Landbezetters brengen politici in lastig parket

48

PARAMARIBO, 12 sep – Politici zitten aardig in hun maag met de landbezetting in de wijk De Goede Verwachting, in Wanica. Weliswaar wordt achteraf geklaagd dat de mensen ‘voldoende gewaarschuwd’ waren. Niet dus. Volgens de bezetters, veertig man met gezin, is het de politiek zelf die het zover liet komen. De mensen kregen op één of andere manier voldoende tijd om stenen bouwsels op te zetten.

En dat op terrein pal naast een stuk land dat eerder illegaal bezet was. Voor die bezetters wordt nu een regeling getroffen. “We hebben op die huizen stickers geplakt, omdat we met hen afspraken hebben gemaakt”, zegt minister Alice Amafo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. De stickers moesten ook bevestigen dat er geen ‘nieuwe’ gevallen geaccepteerd zouden worden. De politici, onder wie ook parlementariër André Misiekaba van de NDP, zijn nu verontwaardigd.

De nieuwe gevallen kwamen toch. Het heeft er alles van dat de bezetters zo hun eigen manier van interpreteren hebben. Het rationaliseren van wat verkeerd is en blijft, doet dat nu eenmaal. Politici mogen dan zelf geloven wat ze anderen voorhouden, die anderen zien het dus anders. Geen sticker die dat verhelpt. En dan is er nog het raadsel van de (stenen) bouwsels. Het is moeilijk te vatten dat niemand die ooit heeft zien verrijzen, totdat ze er stonden.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Forummers, Odi odi.

  OOK AMAFO LAAT NU VAN ZICH HOREN.
  DIT GEBEURDE NADAT ZE EEN KORTE KERKDIENST HAD BIJGEWOOND BIJ (VOORGANGER ANDRÉ MISIEKABA).

  Amafo belooft integrale oplossing occupatie probleem

  Huizen op het geoccupeerde terrein te Goede Verwachting.
  Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft beloofd te zullen zorgen voor een integrale oplossing van het occupatieprobleem. Deze kwestie zorgt voor emotionele toestanden omdat eigenaren met een rechterlijk bevel hun eigendom laten ontruimen.

  Ook in het district Para, laat de Suralco huizen ontruimen of afbreken. Maandag vond op het ministerie van Sozavo een gesprek plaats tussen de minister en de vaste parlementaire commissie bij dit ministerie en enkele vertegenwoordigers van de mensen die illegaal geoccupeerd hebben.

  Ingrijpen nodig
  De parlementaire commissie bestond uit Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS) en Carl Breeveld van de DOE-fractie. Kensenhuis zegt dat Amafo heeft geluisterd naar de problemen van de betrokkenen, maar ook naar eventuele oplossingsmodellen van de parlementariërs.

  Kensenhuis en Breeveld zijn van mening dat occupatie helemaal niet goed te praten valt, maar dat er zich nu emotionele toestanden voordoen die dringend vragen om ingrijpen van de regering. De parlementariërs hebben echter wel gesteld dat een oplossing alleen moet gelden voor gevallen waarbij mensen al jaren een perceel van een ander hebben ingenomen en het nu moeten verlaten.

  Snelle actie nodig
  Amafo zou deze kwestie maandagavond bespreken in de raad van ministers. Zij heeft beloofd vandaag weer contact te maken met de parlementariërs en vertegenwoordigers van de groep die geoccupeerd heeft. Kensenhuis vindt dat zeker Sunny Point, Davisbuiten en de Goede Verwachting, door de regering aangepakt moeten worden. Amafo zal nagaan wat de status is van de bezette percelen is. Kensenhuis zegt dat in elk geval de regering het probleem zou kunnen oplossen door het uitgeven van gronden en het opkopen van de geoccupeerde percelen en die opnieuw uitgeven aan de mensen die er jaren op hebben gewoond.

  Ook in het geval van Para, vindt Kensenhuis dat de regering met de Suralco moet gaan praten. De parlementariër wijst er op dat het niet gaat om personen die pas een huis gekraakt hebben van de bauxietmaatschappij. “Deze mensen hebben tijdens de binnenlandse oorlog de huizen bezet, zijn daar gebleven en het is ook gedoogd door de Suralco. Dan kan je niet op een blauwe morgen de mensen een brief geven dat ze binnen drie maanden moeten verhuizen. Ik vind dat de regering met de Suralco moet gaan praten”, stelt Kensenhuis van NPS.

  De OCCUPENTEN blijven steeds hun hoop gevestigd te hebben op (DE GOEDE VERWACHTING) van hun Lieve Heer.
  Straks zullen ze ook met hun (VOORGANGER) overgaan tot het OCCUPEREN van “DE SCHUILPLAATS”.
  En dan komen ze automatisch een ander (VOORGANGER) tegen.


  Maak melding

 2. Dit alles komt door jarenlang corrupte beleid bij ROGB , waardoor de kleine man geen schijn van kans heeft om op een legale manier aan grond te komen.
  Alleen rijke mensen die al genoeg gronden hebben komen aan hun trekken bij de ROGB….


  Maak melding

 3. =Allereerst wil ik aangeven dat de regering mede verantwoordelijk is voor dit probleem. Er is nooit een goed systeem dat kan nagaan wie er al in aanmerking is gekomen voor een stukje grond. Dit omdat velen meerdere gronden op hun naam hebben staan.
  Velen van hen hebben het door verkocht.

  =Een ieder met een groot stuk grond heeft dit ook van de staat gekregen en verkoopt het op de dag van vandaag. (zie goede verwachting)
  =Velen in de politiek, politie brandweerlieden militairen enz hebben ook zoveel gronden in bezit.

  =De binnenland-bewoners hebben recht op een stukje grond,wel moeten zij niet blijven occuperen.

  =De regering moet nu orde op zaken gaan stellen en stevige wetten en regels maken die voor een ieder in het hele land gelden. Waar dan ook je gaat occuperen je gelijk wordt verwijderd.

  =Een land zonder goede regels en wetten voor gronden is vragen om chaos.


  Maak melding

 4. Als Bouta de NDP-leden een sticker geeft, dan kan hij aan de hoeveelheid teruggegeven stickers zien, hoe geliefd hij nog is. Als je nog geen tweehonderd nieuwe volkswoningen hebt weten te realiseren, terwijl je duizenden beloofd hebt, dan moet je niet raar opkijken als het volk naar wegen gaat zoeken om de woningnood te ledigen. Bouta, een ding is duidelijk: Je moet de pijp aan Maarten geven.


  Maak melding

 5. Wat ik niet snap is dat de occup zeggen: we zijn en blijven in de stad,omdat we geen electra,schoondrinkwater en geen school hebben.Maar op de occupatieterreinen is er ook geen schoon drinkwater geen eletra en ze gaan ook niet naar school.Je ziet veel tienermoeders onder deze kinderen.Dus hoef je niet te occuperen om deze redenen.En de bijbel leert dat je niet mag stelen(Misikaba weet dit als geen ander) en niet mag begeren wat van je naaste is.Ik zou zeggen gewoon optreden anders weet ik niet wanneer dit ophoud.Zie het optreden van de ME in Ned bij ontruimingen van gekraakte panden dan maakt het niet uit wat voor burgemeester (politieke kleur)er in de stad zit waar er opgetreden moet worden ding mang e poer joe gewoon.Er wordt gewoon ontruimt.Je hoort niet te kraken.Dus zeg ik nogmaals gwoon optreden en ontruimen.Klaar,basta,stop en houd er mee op.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 6. De occupanten moeten eruit!!
  Wat niet van jou is ,kan je onmogenlijk tot jezelve maken!Trangafasie occuperen van gronden en bezittingen moeten gestraft worden.


  Maak melding

 7. @Ray

  “De occupanten moeten eruit!!
  Wat niet van jou is ,kan je onmogenlijk tot jezelve maken!Trangafasie occuperen van gronden en bezittingen moeten gestraft worden”

  Ray, ik zie dat je woordvoerder van Bouta bent geworden. O min moni Bouta pai i? 😀 😀 😀


  Maak melding

 8. @Glenn Pengel

  Ik ben het grotendeels met jou eens, maar je belicht een punt onder, en dat is SPECULATIE met gronden in Suriname. Hoe is het mogelijk, dat een land vier keer groter dan Nederland met een bevolking veertig keer kleiner dan Nederland, woningnood kent. Het is dus eerder een Sociaal dan een Individueel probleem, waarbij jij terecht opmerkt, dat je van andermans spullen dient af te blijven.

  In Suriname houden mensen gronden aan om deze voor veel Euro’s in de toekomst aan de Surineds te verkopen, omdat zij denken, dat wij onze oude dag in Suriname zullen slijten. Ze zullen van een koude kermis thuis komen, omdat de meesten van ons in Nederland oud zullen worden, omdat in dit land de beste zorg, ook al wordt deze duurder, ter wereld is. Het gezegde ‘ouderdom komt met gebreken’ is voor de Surineds een waarheid als een koe.


  Maak melding

 9. Het probleem van nu heeft zijn terug slag voor dat deze nieuwe regering werd geinstaleerd onder bouterse.
  In die tijd werden er gronden aan de toen regerende macht,aan verwanten gegeven,gronden werden zonder enige afspraken ingepikt,en zonder regels werden er ook huizen gekraakt en ingenomen.
  Het organisatie vermogen van overheid was toen op een heel laag pitje omdat er geen toezicht gehouden werd over gronden en leeg staande huizen.
  Nu dat er een nieuwe regering het voor het zeggen heeft en dat alles wil organiseren,komen die porblemen naar voren en heeft men nu het besef hoe ernstig het pakket nu is en dat er snel een oplossing voor die probleem gevonden moet worden.
  Het hoeft geen probleem te zijn als men in overeen stemming kan komen voor een beter belijd wat betreft land bezetters en politici,.ik ben niet eens met begrip van land en huizen die ingepikt zijn door hen die occuperen,omdat het niet van hen is en ook geen recht erop hebben,en ook het fijt dat er leeg stande gronden ingenomen werden zonder de staat daarover in te lichten voor een inschrijving van die gronden om het rechtmatig te maken.
  als de heer misiekaba met een bredere uitvoer plan te werk kan stellen waar een ieder tevreden kan zijn ,zie ik niet dat er daardoor enige problemen kan ontstaan,,tenzij het van hen die hun plan van occuperen wil voort zetten en iets willen opeizen dat eigenlijk meer waarde voor algemeen belang is.
  rechten heeft een ieder,maar heeft waarde als het met recht verkregen word.


  Maak melding

 10. @Onzin

  Verkoop geen onzin hoor mie boi,ga ook hard werken dan ga je merken dat je niets van niemand hoeft te gaan occuperen.
  Het tover woord van vandaag is gewoon…GO WROKO..luie beest.


  Maak melding

 11. Pasew mie no e barie joe moro no klets mie.No verveer mi.no kier mi Pasew mie no e kong bij van het lachen.Je weet dondersgoed wat ik bedoel.Hoe zeerik ook weet dat je gelijk hebt(begeren)maar ja zoals ik je ken kom je met het geinige en dit is de reden waarom ik je heel erg mag op dit forum en altijd weer van je reacries geniet.Ma wang san mie e begie joe nml:ga niet echtbreken en blijf alleen maar naar de buurvrouw kijken en no go verder,want wie weet ben ik je buurman en is ze van mij,maar no spang mie no e djaroesoe,want ik wil tot de dood met mijn vrouw en 2 dochters blijven.If mie jaroesoe mie vrouw o o firie ing vrij en dat mag ze van mij.Een vrije vrouw dan is het echt leuk.onverwachte leuke dingen zeggen.Echt leuk gezinnetje.We hebben veel lolmet elkaar.Pasew en andere met wie ik op een lijn zit odi.We blijven lachen met elkaar.Ik ga zo stemmen met vrouw en oudste dochter.De jongste gaat na haar werk stemmen.oeng go aub ooktoe.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Onzin…. “oudere” forumleden weten dat ik ben een hindustaan ,…neks no fout, tot dat anna-z zei dat ik kleine heb….snik 🙂

  toen heb ik gekocht….een vergrootglas 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 13. Glenn Pengel & Anne odi

  blijf lachen, en ondertussen ordentelijk het leven beleven zoals bedoeld!

  @Glenn….ik ga mijn buurvrouw niet occuperen hoor, want anders mi vrouw o nak mi blauw met die koekoepan 🙂 🙂


  Maak melding

 14. Pasew, ik ben zo ordentelijk als je je maar kunt voorstellen, en idd, blijf lekker lachen, schep vreugde in het leven enz enz, maar ik kijk soms wel stiekem naar mijn buurman….


  Maak melding

 15. Anne …vooral blijven kijken naar buurman mi gudu,..want dit zorgt voor doorstroming van het bloed en dus geen verkalking, maar bovenal…de mooie blos op jouw gezicht..hmmmm…..waar kan ik jou ontmoeten zonder dat @Glenn Pengel hier achter komt, en ook niet de deegrol van mijn wederhelft 🙂 🙂 odi


  Maak melding

 16. HILARISCH

  ”En dan is er nog het raadsel van de (stenen) bouwsels. Het is moeilijk te vatten dat niemand die ooit heeft zien verrijzen, totdat ze er stonden. ”

  Ach gaat toch weg, tientallen jaren er niet naar omkijken niet naar 6 meter onkruid naar niets niet en als men je grond in beslag heeft genomen en er stenen huizen heeft gebouwd (omdat er noooooit naar werd omgekeken is dit MOGELIJK geweest) en nu dan ineens gaan piepen, waar moeten die mensen wonen dan, ja op JOUW grond dan maar je bent er niet dus say what…. had je het maar niet moeten verwaarlozen…. in alle OPZICHTEN….

  Ik vind als je grond hebt in Su je deze NIET moet verwaarlozen, we praten hier alleen maar over verwaarloosd grond, want vertel mij hoe deze situatie andes zo had kunnen uitgroeien ??? Tjoerie


  Maak melding

 17. O ja en wat die BushNegre betreft, ook zij zijn wreeeeed verwaarloosd joh, die hadden allang in de maatschappij opgenomen moeten zijn ALLANGGGGG …. ja huh dan nemen ze het heft toch in eigen hand…. eerst word je als slaaf daar nee gedumpt, danna veel ellende vlucht je het bos in…. en als Su onafhankelijk is kent men deze groep ni meer…. laat maar wegrotten in het binnenland noh ? Ja noh? wel dat gaat niet door…. bush negre hebben zich nooit iets laten opdringen, maar namen slechts hun MENSELIJK RECHT


  Maak melding

 18. Het is overduidelijk dat vooral Misikaba heeft aangezet dan wel niet afwijzend stond tegenover het occuperen van land,dat niet aan hem toebehoort. “Jullie occuperen,maar dan moeten jullie op mij stemmen; en als wij regeermacht krijgen wordt je status gelegaliseerd.” Misikaba had evenwel niet gerekend op een tsunami van occupenten,die snel aan het bouwen gingen om ook in aanmerking te komen voor de beloofde legale status. Daar moet hij ook een oplossing voor vinden.


  Maak melding

 19. Dit staat letterlijk in de Waretijd:::::

  ‘Belofte 18.000 woningen aanzet tot occupatie’

  Paramaribo – De drang om tot occupatie over te gaan, is volgens het assembleelid Carl Breeveld (Doe) toegenomen door de niet ingeloste belofte van de regering.

  =De partijen van de binnenlandbewoners moeten gaan beseffen dat dit gedrag om problemen vraagt.
  =De mensen kunnen op bepaalde gronden niet helpen, maar zich zo opstellen gaat dan ook weer niet.

  =De woningen worden niet gratis gebouwd dus gaat er betaald moeten worden.


  Maak melding

 20. Missikaba hangt nu de barmhartige profeet uit, maar is net als die andere paarse assembleeleden zogenaamd onschuldig aan alles wat er momenteel verkeerd gaat in het land, net als indiender van de die omstreden wijzigingamnestiewet heeft deze grondwetrechtenschender alleen maar voor paniek en tweedeling van het volk gezorgd, en in de kerk hangt hij de voorganger uit die het gelovige volk op het verkeerde been zet deze lafaard, die nu alles loopt te ontkennen.


  Maak melding

 21. De vraag is; Is er niemand die lef heeft om met de wet in de hand te handelen, waardoor er voor eens en altyd een voorbeeld gesteld kan worden. Als het antwoord nee is, dan maar wachten op de volgende regering. Het is alom bekend dat de voormalige oppositie die mensen heeft aangespoord, dus ba zoekoe ba fini, ba tjari. Aan misi Kaba zeg ik het volgende; ,, Ook wanneer je in troebel water poept, dan zal hij boven komen drijven en stinken, waardoor een ieder het zal weten.” Ik denk niet dat god je indeze zal helpen. Ze zullen niet meer op je stemmen.


  Maak melding

 22. Ai baja, Coblijn van nps is bemiddelaar, een exponent van een partij die dit probleem nooit heeft geprobeerd op te lossen, 10 lange jaren aan de macht en nu zit de huige coalitie met de gebakken peren.

  No more front, is overduidelijk. Front die miljoenen voor armoedebestrijding heeft opgestreken uit de ontwikkelingspot heeft niet eens kavels bouwklaar kunnen maken zodat deze mensen hun krotjes daar konden gaan bouwen.

  Wat front wel heeft gedaan is land onderling verdelen tussen coalitiepartners.

  Ook dit varkentje zal gewassen worden door de huidige daadkrachtige regering.


  Maak melding

 23. @Afu Sensie, de enige juiste beslissing die JOUW president kan nemen is alle misdaden te bekennen en een enkele reis te boeken naar Santo Boma. En met hem de rest van de Pina Colada Maffia…


  Maak melding

 24. Koos de jong je reactie heb ik ter kennisgeving aangenomen, heb je nog iets zinnigs te zeggen, ik luister.

  Jullie soort zijn stuk voor stuk hele gek geworden.


  Maak melding

 25. deze marons zijn echt verkeert bezig met het occuperen van andermans grond ..mensen die dit rechtvaardigen wat deze marons doen hebben geen moer ..ze zijn netzo jaloers hebzuchtig en lui.ze willen niet gaan werken maar ander mans spullen gewoon eigenen .
  zal je dit kunnen maken in olland ,of amerika nooit .

  die mensen komen uit het bos en denken nog steeds in de wet van de jungle ,dit zal tot anarchie leiden ..het zal tot chaos leiden en je weet niet waar het eindigt als er niet keihard wordt ingegrepen door de overheid ,ding maron moe gwe niets is te rechtvaardigen wat ze zeggen dat regering 18000 huizen is beloofd .die mensen moeten weg …als ik president was zouden ze verdwijnen van die gronden ..ding bo gwe nanga tranga echt waar .ik zou ze bewijzen dat zij het niet voor het zeggen hebben ..het wettig gekozen gezag bepaalt die door het volk is neer gezet .


  Maak melding

 26. Bouta!! Kom je belofte na!!!! welke aan de landlozen beloofd is!! Elk Su heeft recht op een lapje grond!! Doe je dat niet, dan krijg je hopelijk wurmen in je mond!


  Maak melding

 27. koos de jong en medusa wie heeft die verkiezingen gewonnen daar ..hoop je dat de pvda wint zodat je uitkering omhoog kan ..die broekriem wordt strak heel strak voor jullie redimusus aangehaalt hihihihihhi jullie gaan spuitpoep krijgen van al die bezuinigingen …letten jullie niet op su met su gaat het goed ..die marons gaan verwijdert worden dat kan ik je verzekeren …er wordt een strak beleid gevoerd .er waren geen regels onder vnene er komen nu regels en dat moeten deze marons gaan leren .je hebt wet en recht .deze mannen willen geen min ze willen plus zonder handen uit de mouwen ..ze denken dat het front is die aan de macht is .dit alles hebben wij te danken aan het beleidt van front toen brunswijk en somo het voor het zeggen hadden in het parlement .


  Maak melding

 28. ik wil graag weten,,,als ik op sipaliwini , brokopondo , bersaba ,para, onderwacht, coronie ,ga OCUPEREN wat er dan gaat gebeuren..

  als je het huis van ddb op leonsberg of die van brunsie op moengo tapoe gaat bezetten ocuperen wat er dan gaat gebeuren..

  ik ben benieuwd naar het antwoordt..


  Maak melding

 29. Volkomen eens met pero.Bout is al de tijd bezig geweest te ageren tegen El Vene en zijn gezag te ondermijnen.En in de machts vacuum zijn de djoeka’s gesprongen.Dus moet bout zijn rommels weer opruimen en de djoeka’s verwijderen.Zulke toestanden getuigen niet van gezag.
  Suralco heeft prima gehandeld.De mensen hadden na de vrede genoeg tijd om terug te keren.En dat hebben ze niet gedaan.Dus maar voelen.Waar is de voorzitter?Zij is altijd bescherm engel voor de anarchisten geweest.Ze heeft steeds opgenomen voor de illegale activiteiten van de djoeka.En zij die struikelen over het woord djoeka.Volgens Lonswijk is het een eer djoeka genoemd te worden.

  Cobie.


  Maak melding

 30. @marcel,
  kan niet.Volgens de vrouwelijk woordvoerder heeft de stedeling alles en moeten ze afblijven van de gronden in het binnenland.Met andere woorden is het ruzie zoeken als wij het binnenland intrekken.

  Cobie.


  Maak melding

 31. jacobus loekoe boeng medusa gie ding mang volmascht no kar ding mang so …straks zeggen ze dat je racist bent .ik had ook die marons plijer en blauwkop genoemd ik doe het niet meer ..die medusa en die redimusus zijn op hun teentjes getrapt als ik dat woord gebruik ..ze hebben heel veel geleert van die ollander …dus voorzichtig jacobus ding maron abie volmacht


  Maak melding

 32. Mi kondre-man ,
  Het is een probleem die de huidige regering heeft geerft van de NF ( Nederlandse Fauna )
  De bewering van Carl Breeveld alszijnde dat het ingelostte belofte betrefffende het voornemen van de huidige regering om 18.000 huizen op zich laat wachten is gewoonweg kolder !!!
  Dankzij de huidige regering hebben de daklozen een perspectief en mede omdat het huizen bouwen niet vlot gaat zoals men het beoogde en de daklozen in onermbarmelijke omstandigheden verkeren is het naar mijn mening , prioritair ,dat er zo spoedig mogelijk een adekwaat oplossing op tafel moet komen dat verteerbaar is voor zowel enerzijds ” mijn arme volk ” en anderzijds de grootgrondbezitters !!!
  Hierbij is een taak weggelegd voor de politici en politica !!!
  Wat mij verbaast is dat er niemand en nog eens niemand alle bouwwerkzaamheden van de daklozen in het desbetrefffende locatie al die jaren niet hadden waargenomen !!!
  Is er hier sprake van opzet ???
  Waar was de eigenaar al die jaren gebleven ???
  Is het de bedoeling van de grootgrondbezitter om op deze manier snel en heel veel geld mee te verdienen ???
  Hoe rechtmatig kwam de grootgrondbezitter aan het bezit van dit stukje land ???
  Gaat het hier om een eigendom-domein of pacht-domein??
  Het gaat hier niet om een perceeltje he ???
  De bal ligt nu bij de autoriteiten !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 33. @@ Marcel vat het niet verkeerd maar ik geef je de juiste antwoord!! de genoemde figuren( DDB/Brunsie) zou dan alles op alles inzetten om jou levend te lynchen!! (Ze zouden dan zeggen” Marcel VAARWEL”. Ik kon niets anders verzinnen en als het verkeerd is dan mijn excuses!!!!!


  Maak melding

 34. @@ Sempa! Je mag met Wilders contacten! Hij heeft dat Dossier. Wees snel hoor! Hij heeft nu nog 15 zetels en wie weet in de volgende ronde veel meer!! dan ben je geloof ik de klos! in elk geval geen Dossier zonder REM!!


  Maak melding

 35. naar mijn bescheiden mening,moet de regering,, maakt niet uit wie aan de macht is,WETTEN maken en het volk is VERPLICHTEN deze wetten na te leven,zo hoort het in een beschaaft land..

  dat is dé taak van elke regering althans de macht hebbers van elk land..

  je moet ten alle tijden van andermans goederen, land,welke vorm van bezit dan ook , altijd afblijven.,.

  slavernij is welles waar allang afgeschaft, maar ieder mens is vrijwillig verplicht arbeid te verrichten om zich zelf in het leven te onderhouden door geld te verdienen..

  dat is mijn idee en zo leef ik ook..

  en daarom kom ik vooruit..


  Maak melding

 36. Wiep -Dingo
  De Dossiers Suriname is juist geremd , door Olland !!!
  Geparkeerd in de kluizen te Den Haag , met een geimproviseerde ” parkeer – vergunning ” !!!
  Betreffende Wilders ; Op deze wereld is er een taak voor mij weggelegd en dat is het bestrijden van Racisme en Fascisme !!!
  En de Mensheid en de Mede-Menselijkheid staan in het centrum !!!
  Kan jij dat niet uithalen van mijn postingen ???
  Begrijpend lezen is een vak apart !!!
  Mijn strijd is in het belang voor algemene nut en hopende dat anders-denkenden tot het nadenken kunnen brengen , dat in de positieve zin !!!
  ” NIET HET VELE IS GOED ”
  ” HET GOEDE IS VEEL ”
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.