Begrotingstekort weergeeft uitvoerkracht regering

66

PARAMARIBO, 20 sep – De regering zal in 2013 een tekort hebben aan middelen om projecten uit te voeren. Volgens vicepresident Robert Ameerali is dit een weergave van de werkelijkheid. Een begrotingsoverschot zou betekenen dat de alle noden van de samenleving voorzien waren. En dat is bij lange na niet het geval.

Er is nog een behoorlijk stuk af te leggen. “Een regering die zou komen met een overschot zou volgens mij geen goed plaatje geven, want dat zou inhouden dat alle noden van het volk zijn opgelost. En dat is niet zo. Dus is er altijd behoefte aan meer budget”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. In plaats daarvan is er nu sprake van een ‘beheersbaar tekort.’ Hoeveel precies te weinig is in kas, zal president Desiré Bouterse bekendmaken.

Dat is tijdens zijn jaarrede in het parlement die is gepland voor zeven en twintig september. Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de begroting. “Een spannende tijd. We zijn in principe klaar, maar er komen nog wat aanpassingen”, aldus Ameerali. Ministeries trachten altijd nog een beetje meer te krijgen. Door het tekort lukt dat in de meeste gevallen niet. Het tekort op de vorige begroting steeg in de loop van het jaar naar ruim een miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro).

Bekijk ook:

66 REACTIES

 1. Ach..op 27 september gaat bouterse gewoon het verhaaltje (lees: jaarrede) oplezen welke van Eugene der San voor hem in elkaar geflanst heeft.
  Het is ook maar de vraag of de president precies begrijpt wat hij straks gaat voorlezen.

  Niets ten nadele van het MULO onderwijs, maar ik vraag mij ook af hoe je als MULO-president, nu leiding kunt geven aan ministers die universitair geschoold zijn?
  Er moet haast wel een communicatie probleem ontstaan vanwege het nivo verschil in genoten onderwijs. Maar ja, dan volgt de shuffle…


  Maak melding

 2. Er is zeker nog een behoorlijk stuk af te leggen.
  Zeker als het begroting tekort van de vorige begroting steeg naar ruim 1 Miljard SRD.
  Ter vergelijking het begroting’s tekort in 2010 was ruim 900 miljoen SRD.
  Vraag me af wat het begroting tekort dan precies zal zijn, ik wacht met spanning de rede van Bouta af.
  Een ding weet ik in begroting’s termen belooft het weinig goeds.


  Maak melding

 3. Wanneer internationale instanties de huidige regering
  positief waardeert dan is het volgens sommigen niet te danken aan de huidige regering maar aan de regering Venetiaan.
  Zullen deze gasten het begrotingstekort dan misschien ook toeschrijven aan de regering Venetiaan?

  we benne benieuwd!


  Maak melding

 4. @gast,
  Als je niet weet waar het over gaat waarom reageer je dan op een typische manier.
  Je hebt het over dat wij zouden zeggen het ligt aan Venitiaan.die het gedaan zou hebben hoe dan? als je goed leest dan staat er het begrotings te kort onder de vorige regering was 900 mio.
  Onder de huidige regering is ie over het afgelopen jaar gestegen met 1 miljard SRD.

  uit welke zin haal jij dan dat Venitiaan verantwoordelijk is voor het begroting’s tekort.
  Een tekort is nooit leuk vriend!


  Maak melding

 5. Sterker nog een goeden waardering had Suriname ook ten tijde van Venitiaan.
  En de beste man is sind Juni 2010 niet meer aan de macht, sinds dien is er dus weinig gebeurt.
  Of wou je anders beweren gezien het aankomende begroting’s tekort


  Maak melding

 6. Roberto Panza zegt dat een begrotingstekort goed is (want dat geeft de uitvoeringskracht weer). Sinds wanneer?

  Gast leest dat en gelooft dat ook.

  How stupid can you be?

  Ey gast: EEN BEGROTINGSTEKORT IS SLECHT, OOK TIJDENS VENE!!

  Als het door de uitvoeringskracht van de regering komt, wil ik dan ook zien wat er extra is uitgevoerd. En zeg geen vlaggenplein en bloembakken en vuilnisbakken. Dat kost echt geen honderd miljoen srd.


  Maak melding

 7. @@suri patriot

  je zegt bouterse jaagt een kogel naar mij toe als ik bij zijn huis langs kom .en blijf herhalen .

  neppe suri patriot ik ben en blijf een surinamer die trots is op deze president die wat voor dat land betekent . ik heb eerder al gezegt …ik had je hoger ingeschat maar zie dat je met die hutu tutsie gedachten rond loopt .hebben mijn woorden jou pijn gedaan daar je zulke taliban uitspraken doet .
  laat je niet kennen .ik zie dat je een probleem hebt anders reageer je niet zo agresief ,ik dacht dat je goed uit je woorden kon komen maar je laat je ware aard zien ..dat wil niet zeggen dat pero terug moet deinzen nono pero cool .pero bekijkt de kat uit de boom bij veel van jullie redimusus op dit forum .klaplopers die de nederlandse en de surinaamse staat tot last zijn .trouwens het is maar goed dat jullie nederland tot last zijn inplaats su .tang in oeng misere ..ik laat jullie voor olland en rutte .
  suripatriot je zegt dingen die groter zijn dan je ..ik denk eerder dat je de kogel krijgt inplaats pero .
  pero is niemand tot last ..pero geeft zijn mening maar als je niet kan incaseren moet je dit forum niet bezoeken ,je bent zielig bezig nep ding .


  Maak melding

 8. @pero,..yep zal hij zeker doen,..daarmee wil ik zeggen dat hij niemand vertrouwd,..jij niet,.mij niet ,.niemand,..waarom is zijn zoon hoofd veiligheidsdienst?
  Natuurlijk mag je je mening geven,.en ik ook toch? Maar vertel iets nieuws,.het is iedere dag redimusus dit en redimusus dat,Surineds zijn verraders volgens jou,…tja ,.weet je hoeveel Surinamers gedwongen om medische redenen in Nederland wonen?? Maar ja voor jou is iedereen buiten Suriname een verrader,..


  Maak melding

 9. @Suri pattrio MENSEN Mensen Bouterse zeg vroeger BRRRRR!! [sound of de AK my Russn friend] Nu A4 werk ik bedoel Diplomaties netjes toch; @Pero wees nie bang ik ben geen NDPer ik kijk vooruit en ben dol op feiten want niemand is perfect Basta BRRRRR!!


  Maak melding

 10. @ patriot: begrotingstekort is er altijd geweest, vanaf de jaren zestig zeker. Is alleen niet altijd even groot geweest.

  @ pero:

  Maar je hebt vroeger toch op front gestemd? Deugde DiDiBrie toen niet, maar nu plotseling wel?

  Ik kan begrijpen dat je front verlaat. Ik kan niet begrijpen dat je naar deze corrupte moordenaars gaat.


  Maak melding

 11. midete klopt ik heb vroeger front gestemt weilen mijn vader was zelfs voorzitter van een afdeling.
  het gaat mij echt niet om de partij nps het gaat mij om de persoon vene …vene is de oorzaak dat er zo een grote landverhuizing heeft plaats gevonden in de nps .

  vene heeft niet gedaan wat hij als president moest doen .namelijk het volk verdedigen tegen somo die gronden met zijn ministers inpikten van de kleine man .een echte landrover die somo vene had als president de teugels niet in handen vene was een symbolische president zonder inspraak als het om somo ging .ik wil verder niet meer over vene praten maar over de huidige president waar wij die op hem gestemt hebben doet wat hij kan en wij zijn tevreden tot nu toe …wij hebben geduld en wij zullen geduld betrachten met deze president .para leefd para komt tot bloei ja vene mag van deze president leren hoe het moet .niet in alle opzichten kraak ik vene af ..vene heeft gezorgt dat het monetairgoed ging en heeft faluta overgedragen aan de regering bouterse en die zet dat beleidt voort en met succes zie de wereld bank die lof spreekt .mij doet het niet toe wie aan de macht komt als het bouta of vene is ik bekijk het over het algemeen ,,,wie het land voor uit kan helpen het is tijd voor deze man bouta en ik gun hem .water op domburg ik ben blij heel bl;ij er wordt hard gewerkt in para .na so so lobie

  bouta kraktie


  Maak melding

 12. Ja, en dat hij je naasten heeft vermoord en zelfs één de penis heeft afgesneden is dan niet erg meer, toch? Als jij maar een huis krijgt en water en als het maar goed gaat met jouw. Dan heb je ká aan een ander.

  NIET ONZE VAARDIGHEDEN, MAAR ONZE KEUZES VERTELLEN WIE WIJ ZIJN!!


  Maak melding

 13. @@@@midete

  ik ga het verduidelijken aan jou en een deel van die surinedel die het steeds hebben over de surinamers die
  op deze president gestemt hebben …wij hebben niemand vermoord wij hebben deze president gekozen om ons land te dienen wij kijken vooruit als jullie vinden dat hij berecht moet worden weet ik niet, ik ben geen rechter ik weet niet wie gemoordt heeft .front was aan de macht ze hadden de gelegenheid om orde op zaken te stellen maar ze hebben gevaalt ..ze waren bezig met andere praktijken die het zonlicht niet kon verdragen …ik heb het gevoel dat bouterse toch slimmer was dan vene en zijn minister van justitie die de zaken moest afhandelen maar bezig was met witwas praktijken ..neem het volk niet kwalijk neem front kwalijk dan kunnen wij elkaar beter verstaan ..ik neem wilders zijn aanhang niet kwalijk toen ze 24 zetels hadden ..als ik nederlander was zou ik ook op wilders stemmen als ik zou zien dat er een puinhoop van wordt gemaakt ..roepen de nederlanders de pvv aanahngers ook ter verantwoording als wat jullie doen!!!! dat is voor mij een vraag hoor ik denk het niet ..in een democratie mag je kiezen wie je wil midete …leer dat eerst te respekteren en dan kan je verder met mij comuniceren als je wil tang boeg .


  Maak melding

 14. midete joe zie tak na bouta kotie na mang geslachsdeel het zijn geruchten meneer.ik wil geen geruchten ik ben niet de man die op geruchten afgaan ,kom met bewijzen ..ik ben geen surinederlander die alles wil geloven wat die blanken zeggen …er is ook gezegt bouterse was in drugs in het geval wortel …ik trap niet in die chitt olland gaat mij niet de les voorlezen waar ik geloof aan moet hechten no no mie mang …mie na wang bis bis mang ..ik ben geen ja knikker als het om olland gaat en sommige surinaamse nederlanders zo je wil redimusus .een ieder is vrij om te geloven in wat hij wil maar pero is sceptisch als het om de nederlandse justitie gaat ..kom met bewijzen niet met praatjes ..ik vraag jou midete bewijs mij dat na mang bouta koti wang mang geslachtsdeel ..


  Maak melding

 15. Pero

  no spang nanga deng redi musu,,zij horen op de vuilnis plaats waar ratten als hun leven,,,ini sranang deng no mang kong,,,,,deng abi soso bigi ede leki wang bakru,,,olland na deng basja en olland sa tang deng basja,,unu kondre ago skijt deng puru,wanti dat na deng,,skijt dati na deng


  Maak melding

 16. Begrotingstekort weergeeft uitvoerkracht regering

  Dit zijn nou de dingen waar ik niet tegen kan van deze regering.Ze nemen mensen gewoon in de maling.Hiermee zeggen ze:ezels dit moeten jullie aannemen.
  Je kan ook schrijven begrotingstekort weergeeft voevoeroe van regering.
  Kijk dan begrijpt men het beter.


  Maak melding

 17. vene jij leeft nog in het verleden mie mang ,,als je denkt dat de surinamer zo acherlijk is als toen je in su was dan sla jij de plank mis mie mang ..oeng vara moro oenoe in olland …of denk je dat wij hier slapen ..alles wat er in olland gebeurt weten wij hier joe e sribie naga alla ding redimusus ..wij laten jullie over aan die rutte met zijn bezuinigingen .


  Maak melding

 18. Aah..jammer dat grote delen van de suri bevolking feitelijk analfabeet zijn.
  Volksmilitie ondercommandant Robert heeft alvast een voorzet gegeven.
  We zijn arm wordt veranderd in we zijn nog niet rijk
  18000 woningen zijn er niet wordt we zij.begonnen met 50 woningen.
  Het begrotingskort is fors gegroeid in er is een beheersbaar tekort.

  Al deze volksmilitie leiders moeten maar bidden dat hun idool ze niet dumpt. In het buitenland komen ze door deze misleiding nooit meer aan de bak.


  Maak melding

 19. Jij bent geen jaknikker als het gaat om “olland”.

  IK BEN NOOIT EEN JAKNIKKER. NIET OM FRONT, NIET OM “OLLLAND”, NIET OM PENISSNIJDERS, NIET OM DE USA.

  I’M MY OWN MAN, I ALWAYS HAVE BEEN AND ALWAYS WILL BE!!

  Jij hebt op Front gestemd, ik NOOIT!!


  Maak melding

 20. Vanwaar haalt de profeet de wetenschap dat de noden van het volk verlicht zijn.Ze pinaren erger dan kerk ratten.Overal waar je kijkt,zie je alleen maar ontreddering en moedeloosheid.Pas als je onder het volk bent,zie de dingen en niet van uit de penthouse.Hij zal al jaren niet gezien hebben hoeveel eelt aan de voeten van een zwerver zit.Zat hij zichzelf nog pluimen te steken dat hij een profeet is toen de benzine prijzen begon te dalen door geen verhoging toe te kenen aan de bushouders en nu kan hij de subsidie’s niet opbrengen.So so stress voor het volk.

  Cobie.


  Maak melding

 21. pero
  In jou zie ik nog een van die achterlijke mensen van toen.Iemand die blind achter een leider loopt,die eigenlijk ook een grote nietsnut is als jou.
  Jij maakt hier op het forum propaganda als toen in de jaren 60 de mensen het deden met vhp en nps.Zo modern ben je dus niet,misschien ben je stil blijven staan ,daar in de bijlmer mi boi.
  Jij bent echt nog een die loopt te schreeuwen van a amn takkie joengoe.Maar sang a mang takkie,dan kan jij geen antwoord op geven.
  Jij loopt maar als een idioot te gillen hier op het forum,als een onbeschaafd mens.Uiteindelijk schrijf je veel maar je zegt niets.Tai horie mi boi,en kom een keer lekker naar Suriname.Je hebt ontspanning nodig denk ik.whawhawhahahaha


  Maak melding

 22. Ameerali verkondigt een wijsheid die niet in de gewone mensenwereld begrepen wordt. Als in mijn huishouding mijn vrouw Ma Akuba, die het huishoudgeld beheert, aan het eind van het jaar een begrotingstekort heeft dan zeg ik als man niet: “vrouw wat goed, dat duidt erop dat je verstandig bezig bent, je bent namelijk bezig met de noden van onze elf kinderen op te lossen, blijf maar meer geld uitgeven dan ik verdien, dan komen we er wel”.

  Ameerali zal nu wel tegenwerpen dat ik als Ba Anansie niets weet, het gaat in zijn geval om de begroting van een land en de wetmatigheden verschillen daardoor met dat van mijn armzalig huishouden. Wel, meneer Ameerali, de Griekse overheid had jarenlang een enorm begrotingstekort en heeft daarmee de Grieken met onoplosbare problemen opgezadeld, problemen waar men met de hulp van de hele Europese Gemeenschap niet uit kan komen. Als de huidige Surinaamse regering in zijn onmetelijke “wijsheid” door blijft gaan met meer uit te geven dan ze verdient, lost ze de problemen van de Surinaamse bevolking niet op, ze creeert in tegendel nog meer problemen voor ons.


  Maak melding

 23. @surinam patriot
  Jij schrijft:”Ach,..pero woont gewoon hier lekker in de Bijlmer,..zijn uitkering te trekken,..hij denkt dat we gek zijn”.

  Echt waar?Dat zou mij i.i.g. niet verwonderen,dat deze man ergens op een Bijlmerzolder eenzaam bittere cassave zit te planten.Die cassavewortels zullen altijd bitter zijn,want hij liegt!
  DEZE MAN IS EEN VERRADERLIJKE EN ONBETROUWBARE BITTERE CASSAVE PLANTER.


  Maak melding

 24. Dus met andere woorden we hebben geen geld om die geweldige plannen uit te voeren.
  Nederland kan het niet hebben dat het goed gaat met Suriname, Economisch gaat perfect,het Buitenland geeft Suriname schouder klopjes volgens Lacking, maar we hebben begrotingstekort 1 miljard srd.


  Maak melding

 25. pero,
  Als jullie zo slim waren hadden jullie nooit op die criminele kinder moordenaar gestemd die onze economie kapot heeft gemaakt en onze sterke gulden heeft doen devalueren, en onze landgenoten heeft afgeslacht.
  Dus jullie zijn en blijven domme EZELS, BURIKI


  Maak melding

 26. ai baja GMAP,maar je zit wel in een land die niet zonder zonde is,je zit wel in een land die nog ergere dingen heeft gedaan door de eeuwen/jaren heen.Laatstelijk Scebrinica ze stonden erbij en keken er naar hoe duizenden werden afgeslacht,bovenal de bloedbaden/massaslachtingen in Indonesie wo Rawagede.
  Voor GAMP geldt:Wie in zijn eigen tuintje wiedt ,ziet het onkruid van een ander NIET.


  Maak melding

 27. De hand van de regering Bouterse wordt zichtbaar.
  De mooie huizen, wegen en bruggen die gebouwd zouden worden kan de bevolking wel vergeten. Ze hebben weer een excuus gevonden “begrotingstekort”. Het volk is misleid door verkiezingsretoriek en zo te zien wordt de erfenis van Venetiaan wordt in 1 klap teniet gedaan.

  Onder Venetiaan was er ook een begrotingstekort, maar onder de huidige regering is deze FORS opgelopen. Dat krijg je ervan als je Sinterklaas gaat spelen. Kan niets anders concluderen dan dat het geld op een verkeerde manier is besteed. oa budgetten voor iedere parlementarier, organisatie caricom evenementen, snoepreisjes voor Lackin en consorten, voor iedere scheet subsidies verstrekken etc etc. Kenmerkend voor progressief sociaal beleid. Wij noemen dit op de pof leven en schulden doorschuiven naar de volgende generatie.

  Trieste van dit verhaal is dat de Pinacolada Maffia er warmpjes bij zitten terwijl de burgers alle eindjes aan elkaar moeten knopen.

  Wat we al voorspeld hadden, Bouterse aan het roer is het slechtste wat Suriname ooit is overkomen.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL VRIJ, NU !!


  Maak melding

 28. GMAP,waarom moet je zo nodig je mede mens uitmaken voor ezels?Enkel en alleen omdat men een andere mening heeft als jij?
  Sommige Surneds kunnen niet normaal reageren ,ze moeten allerlei deginerende woorden gebruiken,bah bah bah.


  Maak melding

 29. I know,
  Omdat ze zich als zodanig gedragen.
  jij bent ook zo ezel, jij misbruikt het leed van anderen om de misdaden en mensenrechten schending die Bouterse zijn gepleegd goed te praten.
  Jij bent bet zo laf als die criminele president in suriname die ongewapend en onschuldige Surinamers heeft afgeslacht


  Maak melding

 30. Is het uitvoerkracht of verbraskracht? Ik denk het laatste.Wanneer aan een niet ter zake deskundig directeur van AZP SRD 60.000 per maand wordt betaald en aan tal van personen ministerssalaris wordt uitgekeerd dan noem ik dat verbrassen.


  Maak melding

 31. Ik heb het niet zo met die emotionele reacties.
  Ik ben meer van die koele argumenten, logica en analyse.

  Met al die megaprojecten die de huidige regering wenst uit te voeren is het volstrekt logisch dat er zo een enorme begrotingstekort ontstaat.
  De huidige regering zal bij het uitvoeren van die megaprojecten dus wijze besluiten moeten nemen welk
  project wel of niet financieel uitvoerbaar is.

  Ik ben iemand die graag vergelijkingen trekt met de rest van de wereld om een overall beeld te krijgen om zo te komen tot een evenwichtige conclusie of Suriname wel of geen uitzondering is in de wereld.

  Op dit moment hebben alle Europese landen ( de zogenaamde rijken dus) een begrotingstekort. Zelfs in Nederland is de laatste jaren het begrotingstekort aan het toenemen. De New York Times zette de statistieken op een rijtje en zag dat Europese landen als Griekenland (12,7%), Ierland (12,5%) en Spanje (11,2%) veel grotere tekorten hebben. Zelfs Groot Brittannië (12,1%) scoort veel hoger.
  Tot de Europese ‘top’ behoren de Scandinavische landen; Denemarken (2.0%), Zweden (2,1%) en Finland (2,2%). Nederland behoort met een begrotingstekort van 2,7% (2013) tot de Europese middenmoot, vergelijkbaar met landen als België, Oosterijk en Hongarije.
  Dus, zelfs rijke landen hebben te maken met begrotingstekorten.

  Amerika dan, een zogenaamd rijk land, die heeft een begrotingstekort van enkele miljarden en dat tekort is alleen maar aan het toenemen. Zo bedraagt het tekort van de VS, met een schuld van maar liefst 1,4 triljard dollar, 9,2% van het BBP. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog was het tekort van de VS groter.
  1,4 miljard triljard is 100.500 miljard.

  De conclusie is dus dat Suriname met haar begrotingstekort dus geen uitzondering is in vergelijking met andere landen. Dan is Suriname ook nog een relatief arm land. Ook nog.

  Overigens is er in Suriname altijd een begrotingstekort geweest, dus ook onder regering Venetiaan.
  Nogmaals, de toename van het begrotingstekort van de huidige regering heeft grotendeels te maken met de
  mega plannen die ze willen uitvoeren.
  Je mag wel plannen hebben maar die moeten uiteraard financieel ook haalbaar zijn.

  Het begrotingstekort van president Venetiaan over het jaar 2010 was geraamd op 900 miljoen srd.
  Toen omschreef Venetiaan het tekort als volgt;
  ‘Suriname boert nog redelijk goed. Er is zelfs sprake van economische groei, zij het minder dan aanvankelijk voorzien. Toch is vaak de klacht te horen dat van die groei weinig te merken is’.

  Als Venetiaan toen tevreden was met de redelijke groei van de economie destijds dan kan de huidige regering
  dus zeer tevreden zijn met de toegenomen groei in de economie vanwege de gunstige prijs van olie en goud.
  Het begrotingstekort kan achteraf dus meevallen voor
  Suriname wanneer de investeringen toenemen en de prijs van olie en goud en bijvoorbeeld andere surinaamse delfstoffen nog gunstiger wordt.


  Maak melding

 32. En waar zijn al dat gebedeld geld naar toe? Para-misser heeft toch geroepen dat er veel gebedeld geld binnen kwam, of zijn de uitgaven van deze snoepreisje veel hoger dan alles bijelkaar gebedeld?


  Maak melding

 33. @Letterlijk, je slaat de spijker op z’n kop. De regering roept als maar dat investeerders bereid zijn om geld in Suriname te pompen. Feit is dat men geen openheid van zaken wil geven als het gaat om lopende projecten en investeringen. Als dit de werkelijke verklaring is voor de begrotingstekorten dan is dit wel te pruimen. In principe ga je dit weer terugverdienen.

  Tot die tijd is het wantrouwen meer dan terecht.


  Maak melding

 34. suri patriot pero en anderen redimusus.

  voor pero is het niet van belang als jullie willen geloven dat ik in su ben of niet .
  wat van belang is ,is dat mijn broer op vacantie is en dat mijn kinderen vacantie hebben en dat ik een week met vrouw en kids lekker naar carolina ga .

  verder is voor pero van belang dat suriname vooruit gaat met of zonder bouterse …in ieder geval zijn wij op de goede weg en dat stelt het surinaamse volk tot grote vreugde inclusief pero ..als ik nou in de bijmer of waar dan ook ben doet er niet toe wat jullie zeggen ..een ding weet ik zeker deze regering niet meer weg te denken .bouterse beschuldigen van drugs is in su niet aan de orde ,wij halen onze schouder op .
  olland en deze redimusus hebben zoveel gezegt het houdt van zelf op .
  bouta go go


  Maak melding

 35. @Gaymap= heb je naam verander naar gmap zo tezien ben jij de groots ezel hier als je andere mensen ezel nomt
  wat ben jij dan stinken de homo laat je toch in hol neuken
  zo tezien ben geboren uit ezel vule homo Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaay de homo


  Maak melding

 36. Tja ruud, verlaag je aub niet tot GMAP=DU.Wikileaks,zijn niveau.

  GMAP,dus jij mag alles over de daden van Bouterse typen?En de wandaden van je blanke masters,mag niet ter sprake komen,je hebt het lef om me laf te noemen en dat ik deze vreselijke periode van je basjas misbruikt?Heb je ooit van je leven,sorry hoor lig in een deuk van je beweringen.


  Maak melding

 37. @iknow=zal ik doen/want zo laag ben ik nietals die twee.dieredimusus
  @ray= heb ik niet nodig jij wel met je homo vriend want ik rook niet nog nooit ook ik ben hier in ned op gegroei ik ben 56 toen ik hier kwam was ik 12jaar maar ik blijf een suri maar hij en je homo vriend zijn twee redimusus lek maar die witteman kont wat ik nooit heb gedaan voor me


  Maak melding

 38. @ruud

  Jongen ,kijk je moet bij de dokter gaan en een sterkere dosering voor je medicamenten opvragen,de ene wat je in huis heb , heeft geen werking meer op je.

  Je mag dan een man op leeftijd zijn ,maar die kinderverstand die heb je nog in je kop wonen.
  Je bent gewoon een jongetje in een oude mans lichaam.


  Maak melding

 39. Ray,
  Ik heb hem goed geraakt zijn laatste reactie laat duidelijk zien hoe kortzichtiig en onwetend hij is .Hij heeft over blanke masters terwijl zijn criminele regering en zogenaamde blanke haters miljoenen uitgeven voor EP delegatie.
  Bij gebrek aan goede argumenten gaat de ezel buriki schelden hahaahaaha.
  I know,jou reactie versterken mij vermoedens dat jij een acterlijk wezen bent.


  Maak melding

 40. @GMAP

  Hahahaaaaa…..
  tot nu toe zie ik geen enkele reaktie van de pro boutas onder de artikel’ruim honderd man voor Ep ‘ naar Suriname’ verschijnen.
  Dat is heel verdacht,hahahaaaaa…


  Maak melding

 41. Zo kan je zien hoe hypocriet die kakkerlakken zijn.
  ze hebben zogenaamd die blanken niet nodig, ze gaan zich concentreren in hun eigen regio. ik ben benieuwd hoe moeder kakkerlak ann_z gaat reageren op EP delagatie?
  Ik denk dat die paarse moordenaars clubje niet weten wat redi musu betekend,de grootste redi musu is die mega moordenaar en Clown D Bouterse


  Maak melding

 42. overal in de wereld is er in deze tijd begrotings tekort waarom suriname niet ..het hangt er van af op wat je gaat doen !!!ik ben geen econoom maar ga er van uit dat de president weet wat hij gaat doen .
  ik hoop dat de juiste beslissingen worden genomen .

  bouta kraktie en wijsheid


  Maak melding

 43. @Ray en GMAP,….ja idd kakkerlakken met als lijder Pero,.

  Die begrotingstekort gaat Bouterse laten flippen,..hij weet wat dit betekent,..geen nakoming beloftes, einde Bouterse en co,..de natuur doet zijn werk,,..gerechtigheid nadert. Suriname eindelijk vrij,..het volk krijgt waar het jaren naar snakt en ze verdienen het, wij verdienen het.


  Maak melding

 44. Deze regering overtuigd en wertk als geen ander. De Bouterse administration ziet de waarde van onze eigen rijkdommen terwijl Het Front Marionetten Kudde de ziel en waarde van Suriname verkocht aan imperialisten voor een bakje koffie en onder tafel corruptie en politiek.


  Maak melding

 45. Deze regering overtuigd en wertk als geen ander. De Bouterse administration ziet de waarde van onze eigen rijkdommen terwijl Het Front Marionetten Kudde en zijn sympathisanten de ziel en waarde van Suriname verkocht aan imperialisten voor een bakje koffie en onder tafel corruptie en politiek.


  Maak melding

 46. surinam patriot

  jonge,jij en gaymap zijn verdwaalde sporen die alleen maar onzin lullen,en geen positieve inbreng hebben.
  Wij de sus hebben jullie idee niet nodig.


  Maak melding

 47. Dusdat
  Ik heb het niet zo met die emotionele reacties.
  Dit vind ik een heel emotionele reaktie van je.
  Eigenlijk vind je het zielig dat su een begrotingstekort heeft,maar je probeerd jezelf te troosten door naar andere landen te wijzen,waardoor je jezelf eigenlijk niet meer zo zielig vind.


  Maak melding

 48. Punten waardering surinaamse presidenten en hun partij.

  Wie is nou een Echte President (EP)

  Ramnewash Shankar 5 Front

  Ronald Venetiaan 5 Front

  Jules Wijdenbosch 7 NDP

  Desirè Delano Bouterse 9 NDP

  EP komt naar land echte EP.


  Maak melding

 49. Nederland en andere grote landen zoals de states leven al jaren met een begrotingstekort. Maar dat zegt niets tenopzichte van de exportmogelijkheden die dat alles kunnen opvangen.Geen probleem, niets aan de hand.


  Maak melding

 50. Net echt……

  Die man heeft het zo druk met voorbereiden van zijn (gedicteerde) jaarrede, dat hij een jaarlijkse VN vergadering en een ASPA-vergadering laat schieten.

  Maar ‘het’ heeft wel tijd voor een rauwe rawling en een Colombiaans reisje met tss-stop obia-mang.

  Wie denk je voor de gek te houden!

  Wel Dhr. Santhokie heeft zijn troepen klaar staan.
  Je zal tot op het laatste cijfertje achter de komma worden gecontroleerd.

  Een jaarrede is geen bermpriet-taal!


  Maak melding

 51. @Vene,

  Die ‘dus dat’ moet je ook niet serieus nemen.
  Een redi-moesoe, die dagelijks brult dat het goed gaat in Suriname, maar die te beroerd is om terug te gaan, moet je gewoon links laten liggen.
  ‘Rechts’ mag ook.


  Maak melding

 52. hoe zo begrotings te kort..

  wie durft dat te zeggen..

  of ze liegen bedriegen allemaal..

  bosje beweert hoog en droog,dat er een grote overschot van meer dan één miljard srd is in su. op de begroting..

  waar over hebben wij het dan..

  dagelijks elke vlucht naar het buitenland is de slm/klm vol met lanti oema lanti mang gratis en wel in de bissnisch klas en elke dag meer dan 400 US$ zakgeld..

  wat is dan begrotings te kort..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.