Bouterse wil herziening Nederlands strafvonnis

97

PARAMARIBO, 18 sep – President Desiré Bouterse bereidt via zijn advocaat, Inez Weski, een verzoek aan de Nederlandse Hoge Raad voor. Gevraagd zal worden het strafvonnis wegens drugshandel te herzien. Volgens Weski is het verzoek bijna klaar. Zij vermoedt dat recente nieuwsberichten er alles mee te maken hebben.

Het fragment van een afgeluisterd gesprek van drugsverdachte Piet W. kwam niet zomaar toevallig in de publiciteit. “Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijk fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt Weski tegenover de Ware Tijd.

Bouterse kan op geen manier als verdachte worden aangemerkt in de zaak Piet W. Intussen worden wel “vergaande conclusies getrokken en kennelijk ook naar buiten gebracht” Overigens vindt Weski, die ook Piet W. verdedigt, niet veel deugen aan het straf onderzoek. “Informatie die kennelijk van allerlei bronnen wordt ontvangen, blijkt vooral niet feitelijk te kloppen en wordt kennelijk ook niet nagetrokken, maar vormt ondertussen wel jarenlang grondslag voor vergaande inzet van opsporingsmiddelen.”

Bekijk ook:


97 REACTIES

 1. Hij,bouta , de drugsLord , mag het vegen dat hij Amnestie zal ontvangen van Nederland voor zijn criminele daden, in Nederland gepleegd!
  Daar heb je geen somo en brunsie die rondstrooien met Amnestie.Zulke grappenmakers en onnozelen heb je daar niet.
  NEDELAND STRAF BOUTA!!!


  Maak melding

 2. Oh ,kijk, zo gaat de paarse kudde reageren op dit bericht vandaag!Minnetjes plaatsen en wegwezen ,te verlegen en beschaamd het op te nemen voor hun god bouta ,de drugscrimineel!

  WEG MET BOUTA ,DE MENSENRECHTENSCHENDER EN DRUGSKONING!!


  Maak melding

 3. in 1990 is de Nederlandse justitie 10 jaar lang bezig geweest om aan te tonen dat Bouterse de onbetwiste leider en drugsbaron was binnnende de zogenaamde Surikartel. In de langstlopende en miljoenen kostende rechtzaak in de geschiedenis van Nederland was het enige doel van de Justitie om Bouterse neer te zetten als een drugsbaron binnen een criminele organisatie.
  Maar het Haagse Hof heeft in 2000 hier een streep door gehaald. Het Haagse hof vond de bewijzen tegen Bouterse niet overtuigend. Van die zogenaamde grote Bouterse was na vele jaren en ettelijke verspilde miljoenen bijna niks meer over.
  Het Haagse hof oordelde;’ verhalen leiden niet zonder meer tot verdachten laat staan tot veroordeling van die verdachten’.Zo werd duidelijk dat de getuigenissen tegen Bouterse niets meer waren dan van horen zeggen, gehoord van niet nader genoemde leden van de Surinaamse krijgsmacht. “Niet voor bewijs bruikbaar”, oordeelde het hof.
  De president van het Hof deelde ook een klein tikje uit aan het Openbaar Ministerie. Inzake de het bestaan van een criminele organisatie schreef het hof in zijn arrest dat “het bestaan van die organisatie kennelijk op voorhand was aangenomen”. Het hof vond dat daarvoor het wettig bewijs ontbrak.
  Zowel voor de verschillende rechters-commissaris als voor de behandelende officieren van justitie was het oordeel van het hof over de inhoud van de getuigenissen een pijnlijke aangelegenheid.
  Het Haagse Hof verwees het grootste deel van de verklaringen naar de prullenbak.

  Het is uiteindelijk de verklaring van een 32-jarige Belg, Patick van Loon, die de Nederlandse justitie voor totaal gezichtsverlies heeft behoed en die de voormalige legerleider heeft helpen veroordelen tot elf jaar gevangenisstraf. De Belg kreeg daarvoor strafvermindering.
  Patrick van Loon staat bekend als een drugscrimineel en een pathologische leugenaar.
  Zo iemand als Joran van de Sloot die om eigen bestwil alles bij elkaar verzint.
  Patrick hield zich al meer dan tien jaar met drugshandel bezig. In 1997 onderschepten de Nederlandse politiediensten 476 kilo cocaïne die hij samen met Marcel G. en Frank J. van Suriname naar Nederland had gesmokkeld. In ruil voor strafvermindering praatte Patrick de Surinaamse leider aan de galg. Patrick vloog voor vier jaar achter de tralies. Maar Patrick keerde na penitentiair verlof in juni 2000 niet naar zijn Nederlandse gevangenis terug. Hij vluchtte naar België, waar hij opnieuw een drugslijn organiseerde. Patrick kreeg wroeging van zijn geweten (spijtoptant) en hij wilde zijn verklaringen tegen Bouterse herroepen. Van de justitie kreeg hij niet de mogelijkheid daartoe.
  In de media deed Patrick van Loon de volgende uitspraken; ‘Ik ben ben murw gebeukt door de rechercheurs. Ze hebben me dingen laten zeggen die ik niet wilde zeggen. Tal van verklaringen zijn in de processen-verbaal zo afgewerkt alsof ik die ook op die manier had gezegd. […] Als ik in mijn verklaringen zei ‘misschien’ dan werd dat in de processen-verbaal weggelaten. […]‘


  Maak melding

 4. Geschminkte clown Weski kan hoog en laag springen, feit is dat Bouta drugsbaron nr 1 van Suriname is.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL NU VRIJ !!


  Maak melding

 5. ja wat moet ik hier nu weer op zeggen.
  De advocaat weet donders goed hoe het strafrecht in Nederland werkt, beetje raar dat uitgerekend een geleerd iemand met dit soort beweringen naar buiten komt.

  Luister Nederland doet in dit geval niet aan suggestieve mededelingen, want geloof mij Nederland is slim genoeg om te weten hoe men Bouta kan ontmaskeren aangaande drugs, ik moet wel zeggen dat die Hollanders wel heel veel met Suriname bezig is maar men heeft het niet nodig om leugens te verspreiden.
  men heeft agenten in dienst die infiltreren in de Drugs gemeenschap zoals die nu bekent is.
  En waarschijnlijk heeft men de naam van Bouta eerder gehoord of misschien hem zelfs wel gezien in een andere onderzoek maar wil men dat onderzoek niet besmetten.


  Maak melding

 6. Bouta waar blijft je eigen reactie, want tot op heden hebben we je niet gehoord, en stuur je een minister van Buza om dom te praten en laat jij je advocaat roepen dat je een herziening wil
  Van een President mogen we toch verwachten dat ie zijn volk geruststelt.
  Ook je zoon heb ik nog niet gehoord en dat in zijn positie, het volk mag toch wel weten wat er misgaat???


  Maak melding

 7. Stelt Bouterse nog zoveel vertrouwen in de Nederlandse rechtspraak en – staat?Ik dacht dat die veroordeling hem niets kon schelen!!!Maar niets is minder waar,blijkt nu!!!Een Franse advocaat kon hij toch ook ter hand nemen?(want de banden met OLLAND zijn door geknipt en Frankrijk is de poort naar Europa?)
  En waar is bovendien ‘ons aller redding in nood’ Irvin Kanhai gebleven?
  Die had dit varkentje toch ook kunnen wassen?
  De leuze’SURINAME VERTROUW OP EIGEN KUNNEN’,is nu even in de vrieskist gestopt!Want het gaat nu om een serieuze zaak!
  Surinamers!Te joe mattie e korie joe a no’e lafoe!!!
  Laat je door niemand ringeloren,Nederland in nog steeds in de ogen van velen(vooral de salonnationalisten) een grote hulp in nood!
  Ook voor hen die dit land zogenaamd verafschuwen.

  @Wiep-Ding
  Straks bij eventuele gebleken onjuistheden wacht ook nog het proces van de decembermoorden!Dus Nederland is in de verste verte nog niet klaar met Bouterse.


  Maak melding

 8. Waarom doet Bouta als een grote ‘bobo’ als hij met de Nederlandse Hoge Raad ‘dealt’? Zijn advocaat met de satanische uitstraling dient een VERZOEK in om het vonnis te herzien. In Suriname geeft hij de OPDRACHT aan zijn duivelsadvocaten om ervoor te zorgen dat hij, ondanks alle bezwaren uit de gemeenschap, amnestie krijgt en het hele strafproces wordt gewoon ‘on hold’ gezet.


  Maak melding

 9. Zoveel juristenweer bij deze forum.Jullie allemaal moeten rechten gaan studeren,vooral koosje jongetje,die weer met zijn interesante gedoe weer begint,jullie zijn allemaal lachertjes opdeze forum,Je heb zeker coke bij Bouta gekocht bewerewn dat hij nummer een is in Suriname,je lult maar wat jo imbiciel die maar interesant op deze forum wil doen,is maar dat ik je zegt bij deze je bent zo een zielig ventje of wil je maar meedoen jo meeloper


  Maak melding

 10. Ik heb in mijn eerdere bijdrage een weergave gegeven hoe de veroordeling van Bouterse in 2000 tot stand is gekomen. Ik doe dit niet om Bouterse te verdedigen maar om een weergave te geven van de feitelijke omstandigheden hoe die veroordeling tot stand is gekomen. Bovendien vind ik het dossier zeer boeiend,
  intrigerend en voor mij als journalist zeer uitdagend
  bepaalde zaken aan de kaak te stellen.

  Met de dwalingen van het OM in recente zaken als
  de Schiedammer parkmoord, de zaak Lucia de Berk, de Puttens moordzaak, de Schipholbrand, etc in het achterhoofd waarbij onschuldige mensen jaren op basis van valse en geconstrueerde verklaringen onschuldig werden vastgezet is de zaak Bouterse natuurlijk nog
  interassanter.

  Justitiële dwalingen ontkrachten de stelling dat een onschuldige niets te vrezen zou hebben. Het roept echter de vraag op hoe het mogelijk kan zijn dat een onschuldige niet alleen vervolgd maar ook tot lange gevangenisstraffen kan worden veroordeeld. Meestal is er een complex van factoren.
  In het geval van Bouterse zijn een aantal factoren aan de orde;
  -Bevooroordeeldheid van de politie en justitie.

  -Manipulatie van bewijsmateriaal, getuigenverklaringen of zelfs meineed.

  -Getuigenverklaringen die niet blijken te kloppen, onduidelijk zijn, of waar achteraf bezien te veel of nou juist te weinig gewicht aan wordt toegekend.

  -Scoringsdrang, politiek gerichte motieven en angst voor gezichtsverlies bij politie en justitie.

  In het geval van Bouterse zou je de conclusie kunnen trekken dat de instrumenten van het strafrecht door de overheid werden misbruikt om een ongewenst persoon te elimineren.
  Enkele jaren geleden vroeg Bouterse reeds om herziening van zijn strafzaak. De kroongetuige Patrick van Loon, een Belgische drugssmokkelaar, bleek over Bouterses betrokkenheid bij cocaïnehandel te hebben gelogen. Maar de justitiële autoriteit in Nederland verwierp het verzoek vanwege het ontbreken van nieuwe feiten.

  Nu Bouterse met nieuwe beschuldigingen wordt geconfronteerd zou dit gezien kunnen worden als zijnde nieuwe feiten.

  Ik ben zeer benieuwd hoe dit afloopt.


  Maak melding

 11. De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 12. @Spleetjesman, denk aan je vocabulair. Die LP van je zit vol met krassen en stof. Wat die paarse hielelikkers tegenwoordig niet doen voor een broodje bakkeljauw en een blikje Fernandez.

  “mensen moeten voor onschuldig gehouden worden tot het tegendeel is bewezen”

  Het tegendeel is bewezen en Bouterse is veroordeeld voor drugshandel, dus kom niet met die lul verhalen van je aanzetten. Die zaka zaka moet z’n straf komen uitzitten.

  Het is een publieke geheim dat jouw baas een grote coke dealer is en zeker nu hij een gedeelte van de coke van Piet Wortel (200 kg) in eigen zak heeft gestoken.

  Een gemiddelde dealer in Paramaribo heeft geen 200 kg coke in zijn bezit.

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ, DOSSIER PIET WORTEL NU VRIJ !!


  Maak melding

 13. @Het Protocol,
  Inderdaad het staathoofd heeft andere zaken aan zijn hoofd, uh je bedoelde de verantwoordelijkheid nemen over toerisme? ik zie het Nederlands staatshoofd dat al doen.
  Of bedoel je het benoemen van zijn zoon bij een speciale eenheid? ik zie Rutte al zeggen tegen zijn lieveling’s vriendje jij mag de baas worden van de politie1 dat bedoelde je toch? Het Protocol!
  Je naam zegt het al een staatshoofd dient zich aan het Protocol te houden.
  Wakker worden ons staatshoofd doet dat niet.


  Maak melding

 14. Vraag me af wie de kosten van deze rechtszaken in Nederland betaald. Is het wederom de Surinaamse Staat of betaalt de President het zelf??
  Who can lighten me up?


  Maak melding

 15. GEEN TAAK OF VERANTWOORDELIJKHEID VAN STAATSHOOFD TOE TE ZIEN OP INVOER OF UITVOER VERDOVENDE MIDDELEN.

  De kwestie of dossier Bouterse word een zaak van het europees gerechtshof. O, wat zullen zij daar lachen als de magistraat van europa het dossier van beschuldigingen zien. HELEMAAL NIET OVERTUIGEND BEWIJS.

  De ministerpresident van Nederland of welk ander hoog staatshoofd van het koninkrijk der nederlanden heeft niet de taak of verantwoordelijkheid toe te zien of er drugs-xtc nederland binnen komt of Nederland uit gaat.Daar zijn we toch allemaal mee eens?

  Wel Bouterse heeft ook niet de taak of verantwoordelijkheid hetzelfde te doen. Daar heeft het staatshoofd veel belangrijkere zaken op de agenda voor om Suriname vooruit te helpen. Zowel in Nederland als in Suriname hebben Politie en Justitie en de narcotica brigade de taak en verantwoordelijkheid drugs en andere verdovende middelen aan te pakken. Bouterse wordt verweten dat hij vrije uitvoer van deze verboden middelen de vrije loop laat gaan. Nogmaals, het is niet de taak van het staatshoofd.


  Maak melding

 16. =mevr. Inez Weski, alleen in Nederland kan het dat men nog steeds niet weet dat Bouterse en zoon zijn naam genoemd zijn.

  =Als het Amerika was zou Bouterse allang opgepakt worden, omdat men daar geen grappen maakt met een leugendetector.

  =Een goed denkend mens weet ook om wie het gaat. Ik denk dat Bouterse nu bang is, omdat zijn stem duidelijk te horen was.


  Maak melding

 17. Ohhhh!En nu pas valt het kwartje,……. waarom de maatregel,dat het TOERISME vanaf een bepaald moment direct onder SUPERVISIE van de president zou vallen.
  Van af nu zou DNA beter doen om 100% controle op de toeristen uit het binnenland toe te passen!


  Maak melding

 18. HA HA
  @Het Protocol,
  Inderdaad het staathoofd heeft andere zaken aan zijn hoofd, uh je bedoelde de verantwoordelijkheid nemen over toerisme? ik zie het Nederlands staatshoofd dat al doen.
  Of bedoel je het benoemen van zijn zoon bij een speciale eenheid? ik zie Rutte al zeggen tegen zijn lieveling’s vriendje jij mag de baas worden van de politie1 dat bedoelde je toch? Het Protocol!
  Je naam zegt het al een staatshoofd dient zich aan het Protocol te houden.
  Wakker worden ons staatshoofd doet dat niet.


  Maak melding

 19. Het Protocol,
  zijn er nog andere belangrijke zaken voor bouta om te doen ,naast de alledaagse reizen die het allerbelangrijkste voor hem zijn?

  En neen de taak van bouta is niet om de ernst van drugsin-en uitvoer onder handen te nemen,want dat zal betekenen dat zijn coke business in gevaar zal komen.
  Zijn taak is daarom dan ook zorgen voor een zelf Amnestie en zijn belangen veilig stellen.


  Maak melding

 20. Johan Verbeek,
  Jij bent een Surinamer die denkt dat hij met Nederlandse naam serieus genomen gaat worden.
  Kom op voor de slachtoffers en niet voor de daders me boi. Bouterse is een dader en geen slachtoffer, hij probeert zich in een slachtoffer rol te begeven maar daar trappen wij niet in.
  Chavez heeft laatst op de podium staan huilen om zo de bevolking in te pakken. Er zijn teveel beschuldigingen richten Bouterse om hier te beweren dat die crimineel onschuldig is. Grootste deel van de Surinamers weten bliksems goed dat Dino en Desi groothandelaren zijn.


  Maak melding

 21. @Marina, het is idd verdacht dat Piet Wortel en Baas dezelfde advocaat hebben. Hun partnership in crime gaat wel heel ver. God mag weten wat ze nog meer delen.


  Maak melding

 22. Die advocaat weet donders goed dat DDB en trawanten grote drugscriminelen zijn, en toch probeert zij om DDB vrij te pleiten. Alleen voor het honorarium dat zij er voor ontvangt. Zij wordt dan ook betaald met drugsgeld van DDb


  Maak melding

 23. Ja mensen, Nederland is in paniek, vandaar hun aanval vooruit op de grootste Volksleider van Suriname.

  Nederland heeft geen enkele poot om op te staan, als de Hoge Raad “Recht” in zijn vaandel heeft kunnen ze niets anders doen dan deze uitspraak herzien.


  Maak melding

 24. Bouta op de knieën voor polderland, whahahahahaha.

  Alleen het feit dat jij als ‘straathoofd’ een advocaat nodig hebt,zegt al genoeg.

  Een verzoek indienen mag altijd. Dat dit verzoek wordt ingewilligd, lijkt mij onwaarschijnlijk.

  Mijn analyse;
  Verzoek wordt ingediend.
  Uitspraak over 2jr, samen met de uitslag van het wortel- verhaal, net voor de verkiezingen van 2015.

  Uitspraak: dubbele vervolging, 2x11jr= tweeëntwintig jaar.
  Wanted for life, Internationaal opsporingsbevel.

  Linksom of Rechtsom, hij bouta wordt veroordeeld.
  Lekker je ouwe dag in de bajes.


  Maak melding

 25. @freelancer.
  Het is verboden om namen van anderen te misbruiken.
  Ben je net gestart?
  Want nergens op het net, ook niet op web 2.0 zijn stukken van je te vinden.

  Show me your stories, dan kunnen we beoordelen hoe ‘freelancer’ je bent.
  En wat schuift het, voor wie freelance je baja.


  Maak melding

 26. Hebben we niks beters te doen?
  Laat Bouta en zijn aanhang toch lekker wegzakken in de blubber van Klaaskreek.
  Want de brug komt zonder Nederland nooit af 🙂

  Suribabwe blijft wat het al jaren is.
  Een corrupt boevennest.


  Maak melding

 27. Beste kondremangs,
  Dit is zuiver een zaak van de ADVOCAAT VAN DE DUIVEL(DiDiBrie)………
  Zoals ik altijd gezegd hebt:
  TIME WILL TELL,KONDREMANGS!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 28. Bouterse wil van alles behalve toegeven dat hij met drugs van doen heeft, en gemoord heeft tijdens 8 dec. zo,n lafaard is deze man, en daar moet je als volk nog trots op zijn.


  Maak melding

 29. Hoi Johan Verbeek,

  Ik zat op het internet te surfen toen zag ik het bericht over Bouterse met een link naar dit forum.
  Jouw verhaal zit journalistiek heel goed in elkaar.
  Zeer interessante theorie.

  Ik begrijp dat Bouterse 7 strafbare feiten ten laste werden gelegd in 2000. Belangrijkste ten laste legging was leiderschap van een criminele organisatie.
  Deze en nog 5 andere feiten werden in 2000 zo van tafel geveegd door het Haagse Hof vanwege onbetrouwbare getuigenissen.
  Dankzij de Belg Patrick van Loon werd Bouterse toch voor elf jaar veroordeeld.
  Achteraf bleek dat Van Loon gelogen had en hij wilde
  dit achteraf ook verklaren bij de justitie.
  Daarom had Bouterse enkele jaren geleden dus ook een verzoek om herziening ingediend bij het hof.
  Het hof gaf te kennen dat er geen nieuwe feiten naar voren kwamen dus werd het verzoek van Bouterse afgewezen. Dat was dus in 2006.

  Gebleken is dat justitie niet altijd feilloos is sommige zaken. Waarom zou het in dit geval ook niet zo zijn?
  Is Van Loon nog in leven en is hij nog steeds bereid zijn tegenstrijdige verklaringen tegen Bouterse te herroepen?
  Als de Nederlandse justitie werkelijk voor 100% zeker is dat de veroordeling van Bouterse op basis van overtuigend bewijs is genomen dan zou justitie het verzoek om herziening eigenlijk moeten toestaan.
  Wanneer de Nederlandse justitie dit wederom weigert dan is het duidelijk dat er dan een luchtje aan deze zaak hangt. Net als bij de zaak Lucia de Berk, de Puttense moordzaak en andere zaken.

  Dit lijkt wel een spannende thriller zeg.
  Misschien moet Peter R. de Vries op deze zaak gezet worden. Die Peter heeft dwalingen van de Nederlandse justitie wel vaker ontbloot.

  Ik kan helaas niet meer reageren want ik moet college gaan volgen.
  toedeloe


  Maak melding

 30. Whahahahahaha.

  @Johan de Freelancer.
  Je hebt gewoon stukkies gekopieerd en iets aangepast.
  dit bv:

  ” Maar Patrick keerde na penitentiair verlof in juni 2000 niet naar zijn Nederlandse gevangenis terug. Hij vluchtte naar België, waar hij opnieuw een drugslijn organiseerde. Patrick kreeg wroeging van zijn geweten (spijtoptant) en hij wilde zijn verklaringen tegen Bouterse herroepen. Van de justitie kreeg hij niet de mogelijkheid daartoe.”

  bron: http://www.politics.be/nieuws/2981/

  Dit stukkie ben je vergeten:
  “Maar al was Van Loon geen voorbeeldige kroongetuige, zijn verklaringen werkten voor het OM doeltreffend. Op basis hiervan veroordeelde het Haagse hof Desi Bouterse als drugshandelaar.”
  bron:http://www.vn.nl/Meer-dossiers/Crime/Artikel-Crime/Het-probleem-kroongetuige.htm

  Zoek een andere sport, want dit heb je eerder geflikt, onder een andere naam.

  Jo jij jo.


  Maak melding

 31. @ Astrid Peterhoff en Johan verbeek.
  Het lijkt mij een goed idee om Bouterse voor te dragen voor Nobelprijs voor de vrede.
  Jullie doen allemaal alsof het over de meest vredelievende man op deze aardbodem gaat.
  Er zijn nog steeds moeders in Suriname die nooit een lijk van hun kinderen hebben gezien tijdens de binnenlandse oorlog.
  Er leven nog steeds Surinamers in het buitenland die gevlucht zijn voor deze tiran.
  De nabestaanden van 8 dec 1982 wachten nog steeds op antwoord van waarom, en wie het heeft gedaan.
  De binnenlandse broeders en zusters van ons zijn ontheemd door de oorlog.
  Zolang deze misdaden tegen de menselijkheid niet opgelost zijn zal en tweedeling bestaan in Suriname.
  Het recht is de enige manier om Suriname te verschonen van deze KUNU.


  Maak melding

 32. Bauta denkt weer, dat hij de slimste is.En alle anderen hem niet door hebben.Hahahaaahahaa……fa a mang diesi kan chepie so ???? Zijn geheugen begint hem waarschijnlijk, nu al in de steek te laten.Na Wang Hiep Hiep Hoeree…………

  Groet,RAm Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 33. Hahaha,…Bouterse is druk overal brandjes te blussen,…hij voelt de bijl hangen,..believe me its coming,…hij kan het niet stoppen,…99 heeft hij genomen,..die 1 is voor god!!


  Maak melding

 34. @virago 535
  Je schrijft:”Geloof in eigen kunnen,geloof in de toekomst van sur.Stem NDP”!

  1.Ik denk dat je dit liever aan je baas moet leren.
  Hij gelooft niet in eigen kunnen;hij kiest ipv een Surinaamse advocaat toch voor een uit(wat hij jou en mij wil doen geloven)het verguisde Nederland.
  2.En in de toekomst gelooft hij evenmin.
  Na 37 jaar onafhankelijkheid incl. 30 jaar REVO heeft de schooljeugd nog steeds geen eigen Surinaams georienteerde schoolboeken.
  WIE IN EIGEN KUNNEN GELOOFT,INVESTEERT IN DE JEUGD EN HEEFT DUS DE TOEKOMST!


  Maak melding

 35. Ik geloof in de toekomst van su,wat erdan ook gezegd word ik blijf erin geloven.
  Niet de jeugd heeft de toekomst maar kennis die door ouderen naar de jongeren overgebracht word,,daarom moet men verantwoord met een goede kennis en praktische vermogen jong en oud optimalieseren en ervoor waken dat het opkomend talent zijn verantwoording met zorg draagd.


  Maak melding

 36. Tje……hij wringt zich door allerlei bochten om d’r onder uit te komen…nog 2,5 jaren te gaan dan moet alles geregeld zijn…whahaha…teng sjatoe…


  Maak melding

 37. Ik vraag mij af wanneer Suriname wakker wordt en deze vloek DDB te bezweren en uit de samenleving voor goed verbannen.

  Het land verdient beter, met Bouterse in ons midden zullen wij nooit vooruit komen.
  Wat de regering Venetiaan goed op poten heeft weten te zetten wordt nu weer door Bouterse en zijn mafia bende weer te gronde gericht.

  Het is heel erg triest dat deze gewetenloze killer drugsbaron Suriname internationaal te kijk zet.


  Maak melding

 38. de gene die zich gedraagd naar het gedrachts regel van een ander volk en gewoonte’s van die volk overneemt,,die zal een slaaf van die bevolking zijn en de lasten van die volk dragen als wel de vloek en schulden van die vreemde volk.
  Dit is het zelfde als een surinamer zich gaat gedragen en denken naar hoe nedland wil,dan ben jij een slaaf ven nedland,en dan ben jij niet vrij.het gaat om fijten en niet om fantasie en leugens.


  Maak melding

 39. Ai baja,..vader en zoon zijn voor handel in drugs veroordeeld,………alleen in Suriname kan zo iemand president worden en hoofd inlichtingendienst.


  Maak melding

 40. Beste allemaal,

  Weski weet dat dit geen kansrijke zaak is, maar in deze tijden wil iedere advocaat big money maken. Zoals jullie weten heeft ook deze sector last van de crisis, dus ook deze advocate. Het is wel vreemd dat ze voor beide verdachten optreed als advocaat.


  Maak melding

 41. Ik, Plato, ben een trotse Surinamer, maar ik schaam mij diep als ik moet vaststellen dat mijn volk zich laat misleiden door een veroordeelde crimineel en zijn zoon. Het lijkt veel op het bijbels verhaal van Jezus en Barabas de misdadiger: het domme volk riep:

  ‘Kruisig hem en laat Barabas vrij!’


  Maak melding

 42. De reacties hierboven wekken meer interesse op dan bovenstaand artikel. Sommige SuriNeds zijn volledig de weg kwijt en compleet schizofreen. Tot op zekere hoogte is dat te begrijpen. Je wordt in Calimerostan overal uitgekotst en leeft het leven van een tweederangsburger in een vreemd xenofoob land. Voor de witten blijf je een doodgeassimileerde zwarte buitenlander en die totale verwerping leidt tot ongekende psychische spanningen. Je woont in een land dat je niet moet en je land van herkomst verklaart je tot paria omdat je onherkenbaar bent geworden door jezelf te ontkennen. Je bent vleesch noch visch en psychisch totaal ontworteld. Diep triest eigenlijk!
  Je klaagt, zeurt, en boert als een echte Ollander die je eigenlijk nooit zal kunnen zijn maar je rendement in relatie tot Suriname is nul komma nul. Een zekere Jolanda sloeg met haar reactie de spijker op z’n kop. Niet lullen maar DOEN!!!!!!!!!!!!
  Maar nee!!! Een uitkering in Calimerostan geeft meer zekerheid dan moeten werken om een eigen land op te bouwen. Een tweedehands computertje op een zolderkamertje in een koud en kil land is het centrum van vele bouterse-syndroom-orgasmen geworden. Kletskoek, lariekoek en ongeinspireerde onzin is het hoogst haalbare voor deze gefrustreerde schizofrene SuriNeds. Elke dag opnieuw klinken dezelfde monotone mantras uit de kelen van onze pantoffelhelden in hun onbereikbare heilstaatje Calimerostan. Bereikbaar en volmaakt in hun hoofden maar afgewezen in de werkelijkheid van hun eigen onwezenlijk bestaan. DIEP TRIEST!!!!


  Maak melding

 43. anna_z,
  Jij bent jaloers omdat jij Nederland uit bent gedonderd, omdat jij illegaal was, daarom die haat naar alles wat blank is. Iemand die Mau zedong, Bouterse en Josef Stalin roemt voor het doden van miljoenen mensen leeft naar mijn mening buiten de realiteit.
  anna_z jou blanke haat drijft jou in handen van moordenaar criminelen en genocide pleger.


  Maak melding

 44. Ik moet echt lachen om die domme argumenten van die paarse kudde,eentje schrijft dat Nederland in paniek is vandaar de aanval op Surinaams grootste VOLKSMISLIJDER.
  Afu Sentie ik heb geen enkele politieke leider in Nederland wat horen zeggen over de Bouterse en zijn drugs zoon, ik vraag mij af waar jij jou informatie vandaal haalt??? deel het met ons.


  Maak melding

 45. @Anna Z, wederom weer die zielige slavernij troefkaart spelen ? Als jij zo begaand bent met de zgn “ECHTE SURINAMERS” dan lever je vandaag je nederlandse paspoort in en doe je afstand van alles waar de kolonisator direct of indirect mee te maken heeft. Je kan wel hier een betoog houden, maar indruk maakt het zeker niet. Sterker nog, dit is alleen maar een bevestiging dat jullie paarse ezels hulp nodig hebben.


  Maak melding

 46. Bouterse mag alles.
  De nabestaanden van 8 dec mogen niets
  Hij maakt gebruikt van alle (recht) om zich zelf vrij te pleiten , anderen werden belet om naar de rechter te stappen zei zijn zonder enige form van proces afgeslacht.
  Iedereen wordt veroordeeld in Suriname naar het rechtssysteem die er nu voor handen is , en wanneer Bouterse aan de beurt is dan moet er een constitutionele hof komen, alsof Bouterse de enige is in Suriname Die boven alles en iedereen staat, is toch niet normaal.


  Maak melding

 47. De berichten, nieuws, nu dit wat hierbovn staat, er komt nog meer naar buiten, let maar op, tot ergens in dec 2012, en dan zal het weer even stil zijn, maar grappig dit alles bij mekaar, houdt de mens bezig, allerlei reactie´s en veel meer, ik heb op dit niets verder te melde.n, al zou ik, wat bereik je ermee, geen flikker dus.


  Maak melding

 48. Nieuwsbron:dwt 19-09-2012

  Paramaribo – In NDP-kringen wordt verwacht dat het strafvonnis tegen partijleider Bouterse zal worden vernietigd door de Hoge Raad in Nederland. Zijn advocaat gaat bij het hooggerechtshof een verzoek indienen om de veroordeling uit 1999 wegens drugshandel ongedaan te maken. Hij kreeg een gevangenisstraf van 11 jaar opgelegd. Het is overigens de derde keer dat Bouterse om herziening van de uitspraak gaat vragen.

  In maart 2003 was een herzieningsverzoek al verworpen gevolgd door een tweede afwijzing in januari 2006. De Hoge Raad had in januari 2006 de aanvraag afgewezen, omdat die van mening was dat de aangevoerde feiten en omstandigheden onvoldoende waren om deze zaak opnieuw te behandelen.

  Ontlastend materiaal

  Advocaat Inez Weski denkt deze keer succes te zullen hebben. Over het verzoek dat ze momenteel voorbereidt, laat ze weinig los. “In antwoord op uw vraag kan ik u meedelen dat ik inderdaad in een vergevorderd stadium ben met betrekking tot het indienen van een nieuw herzieningsverzoek en daartoe een grote hoeveelheid naar mijn mening zeer vergaande onderbouwing zal kunnen benoemen.”

  NDP-assembleelid Rashied Doekhie verkeert al bijna in hoera-stemming. Volgens hem zijn de aantijgingen op grond waarvan Bouterse in de Stellendam-zaak is veroordeeld “uit de lucht gegrepen”. Kroongetuige Patrick van Loon zou op basis van afspraken met het Openbaar Ministerie in Nederland leugens hebben verteld. Doekhie beweert dat de afgelopen jaren nog meer voor Bouterse ontlastend materiaal is komen bovendrijven.

  Gronden

  In 2005 voerde advocaat Weski twee gronden aan om het vonnis tegen haar cliënt te vernietigen. De eerste grond komt erop neer dat uit nieuw bekend geworden feiten zou blijken dat het OM in de strafzaak ernstig was tekortgeschoten. Het hof had volgens haar geen volledige opening van zaken gekregen over de met kroongetuige Van Loon getroffen overeenkomst. Daaruit zou kunnen zijn gebleken dat de tegen Bouterse door hem afgelegde verklaringen leugens waren.

  De tweede grond berust op een op 2 mei 2005 afgelegde verklaring van de eigenaar van het schip waarmee het drugstransport zou hebben plaatsgevonden. Deze verklaring houdt in dat Van Loon in 1998 tegenover de eigenaar al had laten doorschemeren dat hij een belastende verklaring tegen de NDP-leider zou afleggen om justitie een plezier te doen. In ruil daarvoor zou de kroongetuige strafvermindering krijgen in een andere zaak waarvoor hij vastzat. Volgens de booteigenaar had Bouterse niets met die zaak te maken omdat Van Loon hem dat zelf had gezegd.-.


  Maak melding

 49. Ai boi ANNA-Z
  Wat is jouw probleem het duid van weinig kennis dat jij denkt dat iedere surinamer van de bijstand leeft hier in nederland.
  Je praat net als je “BAAS” je duld geen mening die anders is als de jouwe.
  Gaan jullie maar door daar in sranan en aanbidden jullie die zogenaamde BAAS van jullie maar let op mijn woorden eens zal het recht zegevieren en dan zullen jullie NDPers met een mondvol tanden zitten


  Maak melding

 50. Onze gefrustreerde Paarse Heks Anna_Zeepbel:

  “Je wordt in Calimerostan overal uitgekotst”

  Ze bedoelt natuurlijk dat zij 40 jaar lang in Nederland is uitgekotst.

  En welk normaal mens blijft 40 jaar in een land hangen waar je wordt uitgekotst? Alleen Anna_Zoeloe.. zegt veel over haar zelfbeeld.


  Maak melding

 51. @GMAP

  Nee beste GMAP, ik haat geen enkel wit mis. Ik vind wel dat er bij de schepping een kardinale fout is gemaakt. De schepper dramde te lang door en maakte de fout de grootste miskleun op aarde te uit witte verontreinigde klei te boetseren. En hoezo jaloers? Jaloezie is iets voor primitieve geesten en die kun je lokaliseren in je eigen naar koeienstront stinkende poldertje aan de Noordzee. Daar lopen de schizofrene debielen rond die hun eigen zelf te grabbel gooien voor een schouderklopje van de witte man. De lege hulzen zonder ziel en zonder identiteit die hun eigenwaarde denken terug te vinden in het kleineren van hun eigen wortels en nest. Moet ik daar jaloers op zijn? In Suriname is de koloniale conditionering het beste gelukt en dit forum is daar het bewijs van. Desi Bouterse is de eerste die de koloniale geest laag voor laag afbreekt en het nationaal bewustzijn creert om de nieuwe Surinaamse mens te scheppen. Een wezen dat echt vrij is. Jullie mantras blijven monotoon en jullie vertalen jullie eigen koloniaal bewustzijn naar een surrogaat entiteitje met wit hartje dat in de illusie verkeerd zelf te denken. En jij mijn beste GMAP, GAMP, Du, Wikileaks, bent daar het ultieme voorbeeld van. De versplintering van jouw ziel is totaal en uit zich in een meervoudig persoonlijkheidsstoornis. Jou schizofrenie heeft vier richtingen. 😉


  Maak melding

 52. Eey DADA wat heb jij tog WORTEL geschoten in onze Su geschiedenis zeg!!!

  reken hierbij jou W O R T E L Baby Dino die jij hebt beplant met cocazaad, dan is natie goed gezegend om een graanschuur te bewerkstelligen zonder bestrijdingsmiddelen 🙂

  maar effe over BABY DINO????

  nooit een fatsoenlijk baan gehad, en tog een BENTLEY BESTUREN…..fawaka!!

  heeft Steve Meye voor srd 6000 hem zodanig ingezegend dat hij vermogend werd????

  heeft jou vader > de varkensboer < jou ZOVEEL nagelaten dat ook jij zo vermogend werd???

  !!!IK WIL EEN HERZIENING VAN JOU GESCHIEDENIS!!!


  Maak melding

 53. @Anna Z, denk je nu echt dat de schepper de 8 december moorden goed had gekeurd ? Meisje Anna, iedere gelovige weet dat Bouta dichterbij bij de duivel staat dan bij onze lieve heer. Waarom laat hij zich anders door Mevr. Weski verdedigen.


  Maak melding

 54. @kafrie

  AnnaZ heeft gelijk met jullie. Ga met haar in discussie dan ga je zien wie een crises heeft met identiteit.
  Ik denk dat je dan gaat piepen.


  Maak melding

 55. Hhahahaahahah ik kom niet meer bij van onze anna_z
  Ik kan mij nog herinneren dat Hitler ook zij Ubermenschen wou creeren, alles wat niet paste in zijn wereld moest vergast worden, weet jij dat nog?
  anna_z is één van de nieuwe mensen die Bouterse heeft geschapen, dom, achterlijk, kortzichtig, nederig met een minderwaardigheidscomplex. Dino Bouterse,Lacking, Limbo, R.Doekhie, zijn allemaal de nieuwe mens die Bouterse heeft gecreerd.
  Wie niet past in zijn wereld mag zich melden in Fort zeelandia, en Moiwana.


  Maak melding

 56. Desmond Tutu wordt nooit gelinkt aan crimi zaken!!

  M.L.King never!!

  N.Mandela..nooit

  DADA DELANO DESI BOUTERSE,….A L T I J D !!

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 57. pasew

  jij heb gelijk

  maar is het jou niet opgevallen dat die lijders geleid worden door de VN zelf Obama,,,maar als zij eigen stappen gaan ondernemen dan worden zij dood geschoten zoals M.L.King


  Maak melding

 58. Belangrijke dag vandaag.

  Ben benieuwd wat de uitspraak wordt in de moscow-zaak, ex-advocaat van bouta.
  Het aannemen van contant geld is ten strengste verboden, geld ook voor cruella de 2e , de nieuwe advocaat van bouta.

  “Als het aan de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten ligt, wordt advocaat Bram Moszkowicz ten minste zes maanden geschorst. En dat is ‘funest’ voor een advocaat, aldus confrère Gerard Spong.”
  bron:http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3318991/2012/09/19/Zijn-de-dagen-van-Bram-Moszkowicz-als-advocaat-geteld.dhtml

  Ik vind het een goede zaak, contant geld aannemen van criminelen moet verboden worden.


  Maak melding

 59. @pasew

  “Desmond Tutu wordt nooit gelinkt aan crimi zaken!!

  M.L.King never!!

  N.Mandela..nooit

  DADA DELANO DESI BOUTERSE,….A L T I J D !!”

  Een paar andere criminelen:

  George Bush

  Tony Blair

  Prins Bernhard

  Piet Hein

  Obama

  Jan Peter Balkenende

  Donald Rumsfeld

  Dick Cheney

  Ariel Sharon

  Benjamin Netanyahu

  Anderen die nooit worden gelinkt aan crimi zaken:

  Louis Farrakhan

  Malcolm X

  etc ….. etc ….

  Maar let wel: dit zijn geen loopjongens van de ‘New World Order’.

  Beste lobi Pasew,

  jouw waarheid is net zo absoluut als je mijne! Maar bedenk wel dat absolute waarheden niet bestaan. 😉


  Maak melding

 60. nep suri patriot
  je zegt bouterse moert een kogel door mijn hoofd jagen.
  ik heb nooit geweten dat mijn woorden zo kwetsent waren voor sommigen van jullie .
  ik had je hoger ingeschat patriot .
  loop jij met hutu tutsi gedachten ,al; die tijd dacht ik dat je kan incaseren maar het blijkt dat je heel veel te kort komt …ik had niet gedacht dat je dat soort gedachten in je achterhoofd had .maar no warang …mie pero ben altijd bij de vergaderingen van bouta .ocer ben ik bij elke ndp vergadering en daar praat men niet over geweld men praat over vooruitgang van su …jij roept geesten op die je niet gaat kunnen bezweren als het er op aan komt .je gebruikt woorden die groter zijn dan jou .ik bedreig niemand hoor ..nergens kan men vinden waar een schijven van mij bedreigend wordt ervanren..aan die spelletjes doet pero niet aan mee …ik heb kinderen ik voed ze op zoals het hoort ..pero bepaalt wat hij doet niemand bepaalt voor pero ..als jij problemen mee hebt heb jij een probleem niet pero .ik sta honderd procent achter deze president laat daar geen tweifel over bestaan .
  het surinaamse volk heeft hem gekozen patriot en als je vindt dat ik in herhaling val heb je dan weer een probleem daar zit pero niet mee …ik heb wel een probleem als bouterse niet goed zou funcioneren maar hij doet het prima en het surinaamse volk vindt het ook prima dus hebben jullie redimusus een probleem in olland .

  bouta mie mang kraktie .


  Maak melding

 61. Anna-z,je vergeet de massamoordenaars van Zuid-Celebes te noemen nl,Westerling die van zijn suprier kolonel De Vries de bevoegdheid kreeg willekeurig mensen standrechtelijk te executeren,waardoor er duizenden vrouwen en kinderen werden vermoord.
  Maar ja in de ogen van sommige SurNeds mag dat allemaal ze passen er voor hun blankemeesters te veroordelen.


  Maak melding

 62. Mi gado, dalijk SabiOema Esmerald nanga SabiMang Medusa go kosie mi omdat ik dit te berde brengt.But I dont give a damnzzzzz het is de waarheid en niets dan de waarheid.
  Sommige Surneds willen niets met Suriname en hun bewoners te maken hebben,maar leveren steeds maar hun domme kritiek,laten ze eerst nagaan wat hun blanke meesters hebben uitgevreten door de eeuwen/jaren heen.


  Maak melding

 63. Die vieze politiek van NL om alle sluwe manieren te bedenken en te gebruiken alleen om de Pres DDB van SU uit te schakelen om daarna zelf de Baas te spelen gaat nooit meer door.
  De Pres DDB moet de hele wereld schudden om de valse beschuldigingen van NL op zijn adres en van zijn Zoon bekend te maken.
  Precies zo waren die valse beschuldigingen ook in het verleden.
  NL moet proberen om mensen op heterdaad te betrappen en niet met leugens en door val/hinderlagen te plaatsen hun te lokken en te beoordelen.
  Geen verdachten bedreigen met de dood of beloven met beloningen om valse getuigenissen af te leggen.


  Maak melding

 64. @Radjkoemar Rajaram
  De gevangenissen in de hele wereld zitten vol criminelen die niet op heterdaad zijn betrapt;omdat Vrouwe Justitia haar common sense heeft gebruikt!


  Maak melding

 65. @ i know
  Jij zegt:”Mi gado, dalijk SabiOema Esmerald nanga SabiMang Medusa go kosie mi omdat ik dit te berde brengt”.

  Hier uit blijkt dus dat jij je zorgen maakt.O.K!
  Tot zover kan ik je nog volgen!

  EN NU KOMT HET!En dit is,waar ik mij heel erg veel zorgen over jouw psychische gesteldheid maak.
  Je zegt er prompt achteraan:-
  “But I dont give a damnzzzzz het is de waarheid en niets dan de waarheid.

  Hoe rijm je dit?
  Ben je niet erg in de war?
  Kan jij nog volgen waar jij het over hebt?


  Maak melding

 66. Het is schandalig dat Waterkant selectief censureert op IP adres.

  Als ik onder normale naam op mijn thuis pc inlog duurt het dagen voordat mijn posting wordt geplaatst of wordt zonder reden helemaal niet geplaatst. Log ik in met andere pc vanuit het buitenland met eigen naam – maar ander ip adres – wordt elke posting zonder vertraging direct geplaatst.

  Opvallend is dat alle pro NDP postings zonder problemen direct worden geplaatst

  Een kwalijke vorm van censuur dus.Waterkant onwaardig.

  Nu iedereen raden wie ik ben….


  Maak melding

 67. esmerald mie mang .
  mijn broer is in su maar bij mijn moeder daarna gaat hij naar mijn zus in comewijne naarna komt hij bij mij en gaan wij een loopje nemen .verlopig is hij tevreden maar ook een beetje teleur gestelt wat betreft paramaribo ..maar no warang je hoort binnen kort van mij .
  esmerald je hoort zeker van mij tang boeg .


  Maak melding

 68. Schizofrene vlees noch vis :), ai baya Anna_Z een grappige kern van waarheid bevattende analyse 😉

  Tegelijkertijd triest dat velen zo een diepe haat koesteren jegens hun Surinaamse afkomst 🙁


  Maak melding

 69. @i know

  Ik was die moordenaars van Zuid-Celebes inderdaad vergeten. Bedankt dat je me daarop wijst. Eigenlijk is het teveel om op te noemen maar uiteindelijk vergeten we niets. Nogmaals dank!!!


  Maak melding

 70. Bram de ex-advocaat van D.D.Bouterse is nog steeds advocaat van Wilders !!!
  Kreeg hij zwart geld van Bouterse of van WILDERS ???
  Tak nanga mi !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 71. Purple Big Brother ,
  Beleids-halve doet de redactie dat !!!
  Mij postingen moeten eerst gemodereerd worden , daarna ter goedkeuring en vaak niet geplaats of als ik mazzeltov toevallig in de buurt is , vindt de plaatsing op dit forum , en het liefs opgeborgen wegens negatieve reactie !!!
  Dat wordt aan leGMAPje , henk de MOl en consorten uitgelegd als democratie en vrije pers !!!
  No waran , wij kennen onze papaheimers !!!
  Stre de’f Stre
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 72. @sempa

  Je hebt gelijk. Het valt me wel op dat veel negatieve beoordelingen tegenwoordig niet meer verborgen worden. De ABB (Anti Bouterse Brigade) kwam te veel in de min en moest koste wat kost beschermd worden. Stel je eens voor dat hun anti-Bouterse reacties niet meer te lezen zouden zijn. Eerder echter toen de PBB (Pro Bouterse Brigade) nogal opvallend vaak weggejorist werden greep er niemand in. Ook dat schijnt iets met ceinsuur te maken te hebben. Maar ook met propaganda natuurlijk. Tijd om het domme plusjes en minnetjes systeem compleet af te schaffen dus. Het wordt van alle kanten gemanipuleerd en dient geen enkel nuttig doel.

  Soso lobi!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.