Surinaamse minister betwijfelt drugsinfo Jamaica

38

PARAMARIBO, 20 sep – Minister Edward Belfort is er niet zo zeker van dat werkelijk meer Surinaamse drugskoeriers gepakt worden op Jamaica. Volgens de Jamaicaanse douane is dat wel zo. Er zouden de laatste tijd steeds meer koeriers uit Suriname, Guyana en Trinidad het eiland aandoen. Kennelijk worden de drugs aangevoerd voor verder transport naar Amerika en Europa.

Volgens de Jamaicaanse douanechef Richard Reese, worden steeds meer koeriers gepakt. Die blijken cocaïne te transporteren in hun bagage of er wordt geslikt. Daar zouden ook aardig wat Surinamers bij zijn. “Ik twijfel of de informatie op waarheid berust. Wie gaat nou naar Jamaica”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Alleen al fysiek is een drugslijn naar Jamaica minder waarschijnlijk. Tussen Suriname en Jamaica bestaat geen rechtstreekse vliegverbinding.

Een trip naar het eiland duurt lang en gaat via verscheidene luchthavens. Dat is zeker voor slikkers minder aantrekkelijk en zelfs levensgevaarlijk. En dan is er nog de steeds strengere controle in eigen land. “Voordat men Suriname verlaat, wordt men grondig gescand. De bagage en zelfs handtassen worden gescand. Als mensen Suriname verlaten worden zij ook in Guyana en op Trinidad en Aruba gecontroleerd. Anders kunnen we internationaal niet meedoen”, aldus Belfort.

38 REACTIES

 1. dat bericht is op aandringend van een nederlandse journalist geschreven. wedden!!! ned journalisten zijn laag tocht heeft harmen boerboom huis gekocht te morgenstond


  Maak melding

 2. Natuurlijk ontkent lakei Belfort. Hij kan zijn eigen baas niet afvallen. Frankrijk heeft dezelfde problemen met de Surinamers. Het is te hopen dat de Verenigde Staten een tussenstop maakt om Didibrie op te pakken. Zou een hoop ellende schelen


  Maak melding

 3. @Alleen, jullie paarse imbecielen zien achter iedere boom de vijand Nederland. Doe je zelf een lol en zoek een goede lawman datra. Iedere drugs item wordt met de mantel der liefde bedekt door de Bouta aanhangers. Het net rond die zaka zaka begint te sluiten. Net goed voor hem.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL VRIJ, NU !


  Maak melding

 4. Ook belly heeft zijn ontkenning soep genuttigd van die paarse crminelen.
  Blijf maar ontkennen terwijl de waarheid jullie in snel tempo voorbijstreeft.
  Als ik een kennis van mij mag geloven die niet zolang geleden ook voor drugs op jamaica vast zat dan zitten veel surinamers vast in jamaica gevangenis
  Als het om drugs gaat en suriname dan liegt de hele wereld,want surinamers zijn anti drugs ook hun president en de derde voorzitter van het parlement Ronny brunswijk.


  Maak melding

 5. Het wordt steeds gekker met Belfort. De man wordt zo zoetjes aan wel een beetje een vreemde vogel. De Jamaicaanse douane geeft aan dat er meer drugskoeriers uit Suriname hun land binnenkomen, dan hoor je als Minister van justitie en politie deze informatie aan te nemen en niet bij voorbaat in twijfel te trekken.

  We weten dat poerie pres bouterse het niet zo op heeft met Jamaica en zeker na het vernietigende artikel in de Jamaica observer van10-01-2012 m.b.t. his excellentie zijn narcotica staat van dienst in combinatie met het Caricom voorzitterschap. Misschien zit hem daar wel de pijn bij Belfort.

  In dat artikel stond onder meer:

  “We do not challenge the right of the Surinamese people to elect a leader of their choice. Neither do we advocate that Caricom shun Suriname. However, we do not believe that President Bouterse should have been given the honourable position of chairman of the regional body.

  Given his past, and the fact that his trial has been suspended because of his ascension to the presidency, Mr Bouterse, we hold, does not have the moral authority to lead the region. Neither will he be able to advance, with any credibility, Caricom’s interests abroad, especially in Europe where he has a criminal conviction in an EU member state.”

  http://www.jamaicaobserver.com/editorial/Mr-Bouterse-wrong-choice-for-Caricom-chairman


  Maak melding

 6. Meneer,de Jamaicaanse douanechef,Richard Reese,weet wat je over ons zegt hoor!Wij willen alleen maar positieve dingen horen van ons Lobie Sranang!.
  U gaat zo dadelijk verwijten,zoniet scheldcanonnades naar uw hoofd geslingerd krijgen als bijvoorbeeld:-
  *Cocaïne via Jamaica???Let op jouw eigen land.
  *Kijk maar naar die rasta’s die jouw land onveilig maken.
  *Je moet niet praten.Begin de marihuana teelt maar eerst in eigen land uit te roeien.
  *Je bent zeker jaloers op ons hè,omdat wij vooruit gaan.
  *Je bent zeker jaloers op ons hè,omdat het goeed met ons gaat.
  *Je bent zeker jaloers op ons hè,omdat onze economische groei nu 5% bedraagt enz.
  *Je bent zeker jaloers op ons hè,omdat er vele buitenlandse investeerders zich melden.
  Dus meneer,de Jamaicaanse douanechef,Richard Reese,weet wat je over ons zegt hoor!PAS OP!


  Maak melding

 7. Beetje een raar verhaal van Belfort,
  is er niet zo zeker van dat er een toename is van drugs transporten.
  Ik zou me toch meer op de vlakte houden als minister en zeker geen suggesties doen over de waarschijnlijk fysieke onmogelijkheid drugs naar Jamaica te transporteren. En de opmerking wie exporteert er nou drugs naar Jamaica vind ik ook zo’n opmerking.

  Ik denk dat een lesje Diplomatiek antwoorden goed zou zijn voor een aantal Ministers in Suriname.

  @Alleen,

  Ik denk dat je gelijk hebt de nl journalisten hebben bij een douane chef erop aangedrongen uitspraken te doen waarbij Suriname in diskrediet word gebracht. EN IK GELOOF OOK IN DE KERSTMAN, JIJ TOCH OOK!!!


  Maak melding

 8. De drugs is in Sur.op elke straat hoek te krijgen.Tegenwoordig kan je je dealer bellen en hij brengt de stuf voor je helemaal thuis.Net als of je een pizza bestelt.En als er zulk een overvloed is in ons land en de drug overal gewild is,dan slaat men ook onlogische wegen in om de handel op het markt te krijgen en daarmee bij de klant.Als ex politie man weet belly dat je niets kan uitsluiten.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Maar het ergste vind ik nog dat hij ontkennend antwoord, zonder eerst contact te leggen met Jamaica, om opheldering te vragen aan zijn confrère, dan wel overleg met hem te voeren om te achterhalen waar de problematiek ligt om deze op te lossen.

  Kijk dat een Douane chef zich niet zou moeten branden aan dergelijke uitspraken en deze over had moeten laten aan de politiek op Jamaica daar kan ik me in vinden, maar dat een Minister van BuZa via de Surinaamse pers voor zijn beurt spreekt zonder inderdaad op de hoogte te zijn gebracht door zijn Jamaicaanse confrère, geeft mij geen vertrouwen.


  Maak melding

 10. Het is bekend dat DDB en zijn criminele orga reeds langer alternatieve routes gebruiken om hun handel in Europa en de V.S. te krijgen.Zanderij-Adam word ze te heet onder de voeten.
  En die Belfort heeft te vaak naar de C.D. …it wasnt me…. van Shaggy geluisterd…..


  Maak melding

 11. Hai boi Belfort ,
  je hebt nooit onderzoek verricht maar begint gelijk met onverantwoordelijke verklaringen rond te strooien.
  Niet omdat je baasje een hekel heeft aan Jamaica omdat zij jou baasje zien voor wat hij werkelijk is namenlijk een drugsdealer,een mensenrechten schender ,een misdadiger,zie je het als onmogenlijk surinamers reizen naar Jamaica. Maar dan ,jij staat ook berucht als de man die eerst alles en iedereen die beweegt en verdacht lijkt ,kapot schiet en daarna een doelwit loopt te zoeken.


  Maak melding

 12. shame, shame shame…shame and scandel in the Caricom

  die Reese tell die Dada that j o u a r e wrong..

  ..and die belfort tell die Reese…n o – m i – b o i

  scheer, scheer scheer.. die leugen rasta MISIEDJAN 🙂 🙂


  Maak melding

 13. En tja,dan heb je ook anderen die natuurlijk de surinaamse misdadigers gaan verdedigen en beschermen.
  Want heeey,aan hun baasje en zijn troepje moet je niet komen. Zij mogen hun criminele daden voortzetten hoor,de rest van ons moeten onze ogen sluiten en doen alsof hun baasje en zijn troepje een vergunning hebben om alles te doen wat nationaal zoals internationaal als criminele daden gezien worden.


  Maak melding

 14. Deze verhalen worden de wereld in gebracht om Suriname te schande te zetten.Ik denk hoe de witte mensen in het verleden de wereld hebben veroverd.Kijken wie de verraders van het eigen volk zijn en samen met die verraders het volk uit moorden en tot slaaf maken.
  Is het ooit een zwarte gelukt om een witte tegen een andere witte op te zetten.

  Deze zelfde praktijk wordt nog steeds toe gepast op de zwarte en nog steeds verkopen ze hun moeder.

  Dit gebeurt hierin Nederland ook, elk Urban of wat voor project dan ook worden de zwarten tegen elkander opgezet waardoor mislukking een feit is.De aan sturing van de witte ambtenaren is zo geraffineerd dat de zwarten het niet in de gaten hebben en elkander op eten.

  Ik kan je met feiten naam en toenaam aangeven wat ik hier geschreven hebt het zijn geen beschuldigingen die geen houdt snijdt.


  Maak melding

 15. “Minister Edward Belfort is er niet zo zeker van dat werkelijk meer Surinaamse drugskoeriers gepakt worden op Jamaica. Volgens de Jamaicaanse douane is dat wel zo”

  Belfort moet stand up comedian worden. Hij twijfelt openlijk aan de bevindingen van de Jamaicaanse douane. W

  Met andere woorden: het is dus niet waar en Jamaica liegt….

  Vuilnisman kan deze zak ( Belfort) ook mee?


  Maak melding

 16. @Savioen
  Je zegt:”
  Ik kan je met feiten naam en toenaam aangeven wat ik hier geschreven hebt het zijn geen beschuldigingen die geen houdt snijdt”.

  Het is (om maar jouw woorden te gebruiken)op dit forum ook gebruikelijk feiten,naam en toenaam te geven.
  Mijn vraag:Waarom doe je dat dan niet?
  Wees niet bang.KOM OP BLUFFER!


  Maak melding

 17. =Minister Belfor, wel ben je er zeker van dat vanaf deze president aan de nacht is, Suriname een slechte naam heeft gekregen in verschillende landen als het gaat om drugstransport.

  =laten wij niet zielig doen en aan het volk precies zeggen hoe de vork in de steel zit


  Maak melding

 18. SURINAMERS, LUISTER AUB NIET NAAR DIE REETLIKKERS IN NL, ALS JE HUN REACTIES LEEST MERK JE METEEN DAT ZE ONGELUKKIG ZIJN…OE LIB DENG REDIMOESOE..MEK DENG TAKI


  Maak melding

 19. =Mensen die gaan doen alsof DDB 10 schonen vingers heeft als het gaat om drugs, heeft het glad mis.
  =Ik wil geen namen noemen, maar kan wel vertellen dat zijn naam samen met andere militairen toen genoemd waren in drugszaken.

  =Ooit zal de waarheid naar boven komen.
  =GOD’s molen maalt langzaam, maar zeker.


  Maak melding

 20. Er zit een kern van waarheid in de bewering dat Surinamers niet makkelijk VIA SURINAME naar Jamaica vliegen. Of meneer Reese vergist zich dus, of ze gaan wel naar Jamaica, maar niet via Suriname.

  Was het niet makkelijker voor Belfort om contact op te nemen met de Jamaicaanse Justitie in plaats van te zeggen dat hij DENKT dat Reese zich vergist?

  Ik merk dat voor de paarse aanhang alle kritiek op Suriname onterecht is. Suriname doet dus nooit iets verkeerd. Hoe komt het dan dat we nog steeds niet het rijkste (of zelfs het 17e rijkste) land zijn? Als je alles goed doet, dan kan je toch niet zo arm zijn?

  Overigens wordt DiDiBrie zeer geminacht in Jamaica (evenals in Brazilië trouwens). Ze moeten hem gedogen, maar ze lusten hem niet.


  Maak melding

 21. Arme Belfor, hij is geen bewinds(beleids)man maar een doodgewone ambtenaar die bij gebrek aan beter tot minister is gebombardeerd. Zijn uitspraken getuigen van amaturistische voorbarigheid.


  Maak melding

 22. En kijk nou,,er zijn een heleboel nedsuri’s die vanuit Amsterdam richting jamaica gaan met aardig wat drugs in hun buik,,afgelopen week zijn er nog een paar in jamaica gepakt die nu een lange straf uitzitten,,er zitten zelf Hollanders bij,,.
  Dus kletsen julie niet zomaar.


  Maak melding

 23. Coke vanuit Amsterdam naar Jamaica? In de vorm van bolletjes? Is water naar zee dragen. Als het xtasy was, zou ik het direct geloven, maar die worden niet als bolletjes vervoerd.

  Bron?

  En zeg niet weer dat god je heeft gezegd, want ik heb je al gezegd: IK HEB JE NIETS GEZEGD, JOK NIET!!

  😉 😉 😉 😉


  Maak melding

 24. Want jij weet het beter he,,en waarom moet jij god erbij halen?
  Ik heb jou ook niks gezegd,verzin geen leugens,jonge,,,en nu verdedig jij jou nederlandse land genoten,,ik zeg niks tegen jou.


  Maak melding

 25. “””” Ik heb jou ook niks gezegd,verzin geen leugens,jonge,,, “”””

  AAAAYYYYYY, deze is echt goed.

  Bron??????? Vraag ik je weer??

  Nederlanders zijn meester drugsgebruikers, maar waarom zou je met een paar bolletjes poeder naar een woestijn met poeder gaan? Als het xtasy was wilde ik je wel geloven. geef dat (kranten)bericht nò?

  Straks ga je me vertellen dat Nederland goud of hout smokkelt naar Suriname.


  Maak melding

 26. Ah, nog een internetpsychiater. Jij bent dus EN zelfgekozen leider van je volk (dat volk met die wollige haren, hahaha) aan wie je een geheim gaat openbaren EN een internetpsychiater die diagnoses kan stellen zonder je patiënten gezien te hebben. Zou je een recept voor me kunnen sturen, datra Koso?


  Maak melding

 27. Kan nooit en te nimmer Suriname drugs doorvoerland? Waar zou het vandaan komen al jaaaren landen er geen drugs transport vliegtuigen meer.
  Zijn we struisvogels or just covering somebody’s ass!!!


  Maak melding

 28. Lakei Belfort doet hard zijn best voor zijn broodheer.
  Ontkennen……..Is het sleutelwoord. Dat was ook zo bij rasta Misidjan. Maar arme I man kon het liegen niet volhouden, because rasta’s don’t lie.
  Ben benieuwd hoelang Bellie voor zijn broodheer zal blijven liegen en bedriegen.


  Maak melding

 29. wat leren we hieruit juist ja niks verloren energie besteden jullie je tijd aan betere dingen
  – zoals de snelheid die deze regering wil bouwen leslokalen voor leerlingen die met meer dan 40 in klas zitten
  – woningbouw projecten die wat langzaam gaan maar toch meer zijn dan wat front in 15 jaar heeft neergezet
  – AOV verhoging
  – kinderbijslag verhoging
  nieuwe boeken voor de VOJ EN VOS
  – geen schoolgeld meer voor VOJ
  – geen deal voor 5% goud maar goed en strategische en geduld de onderhandelingen voorzetten om het hoogste rendement te halen
  – economische groei door gerenommeerde instituten bevestigd.
  – plannen in uitvoering voor voedsel schuur regio
  – bruggen dat bijkans 10 jaren zijn gebouwd en niet is afgemaakt in nog geen jaar afgebouwd onder deze regering
  – criminaliteit is afgenomen
  – toestemming van de President voor OM samen met de Nederlandse justitie Piet Wortel achter slot en grendel te zetten
  – dat in tegenstelling tot foto van Piet Wortel met de prins en Princes breed lachend

  ik stop liever want dan ik naar de negatieve kant

  Surnamers wordt wakker is time for change


  Maak melding

 30. Sinds de aanstelling van die meneer Belfort had ik zo mijn bedenkingen, hij brengt nu dit naar voren, ik geloof hem niet, maar goed dat is zijn verhaal, wat duidelijk is, hij zit nu daar als minister moet zijn werk doen, maar dat het een klere zooi is en zal blijven laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 31. Het valt op dat alle drugs gerelateerde berichten richting Su worden direct ontkent, waar rook is, is er altijd vuur. De grootste drugsbaron zit aan de top ……da hoe dan..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.