Surinaamse zaakgelastigde niet bij troonrede

93

PARAMARIBO/DEN HAAG, 19 sep – De Surinaamse zaakgelastigde in Nederland, Chantal Doekhie, heeft de troonrede van de Nederlandse koningin Beatrix niet bijgewoond. Suriname gaf geen reden op voor de afwezigheid ondanks een formele uitnodiging. Het is dan ook niet duidelijk of er een link is met de recente mediaberichten over president Desiré Bouterse. Parlementariër Rashied Doekhie (NDP), vader van de zaakgelastigde, weet het wel.

Voor Suriname zou er alle reden zijn weg te blijven. “De zaakgelastigde is niet naar de troonrede gegaan. Waarom nodig je ons uit als je zo negatief denkt over ons staatshoofd. We hebben geen boodschap aan Den Haag”, zegt Doekhie tegenover de Ware Tijd. De kwaliteit van de diplomatieke banden tussen beide landen wordt er niet beter op. Sinds Bouterse aantrad als president heeft Den Haag de betrekkingen teruggebracht tot ‘zakelijk.’

Bekijk ook:


93 REACTIES

 1. Het zijn dit soort figuren die ons land keer op voor aap zetten in de wereld.
  Rashied moet eigenlijk de laatste zijn die zijn mondt open doet, die ongeleid projectiel. Schuif jou kop nog dieper in jou baas zijn kont.
  Als Suriname zo op iedere bericht gaat reageren die in de media verschijnt dan zijn we nog niet klaar met die achterlijke reactie van die NDPers.
  Waarom niet op de zelfde manieren gereageerd over Wikkileaks?? Als het aan mijn licht verbreekt Nederland alle banden met die criminele regering in paramaribo.


  Maak melding

 2. “Waarom nodig je ons uit als je zo negatief denkt over ons staatshoofd”, zegt Doekhie…

  Meneer Doekhie – het is niet Nederland (laat staan de koningin) die ‘negatief denkt’ over uw Staatshoofd.

  Het is enkel een uitlating door een van drugsmisdaden verdachte persoon (Piet Wortel).

  Er is een groot verschil tussen een mening van een land / regering en een uitlating van een verdachte.


  Maak melding

 3. Ja su is nedland niks schuldig en hoef geen uitnodiging van het nederlandse troon familie aan te nemen,het was geen zakelijke uitnodiging maar een uitnodiging om aan het ned volk te laten zien dat su nedland nodig heeft.Den haag heeft met su niks te maken,waarom dan een uitnodiging voor die gekke troonrede,wat wil ned land eigenlijk bewijzen,,,dat wij voor het kroon familie buigen? en op die manier aan toont dat Bouterse niet letterlijk maar op een symbolisch manier voor nedland buigt,,,jjaaaa mijn hoela,dwaze idioten,,laat su en regering met rust.


  Maak melding

 4. Het is een tantaluskwelling voor bout.Hij heeft zich verzekerd van een vliegtuig en toch kan hij zijn droom van reizen niet ten uitvoer brengen.Alleen omdat de ‘gehate Ned’hem veroordeeld heeft voor drug export.Dus gunde hij C.Doekhie de eer niet om bij de grote koningin in de buurt te komen.

  Cobie.


  Maak melding

 5. De relatie tussen Suriname en Nederland is prima. Er was nog nooit zoveel Nederlandse bedrijvigheid in Suriname en nog nooit vlogen er zoveel mensen op en neer tussen die twee landen.

  Het is de relatie tussen bouterse en Nederland die slecht is.

  Het volk van Suriname en de president van Suriname, moet je als het op de relatie met Nederland aankomt, gescheiden van elkaar houden. De splijtzwam tussen die twee is namelijk bouterse.

  En aangezien Chantal Doekhie eigenlijk bouterse tijdens de troonrede zou vertegenwoordigen, is het duidelijk waarom zij zonder opgaaf van reden niet op de uitnodiging inging. Volkomen helder.


  Maak melding

 6. @Jacobus
  Jacobus zegt “Hij heeft zich verzekerd van een vliegtuig en toch kan hij zijn droom van reizen niet ten uitvoer brengen.Alleen omdat de ‘gehate Ned’hem veroordeeld heeft voor drug export”.

  Wat bedoel je met zijn droom van reizen ?
  Volgt jij wel het Surinaams nieuws regelmatig? Weet je niet dat Bouterse vaak in het buitenlands zit?


  Maak melding

 7. @ik
  Dan is die Chantal doekhie toch wel echt gek nietwaar ,om in ‘gekke’ nederland als ambassadrice op te treden?

  Arme gekke Chantal doekhie,
  hoe zou haar toespraak geluid hebben als zij een dank toespraakje zou moeten houden?
  Het zou zeker zo luiden;
  Ik vertegenwoordig de surinaamse leiding met aan het hoofd de crimineel bouta die altijd en overal negatief in de nieuwsmedia centraal staat.

  Arme gekke chantal doekhie ,kijk had je een baasje gehad die overal waar hij gaat dat zo met een geheven hoofd doet ,minus amnestie op zijn voorhoofd,dan zou je zo een formele uitnodiging niet zomaar voorbij laten gaan.

  En kijk papa doekhie vindt dat Nederland Suriname niet belangrijk vindt,maar vanwege eigen persoonlijke redenen is Nederland wel erg goed hoor. Chantal ,mijn dochtertje woont in het paradijs genaamd Nederland, waar alle voorzieningen op en top geregeld zijn voor iedereen.
  Waarom laat gekke papa doekhie gekke dochtertje dan niet terug halen en werken ergens in Suriname?
  Zo gek zal je toch zeker niet zijn gekke papa doekhie?


  Maak melding

 8. Daar ben ik het mee eens we hoeven geen uitnodiging van de nederlandse Koninklijke familie.
  Maar waarom betalen wij dan wel zoveel geld voor een zaakgelastigde in het Land!

  Is het niet zo dat een Zaakgelastigde of ambassadeur een brug kan slaan naar Suriname, om handel te regelen voor Suriname, en dat hoeft niet alleen handel met Nederland te zijn.


  Maak melding

 9. Je gelooft echt niet wat hierboven staat!!!!

  Voor Suriname zou er alle reden zijn weg te blijven.

  Waarom verblijf je dan in Nederland dan??
  Oprotten uit Nederland!!! Stelletje bedelaars!!

  We hebben geen boodschap aan Den Haag”, zegt Doekhie
  Wat doe je dan nog In Nederland?? Ik zou een honbalknuppel pakken voor dit soort Mierenneukers!!

  Ik wordt kotsmisselijk van de Doekhie’s! Gewoon het land uitzetten!!!! ergens in Africa in de Sarangettie tussen de Leeuwen.


  Maak melding

 10. Sally
  Hij kiest wel heel zorgvuldig de landen uit waar hij zijn poten kan zetten.
  Het is heel toevallig dat hij niet naar VN gaa zo kort voort het bekend werd dat zijn naam voor komt in een drugs onderzoek.


  Maak melding

 11. @Sally.

  Waarde Sally,
  weet je dan niet dat onze pres.een vermogen betaalt om een vliegtuig steeds beschikbaar te hebben om spoorslags te vertrekken zodra zich een gelegenheid zich voordoet?Nadat hij op het signalerings lijst stond,was hij veroordeelt om in Sur.te blijven terwijl hij het meest zich in het buitenland zou ophouden.Na zij inauguratie is het eerste wat hij deed,is naar Guyana reizen haha.En daarna overal[alleen schurken staten],uitgenodigd of niet.Zijn droom is reizen.

  Cobie.


  Maak melding

 12. Alle SurNeds of Neds met al je activiteiten terugtrekken naar elders! Su verlaten!1 totaal geen zaken mee doen!1 Vakantiegangers een andere bestemming kiezen. Alle activiteiten in welk vorm dan ook stoppen!! En dan wil ik zien wat er dan gebeurd!!!!

  Doekhie wat denk je over de zojuist vermeldde???
  Gogo tek faja no?? Je hebt je laten vallen en Su ook!! Zo laag ben je!! iemand met varkensstront in haar KOP!! Opdonderen van Nederland!! EEN DIKKE -10.


  Maak melding

 13. Kamper,

  je hebt het goed verwoord; ‘Is het niet zo dat een Zaakgelastigde of ambassadeur een brug kan slaan naar Suriname, om handel te regelen voor Suriname, en dat hoeft niet alleen handel met Nederland te zijn.’

  De handel tussen Nederland en Suriname loopt op dit moment als nooit te voren. Ergo, de nut van die zaakgelastigde is bewezen.

  Kamper,
  Goeie opmerking!


  Maak melding

 14. Jacobus bedoeld gewoon ..REIZEN ZONDER RESTRICTIES .
  Dat bouta veel reist naar landen die zelf hulpbehoevend zijn en waar de leider zelfs dictators zijn ,is geen nieuws meer.
  Ik heb je begrepen Jacobus,
  Je wil alleen maar zeggen dat bouta de geestkweller geen reizen kan maken naar Nederland alhoewel hij een gehele vliegtuig tot zijn beschikking heeft anytime,maar de vliegroute Suriname-Nederland is zo onbereikbaar voor hem.Daar komen dan restricties van te pas.EEn ‘Pseudo president’ met restricties.
  Hai mijn God,alleen in Suriname kan het gebeuren,hai baja!


  Maak melding

 15. Klopt Jaïr,
  Maar het is ook een opmerking van mij met een dubbele lading.
  Want een dergelijke opstelling van de zaakgelastigde word in politieke kringen niet gewaardeerd en dus ook niet in handels kringen.
  Maw de Surinaamse regering zet zichzelf behoorlijk voor schut door wel een zaakgelastigde te plaatsen in een bepaald land maar geen contact te willen hebben met Nederland.
  En veel gehoord de afgelopen tijd Suriname heeft Nederland niet nodig gezien de zaakgelastigde blijkbaar dus wel.

  In plaats dat de zaakgelastigde de opdracht krijgt onderzoek te doen naar uitspraken van de NOS en de Advocaat van Bouta weigert men nu een uitnodiging van de Nederlandse regering cq het nederlands koningshuis.
  En dat is erg opmerkelijk van een land als Suriname, wat nou als Brasil een uitspraak over Bouta doet of China! wat gaat Su dan zeggen we kunnen het zelf wel?

  Tevens blijf ik het raar vinden dat Pa in Suriname een hoge post heeft en Dochter in Nederland, wat krijg je daardoor? Inderdaad scheve verhoudingen in de Surinaamse democratie? ( of zoiets)


  Maak melding

 16. ray

  even nog dan;;;;de mensen die jij aan bid en die jij voor kan sterven,,;Die hebben een uitnodiging richting su gestuurd en niet andersom,,,en nu dat er vanuit su geweigerd is zijn de poppetjes aan het dansen,,,jongen jij ben echt gestoord,,,,,,,ga met jou hol maatje spelen,dan besteed jij jou tijd nog aan iets smerig


  Maak melding

 17. Ray,
  ik ben het volkomen eens met jou, waarom gaat onze chantal niet naar Parijs of belgie?
  Als het echt waar is dat zij de uitnodiging heeft afgeslagen is dat een belediging van de vorstin wat haar zal achtervolgen, want de vorstin heeft niets te maken met wat in de media verschijnt, dus als dit bericht waar is dan ben ik bang dat chantal haar prille diplomatieke loopbaan een vlinke deuk heeft opgelopen
  Ray, die paarse ezels kunnen jou niet ze zijn veels te dom .


  Maak melding

 18. Het niet gaan kan ik begrijpen. Publiekelijk daar zo over praten is dom. Diplomatie bedrijf je niet op het podium, maar in stilte in kleine kamertjes.

  Madam is dus ongeschikt.


  Maak melding

 19. @sra de fabrafefe
  Waarom doekt je god bouta het surinaamse ambassade gebeuren in Nederland dan niet in zijn geheel op?Dan is je god bouta en jij voor eeuwig bevrijdt van Nederland.Want hoelanger je een ambassade onderhoudt in een land des te meer je te maken zal krijgen met dat land.Als zaken doen met nederland een kwelling betekend voor je god bouta doen moet hij dat ambassade gebeuren daar maar OPDOEKEN!
  Voor Nedrland heb ik alle respekt dat zij deze werkwijze nog niet hebben toegepast ,laat bouta dan bewijzen dat hij hier ook de eerste zal zijn . Heeft hij die moed ,die durf om de ambassade te sluiten?


  Maak melding

 20. @iK

  Och,ik, je biedt genezing aan anderen ,heb jij jezelve wel afgevraagd of jij zelf niet besmet bent geraakt met het Ray syndroom?
  Ga ook hulp voor jezelve zoeken ,idioot.


  Maak melding

 21. Kamper,

  Jouw visie is inderdaad een invalshoek om dit te benaderen.
  Ik zal je daar ook niet op aanspreken.
  Echter zoals je weet zijn er meerdere invalshoeken om
  bepaalde zaken te benaderen.

  Dit is mijn invalshoek;
  Nederland zet zichzelf behoorlijk voor schut door Bouterse neer te zetten als een drugsdealer en Suriname te betittelen als een bananenrepubliek.
  Ondertussen wordt er wel gretig zaken gedaan met die bananenrepubliek van diezelfde drugs veroordeelde.
  Kennelijk is het geld verdienen aan Suriname wel goed genoeg om op zakelijk niveau een oogje dicht te knijpen?

  Kan jij je nog herinneren wat Rozenthal en Rutte een aantal maanden geleden nog verklaarden over Suriname?

  ‘Behalve het opschorten van de ontwikkelingshulp gaat het om het opvoeren van de druk op Suriname. ‘We proberen uit alle macht de internationale pressie op Suriname te mobiliseren’. aldus Rozenthal.
  Welke druk dan ????
  Zou het verbreken van alle zakelijke relaties met Suriname dan geen druk zijn?

  En Rutte dan; ‘ Suriname zal merken dat het dit besluit heeft genomen over de amnestiewet’.
  Nou, Suriname is alleen maar aan het profiteren van
  de expertise van Nederlandse bedrijven.
  Wat heeft Suriname dan gemerkt?
  Ja, het terugtrekken van de ambassadeur uit Suriname en het opschorten van de ontwikkelingshulp.
  Heeft dit echter negatieve gevolgen voor Suriname gehad?? Miscchien ietsjes maar ook niet meer dan dat.

  Allemaal grote woorden dan zou je verwachten dat Nederland op basis van deze uitspraken alle
  registers zou opentrekken om Suriname diep in het hart te raken. En dat zou zeker gebeuren wanneer Nederland op zakelijk gebied alle banden zou verbreken.
  Maar nee hoor. Recentelijk verschijnt in de media dat zaken doen met Suriname in een stroomversnelling is geraakt en dat de Nederlandse ondernemingen daar behoorlijk van profiteren.

  Kamper,

  Is dat niet een beetje genant van Nederland om in het openbaar dat vingertje op te heffen tegen Suriname
  maar aan de andere kant lekker profiteert van de toegenomen handel met Suriname?
  Waar is dat moraal gebleven wat Nederland zogenaamd predikt? Of geldt dat niet wanneer er geld te verdienen valt?

  Kamper,

  Het zou hetzelfde zijn wanneer ik junkies zou uitschelden voor alles en nog wat en betichten van diefstal om vervolgens wel een gestolen fiets van
  € 10,- bij zo’n junkie aan te schaffen.
  Vind je dat zelf niet een beetje bizar en genant?


  Maak melding

 22. Chantal Doekhie heeft daar ook niets te zoeken, wanneer je niet capabel bent, zoals haar Ndp broer uit Nickerie die alleen maar rotzooi kan verkondigen, en nooit een zinnig woord van hoort.


  Maak melding

 23. De uitnodiging zie ik als een pesterijtje van de Nederlandse regering.Hier is over nagedacht!Uitnodigen en daarna een bericht van de president lanceren!
  Op deze manier hou je ongewenste personen ook weg van jouw feestje!Stel je nou ‘ns voor hoe moeilijk zij het zou hebben gehad,indien ze wel op de uitnodiging was afgegaan.
  Die vragen die er allemaal door de andere diplomaten op haar afgevuurd zouden worden (zogenaamd uit medeleven) waren dan niet voor de poes geweest!
  Haar papa heeft haar die ellende bespaard.


  Maak melding

 24. @Jaïr,

  ik begrijp wat je wilt zeggen.

  – de amnestiewet is aangenomen in April dit jaar.

  Zaken worden meestal gedaan voor een langere periode Nederlandse bedrijven zouden dus forse claims neer kunnen leggen bij de Nederlandse overheid op het moment dat Nederland idd alles zou willen doen om Suriname te raken.
  -Uitspraken van de Nederlandse bewindslieden van dat moment zijn zeer recentelijk, en diplomatie in de wereld heeft zijn tijd nodig en bepaalde zaken zullen nooit stel op sprong gaan.
  -Vergeet er niet bij te zeggen dat ontwikkeling hulp meer is dan geld storten.
  – en dat Nederland Bouterse in een hoek zet want ik heb nergens een uitspraak gezien dat nederland Suriname als bananen republiek wegzet, en een vinger opheft jegens Bouterse, we kennen allebei de verhoudingen tussen Nederland en Suriname deze is als een echtpaar welke lang getrouwd is geweest en die nu gescheiden zijn.

  Maar goed uit je betoog lijd ik ook af dat Nederland Suriname nodig heeft maar andersom is dat Precies zo gezien de handels betrekkingen zoals jij die noemt in jouw betoog.


  Maak melding

 25. Zo vader zo dochter, geen van beiden zijn opgegroeid met normen en waarden, een slechter voorbeeld als vader kun je niet zijn, zoals met die ordinaire vechtpartij in de assemblee enkele jaren geleden, en allicht neem je bepaalde dingen mee na je opvoeding, dus is het nietverwonderlijk dat je niet komt opdagen.


  Maak melding

 26. Die uitnodiging was een doekhie voor het bloeden. Nederland ligt er echt niet wakker van. Bouta moet zich zorgen maken dat er in zijn achtertuin(Colombia)de DEA schoonmaakacties houd.

  _ __________=__
  \\@([____]_____()
  _/\|-[____]
  / /(( )
  /____|’—-‘
  \____/


  Maak melding

 27. Hallllllllllllooooo,…ik was daar, en had ik ook op een hoedje,…alleen kon de Queen het niet waarderen, want ik had mijn hoedje op mijn “VERKEERDE KOP” , en zit in nu in het gevang scheveningen wachtend op DADA 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 28. @Jaïr

  Je slaat de spijker op z’n kop met je laatste reactie. De Indianen zeggen al eeuwen: de witte man spreekt met gespleten tong. Rutte voor de verkiezingen: GEEN KABINET MET DE PVDA!!!!! Rutte na de verkiezingen: ……. Vul …. zelf ……. maar …. in.

  Hun volgorde van beschaafd denken:

  1] GELD $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  2] Hypocrisie

  3] Roven en stelen

  3] b e s c h a v i n g w a n n e e r h e t h u n u i t k o m t.


  Maak melding

 29. Die Chantal D hebben ze in elk geval niet gemist, daar
  zit die ptatta niet mee, en Pa D wat ie zegt moet hij weten, ik had in elk geval mijn waffel gehouden, of heeft dochter lief een houten bek, ik denk het haast van wel.


  Maak melding

 30. Als je Doekje te vriend wil houden,moet je hem eerst een paar flinke schoppen geven.Kijk maar wat Super Somo (SS) heeft gedaan.Doekje zegt sindsdien nooit één kwaad woord over Somo.Men moet alleen weten wat deze man wenst.


  Maak melding

 31. Beste anna_z
  Confrontatie,
  Beloven dat er verkiezing komt en de militairen naar hun kazerne terug zullen gaan.
  Zweren dat Suriname nooit meer een democratie zal worden.
  Op de Nationale TV verkondigen dat onze landgenoten op de vlucht zijn doodgeschoten.
  1800 woningen beloven,transparantie,driebaanswegen .
  De rechtszaak zou gewoon doorgaan
  Hij zou nooit met brunswijk kunnen samenwerken.
  Lieve anna_z hoeveel tongen zijn dat schatje???
  Als ik al die beloftes van Bouterse moet opschrijven he ik zeken maanden nodig annatje.
  Ik ben het eens dat als de regering in Suriname niets moet hebben van Nederland dat zei de ambassade sluiten. dan zullen wij zien wie er meer last van zal ondervinden.


  Maak melding

 32. @Chantal,

  Whahahahaha, aai meiske,

  Kon oom momo je niet voorschieten dang?

  Eeh mijn naam is haas, stuur aub je hele fam esco Niet op mijn dak.
  Excuses hoor…


  Maak melding

 33. @ Sally.

  je president heeft nog een reis afgezegd haha.Deze keer zou hij naar Peru gaan en veel koninklijke personen ontmoeten.Dit was zijn kans om contacten te leggen met echte despoten met veel geld.Obiang heeft hij water met kwik verkocht.Misschien dat hij deze mensen lucht kon verkopen.

  Cobie.


  Maak melding

 34. Kamper,

  Ik ben blij dat wij elkaar begrijpen.
  De relatie tussen Suriname en Nederland is gestoeld op historie. Er zijn gemeenschappelijke kenmerken zoals de taal, de wetgeving en de Surinamers die in Nederland wonen. Deze kenmerken dragen erbij dat de verbondenheid tussen Suriname en Nederland altijd zal blijven bestaan. We moeten ons niet laten afleiden door
  de zogenaamde ‘koude oorlog’ tussen politiek Den Haag
  en de Surinaamse overheid. Op dit moment ben ik voorstander van die zakelijke relatie tussen Suriname en Nederland waarbij het begrip wederzijds voordeel de belangrijkste leidraad moet zijn. Gelukkig heeft de zakenwereld reeds een voorschot genomen op dit constructief en volwassen gedrag.

  Kamper,

  Als de diplomatie van Nederland in de wereld om Suriname te boycotten nog langer gaat duren dan is Bouterse reeds lang dood en begraven.

  Overigens zijn die voortekenen niet echt hoopgevend.
  Nederland’s eigen EU heeft reeds te kennen gegeven Suriname financieel niet te zullen boycotten ondanks de zeer zware lobby van Nederland om dit te bewerkstelligen.

  Maar Kamper , ik zou zeggen , blijf optimistisch.
  misschien zal het in 2050 wel lukken met die internationale lobby van politiek Den Haag.


  Maak melding

 35. Ow het is dat ik het hier lees,maar haar afwezigheid was volgens mij niemand opgevallen.
  Misschien heeft Nederland haar uit beleefdheid uitgenodigd,maar aan de andere kant waren ze ook blij dat ze niet verscheen.
  De Nederlanders zullen denken een zwartje minder.


  Maak melding

 36. @Kamper,

  Sorry , maar de woorden van Jaïr laten diepere indruk achter dan de jouwe.

  Als ik jouw woorden mag geloven dan wil Nederland dus niet alles in het werk stellen om Bouterse en daarmee Suriname diep in het hart te raken.
  Wel een grote bek hebben richting Suriname maar dat mag
  Nederland vooral geen geld kosten. Dan zijn de belangen van de nabestaanden, het aannemen van de amnestiewet, schendingen van mensenrechten plotseling niks meer waard!

  Dan komt spontaan de kenmerkende koopmanskunst van Nederland naar boven drijven.

  Wat zijn de woorden van Rutte en Rosenthal, zoals Jaïr
  dat heeft vermeld, dan waard?


  Maak melding

 37. “sra zegt, kamper begrijp jij mij nu”

  Ik afu sensie, wil alles wedden van niet, zo simpel is dat.

  “Jair zegt Kamper, Ik ben blij dat wij elkaar begrijpen”

  Ik zou daar niet zo zeker van zijn, de kans is heel groot (99,9%) dat hij geen bal van snapt.

  Die kamper is me er eentje, niemand weet als hij iets begrijpt, hij begrijpt zichzelf ook niet helemaal.

  Heel verward manneke als je het mij vraagt.


  Maak melding

 38. Ach, als de leider van de derde grootste politieke partij in Nederland (Wilders van de PVV), Lady Gaga belangrijker vond dan de troonrede, dan is het toch meer dan normaal dat de Surinaamse zaakgelastigde daar ook niet ios verschenen. Mensen hebben nou eenmaal belangrijkere zaken te doen.

  Komt nog bij dat deze dame een exponent is van de NDP, ze is geen fronter. Fronters leggen alles opzij voor die oranje Tompoes, ze zouden daar op de eerste rij zitten.


  Maak melding

 39. @Kamper,

  Jaïr heeft in zijn reactie vermeld dat Nederland voorrang geeft aan de handel dan aan het opkomen van schendingen van mensenrechten. Daarmee slaat hij de spijker op z’n kop!

  Recentelijk is in de Volkskrant het volgende bericht naar buiten gebracht waarin Rosenthal openlijk toegeeft
  schendingen van mensenrechten minder belangrijk te vinden dan de handel.Daarin zegt hij ook iets over diplomatie wat jou niet zal bevallen.
  Dat houdt dus in dat indien Nederland zou moeten kiezen
  tussen het aankaarten van mensenrechtenschendingen in een bepaald land en het handel drijven met datzelfde land, dan zou Nederland kiezen voor de handel.
  Het hypocriet gedrag van Nederland druipt ervan af.
  Bah!

  Kamper, read it en weap;

  DEN HAAG – Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken ligt onder vuur van de Tweede Kamer omdat hij de mensenrechten laat vallen als speerpunt van buitenlands beleid. Dit bleek dinsdagavond tijdens de behandeling van zijn begroting voor 2011. Zowel regeringspartij CDA als de oppositie maakte zich daarover grote zorgen.

  Afgelopen zaterdag betoogde Rosenthal (VVD) in de Volkskrant dat internationale stabiliteit en de welvaart van Nederland zijn eerste prioriteiten waren. De mensenrechten vormden voor hem pas de derde pijler..

  PvdA-Kamerlid Frans Timmermans zei te hopen dat het niet waar is dat Rosenthal de bevordering van de mensenrechten op een lager pitje wilde zetten. ‘Dat zijn we aan onszelf verplicht, dat maakt ons tot Nederlanders.’ D66’er Alexander Pechtold sneerde dat het buitenlandse beleid er kennelijk niet voor 6,8 miljard wereldburgers is, maar voor zestien miljoen Nederlanders..

  Steun kreeg Rosenthal van zijn partijgenoot de VVD’er Atzo Nicolaï. Als hij moest kiezen, zou hij niet voor de dominee kiezen (mensenrechten, red.) maar voor de koopman. Regeringspartij CDA maakte zich bij monde van Henk Jan Ormel zorgen over de nieuwe lijn van Rosenthal. Temeer daar de vorige minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) zelfs een staatsprijs instelde voor de mensenrechten. Ormel: ‘De CDA-fractie verwacht dat mensenrechten een essentieel onderdeel van het Nederlandse buitenlandbeleid blijven.’.

  Geen goed woord voor de koerswending van Rosenthal had GroenLinks-Kamerlid Arjen El Fassed. De buitenlandagenda met idealen is passé, constateerde hij. El Fassed hekelde het feit dat Rosenthal vorige week na het uitreiken van de mensenrechtenprijs aan de Hondurese Bertha Oliva vertrok. ‘De minister eet liever thuis zijn stamppot boerenkool dan dat hij met de winnares van de mensenrechtentulp aan het diner zit.’.

  Verschillende fracties tikten Rosenthal op de vingers omdat hij in het interview in de Volkskant zei dat ‘diplomatie als rustiek tijdverdrijf voorbij is.’


  Maak melding

 40. Meneer Doekhie,

  Als u denkt dat Nederland zo negatief denkt over uw staatshoofd, wat doet uw dochter nog in Nederland? Roep haar terug man! Wees consequent.


  Maak melding

 41. De zaakgelastigde is niet op de uitnodiging gegaan en SEMPA vindt het juist , zonder meer !!!
  Hadden jullie de aanwezigen gezien op prinsjes-dag , een ieder viel in slaap , zelfs de zuster van de koningin !!!
  En de gezichten van Samson , Rutte en vele anderen , allen zijn in de slaap gevallen tijdens de troonrede .
  En mijn vraag is daarom ; Wat moet de Surinaamse zaakgelastigde daar gaan doen , enkel om inslaap gesust te worden ???
  Dan heb ik het nog niet over de schaamteloze houding van de Ollandse Overheid jegens de Republiek Suriname !
  Ja , wij houden het bij zaakgelastigde , geen AMBA !!!
  FF deze nog , hebben jullie nog van de ” APERTE LEUGENS ” ???
  Waarom laat het OM de tekst van Dossiers Suriname niet lekken naar de NOS , De Telegraaf of NRC-Handelsblad ???
  Slechte spin-dokter , hoor !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 42. anna-z schreef: “De Indianen zeggen al eeuwen: de witte man spreekt met gespleten tong. Rutte voor de verkiezingen: GEEN KABINET MET DE PVDA!!!!! Rutte na de verkiezingen: ……. Vul …. zelf ……. maar …. in”.

  anna-z, daar kan ik niets tegenin brengen.

  Een kleine Indiaanse jongen zei voor de verkiezingen in Suriname: GEEN KABINET MET DE PL (Somo) en A COMBINATIE (Brunsie)!!!!! DE KLEINE INDIAAN na de verkiezingen: ……. Vul …. zelf ……. maar …. in”.

  Het ziet er naar uit dat de tong van onze kleine Indiaan nog erger gespleten is dan die van de witte man.


  Maak melding

 43. Schande, schande,schande en te triest voor woorden. Krijg je op diplomatiek niveau een uitnodiging voor het bijwonen van de troonrede, excuseer jij je op een diplomatieke manier voor jouw afwezigheid. Zo simpel is dat. Normen en waarden…normen en waarden, je hebt ze of je hebt ze niet. Het is zielig om te zien dat Surinamers zich elke keer weer laten kleineren door anderen, vooral door Nederland. Moet je alleen maar het niveau van ons parlement zien, je hoeft dan niet echt veel te verwachten van onze buitenposten. Ik heb dit al eerder gezegd, Suriname is de weg helemaal kwijt en weet gewoon niet waar haar toekomst ligt.


  Maak melding

 44. Of …. eh ….zouden ze ook geen stoel voor haar hebben gereserveerd?
  Zouden al die andere diplomaten dan uit protest niet gaan zitten?
  Heeft ze dat met haar papa op tijd ingezien?
  Of heeft Nederland toch een ander niveau?


  Maak melding

 45. Ik ben ook 100% eens.
  De tijd is nu aangebroken om anders en zakelijk te opereren.
  Zolang NL negatief reageert op SU precies zo moet SU ook keihard negatief reageren op NL.
  SU heeft te veel verdragen, dus de druppels in de emmers doet nu overlopen.
  Dus alle aanvallen op SU moet nu met tegen aanval beantwoord worden.
  SU is onafhankelijk en geen ondergeschikte,slaaf en bedelaar van NL.
  Van mijn kant moet SU ook zijn Ambassadeur terug roepen, omdat NL als eerste zijn Ambassadeur heeft terug geroepen.


  Maak melding

 46. Ray ,
  In het diplomatieke verkeer is het verschil tussen een AMBA en zaakgelastigde inmens groot !!!
  Ken het verschil en gij zult nooit meer nonsens uitkraaien !
  Waarom is de tekst van Dossiers Suriname ” niet toevallig ” uitgelekt naar de Ollandse media/indoctrinerende-machine ???
  Neen , natuurlijk niet , want Dossiers Suriname is de naakte waarheid en moet beschermd worden en het liefs in de meest geavanceerde nieuwste kluis die TNO heeft uitgevonden !!!
  TOS = TROTS OP SURINAME
  En wij hier in Olland is trots op onze zaakgelastigde en staan voor 100% achter haar besluit !!!
  NEK’S NO FOUT !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 47. Suriname verdient geen schoonheidsprijs. Ala je een uitnodiging krijgt en je wil of kan niet verschijnen, lijkt het mij fatsoenlijk als je netjes afbeld. Zo hoort dat!
  Het zijn wel een stelletje amateurs!


  Maak melding

 48. Sempa,
  Normaal reageer ik niet op die onzin van jou, maar ik paar vragen voor ik hoop dat je mans genoeg bent om te antwoorden.
  Jij vindt dat recht en waarheid vrij maken, dossier suriname vrij ni!!
  Die twee aards vijanden Brunswijk en Bouterse werken nu samen,
  Waarom vertellen ze niet hun kant van het verhaal aan de samenleving?
  Ze hebben toch ook meegewerkt met het buitenland volgens jou .
  ik wacht op jou antwoord


  Maak melding

 49. Roy ,
  Dat jouw vader een tering schoft is , lijkt mij niet verantwoordt en ongepast om op dit forum dat met ons te delen !!!
  En zeker weten ,hier is mijn persoon niet van gediend !
  Dat jij idem dito een tering schoft is geworden , treft jou geen blaam want het is buiten jouw schuld dat het in jouw DNA zit !!!
  Daar ben jij mee geboren !!!
  Maarrrr gij hoeft niet op jouw vader te lijken en kan ook afstand nemen !!!
  Of heeft pa al afstand van jouw genomen ???
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 50. ik dacht dat dat juist de bedoeling was van diplomatie: dat je op een verbindende wijze je werk doet. wat ze lachen ons staatshoofd uit? dat had je toch ook van tevoren kunnen bedenken toen je een bloeier uitkoos tot president? denk je dat iedereen gek is?


  Maak melding

 51. leGMAPje ,
  Met jouw valt er geen land te bezeilen en zeker in discussie (???)gaan !!!
  Any % of 0 is still 0 !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 52. Kantnet ,
  Inderdaad , maar tonen en hebben jullie respect voor de keuze van het Surinaamse volk ???
  Diplomatie kan nooit een een-richting verkeer betekenen en daarom was het besluit van de zaakgelastigde ” zuiver en oprecht ” , diplomatisch zeer terecht en gepast !!!
  Als men zo graag wil spelen , ” ga naar Bartsmid en koopt een pop “!!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 53. Brada Roy,
  Aan de manieren van Sempa,Chantal en vader kan je de invloed van die criminelen president zien.
  onbeschoft,ongemanierd nul procent normen en waarden


  Maak melding

 54. In het boven vermelde staat:;Sinds Bouters aantrad als president heeft Denhaag de betrekkingen teruggebracht tot zakelijk…Troonrede heeft niks wat zakelijk met zich mee draagt,,,,,snap jij het nu?


  Maak melding

 55. @sempatje..

  ondanks dat mijn vader een schoft is (jou bewoordingen) hebben wy thuis toch geleerd wat normen en waarden zijn hetgeen bij jou ontbreekt. Maar het is nooit te laat…je kan alsnog naar school om wat bij te leren. Als geen schoolgeld kan betalen dan kan je ook naar CCS om boeken te lenen om te lezen, dit kan je toch wel , ik bedoel lezen ? Ik heb het niet over relativeren hoor want dit schijnt heel moeilijk te zijn noh voor jou.
  succes met het naar school gaan en denk erom NIET spijbelen anders blijf dom zoals je nu bent.


  Maak melding

 56. @sempa

  Een ambassadeur is een man of vrouw, die de regering van zijn/haar land vertegenwoordigt bij een ander land of bij een internationale organisatie zoals de NAVO of de Verenigde Naties. Formeel vertegenwoordigt een ambassadeur dan het staatshoofd. Tegenwoordig kan een ambassadeur ook een vertegenwoordiger zijn van een organisatie of groep voor promotionele doelen

  Poepzakje,begrijp je dan niet dat de uitnodiging van de koniging gericht was aan de surinaamse regering en dat gekke chantal ,deze regering met aan het hoofd een crimineel zou moeten vertegenwoorsdigen ,namens het volk van Suriname?Kan je niet begrijpen schoft, dat gekke chantal het weet dat de kop van haar criminele baas in de kranten te zien is daar?Gekke chantal is weer niet zo gek hoor,ze is niet gegaan om haarzelve een schande te besparen,niet dat haar vader meer waard is thuis hier,maar enfin ze heeft haarzelve een gunst bewezen en de surinamers voor aap gezet.Je krijgt een formele uitnodiging en heb niet eens het lef om netjes te bedanken voor de uitnodiging en of een reden te geven niet te verschijnen. Iedereen zou haar reden voor het niet verschijnen, begrijpen hoor,ze hoefde nieteens een uitleg te geven.
  Verder geloof ik niet dat iemand haar gemist zal hebben die dag op het feestje.


  Maak melding

 57. @sempa
  Zijn bouta ,en brunsie hun monden kwijtgeraakt?Kunnen zij niet zelf aangeven wat in het dossier geschreven staat?Of gaan ze een hartaanval krijgen als zij het zelf moeten openbaren en dood zullen neervallen als ze over hun eigen criminele verleden en heden gaan lezen.Als wij alles aan buitenlanders moeten gaan vragen over onze eigen geschiedenis gedurende het bouta schrikperiode vindt je dan niet dat bouta dan liever verdwijnen moet van het toonbeeld en halen wij dan een buitenlander om over ons te regeren ,ja toch ,want ka bouta kan nu eenmaal geen verantwoordelijkheid afleggen. Die man is een grote nul.Zomaar zitten wij opgezadeld met deze crimineel,zomaar houd hij ons gegijzeld.
  WEG MET HEM!!


  Maak melding

 58. @sra.
  Houdt het bij de waarheid.Bout is begonnen met vuil te smijten.Na 80 was het elke keer weer raak op de berm.En bij zijn inauguratie heeft hij voor Jacobi geen stoel gereserveerd en daarmee ook NED.de ‘oorlog’ VERKLAARD.Is niet de nederlanders die zijn begonnen met schelden.

  Cobie.


  Maak melding

 59. Profeet Walter verwelkomen u het hele in mijn wereld
  Mijn naam is Profeet Walter en ik ben een professionele
  Traditionele Spells Healer, gespecialiseerd op het gebied van
  Liefde, Geld,
  Macht, succes, geluk en Witch Craft. Ik kan je helpen met eventuele
  probleem of wens dat u zou kunnen hebben.
  Ik heb meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van Spell
  Gieten / Geestelijke Genezing. In de loop der jaren heb ik gewerkt voor
  duizenden klanten in meer dan 50 landen over de hele
  wereld. Mijn diensten zijn enorm in trek, die het bewijs van de
  succes Ik ben het bereiken op een dagelijkse basis.
  Heeft u de liefde problemen / kwesties die je nodig hebt uitgezocht?
  We hebben een verscheidenheid van liefde spreuken die je leven zal veranderen
  voor altijd. Heb je een dierbare verloren? Ben je verliefd op
  iemand die niet lijken te geven over jou? Is uw geliefde
  in
  lief te hebben met iemand anders? NU contact met mij op en ik zal roepen alle
  mijn krachten om uw dromen waar te maken.
  Bent u het vechten om rond te komen? Ervaart u een
  financiële crisis en je niet kunt betalen al uw rekeningen? ik weet
  wat het
  voelt. Laat me je helpen door het gieten van een van mijn veel gezocht
  Na Geld spreuken. Ik kan u helpen verhogen van uw inkomen, grond
  die baan en u wilt, kunt u het behalen van succes in vele
  velden, het verbeteren van uw geluk, en veel meer …
  Woon je in voortdurende angst? Heeft u behoefte aan een bescherming
  Spellen? Neem contact met mij op (TEMPLESOLUTION@YAHOO.COM) nu en ik zal
  wierp een zeer krachtige bescherming spreuk dat zal je beschermen
  en uw dierbaren van het kwade. Wacht niet tot het te
  laat.
  NU contact met ons op.
  Ik ben gespecialiseerd in verschillende gebieden van Spell Casting. Ik kan u helpen
  u bij eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd. Nu e-mail me
  TEMPLESOLUTION@YAHOO.COM


  Maak melding

 60. Ray ,
  Een koe is een dier en een dier hoeft geen koe te zijn !!!
  Hopelijk vat jij het deze keer !!!
  Maar nogmaals , ken het verschil tussen AMBA en zaakgelastigde , LUL !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEB VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 61. Ik stel voor dat de Sur. Regering zijn Ambasade in Den Haag sluit, en het Consulaat in Amsterdam terugbrengt en beperkt tot uitsluitend Consulaire zake voor Sur. staatsburgers in Ned. woonachtig.
  Alternatief zowel het Consulaat en de Ambasade sluiten en de Consulaire zaken onderbrengen in Brussel. dan zijn wij mooi van het zooitje af, en kan Doekhi een enkele reis Parbo kopen en zich nooit meer hier laten zien.


  Maak melding

 62. Roy ,
  herleest jouw posting en vooral begrijpend lezen !!!
  Wat jij doe , noemt men in het Ollands ,”Projektie” !!!
  O ja , aan alles valt te relativeren , behalve ” mijn gelijk ” !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 63. 🙂 🙂 🙂 prophet walter,

  Zeer gewaardeerde profeet…mag ik eerst UW GEMALIN consulteren, en dan naar tevredenheid zal ik besluiten of ik mij ga aansluiten!!!

  kunt U mij opsturen een profiel van haar in E V A kledij 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 64. Ray , jij heb liever dat een buitenlander over jouw regeert ???
  Jij wil een BAKRA hebben ???
  HEb jij geen eigen identiteit en vind jij jezelve een LOOSER ???
  NO MORE COLONIALISM !!!
  NO PASARAN !!!
  Weet jij wat BAKRA betekent ???
  Een woord dat zijn oorsprong vindt in de tijd van de slavernij in SU .
  FF voor jouw ontleden :
  BA = BAAS
  KRA = ZIEL
  En BAKRA betekent BAAS OVER MIJN ZIEL !!!
  Jij hebt een inmens probleem jongeman .
  OPO YU YEYE
  NO SAKA YU KRA , SEMPA taki !!!
  ME, MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 65. Jacobus ,
  Helaas mot ik jouw in deze zeer diep teleurstellen en dat ligt in het feit dat ik nooit en te nimmer in een PRASSI OSO ben opgegroeid en opgevoed !!!
  En betreffende mijn mentaliteit ; gewoon surinaamse en daar ben ik trots op !!!
  SEMPA is een ras-echte Surinaamse Patriot wonende in den vreemde en ongepolijst , ORIGINEEL !!!
  En dat kan jij niet zeggen he , yo Ollandse leenman !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 66. Chantal zit ook in poeirie heb ik me laten vertellen. Ze heeft laatst iemand op Zanderij benaderd. Komt nog boven water. Heb ik in de trein gehoord van iemand die aanwezig was.


  Maak melding

 67. @sempa

  Laat mij het zo aan je uitleggen.
  Evenals je baas die geen zier weet over het besturen van een land ,noch enige begrippen heeft over de verschillende organen binnen een land en hoe en door wie zij bestuurd moeten worden, zo een onnozele ezel ben jij ook.
  Een ambassdeur zijn betekent dat jij een gehele land vertegenwoordigd in het buitenland. Wanneer een staatshoofd een boodschap wil overbrengen aan de staatshoofd van een ander land kan hij zelf rechtsstreeks of persoonlijk contact opnemen met zijn ambtsgenoot via telefoon contact. Een ander manier van boodschap overbrengen wordt dan ook gedaan via de ambassadeur. Bouta zelf kan zijn poot niet daar zetten op nederlands grondgebied dus gekke chantal zou hem dan moeten vertegenwoordigen. Uit wraak of schaamte reageren betekent dat je partijdig bent en alleen aan eigen of vriendjes belang denkt. Dat wat zij heeft uitgehaald is een belediging aan het volk van Suriname.
  Eerder gaat ze ook onuitgenodigd op een koningsfeestje en toen vond zij het wel goed want hey ze wilde de koningin zien in levende lijve..Nu er een officiele uitnodiging aaan haar adres werd gedaan is ze niet geweest en we weten van wie dat komt.Voor haar baasje zal het niet prettig zijn, zijn kop in THE MOST WANTED kolom in de nieuwsbladen van Nederland te zien prijken, vandaar.
  Een zaakgelastigde of ambassadeur wordt je niet zomaar,niet althans op de manier hoe je in Suriname gebombardeerd kan worden met het presidentschap of pseudo president zie vb bouta de crimineel,en als ambassadeur zie gekke chantal en Amina ,vrouwtje van somo.
  Er zijn internationale standaarden vereist voor zo een hoge funktie. Maar we weten inmiddels wel hoe gekke chantal aan deze post is gekomen.
  Dankzij gekke waardeloze papa doekhie en OOm desie.
  Papa Doekhie heeft bouta eerder een dienst bewezen en mag hij dus aan de macht blijven hangen als een parasiet en OOm desie heeft deze geste beloond door nichtje Chantal tot ambassadrice te bombarderen.Het is geen geheim meer in Suriname,je hoeft alleen maar een familie of vriend te ziijn van deze alom gezochte crimineel en je gaat het’;MAKEN’ in Suriname.
  In Suriname hebben deze criminelen het NEMEN EN GEVEN cultuur leven ingeblazen. Het is gewoon grijpen wat je grijpen kan en alles op matie fasie.Zie ook vb Amina,mannetje lief pleegt met het helpen van verraad en vrouwtje Amina is ambassadrice,en somo op en neer maar reizen naar djakarta en bezoekjes brengen aan Suriname.

  @sempa
  heb je nog andere vb nodig,EZEL?


  Maak melding

 68. Ray,

  Voor zover ik het weet word je voor een bepaalde gelegenheid uitgenodigd omdat je gewenst bent.
  Even een summiere samenvatting van wat jij beweert;
  Doekhie vertegenwoordigt het hoogste gezag in suriname en daarmee vertegenwoordigt zij het staatshoofd van Suriname, in dit geval dus Bouterse.
  Logischerwijs zou je dus kunnen beweren dat de uitnodiging eigenlijk gericht is aan het staatshoofd dus aan Bouterse. Hiermee kun je dus stellen dat de Koningin geen moeite heeft met de persoon Bouterse of
  met een vertegenwoordiger van hem. Anders stuur je namelijk geen uitnodiging.
  Ray, zou jij een vertegenwoordiger van Bouterse op jouw
  feestje uitnodigen? Nee he?
  nou, de koningin dus wel!
  Jij hebt het zelf dus zeer goed verwoord.
  En het niet verschijnen van Doekhie, ach ja.
  Het aanhoren hoe slecht het staat met de Nederlandse
  economie is echt niet zo boeiend.
  Vraag dat maar aan Samsom. Hij viel lekker in slaap.
  Zo boeiend was het dus. not!
  Ray, misschien kan jij Bouterse volgend jaar vertegenwoordigen. Maar dan moet je wel zo’n pinguinpakje bestellen.

  Overigens is de miljoenennota presenteren louter en alleen het voorlezen van de begroting van Nederland.
  Een soort jaarlijkse toneel uitvoering.
  Als vertegenwoordiger van een land krijg je en uitnodiging om in de zaal aanwezig te zijn en een soort toneeluitvoering bij te wonen. Niks meer en niks minder.
  wanneer ik naar de theater ga waarvoor ik al kaarten heb gekocht en vervolgens verhinderd ben om te gaan ga ik ook niet de organisatie een brief schrijven waarom ik verhinderd ben om te gaan.

  Wanneer jij gelooft dat niemand haar miste vanwaar die drukte dat ze niet aanwezig was dan?

  Ray, zoals je wel door zal hebben is het bovenstaande met een soort knipoogje beschreven.


  Maak melding

 69. Ray ,
  noem jij dat uitleggen !!!
  Ga maar lekker prediken in jouw eigen pastorie of ga liever een ei leggen !!!
  ‘K had je hoger geschat !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 70. Ray,
  pastorie had parochie moeten zijn !!!
  Voordat jij weer gaat beklagen bij de ge-BEKKERDE
  OLLANDSE KANARIE !!!
  SRANAN MI LOBI YU
  FU TRU !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 71. @pinguin

  De koniging bemoeit zich niet met de dagelijkse politiek.
  Ondanks alle vuilsmijterij richting Nederland afkomstig uit Suriname ,gaat men profesioneel te werk in Nederland. Er wordt in Nederland wel degelijk rekening mee gehouden met de surinaamse
  bevolking .Bouta vormt wel een uitzondering want een ieder die zaken wil doen zou het graag willen doen met personen die verstand hebben van zaken doen en die deskundigen zijn .Als zakenman die iets wil ondernemen in Suriname uit een ander landbv Nederland ,ga je toch niet 1x 24 uur luisteren naar een gefrustreerde bouta en zijn speeches die alsmaar bezig zijn beschuldigingen te uiten aan het adres van Nederland?
  De koningin heeft gekke chantal een uitnodiging gestuurd uit de goedheid van haar hart.Ze kon haar helemaal geen uitnodiging gestuurd hebben ,toen moest je de pro bouta’s horen!
  Die uitnodiging was verstuurd door de koniging en ik geloof niet dat het gedaan werd met een politieke tikje eraan.Die hele episode met gekke chantal is gewoon een wraakactie ondernomen vanuit Suriname en uitgevoerd door gekke chantal.
  Neen ,ik persoonlijk zou geen enkele afgevaardigde van bouta de crimineel in mijn nabijheid willen hebben.
  Wel als je een ambassadrice bent en een hele volk vertegenwoordigd dan verwacht je ook profesioneel gedrag van zo iemand.
  Als ik naar jou zou luisteren zou het beter zijn om al onze ambassades overal in de wereld kunnen sluiten.Kijk ,in usa hebben we ook een ambassade en geloof me daar weten de amerikanen ook wie bouta is,hetzelfde met bv frankrijk.Maar omdat zij profesioneel en deskundig te werk gaan laten zij ons toe ambassades te onderhouden in hun land ondanks het feit dat zij zich ervan bewust zijn dat wij geleid worden door een crimineel.


  Maak melding

 72. Ray,

  Ik ken iemand die bij Riagg loopt omdat hij het niet
  helemaal helder meer ziet.
  Soms komt die man met zoveel fantasieverhalen dat het enige wat ik kan doen is zijn onzin verhalen beamen.
  Dan is die man zo blij als een kindje.

  Ray,

  Laat mij het zo stellen. Zolang jij in jouw eigen
  theorie gelooft dan vind ik het best.
  Maar men moet wel een enorme inlevingsgevoel hebben om
  die verhaaltje van jou te kunnen geloven.

  Ray, bij deze mijn inlevingsgevoel is niet echt optimaal.


  Maak melding

 73. @Pinguin
  Je schrijft;

  ‘Maar men moet wel een enorme inlevingsgevoel hebben om
  die verhaaltje van jou te kunnen geloven’

  Oh,dit regeltje lees ik elke dag afkomstig van de pro bouta parasieten.
  Je had zeker gedacht dat jij mij iets nieuws wilde vertellen hiermee ?
  Sjene kokolene,voor mij is het normaal zulke quote’s te lezen.


  Maak melding

 74. @Ray,

  Hoewel ik mij totaal niet aangesproken voelt
  door jouw onzinnige gebrabbel zou ik dan liever
  een pro Bouterse aanhanger zijn dan een gefrustreeerde aan Bouterse syndroom lijdende malloot.

  Ray, ook voor mij is het normaal om zulke fantasierijke, oenige, zwakhoofdige, breinloze reacties te lezen van mensen zoals jij die
  zwaar gefrustreerd zijn door Bouterse en daardoor
  van die verknipte onzin verkondigigen.
  Wanneer men op dit forum een award zou toekennen
  aan de meest gefrustreerde aan Bouterse syndroom lijdende paljas, dan zou jij zeker in de top 3 staan.
  (nr 1 is gereserveerd voor GMAP. ‘De vader der gefrustreerde kwibussen’)

  Ray, mij mag je gerust een Bouterse parasiet noemen
  want daar word ik noch koud noch warm van.
  Ik ben misschien een paarse aanhanger maar meer
  het paars van PVDA,VVD en CDA. Andere paarse kleuren boeien mij niet!

  Je hebt het zelf niet door maar het Bouterse syndroom heeft jouw brein totaal in beslag genomen. Bouterse beheerst jouw leven. En dat is nou pas zielig en beklagenswaardig!


  Maak melding

 75. maar gauw hopen op de volgende stappen: 1.verbreking van de diplomatieke betrekkingen tussen Suriname en nederland; 2. intrekking van de landingsrechten van de klm in Suriname.


  Maak melding

 76. @JACKSON: Ik hoop het met je hopen ,de verbreking van de diplomatieke relaties, en intrekking van landingsrechten van de KLM, want dan zijn wij in elk geval af van die duizenden Suris die dagelijks op de Ned. vertegenwoordiging in de rij staan om een visum te bemachtigen naar ons prachtig landje aan de Noordzee, het centrum van de wereld.
  En Ach ja de KLM- vloot van 204 toestellen en enkele tientallen in bestelling , die vinden vast wel een andere lucratieve bestemming.
  Jammer voor het SLM personeel als die op basis van wederkerigheid niet meer naar Amsterdam kunnen vliegen om boodschappen te doen, en hun familie niet meer kunnen accomoderen met gratis vliegtuigstoelen.
  De Surineds die op familiebezoek willen vinden vast wel een alternatieve route, b.v. via ons Caribisch Nederland.In het papiaments zegt men: Falta lo bo no hasi: We zullen ze niet missen………


  Maak melding

 77. Jackson

  1…bouta probeerd sinds 25 feb 1980 de diplomatieke banden met Nederland te verbreken ,wat hem tot op heden niet is gelukt en nooit zal lukken ook!
  2 Als de landingsrechten van de KLM ingetrokkewn zullen worden, verwacht dan hetzelfde voor de SLM!!

  En dan krijg je Suriname geisoleerd van de buiten wereld!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.