‘Zuidoost zoekt stadsdeelvoorzitter met Surinaamse achtergrond’

31

Amsterdam-Zuidoost zoekt een nieuwe stadsdeelvoorzitter. Zeker daarbij is dat de nieuwe man of vrouw een Surinaamse achtergrond heeft, en de lijn zal voortzetten van Hannah Belliot, Elvira Sweet en Marcel La Rose. Dat schrijft Het Parool.

Volgens de krant gaat een commissie onder leiding van Hans Ouwerkerk de komende weken namens de PvdA op zoek naar een geschikte kandidaat binnen de eigen gelederen. Ouwekerk gaf aan dat het moeilijk wordt om een opvolger van voormalig stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose te vinden.

Welke ervaren bestuurder heeft zin om voor maximaal anderhalf jaar plaats te nemen op misschien wel de moeilijkste stoel in de hoofdstad? Lees verder in Het Parool…

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Het is niet te hopen dat het meneer Leerdam zal zijn,want met zulk een figuur sla je een flater van hem je me nou, vooral wat hem over overkwam eerder dit jaar en hij het veld moest ruimen, dus liever niet.


  Maak melding

 2. Ferdinand Hossenbuxx,
  Ik hoor jou niet meer bij stand.NL.
  Sorry hoor maar ik snap jou niet, geld ook voor heel veel Surinamers die hier op dit forum reageren, echt waar.
  Leerdam is in jou ogen een Figuur waarmee je flater slaat. ik kan jou redenatie niet rijmen me boi.
  In Suriname worden mensen gekozen op zeer hoge positie met een nog slechtere achtergrond en geschiedenis dan Leerdam,
  En wat doet onze FERDI? hij steekt zijn hand in vuur voor figuren die hebben bewezen dat ze geen enkele menselijke waardes bezitten, SHAME ON YOU FERDINAND HOSSENBUXX


  Maak melding

 3. Ik vraag me af waarom er gewoon geen goede deelraadvoorzitter gekozen wordt.

  De kleur maakt hier toch niets uit? De afgelopen jaren waren de poppetjes inwisselbaar. Geen enkele gezien met een visie die gericht was op de bewoners van het stadsdeel. Allemaal, geen enkele uitgezonderd zaten daar om andere redenen dan voor de bewoners van Zuidoost.

  Zee moesten daarom binnen de marge zaken uitvoeren voor de werkelijke poppenspelers op de achtergrond. De meeste weten dat ook maar gaan voor de beloning die ze wacht.

  Toetreden tot het circuit, een goed betaalde baan, wachtgeld,prestige, status, etc.

  Dat is wat ze drijft. Voor mij zou het juist veel beter zijn om iemand te nemen die juist geen Surinaamse achtergrond heeft. De eerste deelraad voorzitter kan wat mij betreft terugkomen en de cirkel rond maken. Na deze termijn zijn er toch geen deelraden meer. Dus Jaap Ruygers,sla toe!

  Of nog beter, laat van de Wiel( D66) de kar trekken,of de heer de Boer van het CDA.

  Laten de Surinaamse exponenten even pas op de plaats maken.


  Maak melding

 4. Als deelnemer aan het verkeer heb ik wat suggesties.
  Voetgangers zijn erbij gebaat indien er bij oversteek plaatsen in het midden ven de weg vluchthuevels komen.
  Dit verkort de lange afte leggen oversteek en remt het naderende verkeer.
  De politie moet gebruik maken van met mobile telefoons vast gelegde overtredingen.Na elke aanrijding beslag legging op voertuigen die erbij berokken zijn.


  Maak melding

 5. Mensen waarom zo happen en ingaan op onbetrouwbare bronnen. Het stadsdel Zuidoost heeft uberhaupt geen vacature uitstaan van stadsdeevoorzitter. Laat je niet uitlokken om weer eens op elkaar af te geven.


  Maak melding

 6. En waarom geen Surinaamse Burgemeester van Amsterdam Zuidoost,,maar een pop die een stadsdeel moet vertegenwoordigen in de naam van,,,,,,,vul maar in,,die heeft straks niks te zeggen maar te doen wat hem/zij gezegd word;;;;Dit klingt misschien negatief,, maar laten wij eerlijk zijn;;Dit is het politiek speeltuin.


  Maak melding

 7. “Roy Ristie
  Mensen waarom zo happen en ingaan op onbetrouwbare bronnen. Het stadsdel Zuidoost heeft uberhaupt geen vacature uitstaan van stadsdeevoorzitter. Laat je niet uitlokken om weer eens op elkaar af te geven.”

  Dat heb ik ze hier ook proberen uit te leggen, dat ze die onbetrouwbare Nederlanders voor wat betreft die bandjes niet kunnen geloven. Sommigen vinden het gewoon leuk om af te geven op de waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zoal mijzelf en onze Vader des Vaderlands Z.E. Desi Delano Bouterse.

  Trouwens is het mogelijk voor een politiedienst of geheimedienst om bandjes te manipuleren?? zo ja, zullen ze het eerder gedaan hebben?


  Maak melding

 8. @Roy Ristie: Het klopt hoor.
  Het is wederom “het Parool” met hun zogenaamde onthullingen over Amsterdam Z.O.
  Als ik mij niet vergist, zit reeds iemand op die post voor anderhalf jaar.
  En blijkens (info.) doet hij het prima.


  Maak melding

 9. wat bedoelt Zuid Oost met Surinaamse achtergrond?

  chinese?
  hindoestaanse?
  javaanse?
  libanese?
  indiaanse?
  of toch weer een Surinamer volgens de Nederlander.


  Maak melding

 10. Een Turkse schopte het tot staatssecretaris en een Marokkaan is Burgemeester van Rotterdam. Het hoogst haalbare voor de SuriNeds is stadsdeelvoorzitter. Maar volgens vele SuriNeds op dit forum krioelt het in Calimerostan van de SuriNed juristen, potentiële toekomstige presidenten, wetenschappers etc .. etc …

  Een SuriNed die het ooit schopte tot staatssecretaris werd onmiddelijk door diezelfde SuriNeds verraden omdat onze housnegro redimusu’s een niet witte helemaal niets gunnen. De witte man is hun koloniaal denken namelijk ver boven wat dan ook verheven. Jullie zoeken het maar uit daar in het hol van de oranje leeuw.


  Maak melding

 11. @Anna_Z tja wat zal ik zeggen,..misschien is politiek niks voor ons hier in Nederland. In sport en in het maken van muziek zijn we de beste.
  Wie weet is de tijd er nog niet voor,…


  Maak melding

 12. @anna_z
  Je hebt het over Philomena Bijlhout?
  Zij is niet verraden door de Surinamers in Nederland,
  maar door haar eigen collega’s van de volksmilitie.Een van die leden(I.Macnack)heeft toentertijd openlijk tijdens een interview voor de Nederlandse TV in Suriname verklaard samen met haar bij militie te hebben gediend.


  Maak melding

 13. @MEDUSA

  Het klopt wat je zegt waar het de officiële lezing betreft. Maar de Dutchies zijn al meteen nadat bekend werd dat ze staatssecretaris zou worden, getipt door meerdere SuriNeds.

  @surinam patriot

  “misschien is politiek niks voor ons hier in Nederland”

  En dat vind ik erg jammer. De politieke participatie van de suriNeds is nogal laag en bijna gelijk aan nul. Behalve op fora natuurlijk. 😉 En dan nog alleen maar als het Bouta betreft. 😉


  Maak melding

 14. Wiep -Dingo ,
  Neen , voor geen goud !!!
  Ik ben met geen enkel politieke partij in Olland gelieerd en puur om de volgende redenen :
  -” Er bestaat geen enkel politiek partij( partij-politiek belang is prioritair )die daadwerkelijk de belangen van de Surinaamse gemeenschap behartigd ” .
  -“Geen enkel politiek partij durft het op te nemen tegen het gevestigde orde die Republiek Suriname jarenlang destabiliseert of een halt toe te roepen” , Ollandse Staats Belang is Prioritair !!!
  Neen , nogmaals bedankt en trouwens mijn ambitie’s ligt helemaal niet in die richting !!!
  Wat voor jou misschien , heb jij ook de mogelijkheid om volgend jaar met Prinsjes-dag de troonrede bij te wonen !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 15. Wiep -Dingo ,
  En mocht er daadwerkelijk een vacature bestaan , dan hebben zij een fijn gepolijste man of vrouw van surinaamse origine nodig en zeker niet een ras-echte SURINAMER/SURINAAMSE !!!
  Wij kennen onze ” papaheimers ” !!!
  Hypocriet als de tering , dubbel-moraal en meten met twee maten is HET handels-merk !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 16. Men valt over het leugentje van Leerdam(ik keur het niet goed dat leugentje)maar waarom zou hij het niet mogen worden.Kan men zich Frits Hufnagel vvder in de raad van Amsterdam nog herinneren deze man is zoooo lief en eerlijk geweest dat ook hij moest vertrekken uit de raad.Die kerel ging toen naar Den-Haag en ging daar gewoon weer aan de slag.Dus waarom niet Leerdam?Anderen plegen moorden en worden pre laten we het maar precedent noemen van Su.Want na deze zaka zaka DiDiBrie kan ook Linscheer of anderen het willen worden in Su.Trouwens Dino De Beul die andere DDB heeft al aangegeven zijn vader te willen opvolgen hahahaaaiii.Alleen maar de gedachte al e mik mie ril en tril mi dado bah boeboe.Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 17. beste Sempax: “En mocht er daadwerkelijk een vacature bestaan , dan hebben zij een fijn gepolijste man of vrouw van surinaamse origine nodig en zeker niet een ras-echte SURINAMER/SURINAAMSE !!!”

  En jij vindt zeker dat jij een “ras-echte Surinamers bent”

  Leg eens uit wat dat is: een ras echte Surinamer.

  Vast één die NDP stemt….


  Maak melding

 18. Ik vraag me af of ik de laatste reactie van Glenn Pengel serieus moet nemen,

  Al een tijd probeer ik erachter te komen of zijn bijdragen een cynische ondertoon hebben en of hij de zaak op scherp probeert te zetten. het lijkt me alleszins geen domme man, hoewel ik een bepaald patroon denk te herkennen.

  Er is iets dat hem op bepaalde momenten iets minder scherp maakt en heel soms gaat hij zwaar dor de ondergrens heen.

  Nu ook weer, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hij de hele massa hier bij de neus wil nemen door te vragen of Leerdam een geschikte stadsdeelvoorzitter kan zijn.

  Ik neem het risico dat hij schuddebuikend van het lachen gaat reageren omdat ik er serieus op in wil gaan.

  Als leerdam door de PvdA wordt gevraagd deelraadvoorzitter te worden waar dan ook en dan met name in Amsterdam zuidoost, is het duidelijk welke intenties die partij heeft met het stadsdeel.

  Leerdam is een prima mens en waarschijnlijk een goede regisseur maar is totaal ongeschikt als deelraadvoorzitter. Ook als Kamerlid is hij niet geschikt. Daar staat hij ook niet alleen in hoor., ik schat zo in dat minimaal twee derde van de Kamerleden ongeschikt zijn voor het ambt.

  Laten we voor de goede orde proberen de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen en zonder misplaatste loyaliteit de zaken nuchter en helder bekijken.

  Over dat patroon dat ik ontwaar bij de heer Bengel. Hij heeft een obsessieve behoefte aan anderen duidelijk te maken hoezeer zijn hart overloopt van walging en haar jegens een select gezelschap.

  Die walging en haat maakt dat hij bij tijd en wijlen zijn kritische faculteiten niet meer onder controle heeft. jammer want ik ontwaarde toch een redelijk talent bij hem. Dit soort obsessies blokkeren andere gaven en mogelijkheden.

  Ik hoop niet dat de heer bengel er ook zo eentje is die op zondag tussen de heilige liederen en de preek van de voorganger door een smoel opzet van tolerantie en vergeving. Een verhaal over niet oordelen van anderen tot zich neemt, maar net als de overgrote meerderheid van die kerkgangers alles en iedereen de maat neemt.

  Jammer dat zijn analytisch vermogen beperkt blijft tot bepaalde onderwerpen.

  Ik wil graag weten of hij nu schuddebuikt van het lachen omdat hij zijn punt heeft gemaakt of dat hij nu zuur zijn pen slijpt voor een reactie waarbij hij dan weer terug zal komen op zijn stokpaardje.


  Maak melding

 19. @Ik Vraag me af….So true! Medusa thanks…zoeken en zoeken en BAM! hier het antwoord. Over meneer Leerdam….zal ik jullie vertellen dat hij ook meehielp aan de poten van de heer La Rose te zagen? Dat hij bij iedere crisis aanwezig was,maar als rechtgeaarde PvdAer niet hielp? Zal ik ook vertellen wat voor een augia stal het daar is, en dat de heer Leerdam niet de capaciteit nog het vermogen heeft om daar in die bende schoon schip te maken. Of die zogenaamde grande dames, die daar hele fracties onder de duim houden, in en uit lopen en iedereen daar ophitsen tegen de bestuursvoorzitter?

  Whoever gets the job, zal het niet makkelijk hebben. En dat is waar men zich over moet buigen ipv te roeptoeteren en zich als underdog en antiheld te gedragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.