Groenten en fruit favoriet drugshandel Suriname

53

PARAMARIBO, 18 sep – Groenten en fruit vormen momenteel het geliefde transportvehikel bij drugshandelaren. Dit meldt de politie. Alleen al de afgelopen dagen zijn vier personen aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. In twee gevallen bleek het om lieden te gaan die drugs verstopt hadden in groenten en fruit. Het is de modus operandi van het moment.

Het team Bestrijding Internationale Drugssmokkel, Bid, is er ook helemaal op ingesteld. “Het smokkelen van drugs in groenten is een oude methode, die nu weer gebruikt wordt”, zegt politie-inspecteur Dennis Becker tegenover de Times of Suriname. Groenten en fruit moeten het nu doen volgens het roulatiemodel van de drugsbazen. Kennelijk zijn er te veel aanhoudingen verricht bij de vorige methode. Het Bid-team maakt ook nu flinke slagen.

Onlangs nog is een groentehandelaar aangehouden. De man had ruim zeven kilo cocaïne verstopt tussen zijn legale waar. Pas nog is een Nederlander aangehouden die zo’n vier kilogram cocaïne verborgen had tussen een partij citroenen, noten en wat groente. “Men schakelt telkens over naar een andere methode”, aldus Becker. Voor de politie maakt het intussen weinig uit. Eenheden zijn ingesteld op alle mogelijke smokkelmethoden.

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. @sra

  Ja wij gaan de fruit en groenten drugsmaffia hier opschonen en Nederland zal de drugskoning bouta voor ons opschonen en Suriname bevrijden van deze grootste,ellendige crimineel.
  Weg met bouta!


  Maak melding

 2. Ray

  Laat mij met rust,,ik had het over Su en niet nedland,,,of ben je soms niet goed aan jou hoofd.
  Jij blijf maar klagen over su en Bouterse waarom heb jij een hekel aan iemand die jou helemaal niks aangedaan heeft of aan jou bezitting beslag heeft gelegd;;jij klaagt over su mijn geboorte land,over ditjes en datjes,maar wat bereik jij ermee,,niks helemaal niks,,en als jij het het beter weet dan moet jij in su komen/gaan en het daar doen en niet in ned land achter jou pc zitten klagen.


  Maak melding

 3. De landen waar de drugs naartoe worden geexporteerd zouden veel meer kunnen doen aan preventie en voorlichting. Drugs bestaan net als alle andere goederen bij de gratie van vraag en aanbod.

  De mensen die hier worden gepakt zijn kleine spelers. Indirect verdient de Nederlandse economie ook aan de drugshandel omdat het verdiende geld ook in Nederland wordt uitgegeven. De paar kruimelsmokkelaars die via Zanderij smokkelen zijn maar een druppel op een hele gloeiende plaat.

  Daarnaast is Nederland een van de grootste exporteurs ter wereld van XTC, canabis en de kennis om deze producten te kweken en te vervaardigen. Suriname heeft misschien het imago maar in Nederland gebeurt er heel veel wat niet zo nadrukkelijk de pers haalt.

  Drugs zijn een mondiaal probleem en is van alle tijden. Zonder vraag geen aanbod.


  Maak melding

 4. groente en fruit produceerders moeten wakker worden.Uw product wordt er met de haren erbij gesleept. Moeten wij niet een keertje met zijn allen gaan betogen en daarbij zwaardere straffen eisen voor deze rotte appels.Moeten wij nog zaken doen met deze criminelen of zullen wij alleen zaken doen met “schone bedrijven”Er moet eigenlijk een bord geplaatst worden in de stad waarop namen van personen moet staan die de mensheid probeert te verzieken of te vernietigen middels hard drugs.


  Maak melding

 5. @SRA
  Op het moment dat iemand bouta , de crimineel aanhaalt begin je paars te zien
  En idioot, wat is er fout aan dat ook bouta de drugskoning en mensenrechteschender opgeschoont moet worden of gaat het bij jou alleen maar om de groente en fruit drugshandelaren op te schonen ,en bouta met rust laten.En wat bereik jij zogenaamde patriot door het op te nemen voor een wereldwijd gezochte crimineel!????! als bouta.Eentje die zijn land alleen kan verlaten met Amnestie op zijn kop gedrukt!Ben jij zo trots op zulke criminelen!!!??!
  Jij doet meer schade aan het land dan je denkt goed te doen door het steeds op ten nemen voor een crimineel als bouta.
  Weg met jou en weg met bouta!1


  Maak melding

 6. Hebzucht is wat deze handelaren in een wurggreep houdt.
  Denkt u dat ze te weinig verdienen? Maar toch gaan ze “gevulde” pomtayer,”gevulde” oker of “gevulde” boulanger exporteren.Deze mosdadigers zijn zo laag dat ze zelfs “gevulde”dochters en schoondochters op reis sturen.
  Deze rijke heren geven ons land en de landbouwers een slechte naam in de wereld.Wordt het geen tijd om hen levenslang op te sluiten?


  Maak melding

 7. Oh,dat was toch al vanaf de jaren 70 bekent,drugs in fruit en groenten verstoppen.ooit was er een hindoestaan die (woonde aan de nepveu-straat)in siroop blikje,s hasj had gesmokkeld,werd toen aangehouden door de, in suriname zeer bekende hafiz-khan,hoofd-afd,drugszaken.Later samen met de zeer jonge inspecteur brewster,die nu werkzaam is in amsterdam.Dus het is niet iets nieuws,want daarna werd er verschrikkelijk gesmokkelt in droge vis en warang-visie.toen waren de controles niet zo streng,vandaar suriname ook veel rijke-lui kent,die nu lopen te krijsen dat ze hard hebben gewerkt.Al die grote kasten van woningen,en kastelen,en maar gillen dat er voor hard is gewerkt.Jaloers ben ik niet ,maar wel diep teleurgesteld,dat het drugs -gedoe het land naar de afgrond brengt,en dat er nog steeds mensen zijn die er nog lovend over praten,anno 2012.


  Maak melding

 8. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 9. @vleermuis
  BRAVO!!!!!!GOED GEZIEN!!!
  EEN KLEINE RESTRICTIE:Dit was reeds in de beginjaren ’60 het geval.Maar toen werd er in kleine vertrouwelijke groepjes geopereerd.Dus daarom onbekend.
  Ik kom in kringen waar de toenmalige kinderen(nu volwassenen) er open en vrij over praten.
  Er werd bijvoorbeeld ‘ganya’ tussen tomaten geplant.Deze 2 planten toonden volgens de vertellers(sters) althans voor de leek heel veel gelijkenis.


  Maak melding

 10. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 11. @ ray,
  Jij heb gelijkt, hij reageert alsof het zijn vader is die idioot. Hij zegt je moet geen hekel hebben aan iemand die jou niet heeft gedaan, wat een geweldige hypocriet is die sra. Die hele Bid team zijn een stelletje poesen die op melkpoeder moeten letten.
  sra, iedere Surinamer heeft recht om een mening te hebben over de gang van zaken in zijn land.
  De paarse moordenaars aanbidders denken dat Suriname hun bezit is .


  Maak melding

 12. In Nederland Bleiswijk/ Marokko/Spanje worden al die Su producten zelf geteelt! waarom uit SU importeren in Nedl.?????? Zelfs Nederlanders telen tegewoordig uit hun eigen Tuinen.


  Maak melding

 13. Protocol,
  Eens een criminele moordenaar altijd een criminele moordenaar.
  Wikkileaks liegt
  Nederland liegt.
  Brazilie liegt.
  TV GLOBO liegt
  Miami liegt
  Protocol je maakt jou zelf belachelijk met die onzin van jou .


  Maak melding

 14. Hoe dom moet je zijn om drugs in groente en fruit te smokkelen, zo doorzichtig, terwijl Surinaams fruit en groente overal verkrijgbaar is in Nederland.


  Maak melding

 15. ray

  Valse hater.

  loop niet rood van de woede hoor,want dat is niet goed voor jou hart.

  Luister no jongen”;’naar mijn mening praat jij zomar zonder enige bewijs van jou kant naar mij of Bouterse,en trouwens waarom betrek jij mij er bij.
  Jou negatieve lading van een mening der dwazen,intreseert mij niet,nogmaals”heeft Bouterse jou iets vekeerd aan gedaan?neen,,ik heb jou toch niet om jou mening gevraagd,,,of ben jij in een shok om te weten dat ik niet met jou mee denkt om mijn land en president en mijn landgenoten in een negatieve daglicht te zetten,,,dat zal jou of wie dan ook nooit lukken,,mi na wang s’ra nang mang,,suma na ju


  Maak melding

 16. Beste Kondremangs,
  Inderdaad is dit een oude smokkelmethode….denk aan de smokkel uit de jaren 80 in pompoenen, die geexporteerd waren door een bekende groentefamilie(Coppename markt…), die TEGELIJKERTIJD een van de grote bouwers en sponsoren was/is van OCER ……rara, wie kan de LINK leggen????
  I REST MY CASE, YOU’RE HONOUR!!!
  TIME WILL TELL,KONDREMANGS!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. Dweilen met de kraan open. Aan de hoeveelheden is te merken dat het kleine boys zijn die voor de afleiding zorgen zodat de 200 kg van bout en co er makkelijk tussen glipt.


  Maak melding

 18. @vleermuis het klopt hoor. (Comm. r. brewster) is thans met pens.

  @Wiep-Ding: Bleiswijk was vorige maand nog in het nieuws. Tussen de Surinaamse groenten die ze daar in de kassen telen, werd een enorme Wietplantage aangetroffen.

  Ik had recentelijk nog een kleine (pampoen) gekocht.
  Thuis aangekomen heb ik het vervolgens lekker klaargemaakt voor mijn vrouw en kinderen.
  Wel in de avond uren leek het of wij vleugels kregen.
  (Wiep-Ding): Wat zal de oorzaak hiervan zijn geweest?

  dinsdag 17 juli 2012
  Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en de Rotterdamse Zeehavenpolitie heeft maandag 9 juli vier mannen en een vrouw aangehouden in een loods in Den Haag naar aanleiding van een onderzoek naar de smokkel van ruim 65 kilo cocaïne. De coke werd op 8 juni bij een douanecontrole ontdekt in een container met blikken kokosmelk. De container kwam uit Brits-Guyana.
  Het HARC-team onderzocht de zaak en heeft de goederen gevolgd naar de loods. Daar troffen zij maandag de verdachten aan die op dat moment bezig waren met het uitpakken van de dozen. De cocaïne, met een waarde van bijna 2,1 miljoen euro, is inmiddels vernietigd.

  De verdachten, een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 40-jarige man uit Almere, een 26-jarige man uit Den Haag, een 45-jarige Rotterdammer en een 40-jarige vrouw uit Suriname, zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld.


  Maak melding

 19. @sra

  De hele wereld weet dat bouta een schuldige is die rond loopt met amnestie op zijn kop gedrukt . Jij moet wel de enige zijn op deze aardbol die het niet weet of althans doet alsof.Meneertje ,ik zou voor gek verklaard moeten worden eer ik jou meningen zou moeten delen. Jou meningen eren een misdadiger,de mijne is keihard ertegen.Je baasje heeft 15 mensen eigenhandig vermoord of is dat te weinig voor jou. Moest hij nog meer doden maken of de gehele surinaamse bevolking uitroeien of uitgeroeid hebben alvorens je uilsogen open zullen gaan. Misschien zit je gehele familie op de verkeerde pad en loop je achter je baasje aan .Wie weet .misschien ben je Meriba zoonliefje die papa aan het verdedigen is.
  Ik heb nieuws voor je hoor zoonlief,je papa gaat ten onder en jij mag hem volgen,moordenaars aanbidder!


  Maak melding

 20. Blijkbaar heeft de president als baas van de drugsmafia in ons land veel cocaine laten overkomen uit Colombia.
  Bouta denkt met het verdiend drugsgeld zijn volkswoning programma, te bouwen bruggen en oh ja iedere scholier laptop doneren te kunnen financieren.

  Hij rept met geen woord meer over deze programmas maar het vreemde vind ik dat niemand Bouterse dit publiekelijk vragen over durft te stellen.

  Ach Suriname heeft geen echte journalisten die dit soort wandaden aan de kaak stellen.

  Straks worden de boeken van de Farc geopenbaard door de Colombiaanse regering en zullen wij de naam van Bouterse weer in die stukken vinden. In dat geval komt VS meneer de criminele president oppakken.


  Maak melding

 21. Ray

  Weet jij het niet meer,,ik zie dat jij uitgeluld raakt want jou argumenten slaat nergens op,,bedenk eerst iets concreets voordat jij zomaar praat.
  Betrek de wereld er niet bij,,het zou verstandig zijn als jij zegt dat jij zo denkt,,blijf realistisch en dwaal niet af.
  En betrek mijn familie er niet bij,mijn familie heeft jou niks misdaan,,,jij heb het tegen mij en ik andwoord jou terug en niet mijn familie.
  Jij kan nog steeds niet begrijpen of wil niet begrijpen om in te zien dat jij zomaar klets omdat jij er niet bij was om te kunnen bevestigen en te bewijzen wat jij over Bouterse zegd.,,boj no blabla, ju sabrafefe


  Maak melding

 22. ja jaaaa de jaren ’60, ’70 was de gandja-jaren en was Hafiz-khan de Hercule Poirot!!!

  in de ’80 jaren echter introduceert DADA Cocaine, en was hij en groot gebruiker en grote exporteur, en is thans de BBP van Su hier afhankelijk van!!!!

  slaat hij een grote slag dan deelt hij uit Sardientjes!!
  wordt “zijn slag” in beslag gelegd dan doet hij een Government-take 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 23. Ik ben groenten kweker geweest in Suriname. Te riskant, al die smokkelaars proberen op te kopen en als ze gepakt worden wordt je als kweker eerst gearresteerd door de politie als verdachte en nooit betaald door de smokkelaars. En dan nog je advocaat betalen. Zelfs de inspecteur van politie waarschuwde mij, ga toch iets anders doen voordat ze je vermoorden. Nu is de hoofdverdachte president.


  Maak melding

 24. Deze manier van drugs vervoeren speelt toch al jaren, of niet soms, en nu staat zoiets op deze site, wat wel duidelijk is, dat er elke keer weer wat anders wordt
  bedacht om die rommel over de grens te krijgen, dus afwachten en kijken wat de volgende act zal zijn.


  Maak melding

 25. Binnenkort Vruchten en groentesap van maken en meenemen!
  Hi, Hi, Hiiii en vooral bij opgepakt te zijn alles op drinken, dit is de volgende idee om binnen te smokkelen!!

  De Politie of de Douaniers zijn al gewaarschuwd!!!! Niet geschoten is altijd mis!! Maar op zo’n manier schieten is ook altijd mis!!!


  Maak melding

 26. @love

  Kijk, doe nou niet alsof jij altijd iets boeiends en nieuws te vertellen hebt. Ik word ook moe , steeds weer het gezeik over de moordenaar bouta en hoe’goed’ en ‘geweldig’ hij wel niet is,van jou te horen.Je moet wel gek genoeg zijn om te denken dat jij Boeiend kan zijn!

  Ps ,je god bouta is een moordenaar met de amnestie zegel op zijn kop gedrukt.Plasticgangster,hij bouta je liefje is een plasticgangster.


  Maak melding

 27. @GMAP
  Hahahaaaaa……als je de ellelange preken van SRA de Sabrafefe leest dan krijg je het gevoel alsof hij de post van Steve Meye heeft overgenomen.
  God mang, wat kan die sra toch aardig vervelend lullen met zijn schijnheilige preken hier.

  Ps
  ik weet niet wat een sabrafefe is hoor, maar ik denk dat er veel van ze bij hem in de familie zitten ,wat het ook mag zijn .


  Maak melding

 28. aan al die idioten met een bordeau paspoort die op dit forum reageren, elke dag is het nosjournaal bol van de henneppalantage die door justitie worden opgeruimd. ik hoor jullie dan nie lullen vanuit je vette bekken. en als ze in azie bedreigd worden met de doodstraf nadat ze betrapt zijn geworden met drugs in hun bezit, en weten jullie hoeveel van jullie landgenoten vast zitten voor drugs in latijnsamerikaanse gevangenissen???????


  Maak melding

 29. @Alleen

  Ah ,je kan gerust zeggen dat alle overige drugsdealers hun verdiende loon krijgen. Ze worden gevangen gezet,
  Bij ons ,neen hoor bij ons wordt je presidenten en ministers als je een drugsdealer bent.Wt een heerlikke beloning is het om een drugsdealer te zijn in Suriname,vooral wanneer papa en zoon bijde erin dealen,dan is de winst dubbel zo groot.
  Ja ik heb het over papa desie en zoon,de drugskoningen van Suriname.


  Maak melding

 30. Ray,,,Gaymap

  Het is te merken dat jullie geen surinamers zijn,maar 2 racisten die zich ergeren aan het surinaams wezen,en nog steeds niet kunnen ontleden van het su gemeenschap,,nedland is het land van jullie geboorte en zal waarschijnlijk ook jullie land van dood zijn,dus bemoei niet met su aangelegenheid en scheld maar zoveel als jullie willen,,,ik weet dat de poorten van su nooit en te nimmer open zal zijn,want het land zal jullie uit braken.
  Het woord SABRA FEFE gaat ik jullie en pasew niet uitleggen,het heeft geen zin omdat het jullie verstand qwa begrip het niet zou kunnen vatten.

  Een ekte su weet wel wat sabra fefe beteken en inhoud

  viese homo’s


  Maak melding

 31. Ray

  Jij en jou hol maatje moeten jullie laten na kijken,,die Bouterse en SRA syndroom waaronder jullie leiden heeft,als ik het goed leest,heel hard toegeslagen dat jullie geen raad meer weten en alleen maar onverstandig te woord gaan,,net als een ezel die zijn staart kwijt is.


  Maak melding

 32. Sabrafefe is een ongepast woord.Werd weleens door de ouderen gebruikt om iets vies aan te duiden.Zo als wij tegenwoordig poepvlieg zeggen.Of strontvlieg.

  Cobie.


  Maak melding

 33. @SRA# wat moet ik lachen om die twee homo,s ray en gaymap wat ik ieder heb gezeg zij krijgen elke avond natte dromen van Bouterse,@IK=groot gelijk ze kunnen niets meer zeggen of schreven heren komen toch met wat anders ray we is het vrouw hij of gaymap
  Bouterse syndr wat moet ik lachen


  Maak melding

 34. Jacobus

  Dan begrijp jij hoe smerig ik RAY en GAYmap vind,,maar het woord sabrafefe gaat ik ook niet voor jou of wie dan ook ontleden,,wie het begrijpt,weet wat ik bedoel.


  Maak melding

 35. @ruud

  Jij en sra de safrafefe kunnen meer doen dan alleen maar lachen?!Mijn ,God is dat waar??!!
  Waarom hebben wij dat nooit kunnen merken??

  Ps ben je een familie van SRA,is hij een broeder van je?
  Ben je ook een SAFRAFEFE??!!
  Als jullie twee denken dat die poepejantje in ons dromen komen dan denken wij dat jullie met hem slapen in bed elke avond in levende lijve.Hoe is hij in bed?Delen jullie beiden hem eerlijk,ik bedoel er bestaat geen rivaliteit tussen jullie,doen jullie het in Triostyle of gewoon de ordinaire wijze van zo ..beurt om beurt…
  Whahahaaaaaaaaa….mijn part houden jullie beiden bouta die poepetjantje onder de lakens met jullie voor eeuwig ..en dan zijn we gewoon verlost van hem.
  Wat een trio
  RUUD EN SRA SAFRAFEFE EN BOUTA de Moordenaar.

  Hahahaaaaaawhahahaaaaaaa


  Maak melding

 36. Ruud

  Als zij maar geen natte dromen van mij en Bouterse krijgen,want ik houd niet van boelers maar van poenies,,kennelijk heeft het SRA EN BOUTERSE COMPANY SYNDROOM HARD TOE GESLAGEN.


  Maak melding

 37. @ruud en sra

  Oh, ik was jullie partner IK vergeten.
  Komt Ik jullie ook vergezellen bij die stoeipartijdjes van jullie tweetjes en je partner bouta?
  Of doet IK het gewoon met IK en ik…
  Of delen jullie alles eerlijk samen als de safrafefe broeders het gewend zijn te doen?


  Maak melding

 38. @SRA

  Hebben je partners IK en Ruud je niet verteld dat je aan het Ray syndroom lijdt of hebben ze die diagnose nog niet kunnen opmerken?Wanneer gaan zij het merken baja, Straks wanneer je al halfdood hier zal liggen misschien?
  Wat zijn die Safrafefe broeders van je zo traag van begrip,hoe hebben ze die Ray syndromen bij jou gemist?!Maar ach ja,ze hebben belangrijkere zaken te doen….LACHEN ,vandaar.
  Whahahahaaaaaaa….


  Maak melding

 39. @sra
  Wat is een sabrafefe en waar ligt calimerostan?Is jou familie , de sabrafefe familie afkomstig uit Calimerostan?!
  Natte dromen krijgen van jou???!!!!!
  De vijand en duivel zou ik zoiets nooit toewensen!
  Dat is de grootste zonde die er bestaat.
  Je bent een Boeler!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.