Van Surinaamse moslims valt niets te vrezen

61

PARAMARIBO, 15 sep – Van Surinaamse moslims valt niets te vrezen en al helemaal geen gewelddadige acties zoals elders in de wereld wel het geval is. Dit zegt Feroz Nazir, voorzitter van de Surinaamse Moslim Federatie en de Madjelies Moeslimin Suriname. Het is niet het soort nasleep dat de Surinaamse moslim wenst van de film Desert Warriors. “We hebben het in het verleden niet met geweld gedaan en we gaan het nu ook niet doen.”

Massademonstraties en geweld zijn niet de keus, al komt ook in Suriname de film niet goed aan. “Maar ons stil zijn wil niet zeggen dat we goedkeuren wat ons wordt aangedaan. Wij moslims zouden het ook niet goed vinden als andere godsdiensten op die manier worden belicht en bejegend”, zegt Nazir tegenover De West. In Suriname moet met zoveel rekening worden gehouden. Moslims maken ongeveer twintig procent uit van de bevolking.

Dat wordt als bijzonderheid opgevat. Bovendien willen moslims een voorbeeld zijn voor de andere geloofsgroepen. “Wij zijn wel moslims en we vinden het niet goed als onze godsdienst wordt beledigd, maar we dienen de Surinaamse zaak en prediken daarom vrede en rust. We zouden ook tegenstander
zijn als mensen de godsdienst van anderen zouden beledigen. Maar we bidden en verzoeken de Almachtige om al het negatieve in de wereld uit te roeien”, aldus Nazir.

61 REACTIES

 1. Ik ben blij te horen dat de moslims in ons land begrijpen dat ze uit India en Indonesië komen.In deze landen heerste ten tijde van hun vertrek een zeer grote mate van tolerantie t.a.v. andere godsdiensten.Laten we het zo houden en ons niet gek laten maken door enkele individuen. Bovendien moeten we begrijpen dat de uitbarstingen in de andere landen vele frustraties ten grondslag hebben.


  Maak melding

 2. ik vindt dat men de moslims in suriname scherp in de gaten moeten houden .de reden waarom ik dat zeg is dat er van alles dat land in komt .je weet niet als er radicale molims dat land in komt om andere gematigde moslims op te hitsen ,vroeger had je geen marokanen of turken in suriname ,nu zie je al dit soort mensen in su ..ik vindt niet dat men moet gaan protesteren belachelijk gewoon wat die moslims doen .dit bewijst hoe achterlijk dat geloof is .mensen hebben echt geen goed woord wat deze gasten doen .laat ze het in hun eigen land doen .voor een film dat ze niet aan staat willen ze je al vermoorden ,vrouwen onderdrukt meisjes onder drukt wat voor geloof is dat . het is toch waar dat mohamed hun profeet met negenjarigen naar bed ging .als die moslims zo fanatiek zijn moeten ze in hun eigen land blijven .alleen maar ellende veroorzaken ze .ze zijn zo gelovig en toch willen ze 5 en 10 vrouwen .opzouten mang fuking taliban.


  Maak melding

 3. stampoe je hebt gelijk.weet je er is al zoveel ellende,dit vind ik heel erg wat er gebeurd.de bijbel spreekt wel dat ze de aarde willen innemen en verspreiden zich als een olievlek.maar laten wij in vrede met elkaar leven .er is zoveel ellende ik word er doodziek van.maar je hebt gelijk hoor stampoe.
  GODSZEGEN


  Maak melding

 4. ethel is ook een taliban alleen zoekt hij wat aanhang ,vandaar dat hij zegt dat die moslims moeten gaan protesteren ,,ethel ik weet niet wat je bent maar ga protesteren met die moslims maar dan in een moslim land .wij willen geen gedoe van onrust zo begint het .
  wij leven vreedzaam in suriname wij willen het zo houden ethel .misschien ben je bekeert tot de islam jou goed recht maar in su kennen wij geen betoog als acherlijke moslims een film zien en gelijk de straat opgaan om anderen te vermoorden .wat is dat vraag ik mij af ..terroristen .ze denken dat ze mensen kunnen intimideren ,ze denken dat het hun vrouwen zijn die ze intimideren .ik vraag me af als ze onderbroek aan hebben onder die lange jurk die dragen of hebben ze die bom daar schuilen . stampoe heeft groot gelijk met deze bloeddorstige moslims .ze komen in het westen en bouwen een moskee maar owee als je in hun land gaat en een kerk wil bouwen .mag niet terwijl je die marokanen en turken moet zien als ze ander mans vrouwen verleiden en zeggen dan ze gelovig zijn .
  je gaat toch geen mensen vermoorden om een film of omdat ze ongelovig zijn .in india pakistan moorden ze elkaar om het geloof nu wordt het verspreid en dat moet ophouden .ik wil veilig een vliegtuig in stappen .
  zal je obama en bush ongelijk geven tegen deze gasten .
  deze moslims geven niets om leven als ze maar hun negen maagden mogen hebben na het vermoorden van mensen ..tenminste denken ze .


  Maak melding

 5. Om vrede in deze wereld te krijgen moeten wij af van de joden goden.Wij moeten terug naar onze roots hierdoor krijgt een mens meer zelf respect[eigenwaarde].In die 2000 jaar dat het heerst op deze aardbol heeft het veel bloed gedronken van de mens.Surinaamse broeders en zusters ons land kent veel armoede en onrecht dat ons gedaan wordt door onze leiders wij moeten wakker worden.
  Geloof,ras,huidskleur enz. is in onze bloed gebracht je moet hier vanaf komen.Hoe krijgen wij onze ZIEL en LICHAAM terug.Wij zijn als vrij mens geboren maar zijn nu geknecht.Hoe worden wij een vrije geest dat zonder complexen kan leven.Om dit in te kunnen zien moet je naar je eigen ik.[Er is meer inzicht nodig dan naar je eigen ik te kijken]Wat je op school,ouders en voorgangers geleerd hebt zijn blokkades in het leven die moet je van los komen.Hoe ontken je het moedermelk die je gedronken hebt.Mens niemand kan jou de waarheid vertellen kijk in je zelve dat ben je zelf.


  Maak melding

 6. Een groot voorbeeld voor menig een in de wereld. Zoals het in Suriname plaatsvind en kan. Iedereen laat elkaar in haar of zijn religie waarde. Nogmaals een zeer groot voorbeeld dat het zo kan.Diverse gelovigen leven met en naast elkaar. Groot compliment is hier op zijn plaats.


  Maak melding

 7. savioen ik heb liever die jood dan die moslim laat mij jou dat vertellen .ik heb duizend maal meer respek voor die jood dan die moslim .israel heeft gelijk om zich te verdedigen tegen dezer bloeddorstige moslims.
  die mensen geven niets om leven .savioen je bent moslim je mag voor mij zelfmoord plegen als je het maar onder jou mensen doet .


  Maak melding

 8. Hulde aan de Surinaamse moslim. Deze verlichte moslims zijn een sprekend voorbeeld hoe de Islam anno 2012 beleden moet worden: vrede, toleratie en respect voor anders denkenden. Zelf het westen kan veel leren van de Surinaamse moslims. Kijken we om ons heen, dan kunnen we met recht concluderen, dat de Surinaamse samenleving een van de vreedzaamste ter wereld is!!!


  Maak melding

 9. Feroz Nazir,

  laat middels een vreedzame protest blijken UWER ongenoegen,..laat blijken dat ook dit barbaarse wat nu gaande is niet te tolereren valt, maar dat durf jij niet en andere gematigde moslims ook niet, want deze barbaren en spijtig genoeg een HELEBOEL gaan dan niet schromen om ook jullie ALS GEMATIGDE MOSLIM EEN KOPJE KLEINER TE MAKEN!!!

  “Vandaag” speuren wij het Universum af op zoek naar beschaving….ai boi!!!!


  Maak melding

 10. =Niemand op deze wereld heeft het recht om te oordelen over een ander.

  =GEEN ENKEL GELOOF OP DEZE WERELD IS BETER DAN DIE VAN EEN ANDER.

  =Vreemd genoeg heeft Amerika hiermee niets te maken. Het gaat om een christen uit Egypte die in Amerika woont.
  =De mensen die aanvallen weten niet wat faceboek, of internet betekent of vrijheid van meningsuiting is.

  =Als er in die landen een burgeroorlog plaatst vind wat ik niet hoop en wenst, zijn het de Amerikanen die hulp aanbieden. ook als het gaat om geld.

  =Ik zou zeggen laat men wat aan het onderwijs doen en NIET voor GOD gaan spelen op deze wereld.


  Maak melding

 11. @stampoe: Als je wat kennis in je lege hoofd had dan had je geweten dat de moslims die zelfde joden god aanbidt dan waar jij het over hebt.En stampoe de dood wacht op je en dat is de moment van de waarheid om alle pijn te ervaren wees niet bang jongen het komt.


  Maak melding

 12. @stampoe, geen enkel geloof is achterlijk. Vandaag is het de aanzet van de moslims, maar weet wat de christenen en protestanten, rooms-katholieken allemaal niet gedaan hebben in het verleden???

  =De geschiedenis in Zuid-Amerika liegt er niet om.


  Maak melding

 13. Onze SU’se Moslims zijn TOP!! een verschil tussen hemel en aarde, vergeleken in andere landen! neem een voorbeeld nu in Indonesia/Bali, Afghanistan, Pakistan, Iran, Irak etc. Moslim uit andere landen hebben alleen maar oorlog tegen andere gelovigen!! daar zijn ze nummer 1 in Top 1000!!! Wij in SU lopen hand in hand, eten samen uit 1 bord, niets aan de hand!! Dus vergelijk absoluut een Mohamed ali uit SU niet met die van een andere Djalad Moslim Land!


  Maak melding

 14. savioen je praat poep ,hier leef ik op aarde als ik dood ben ben ik dood meer is het niet punt uit ..en dat is het probleem van dit achterlijk moslim geloof ze geloven nog steeds dat ze negen maagden gaan krijgen als ze mensen vermoorden ..je beledigt de joden met jou uitspraken ..die jood gaat geen mensen vermoorden om negen maagden te krijgen ..die gebouwen die ze in amerika hebben neer gehaalt dachten ze ook aan negen maagden ,goed dat amerika ze overal vervolgd .onschuldige mensen vermoorden omdat fuking geloof waavan ze nog geen eens weten wie mohamed is .


  Maak melding

 15. Laten wij niet te snel onze vlaggen buiten zetten want ik heb informatie dat er Turken en Marrokanen godsdienst les geven in Suriname. Ik zelf moet helemaal niets van moslims hebben, ze zijn eigenwijs ze denken dat ze meer zijn dan anderen, waar ik mij het meest erger aan deze gasten is dat ze alles beslechten met de dood en bloedvergieten.


  Maak melding

 16. Stampvoet is gefrustreerd. Hij wilde een Marokkaanse jongen, maar werd afgewezen door de Marokkaan daarom haat hij nu moslims. Ik zou zeggen stampte stamp hem samen met je pvv aanhangers


  Maak melding

 17. =Zie een stukje tekst van het verhaal. Voor degenen die mogelijk de Amerikanen de schuld willen geven.:::::::

  Filmmaker Nakoula Bassily Nakoula (55) was in 2009 veroordeeld voor oplichting van banken. Bij zijn vervroegde vrijlating was bepaald dat hij 5 jaar geen computer of internet mocht gebruiken. Dat heeft hij mogelijk toch gedaan, door de film op YouTube te zetten.

  De Egyptische Kopt Nakoula werkt voor de religieuze groep Media for Christ. Sinds de onrust over zijn film bivakkeerde hij in zijn woning in Cerrito bij Los Angeles. Hij gaf alleen een interview aan Radio Sawa, een Arabische zender van de Amerikaanse regering. „Ik ben degene die de 14 minuten film op internet heeft gezet en ik denk erover de hele film uit te geven”, zei Nakoula, die zich eerder voordeed als de Israëlisch-Amerikaanse Jood Sam Bacile.


  Maak melding

 18. ik ben van geloof hindoe.maar keur deze associale gedrag vn de amerikaans regiseur te stelligste af.
  je moet een ieder in zijn warde en normen laten.
  het inmiddels om 1 zelfde god.G voor creatie,O voor operator,D voor distroyer.de ene groep zegt ALLAH.de andere groep zegt GOD,en weer de andere groep zegt shree KRSNA.waarom kunnen wij niet in HARMONIE leven???
  ok,als een muslim iets fout doet wil dat niet zeggen dat wij ons moeten verlagen tot hun nivo en andersom.OLIE OP HET VUUR GOOIEN HEEFT GEEN ZIN.HAAT KAN JE NOOIT MET HAAT BESTRIJDEN,MAAR MET LIEFDE.ik vind het zo jammer dat wij mensen niet in vrede kunnen leven.wij komen van 1 zelfde god.wij hebben allemaal een lichaam dat met de zelfde elementen zijn gemakt.als je een hindoe,muslim,christen open snijd zien we van binnen het zelde uit.het enige wat bij ons verschild is niks anders dan het DENKEN.dit is ook d grootste oorzaak van alle oorlogen.VERKEERD DENKEN BETEKENT VERKEERD HANDELLEN.LATEN WE ONS VERSTAND GEBRUIKEN N ALS 1GROOT FAM.IN VREDE LEVEN.WAAR EEN WIL IS,IS EEN WEG


  Maak melding

 19. Trieste zaak dat hetzelfde Internet die deze mensen heeft bevrijd van de voormalige dictators, nu zorgt voor deze ‘ignorante’ commotie.

  Dat niet iedereen de hedendaagse Social media ken handelen is een feit.
  Ook op deze site dagelijks voorbeelden te zien.


  Maak melding

 20. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik vind dat de Surinaamse moslimgemeenschap in Suriname en Nederland wel wat bewuster is geworden in de laatste tien jaar. Jaren geleden wilde ik echte Surinaamse Moski Meti bestellen bij een Surinaams-Javaans eethuisje, maar ik kreeg op een bijna boze toon te horen dat HIER tegen Moski Meti werd verkocht. Ofwel, hoe durf je een gerecht met varkensvlees bij ons te bestellen. Voor de eerste keer werd in geconfronteerd met het feit dat Javannen moslims waren. Dat gebeurde vroeger NOOIT.

  De tolerantie van Suriname ten aanzien van godsdiensten is overigens niet zozeer een Surinaamse traditie, maar het is vooral een Nederlands ding, zie de Nederlandse invloed in New York. Maar hoe verder af Suriname van deze Nederlandse waarden komt af te staan, hoe eerder het tij kan keren. Doen alsof er niets kookt is je kop in het zand steken. Als Suriname denkt dat de Surinaamse/Nederlandse traditie van respect voor elkaar godsdienst sterk genoeg is om buitenlandse invloeden tegen te houden kan men daar nog wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan. Zoals altijd zijn er elementen die vuur op het olie willen gooien. Maar ja, die heb je helaas in elke godsdienst.


  Maak melding

 21. Opmerkelijk is dat moslims uit Arabische landen zich altijd bejegend voelen en veelal uit constant dezelfde Arabische landen. Terwijl moslims uit de rest van wereld zich over het algemeen veel gematigder opstellen.

  Zelfs een land met een islamitisch regering als Iran hoor je niet!?!


  Maak melding

 22. Gelukkig laten mijn moslim-broeders en -zusters in Suriname zich niet leiden door emotionele uitingen. Je kan dus stellen dat zij meer verstand hebben dan de moslims in de Arabische landen, en het ook gebruiken. Er is dan ook geen enkele vergelijking te maken tussen de moslims in Suriname en die in b.v. Jemen of Pakistan. De enige vergeljking is dat zij allen moslim zijn. De jihad en de sharia horen niet thuis in de moderne wereld. Mijn Surinaamse moslimboeders en-zusters hebben dat goed begrepen. Hulde.


  Maak melding

 23. wij verwachten niet anders dan dat mensen zich aan de spel regels houden …geldt voor alle geloven .toch zeg ik dat wij moeten waken voor invloeden van buiten af diet roet in het eten kunnen komen gooien. natuurlijk hopen wij dat zoiets nooit gebeurt .
  in suriname komt van alles en je weet niet wie je binnen haalt .voorzichtigheid is geboden .

  ding moeselmang moeilijk ze zijn onverdraagzaam natuurlijk generaliseer ik niet ..maar wat ze hebben gedaan is echt niet goed te praten .bloeddorstige.. taliban dinkie .
  al die mannen willen 9 maagden ..hihihihhi.

  baas blijven jullie waar jullie zijn hoor ..laat ons suriname met rust ,wij zijn een tolerant volk maar moeten ook grenzen stellen er stroomt van alles binnnen .er lopen mensen op deze wereld met kwade bedoelingen dus uitkijken is geboden ..vooral als het om moslim extremisten gaat .


  Maak melding

 24. Please , laat mijn broeders en zusters in Suriname ( thuis ) met rust !!!
  Zeker niet associeren met geweld en terreur !!!
  Enkele schaamtelozen op dit forum beginnen ook al met demonisatie van onze MOSLIM-gemeenschap !!!
  Shame on you !!!
  Republiek Suriname krijgt een compliment van de VS dat in tegenstelling tot de afgelopen gevoerde beleid van de kabinetten Rutte 1 ( gedoogd-kabinet) en Rutte 2 (Kunduz-kabinet )!!!
  Enkel in de Republiek Suriname is het mogelijk om een Moskee en een Synagoge die naast elkaar zijn gevestigd en die in harmonie met elkaar leven , waarneembaar .
  Dat is een feit en dat wordt door de Amerikaanse zaak- gelastigde mee bedoelt en toegejuicht !!!
  Het is een ” voorbeeld voor de wereld ” !!!
  De Surinaamse Moslim is voor vrede !!!
  De mensheid en mede-menselijkheid staan centraal !!!
  TOS = TROTS OP SURINAME !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 25. Begrijp mij goed;

  Het Orriginele Afrikaanse manier van geloof(goed begrepen)is 10x beter dan moslim,christen,joden geloof,of wat voor form van religie dan ook,.
  Alle vormen van religie vind zijn oorsprong uit het orriginele Afrikaanse Cultuur in de tijden van de zwarte farao’s die egypte(kemet)gebouwd hebben en die de eerste waren die tot aanbidding naar de enige hoogste schepper van leven verordent hebben.Later werd het door de nu bekende religies verdraait naar een politiek concept voor eigen gewin en wereld heerschapij,tot de dag van vandaag.


  Maak melding

 26. als er geen geloof en olie in de wereld bestond was er ook geen oorlog. Brandhaarden in alle uithoeken van de wereld worden veroorzaakt door het geloof.


  Maak melding

 27. Voor alle duidelijkheid , mede forum-gebruikers .
  Christenen ,Joden en de Moslim , hebben dezelfde aartsvader , ” ABRAHAM / IBRAHIM ” !!!
  En mijn kinderen hebben mij !!!
  SOSO LOBI !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 28. @Stampoe zeker is het dood is dood.
  Maar het gaat om het uitblazen van je laatste adem en dit gaat niet zonder slag of stoot.Dus het komt voor je
  wees niet bang en scheld niet uit.Wat ik schrijf is geen kennis het is ultieme waarheid.Ik hang geen geloof meer aan om jou te komen vertellen wat Pietje geschreven heeft.

  Stampoe de waarheid ben je zelf alleen zie je het naar gelang jou geaardheid.


  Maak melding

 29. Ik ben geen moslim ,of om het nog duidelijk te maken;;ik doe niet aan religie.
  De oorlogen worden gesponserd en zijn ontstaan door religie,als er nieuwe wapens gemaakt zijn worden zij door de paus gezegend,vlietuigen,boten,tanks en noem maar op.
  De baas van de wereld is paus die eerst zijn toestemming of zegen moet geven,en hij is een van de grootste religie leider en daar doen alle grote religie lijders van de wereld aan mee.
  Neen ik doe niet aan Duivelsgie


  Maak melding

 30. En deze zullen ze zeker overbrengen naar Guantanomo Bay
  vr 14 sep 2012, (ANP)

  30 jaar cel voor plan zelfmoordaanslag in VS WASHINGTON – Een Amerikaanse rechtbank heeft een Marokkaan vrijdag veroordeeld tot 30 jaar cel, omdat hij zichzelf wilde opblazen in het gebouw van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in Washington. Amine El Khalifi (29) kon levenslang krijgen, maar hij schikte met de aanklagers.
  “De straf in deze zaak moet duidelijk aangeven dat mensen die ook zulke aanslagen willen plegen tientallen jaren de cel in zullen gaan”, verklaarden de aanklagers.

  El Khalifi was begin dit jaar opgepakt in de buurt van het Congresgebouw. Hij had kort daarvoor een bomvest gekocht van undercoveragenten, die zich hadden voorgedaan als al-Qaedastrijders. Tegen hen had de Marokkaan gezegd dat hij Amerikaanse doelen wilde opblazen voor Allah. De FBI hield de man al tijden in de gaten.

  El Khalifi werd geboren in Marokko en verhuisde in 1999 naar de Verenigde Staten. Na een vechtpartij in een discotheek in 2007 werd hij veroordeeld.
  Een radicale “moslim” die veel gezopen had in een discotheek.
  Dat leidde tot zijn radicalisering, zeggen zijn advocaten. Wat een onzin verhaal van zijn advocaten.

  Wat zullen ze 30 jaar lang plezier hebben in zijn (achterwerk) in de USA.
  Daar komt hij automatisch die (zogenaamde) maagdelijke bruiden tegen.


  Maak melding

 31. DAAROM GELOOF IK IN GEEN VAN DIE BOEKEN , IK LEES ZE GEWOON PUUR ALS GESCHIEDENISBOEKEN.
  JE KAN ER WAT UIT LEREN, MAAR VERDER ZIJN HET GEWOON GESCHIEDENIS BOEKEN ZOALS ELK ANDER GESCHIEDENIS BOEK…
  WAT IK ME ALTIJD AF VRAAG IS WAAROM MOSLIMS ALTIJD MOETEN MOORDEN VOOR HUN PROFEET EN HUN GOD ?????????? ALS GOD ALMACHTIG IS DAN HEEFT HIJ GEEN MENS NODIG OM IEMAND TE STRAFFEN, WAN HIJ KAN HET ZELF !!!!


  Maak melding

 32. Wanneer ik protesterende godsdientfanaten (maakt niet uit in naam van welke god) zie protesteren, vraag ik me altijd af of ze wel geloof hebben in hun eigen almachtige god. Als die god werkelijk zo groot en almachtig is als ze beweren dan heeft die god hun hulp helemaal niet nodig om die ellendige ongelovige ‘honden’ ,die hem beledigd hebben, te straffen. Eigenlijk zouden die fanaten de ongelovigen zielig moeten vinden en hen over moeten laten aan de toorn van hun god. Als fanaat zou ik in het Sranan zeggen: ‘lib den dyi gado’ en ik zou overgaan tot de orde van de dag.


  Maak melding

 33. Alle geloven hebben hun oorsprong uit het Goede !!!
  Zij die dat niet inzien en begrijpen , begrijpen hun eigen geloof niet !!!
  Het geloof moet conform de geloofs-leer uitgelegd worden maar men is geneigd (mens-eigen) om een eigen interpretatie hieraan te geven .
  En daar wringt de schoen !!!
  God of de Almachtige straft niemand .
  “Keuze-vrijheid heeft/draagt zijn verantwoordelijkheid”
  En de mens is inconsequent !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 34. Masonson ,
  Wat doen de Christenen in Irak , Libie , Afganistan , Syrie , Egypte , Somalie en Tunesie ???
  Allen zijn Moslim-landen !!!
  Op vakantie met militaire uitrusting met geavanceerde wapens ???
  Rethink , bun tranga !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 35. Blij met een goede reactie van de MMS.
  Maar ik mis wel het woord afgekeurd van hun kant met datgene wat in Libie gebeurd is.
  Ik verwacht van de Moslim broeders wereld wijd bewijsmateriaal in de heilige boeken ter verdediging en liefs in het arabier en vertaald in Urdoe, Engels, Nederlands en andere talen.
  Als het voorkomt, dan moeten er zo snel mogelijk wetten gemaakt worden dat vrijheid mening over een andere Religie niet van toepassing is en een strafbare feit is.
  Zodat er geen gruweldaden in de toekomst plaats vinden.


  Maak melding

 36. ira ik leef in het heden ik wil het niet hebben over christenen in het verleden .probeer niet goed te praten wat deze achterlijke wezens doen.
  als jij je verbonden voelt met deze moslims moet je gaan betogen met ze of ga ook mensen opblazen …als je goed gezien hebt gisteren avond dan zal je zien dat sommige gematigde moslims het nog durven te zeggen dat het incidenten zijn .dit zijn geen incidenten ,volksmassas zijn geen incidenten het die moslims in het bloed om mensen te vermoorden ..zie wat ze in egypte hebben gedaan met die journaliste …ze hebben haar betast en ze zeggen dat ze vroom zijn die moslims .het zijn bloeddorstige honden .. en savioen beledigt israel als hij zegt dat die moslims het zelfde geloof hebben als israel .
  deze moslims hebben maar een ding in hun achter hoofd en dat is …zij willen bepalen wat er gebeurt .je bevrijd ze van hun diktator en als ze die vrijheid krijgen vallen ze onschuldige mensen aan en vermoorden ze.vrouwen hebben geen poot om op te staan bij deze gasten .


  Maak melding

 37. Sempa schrijft,

  Wat doen de Christenen in Irak , Libie , Afganistan , Syrie , Egypte , Somalie en Tunesie ???
  Allen zijn Moslim-landen !!!

  pasew vraagt; wat doen deze mensen in Ned.;…Burka’s verkopen aan de nudisten 🙂


  Maak melding

 38. woon naast hun in SU natuurlijk niets te vrezen ALS ER ZO IETS ALS IN CAIRO IN SU GEBEURD ZIJN DAT OUTSIDERS LATEN WIJ DUS DEZE DISCUSSIE DELETE. IS NIET VOOR WI SRANGMANG BLESSI


  Maak melding

 39. Even off-topic.
  Hebben jullie het oog gemerkt dat pero(voor mij perro)op Zaterdag 15 september 2012 om 16:01 uur,(door pero) een reactie heeft ingezonden,waarin er verstaanbaar en foutloos(nou ja foutloos) Nederlands stond?
  Kiskissie tak djompo tik wang takkie na nottie,joe moes mang tang hor’ing!
  Forumleden,ik heb jullie hiervoor altijd gewaarschuwd,
  dat we door deze perro bij de neus worden genomen!
  Deze opersoon achter de schuilnaam pero doet zich alleen maar voor als een achterlijke ongeschoolde landbouwer;pero bestaat niet.AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL,DE WAARHEID ACHTERHAALD HAAR WEL.
  ALWEER DOOR DE MAND GEVALLEN PERRO!


  Maak melding

 40. Rajaram
  Jij wil de vrijheid van meningsuiting beperken ,maar wat zeg je dan over de onderdrukking van christenen in Egypte,Sudan ,Saudie-Arabië ,Pakistan etc.?
  Mag dat alles wel? Heb je een antwoord voor mij?


  Maak melding

 41. MEDUSA mi gudu,

  pero heeft jouw aardig in de tang he…slaap jij wel lekker??

  toen Goodluck Lonnie zei dat hotel Santo vol zit met zijn “voetbaltalenten” heb jij niet gereageerd!!!!

  als vandaag pero hetzelfde concludeerd is hij de gebeten hond noh!!!

  Waarom hebben wij ook heden het etiket; SURINAMERS ZIJN LUI???

  Pero,…doe jij je ding,..en blijf foeteren op alles wat niet deugt of het nou is;

  marron, jampa, snesi, koelie en of MEDUSA!!!!

  Ga occuperen je eigen grond, en maak van SURINAME een graanschuur door te verblijven BUITEN SANTO BOMA!!

  A U B 🙂


  Maak melding

 42. =Ik zou zeggen laat een ieder naar een herhaling van nieuwsuur op NOS kijken dan zal men gelijk anders reageren.

  @stampoe, ik richt mij op deskundigheid en wat ik vanuit de geschiedenis weet en daarop reageert.
  =Velen reageren met emoties dus zeg ik veel succes.


  Maak melding

 43. @@@@medusa je droomt van mij geloof ik .ik heb niet zoveel tijd meer om achter die pc te zitten ik ben bezig te oogsten ,doekoe mie e mekie mie no habie ting mie mang …verdoezel je tijd niet aan mij let op olland en ik let op suriname wat ik kan doen voor mijn land ..ik feliciteer je met rutte en samson ..
  oja wilders heeft rutte gefeliciteert met zijn overwinning ..toen ik dat zag dacht ik bij mijn eigen
  vene je mag een vorbeeld nemen .

  medusa mie keba ik denk aan geld geld geld geld
  joe na poorlai las ting ..zit op je ballen dang tik joe aow je hebt geen toekomst .


  Maak melding

 44. Jako
  Dat wil ik niet, volgens mij heeft U mijn iedeen niet goed begrepen. Ik ga het weer voorleggen.
  Als de Moslim geloof wereld wijd kunnen bewijzen dat in hun heilige boeken zoals Koran enz. staat geschreven en opdracht gegeven door de Profeet Mohammed dat wanneer iemand negatief over hem praat, schrijft en filmpjes maakt dat de Moslim geloof belijders hun en alle medeplichtigen moeten vermoorden, strijd voeren, protesteren etc. etc.
  Als er wel bewijs materialen zijn, dan moet er een nieuwe wet gemaakt worden van uitzondering van vrijheid mening over andere Religie en dat negatieve zaken ook een strafbare feit is.
  Alleen dat gelovigen in het vervolg/toekomst geen gruweldaden plegen om Religie.
  Eigen mening om zijn eigen Religie te verdedigen moet helemaal verboden worden.
  Bewijs materialen moeten zijn in het Arabisch, Hebreeuws en Sanskriet.


  Maak melding

 45. @Bukowsky….

  Wat is dat nu voor een onzinnige, ongefundeerd, volslagen idiote reactie.
  Als je dit zo stelt, geef dan ook aan wat een “echte moslim” wel is of volgens jou zou moeten zijn..

  Ik zal je zeggen wat volgens mij een echte moslim is:
  Hij of Zij is een vroom iemand die ten alle tijden respect zal hebben voor alles en iedereen.

  PS ben zelf een Hindoe


  Maak melding

 46. als een moslim denkt problemen te maken in su moet men deze taliban gelijk het land uit zetten al heeft hij de nederlandse nationaliteit .als hij nou uit india, pakistan,maroko ,turkye ,of somalie komt gelijk er uit .ik hoor dat er turken en marokanen in suriname zijn die les geven in moskeen in suriname .levens gevaarlijk als men daaraan begint .de moslims uit suriname zelf zijn gewone moslims die zich niet inlaten met de radicale moslims maar men moet voorzichtig zijn om geen moslims dat land in te laten die het kunnen gaan verpesten voor suriname .


  Maak melding

 47. Pasew ,
  Deze mensen zijn hier omdat Olland in de vorige eeuw arbeiders nodig hadden en een uitzend-buro had gevestigd in hun thuis-landen !!!
  Pasew , een nusist als jij heeft toch geen burka nodig ???
  Had je vriendje wel een exemplaar bij die gasten gekocht ???
  Heb jij daar moeite mee dan ???
  Wellicht wil je vriendje niet de hele dag in een Adams-pakje lopen !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 48. beste mensen ik heb respek voor alle geloof want geloof is iets wat zelf door mensen gezet is er is niemand in wereld die kan zeggen wie zen geloof het eerste is of dat hun god gezien heb maar god bestaat en zie hoor alles en is over al daarom is hij god maar ik snap niet dat de imam van hindustaans moslims en javaans moslims imam die laten imam van turks en marokaans naar suriname komen om in moskee les te geven of van pakistaan dit is zeer gevaarlijk want in suriname heb je zelf imam van hindustaans en javaans die zelf heel goed les kun geven in moskee en die geen haad zaai zoo als de turks en marokaans en gevaarlijk pakistaan laat we eerlijk zijn want nu lijkt het dat de gevaarlijk haad en langzaam de mooi suriname met alle god diensten die bij elkaar in vrede leven straks verpest worden door de buitenlands imam zoo als de hindustaan pandit die laat uit india pandit komen en les geven in mandiel terwijl er goede pandit van hindustaans zelf in suriname woon en geen haad zaai zoo als die van india wat wil surinamers nu dat mooi suriname verpest word door de turken en marokanen imam en uit india pandit die allemaal schurken zijn en jaloers zijn dat suriname leef met elkaar goed heb respek voor elkaar geloof en is multicultireel terwijl de anderen landen wil dat in suriname teroristen worden geboren pas op mensen turken lachen voor je maar zijn schijnheilig volk ze hebben in europa vrouwen meisjes in de hoeren gezet met dwang ook marokanen daarom ben ik trots op de molukkers in nederland want die groep pak deze groep hard aan kom niet aan de moluukers en samen met de surinaams broeders en nederlands broeders word deze groep groot en sterk dat we elkaar hebben als het straks uit de hand loop door de moslims gedoe en imam die jongeren in holand op verkeerd pad zet haat tegen die geen moslims zijn niks voor niks was er een ruzie in columburg en de molukkers die heb op tijd de marokanen aangepakt en op plaats gezet want de marokanen had ook kerk in brand gezet dit mag niet dus wat leer de imam alleen slecht is bekend in europa tot engeland alleen in suriname zijn de imam nu nog die geen haad leer tegen ander geloof of ras maar ook denk na in suriname als dit word dan pas op want er woon in suriname zoo veel hindu en cristen en de marons dat de moslims op tijd pak slaag krijg en zal moeten vluchten uit het land suriname dus zal zeggen de imam van suriname jullie kunnen zelf goed les geven in moskee en hoe het vroeger was door de goede imam die naast zen hindu en cristen broeders stond en eet samen en lach met elkaar hoe het moet oke groeten dit is mij mening ik ben half molukker en hindustaan maar ik hou van al surinaams volk en onze nederlands broeders groetjes


  Maak melding

 49. VRIJHEID IS HET RECHT, TEGEN ANDEREN TE ZEGGEN WAT ZIJ NIET WILLEN HOREN.

  Mijn persoonlijke mening is dat ik niks moet hebben van één of ander religie.
  VOOR MIJ GEEN VALSE HOOP KOESTEREN. IK WIL EN BLIJFT MEZELF.
  m.a.w. geen sleeptouw gedoe.


  Maak melding

 50. Stampoe en Savioen. als jullie allebei je kop nou is houden en elkaar lekker laten geloven wat je wilt, dan is er niks aan de hand. behalve dat IS strijders de wereld kapot maken doei


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.