Bouterse bedankt voor jaarvergadering VN

59

PARAMARIBO, 14 sep – President Desiré Bouterse gaat niet naar de jaarvergadering van de Verenigde Naties. De voorbereiding van de ontwerpbegroting en de jaarrede neemt te veel energie in beslag. Dit des te meer daar de jaarrede is vervroegd naar zeven en twintig september. Minister Winston Lackin zal nu namens Suriname de vergadering toespreken.

In de toespraak zal het accent liggen op het vreedzaam oplossen van conflicten. “Suriname heeft een duidelijk standpunt. Dat hebben we ook in Caricom-verband en in Unasur (Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, red.). Hoewel er nog geen concrete instrumenten zijn voor een gemeenschappelijk buitenlandbeleid in deze twee regionale integratieprocessen, is het de afspraak dat de ministers van buitenlandse zaken afspreken wat de lijn wordt”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Het Surinaamse standpunt is dus min of meer afgeleid van het regionale. In New York wordt ook een vergadering gehouden van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Caricom. Lackin zal daar het voorzitterschap overdragen van de Caricom Raad voor Buitenlandse en Gemeenschapsrelaties, Cofcor. Op de agenda staan ook besprekingen met collega’s van onder andere Indonesië, Trinidad & Tobago, Brazilië en India.

59 REACTIES

 1. Vreemd, dit berichtje, normaliter gaat de Pressident toch, maar ja nu niet, wat zal er achter zitten.
  Ik ben benieuwd wat Lackin te melden zal hebben, en wie gaan er allemaal mee, ik hoop niet een vliegtuig vol.


  Maak melding

 2. Sang…de grote reisleider zegt een reisje af.
  Zeker even energie op doen voor de grote China reis binnenkort.

  Ik weiger te geloven dat hij energie nodig heeft voor de voorbereiding van de jaarrede en de ontwerp-begroting. Dat werk word namelijk voor hem gedaan. Van der San: aan de slag!


  Maak melding

 3. Bouta is bang, dat door de verkiezingsdruk van Mitt Romney, Barack Obama zal willen scoren, door hem aan te houden en aan Nederland uit te leveren.


  Maak melding

 4. “Bouterse : In de toespraak zal het accent liggen op het vreedzaam oplossen van conflicten.”

  …had dat maar op 8 december bedacht, een paar jaar terug.


  Maak melding

 5. @ruud

  “@zielpoot= zo tezien krijg je natte dromen van Bouta”

  Nee hoor ruud, natte dromen zijn meer voor kerels, die zich als puber gedragen. Dino bijvoorbeeld: “Papie, mag ik drugs en wapens smokkelen?” “Jongen, ik zie, dat je op jouw vader wil lijken”.


  Maak melding

 6. Hahahaaa,nu het terrorisme wereldwijd bekritiseerd wordt,durft bouta niet naar de vn vergadering te gaan.Hij is bang dat zijn eigen terror daden dan besproken zullen worden en dat de FBI per toeval ook aanwezig zal zijn in de vergaderzaal.Die gezichtsverlies wil hij niet lijden,in Suriname is zijn gezicht al niks waard,dus dan maar lackin erop afsturen. En lackin die zal gaan hoor,al zou hij kruipend ernaar toe moeten ,een gratis reisje ,nee hoor lackin gaat dat niet overslaan.


  Maak melding

 7. Hij heeft twee jaar achtereenvolgend een modder figuur geslagen en om te speechen voor een bijna lege zaal met het gespuis van de aarde..hahhaaaaa wooi bouta het spijt me voorje hoor maar wat je ook doet ik moet je niet ik vind jou een slecht mens en een kankergezewel op Surinaamse bodem


  Maak melding

 8. De EU had gedreigd dat na de artikel 8,sanctie’s zou volgen.Lackin vond het maar niets om dat document te tekenen en daarmee erkennen dat Sur.mensen rechten schendt.Dit is al de derde reis die bout moet afzeggen.Rio,Teheran en nu NW.York.In Santo Domingo wist hij dat zijn reizen beperkt zou worden en nam hij een vakantie aldaar.Tegenwoordig wordt mensen rechten schending heel overal hoog opgenomen.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Het is toch niet zo moeilijk zelf te bedenken wat de oorzaak van de afzegging kan zijn?Een president heeft dagelijk een drukke agenda en moet daarom over een goede fysieke conditie beschikken.
  Beginnen de lichamelijke krachten nu al af te nemen?Vergeet niet dat de man(ernstig)ziek is….. dus…..!


  Maak melding

 10. hahahaha ik moet echt lachen hier meteen weten ze wat er aan de hand is nou kijk als hij nooit eerder was geweest dan kon ik nog zeggen er is wat,, press heeft binnenlandse belangen hoor,,en zitten jullie niet te duimen want jullie wens gaat nooit en never uitkomen schrijven jullie maar wat in jullie op komt daar van krijgen jullie een beetje verlichting ook haters ,,,


  Maak melding

 11. zijn jullie vergeten dat hij in de vn al had gesproken waar zatten jullie die dachten dat hij zou worden opgepakt,, kijk het is niet zo moeilijk hoor gaan jullie hem maar pakken en in een cel stoppen doen jullie dat maar niet steeds lullen ,,, mie takkie,,


  Maak melding

 12. heeft hij jou dat verteld ben je jaloers dat jij niet kan reizen ,, koop je ticket en ga op reis zit niet te kletsen want daar krijg je geen volle maag van ,,mie takkie ,,,


  Maak melding

 13. Als president kan jij niet altijd op bepaalde gelegenheid aanwezig zijn.
  Laat het duidelijk zijn voor hen die denken dat Bouterse bang is om bij die vergadering aanwezig te zijn;;Hij heeft al eerder met de EU vergaderd,dus waarom zou hij bang moeten zijn.
  Hij heeft een lid van de regering toestemming gegeven om voor hem te onderhandelen,en waarom mag dat niet.Als land en volk belang een belangrijk onderdeel voor hem is en er zijn best voor wil doen,;dan heeft hij gelijk om in su te blijven en geen tijd gaat verliezen,maar aan het opbouw plan voor su gaat werken.


  Maak melding

 14. @takkie

  “zijn jullie vergeten dat hij in de vn al had gesproken waar zatten jullie die dachten dat hij zou worden opgepakt,,”

  takkie een jaarvergadering wordt jaarlijks gehouden. Dus voor het oppakken van Bouta geldt: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!


  Maak melding

 15. Goed van Bouterse dat hij de voorkeur geeft aan de binnenlandse aangelegenheden dan aan zijn optreden in de VN.
  Vorig jaar had Suriname een zeer belangrijk standpunt
  met betrekking tot milieu-klimaatverandering en armoedebesrtijding. Onderwerpen die zeer van belang zijn voor Suriname.
  Het was dus zeer van belang dat de president dit Surinaams stanpunt persoonlijk aan de VN kenbaar maakte.
  Dit jaat is het belangrijkste Surinaams standpunt meer een algemeen standpunt dus kan de minister van buitenlandse zaken de president meer dan goed vertegenwoordigen.
  Ik snap de ophef van sommige mensen dus eigenlijk niet.

  Voor mensen die denken dat de afzegging te maken heeft met een eventuele arrestatie;
  Nederland heeft al jaren een internationaal arrestatiebevel tegen Bouterse lopen. Dat was echter niet meer geldig op het moment dat Bouterse als president werd geïnstalleerd. Anders was Bouterse reeds lang gearresteerd geweest.
  De hoogste VN-rechters van het Internationaal Gerechtshof in het Haagse Vredespaleis bepaalden in 2002 dat een land geen arrestatiebevel mag uitvaardigen tegen het staatshoofd of een andere hoge regeringsfunctionaris van een ander land. Dat is in strijd met de immuniteit van die ambtsdrager die vrij moet kunnen reizen in het belang van de internationale betrekkingen. Daarom kan geen enkel land Bouterse op dit moment arresteren.

  Anders zou het zijn wanneer Bouterse tijdens zijn presidentschap was veroordeeld of misdaden tegen de mensheid had begaan dan zouden andere internationale wetten in werking treden.
  Een recent voorbeeld is Charles Taylor die tijdens zijn presidentschap misdaden tegen de misdaad heeft begaan en waarvoor een internationaal opsporingsbevel liep en inmiddels veroordeeld is.

  Ik zou graag willen weten van die zogenaamde betweters
  die constant beweren dat Bouterse in het buitenland gearresteerd kan worden, waar ze dat op baseren.
  Ik baseer mijn standpunt op feiten en niet op aannames,
  gissingen, vermoedens en veronderstellingen.


  Maak melding

 16. goede zet van de press de wolf om niet te gaan want indien hy een toespraak zou houden hy tegen lege stoelen zou praten. De anderen hebben hem al lang door dat hy altyd lul verhalen loopt te verkondigen.
  jammer dat mijn eigen broeders het nog steeds niet door hebben…


  Maak melding

 17. wie moet hij dan sturen jou als kut nee ik denk het niet hij zit daar in het belang van de surinamers hoor en jij zit achter je pc te kletsen uit je nek ,, mie takkie


  Maak melding

 18. @takkie

  “en wie bouterse graag wil pakken moet dat doen niet lullen dat andren dat voor jou moet doen je heb ballen toon je ballen maar demente kwaal”

  takkie, het is de tweede keer in korte tijd, dat je om Desi hier ben klaargekomen. Ik ga bij Blokker een kwakjesteller aanschaffen, om de tussenstand hier te kunnen noteren.
  😆


  Maak melding

 19. In de toespraak zal het accent liggen op het vreedzaam op lossen van conflicten. Hij is hier over heel voorzichtig. Haaaaa 8 december overleverings verdracht
  aan Nederland haaaaaaaa. Wat is deze man slim he…..


  Maak melding

 20. @ ofniet,duuh,sra,takkie
  Weet je niet dat jullie president erg ziek en van tijd tot tijd veel rust nodig heeft?
  Doe nou niet alsof je daar niet op de hoogte van bent!
  Zijn lichaamskRachten veranderen naar gelang hij ouder wordt steeds meer in lichaamskLachten.


  Maak melding

 21. Sinds wanneer is DiDiBrie voorstander van vreedzame oplossing van geschillen?

  Ik wist dat hij niet zou gaan. Hij zal de komende tijd ook steeds minder vaak in het buitenland zijn. dat is onderdeel van een strategie.

  Hij wilde “zijn” mensen eerst laten zien dat hij een grote wereldleider was. Nu gaan we richting de verkiezingen. DiDiBrie zal dus structureel meer in het binnenlands nieuws te vinden zijn en lintjes knippen etc. Hij moet duidelijk, frequent en liefst ook nog positief opzienbarend in beeld zijn de komende drie jaar.

  Misschien kan hij als Poetin doen met die tijger, die beer en die hangglider. In zijn geval kan hij kiezen voor een tigrikatie, een wasbeer en een vlieger. 😉 😉 😉 ;- 😉 😉 😉 😉


  Maak melding

 22. Het buitenlandbeleid wordt efficiënter uitgevoerd.De president kan ook vervangen worden door de minister van buitenlandse zaken.Niet elk land stuurt ’toch’een staatshoofd naar deze bijeenkomst.Men gaat een kostenbewust buitenlandbeleid vormgeven.


  Maak melding

 23. Roy, ik als Ba Anansie moet je gelijk geven, baas verkondigt alleen anansie tories,d.w.z. dat zijn beweringen alleen tot doel hebben anderen te belazeren en zand in de ogen te strooien alleen om zoveel mogelijk eigen voordeel eruit te halen. Dit gezegd hebbende houdt echter niet in dat ik hier op Waterkant door middel van mijn beweringen anderen probeer te belazeren.


  Maak melding

 24. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.
  I LOVE SU !!!!!


  Maak melding

 25. woorden zullen hem te kort schieten. Een in het engels geschreven stuk zal met hakkelen en stoten worden voorgelezen, nu mag zijn schoothondje het doen zodat hij over komt als een intellectueel.


  Maak melding

 26. Bouterse houd weer eens de eer aan hem zelf om te bedanken voor een VN conferentie, waar de mensen niet naar onzin komen luisteren van een omstreden staatshoofd die als moordenaar en drugsdealer geboekt staat, hooguit ander geboefte uit landen waarbij recht en wet regelmatig geschonden word, komen even luisteren, en verder zal hij opgemerkt hebben bij de laatse VN vergadering dat de meeste aanwezigen hem zo veel mogelijk links hebben laten liggen, en dat zal bij lackin niet anders zijn, want dat is ook zo,n lichtpuntje of te wel een kip zonder kop.


  Maak melding

 27. Eey DADA DESI..fawaka?

  pasew no klets ik heb slaap!

  da snuif je tog wat van dat ding!

  ja maar dan klaagt Ingrid over mijn slapheid!!!

  dus stuur jij Lachin!

  ja,..of hij nou hier kraait of daar jankt, niemand die naar hem luistert!

  ok Pres da wens ik jou een stijve slaap 🙂 🙂


  Maak melding

 28. @ vene 15jaar, wat waren jou beloften,
  emmer vol gaten ,hele dag een pyjama aan ,slapen als een beer,men kon doen wat ze willen,moet ik nog meer dingen opnoemen,,laat me niet lachen,,bouta 2,5 jaar struktuur en beleid,,op orde stellen,niet slapen tijdens het les..
  dat na mang mie boy,,,,,不用 谢 ,,,bu yong xie,,,graag gedaan….
  i love su woon en werk…..


  Maak melding

 29. Als DiDiBrie werkelijk zoooo ziek is als wordt beweerd, kan onze “gewaardeerde bisschop” Steve Meyer geen prive genezing sessie houden. Hij geneest ook drugs-, alcohol-, tabaks verslaving. Genezing sessies tegen reislust, sadisme, moordneigingen, macht dronkenschap, duren wel veel langer en de vraag is of het bij hem te genezen is.


  Maak melding

 30. R!@O
  Ik zie dat jij die 15 jaar van Venetiaan gewoon niet in su was.
  Want Vene had nog daadkracht,die heeft het wel gepresteerd om amofo op te donderen,terwijl jou geweldige president het niet durft.
  En als je goed kijkt zal je zien dat deze regering op een geplaveide weg zit,maar het is net wat je wil zien oude boutist.
  Nog 2 jaar en 8 maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.
  I LOVE SU !!!!!EN IK VERLAAT SU VOOR NIEMAND.


  Maak melding

 31. Vriendelijk bedankt, maar niet heus!

  EU standpunten bij de a.s VN-meeting:

  1. Aandacht voor de Internationale vrede & veiligheid.

  2. Extra aandacht voor het Internationaal Tribunaal
  Tijdens de High Level Meeting over de Rule of Law zal het Koninkrijk zich inzetten voor een ambitieus, concreet en actiegericht document met aandacht voor de rol van internationale hoven en tribunalen, rule of law in post-conflictsituaties en betere coördinatie tussen organisaties actief op rule of law.

  3. Extra aandacht voor de Mensenrechten.
  “Het Koninkrijk zal steun voor landenspecifieke resoluties proberen te vergroten om voldoende aandacht te vergaren voor de mensenrechtensituatie in landen waar ernstige schendingen worden gepleegd”
  etc. etc., de rest mag U zelf opzoeken

  Valt het kwartje al, of niet………….


  Maak melding

 32. Esmerald mi gudu,

  welcome,..welkom..dat was wel een hele lange vakantie baja..waar ben je geweest????

  3 maanden Santo Boma wegens zware mishandeling Switie anna?? 🙂 🙂


  Maak melding

 33. Bakra Basi …bakra basi en consorten als Hossenbuch..e a blijven jullie noch zo zitten op 8dec….waar waren jullie toen het geliwefsd vhp ea regeerden(lees als dictatuur)regeerden overons als
  arme volk.We mochten toen niet met z,n tweeen staanop straat…..WAAR ZAT JE TOEN????Nog niet geboren?Wel lees de gesch .opnieuw en zwijg dan vooreeuwig over deze materie want je krast VER BEZIJDENS DE WAARHED ja commandant!!!


  Maak melding

 34. srooy foutje er moet staan :geliefde VHP en anderen en ja we werden als toekijkende burgers graag door de gewapende macht ….DE AGENTEN!! in mekaar getimmerd..!


  Maak melding

 35. wat een lijder bezitten wij toch.. hij durft nergens te gaan waar andere goed geschoolde mensen rondlopen.

  zijn vrienden kring is heftig aan het inkrimpen.

  zal hij het toch riskeren om naar china te gaan,of zal de chineze regering hem toch een chessna sturen ..


  Maak melding

 36. DiDiBrie weet dat het hier niet alleen om een snoepreisje gaat, hier gaat het niet om een domme massa die je alle leugens en beloftes dat je hun voorhoudt toch maar geloofd. Het kost hem al heel veel moeite om hetgeen voor hem op papier is samengesteld op te lezen in het Engels. Nota bene voor een lege zaal. Dus liever thuis blijven


  Maak melding

 37. @Sempa
  Vraag aub ook aan jou baas waar het proces verbaal van de december folteringen en moorden is die in de kluis van de DSB was opgeborgens. Overigens hij kan je dan gelijk alles uit de doeken doen over het Nederlandse dossier, aangezien hij persoonlijk door Nederland is geronseld om een coupe te plegen tegen een wettig gekozen regering.


  Maak melding

 38. BUITENLAND Justitie heeft aanwijzingen dat de Surinaamse president Desi Bouterse ook na zijn veroordeling in Nederland betrokken is gebleven in het internationale drugscircuit, meldt de NOS. Dat blijkt uit dossierstukken die de NOS in handen heeft.
  Bouterse wordt genoemd in het onderzoek naar de grootschalige drugshandel van de Nederlandse Surinamer Piet W., die in april werd opgepakt met vier medeverdachten in Barcelona. In afgeluisterde telefoongesprekken praat W. onder meer over ‘Bouta’ en diens zoon Dino.

  Bouterse zou zich hebben ontfermd over een kapot vliegtuig met een grote partij drugs in Suriname. In het toestal zat vermoedelijk vierhonderd kilo cocaïne. Bouterse zou daarvan de helft zelf hebben gehouden. Eerder doken al verhalen op dat Dino bevriend is met W.

  W. wordt verdacht van het smokkelen van duizenden kilo’s drugs van Zuid-Amerika naar Europa. Het onderzoek naar zijn praktijken loopt al twee jaar. Bouterse werd in 1999 in Nederland bij verstek veroordeeld tot elf jaar cel voor cocaïnesmokkel.

  LEES MEER OVER: COCAÏNECOCAÏNESMOKKELDESI BOUTERSEDRUGSPIET W.SURINAME

  Dus daarom heeft hij bedankt……….hahahaha


  Maak melding

 39. De VOS verliest zijn haren maar niet zijn streken. En Dino wil hem opvolgen was onlangs in het nieuws. Als drugbaron bedoelde hij zeker.

  Het plaatst ook de initiatieven voor meer carrier lijnen voor de SLM in een vreemd daglicht. laten we hopen dat de Braziliaanse radars ook instaat zijn laag vliegende vliegtuijes te spotten en er verslag van te doen.


  Maak melding

 40. Wat een gemiste kans!

  Prinses Maxima was ook aanwezig in New York bij de VN-vergadering.
  Jammer, dit was DE kans voor een fotootje net als zem matie worteltje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.