Toerisme rechtstreeks onder Bouterse

55

PARAMARIBO, 10 sep – President Desiré Bouterse trekt het toerisme naar zich toe. Dit meldt de Ware Tijd. Er komt een Toerisme Autoriteit. Tegelijkertijd raakt het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme zijn derde poot kwijt. Het heet dat Bouterse ‘zwaar ontevreden’ is over de het toerismebeleid. Er kan veel meer gehaald worden uit de industrie.

Daarom moet de autoriteit zo ongeveer doen wat nu al op Saint Lucia en Barbados gebeurt. Daar wordt het toerisme geleid vanuit een centrale unit. Volgens de krant is het voorbereidend werk al vergevorderd. Er is al een manager aangewezen die de lancering in goede banen moet leiden. Hoeveel de sector zelf betrokken is, moet nog blijken. Eerder klaagden toerbedrijven dat ze niet ingelicht waren over het voornemen een werkgroep in te stellen.

Deze werkgroep, Suriname Tourism Imporvement, vervangt de stichting Toerisme Suriname. De stichting gold lange tijd als sturende factor namens de overheid. Ooit waren er zelfs plannen de stichting tot autoriteit om te bouwen. Raden en werkgroepen hebben al tot irritatie en botsingen geleid met coalitiepartners, wat duidt op slechte afstemming. Een goed voorbeeld is de recente wrijving tussen de presidentiële rijstraad en minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij.

55 REACTIES

 1. Baas heeft wel gevoel voor humor. Zo kennen we hem weer. Dictator pure sang.. De volgende kabinet shuffle is in aantocht. Hij verslijt ministers als een paar slippers. Van z’n verkiezingsbeloftes is ook maar weinig waargemaakt. Deze salonsocialist is ZOOOOOO ongeloofwaardig.


  Maak melding

 2. Ja natuuurlijk! Daar is hij weer! Er is geen geld meer a money kaba en natuurlijk is op dit moment de toerist die het geld in het laadje moet brengen.Dat is nu in eens een isseu om zich zorgen temakn.Wel dd hou jezelf voor de gek en laat de toerist met rust. Want dat land van jou heeft geen moer te bieden dan allleen maar casinos waar al het zwart geld van de wereld wordt witgewassen.
  Echt Suri s zeg eerlijk is deze man nopu gestoord of geloven jullie hem echt A tang so


  Maak melding

 3. Als de autoriteit het tot een beter en efficiëntere manier kan laten verlopen wat toerisme betreft,dan is het wel een goed plan van bouterse,maar laat men niet te snel oordelen en afwachten wat voor vruchten het voor su zal werpen,want su is nooit een echte toeristische land geweest, maar meer een vakantie land, dus het instellen en uitvoer van die plan moet eerst goede vatbaarheid in su krijgen.

  succes heren


  Maak melding

 4. Politiek en nogmaals politiek.Dit alles gebeurt meer in politiekbelang.De meeste touristenoorden los van Paramaribo,zitten in Nickerie,Para,Sipaliwini en Brokopondo.Ga maar na welke politieke partijen meer zetels hier hebben behaald bij de laatst gehouden verkiezingen.Het is de megacombinatie.Op al de ministeries wordt de onderdirectoraten waar er direct geld naar binnen kan stromen door de mega-combinatie(Ndp)overgeheveld naar een commissie die rechtstreeks onder het kabinet van de president valt.Wat blijft er dan over voor de andere coalitiepartners ?Wij horen dat deze onderdirectoraten en of ministeries gedepolitiseerd worden,maar zien dat het leden of mensen van de megacombinatie daar komen.Geen probleem daarmee,maar het moet ;the right man on the right place zijn.Je heb meer aan arbeiders die goed gemotiveerd naar het werk gaan,dan arbeiders die onder druk moeten presteren.Is het nog niet duidelijk voor de andere coalitiepartners om in te zien dat zij reeds uit de boot zijn gevallen ?? De president had gelijk,toen hij zei dat ze geen ontwikkelingsvisie hadden.Want als deze toerisme autoriteit het goed kan klaarspelen en er komt meer geld in de pot,gaat deze sector zeker gaan voor continuiteit van dat gevoerd beleid.Gevolg A-combinatie mag de zetels in al deze 3 districten,waar zij denken achterban te hebben vergeten bij de eerst komende verkiezing(Brokopondo,sipaliwini,para).Wat gaan zij dan doen met de overtollige ambtenaren van het onderdirectoraat Toerisme doen bij het ministerie van Transport en Communicatie doen,aangezien die poot van die ministerie wegvalt ?Waar gaan of zullen zij ingezet worden ?? Meneer Brunswijk ziet U nu wat uw partij of combinatie overkomt,wanneer hebzucht en autoritair leiderschap aan de orde is ? Ik kijk uit naar een antwoord.Als er mensen in diest worden genomen en jarenlang niets presteren,omdat zij niet berekent zijn voor de aan hen toebedeelde taken,maar als politieke instrumenten gebruikt worden ,ga je dit krijken.


  Maak melding

 5. Dat de verantwoordelijke minister de uitholling van hun ministerie accepteren.
  Met al die z.g commissies die rechtstreeks onder de president vallen trekt hij steeds meer macht naar zich toe. Verantwoordelijkheid naar de DNA kan niet meer afgelegd worden immers het valt niet onder een minister. Dus kan men val alles doen zonder enig cent te verantwoorden. Democratie is ver weg in deze


  Maak melding

 6. Haast alles wat hier[WKN] over de goud ordening aanbevolen is,is door Dompig uitgevoerd of is in uitvoering,zo als wekelijks het goud opkopen op het veld,het verkopen van brandstof aldaar enz.
  Aanbevolen was ook om bout als attractie te laten optreden in Océr voor cruise toeristen.Nu is de muur bij de berm te verklaren.Betalen om binnen te kunnen voor bout cabaret.Zo kunnen ook mensen genieten die het land bezoeken zonder cruise package.

  Cobie.


  Maak melding

 7. Wat gaan zij met de overtollige ambtenaren van het onderdirectoraat toerisme doen,aangezien die poot van dat ministerie wegvalt ?Waar gaan of zullen zij ingezet worden ??Meneer Brunswijk ziet U nu wat uw partij of combinatie overkomt,wanneer hebzucht en autoritair leiderschap aan de orde is ?Ik kijk uit naar een antwoord.Als er mensen in dienst worden genomen en jarenlang niets presteren,omdat zij niet berekent zijn voor de aan hen toebedeelde taken ,maar als politieke instrumenten gebruikt worden ,ga je dit krijgen.


  Maak melding

 8. ‘Toerisme rechtstreeks onder Bouterse’

  Als reisleider gaat hij dan een rondleiding in Bastion Veere geven: “Hier heb ik mensen op de vlucht laten doodschieten”.


  Maak melding

 9. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 10. De andere coalitiepartners begrijpen dat ding niet zo goed volgens mij,want je hoort geen van ze reageren.Positief noch negatief,Gaat het dan zo goed met hun ??Dat is politiek he.Gewoon misleiding,geen principes.Maar ja ,het gegeven woord dient in stand worden gehouden.Wie heeft het langste uithoudingsvermogen ?Ala man pie.Kaken stijf op elkaar.De president heeft meer ervaring dan dat de doorsnee mensen in Su denken.Hij zit niet stil en dat is goed.Alleen een kip bereikt succes met stil zitten,zegt men.Marktonderzoek wijst uit wat de vraag is binnen de wereldeconomie.En als de president de o zo belangrijke inzicht voorwat betreft de wereldeconomie uit de groep van coalitiepartners kan halen,moet hij het zeker hebben van vrienden van buiten.Ik begrijp hem volkomen,wie wil nou verweten worden van een falend beleid.Geloof me,met dit systeem van leiding geven dwingt hij de anderen om actiever te gaaan worden,anders zijn ze exit.En het grootste probleem is dat hij maar op een van de voorzitters van de coalitiepartners kan rekenen,want een van ze kan het land niet uit.Waardoor het niets anders is geworden dan “take it or leave it”.Ik heb niets tegen niemand,maar het is alleen de waarheid die aan de orde gesteld wordt.Politieke partijen moeten leiders kiezen die als het moet ook buiten de grenzen moet kunnen gaan,anders zijn ze voor niets en dan ook niets daar.


  Maak melding

 11. Dus minister Falisi Pinas, heeft nu iets minder te doen? Ze zullen bij Abob zo zoetjes aan een beetje nerveus gaan worden. Alice ligt namelijk ook niet zo lekker binnen de regering.

  Overigens, kan ik mij wel voorstellen dat die criminele bout afiniteit met toerisme heeft. Met de complimenten van reisburo Lackin was hij de laatste tijd meer toerist dan president.

  Hoe dom kan mens zijn om deze man nog te verdedigen..


  Maak melding

 12. @artur

  “Bout wil weten wie het land binnenkomt. GI’s?”

  Dan zal ‘de zielepoot Desi!’ op de JAP luchthaven door Dino in de kladden worden gegrepen. 😀


  Maak melding

 13. dit is prima voor su.nu zullen de toeristen storm lopen op zanderij met baas als opperbevelhebber welkoms seremoni meester geeft elke toerist een sleutel voor zijn eigen motel-kamer in het binnenland.

  wat een lijder heeft ons land..

  je moet je afvragen,waarom dé ministers toch blijven zitten,terwijl ze niks intebrengen hebben in de lege-pan..
  je zou je toch dood moeten schamen als mens om daar te zitten..


  Maak melding

 14. @Go NDP

  “Ik vind dat baas alle religies moet afschafen in Suriname en zelf een religie moet maken het Boutersisme dat strijdt tegen het Westen.”

  Die religie bestaat al en heet geen Boutersisme maar SATANISME. 😀


  Maak melding

 15. Meneer de president je doet het goed.
  Ik hoop dat je van je fouten geleerd hebt.
  En aan gezien het land vol schurken zit is het heel goed dat je de leiding hebt.Tracht nog die domme Hendrik te lozen en zet iemand anders op de plaats van Waaldijk. Al komt hij uit een jou bekende hoek.Hij is niet geschikt.
  Het volk zal op je stemmen maar stel ze niet teleur je hebt genoeg miljoenen de vorige periode verbrast doe wat voor het volk.


  Maak melding

 16. Ik ben erg blij dat het toerisme nu onder Bouterse valt. Velen weten dat Bouterse een man van daadkracht is. Hij heeft al veel problemen in het land opgelost. Denk maar aan de vaste wisselkoers en de ordening van de goudsector. Dit zijn maar 2 voorbeelden. Ik ben erg blij met president Bouterse. Het IMF is vol lof over de regering Bouterse-Ameerali. We zijn op de goede weg.Deze regering is bezig de puinhopen op te ruimen van Venetiaan.


  Maak melding

 17. Mie yeeh, wat eeen toestand. Dus deng poeirie mang ow reize vrij vrij!!!!!
  Hoeveel kan deze man in zijn eentje aan???? Hij overschat zichzlef. Lieb ing, de natuur doet ook haar werk. En Suri’s, we sjie now tak oenoe no stem tap wang partij, ma oeng stem tap wang dictator. Oppo oneg aai, wordt wakkerrrrrrrrr……………..


  Maak melding

 18. Nou Ethel, ik kan me wel voorstellen dat je blij bent met die daadkrachtige crimineel. Je behoort zeker tot die selecte groep Surinamers met wie hij een sociaal-accoord sloot. 🙂

  Het door de NDP verguisde IMF word door die paarse mensen in eens toonaangevend genoemd. Gewoonweg een draai van 180 graden als het gaat om hun mening over dat fonds.

  Maar mind you, ook bij dat IMF beseffen ze dat het juist de voortzetting van het beleid van Venetiaan en de gunstige wereldmarktprijs voor grondstoffen zijn, waar Suriname nu op wel vaart.
  Het zijn volstrekt niet de verdiensten van die reizende Mulo president van je hoor. Het is maar dat je het weet. Hij mist namelijk de kennis om dit land te besturen.


  Maak melding

 19. Is dit de nieuw tactiek van Bouterse. In plaats van ministers te ontslaan worden de ministeries uitgehold. Kan Pinas nog op zijn borst kloppen voor zijn achterban?
  Brunswijk en Bouterse hebben hun gouddeal allang binnen. Nu volgt ook de uitholling van het binnenland op het gebied van toerisme. Nog even, dan kan men niet meer spreken van ongerepte natuur. Vader en zoon Bouterse zijn een van de grootste vervuilers met kwik in het binnenland. De kleine Indiaan is behalve een drugsdealer en moordenaar nu ook verworden tot een ordinaire goud- en grondrover. Foei!


  Maak melding

 20. Het feit dat Bouterse het toerisme naar zich toetrekt zegt nog helemaal niets. Als je geen structureel beleid hebt of een gedegen visie voor de toekomst als het gaat om toerisme , dan mag deze Bouterse het wel op zijn dikke buik schrijven. Het maakt dus niet uit onder welk orgaan of instituut het toerisme komt te staan, als men geen weet heeft van deze ingewikkelde dienstverlenende industrie, zal er niets van de grond komen. Dus sorry voor de Bouta aanhang. Svp niet te vroeg juichen!!!


  Maak melding

 21. Waar eindigt dit. Straks is hij de enige minister van alle ministeries. Dit zegt meer over de poepzakken van de oppositie en het electoraat dan over sir charlattan


  Maak melding

 22. hij is de president hij heeft het voor het zeggen ..en dat gaan deze redimusus moeten respekteren ..als ze willen of niet is niet belangrijk ..ze mogen blij zijn dat de mogen praten hihihihihi..ze zijn 8000km verwijdert en willen nog inspraak !!!!!!boi oeng opo long

  bouta kraktoie


  Maak melding

 23. @pero,…het is goed dat Bouterse geen automonteur is,…zijn hele erf zou vol zijn met auto wrakken,….kortom projecten die hij niet af krijgt,…die man heeft geen visie,..hij probeert maar wat, lukt het niet weer een andere,….mooi voorbeeld,…hij schreeuwde: “er komt een corruptie wet”
  Die man zit op de stoel, hij is het allang vergeten. De partij “Doe” moet hem weer aan herinneren door middel van een handtekeningenactie.


  Maak melding

 24. Er is tot nu toe maar één bord verschenen met DAT IS HET VERSCHIL.En dat niet eens voor een project die bout had ge-initieerd.Zo toevallig werd het opgeleverd toen bout al overgenomen had.De Uitkijk-Hamburg brug.

  Cobie.


  Maak melding

 25. Wanneer zal de rechterlijke macht onder bouterse gaan vallen? dan kan hij tenminste het 8 dec. proces te niet doen, want hij wilt de indruk wekken, dat niets zonder hem werkt, terwijl hij net als iedere burger van het land zicht aan wet en regelgeving moet houden.


  Maak melding

 26. @ John the Beer I love it`Ja ja ja ja jaaa de toerist komt graag kijken naar de DiDiBrie MOORDENAAR die toch in een beschaafde kondre lik Sranaaaang de leider foe a kondre kan worden.De tourist komt kijken wie zoveel moet en durf heeftNou nou ekte DiDiBrie dja.De mensen komen naar Su om te zien hoe een indiaantje op Mugabe kan lijken en dan zien ze dat dat het geval is maar alleen in DiDiBrie zijn daden en zijn doen .Hahahahahaiiii oeng atie o brong.En Jack ik zou zeggen DiDiBrie zelf werkt niet. En het werkt ook niet met DiDiBrie.Nooit a san e go met deze DiDiBrie aan de macht in het land Su.


  Maak melding

 27. Zodra Bouterse zich daadwerkelijk met het toeristme gaat bemoeien komen er zeker geen toeristen meer naar Suriname, niemand in de wereld is vergeten wat deze klaploper heeft veroorzaakt in Suriname.
  Ik zou hem dan ook willen aanraden eerst zijn schooldiploma’s te gaan halen, en als hij daar over 30 jaar mee klaar is hoeft niemand deze sukkel meer te vrezen, dan is hij al lang vergeten en uit gescheten.
  Toeristme vraagt om mensen met kennis van zaken, niet om opvreters of moordenaars!


  Maak melding

 28. Daaropvolgende nieuws baasje bobo benoemt zich tot rectum magnificus van Anton de Kom Universiteit en geeft zichzelf een eredoctoraat. Wie kan nu nog zeuren over zijn papieren.


  Maak melding

 29. Van alcohol is bekend dat je verschillende stadia doorloopt. Eerst de aap uithangen daarna zich voelen als een leeuw en tenslotte zich gedragen als een varken. Ik denk dat we nu in fase 2 zijn beland de president denkt dat hij alles kan en dat komt door zijn machtdronkenschap. De bagage heeft hij niet vanwege zijn gebrek aan kennis. Voor het ontwikkelen van de toerisme sector heb je personen nodig die weet van zaken hebben, laat het aan hun over!! Doe waar je goed in bent, Ga op reis.


  Maak melding

 30. Wha Wha Hahahahaha.

  Hoe kun je nou iemand zonder enige verstand van Toerisme, leiding geven over Toerisme.
  Dat is dus super dom beleid.
  Of is het de bedoeling van Bouta om een alleen recht voor zijn familie en vrienden te regelen zodat zij de hele sector Toerisme kunnen beheren.

  Stop met dat soort domme dingen BOUTA


  Maak melding

 31. Er lopen mensen genoeg in SU die een opleiding in deze sector hebben en die vele jaren ervaring (in binnen en buitenland) hebben in deze sector.

  Neem eens goede stappen man.

  Je kunt niet heel Suriname rullen met domme zetten.


  Maak melding

 32. in het land der blinden is één oog ddb koning opperbevelhebber moordenaar 8 december 1982 opper-machtig..

  su. wordt nu ,,het paradijs op deze aarde,,..

  wij het volk staan erbij en kijkt toe..


  Maak melding

 33. Bouterse lijdt duidelijk aan een geval van grootheidswaan.
  Let op, is zeer besmettelijk, vooral voor de direct betrokkenen rond deze clown!
  Wat een zielig figuur is die man toch, werkelijk hoor, hij denkt overal verstand van te hebben.
  Mulo is zijn hoogste opleiding, goed genoeg om vakken te vullen in de supermarkt, maar zeker niet voldoende om het toeristme naar zich toe te trekken.
  Daarvoor moet hij minstens 15 jaar gaan studeren,ik denk dat hij minimaal 10 keer zakt voor het exame! Daarnaast moeten er stage’s gelopen worden bij diverse bedrijven en leren omgaan met mensen, want ja, toeristen zijn mensen die het geld binnen brengen Bouterse!
  Ga je eerst bezig houden met de zaken waarvoor je bent aangesteld en als je daar uitgepoept bent kun je altijd nog ergens in de keuken beginnen met borden wassen.
  Toeristme vraagt, nee, schreeuwd om vakmensen en zeker niet om blaffende honden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.