Staatsolie heeft liever manager uit eigen kweek

24

PARAMARIBO, 11 sep – Staatsolie is het best gediend met een manager ‘uit eigen kweek.’ Dit zegt scheidend directeur Marc Waaldijk. Het bedrijf heeft zelf al kandidaten klaargestoomd. Dat is het resultaat van jarenlang voorbereiden. Als de politiek iemand van buiten zou aanwijzen, kan dit leiden tot storingen. “Als je geen gedegen directie hebt, ga je golven maken.”

En die kan Staatsolie precies nu echt niet hebben. “Het bedrijf loopt hard. Als alles zo doorgaat, zullen we dit jaar één miljard dollar verdienen. It’s becoming a big company”, zegt Waaldijk tegenover de Ware Tijd. Het is dus van levensbelang dat de wisseling van de wacht verantwoordelijk verloopt. Dat is ook zo voorgesteld aan president Desiré Bouterse. Die maakte eerder al kennis met het gemeenschappelijke bedrijfsgevoel bij Staatsolie.

Dat was vorig jaar toen er meerdere namen werden genoemd van politieke loyalisten. Waaldijk moest worden opgevolgd, omdat hij al pensioengerechtigd was. Onder meer de vakbond protesteerde luid. Bouterse besloot toen de directeur te handhaven. Intern is het pad van opvolging al lang geplaveid. “Wij zijn al jaren bezig mensen voor te bereiden en op te leiden voor de topposities. Onze scenario’s zijn al voorgesteld aan de regering”, aldus Waaldijk.

24 REACTIES

 1. Ik vrees het ergste voor Staatsolie wanneer bouta zijn zin krijgt en zijn mensen als parasieten zullen neerstrijken aldaar,de zogenaamde deskundigen.
  Bouta en zijn kliekje zijn niet gewenst ,nergens maar dan ook niet nergens.


  Maak melding

 2. Bala Waaldijk,
  nanga alla respéki,maar bout doet waarin hij voordelen voor zich ziet en niet van de gemeenschap.Hij past de theorie van de kikker toe.Gooi een kikker in heet water en dat beest springt[vliegt]eruit.Zet de kikker in koud water en warmt dat water langzaam op.De kikker blijft rustig in zitten haha.Zo doet hij op het ogenblik ook met het volk.Langzaam de druk opvoeren en ze zijn zo druk bezig te overleven dat ze niet zien dat bout alles naar zich toetrekt.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Nu daar de veroordeelde drug crimineel in de RVC van Staatsolie zit is het pad gelegd om deze ongeschoolde crimineel tot directeur te bombaderen.
  We hoeven geen naam te noemen wie dat zal zijn.
  Maar er zullen wel nog een paar andere NPD aasgieren vechten voor die job zonder dat zij ook maar 1 relevante kwalificatie hebben.


  Maak melding

 4. Bouterse heeft een Governor van de Centrale Bank aangesteld en een ook nog een hele regeerteam.
  Sommige mensen wisten het toen ook absoluut zeker. Deze mensen wilden toen ook allerlei weddenschappen afsluiten; in hun ogen zou Suriname de financiële bankroet tegemoet gaan met die zogenaamde ‘paarse loyalisten’.
  Maar wat schetst onze verbazing;
  De internationale instanties(IDB, IMF, Fitch..) zijn lovend over het uitgestippeld financieel beleid van de regering.
  En die financiële afgrond? tja.. die moet ik nog zien..

  Deze gasten verwarren hun eeuwigdurende wens ( totale afgang van Suriname) met de werkelijkheid (economische ontwikkeling).

  Zolang deze gasten blijven blaffen en schelden weten wij in elk geval dat Suriname on the right track is.
  Want als Suriname werkelijk in een economisch gat zou vallen dan zouden deze gasten een gat in de lucht springen van plezier en in een hoerastemming zijn.
  Aangezien die hoerastemming maar uitblijft rest ze niks anders dan constant maar te blaffen, te schelden en onzin uit te kramen. Daar halen ze kennelijk hun energie vandaan.
  Maar laat deze gasten maar blaffen en schelden wij
  reflecteren ons* aan de werkelijkheid en aan de positieve beoordelingen van IDB, Fitch, IMF, Standard & Poors..
  Dus mensen, blijven jullie maar lekker schelden en onzin uitkramen. Dat is voor ons juist een aanwijzing dat de huidige regering het goed doet..

  Met *ons en wij bedoel ik de mensen die wel in staat zijn de economische ontwikkelingen naar waarde te schatten en hopen dat Suriname economisch gezien los komt van de armoede.


  Maak melding

 5. De vernietigings tactiek is reeds uitgezet om een bestaande reeds goed draaiende project te vernietigen.

  Volgens my heeft de wolf toch ook zoveel projecten beloofd tydens zyn propaganda onder het genot van gratis eten en sophie…
  het enige wat wordt opgezet zijn luchtkastelen…


  Maak melding

 6. aah… maak je niet druk.
  Idool zal zo een mooie post aan een volksmilitieaanhanger geven. Immers waarom niet. Is een topjob die je zou moeten hebben. Betaalt heel erg goed en geeft zicht op elk jaar een extra bonus in US Dollars.

  Onvervalste vriendjespolitiek komt er aan.

  Leuke is dat de coalitiepartners ook eerder wat krentjes uit de pap kregen.

  Maar die worden lekker gecorrigeerd. Mooi woord hoor.
  Doet denken aan een gevangenis. Je wordt daar gecorrigeerd.

  Arme coalitiepartners:
  Idool heeft ze ‘by the balls’


  Maak melding

 7. Mede dankzij het regeringsbeleid lijkt het alsof de productieve ontwikkeling bij Staatsolie in een stroomversnelling is geraakt.Het bedrijf zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel een miljard US Dollars kunnen verdienen. Ik geniet in elk geval met volle teugen van die valse en jaloerse Nieuwfront aanhangers die het niet kunnen verkroppen dat het regeringbeleid in Suriname het land tot ontwikkeling brengt.


  Maak melding

 8. Het is te verwachten dat er een ongeschoolde van de NDP wordt benoemd in deze functie, of het komt onder direct toezicht van de president. NDP Slogan: Geloof in eigen zakken!!!


  Maak melding

 9. Helemaal mee eens, Bouta moet zich niet bemoeien met het aanstellen van nieuwe mensen het kabinet zou hooguit alleen een vinger aan de pols kunnen houden om te kijken of er geen corrupte of criminele of vriendjes van aangenomen worden.

  Al die teksten over de positieve beoordelingen van IDB, Fitch, IMF, Standard & Poors ten spijt dit zijn beoordelingen die bij nieuwe beoordelingen weer heel anders kunnen uitvallen, tevens zijn het beoordelingen over met name de financiele positie van Suriname het zegt niks over de schrijnende zaken in Suriname die nog steeds gaande zijn.

  Dus Bouta jij bent de leider van het land neem het voortouw en ga je niet bemoeien met de staatsbedrijven over wie al dan niet de baas moet worden, want jij en ik weten maar al te goed dat het dan iets zoals vriendjes politiek.


  Maak melding

 10. Helemaal mee eens, Bouta moet zich niet bemoeien met het aanstellen van nieuwe mensen het kabinet zou hooguit alleen een vinger aan de pols kunnen houden om te kijken of er geen corrupte of criminele of vriendjes van aangenomen worden.

  Al die teksten over de positieve beoordelingen van IDB, Fitch, IMF, Standard & Poors ten spijt dit zijn beoordelingen die bij nieuwe beoordelingen weer heel anders kunnen uitvallen, tevens zijn het beoordelingen over met name de financiele positie van Suriname het zegt niks over de schrijnende zaken in Suriname die nog steeds gaande zijn.

  Dus Bouta jij bent de leider van het land neem het voortouw en ga je niet bemoeien met de staatsbedrijven over wie al dan niet de baas moet worden, want jij en ik weten maar al te goed dat het dan iets zoals vriendjes politiek zal gaan worden.
  En dat willen wij niet.

  Iedereen moet kansen hebben en niet alleen vriendjes of familie


  Maak melding

 11. Ik vraag me af waarom men denkt dat een kandidaat uit eigen gelederen beter is dan een kandidaat van ‘buiten’.

  Los van het feit of het een politiek geparachuteerde kandidaat is of niet ( kwaliteit moet voorop staan) want dat gebeurd overal!

  Het is misschien wel verfrissend iemand van buiten te halen mits het iemand is die de materie beheerst.

  Iemand die in de structuur zit heeft meestal dezelfde visie waardoor er minder kans is op innovatie en meer van hetzelfde zal gebeuren. Als ik kijk naar de koers die Staasolie tot nu toe heeft gevaren, een koers van uiterste voorzichtigheid, dan is het misschien goed als er iemand komt die fris elan brengt en in ieder geval de visie kan aanscherpen.

  Iemand met een netwerk in de branche zou ook niet slecht zijn. Suriname moet kijken naar mogelijkheden in ten eerste de regio. Ik denk dat de potentie daar is om een product te leveren in ieder geval in de Caricom.

  Verder denk ik dat de concessies die er nog mogelijk zijn in een JV bekeken moeten worden en de regering moet ook zien of die bijvoorbeeld kunnen worden ingezet voor de ontwikkeling van het land.

  Iedereen in Suriname zou met een goed beleid een goedkope woning, gratis onderwijs en gratis gezondheidszorg kunnen hebben, mis we de natuurlijke reserves op een bepaalde manier inzetten.

  Het is ene kwestie van keuzes maken.

  Iemand van buiten? Lijkt me als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan ene prima idee. het kan de boel een beetje opschudden.


  Maak melding

 12. ‘uit eigen kweek’

  Marc Waaldijk, dat kan je vergeten! Bouta heeft geen flauw benul van Toerisme, maar heeft deze sector onder zich geplaatst. Bouta heeft geen flauw benul van oliewinning, maar dat zal hem niet weerhouden Staatsolie onder hem te plaatsen. Eens een dictator, altijd een dictator!


  Maak melding

 13. Interessant om de meningen hier geventileerd te zien. Als je de geschiedenis nagaat zul je zien waar Bouterse zijn naam voorkomt. Hij heeft Staatsolie genationaliseerd waardoor geen enkele buitenlander aanspraak kan maken op wat dan ook van onze olie. 100% Surinaams!! Hij kijkt wel uit om dat in de soep te laten lopen.Anders bestaat er geen 2015 meer voor hem. Stom is hij niet! Elke regering heeft helaas de nodige slangen, piranhas en haaien. Laten we bidden en werken voor ons land. Wi sa feti gi sranang.


  Maak melding

 14. @Jasasu

  ” Laten we bidden en werken voor ons land.”

  Neen, dank je! Ik bid liever voor de vijftien helden van Suriname, die onder leiding van de voormalige pornoboekenverkoper vermoord zijn. Inderdaad is Bouta van alle markten thuis.


  Maak melding

 15. Ik vraag me af of ik vraag me af op mars woont???
  Wie is E.boerenveen ? en wat voor functie heeft hij van zijn maatje gehad bij staatsolie??
  Een drugs veroordeelde crimineel met een militaire opleiding hoort daar niet Thuis .


  Maak melding

 16. ” Staatsolie is het best gediend met een manager ‘uit eigen kweek.’ Dit zegt scheidend directeur Marc Waaldijk. Het bedrijf heeft zelf al kandidaten klaargestoomd” “Intern is het pad van opvolging al lang geplaveid”

  Meneer Waaldijk bovenstaande klinkt als een sekte.

  De naam zegt het al, STAATSOLIE, de staat heeft het laatste woord en het is dus heel verkeerd om directeurs klaar te stomen en wegen te plaveien. Zijn jullie helemaal gek geworden. Je middenkader en hogerkader moet je opleiden, als het op het directeursniveau aankomt hebben jullie niets in de pap te brokkelen, dan is het de taak van de overheid en RVC. Jullie zouden hoogsten namen van potentiele en goede opvolgers kunnen aandragen maar geen enkele geplaveide weg.

  Deze handelingen werken alleen maar corruptie in de hand.

  Ik ben voorstaander van een open Sollicitatie, zodat iedereen weet wat de competenties zijn van de toekomstige directeur.


  Maak melding

 17. ik geloof niet dat bouterse gaat ingrijpen bij staats olie ..zelf vindt ik dat men capabele mensen daar moet neerzetten die niet politiek gelieerd zijn .
  en ik denk dat de heer waalwijk verstand van heeft .

  redimusus wees gerust de soep wordt niet zo heet opgegeten als het gedient wordt oeng no bevie .
  heb vertrouwen in jou president bouterse zoals de meeste surinamers vertrouwen in hem hebben .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  herie libie te na dede staatsolie na wie vesie mang .

  ai na pero takie


  Maak melding

 18. pero laat je niet gek maken door dit soort berichten.

  Iedereen in Suriname op dit niveau is politiek gelieerd, zelfs Waaldijk en Jharap zijn of waren politiek gelieerd.

  Het gaat erom dat de toekomstige directeur beter is dan de vorige, dat hij van staatsolie een 2 of 3 miljard bedrijf maakt, dan mag hij van mij politiek gelieerd zijn.


  Maak melding

 19. Ik zou al die onderzoekers naar huis sturen want ze kosten alleen maar,ze zetten verkeerde middelen in.
  Sriname moet de ruimtevaart in.gewoon nederland inzetten om via de Sateliet de grond in kaart te brengen.andre Kuipers inschakelen.
  is dit probleem opgelost.
  Dus de regering bied de suries ruimtevaart kennis aan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.