lijkt wel déjà vu.

Het is niet de eerste keer dat direct een grote partij auto’s in één keer wordt aangekocht. En dat zo’n aankoop wordt aangekondigd als de sleutel tot zaligmakende veiligheid. Steeds weer is het aan het eind van een lange periode van mobiele armoede bij het korps. En ook nu weer is het aandringen op verantwoord omspringen met het materieel. “De politie heeft nu voertuigen. We willen niet binnenkort alweer horen dat er geen transport is”, zei Belfort.

Het is het levensverhaal van het korps, bij pieken en dalen beschikken over vervoer. Belfort en ook waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie raken niet uitgesproken over de aanwinst. Geen wonder ook na de zoveelste rogdroge periode. Een zuurpruim, hij die te midden van het feestgewoel het zal hebben over een plan. Een plan om af te rekenen met steeds weer die spiralen. En zo nooit meer te hoeven horen dat er ‘geen transport is.’

28 REACTIES

 1. •Een Surinamer heeft een auto van twintig jaar oud. Hij wil zijn auto inruilen en gaat naar het garagebedrijf.
  ‘Ik wil mijn auto inruilen.’
  ‘Is goed. ‘Hoe oud is die auto?’
  ‘Twintig jaar oud. De garagehouder kijkt naar de kilometerteller en stelt verbaasd vast dat er in die twintig jaar maar 500 kilometer op de teller is gekomen.
  ‘Meneer, je hebt zeker gesjoemeld hè met de kilometerteller?

  ‘Nee, meneer, ’t is allemaal origineel .’
  Zegt die garagehouder: ‘Waar heb je die auto voor gebruikt dan?
  De Surinamer: woon-werk-verkeer


  Maak melding

 2. ai mie mag belfort , dat na bedoeling toch veiligheid veiligheid .wij hopen dat de verantwoordelijken verantwoord zullen omgaan met die voertuigen .
  men gaat ontverantwoord met die voertuigen om.in sommige gevallen zag je mensen met familie leden in die voertuigen ,anderen met hengelstokken ,dan heb ik het over ten tijde van gilds .santhoki had ook gewaarschuwd dat men verantwoord moet omgaan met die voertuigen .alle nieuwe bezems vegen schoon we zullen zien hoe lang men met deze voertuigen omgaat .


  Maak melding

 3. meneer belfort,u wordt heel erg bedankt voor deze harde aanpak.eindeljk een minister, die geen praatjes maakt,maar de gaatje ook vullen. de luie agenten zullen niet blij mee zijn.ze moeten nu oppad bij elke oproep.goed voor ze.het was voor hun te makkelijk om ;geen vervoer; de schuld te geven.
  op je luie kont geld verdienen is al voorbij.
  doet mij goed om te horen/zien dat ons land vooruitgang boekt.


  Maak melding

 4. Edward Belfort,dit is een hele goede zaak,eindelijk duidelijke taal naar de wereld toe,en voor de genen die negatief over het su praten.

  sterkte,wijsheid en dat verstand u ook mag lijden


  Maak melding

 5. dan hebben nu meer agenten een boodschappen wagen erbij…, waarom zou het altijd zo lang duren voor ze op plaats van delict zijn? en waarom zijn er bij meldingen geen wagens binnen? ja ja effe nog privé zake regelen..


  Maak melding

 6. @patrong: Het blijft positief nieuws hoor.

  Bericht uit StarNieuws van (22-09-2012)

  Ondanks het KPS reeds de beschikking heeft over (enkele) nieuwe super snelle wagens, waren de zonen/dochters van Hermandad wederom te laat op de plaats van deze brutale beroving.

  SUPERMARKT BEROOFD, SLACHTOFFERS GEKNEVELD EN MISHANDELD.

  Vier gewapende en gemaskerde mannen hebben vanochtend huis gehouden in een supermarkt op de hoek van de Nieuwweergevonden- en Mawakaboweg. De winkelier en zijn vrouw zijn mishandeld en gekneveld achtergelaten. De criminelen maakten behoorlijk wat geld, sieraden, dure dranken en belkaarten buit.

  Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt tegenover Starnieuws dat de verdachten ruim de tijd hebben genomen om te keer te gaan in de supermarkt. Ze werden niet opgemerkt door de buurt. De schade is enorm. Uit een andere bron verneemt Starnieuws dat de goederen die buitgemaakt zijn, een waarde hebben van meer dan SRD 40.000.

  De criminelen gingen ervandoor met het voertuig van de slachtoffers. De auto is intussen teruggevonden te Goede Verwachting. De criminelen zijn nog niet gepakt door de politie. Er vindt nog onderzoek plaats over de mishandeling die de winkelierster heeft ondergaan. De slachtoffers zijn onder medische behandeling.


  Maak melding

 7. deze criminelen die suriname onveilig maken moet je niet met fluwelen hand schoenen aanpakken ,
  d oppositie was moord en brand aan het schreeuwen toen die vier criminelen werden neer geknalt .
  de oppositie was juist de regering aan het verwijten .
  als ik in de plaats van belfort was zou ik nog verder gaan ,deze criminelen zonder pardon neer knallen zou mijn oplossing zijn .wang tranga bong abie wang tranga aktie vanodoe .deze creminielen komen uit een bepaalde hoek het is bekent ,een bepaalde bevolkings groep die dit weer heeft gedaan .als jij je gaat uiten uit welke hoek het komt gaat men zeggen je discrimineert maar het is geen kwestie van dicrimineren het is de waarheid breng je naar voren .sommige mensen voeren zelfs aan om te zeggen dat er geen werk is terwijl er genoeg werk is in dat land voor een ieder die wil werken .kijk naar die mensen die occuperen steeds weer de zelfde a no kang het kan toch niet .op die manier krijg je chaos .


  Maak melding

 8. Al zet je 1.000 nieuwe voertuigen neer, modern en voorzien van alle snufjes.
  Dan moeten ze ook wel zorgen dat er geld genoeg in kas is om de voertuigen te voorzien van brandstof hoor.
  Laatst konden ze niet komen omdat er geen brandstof in de auto zat!
  Twee uren later kwamen ze dan eindelijk!
  En wat gebeurt er intussen met de rovers?
  Niets, die zijn al lang verdwenen met de buit!
  Met alle werkeloze in ons land, zet bij elke winkel een bewaker neer, dan zijn meteen alle werkeloze aan het werk na een gedegen opleiding natuurlijk!


  Maak melding

 9. Bestraffing oneigenlijk gebruik politie(ambtenaren)autos. Wel ga naar de begraafplaatsen en kijk sexende politie. Of gewoon overdag in de ruimte van het Surinaa,mse Crematorium a/d dr. S. Redmondtsraat. Je gelooft je ogen niet!!!!!
  Succes.


  Maak melding

 10. De surveillance-dienst moet indruk maken op het publiek.Ze verdienen al niet zoveel.Dit is een soort compensatie,niet zozeer voor de veiligheid.Het is goed dat de politie een beetje kan pronken met het allernieuwste vehicle…
  succes!


  Maak melding

 11. Forummers, Odi odi.

  @Dirk, Su. is toch rijk aan ‘olie’?
  Dan zou ik tegen min. Belfort zeggen: Vullen die Benzinetanks en als ‘Speedy Gonzales’ achter de criminelen aan.

  En over het inzetten van de luie werklozen als bewakers bij de winkels, is vragen om problemen.
  Binnen de korste keren ben je als winkelier heel snel door je voorraad heen zonder ‘winst’.
  En andere kant v/d hoek staat de ‘Heler’ voor de weder verkoop.

  @Rufus: Het zijn toch ‘spook ambtenaren’ die daar lopen te sexen?
  Wel binnenkort worden ze daar aangevallen door de boze geesten.


  Maak melding

 12. Het lijk deja vu.
  vindt ik een opvallende zin bij dit bericht.
  Het is gevaarlijk en gemeen dat er spelletjes worden gespeeld met de noden van het volk, met veiligheid moet je geen politieke spelletjes spelen.
  je doorzeeft vier mannen op straat en je denkt dat op die manier het land veiliger gaat worden.


  Maak melding

 13. @Sra sortu wan fu den tu yu ey bedul, a verstan a mag lijden efu a mag leiden ing. want ne le mi skrifi k’ba na ini wan fos reakti a minister disi sidon pas pas toku a du furu k’ba tege den wan san ey teki a takru pasi.
  wan tra leus dyi minister Belfort

  so, pus go a fesi
  no meki ogri wini


  Maak melding

 14. pasew, Odi mang.

  Ja zeker bij herrie LIEVE OPA…. doorslapen.

  En @rufus zegt: Ga kijken na hun 69 dan is het WEL TE RUSTEN.
  Daarom komt het vaker voor, dat er steeds koperen buizen verdwijnen in het ‘Crematorium’ aan de Dr. S. Redmondstraat.
  En met gesperde ogen, kijken de zonen en dochters van Hermandad na hun 69 daad naar de stelende zwervers.
  Ook de doden hebben geen RUST.


  Maak melding

 15. Nou hopelijk gaan ze met die auto´s normaal om opdat ze ,ze langer kunnen gebruiken, ik heb mijn twijfels gezien de slechte wegen, en ze geven het aan, het zijn auto´s met snufjes, ja ja tel uit je winst.


  Maak melding

 16. Het is toe te juichen om één van de vele factoren aan te pakken ter bestrijding van de criminaliteit.

  Ik zou de minister ook willen vragen om meer motoren beschikbaar te stellen en de motor brigade uitbreiden.
  Want ook in het verkeer komen dagelijks vele criminelen voor en vooral de bushouders bezondigen zich aan crimineel gedrag.
  Je mag als burger er ook niets van zeggen daar je een levengrote kans loopt in elkaar te worden geslagen of te worden neergestoken.
  Dagelijks maak ik mee dat het fietspad en de trottoir aan het van Hogerhuystraat wordt gebruikt als extra rijbaan voor auto’s en bussen terwijl de politie en loopafstand aanwezig is (lees politie bureau met vele agenten). Dit is een publieks geheim en nog doet de politie er niets aan.
  Jij staat in de file en de bussen en auto’s rijden je voorbij omdat ze op de hoek nabij het verkeerslicht invoegen om zo tijd te winnen.
  Dagelijks gebeurt dit ook op de brug van de sdaramacca doorsteek en wordt je door de brutaalste gewoon weggedrukt.
  Zonde van ons mooi Suriname want als ik de toeristen aanspreek dan vinden ze deelnemen aan het verkeer een hele gevaarlijke onderneming en vboorral de fietsers.


  Maak melding

 17. criminaliteit komt overal voor ,je hebt surinederl die doen alsof su de criminaliteit heeft uitgevonden .
  ze vergeten dat de wereld klein is geworden en dat su zich toch mag prijzen met de criminaliteit die niet te vergelijken is met de omringende landen en het caribisch gebied.de antillen vallen onder nederland en hebben ruim 150 duizend inwoners je kan die criminaliteit daar echt niet vergelijken met su .
  ik wil die eerste land op aarde zien waar er geen criminaliteit voorkomt .mensen zijn er op uit om sur gewoon in een kwaad daglicht te zetten ..olland is rijk en toch heb je zoveel criminaliteit en pedofielen verkachtingen die niet opgelost worden .dang ding mang goedoe jere!!!!! dang potie sranag toch doen wij moeite om het te bestrijden .mie mang belfort honderd.
  de wegen die de huidige regering bewandeld zijn hoopgevend houden zo regering ..hopelijk gaan wij gouden tijden tegemoed in geheel su .

  belfort kraktie mie mang


  Maak melding

 18. Triest,
  sterker nog de man die zich nu president noemt heeft bewust de hele politie apparaat van suriname kapot gemaakt,weet hoeveel goed opgeleide agenten moesten vluchten naar het buitenland voor die tiran Bouterse, toen de front regering aantrad was het Santokhi en hulp uit Nederland die alles weer op poten hebben gezet . ik zeg niet voor niets in mijn vorige reactie dat er geen politieke spelletjes met de veiligheid van de bevolking gespeeld moet worden.


  Maak melding

 19. goedzo men belfor ga zo door.voor mij bent u een geweldige man.
  aanpakken deze schooiers,bandieten boeven.deze gasten horen niet in een samenleving thuis.opsluiten voor heel lang.deze gasten denken dat ze in het bos zijn.
  waar men kan breken en maken.laat ze oplaseren de bak in ,en ook een pak rammelgeven.god bless


  Maak melding

 20. In 2011 niet zolang geleden was ik in Nickerie en ben naar een kerkdienst van de EBG a/d Maynardstraat geweest.Na de dienst heb ik een wandelingetje in de tuin van de kerk gemaakt.De tuin van de kerk grenst rechtsachter aan de het reparatiebedrijf van de politie motorvoertuigen!
  Nou,nou,nou,nou!Het was meer een autokerkhof dan een werkplaats.Het erf lag bezaaid met op z’n minst 30 defecte motorfietsen,scooters,auto’s e.d.die blijkbaar niet meer voor reparatie in aanmerking zouden(kunnen)komen.
  Van buiten zagen ze er niet zo slecht uit,maar waren wel met onkruid overwoekerd.
  Dat was een typisch staaltje van kapitaal vernietiging.
  Ik vraag me af hoelang deze nieuwe voertuigen het zullen volhouden!


  Maak melding

 21. Oké, nu is er vervoer, maar er zijn dan teveel meldingen, dus daarom kunnen wij niet eerder komen kijken. Er zal altijd een reden zijn van hun afwezigheid.
  Geef de mensen het recht om hun eigen bezittingen te verdedigen, legaliseer het wapenbezit and license too…


  Maak melding

 22. Wapenbezit legaliseren? Willen wij Amerikaanse toestanden? Wie mag dan wel een wapen en wie niet? Gaan wij iemand neerknallen omdat hij of zij een tv jat? Vreemde edachtengang. Kijk maar naar de VS het helpt niet, criminaliteit neemt niet af.


  Maak melding

 23. We kunnen er lang of kort over praten, de politie is niet in staat ook maar iets te doen tegen de doorgewinterde criminelen in ons mooie land.
  Sterker nog, ze worden tegen gewerkt door de grootste crimineel van ons land, Bouterse en zijn bende!
  Die geeft de politie gewoon niet de bevoegdheid die ze zouden moeten hebben om hard op te treden tegen de lieden die in ons land alles naar de knoppen helpen.
  Zolang Bouterse er zit met zijn paarse bende zal er niets worden ondernomen tegen de grote jongens in het criminele veld.
  Nee, Bouterse laat zo nu en dan een kruimeldief oppakken die een brood heeft gestolen om zijn gezin te voeden.
  Daardoor wordt de aandacht van de grote jongens afgeleid, dat is nu exact wat er speeld hier in SU!


  Maak melding

 24. Ach is niet de eerste keer dat we nieuwe politie auto’s krijgen.
  Het blijven voor onze agenten boodschappen auto’s,en na een jaar zitten ze weer te schreeuwen.
  Aan de andere kant is onderhoud ook belangrijk en daar zijn wij niet zo goed in.
  Laten we hopen dat ze nu een keer wijs worden,en zuiniger zullen omgaan met spullen die door de belasting betaler worden betaald.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.