Cayenne – Belem domein Surinam Airways

13

PARAMARIBO, 10 sep – De route Paramaribo- Cayenne – Belem wordt weer het domein van de SLM. Dit zegt Clyde Cairo, topfunctionaris bij de vliegmaatschappij. De SLM kreeg onlangs weer groen licht van de Franse regering. Dit gebeurt na ruim tien jaar boycot ten voordele van een Franse vliegmaatschappij. De SLM is blij.

De route via Frans Guyana naar Belem, in Brazilië, sluit naadloos op de bedrijfsplannen aan. “Wij willen ieder jaar een bestemming toevoegen aan ons vliegschema”, zegt Cairo tegenover de Ware Tijd. Eerder zijn al andere routes in de regio op het vliegschema geplaatst. De focus is onder andere op het aanbieden van tussenverbindingen. Links tussen Zuid-Amerika , het Caribisch gebied en Europa krijgen meer aandacht.

Na Belem wil het bedrijf ook de Braziliaanse steden Fortaleza en Sao Paolo aandoen. Dat past precis in het plaatje van de tussenverbindingen. “In Fortaleza woont een Nederlandse gemeenschap. We willen dan Amsterdam-Paramaribo- Fortaleza gaan vliegen”, aldus Cairo. Het is ook wat de link tussen Frans Guyana en Belem zo interessant maakt. In Suriname en het oostelijke buurland wonen nogal wat Brazilianen. Er lopen nu ook onderhandelingen met Chinese maatschappijen.

13 REACTIES

 1. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 2. wanneer mag corendom de turkse-mij op su. vliegen..

  of air gana,air-afrika,air-india,china-air-lines enz enz vul maar zelf in..

  wat dacht je van onze eigen air-gummels,air-black-cham..


  Maak melding

 3. Indd vooruitstrevend, vertrouwen in eigen kunnen!!
  Suriname zit duidelijk op meerdere fronten in de lift, maar het kan en moet nog beter!!

  SLM mag haar luchtvloot nu gaan uitbreiden, faciliteiten bouwen op haar thuisbasis Zanderij en hierna nog veel meer Braziliaanse bestemmingen toevoegen. Surinaamse overheid daarintegen moet zwaar investeren in Zanderij, meer start en landingsbanen, betere terminals enz. Zonder een goede samenwerking van SLM en overheid is elke vooruitstrevende project in de luchtvaart gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 4. Heel goede voornemens want een goede infrastructuur [lucht en land]is voor de ontwikkeling van een land onontbeerlijk.Maar geen Chinezen of andere buitenlanders kijk hoe de Koreanen hun bedrijven hebben op gebouwd.Stop met werken met buitenlanders ten zij het niet anders kan.Het smeer geld dat je krijgt om je volk te verkopen is het niet waard.Kijk naar je mede mens in Suriname en zie dat ze arm zijn.Tracht met wat minder en gun het volk ook wat.Als je dood bent kan men dan zeggen een goed mens dat is ook wat waard.Maar we hebben geen een wat triest die het met wat minder wilt doen.

  Bouterse waar zijn de miljoenen!!!!!!


  Maak melding

 5. =Een goed plan, maar de SLM is gewaarschuwd. In voordeel van de Franse hebben zij toen de SLM geboycot.

  =Nu daar het niet goed gaat in Frankrijk vanwege de crises en men geld nodig heeft is de SLM weer goed voor hen.

  =Natuurlijk, men ziet dat de economie in Suriname vooruit gaat en het IMF positief over Suriname is ruikt men naar geld.


  Maak melding

 6. Aie, deng mang é opa pasie ghiea witie. Meeka á witie pasa bogo bogo…….iesabie ? En deng brinkie oema e kon more inie á kondre ! Woie woie…..a fie-esta kang begien innie deng oema oso`s.

  NDP= Njang Dringie Partij. Nawang Hiep Hiep Hoere-eeeeee……..voor de NDP Makke Lammetjes !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 7. Aan dhr. Clyde Cairo van SLM.
  Op de eerste vlucht mag onze Lonnie B., als SLM vertegenwoordiger mee.
  Instap JAP-Luchthaven en vervolgens uitstappen in Cayenne/Frans Guyana.


  Maak melding

 8. Een goede ontwikkeling.
  Ik hoop dat dit veel werkgelegenheid oplevert, en dat onze luchthaven een keer verbouwd word door mensen van en uit Suriname.
  Hoop overigens ook dat de SLM stopt met het verkopen van te dure tickets want ik verwacht namelijk dat binnen nu en 5 jaar Andere luchtvaart maatschappijen de boel over komen nemen omdat zij beseffen dat het kunstmatig hoog houden van een vliegticket, hen de ruimte geeft goedkopere vluchten aan te bieden en dat hoeft niet eens een directe vlucht naar Suriname te zijn.


  Maak melding

 9. Als ik dit allemaal zo lees, prima besluiten. Dan ga je je zelf in gemoede toch wel afvragen waarom front dit soort besluiten nooit heeft genomen. Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat 10 jaar front, gewoon 10 jaar stilstaand is geweest. Niets en nogmaals niets waar ze op terugkunnen vallen.

  Oh ja vene zijn 10 schone vingers, die krijg je en behou je als je geen moer uitvoert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.