Reisgrage parlementariër goed voor Suriname

38

PARAMARIBO, 17 sep – De reislust van parlementariërs levert Suriname geen windeieren op. Volgens parlementariër Rabin Parmessar wordt wel degelijk veel binnengehaald aan geld en prestige. Niet voor niets zijn de Surinaamse delegaties doorgaans groter dan van collega’s. De kritiek dat de heren en dames meer uit zijn dan thuis, is niet terecht.

Er wordt keihard gewerkt, met resultaat. “Het parlement bepaalt uit hoeveel personen de delegaties bestaan. Maar als je de financiële input plaatst tegenover de output, dan heb je vanwege de actieve participatie veel meer binnen”, zegt Parmessar tegenover de Ware Tijd. Neem bijvoorbeeld de deelname aan de bijeenkomsten van de EU met de groep van voormalige kolonies, ACP. Dat levert Suriname ruim vijftien miljoen euro aan hulpgeld op.

Het geld is voor projecten in de bananenindustrie en watermanagement. Dat krijg je door ‘actieve participatie.’ Vandaar ook de relatief grote delegaties. “Het is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vergaderen en gesprekken voeren”, aldus Parmessar. Dat het parlement er minder door kan vergaderen, moet maar op de koop toe. Want behalve geld, worden ook niet materiële winsten geboekt. “Er wordt nu meer rekening gehouden met het standpunt van Suriname.”


38 REACTIES

 1. Grappig dit!

  Zonder dat ze het beseffen zijn ze zo ‘polderachtig’ bezig als het maar wezen kan.
  Rabin, die reisjes noemen we hier, “een uitje van de zaak”.
  Als je je neus maar laat zien, ken het niet meer stuk.
  Resultaat een ver overgewaardeerd certificaat met vervolgacties van 0,0.

  Investeer in ICT en maak gebruik van video-conferenties.

  Deze conferentie-ziekte is niet meer van deze tijd.
  Een klein land met het hoogst aantal afgevaardigden.
  Ach ja.


  Maak melding

 2. “Reisgrage parlementariër goed voor Suriname”

  Klopt, maar dat is de halve waarheid. De zin zou moeten luiden: “Reisgrage parlementariër goed voor Suriname, als hij of zij dat uit eigen zak betaalt.

  “Maar als je de financiële input plaatst tegenover de output, … Het geld is voor projecten in de bananenindustrie en watermanagement. Dat krijg je door actieve participatie.”

  Mijnheer Parmessar, wat is de economische waarde van de output? Het voorbeeld, wat u aanhaalt, wordt in beschaafd Nederlands als BEDELEN omschreven.


  Maak melding

 3. Surinaamse delegaties zijn groter dan die van andere landen?
  Nou Parmessar hopelijk bepaalt de assemblee dat de delegaties nog iets groter mogen worden in het vervolg. De grootte van de delegatie lijkt immers rechtevenredig te zijn aan de grootte van de binnen gehaalde fondsen….Pure kolder natuurlijk!

  Dit is gewoon een ordinaire smoes om de snoepreizen van de heren en dames volksvertegenwoordigers goed te praten.

  Wellicht is het een idee om een commissie of task-force te installeren, welke zich sec bezighoud met fondsenwerving en internationaal lobby-werk. Op die manier kunnen assembleeleden thuis blijven en het werk hier te lande beter ter hand nemen.


  Maak melding

 4. Als Su op de kaart moet zijn en blijven moet Su haar NEUS wel laten zien, dit is inderdaad dmv parlementariërs op zaken reis te sturen, al dat gereis is btw best wel vermoeiend en over de vergadering maar te zwijgen, weetje hoe vermoeiend vergaderen is, geestelijk uitputtend geloof mij nou maar, je kan beter in het veld staan dan… en daarbij als dat wat ze er mee voor elkaar krijgen MIN de onkosten die ervoor gemaakt zijn een zeer noemens waardig bedrag is, zijn het idd geen windeiereren.


  Maak melding

 5. Volgens Rabin Parmessar wordt wel degelijk veel binnengehaald aan geld en prestige..

  Er wordt niets aan het volk gecommuniceerd meneer Parmessar !

  – Welke concrete successen heeft u geboekt ?
  – Welke financiele belangen zijn hiermee gemoeid ?
  – Hoeveel reizen zijn er de afgelopen 2,5 jaar door de
  gemaakt ?
  – Welke landen hebben ze bezocht en waarvoor ?
  – Hoeveel geld heeft dit de belastingbetaler gekost ?

  Lijken mij legitieme vragen. Hier gaat geen antwoord op komen, mark my words…

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS PIET WORTEL VRIJ, NU !!!


  Maak melding

 6. Parmessar en zijn reisgrage collega’s moeten WEG,gewoon wegsturen deze avonturiers.
  ZE VOEREN TOCH NIKS UIT!!
  Reizen en alsmaar gratis reizen ,dat is hun doel!


  Maak melding

 7. Ik had ook niets anders verwacht van onze pra-misser, ze zijn verplicht dit te doen terwijl de bevolking gebukt gaat onder de armoede en niet mee kan profiteren van al deze geweldige berichten.Bouta en zijn zoon zetten suriname heel mooi op de kaart, de drugs kaart niet te vergeten.


  Maak melding

 8. suriname gaat vooruit.
  Het bovenstaande nieuws komt ongeloofwaardig voor een heleboel mensen die geen vooruitgang voor su willen zien en speciaal voor de nep su’s in nedland alias
  carimerostan,,,,,die zeggen dat zij het met su menen.


  Maak melding

 9. Ja baja, hier kan je ook lang en breedvoerig commentaar gaan leveren, maar in Suriname wordt bepaald wie en hoe groot de groep is die op reis gaat.
  Wij horen het en moeten toekijken, saw moes doe, neks toch, zoiets, een bericht, komt de wereld in lezen maar en gauw vergeten, en over gaan tot de orde van de dag.


  Maak melding

 10. Het zal allemaal waar zijn wat Parmessar beweert, hij vergeet er alleen bij te vermelden dat de riante daggelden die men ontvangt voor zulke reizen natuurlijk ook mooi meegenomen zijn. Als het inderdaad hard werken geblazen is, dan is het vreemd dat er zoveel parlementariers staan te dringen om op reis te gaan, ze blinken in Suriname over het algemeen niet uit vangwege hun werklust. Weet je hoeveel moeite Simons, vruchteloos, doet om quorum te verkrijgen om te kunnen vergaderen met dezelfde “ijverige” parlementariers?


  Maak melding

 11. Zoveel reizen voor maar € 15.000.000,- ?

  Wat is er mis met zuinig zijn en hard werken. Daar verdient zelf een middelgroot Surinaams bedrijf meer mee. Ik overdrijf niet, ik heb genoeg jaarcijfers gezien.

  En ja, over de daggelden wordt gezwegen. Als e echt eerlijk zijn geven ze wat ze niet hebben gebruikt terug.

  Ik kan me herinneren dat tijdens Front 1 er geen geld was voor een beademingsapparaat. Japan schonk ons toen eentje voor USD 9000,- . Een paar weken later stal Soemita’s dienstmeisje USD 50.000,- uit zijn portemonnee. Zal elke politicus dat hebben liggen als restant daggeld? Ik denk van wel.

  Ik zou me geschaamd hebben als dit zou gebeuren, dat ik zoveel heb liggen maar ik laat Japan betalen voor een beademingsapparaat. Maar ja, een politicus kent meestal geen principes en nog minder schaamte.

  En € 15.000.000,- bij elkaar bedelen? Is Parmessar daar trots op? Wat is het principiële verschil tussen bij Nederland bedelen en bij de EU bedelen?


  Maak melding

 12. Even heel kort ;;Als er grondig onderzoek gedaan gaat worden naar schulden die betaald moet worden aan su en andere wat derde wereld landen word genoemd,(en dan bedoel ik niet nedland alleen maar ook engeland,amerika,duitsland ext)dan is die schade onbetaalbaar,;Nu dat su stappen naar het buiten land onderneemt,zijn wij ineens bedelaars.
  Als jij niet beter weet houd dan jou mond dicht.
  De schade aangebracht door de kolonialisten van het verleden en het nu tegenwoordigetijd is onbetaalbaar,dus wat wij kunnen krijgen moeten wij nemen,,en heet geen bedelen


  Maak melding

 13. Onderhandelen heeft niks met bedelen te maken,
  alle gelden die geleend worden heeft een afbetaal periode met een aantal aan procenten die betaald moet worden,
  waarom is er nog niet door de landen die wij zogenaamd gebedeld hebben een bekend making ervan gemaakt?
  en als wij in de schulden waren ,,waarom is dat nog niet door die landen of instancies een schulden rapport bekend gemaakt..beach move out,redie moesoe


  Maak melding

 14. Parmessar droom lekker verder met je uitspraak van dat er nu meer rekening gehouden wordt met het standpunt van Suriname, er zijn nl. andere dingen waar die landen die jij bedoeld rekening mee houden, en dat is dat Suriname een doorvoer land is van drugs.
  Je collega somo is een goed voorbeeld van een reisgrage parlementarier wat het land Suriname niks opleverd, maar alleen maar de belastingbetaler heel veel geld kost met zijn vakanties naar Indonesie bisnessclass en blacklabel whiskey.


  Maak melding

 15. sra mi gudu,

  zullen wij het verleden laten voor wat het is, denk aan vandaag,..vandaag al bijna 37 jaar heb jij een land 4 maar groter dan nederland, vruchtbaar en waterrijk,…WIJ HOEVEN NIET TE BEDELEN!!!

  of zullen wij het werken maar overlaten aan haitianen en chinezen en wij maar handje ophouden bij de EU 🙂


  Maak melding

 16. @ Ik: ga een cursus begrijpend lezen volgen. Vroeger zaten de slecht geschoolden bij de NPS en de VHP. Nu zitten ze bij de NDP, merk ik. Different shit, SAME FLIES!


  Maak melding

 17. pasew

  Zoals jij zegt

  Maar ik leef niet in het verleden,,maar de dingen dat zich nu over mijn land afspelen heeft wel degelijk met het verleden te maken.

  Ik heb geen zin om met jou te rede twisten.


  Maak melding

 18. @ ik:

  1 er staat in het bericht niets over lenen

  2 we krijgen het van de EU, niet van landen. Ik hoop dat je het verschil begrijpt.

  3 deze gelden staan ergens verantwoord in de annalen van de EU, maar het is niet zo dat ze met een toeter gaan schreeuwen dat ze € 15.000.000,- hebben gegeven (of geleend) aan Su. Zo werkt het niet.

  4 waar zeg ik dat we in de schulden zijn?

  5 sinds wanneer maken landen op deze manier een “schuldenrapport” publiekelijk bekend op deze manier?

  Emotioneel geblaat. Heb je vaak bij mensen die hun hersens niet gebruiken.


  Maak melding

 19. @Ba Anansie groot gelijk
  Ondanks alle goeie ratings die we hebben, die moesje nog steeds geen ticket naar Parijs heeft opgeleverd, reizen we de wereld rond om op bedeltour te gaan. En de kleuterjuf maar klagen dat haar klas geen quorum heeft. Parmessar prettige reis met je NL paspoort, je weet heel goed hoe je de NDP/Pertjaja de Hoer/ABOP achterban in de maling moet nemen. At the end zijn je zakken heel goed gevuld met de opgestreken daggelden.


  Maak melding

 20. Hoeveel heeft het gekost, $ 750/dag/per parlementariër in het buitenland een ambassade in parijs etc..
  Of wel van elke verzamelde euro zal ongeveer 0,50 euro aankomen om daarna in ondoelmatigheid en in het verleden opgelopen verliezen te verdwijnen.

  Hulp is leuk maar heeft geen toekomst. Met zo min als de $ 200.000.000 per jaar die nog steeds van uit Nederland naar Suriname vloeit. Men is verslaaft aan hulp. Nee zelf doen is beter.

  Helaas is men niet instaat goede plannen tot wasdom te brengen. Ik kan hier over mee praten. Meneer Parmessar op hoog niveau ligt al bijna een jaar een plan dat Suriname per jaar ongeveer 10 maal het bedrag van uw giften op kan gaan leveren. Het plan is 100% Surinaams ook al is het door een Bakra bedacht. Men hoeft alleen maar ja te zeggen en een intentie aan te gaan. Alleen men kan het niet omdat het multidicplinair is. Teveel mensen moeten er iets van vinden.


  Maak melding

 21. Landgenoten, volk van suriname.

  Suriname streeft nederland voorbij in zijn economische ontwikkelingen mede dankzij de aanwezigheid van duurzame natuurlijke hulpbronnen. De prijzen van goud, rijst,hout en bauxiet zijn gunstig voor Suriname omdat deze prijzen hoog zijn op de wereldmarkt.Meer ontwikkeling en productie van deze economische hulpmiddelen is gewenst. Nederland en andere europese landen zijn vastgebonden aan de regels en normen van de europese centrale bank en moeten hun begroting op basis van deze vastgestelde regels opmaken. Gevolg is dat Nederland in zijn eigen ontwikkeling wordt geremd en weinig keuze heeft waardoor andere landen hen voorbij streven onder andere Suriname. Suriname voert nu een openminded politiek en beleid zowel nationaal als internationaal. Nooit eerder werd er intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Suriname heeft. En deze trend zal zich alleen maar verder ontwikkelen in de toekomst. Import en export vind wel normaal plaats tussen Suriname en Nederland omdat er miljoenen dollars-euro’s op dit gebied tussen de twee landen circuleren. Suriname met zo een kleine bevolking zal in de komende jaren als de mogelijkheden op een brede basis benut worden alleen maar vorderingen maken en een welvarend land in de regio worden waar wij suri`s in Nederland en elders in de wereld alleen maar van zullen opkijken als er geen initiatief van ons uitgaat een stappenplan te maken en ook richting Suriname te gaan.


  Maak melding

 22. Nieuwsbron “De Ware Tijd”
  vandaag 18 sep.2012

  Geen verdachte

  Intussen is de naam ‘Bouta’ opgedoken in het strafonderzoek naar de van internationale drugshandel verdachte Nederlander Piet Wortel. Volgens de Nederlandse recherche die gesprekken van Wortel en medeverdachten heeft afgeluisterd, wordt in deze Desi Bouterse bedoeld. Allereerst moet worden vastgesteld, zegt Weski in een schriftelijke reactie aan de Ware Tijd, dat “de betreffende vermeende flarden tekst niet tot een separaat zaaksdossier, noch tot enigerlei verdachte hebben geleid”. Het Openbaar Ministerie zal naar zij veronderstelt ook bevestigen dat Bouterse geen verdachte is in deze zaak.

  De strafpleiter vermoedt dat de verdenkingen verband houden met het herzieningsverzoek dat ze nu voorbereidt. “Ik kan mij niet meer aan de indruk onttrekken, dat de betreffende vergaande eenzijdige uitleg van een dergelijke fragmentje de herziening voor mijn cliënt Bouterse, waarin ik inmiddels in een vergevorderd stadium verkeer en de volstrekte ongegrondheid van die veroordeling zou kunnen aantonen, moet belasten”, stelt ze


  Maak melding

 23. In suriname moet iedereen iets te zeggen hebben. Het vertrouwen dat de ander het algemeen belang zal dienen is er niet. Het persoonlijk belang staat centraal, dus zoveel hoofden, zoveel zinnen en je moet een ieder tevreden stellen, anders kunnen ze jou kabinet laten vallen. Het lands ( volks ) belang staat in deze niet centraal. De vraag is: voor wie wordt er iets binnen gehaald?


  Maak melding

 24. Maar..ehh…als het zoveel opleverde, waar blijven de investeringen dan, bv. de 18000 woningen wegenbouw etc. etc.? Wordt er geïnvesteerd in luchtbruggen en luchtkastelen alleen!!!


  Maak melding

 25. Troonrede meer symbolisch dan realiteit van het dagelijks leven Nederland.

  Als er massaal gespaard wordt door nederlanders en elke dag tientallen bedrijven sluiten en werknemers op straat komen te staan hoe verwacht men economische groei volgend jaar?

  De koopkracht in Nederland zal het komend jaar flink dalen onder consumenten in Nederland. Hoe verwwacht men dan economische groei. De werkloosheid blijft hetzelfde of zal zelfs toenemen terwijl nederlanders flink sparen om hun heil elders in de wereld te zoeken dan dat hun geld gaat naar de zuid-europese landen.
  De knip onder nederlanders wordt flink dichtgeknepen en zo blijft het voorlopig.


  Maak melding

 26. Het probleem dat zwarten hebben is dat ze kijken wat ze gehad hebben.Het krijgen geeft ze een kik.
  Wat de zwarten vergeten is wat ze kwijt zijn.De almoesen die Parmesar en consorten bij elkaar hebben gesprokkeld is een schijn bedrag dat ze alleen bij Telesur kwijt zijn
  aan wanbeleid.Dan hebben we het nog niet over alle staats bedrijven en ministeries.Tracht de corruptie te bestrijden stop dit bedelen en Suriname wordt welvarend.
  Suriname hoeven niet in armoede te leven.

  @SRA: JE mag van Suriname huoden maar denk niet dat de Surinamers in Nederland niet van Suriname houden omdat ze kritiek uiten.Niet de vorige regering en niet deze zijn eerlijk.Heel bewust zetten ze jullie tegen elkaar op.Als het eerlijke mensen waren dan hadden ze allang de Surinamer in Nederland de Surinaamse nationaliteit gegeven.Het land Suriname heeft zijn kinderen uit Nederland nodig voor de ontwikkeling van het land.

  Zie wat die Bouterse zegt: We gaan het Indiase model invoeren.Deze moordenaar heeft geen ene binding met India maar weet wel een stront model in te voeren dat India gebruikt.Het probleem dat zwarten hebben is dat ze denken dat ze het eeuwige leven hebben en als ze aan de macht zijn gekomen dat het land van hun is.Bouterse straks ben je volgens die Jood in de HEL.


  Maak melding

 27. Beste Kondremangs,
  SAME OLD STORY……..iedere keer,als ze terug zijn van een SNOEPREISJE, worden er zulke luchtballonnen opgelaten, dat THE LIMIT BEYOND THE SKY IS…….maar wat zien we achteraf???? SAME OLD LIES……er komt weinig of niets van terecht; BEHALVE goedgevulde koffers en vele bundels daggelden op kosten van ons land en volk………
  Rabin, je was al een slechte Sociologie docent……je bent een nog slechtere politicus!!!
  TIME WILL TELL,KONDREMANGS!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 28. Brada Parmissar.Ik zie u nog op de tv tijdens de verkiezing.Je wist precies waar er surinamers woonden in krotten en onder erbamelijke omstandigheden..Het werd live gefilmd En nu dit.Reizen,reizen en nogmaals reizen!
  Mijn pa zaliger had gelijk toen hij ons een definitie voorhield van de surinaamse politiek.

  Deze luidt:Politiek is sluw en listig tewerk gaan,hard liegen en bedriegen,om anderen beet te nemen en er zelf BETER van te worden.We laten dit aan Uw geweten over tenminste als U zoiets bezit.Ai sranan Mi kondre den e du nanga ju.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.