PL-leider Somohardjo: ‘We hebben onze principes’

64

PARAMARIBO, 8 sep – “We hebben onze principes.” Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van coalitiepartij Pertjaja Luhur, PL. Aanleiding is kritiek van oud-minister en regeringsadviseur Richard Kalloe in het overheidsprogramma Info Act. Het kan er bij Somohardjo niet in dat Kalloe er de ruimte kreeg af te geven op een coalitiepartner. Dat geeft minstens reden tot bezinnen.

Voor PL is deelnemen in een coalitie alles of niets. Van de grootste partner, president Bouterse’s NDP, wordt niet anders verwacht. “Wij hopen niet dat NDP de allures van NPS (de partij van ex-president Ronald Venetiaan, red.) overneemt om vijfderangspolitici te gebruiken om coalitiepartners te bespreken. Als we binnen een coalitie niet dezelfde mening zijn toegedaan, moeten we nadenken over het partnerschap”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd.

Dus wordt het ‘beraden’ over verder deelnemen in de coalitie. Overigens zou Kalloe geen reden tot praten hebben. “Hij moet de laatste zijn die zich uitspreekt. Wij zijn geen bedelaars. Hij heeft Openbare Werken vernietigd toen hij daar de scepter zwaaide. Als verantwoordelijke bij de Nationale Ontwikkelingsbank heeft hij de bank failliet laten gaan”, aldus Somohardjo. Cliff Limburg, perschef van Bouterse, zegt niet de indruk te hebben dat Somohardjo is besproken in Info Act.

Bekijk ook:


64 REACTIES

 1. Somohardjo wees niet voorbarig.
  Door het ondertekenen van de bouta amnestiewet heb jij Suriname in een dal van diepe duisternis gestort en wij gaan dankzij jou de toekomst met grote onzekerheid tegemoet.
  Jij bent trouwens 1 van de 2 personen geweest die het hef van ons land heeft overhandigd aan een crimineel alleen omdat je een grote prijs betaald kreeg voor het loyaal zijn aan je criminele partner bouta.
  Jij moet de laatste persoon zijn die het moet hebben over principes.
  waar jou principes liggen merken wij keer op keer wel.Jij bent een slechte persoon en natuurlijk liggen je principes ook daar.


  Maak melding

 2. Boontje komt om zijn loontje.
  Wat niet bij elkaar hoort zal ook niet bij elkaar kunnen blijven. Sommo en Brunswijk hebben verraad gepleegd en nu krijgen ze hun verdiende loon.
  Mama sranan no e srebi


  Maak melding

 3. ai somo …tegen vene front kon je maken en breken maar met bouterse is het toch een andere vertelling …bij bouterse ga je moeten dimmen ..wat je pa vene hebt geflikt flik je niet bij de huidige regering …deze boef deze crimineel heeft vene de das om gedaan..ik had front al die jaren gestemt door deze tjekre tjekre deze dobbelaar zijn vele fronters over gestapt ..alhoewel vene mede schuldig aan is vanwege zijn zwake optreden …ma neks no fout de huidige regering doet het goed .


  Maak melding

 4. Dat zelfs een politieke prostituee principes heeft, dat is wat gladde Somo eigenlijk wil zeggen.

  Die bouterse heeft deze logologo en pistolen ronnie goed in de tang. Beide zijn al zo lang stil, dat je je bijna afvraagt of ze nog in de coalitie zitten.

  Ja Somo, te joe wani njang nanga didibri, joe moes foe njang nanga langa vorkoe. En het lukt je aardig, want je bent ook van het zelfde soort als die president van je.


  Maak melding

 5. Kalloe heeft precies hetzelfde gezegd hetgeen Bauta eens ook als PRESIDENT had gezegd over de PL en AC>>>>> nl dat ze dus SOMO en LONNY helemaal geen ontwikklingsvisie hebben


  Maak melding

 6. Somo begint zijn vertrek voor te bereiden. Straks komen er extra eisen en als die niet worden ingewilligd is het exit voor somo. ik hoop dat niemand hem opneemt. Deze groepering van partijen (en ik bedoel het niet etnisch) zijn een koenoe voor Suriname.

  Wakti, pero!! je had op front gestemd?? Nu geloof ik echt dat haat teleurgestelde liefde is!!

  Zelfs ik heb nooit op Vene gestemd. Je keus is afgegleden van bad naar EVIL!!


  Maak melding

 7. Aan de ene kant moet Somo zijn mond inderdaad dichthouden. Aan de andere kant geef ik de kiezers de schuld die constant op hem stemmen. Stemmen jullie niet op oneerlijke politici die alleen het eigen belang voor ogen hebben.


  Maak melding

 8. Hahahahaaa,whoei whoei…..,Paul Somohardjo en principes zijn twee dingen, die niet samen gaan.Hoe druft deze vent, nú over principes te praten ? Hij verloochent zijn afkomst. Wie deze man nog geloofd, is één pot nat !Hij handelt al jaren ,niet in het belang van Suriname. Het word tijd dat wij deze fossiel,levend gaan begraven. In het belang van land (Suriname) én volk (Surinamers)!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 9. No sipang nanga diesie man, eng gogo foeroe, sapeur
  sapeur si top, gogo wani brak.
  Hardjo siekie, boeng siekie, eng moesoe go na law mang
  djarie, dang sidong dape arkie pokoe kotek kotek.


  Maak melding

 10. SOMO = (MATI SURI): Nog steeds schijndood.
  SOMO kwam recent in het nieuws over zijn (zogenaamde) zeer goedkope aardappelen & uien.

  En nu heeft deze boef het weer over zijn “PRINCIPES”.
  “Principes” heeft SOMO nimmer gehad.


  Maak melding

 11. Dames en heren waarom maken jullie je zo bezorgd?Somo heeft niets vreemds gezegd,want ook als je principeloos bent,heb je principes;dus waar maken jullie je druk om?


  Maak melding

 12. De wel bekende programmaleider van de regeingszender denkt dat hij over een ieder kan zeuren en kritiek hebben in zijn programma.
  De lont is nu aangestoken door hem en de explosie is nader. Succes.


  Maak melding

 13. Ik geef de Coalitie Regering een min punt.
  Gevoelige Interne problemen moeten direct intern uitgesproken en opgelost worden.
  Deze coalitie Regering B+B+S moet helemaal niet verbroken worden.
  Communicatie stoornis moet onmiddellijk opgeheven worden.


  Maak melding

 14. Aah..scenario in gang gezet. Deze keer is het een rookwolk.
  De bedoeling is om de Pl te ondermijnen en af te zwakken. Daar is meer tijd voor nodig.
  Wangsaberi staat te wachten om Pl aanhangers over te nemen namens Idool.
  Dit is verdeel en heers problematiek. De volksmilitie zal blij zijn dat idool Pl een kopje kleiner maakt.


  Maak melding

 15. Ghandi ,
  PL staat voor ” Pragmatisch Leidinggeven ” !!!
  Het is en klink anders dan ” Verenigde Hindoe’s Partij ” !!!
  En daar heeft een Noer-Mohamed ontzettend moeite mee , blijkens de recente ontwikkelingen !!!
  Hij wordt daarin niet gekend en herkend , ondanks dat hij op Santi lijkt !!!
  Van een Chandi mag men toch meer wijsheid verwachten???
  Nemisty !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 16. De lucht van bedorven sate en bami hangt rond in het Gastapo hoofdkantoor Pertjaja Luhur. Al die buitenland trips hebben het Banksaldo van Somo geen goed gedaan. Didibrie zal wederom de knip moeten opentrekken om Somo in het gareel houden, anders is einde voor de Mega Poeder Combinatie, en komt een verblijf in hotel Santo Boma een stuk dichterbij.

  Somo heeft helemaal geen principes. Die man vertrouwd zijn eigen schaduw niet eens. Sterker nog, als hij de kans krijgt om het surinaams nat. erfgoed te verkopen om er beter van te worden zal hij dat niet nalaten. Dat Somo nu klaagt is feitelijk een oproep aan Didibrie. Show me the $$$ !!! Trieste van deze zaak is dat de Pinacolada Maffia het land al meer dan 30 jaar gegijzeld houd. Pas als deze lui tussen 6 planken liggen, kan het land weer verder.


  Maak melding

 17. Iemand schrijft recht en waarheid maken vrij.
  Ik vraag mij af over welke recht en waarheid deze moordenaar aanbidder het heeft.
  Hebben de nabestaanden niet het recht om te weten waarom hun geliefde zijn afgeslacht, laat de man die jij aanbid de samenleving de waarheid vertellen pas dan zal suriname vrij zijn van die koenoe van 8 dec.


  Maak melding

 18. @ Koos de jong .
  Zo denk er ook over, maar er is nog een probleem wat doen wij met zijn volgeling? Mijn voorstel is om ze allemaal richting Haiti te deporteren.


  Maak melding

 19. @GMAP, wat mij betreft stort die vliegtuig halverwege het caraibische zee in. Weet je wat het is GMAP, die lui zijn geindoctrineerd door die paarse prietpraat of ze zijn omgekocht voor een blikje sardien om die onzin hier uit te kramen. Ik denk die laatste. Idd allemaal naar Haiti of Zimbabwe !!


  Maak melding

 20. Hai baja,nanga de kommentator van deze forum.A mooi so nanga altijd a zelfde gelul van jullie,het is politiek en politiek is een spelletje,en maar lullen over deze regering,kijken jullie maar met de komende verkiezing hier in Nederland mensen(alloctochtonen),want zo wordenn wij hier bestempel,letten jullie maar in Nederland op wat de toekomst brengt voor jullie hier en niet te veel bemoeien met die van Suriname,want men zeg altijd de beste stuurman staat aan wal,en dat zijn jullie dombos!Het gaat met suriname goed,laat me jullie duidelijk maken,als je niks wil doen in je land Suriname gaat het vanzelf slecht met je ,en velen die komentaar hebben over de politieke gebeuren daar in SU,moeten maar beter iets anders gaan doen met internetten,zo kan je jullie verstand verruimen met veel leuke dingen die veruimend zijn voor velen van jullie want ik zie dat velen van jullie de weg kwijt zijn in Holland en ik wil dit nog zeggen,als mensen als jullie naar Suriname gaan willen jullie soort de Surinamers daar wijs maken dat jullie het goed hebben,maar de Surinamers in Suriname hebben het beter dan jullie met jullie poppenkast praatjes,missc hien wordt het land nog niet goed bestuur omdat er veel nog gedaan moet worden om de puinhoop van de regeerders die voorheen waren op te ruimen,maar het begin wat te lijken,maar jullie soorten kan ik zien dat jullie echt de weg kwijt zijn in HOOILAND,jammer wel want ik vindt het zielig voor jullie en hoop dat jullie genezen wordt,misschien kan ik jullie naar een BONOEMANG sturen om jullie hersenen te verschonen,Na mie Takie,Neetjeman@@@@@@@@@@@@@@@WAng boeng SONDEE!A WEER FAJA!LEKKER GENIETEN STRAKS


  Maak melding

 21. Kaloe spreekt in opdracht van DDB!De breuk is daar!Bouterse vertrouwt Somo niet en dat is wederzijds! Somo heeft al besprekingen gehad met Santhokie!Allemaal feiten!Grappenmakers.


  Maak melding

 22. aahh…. ontwikkelingsvisie…
  Mang..hoogravende woorden en het wordt met regelmaat misbruikt dat de ander dat niet heeft om eigen falen af te dekken.
  Je roept dat je de Surinamers binnen 2 jaar rijk gaat maken en iedereen een huis krijgt en wat is er dan:
  zero..nada..


  Maak melding

 23. “Wij hebben onze principes”:zegt Somo
  Waaruit blijkt dat?

  Volgens zijn eigen principes, wil ik wel geloven.

  Enge persoonlijke belangen zijn het motief van zijn politieke particpatie door misleiding van het Surinaamse volk. Hij zit weer op kosten van de belastingbebetalers in Indonesie. On de noemer: Speciale afgezant van DDB. Wanner worden de Surinaamse kiezers wakker?


  Maak melding

 24. Somo,Somo

  gho na oso,,joe na lekie wang tiengie fowroe

  now joe wanie drai joe vesie gho na tra sej,,ma na tiengie foe joe e tang anga

  jajang no de moro,,dang now joe e soekoe wang tra grong foe finnie jajang.


  Maak melding

 25. Het is terecht wat alle critici over SOMO zeggen. Gedurende zijn gehele politieke leven staat hij bekend als onbetrouwbaar. Dat predicaat kan wij nooit meer van zich afschudden. De opmerkingen van Kalloe moeten hebben geheel niet verbazen. Maar omdat er bij hem sprake is van gebrek aan zelfkennis kan hij die opmerkingen ook niet bevatten. De actie van Limburg kan inderdaad een scenario zijn om hem uit de coalitie te trappen. Wij zullen het zien. Verder ontbreek bij Somo ook iedere vorm van ethiek, want hij laat zijn ongekwalificeerde levenspartner benoemen tot ambassadeur in Indonesië. Met deze benoeming heeft hij het land geen daad bewezen, want de prestaties van die ambassadeur is 0,0. Het zijn dus verloren jaren en gemiste kansen voor Suriname. Los van de benoeming benoemt Bouterse hem ook nog eens een keer als speciale gezant voor handelsbetrekkingen met Indonesië. Hiermee trekt Somo ook weer een te grote broek aan, want behalve tjoekoes voor hem zelf, zal Suriname ook hier niet veel beter van worden. Somo is een kruimeldief, daarom begeeft hij zich met zijn partij ook op het terrein van de handel. Zo heeft hij kortgeleden uien en aardappelen laten importeren. Je reinste concurrentievervalsing tegenover de echte handelaren. Kalloe heeft gelijk, want Somo blijft op het niveau van een warung denken en heeft geen economische ver gezichten. Maar misschien vragen wij teveel van deze pindaboer.


  Maak melding

 26. ja ja je hebt gelijk we vragen te veel van die boerkaw
  want a somo na wang gek als je ziet hoe hij te werk gaat.Ghandi kunnen we ook het volgende maken van Pl nml
  Pae Law.odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 27. Als Somo DDB politiek zou chanteren gaat hij niet ver komen. CTU gaat met hem afrekenen. Overigens ligtn de ontwerp asielaanvraag in Jakarta al klaar.


  Maak melding

 28. @Susu dat zou een goedezaak zijn dan hoeven wij het niet meer te doen met ons stempotlood op 25 mei 2015 of eerder wat ik vurig hoop,maar soms denk ik liever nog iets langer met deze hebie zitten mik a dong Su volk barie moro en pina moro als dank voor hun stemgedrag op 25 mei 2010.Ai DiDiBrie poer takroe gie ding Jammer voor degene die hierna het roer zal overnemen. Bigi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 29. Bouterse is president geworden, omdat smeerlap Somo djompo wan djompo voetoe elle.
  Nu kijkt Somo waar hij nu gaat djompo, …mijn moeder zei ooit : “boy 99 naf yu, maar de ene is voor die masra gado “


  Maak melding

 30. WIJ hebben onze ,,principes,, want WIJ ,,roven, moorden,verkrachten,bank-beroven,oplichten,stelen,met andermans vrouwen in bed duiken,gronden pikken,vooral op kosten van lanti de wereld afreizen,,

  dat is allemaal principiëel en dat houden wij vast tot de dood ons scheidt en jullie armoezaaiers moeten op ons blijven stemmen….


  Maak melding

 31. @ neetjeman,
  Nederland is een voorbeeldige democratie in de wereld waar iedereen ondergeschikt is aan democratie, rechtstaat en de wetten dus maak jou niet druk om Nederland.
  Neetjeman als Nederland voor een maand de visumplicht afschaft zal je zien wat er overblijft in Suriname.
  Ik zal altijd van Suriname als land houden en met mij velen die in het buitenland wonen.Als het gaat om de regering die nu aan de macht is in Suriname dan zeg ik het is een grote schande dat Figuren zoals Bouterse zich president mag noemen, zelfde geld voor de derde voorzitter van het parlement Ronny Brunswijk.
  Voor de jeugd en voor onze toekomst van Suriname zijn deze figuren slechte rol models .Ik zal het blijven zeggen dat je misdaad, moord , onderdrukking en genocide nooit goed zal kunnen praten bestaat niet.
  Er zijn voorbeelden zat in de wereld te zien wat er uiteindelijk gebeurd met dit soort mis-leiders.


  Maak melding

 32. Voor Somo geldt er maar een principe: koste wat het kost moet zijn partij deel uitmaken van de regering, al zou hij daarvoor met de duivel zelf moeten samenwerken. Plaatsnemen in de oppositiebanken is in zijn ogen een nederlaag, hij zal om dat te vermijden alles doen of slikken om in de regering te blijven, uit zichzelf stapt hij nooit op uit de regering, al wordt hij nog zo beledigd, of het moet zijn dat hij, met andere partijen, meteen een nieuw regeerteam kan vormen. Zit die mogelijkheid erin dan laat hij zijn vigerende coalitiegenoten, of het nu NPS, VHP, NDP of ABOP is meteen vallen als een stuk @#$%.


  Maak melding

 33. Deze jongeman van 70 zegt dat hij principes heeft.Alleen zegt hij niet of hij hoge of lage principes heeft.Ik denk dat hij zeer lage principes heeft.Hij is een echte gatlikker die veel blaft ,maar nooit bijt!


  Maak melding

 34. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 35. Somohardjo kun je ook in de categorie analfabeten plaatsen, daar hij overduidelijk de defenitie niet kent van het woord principes, doordat hij al die jaren het tegendeel heeft bewezen deze onbetrouwbare en schaamteloze patjakker, en bovendien heeft kalloe 100% gelijk met zijn uitspraak dat Somohardjo geen ontwikkelingsvisie heeft, want er is met zijn aanwezigheid in een coalitie alleen maar stilstand.


  Maak melding

 36. @Dada Roy, Met deze opmerking kan ik alleen maar concluderen dat je heel lang niet naar buiten bent geweest. Of je hanteert dezelfde lage principes als jouw bewonderaar tjekre tjekre koning Somo


  Maak melding

 37. Dan willen ze niet horen hoe dom ze zijn.Dada Roy ken je dat lied van Dong-Dong Dia?Met je reactie laat je zien dat je niet onder doet voor zo een Dong-Dong Dia.Whe Dia mie sa tang mimmre joe fa joe de en fa joe tang. Edmund ma joe kier mie moro.Mie e lafoe te now.Odi baja odi Dia.
  Glenny. mi lobie mi ning lik fa ding lobie ding kownoe(koning DiDiBrie)


  Maak melding

 38. PL-leider Somohardjo is de KONING van Principeloos…
  Deze man gelooft zijn eigen leugens, hy is net een deegrol.Hy heeft niet eens in de gaten dat hy z’n ziel heeft verkocht.
  trieste vertoning van deze komediant die niet tegen de waarheid kan.


  Maak melding

 39. Plee leider Motjohardjo heeft wel gevoel voor humor. Helaas kost het surinaamse belastingbetaler behoorlijk wat srd’s. Ach, deze oude fosiel moet zsm geelimineerd worden door het volk. Met pek en veren de grens over. Maak niet uit waar. De beste man heeft een ruggegraat van slagroom en waait ook met alle winden mee.

  Hij doet werkelijk alles voor dikke bankrekening. Overigens moet niet alleen Motjohardjo het veld ruimen maar ook Didibrie en Brunswijk. Allemaal machtsbeluste politici die geen oog hebben voor het publieke belang. Mensen die een land langer dan 30 jaar in gijzeling houden is belachelijk.

  Het is toch niet gek dat hoogopgeleide jongeren hun heil elders zoeken. Er is sprake van vergrijzing binnen de surinaamse politiek en DAAROM zou het goed zijn dat de genoemde politici (inclusief Venetiaan) in 2015 niet meer verkiesbaar stellen. Laat de stoelendans maar beginnen.


  Maak melding

 40. Somo heeft volkomen gelijk !!!
  PL = Pragmatisch Leidinggeven !!!
  Compromissen , Speerpunten , Breekpunten worden door leken en geindoctrineerden , geintrepeteerd als ” Principe ” .
  En de reactie’s worden mede vergezeld (door sommigen ) met ongefundeerde argumenten en opvallende /runcuneuse met niets ter zake doende argumenten !
  Van essentieel belang is het om achter te komen / kennis hebben , omtrent wat “niet waar” is .
  Een der zuilen in de politiek en dat is de boodschap van Bun Somo ( broer Somo ),”duidelijkijkheid en transpantie “!!!
  Geen tijd meer voor intriges enkel maar om tien schone vingers over te houden en intussen het volk laten creperen !!!!
  MERDEKA !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 41. Overmorgen ( 12 – 09 – ’12 ) zullen wij het beleven hier , in Olland , van een waarlijk op de tonen van hoempapa-muziek De Stoelendans !!!
  Zullen zij de Principe’s niet overboord gooien enkel om deel te nemen in het machts-centrum en worden de verkiezings-beloftes ingelost ???
  Steven zij af op een PAARSE-KABINET ???
  WAT , PAARS ???
  NEK’S NO FOUT , HET IS DE REDDING !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 42. @Sempa, “Recht en Waarheid maken vrij, Dossiers Suriname vrij, Nu” ?? Heb je nog meer van die dooddoeners ? Die dossiers zitten je wel dwars. Laat je Baas z’n verhaal doen bij de krijgsraad. Waarom is hij niet zelf naar de VS gegaan om ZIJN waarheidscommissie te installeren. Waar is hij bang voor ? Jouw Baas heeft een hekel aan Nederland. Kleine moeite om Nederland voor de krijgsraad bij te lappen toch ? Of niet ?

  Sempa met z’n Conspiracy Theory … Hij heeft de klok horen luiden, maar hij weet niet waar de klepel hangt.

  Maar Sempa, ff serieus, welke rol denk jij dat nederland gespeeld heeft tijdens coupe. Daar ben ik echt benieuwd naar. Jullie ndp-ers schreeuwen moord en brand om die dossiers.


  Maak melding

 43. Koos
  Vat jij het nog niet ???
  De klepel hangt aan de klok van het torentje te Den Haag !!!
  Hij was zeer recentelijk in de VS geweest , om de Verenigde Naties toe te spreken .
  Het ontbreken van een begeleidende brief c.q ” Dossiers Suriname ” en mede omdat het hier om een parlementaire missie ging , waren de redenen dat de President / Opper-Bevelhebber van de Republiek Suriname niet mee was gereisd !!!
  Vat jij het nu , de reden , waarom Dossiers Suriname van essentieel belang zijn ???
  Toen de huidige president had voorgesteld om hier ter lande te komen om DE WAARHEID en dat de Ollandse Overheid dient te zorgen voor een vrijgeleidde was jouw Olland geen voorstaander van .
  Waarom ???
  Er moet zonodig een speciaal Wet geimproviseerd worden , enkel om Dossiers Suriname langer in de Haagse kluizen te verbergen .
  Waarom ???
  De huidige president van de Republiek Suriname heeft een enorme hekel aan politiek Den Haag maar niet aan de bevolking van het Koninkrijk Der Nederlanden .
  Dat is het verschil en vraag ik mij af ” waarom ” moet het verdraaid worden ???
  Waar dient het voor ???
  Olland orkestreerde een staatsgreep in onze Republiek Suriname en jij vraagt aan mij wat de rol van Olland was/is ???
  Nooit vragen naar de bekende weg en Koos de Jong , ik ben serieus !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 44. @Sempa, laat Bouta dan Man en paard noemen voor de krijgsraad. Waarom trekt hij de beerput dan niet open voor de krijgsraad. Waar is hij bang voor ? Ten tijde van de coupe was hij politiek verantwoordelijk. Ten tijde van de dec. moorden was hij aanwezig in Fort Zeelandia. Sterker, hij heeft het bevel gegeven om onze broeders om te brengen. En dit laatste knaagt bij hem. Bouta weet dat hij fout bezig is geweest.

  Die coupe zal hem wel vergeven worden, dat is het probleem niet. Het gaat om die 15 mensen die op een laffe manier om het leven zijn gebracht. Het feit dat hij niet komt opdagen bij de krijgsraad en een amnestieregeling in het leven heeft geroepen is een in-directe schuldbekentenis. Daarvoor hoef je geen dossiers op te vragen bij de nederlandse staat.


  Maak melding

 45. Koos de Jong ,
  Voor alle duidelijkheid : Het orkestreren en doen plegen van staatsgrepen in een Staatkundig Onafhankelijk bevriende land(?) is equivalent van ” het plegen van Internationaal Staats Terrorisme ” !!!
  Betekent ook dat jouw Olland de ” Hoofd-dader ” was bij het buiten stellen van de Surinaamse Grondwet .
  Vervolgens kan en mag dat vertaald worden als het wreed verstoren van de Nationale Rechts Orde !!!
  Heb ik het nog niet over Internationaal Verdragen e.d !!!
  De zgn. 08 december strafproces is illegaal , idem dito geldt dat ook voor de Amnestie van NF(Nederlandse Front )!!!
  Deze dienen enkel om de belangen van de toenmalige kolonisator veilig te stellen bvb. het re-vitaliseren van de Rechts Orde en de binnenlandse inmenging te doen rechtvaardigen !!!
  Is het op instigatie van jouw Olland dat NF-re-geringen geen Constitutioneel Hof had opgericht ???
  Wellicht !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ ,DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 46. Boem ,
  De huidige president had drie vrienden uitgenodigd , allen ex-Navo militairen .
  Een Duitser (Franz), een Belg (Cleas) en een Ollander (Koos) .
  Op een dag gingen zij de jungle in om te kamperen .
  s’Avonds bij het kampvuur vroeg de president aan zijn vrienden de volgende vraag ;
  Wat zouden jullie doen/reageren als wij een onaangekondigde bezoekje krijgt van een hongerige tijger ???
  Franz ,de duitser antwoordde ; ” Ik pak mijn geweer en knalt de tijger ”
  Koos , de Ollander gaf als antwoordt ; Hehehehe Desi , jij kent mij toch ???
  ” Ik pakt mijn gympen en rent zo hard ik kan dat de tijger niet aan mijn blanke vlees kan komen ”
  En jij Cleas , wat zou jij doen , vroeg de president .
  Cleas , de Belg antwoordde ; ” Belangrijk voor mijn persoon is , dat ikke ervoor moet zorgen dat ik 2 meter voor de Ollander bent ” !!!
  Ken jij deze ook , Boem !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.