Lackin: Nederland kan Suriname niet helpen

105

PARAMARIBO, 18 sep – “Als er twee vakken zijn,waarbij Nederland Suriname niet met huiswerk kan helpen, dan zijn het drugssmokkel en mensenrechten.” Dit stelt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Nederland zou het laatste land moeten zijn dat anderen beschuldigt van handel in drugs. Dat het toch gebeurt, duidt op andere zaken.

De nieuwe beschuldigingen richting president Desiré Bouterse hebben een bepaalde ondertoon. “Wij hebben voor het eerst kunnen neerzetten dat Suriname stappen vooruit maakt zonder te hoeven hangen aan Nederland”, zegt Lackin. De economie groeit en dat op eigen kracht. Ook wordt Suriname meer dan ooit opgenomen in de Amerikaanse en Caribische regio. Dat valt toe te schrijven aan het beleid zoals Bouterse zelf het heeft uitgestippeld.

Suriname vaart een geheel eigen koers en dat zou Den Haag maar weinig bevallen. “We weten precies wat we moeten doen. Te lang al is men bezig met zogenaamde verbindingen te leggen van onze president en drugsactiviteiten”, aldus Lackin. Nederland zou zijn geschiedenis niet mee hebben, niet wat betreft drugshandel en ook niet qua mensenrechten. “Je moet van betere huize komen. Als jijzelf zulke diepe onvoldoendes krijgt, hoe help je mij dan.”


105 REACTIES

 1. Eindelijk word er met eigen kracht gewerkt in su en laat men zien en weten dat wij nederland niet nodig hebben.
  Mister lackin laat het weten aan politiek den haag die het maar niet kan verwerken dat Bouterse die zij van verschillende zaken beschuldigen de drijver van het opbouw van su is.
  En het is een brok in de keel voor front en de haters die su naar de afgrond wenzen.
  Het werd tijd dat wij de su’s ons eigen stappen ondenemen en aan een eigen bewust wording werken om uit de hand van onderdrukkers te geraken.

  sterkte heren
  houden zo en laat jou door niemand op andere wegen leiden die afbrekend voor ,volk,land,regering is.

  wijsheid


  Maak melding

 2. Die minister Winston L is uiteraard vrij om een mening te geven en uitspraken te doen. Hoe Ned zich nu opstelt slaat ook nergens op, en Suriname helpen is van de regen in de drup, Ned vaart zijn koers mag Suriname dat ook of niet, en wat drugs betreft in Ned tiert die handel toch welig, bijna op elke hoek die rommel in allerlei shops, maar dat vingertje van die witte man naar Suriname zal er altijd zijn. En sinds deze President er zit helemaal.


  Maak melding

 3. Lakhin de lakei stelt dat NL Suriname niet kan helpen met de vakken drugsbstrijding en mensenrechten. Nou,ik Socrates zeg, dat Suriname wel een goede leerling is maar gewoon jarenlang pertinent weigert belangrijke lessen te aanvaarden op genoemde vakgebieden. Suriname, met haar leider voorop, schreeuwen altijd dat NL zich niet mag bemoeienen met de binnenlandse aangelegenheden van Suriname. Suriname heeft op genoemde vakgebieden nooit concreet om hulp verzocht. Suriname heeft dus geen enkel belang om belangrijke lessen te accepteren omdat haar leider dikke boter op zijn kale kop heeft. Zo simpel is het!


  Maak melding

 4. Lackin reageert als iemand die door bijen wordt gestoken.
  Toen wikkileaks berichte over betrokkenheid van Bouterse met drugs criminaliteit was de reactie van Lackin opvallend milder omdat het Amerika betreft?
  De media in Nederland komt met het bericht naar Buiten over de naam van Bouterse en zijn zoon in een mega drugszaak wat doet lackin en Limbo ze halen gelijk Den Haag erbij, terwijl ze moeten weten dat de scheiding der machten een zeer belangrijk onderdeel is in de Nederlandse DEMOCRATIE.
  Wat ik ook zeer opvallend vindt is dat de figuur waar dit allemaal omgaat muisstil is, geen persconferentie, geen toespraak op de berm.
  Opvallend vindt abc en de rest van de media in Suriname een bandje van lacking hebben ontvangen met zijn tirade en eenzijdige informatie en daar moeten ze het mee doen, ik zou als media weigeren om zo bandje af te draaien omdat lackin en Limbo de bevolking in Suriname misleiden. waarom roept de gemeenschap, het parlement Bouterse niet ter verantwoording voor de zoveelste beschuldigingen aan zijn adres?? Het lijkt erop dat men bang is om de deze criminele figuur aan te pakken.


  Maak melding

 5. Sinds het aantreden van de regering Bouterse is er geen enkel beleid gevoerd op het terrein van de drugsbestrijding en mensenrechten. Het zijn utgerekend die onderwerpen die een doorn zijn in de ogen van DDB.


  Maak melding

 6. Maar Socrates toch,Suriname onder Venetiaan had toch die lessen geaccepteerd?Hebben ze enige aktie ondernomen om de drugshandel de kop in te drukken ,ook de inbraken,roofmoorden etc.etc. tierden welig onder het bewind van Vene, dus Socrates waar heb jij het in Godsnaam over?


  Maak melding

 7. Beste Ferninand Hossebuxx.
  De zelfde vrijheid hebben de media in Nederland om met dit bericht naar buiten te komen, vindt je niet?
  Ferdi, een advies, leest de reactie van Socrates hij slaat de spijker precies op zijn kop.
  Ferdi, dit krijg je wanneer een criminele recidivist zich president van jou land mag noemen.
  Ferdi een gedoogd softdrugs beleid is heel wat anders dan 1000 kilo coke. Als het om Wikkileaks gaat dan hoor ik niets van die witte man, maar als het om Nederland gaat wel.


  Maak melding

 8. Nederland heeft gelijk, met bouta en niet te vergeten dino aan de macht kunnen ze niets betekenen in suriname en voor de bevolking.
  In Suriname zijn zij degene die alles bepalen.

  Het zijn een handje vol gatlikkers van bouta die het maar aanprijzen dat het heel goed in sur gaat. en de rest moet maar toekijken of trekken er niets van aan en gaan rustig verder
  De bevolking wordt goed voor de gek gehouden vooral de NDPers….jullie hebben helemaal geen verbetering of zijn helemaal niets opgeschoten met bouta. Jullie zijn tevreden met een petje en een tshirt en natuurlijk een gratis maaltijd ( dat is NDP )

  Minister lackin doet me heel veel denken, aan de minister van defensie iraq. joker van sadam hoessein tariq azis.
  Natuurlijk weet een ieder dat bouta nog steeds in drugs zit. Ook deze heer weet dat.Er zijn zelf geruchten dat er drugs richting China gaan. Leverancier dino….en ook dat komt wel binnenkort boven water. Dan kan lackin weer luidkeels zeggen dat het om een andere bouta en dino gaat..ha ha ha ha

  In Suriname kan niemand bouta en dino controleren. Dus maken ze gebruik van alle mogelijkheden om drugs te importeren en exporteren.

  Beste meneer lackin ik vraag me af hoe dat aanvoelt,
  Je weet dat je baas in drugs zit en je moet alles ontkenen. En je kunt het ook heel mooi vertellen dat de Hollanders constant achter bouta aan zitten en Suriname zwart maken. Maar beste lackin word wakker dit is werkelijkheid, ze spreken de waarheid. En al u zo door gaat met ontkennen ( net als tariq azis) weten wij niet, uit welke huize jij vandaan komt.

  langa


  Maak melding

 9. Geachte heer Lackin,

  Ik weet niet waar jij de Nederlandse politiek hebt horen roepen dat Bouta drugs heeft gesmokkeld.
  Ook heb ik nergens zien staan dat hij schuldig is bevonden.

  2 Keer in twee dagen tijd loopt u te roepen dat het Nederland is die Bouta als slecht wil wegzetten, daar naast ga je het hebben over mensen rechten.

  Vraag wat heeft u ondernomen om de onderste steen boven te krijgen, u bent nota bene minister van BuZa, u rept over de Caribische Amerikaanse gemeenschap, heeft u hen al gevraagd Nederland te veroordelen omtrent uitspraken gedaan door NOS journaal en de Advocaat van Bouta, uitspraken die niet zijn bevestigd door de Nederlandse Justitie.

  Mijnheer Lackin, wat u nu doet lijkt een beetje op de propoganda zoals in de tijd van Irak, weet u nog?
  Als Bouta onschuldig is dan zou u niet 2 keer reageren, dan zou u een korte verklaring geven waarin zou staan Bouta is onschuldig en ik ga opheldering vragen bij de Nederlandse regering.
  Ik denk dat u meer weet en dat Bouta inderdaad zo stom is om zich 2 x aan dezelfde steen te stoten.

  Nee hier in Suriname willen wij geen inmenging van de Nederlandse regering, deze kan zich beter met hun eigen economische problemen te bemoeien wij gaan geen geld meer geven de gewezen onderdrukker, verkrachter en mensen handelaar is ons nog een miljard of 300 verschuldigd voor leed wat men onze voorouders heeft aangedaan. Maar ik zit ook niet te wachten op een President welke corupt is (lees zijn zoon krijgt een hoge post terwijl deze bekend staat als crimineel) ook zit ik niet te wachten op een president die de schijn tegen heeft 9vanwege criminele banden en drugs smokkel.

  Ik zeg Lackin wees een man en geef bouta het advies om zijn aanhang mee te nemen en op te stappen, wellicht kun jezelf ook opstappen want de manier waarop u Suriname presenteert is weinig diplomatiek, gelooft u mij maar dan kunnen we zonder Bouta economisch veel sterker worden.
  Oh ja correctie, economische groei is al ingezet voor dat de huidige regering aan de macht kwam dus niet zoveel liegen.


  Maak melding

 10. Landgenoten, volk van suriname.

  Suriname streeft nederland voorbij in zijn economische ontwikkelingen mede dankzij de aanwezigheid van duurzame natuurlijke hulpbronnen. De prijzen van goud, rijst,hout en bauxiet zijn gunstig voor Suriname omdat deze prijzen hoog zijn op de wereldmarkt.Meer ontwikkeling en productie van deze economische hulpmiddelen is gewenst. Nederland en andere europese landen zijn vastgebonden aan de regels en normen van de europese centrale bank en moeten hun begroting op basis van deze vastgestelde regels opmaken. Gevolg is dat Nederland in zijn eigen ontwikkeling wordt geremd en weinig keuze heeft waardoor andere landen hen voorbij streven onder andere Suriname. Suriname voert nu een openminded politiek en beleid zowel nationaal als internationaal. Nooit eerder werd er intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Suriname heeft. En deze trend zal zich alleen maar verder ontwikkelen in de toekomst. Import en export vind wel normaal plaats tussen Suriname en Nederland omdat er miljoenen dollars-euro’s op dit gebied tussen de twee landen circuleren. Suriname met zo een kleine bevolking zal in de komende jaren als de mogelijkheden op een brede basis benut worden alleen maar vorderingen maken en een welvarend land in de regio worden waar wij suri`s in Nederland en elders in de wereld alleen maar van zullen opkijken als er geen initiatief van ons uitgaat een stappenplan te maken en ook richting Suriname te gaan.


  Maak melding

 11. Dat het goed gaat met Suriname heeft niets te maken het beleid van deze Regering, maar met de prijs van Goud op de wereldmarkt.
  Meneer Lackin vergeet ons te vermelden waar al die woningen,het ziekenhuis in district Wanica, de snelwegen met fly-overs naar Zanderij zijn gebleven.
  Hij vergeet te vermelden dat de President vanwege dit bericht van cokesmokkel waarvan zijn advocaat het al op de hoogte had gebracht niet naar de VN gaat.
  Hij vergeet te vermelden dat alle landen in Zuid-Amerika en Caricom eigenlijk aan het infuus hangen en steeds weer afhankelijk zijn van bloeddonaties van de rijke landen. En dat de invloed van Nederland in deze wereld zo groot is dat de zaken in Frankrijk niet loslopen. En dat China de grote broer waar alle hoop op was gevestigd niet zo GEK is als Bouta c.s. gedacht hadden.
  Gaan we richting Columbia in de tijd van Escobar of zijn we al Columbia??


  Maak melding

 12. @Het Protocol,

  Ik zit reeds in Suriname na 8 jaar in de US te hebben gewoond.
  Ik ben terug gegaan om het land te helpen op te bouwen.
  Alleen is er van opbouw geen sprake, je geeft zelf al aan dat de hoge prijzen voor goud, rijst etc verantwoordelijk zijn voor economische groei, de huidige regering heeft daar niks mee van doen, want marktwerking word bewerkstelligd door de verschillende partijen, in de wereld.
  Om inderdaad zoals jij stelt groter te worden in de wereld zal er een aantal zaken veranderd moeten worden.
  een president die zijn familie helpt hoge posten te krijgen binnen Suriname en die de schijn tegen heeft aangaande criminele activiteiten zal alleen maar als een blok aan het been zijn van de Surinaamse bevolking die wel op een goede manier een gezond land voor ogen hebben, ook buitenlandse partijen zullen blijven weigeren te investeren in Suriname, dat China wel investeert china investeert in elk land corrupt of niet


  Maak melding

 13. We zullen het zien hoelang deze lackin het volhoudt!! Wetende zeker dat het straks Lachen wordt!!

  Ze wilde ook niets van EU!! maar ze zatten wel in Italie, wier in de crises is beland!!

  Ik wacht even af totdat er de volgende hulp naar SU gaat!! en zo, ja! welke???

  Wie het laatst lacht, lacht het best!!!
  Lackin!! is uitlachten!!!!!!


  Maak melding

 14. @ Beste I know:
  Het heeft geen zin terug te grijpen naar de periode van Venetiaan. Immers onder de toenmalige minsiter van Justitie, de heer Santhoki, heeft Suriname wel degelijk om hulp verzocht. Zo ontving het korps materiele en technische ondersteuning. De VS heeft deze minister zelfs een pluim gegeven. Dat resulteerde in een daling van de criminaliteit. Maar onder het bewind van Bouterse zijn alle zaken teruggedraaid. Lakhin is een buitengewoon slechte en ondoordachte diplomaat. Hij kent zijn huiswerk slecht.


  Maak melding

 15. Nederland kan Suriname niet helpen???? Is meneer Lackin de honderden vrijwilligers en hulporganisaties vergeten die Suriname op allerlei gebieden bijstaan? In de medische sector, de bejaardenzorg, de kindertehuizen, de steun bij de waterleiding. En dat allemaal gratis en voor niks gegeven door goedwillende Nederlanders die ondanks de boevenbende die er aan de macht is, Suriname en zijn volk een warm hart toedragen. Is meneer Lackin dat nu opeens allemaal vergeten???


  Maak melding

 16. Laat Europa zich terug trekken ons boycotten.Geloof mij zegt: P op den duur gaan wij zelfs ervaaringen boeken met Caricom en buitenlandse bedrijven Tip de Regering moet echt investeren in eigen bevolking en toezicht houden op al onze waarde concreete afspraken en contracten in fineese altijd in voordeel van Surinamers en Surinaame moet zijn. Mijn product jouw gereedschap dus de winst gaat door de helf. Laat men ons niet voorde gek houden simpel kijk eerst op www [digitaal] wat de prijs is en dan handelen


  Maak melding

 17. Socrates ,
  De Meesters komen uit het Westen
  De Wijzen uit het Oosten
  En waarschijnlijk ben jij vol-behaard !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 18. Dat Nederland Suriname niet kan / mag / wil / zal helpen is een 100% regelrechte belediging voor alle duizenden vrijwilligers die in / voor Suriname actief zijn.

  Gemeenten, steden, organisaties, individuen, stagiaires, bedrijven, instanties, familieleden, etc…

  Zonder hulp uit Suriname zou ‘de gewone’ Surinaamse man / vrouw op de straat niets, maar dan ook niets merken van die zelfbedachte economische groei die Lackin elke dag als warme stront over het hoofd van de onnozelen uitschijt.


  Maak melding

 19. Winston Hermelijn ,
  De Surinaamse minister van BUZA heeft het over de vakken , ” Drugsbestrijding en Mensenrechten ” !!!
  Olland heeft daarvoor een dikke onvoldoende gekregen en om zich als voorvechter te profileren van boevengenoemde vakken en de Republiek Suriname de les te lezen , moet je echt van goede huize komen !!!
  Voor de huidige Republiek Suriname is Olland te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken !!!
  Handen af van Republiek Suriname !!!
  TOS = TROTS OP SURINAME !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 20. Het hele economisch beleid van opbouw in nedland is een leugen en altijd een leugen geweest.
  Niks en niemand kan op deze moment een positieve draai aan geven omdat het vast zit,het ned volk en de niet nederlandse worden leugens voorgeschoteld om hen in die matrix te houden.
  Nu word er over miljarden bezuiniging gesproken die volgend jaar in de wet ingevoerd gaat worden,verzekering word met 100 euro verhoogd,consumptie kosten worden verhoogd,geweld misdrijven neemt toe,jongeren die geen toekomst beeld hebben,dure staats bezoeken naar andere landen,geheime feesten door leden van de politieke partijen die miljoenen per jaar kosten,ext.
  Nu dat Suriname in opbouw fase is en met eigen krachten en hulp bronnen van het land een andere weg ingeslagen is,word er van alles door die ziekelijke mentaliteit van de Euroned landers van alles wat vies en vuil is richting Su geworpen om Su onstabiel te maken en om die opbouw te stagneren.
  Het Su regering onder leiding van pres Bouterse,zal stabieler worden als men de ingeslagen weg blijf behouden en zich niet laat misleiden door de negatieve lading vanuit Euroned land.
  Wat niet door Euroned land gewenst is,namelijk een zelf oplifment van Su en bevolking,het achterhalen van ons gestolen geschiedenis en de leugens ervan die zij verkondigd hebben,zal,met de tijd ingehaald worden,en zal hersteld worden waarvan in Su en de wereld bekend gemaakt zal worden wat voor rol deze ziekelijke Euroned landers met hun valse mentaliteit aan mentale,geestelijke,economische schade hebben aangericht in Su,,een schade die tot op heden merkbaar is.
  Nu dat wij die aangebrachte schade op eigen kracht herstellen,word er van alle kanten en vooral door ned land,beschuldiging richting Su geworpen,,dat bewijs het onmenselijk gedrocht van ned land richting Su en het slechte denk mentaliteit om te denken dat zij de baas zijn en ons kan breken wanneer zij willen,iets dat tot het verleden hoort.
  Nederland moet kunnen accepteren dat Su niet meer hun eigendom is en eigenlijk ook nooit geweest is,om die realiteit te accepteren is een last voor hen die zij niet kunnen verdragen of verwerken.


  Maak melding

 21. @BakraBasi, je hebt groot gelijk.

  =lackin, je moet je diep schamen met wat je zegt.

  =Ik weet zeker dat wanneer Nederland Suriname zou boycotten jij en je mannetjes het niet gaan voelen maar het hele land en volk.

  =Tot heden worden Nederlanders gevraagd om mee te helpen met werkzaamheden in Suriname.

  =Wat denk je van de schoolboeken die binnenkort aankomen in Suriname voor het onderwijs??


  Maak melding

 22. Wiep-Dingo
  ” Wie het laatst lacht , lacht het best ”
  Dat denkt gij maar !!!
  WIE HET LAATST LACHT , LACHT ALLEEN !!!
  Mot jij ff pecht hebben en door derden toch worden betrapt , wordt jij terstond voor gek verklaart !!!
  Bij ons is het samen lachen of samen huilen en natuurlijk niet te vergeten , HET feesten !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 23. Nederland kan Suriname wel degelijk helpen. Alleen op de door Lakhin genoemde gebieden (drugsbestrijding en criminal vraagt Suriname onder het Bouterse bewind geen steun. Reden: het Bouterse bewind onder aanvoering van de NDP hebben structureel last van een post-koloniaal syndroom. Elke handeling van Nederland ziet men als een poging tot inmenging in de binnenlandse aangelegenheden. Dit stokpaardje wordt dan ook veelvuldig gehanteerd door deze regering om haar eigen onvermogen te verdoezelen. Dat is ook de oorzaak van het feit dat ze geen hulp accepteren.


  Maak melding

 24. Sempa, een echt verstandige Minister van Buitenlandse Zaken zou op de nieuwe berichten uit Nederland over de betrokkenheid van de president bij narcoticazaken hebben gereageerd met: “Vol vertrouwen wacht de Surinaamse regering het verdere onderzoek af”. Of iets dergelijks.

  Trots alle mooie woorden over afstand nemen van het land aan de Noordzee enz. is de focus op NL nog nooit zo groot geweest. Met zijn onhandige en domme uitspraak maakt Lackin (en ook woordvoerder Limburg) het drama alleen maar groter en daarmee de schade voor ons geliefde land. Arm Suriname.


  Maak melding

 25. Nieuwsbron “De Ware Tijd”
  vandaag 18 sep.2012

  Geen verdachte

  Intussen is de naam ‘Bouta’ opgedoken in het strafonderzoek naar de van internationale drugshandel verdachte Nederlander Piet Wortel. Volgens de Nederlandse recherche die gesprekken van Wortel en medeverdachten heeft afgeluisterd, wordt in deze Desi Bouterse bedoeld. Allereerst moet worden vastgesteld, zegt Weski in een schriftelijke reactie aan de Ware Tijd, dat “de betreffende vermeende flarden tekst niet tot een separaat zaaksdossier, noch tot enigerlei verdachte hebben geleid”. Het Openbaar Ministerie zal naar zij veronderstelt ook bevestigen dat Bouterse geen verdachte is in deze zaak.

  De strafpleiter vermoedt dat de verdenkingen verband houden met het herzieningsverzoek dat ze nu voorbereidt. “Ik kan mij niet meer aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijke fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt ze


  Maak melding

 26. =Meneer Lackin even nog dit:::

  =Waarom heeft Bouterse een Nederlandse advocaat in de hand genomen????

  En lees dit even eneer Lackin:::

  =Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gaat zich inzetten voor verbetering van de patiëntenzorg in het St. Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo. De ziekenhuizen hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend die voor beiden veel mogelijkheden biedt.


  Maak melding

 27. Mevrouw Weski is een hele goede advocate en doet haar werk met alle inzet. Of Bouterse nu verdacht wordt of niet, feit is dat hij (hoeveel Bouta’s zijn er in Suriname?) en zijn zoon genoemd worden in de afgeluisterde gesprekken van de verdachte Piet Wortel. En het is natuurlijk niet voor het eerst dat Baas in verband wordt gebracht met verdovende middelen. De zaak is in handen van de justitie. Laten we maar eens rustig afwachten.


  Maak melding

 28. Hoe pijnlijk voor Suriname maar Suriname is voor de Nederlanders een gesloten boek.
  Ze halen vrijwel nooit het NOS-journaal. Laatstaan de voorpagina van de krant.


  Maak melding

 29. @Protocol:

  Weet je wat de taak van een advocaat is????

  Juist, ja de verdachte vrijpleiten.
  Ze is ook heel lang bezig de vorige veroordeling ongedaan te maken.
  Heeft ze succes geboekt??

  Zal dit de geplande bijeenkomst met de Eu negatief beïnvloeden, zijn vragen die men zich nu moet stellen.


  Maak melding

 30. NF sceptisch over coke-verhaal Bouterse

  Nieuwsbron “De Ware Tijd

  18/09/2012

  Paramaribo – In oppositiekringen wordt naar verluidt nogal sceptisch gereageerd op informatie uit Nederland als zou president Desi Bouterse betrokken zijn bij drugszaken. Zijn naam is opgedoken in het dossier in de drugszaak tegen de Nederlander Piet Wortel. VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing komt er ronduit voor uit. “Met enige reserve kijk ik naar deze informatie uit Nederland. Ik weet niet of het waar is. De man is eerder wel veroordeeld wegens drugshandel, maar Nederland heeft zelf een aantal dingen tegen hem moeten intrekken omdat ze niet klopten of niet bewezen konden worden. Dus dit nieuws laat me ook twijfelen”, zegt hij.


  Maak melding

 31. Het internationaal hof van justitie / het vredespaleis zit in Den Haag / Nederland.

  Hier worden alle grote, mondiale en internationale mensenrechtenschenders van de wereld berecht.

  En dan kan Nederland niet helpen op het gebied van mensenrechten?

  Lackin, yu k.


  Maak melding

 32. Troonrede meer symbolisch dan realiteit van het dagelijks leven Nederland.

  Als er massaal gespaard wordt door nederlanders en elke dag tientallen bedrijven sluiten en werknemers op straat komen te staan hoe verwacht men economische groei volgend jaar?

  De koopkracht in Nederland zal het komend jaar flink dalen onder consumenten in Nederland. Hoe verwwacht men dan economische groei. De werkloosheid blijft hetzelfde of zal zelfs toenemen terwijl nederlanders flink sparen om hun heil elders in de wereld te zoeken dan dat hun geld gaat naar de zuid-europese landen.
  De knip onder nederlanders wordt flink dichtgeknepen en zo blijft het voorlopig.


  Maak melding

 33. @Het Protocol,

  De Advocaat van Bouta probeert hem vrij te pleiten en dat is haar taak daar betaald Bouta haar ook voor.

  Echter zoals zij al stelt is er een telefoontap in welke de Naam Bouta en Dino voorkomt, nog niet bewezen is dat hiermee Bouta en Dino zoals wij die kennen worden bedoeld.
  Toch gek dat de minister van BuZa reageert als gebeten door een hond! of zie ik dat fout.
  Als minister van BuzZ kun je dan ook je mond houden.


  Maak melding

 34. Het Protocol,
  Voorlopig is het zo dat NL ondanks de economische crises waarin men verkeert toch in ruim voldoende mate kan zorgen voor haar eigen bevolking.

  Als nu de Surinaamse regering dat ook bewerkstelligd voor haar eigen volk (ons dus) dan hoeven wij niet te klagen.
  Voorlopig hoor ik alleen maar termen als economische groei (welke sterk afhankelijk is door stijgende prijzen) en goede rating’s door diverse rating buro’s (Suriname had voor juni 2010 al een goede rating en dito vooruitzichten.


  Maak melding

 35. De Post Koloniale Syndroom nemen bij de regering Bouterse extreme vormen aan. Achter iedere boom verschuilt de kolonisator Nederland. Het is makkelijk om iedere keer met het vingertje te wijzen, maar de waarheid gebied te zeggen dat Lackin zijn hand in eigen boezem moet steken. Deze schoothond zet zichzelf maar vooral Suriname voor schut.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIER PIER WORTEL VRIJ, NU !!!


  Maak melding

 36. De eerste advocaat van Bouterse, de heer mr Bram Moskowitz, haakte af omdat Bouterse weigerde het honorarium van deze advocaat te betalen. Inez Weski is een goede advocaat maar dat zegt nog niets. Het feit dat Bouterse nog geen verdachte is betekent niet dat hij geen rol heeft vervuld in deze zaak. Piet W. zal niet per toeval de naam van ´Bouta´ en ´Dino´ genoemd hebben. In het algemeen crimineel spraakgebruik weten we met zijn allen wie met´Bouta´ wordt bedoeld en ook de naam ´Dino´. Waar er rook is is er vuur!!!


  Maak melding

 37. Waste of time!

  Nooit gelezen over de theorie van een ‘Shock-effect’?

  Justitie van Nederland heeft geen bewijs, laat een shock-effect los en hoopt zo dat bepaalde groepen hierop reageren.Ik zie dit hier als een vorm van informatiewinning.

  Surineds, wij hebben hier in Nederland onze eigen problemen.Denk maar aan de regen van ontslagen, het niet kunnen vinden van een stageplek om zo te kunnen afstuderen enz, enz. Het zou beter op z’n plaats zijn geweest, als de autoriteiten in Nederland hiervan een shock-effect ontwikkelen. Of moeten wij het maar zelf doen?
  Srika


  Maak melding

 38. Hhahaahahaaa , ik moet echt heel hard lachen om die nonsense van paarse amnestie clubje.
  Iemand zegt dat Nederland onvoldoende krijgt voor mensenrechten en drugs bestrijding.
  Laten wij de feiten op een rij zetten.
  Een land waar het Internationale gerechtshof is gevestigd kan nooit een onvoldoende krijgen voor mensenrechten.
  Een land waar drugs criminelen achter slot en grendel word gesmeten , en waar en geen enkele lid van het parlement of de regering een strafblad heeft wat drugs en zware criminaliteit aangaat kan ook geen onvoldoende krijgen voor drugsbestrijding. Nederland Behoord tot één van de rijkste landen in de wereld dus houden jullie a.u.b op met die ongefundeerde onzin.
  Suriname is nu in handen van drugscriminelen die ontmaskert zijn, dat doet pijn bij die paarse ezels.
  Wat mij opvalt aan de reactie uit suriname is dat gelijk hun zwart witten doctrine uit de kast halen.


  Maak melding

 39. Nederland kan Suriname niet helpen met de vakken mensenrechten en drugsbestrijding, dus gaat Suriname op bijles bij de hoogleraren Hugo Rafael Chávez Frías en Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.


  Maak melding

 40. Surinaamse politici zouden een toontje lager mogen zingen en zich vooral moeten concentreren op het oplossen van de enorme problemen in Suriname zelf.De uitspraken dat het in Suriname beter gaat dan in Nederland is grote onzin.Er heerst enorme armoede onder de bevolking van Suriname en bij de geringste regenbui lopen heel veel straten onder water. De criminaliteit is enorm en er heerst wetteloosheid omdat eigendommen van hardwerkende burgers op barbaarse wijze wordt afgepakt.Wie onvoldoende geld heeft voor medische behandeling krijgt 4e rangsbehandeling. Drugsgebruik onder tieners is enorm toegenomen en normen en waarden waar Surinamers vroeger trots op waren zijn in verval geraakt.


  Maak melding

 41. diana mie goe doe ik neem het je niet kwalijk je weet niet beter en je bent afhangkelijk van nederland maar wat deze man zegt stas ik honderd procent achter hem .suriname onder de regering bouterse is de juiste weg .blijf jij maar afghangkelijk van nederland .nederland heeft grote economische problemen en jij ik betalen het gelag .ik ben blij dat su een beetje vooruit gaat ,handen uit de mouwen ,jullie met name surinaamse nederlanders blijven maar comentaar leveren terwijl ze niet weten wat er gebeurt in su .auwehoeren kunnen ze goed handen uit de mouwen ho maar .de meeste mensen op dit forum die klagen zijn de niets nutters ,ze zitten maar werken ho maar .
  zelfs nederland ziet ons gaan dan komern met deze economische toestand waarin wij zitten .suriname gaat vooruit al woon ik niet in su .ik zie de vooruitgang dan toen vene aan de macht was .en al was vene aan de macht toch zou ik blij zijn dat het land vooruit zou komen .ik geloof niet dat nederland een goeie toekomst meer gaat kennen economisch ,de landen die vooruit gaan komen zijn de zuidamerikaanse landen en de aziatische landen ,suriname gaat er bij horen onder deze regering heb ik sterk het geloof in .klinkt bespottelijk voor sommigen maar heb er geloof in .


  Maak melding

 42. Lackin moet wel de enige zijn inclusief de paarse kudde, die geen weet hebben dat MENSENRECHTEN en Drugsmokkel, vakken zijn waarin hun paarse ,verlepte koning , bouta de crimineel,Kampioen is.
  Weg met bouta,weg met hem!


  Maak melding

 43. @Patrong
  Tja ik zou geen moordenaar als president willen hebben ,Never!
  Wat ben je toch een voorbeeldsfiguur voor de overige criminelen die nog aan de macht moeten grijpen en Suriname naar de moer zullen helpen.Misschien ben je hier bezig reclame voor je zelve te maken,misschien is Santo boma je huis…home sweet home….


  Maak melding

 44. @@@ray
  wij zitten in holland en wij allemaal die nederland hebben gekozen voor een beter leven zijn ons land gewoon ontvlucht .ik hoor er ook bij ,en het is makkelijk praten als je aan de zijlijn staat en dat doen wij .holland is bezig met een vuile politiek en daar doe ik niet aan mee .en verder wil ik velen mee geven dat ik niet om deze regering nederland heb gekozen maar om de voorgaande regeringen ver voor bouterse .ik ben naar suriname gegeaan en heb toch vooruitgang gezien ,als het nou een gedeelte door vene of bouterse komt doet voor mij niet toe .in iedergeval zet deze regering met bouterse voorop het beleidt dan voort het is en blijven surinamers .sommigen hier gunnen bouterse niets maar jij en andere surinamers hoeven bouterse niet te gunnen ,ik als nederlandse surinamer gun het hem wel ,dat hij suriname vooruit helpt ik wil niet terug kijken en ik gun die nederlander niet om suriname tot de bedelstaf te maken .ook vele surinaamse nederlanders doen aan mee maar velen doen er ook niet aan mee waarvan ik ook een van ben .ik wil niet dat nederland zich mee bemoeit ,het gaat prima met su ik ben er geweest .
  als jij bouterse een moordenaar roept wat is nederland dan ..de vijand van een neger is een neger zelfe .nederland heeft zoveel gedaan maar je hemelt nederland op .waarom zeg je niet dat nederland de oorzaak is van die staats greep .zij hebben de aanzet gegeven en ook aan brunswijk nu wassen deze nederlanders hun handen schoon ik doe daar niet aan mee .hopelijk is bouterse de oplossing voor suriname hij heeft mijn steun .


  Maak melding

 45. @patrong,

  je hebt gelijk Nederland wast zijn handen in onschuld.
  Nederland was de oorzaak van de coupe en Nederland is de oorzaak van Bosje.

  Nu willen wij het zelf doen, moet je dat dan willen met Bouta? het was diezelfde Bouta die zich voor het karretje liet spannen door Nederland en waarom! juist ja om er zelf beter van te worden.

  Jij woont in Nederland dus als je naar Suriname komt zie je wel de goede dingen die, maar als jij Surinamer bent en geen geld hebt dan is het toch treurig dat je een 4e klasse ziekenhuis behandeling krijgt?

  Maar goed waar het om gaat is dat Bouta wederom in verband word gebracht met drugs.
  En in Nederland zeggen ze tegen jou en je kinderen kijk hij en zijn kinderen doen in drugs.
  Als jij dat wilt dan vind ik dat Prima


  Maak melding

 46. 18 sept.2012

  @Kamper,

  Waar woon je? In Suriname of in Nederland?

  Indien in Nederland, de volgende informatie.

  Ben jij op de hoogte dat ongeveer 80% van de Surineds nooit meer teruggaan naar Suriname om daar te gaan wonen?
  Ben jij op de hoogte dat armoede, door ontslag enz., onder de Surineds hier in Nederland toeneemt?
  Ben je op de hoogte dat meer dan 30% van de jonge Surineds hier in Nederland geen werk kan vinden of zeer onregelmatig werk vindt.
  Ben jij op de hoogte dat zogenaamde Surineds die hier in Nederland in de politiek zitten, z.g. politieke leiders, alleen maar hun eigen belang dienen.
  Ben jij op de hoogte dat Surineds voor de autochtoon Suriname en haar mensen letterlijk neerhalen, maar thuis, achter hun eigen deur, het uithuilen dat ze door diezelfde autochtoon niet geaccepteerd worden.

  Laten wij het ook hebben over de problemen in Nederland en niet onderkruiperig blijven doen.
  Srika


  Maak melding

 47. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 48. Ohhhh!En nu pas valt het kwartje,……. waarom de maatregel,dat het TOERISME vanaf een bepaald moment direct onder SUPERVISIE van de president zou vallen.
  Vanaf nu zou DNA beter doen om 100% controle op de toeristen uit het binnenland toe te passen!


  Maak melding

 49. jullie surinamer klagen klagen en nog eens klagen ,gaan jullie terug en je land opbouwen inplaats comentaar leveren .sommigen hebben een uitkering anderen werken ,maar als je van je land houdt blijf je niet steeds comentaar te leveren ,wij nederlanders hebben ons land opgebouwd met werken en zuinig omgaan .doen jullie dat ook ,niet steeds klagen daar koop je niets voor


  Maak melding

 50. Protocol,

  Besef je wel dat wij Surinamers op dit moment worden uitgelachen.

  Je roept een hoop maar verteld heel weinig net als die grote leider van je.
  Wie heel erg stil is en blijjkbaar zijn eigen volk niet te woord wil staan.

  Ja de Grote Lijder


  Maak melding

 51. Het gaat goed met Suriname.
  1 liter benzine 5 srd
  Prijs lokale kip 10 tot 15 % de lucht in
  Vee voer prijs met 10 % de lucht
  het gaat goed in Suriname maar de bevolking merkt daar geen moer van, zo goed gaat het in Suriname.


  Maak melding

 52. Jolanda,
  De grootste klagers zijn Nederlanders dus hou je kop meid. Als jij een echte Hollander bent dan ben jij een echte domme Hollander, waar staat het geschreven dat alleen bepaalde mensen hun mening mogen verkondigen.
  Je lijkt Romney wel.
  Toen de Nederlander hun schouders onder de opbouw van hun land zette hadden zei goede regeerders met normen en waarden.


  Maak melding

 53. De negatievelingen en zwakzinnigen hebben weer zuurstof gekregen van Nederland.

  Ik hoor ze zelf vanachter mijn PC ademhalen, happen naar dat beetje lucht.

  Gaan jullie je gang, niets aan de hand. Dit zijn wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers al gewoon, nederland is al 30 jaar bezig en toch werd de grootste volksleider die Suriname ooit heeft gekend President.

  Gelukkig dat mijn President ook deze lage aanval op zijn persoonlijkheid negeert, niet op reageren is het devies, totaal onbelangrijk.

  Gepaste reactie van onze Ministter van Buitenlandse zaken, reken maar dat de aanvallen in alle hevigheid zullen toenemen.

  Amerika en Frankrijk geven complimentjes, Cina en Brazilie staan aan de voordeur, Canada is bezig met Goud en waar staat Nederland aan de zijlijn, geloof me dat deze VOC gasten dat niet leuk vinden. Ze willen graag hun ambassadeur terugsturen maar kunnen dat niet zonder gezichtverlies, dus vandaar de aanval vooruit. Maar no spang, un ne seki en un ne frede.

  We waarachtige en vaderlandslievende Surinamers gaan gestaag verder met deze Grote Leider om het land te ontwikkelen, niets en niemand zal ons in de weg staan.

  Un tranga.

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 54. @jolanda
  Doe nou niet zo dom!
  Al hou je van je land mag je toch wel commentaar leveren op de dingen die volgens jou niet goed gaan?
  Alleen dwazen houden van hun land en leveren,waar nodig,geen kritiek op!Tot welke categorie hoor jij?
  Hoor je bij de dwazen,die hun vuil onder de vloermat vegen of hoor je bij de normale eerlijke mensen?


  Maak melding

 55. Kamper jij wordt uitgelachen, maar dat heeft meer met je domheid te maken.

  Nederlanders hebben gasten als jou altijd uitgelachen, omdat jullie nog stommer zijn dan een ezel achterste, geen enkel respect of waardigheid hebben jullie soort in je mars, hoe wil je niet uitgelachen worden.


  Maak melding

 56. He Half kwartje was jij er ook weer?

  Dat jij mij uitlacht doet me deugd.
  Ik wil niks en heb niks met jou.

  Dat jij je grote lijder aanhangt en toestemt in zijn actie’s dat maakt jou erg slim.
  Bouta jouw vriend is een crimineel je minister van BuZa verteld niets en dan kom jij hier op het forum omdat je lang hebt moeten nadenken over wat je moet zeggen op het nieuws dat jouw grote lijder fout was en fout blijft.

  of kon je niks vinden om te kopie pasten.


  Maak melding

 57. Afu idd,

  Canada is bezig met het goud en waar gaat het grote geld naartoe?
  Juist Canada je bent echt te dom om te poepen je kont af te vegen en je broek omhoog te trekken.


  Maak melding

 58. Ach ja Als Lakin geen recatie geeft dan vliegt hij eruit.Hij weet dondersgoed dat DRUGS en Mensenrechten lust van Bouta is
  Bouta hoort achter de tralies in Scheveningsche gevangenis
  Lang leven Bouta daar
  Dan zou Suriname een zwarte bladzijde minder hebben


  Maak melding

 59. Winston Lackin,Nederland zou Suriname wel met mensen rechten kunnen helpen.
  Even een paar feiten noemen.
  1.Ze hebben nooit hun eigen mensen (zonder een gerechterlijk proces en/of standrechterlijk) geexcecuteerd.
  2.Van binnen uit worden ze door eigen mensen ter verantwoording geroepen en zoveel mogelijk verantwoordelijk gesteld voor hun wandaden!
  3.Nabestaanden wordt voor de geleden schade alsnog een bedrag uitgekeerd.
  4.Ze maken nog steeds jacht op alle levende Nederlandse oorlogsmisdadigers uit WO-II.
  (Waar zij zich ook ter wereld moge bevinden).
  5.Zij stellen hun poorten open voor oorlogsvluchtelingen c.q. asielzoekers.
  en ga zo maar door!


  Maak melding

 60. Kamper opereert onder verschillende schuilnamen op dit forum!Raaqk je niet in de war met al die namen???
  Even vanaf nu onderzoeken welke schuilnamen het allemaal zijn!


  Maak melding

 61. We kunnen lakei heel goed helpen.

  Voorstel, 500% controle voor alle Surinamers, Surinaamse containers en dozen.
  Uitkleden, door de scan, bukken, het hele rataplan.
  Klaar met dat gezeik.

  Suriname is maar een doorvoer haven.
  Ik denk dat bouta (die ene van het wortel-bandje) flipt, als we zijn handel stopzetten.

  Ik ga pas na 2015 terug, dus…


  Maak melding

 62. @bouta (oom dee) in scheveningche gevangenis…alias tralies, mijn schoen neus een natte droom van al die
  hitlers nakomelingen in nl,en die red cap die mee denken
  met hun hitler nakomertjes,..可以 把 它 写 下来 吗?
  Ke yi bat een xie xia lai ma?….wildersssssssss…
  i love su woon en werk………


  Maak melding

 63. Nederland is een van de grootste mensenrechtenschenders ter wereld, Suriname zouden ze inderdaad niet mee kunnen helpen.

  Wat ze Suriname wel kunnen leren, is hoe ze ezels zoals de meeste van het gespuis hier op waterkant kunnen manipuleren.


  Maak melding

 64. Wat mijn stoort op waterkant zijn de Surinamers die de kant van Nederland kiezen, Nederland had al voor de verkiezing de Surinaamse volk bedreigd dat als ze Bouterse kiezen als president dat de banden met Nederland zou worden beëindigd. Vanaf dag 1 dat Bouterse president was lobbyde Nederland in het buitenland om Suriname internationaal te isoleren. Ik ben een Surinamer en respecteert de keuze van mijn landgenoten, Nederland moet zich niet bemoeien met Surinaamse zaken want ze zijn heus niet heilig. Enkel voorbeelden van zijn 1:de oorlog tegen Indonesië de Indonesische bevolking vocht voor hun vrijheid en werden afgeslacht door Nederland maar uit eindelijk hebben ze gewonnen. 2: De slaven handel Nederland was de ruggengraat van de slavenhandel ze bouwden de schepen en hielpen mee met het vervoeren van de Afrikaanse slaven voor goud, Surinaamse en Nederlandse onderzoekers hebben een verslag van gemaakt maar nog steeds ontkend Nederland want ze willen geen SCHADECLAIM aan hun broek. 3: Nederland was een cocaïneland ze hadden een cocaïne staatsbedrijf in Amsterdam en exporteerde cocaïne wereldwijd. Zie link als bewijs. https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandsche_Coca%C3%AFnefabriek
  http://www.vice.com/nl/read/de-nederlandse-cocainefabriek-0000030-v6n11

  volgens de Amerikaanse politie is Nederland de grootset XTC exporteur te wereld maar vind je dat gek van cocaïne naar XTC is slechts een kleine stap. Nederland noemt Suriname een cocaïne misschien moet Suriname in Nederlandse voetsporen treden en een cocaïnefabriek openen met de naam KLEINE NEDERLAND. Mijn advies voor de Surinamers op waterkant wanneer jij Bouterse aanvalt in de naam van Nederland dan ben je een landverrader want hij is de staatshoofd van Suriname ook al vind je dat niet leuk. KRITIEK op Bouterse binnenlandse Beleid macht maar nooit Nederland bijstaan en de staatshoofd van je land aanvallen. Nederland is geen heilig boontje dat zijn ze nooit geweest, ze zijn de grootste HYPOCRIETEN in de wereld!!


  Maak melding

 65. Hahahahaha!Kamper wanneer ga jij ook kamperen(zonder Esmerald natuurlijk,want die is net terug van een heel lange vakantie)! 😉 😉 😉 😉 😉 Maar die kon ondanks haar afwezigheid jouw functioneren al van op een afstand goed volgen!Raar!


  Maak melding

 66. Beste Kondremangs,
  Lakei nr 1 heeft weer gesproken….blablabla(soso nonsens)……straks komt die andere weer praten(Limbo Bimbo)….dan hebben hun werk weer gedaan:
  VERDEDIGEN VAN DiDiBrie himself!!!!
  TIME WILL TELL,KONDREMANGS!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 67. @R!@O
  Sjuuuuuuut!No tak toemsie tranga!Dat hadden de aanhangers van Noriega,Sadam cum suis,de zoon van Ghadaffie cum suis,Taylor etc. ook gedacht!
  Dat van de zoon van Obiang is a.s.
  Dus no bar so tranga!!!!


  Maak melding

 68. Wat deze hielenlikker van lackin niet allemaal voor rotzooi uitkraamt om zijn baas schoon te praten, en allemaal om zijn eigen positie veilig te stellen, wat een griezel.


  Maak melding

 69. @@@@kamper en ray
  ik ben een surinederlander maar laat mij niet zo goedkoop beetnemen door nie nederlander .
  op die die beschuldigingen die er geuit zijn op bouterse plaats ik een vraagteken ze houden geen enkele stand voor geen enkel rechter .het zijn de zwakzinnigen die het willen en gaan geloven ,mij kunnen ze niet voor de gek houden .ik ben een surinamer met nederlandse nationaliteit en ik respekteer de gekozen regering in su .zoals vene altijd heb gerespekteer zo ga ik deze president ook respekterenn .hij is door het surinaamse volk gekozen en het zijn niet nederland die beplaat en sommige surinedlanders .vene heeft een goed ecnomie achtergelaten maar het volk zag waarschijnlijk toch gebreken in hem dus moest hij het veld ruimen .
  aangekomen is de huidige president bouterse en ik vindt dat het goed gaat in su ,ik ben er geweest en heb een stuk grond gekocht verder kan ik alleen maar hopen dat het de goede kant opgaat en dat er geen vreemde krachten proberen dat land te destabiliseren .toch zeg ik dat er afgunst is .
  suriname is een ontwikkelings land die opgebouwd moet worden en ik weet dat nederland bouterse een doorn in het oog is ,ik heb geen stemrecht maar nederland nog minder moet zich mee bemoeien en ook de suri nederlanders niet .klagen kunnen ze maar de mensen in suriname weten wel beter .vene heeft redelijk goed werk gelevert toen hij aan de macht was maar deze regering presteert ook een eerlijk mens kan dat zien .de wereld bank en de financiele instellingen in de wereld weten dat ook .denk niet dat nederland dat niet weet ..maar de goede dingen van deze regering komen niet naar boven het moeten de negatieve dingen zijn en dat heb ik al jaren door .holland hou de mensen voor de gek die een hekel hebben aan deze regering maar niet de mensen in su en de mensen die er heen zijn gegaan en zien wat er gebeurt .sommigen hier op deze forum proberen mensen tot andere gedachten te brengen maar ja je moet ze in hun waarden laten .
  mij gaat het erom ,vene of bouta maakt mij niets uit het land mijn land suriname moet vooruit en ik zeg dat su vooruit gaat .de mensen die dat niet willen inzien zijn de mensen die een hekel hebben op de huidige regering holland beinvloed ze ,ze denken nog steeds aan sinterklaas bouterse heeft mijn steun .
  i


  Maak melding

 70. @jolanda, onze wannabee Nederlandse.

  Doe effe normaal joh!
  Integendeel vind ik dat wij perfect zijn geïntegreerd.
  We kennen goed klagen, hebben we geleerd tijdens onze inburgeringscursus.

  Ben net terug van het Binnenhof.
  In de regen heb ik lopen zwaaien met mijn oranje vlaggetje en dan krijg je dit.

  Wij gaan nog niet naar huis, nog lang niet, nog lang niet…

  Eureka…., we gaan ook een Kevin uit Klaaskreek voor je zoeken.
  Die houd je wel ‘zoet’.


  Maak melding

 71. @medusa

  Oom dee weet teveel van die witte mannen dus a koemacooisie o opo dang ala tiengie o kaa doro
  a wit mang no lauw foe tik oom dee…paniek zaaien
  dat na tata…..i love su woon en werk…


  Maak melding

 72. @Medusa.

  Meisje Medusa, doe niet zo vervelend.
  Binnen 1 week had ik al door dat Kamper aan de goede kant staat.

  Nee wacht, nog beter.
  Ik heb een alert op mij Ipad, alle reacties van Kamper kon ik op de voet volgen.
  Wss ben ik Kamper zelf, want plotseling tijdens mijn afwezigheid is Kamper herrezen…

  Aaaiii, no mek a torie switie.
  We staan alle drie aan dezelfde kant.


  Maak melding

 73. @Medusa,

  sorry,ik bedoel meneer Medusa.
  Ik weet dat je vroeger picoletjes ‘kweekte’.
  Naar mijn weten doen suri-vrouwen dat niet 🙂

  Maar, ben jij geen Srika, want jullie zitten beiden in het Hollandse Onderwijs.
  Mie gado mss ben je een ex-leraar, whahahahahaha.


  Maak melding

 74. @Esmerald
  Indien jouw vader,echtgenoot of zoon picoletjes thuis kweekt/heeft gekweekt kom je er niet onderuit ook van die prachtige zangvogel te leren/houden of je nou van het vrouwelijk geslacht bent of niet!
  Vraag dat maar aan midete!
  Die heeft laatst nog dmv een zeer toepasselijke metafoor op een geestige manier zijn zegje gedaan!
  Niet waar midete?

  En over het onderwijs gesproken?
  Ik weet heeeeeel veel van het onderwijs af,maar heb er niet direct mee te maken.Ik heb meer met onderwijzers en docenten te maken.Maar hoe en waarover hou ik toch een beetje voor mezelf!
  Wat geen geheim is:”Ik ben totaal geen Srika”!
  Hoe kom je erbij????


  Maak melding

 75. @Medusa.

  Oke, dan was mijn intuïtie toch goed, meisje medusa :).

  Yep, heb dat gelezen, de metafoor van midete, vandaar.

  Beetje onderwijs trekjes net als meneer srika, vandaar.

  Je bent toch niet zijn secretaresse 🙂

  oke oke geintje.


  Maak melding

 76. @Esmerald.
  Ik weel niet of jouw intuitie je uit de brand heeft geholpen.
  Er staat:”of je nou van het vrouwelijk geslacht bent of niet”!
  Volgens mij wordt hier in het midden gelaten onder welk geslacht ik mij heb geschaard.
  Maar noem mij zoals je wil 😉 !
  Men denkt vaak ook dat anna_z tot het vrouwelijk geslacht behoort,terwijl hij/zij het zelfs nooit heeft laten doorschemeren!En secretaresse?Hahahaha,nee,nee nee,nee helemaal niet in die richting zoeken!Succes!


  Maak melding

 77. Thanks,@MEDUSA,
  Ik had ,voordat de grote vakantie begon, een job te doen, waar ik een eed voor had afgelegd: n.l zorgen dat er zoveel mogelijk Mulo leerlingen van mijn school zouden slagen cq overgaan. En dat is grotendeels gelukt. Dus had ik een welverdiende vakantie en begin weer op 1 october om te proberen de Surinaamse jeugd op het RECHTE pad te houden en dat ze zich niet blindstaren op de VERKEERDE rollmodels, die Suriname helaas opnieuw naar de afgrond zullen leiden……
  Maar inderdaad mi doro baka en zal door blijven gaan om de situatie hier KRITISCH te blijven volgen.
  We zien hetzelfde liedje zich steeds afspelen….die lp is grijs gedraaid vanaf 1980:eerst een DICTATUUR in al zijn facetten en nu een zg DEMOCRATIE met DICTATORIALE facetten.DiDiBrie en co hebben het land veranderd in een DEMOCRATUUR……….
  Maar zoals ik altijd heb gezegd:
  TIME WILL TELL, KONDREMANG!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 78. ai bouta mie mang wij het surinaamse volk weten wel beter .laat maar praten wij zijn in suriname op de goede weg de weg van voorspoed weg van voouitgang .
  saafsavrie beetje bij beetje naderen wij onze doel het economische doel waar het surinaamse volk kan zeggen wij hebben onze doelstellingen gehaalt zonder hulp van die bakra bassie zonder hulp van die kolonisator die nog steeds denkt dat zij het voor het zegggen hebben in su …ik begrijp wel dat die surinederlanders ja moeten knikken wat die ollanders zeggen vanwege dat brood die ze van die ollanders eten …men zegt wiens brood men eet wiens woord men spreekt en dat gebeurt met die redimusus …ik heb ze altijd voor die redimusus uitgemaakt en een ander woord heeft deze pero niet .ze dromen om deze regering klein te krijgen maar ze komen bedrogen uit .
  suriname staat niet niet onder venitiaan het staat onder desi delano bouterse de sterke man van suriname .
  hij is de wettig gekozen president die niet door redimusus of olland gekozen zijn maar door mensen als pero en het surinaamse volk .olland kan zeggen wat ze wil het is bewezen dat ze hoog van de toren blazen allemaal gebakken lucht .


  Maak melding

 79. Luisterd en huiver Medusa,
  Ik ben Kamper heb geen bijnamen nodig om mijn standpunten hier te vertolken.
  Recht voor zijn raap en soms erg direct.
  Groetjes Kamper


  Maak melding

 80. 18 sept.2012

  Beste Esmerald,

  Ik weet dat Srika voor jou een obsessie aan het worden is.Ik denk dat Srika de enige is, die al ruim zes jaren op dit forum dezelfde naam gebruikt en consequent blijft in zijn manier van reageren.

  Een Srika, vanuit de surinaamse situatie bekeken, vind je zowel in zeewater, brakwater of zoetwater. Of tussen de parwabossen, of moko-moko. In helderwater, troebelwater of gekleurd water. Kort gezegd, Srika kan je overal tegenkomen en komt dus ook overal voor en weet dus veel.

  En jij komt Srika weleens tegen. Maar jij weet dat niet. Als ik naar oude foto’s van je kijkt en terugdenkt hoe jij van de surinaamse natuur houdt, denk maar aan een plaats langs de Suriname rivier, hoop ik alleen maar dat jouw obsessie verder zal toenemen.

  Maar waarom wil jij zo indringend weten wie Srika toch echt is? Iemand die zich zo bezighoudt met Srika, heeft toch een obsessie voor Srika.

  Is het misschien mijn consequente manier van reageren op dit forum – geen scheldwoorden, respect naar de ander toe, een met feiten omklede benadering – die jij in je zelve niet direct terug ziet maar wel probeert te internaliseren via Srika?

  In al die jaren die jij op dit forum onder de naam Esmerald reageert, heb ik toch,te vaak, diepe wonden in je ziel leren ontdekken. Deze wonden wil jij niet laten genezen en jij denkt zo terug te kunnen vechten tegen wat je in Suriname is aangedaan.
  Laat jouw wonden genezen tot littekens en pas dan wordt de pijn dragelijker en kan je een rationelere mens worden in je denken en doen.

  Ik denk te weten hoe jij hierop zal reageren en geef direct op een punt al het antwoord.
  ‘Ik ben tussen de familie Daal opgegroeid en heb wekelijks toch een of enkele Daals bij mij op bezoek.’

  Je hebt nu weer een puzzelstuk in handen, wie mogelijk Srika is.

  Noem mij maar ‘de onderwijzer’. Maar Esmerald, jij zit toch ook dicht bij het onderwijs? Hoe staat het met je wiskunde?

  De volgende keer reageer ik weer normaal inhoudelijk op de ingebrachte items op dit forum.

  Hoeveel minpunten krijg ik hiervoor, Esmerald? Niet doen, want jij weet innerlijk dat Srika steeds gelijk heeft. Laat anderen maar minpunten geven! Hiermee bevestigen zij alleen hun onmacht om mijn reactie op dit forum onderuit te halen.

  Esmerald, wij blijven in contact.
  Srika


  Maak melding

 81. lang leve bouta, hoe meer shit july op hem gooien hoe populairder hy word. haha. ik denk dat nederland beter in zijn eigen bilgat moet gaan piepen, want is het niet de kroonprins en kroonh..r poseren met piet w. wie waren de wreedste slavenhandelaren? dus over mensen rechten schendingen is nederland #1 op de wereld ranglyst. dankzy drugs is de nederlandse economie stabiel……….


  Maak melding

 82. Nieuwsbron:dwt19-09-2012

  Paramaribo – In NDP-kringen wordt verwacht dat het strafvonnis tegen partijleider Bouterse zal worden vernietigd door de Hoge Raad in Nederland. Zijn advocaat gaat bij het hooggerechtshof een verzoek indienen om de veroordeling uit 1999 wegens drugshandel ongedaan te maken. Hij kreeg een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd. Het is overigens de derde keer dat Bouterse om herziening van de uitspraak gaat vragen.

  In maart 2003 was een herzieningsverzoek al verworpen gevolgd door een tweede afwijzing in januari 2006. De Hoge Raad had in januari 2006 de aanvraag afgewezen, omdat die van mening was dat de aangevoerde feiten en omstandigheden onvoldoende waren om deze zaak opnieuw te behandelen.

  Ontlastend materiaal

  Advocaat Inez Weski denkt deze keer succes te zullen hebben. Over het verzoek dat ze momenteel voorbereidt, laat ze weinig los. “In antwoord op uw vraag kan ik u meedelen dat ik inderdaad in een vergevorderd stadium ben met betrekking tot het indienen van een nieuw herzieningsverzoek en daartoe een grote hoeveelheid naar mijn mening zeer vergaande onderbouwing zal kunnen benoemen.”

  NDP-assembleelid Rashied Doekhie verkeert al bijna in hoera-stemming. Volgens hem zijn de aantijgingen op grond waarvan Bouterse in de Stellendam-zaak is veroordeeld “uit de lucht gegrepen”. Kroongetuige Patrick van Loon zou op basis van afspraken met het Openbaar Ministerie in Nederland leugens hebben verteld. Doekhie beweert dat de afgelopen jaren nog meer voor Bouterse ontlastend materiaal is komen bovendrijven.

  Gronden

  In 2005 voerde advocaat Weski twee gronden aan om het vonnis tegen haar cliënt te vernietigen. De eerste grond komt erop neer dat uit nieuw bekend geworden feiten zou blijken dat het OM in de strafzaak ernstig was tekortgeschoten. Het hof had volgens haar geen volledige opening van zaken gekregen over de met kroongetuige Van Loon getroffen overeenkomst. Daaruit zou kunnen zijn gebleken dat de tegen Bouterse door hem afgelegde verklaringen leugens waren.

  De tweede grond berust op een op 2 mei 2005 afgelegde verklaring van de eigenaar van het schip waarmee het drugstransport zou hebben plaatsgevonden. Deze verklaring houdt in dat Van Loon in 1998 tegenover de eigenaar al had laten doorschemeren dat hij een belastende verklaring tegen de NDP-leider zou afleggen om justitie een plezier te doen. In ruil daarvoor zou de kroongetuige strafvermindering krijgen in een andere zaak waarvoor hij vastzat. Volgens de booteigenaar had Bouterse niets met die zaak te maken omdat Van Loon hem dat zelf had gezegd.-.


  Maak melding

 83. R!@O
  @medusa

  Oom dee weet teveel van die witte mannen dus a koemacooisie o opo dang ala tiengie o kaa doro
  a wit mang no lauw foe tik oom dee…paniek zaaien
  dat na tata…..i love su woon en werk…

  Vene:Dit hoor ik al jaren.Ik vraag me af wanneer die koemacooisie een keer open gaat.Misschien als bouta dood is?
  Of bestaat er helemaal geen koemacooisie?


  Maak melding

 84. @Srika 00:29 uur,

  Jeetje man metre, ik zie dat je een zware nacht 8ter de rug hebt. Over obsessie gesproken.

  Een zakelijke reactie, want U kunt duidelijk niet tss de regels door lezen:

  -Esmerald doet U wss aan een oud liefje denken, wss even brutaal, helaas, kan niet vanwege de generation-gap.

  -Foto’s ken je nooit hebben, vanwege generation- gap. En als
  je ze hebt, dan is het strafbaar, foto’s van kindjes is strafbaar.

  -Esmerald heeft geen oud zeer over suri. Sommige mensen vinden het spannend om de wijde wereld in te trekken, idem dito. Vleugels uit slaan heet dat.
  -Suriname rivier was wss je oude liefde niet ikke, whahahaha
  -De fam die je hierboven noemt ken ik niet, wel vrienden van vrienden en andere generatie.
  -Ik heb niets met het onderwijs, bloedhekel aan betuttelende vingertjes.
  – mijn enige link met wiskunde is oom Runaldo,
  (plantage-oom). Oom Runaldo is buren van mijn ouders.
  – Je hebt zelf aangegeven dat je studenten op weg helpt, vandaar de naam metre.

  Je maakt het verhaal spannender dan het is.

  Wel vertederend dat ik je doe denken aan je liefje van vroeger, whahahahahaha.

  Dag srika.


  Maak melding

 85. het was koren op de molen voor die redimusus .
  bouterse in drugs …die forum was vol vol vol .
  vraag ze wat ze hebben bereikt niets.
  ouwehoeren achter die pc meer niet .
  terwijl die ollander ze in die leugens heeft laten tuimelen gingen ze tekeer als krabben in een vat .
  ze hadden gedacht van …we faja ding bouta mang .hihihi oeng dong meer kan ik niet van maken .

  is wat die bakra bassie deed met die redimusus die moesten van de blanke meester de weggelopen slaven opsporen …en dat gebeurt weer alleen op de moderne manier .

  oeng kang doe sa oeng wanie bouta heeftde mandaa avn het surinaamse volk .hij is democratisch gekozen daarmee basta suri patriot .waarom respekteren ze rutte in olland hij heeft de verkiezingen toch gewonnen ,en de oppositie hoor je niet zeggen ze gaan rutte dood schieten ..suri patriot joe abie jaroesoe manierie en dat na tutsi dinkie dong afrikang dinkie oeng front habie ..fene heeft jullie niet goed opgevoed .hij heeft het zelfde gedaan met bouterse ..leer te aksepteren als je verloren hebt leg je daarbij neer ..vene mkan een mooi voorbeeld nemen van wilders en samson die rutte hebben gefeliciteert toen rutte die verkiezingen won …voorbeeld doet volgen ..het is breed uitgemeten op de tv in su ..nemen jullie surinederlanders een voorbeeld van samson en wilders .


  Maak melding

 86. Het is schandalig dat Waterkant selectief censureert op IP adres.

  Als ik onder normale naam op mijn thuis pc inlog duurt het dagen voordat mijn posting wordt geplaatst of wordt zonder reden helemaal niet geplaatst. Log ik in met andere pc vanuit het buitenland met mijn eigen naam – maar ander ip adres – wordt elke posting zonder vertraging direct geplaatst.

  Opvallend is dat alle pro NDP postings zonder problemen direct worden geplaatst

  Een kwalijke vorm van censuur dus.Waterkant onwaardig.

  Nu iedereen raden wie ik ben….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.