IMF geeft Suriname pluimpje en waarschuwing

110

PARAMARIBO, 8 sep – Een pluimpje en een waarschuwing. Dit geeft het Internationaal Monetair Fonds, IMF, in het laatste rapport over Suriname. Volgens de Centrale Bank van Suriname is IMF tevreden ‘erg te spreken’ over de mate van voorbereiding op eventuele schokken. Zoals een plotse daling van de prijzen voor grondstoffen. Aan de andere kant is alertheid geboden.

Suriname mag het ingezette beleid voor stabiliteit niet opgeven. Offers als het doorvoeren van devaluatie kunnen het best duurzaam effect hebben. Volgens de bank is het realiseren van lage inflatie en wisselkoersstabiliteit na de devaluatie, het gevolg van degelijk fiscaal en monetair beleid. Het IMF heeft daar waardering voor. Het beleid moet hoe dan ook worden voortgezet. Terugval brengt te veel grote nationale en internationale risico’s met zich mee.

Het voornemen om efficiënter belasting te innen bij onder meer mijnbouwbedrijven, past daar keurig bij. Suriname zou verder moeten gaan dan alleen maar de belastingen hervormen. De financiële wetgeving moet ook flink worden aangepast. Het toezicht op de financiële sector mag best worden opgevoerd. Het investeringsklimaat moet ook vriendelijker en overzichtelijker. Wat helemaal vermeden moet worden is het monetair financieren van begrotingstekorten.

Bekijk ook:


110 REACTIES

 1. Goed zo,…gemakkelijk hé ,..het goed beleid van regering Venetiaan door zetten.
  Venetiaan was geen stoere, grote mond president,maar hij wist precies wat hij deed, om Suriname uit het slob te halen.
  Ik heb respect voor die man, eerlijk, gelovig,nederig, betrouwbaar en vooral geduldig.


  Maak melding

 2. aahh.. dat is het

  Vene: respect voor die man, eerlijk, gelovig,nederig, betrouwbaar en vooral geduldig.

  En alle jongeren die nu een opleiding volgen zullen beseffen dat het hier om gaat.


  Maak melding

 3. suri patriot mie mang ..su is niet afhangkelijk van jullie mening laat dat duidelijk zijn …jullie denken in hokjes en daarom is front weg …jullie lopen met die tutsi hutu gedachte en daarom was olland de dienst aan het uitmaken toen front aan de macht was …deze regering denkt in nationaal belang ..en dat is hun sterke punt ..als je vindt dat het komt door vene dat het economisch goed gaat prima het is in nationaal belang niet om een partij …jullie denken als die domme afrikanen mobutu mugabe dinkie apartheid denken en gelukkig denkt mijn president niet in die richting gelukkig maar ..vene heeft jullie niet goed opgevoed en daar ligt die sleutel van dat walgelijk denken ..deze vene had bouterse de hand niet gereikt toen die de verkiezingen verloos …je ziet het resultaat dat wisatie denken zet zich voort jullie hebben het over genomen van vene ..zo bouw je geen land op en daarom lopen wij achter tenopzichte van die andere volken met name olland …het is maar goed dat jullie in olland zijn .
  in ier geval deze regering zet zijn economisch beleidt voort en de wereld bank is tevreden hulde aan de huidige regeing
  bouta kraktie zet het voort als ze vinden dat het door vene komt wij zijn surinamers leer ze hoe het moet wij denken nationaal geen apartheid bouta gogogogogog


  Maak melding

 4. Iemand zegt, jullie lopen met die tutsi en hutu gedachten, hij gaat nog verder,jullie denken als domme afrikanen mobutu,mugabe denkie.
  De man die ji aanbid pero heeft in de jaren tachtig zelfde gedaan in suriname .
  conclusie pero is domme neger die dom blaat


  Maak melding

 5. @ pero.
  Doe a.u.b wat aan jou algemene ontwikkeling me boi.
  Mobutu heeft zich verrijkt over de ruggen van de arme Afrikanen.
  Mugabe heeft de hele economie van Zimbabwe vernietigd
  Die Tutsi en die Hutu hebben elkaar afgeslacht.
  In Suriname heeft jou BAAS het zelfde gedaan in de jaren 80 denk aan moiwana. 8 december 1982
  nu is hij bezig zich zelf te verrijken over de ruggen van arme domme paarse massa.PERO jij bent naar mijn mening ben jij een uilskuiken.


  Maak melding

 6. GOED NIEUWS.SURI HEEFT NED.NIET NODIG.K HOOP DAT BOUTA ZIJN VERSTAND BIJ ZICH HEEFT EN DAT DUS OOK OP DE JUISTE PLAATS ZET.
  DEGENEN DIE BOUTA ALLEEN DE SCHULD GEVEN VOOR DE DEC.MOORDEN ZETTEN NED.OPEEN HOOG PITJE.OK IK GEEF TOE DAT OOK BOUTA MEDEPLICHTIG IS GEWEEST OM SURI NAAR DE HEL TE WERKEN WANT HIJ HAD GEEN STRONT IN ZIJN HOOFD.
  JONGENS VERGEET NIET DAT NED.D GEMEENSTE ROL HEEFT GESPEELD SURI.TE KAPOT TE MAKEN.
  EN HET ZIJN DE ZELFDE NEDERLANDERS DIE JULLIE OP DEZE SITE UITLACHEN HOE JULLIE JE EIGEN LAND DE GROND INBOREN.TRIEST TRIEST TRIEST.


  Maak melding

 7. gmap ga rustig op je ballen zitten en kijk wat jullie te wachten staat …ga het rutte jou bakra bassie vertellen ..je gaat niks kunnen vertellen of olland gaat voor jullie denken hoeveel ze gaan bezuinigen ..die uitkering van jullie gaan nog meer naar beneden jullie gaan spuitpoepen mie boi !!!!!!!!zit rustig in olland en kijk wat olland doet ik kijk wat mijn president bouterse doet en jij kijkt wat jou premier rutte doet ja!!!!!!!no warang nanga sranang jullie hebben geen recht van spreken .

  na mie pero takie
  bouta go go


  Maak melding

 8. Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan

  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door

  🙂 sheela mi gudu…neem de kleine letters in acht, ook al hou je van de grote dingen 😉


  Maak melding

 9. Pero
  Doe wat aan jou algemene ontwikkeling me boi.
  jou geblaat slaat echt nergens op.
  Hier in nederland hebben geen moordenaars en criminelen als president.
  Rutte is beschaafder en fatsoenlijker dan schoft in suriname .


  Maak melding

 10. gmap zit op je ballen en stil… je bent geen surinamer je bent in olland maar wilders kent jullie niet begrijp je wat ik bedoel !!!je hebt geen thuishaven ….joe na so so boto


  Maak melding

 11. @GMAP
  Ik zou mij niet storen aan deze lafaard die zegt,:”jullie lopen met die tutsi en hutu gedachten;jullie denken als domme afrikanen mobutu,mugabe denkie”.

  En weet je waarom niet?
  DEZE WAARDELLOZE SALONNATIONALIST heeft niet zolang geleden zijn eigen Surinaamse burgers (met Afrikaanse roots)die tijdens de koloniale periode,keihard voor hun vrijheid hebben gestreden op een vreselijke a-nationale en schaamteloze manier gekleineerd.
  Deze waardeloze onbetrouwbare bittere cassaveplanter heeft zijn eigen volk PLIJER en BLAUWKOP genoemd;
  *wie heeft door deze laffe opmerking nou de tusi en hutu gedachte?
  *wie heeft door deze laffe opmerking die domme afrikanen (mobutu en mugabe) dinkie?
  *wie veroorzaakt door deze laffe opmerking “apartheid”
  *wie zaait door deze laffe opmerking TWEEDRACHT en VERDEELDHEID in zijn eigen land?
  Laat Wilders mij dan maar allochtoon noemen,maar als mijn eigen mensen mij op zo’n schaamteloze manier moeten wegzetten ……. kies ik dan toch voor Nederland!

  VANDAAR MIJN REACTIE!-
  GMAP JOUW conclusie:”pero is een domme neger,die dom blaat”,zou ik willen aanvullen met:HIJ IS EEN ONBETROUWBARE HUICHELAAR TEGEN ZIJN EIGEN VOLK!
  Hoogstwaarschijnlijk is zijn ogenschijnlijke GOEROE en TOEVERLAAT het zelfde lot beschoren.
  DEZE PERRO IS EEN STAATSGEVAARLIJKE HUICHELAAR!!!


  Maak melding

 12. @@gmap medusa
  als jullie redimusus het zeggen maak ik mij geen zorgen …ik zou mij pas zorgen maken als het mensen waren met hun volle verstand …voor de rest is mijn antwoord hier boven .

  bouta go go go


  Maak melding

 13. @gmap ik zie dat je steeds verder weg zakt met je wens hoor.IMF geeft suriname weer een pluimpje kan je daar mee leven of ga je weer naar paul&wittenman samen met je mattie spong vertellen wanneer het weer gedaan is met bouta de trein gaat verder hoor wat ga je doen ? ga je op straat omdat suriname weer een pluimpje heeft van een inter orga en niet die orga van jou let op we zijn nog niet klaar hoor,,


  Maak melding

 14. @@@takkie in su kunnen ze niet komen ze hebben hun schepen verbrand ding bloot dus het is die kleine aow die ze krijgen vermaken ze zich nog in olland.. maar rutte au kot na monie .die broek riem wordt strakker aangehaalt voor ze ..olland weer nanga ding negre diesie …na dape do tang do jere voe sranag ma ze kunnen niet komen .


  Maak melding

 15. Als het IMF tevreden is over een land,dan kan je er van verzekerd zijn dat de bevolking van huilt.Dat hebben we kunnen zien waar de mensen met het IMF in zee zijn gegaan.Na decennia zijn de landen op het zelfde niveau of economisch gedaald.Vraag het de grieken.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Bouta beloftes :

  1. Wanneer komt die 5 baan superhighway
  2. Waar zijn die 18000 woningen
  3. Waarom wordt benzine aan de pomp steeds duurder
  4. Waarom worden de levensmiddelen steeds duurder
  5. Voelt iemand zich wel veilig in Suriname? Durf je met raam open te slapen?
  6. Waar zijn de grote investeerders gebleven?
  7. Waar zijn de mooie banen gebleven?


  Maak melding

 17. vene medusa gmap met dit soort zoutzakken moet je niet in discussie gaan je verknoeit je tijd ..achter die pc kunnen ze mooie verhalen vertellen hoe slim ze zijn en hoe dom anderen zijn …je moet zelaten uitrazen en aan het eind van het liedje vraag je ze wat ze hebben bereikt geen bal ….naar su gaan kunnen ze alleen van dromen .


  Maak melding

 18. Wat heeft Bouterse wel bereikt:

  1. De amnestiewet in geramd.
  2. Zijn vrouw van een vette salaris voorzien
  3. Zijn dominee van een vette salaris voorzien
  4. Stiefzoon uit de gevangenis bevrijd
  5. Zichzelf verrijkt
  6. Zijn criminele zoon aan het hoofd gezet van de veiligheidsdienst
  7. Het volk besodemieterd


  Maak melding

 19. @perro
  Natuurlijk ga jij je geen zorgen maken want
  *JE BENT EEN GEWETENLOZE HUICHELACHTIGE MISLUKTE BITTERCASSAVE PLANTER!
  *Je discrimineert jouw eigen volk.
  *Je zaait verdeeldheid en tweedracht onder hen.
  (Door ze plijer en blauwkop te noemen.)
  En dan praat jij over VOORUITGANG!
  Welke vooruitgang?Die van jouw bittere cassave stokken zeker!!
  Vooruitgang????Ga dat woord maar liever in een geleend woordenboek opzoeken.


  Maak melding

 20. @perro
  En djaso inie Ptatta w’Ô tang ja!
  Dja no wang mang ê kar ing sma PLIJER nanga BLAUWKOP!
  DRAPE TAP NA BIETA KSABBAVELD FOE JOE,DAT KAN WEL!
  Dus libie mie dja!Joe na poorlai!


  Maak melding

 21. medusa
  ik heb meer vooruitgang dan jou weet ik zeker …jou uitspraken verraden jou je bent geen moer bluf dat kan je ik herhaal geen bal heb je joe na so boto …het enige wat je kan is achter die pc de hele dag zitten en duimen dat het slecht gaat in dat land … ik heb heel veel te doen en met plezier en volle overtuiging …ik heb het hier over vooruitgang voor mij voor mijn gezin en voor het land waar ik woon en werk ..jou zien ze als een sta in de weg in olland .
  je minacht die srd maar die heb je zelfs niet laatstaan euros …ik onderschat niemand maar jou zie ik als leegloper die blij is om achter die pc zijn gram te halen …tang in joe manarie .boi joe na las ting mie e go na bajarie go tik mie fatu ik ga een dam spelen medusa ga op je ballen zitten als je die hebt

  na mie pero takie .


  Maak melding

 22. @perro.
  Ja!Mie sab a vooruitgang sang joe ê bedoel!Joe no kang tja vooruitgang.Joe na POOR LAI djie Sranang!
  O?Joe abbie vrouw nanga ptjieng?Hahahaha mie ê sarie ding!Ding no lowe gwe ête?Ding no kong werie foe ding bieta ksabba en a hoigrie sa joe ê hoigrie joe egie sma?JIJ BENT EEN WAARDELOZE HUICHELACHTIGE BITTERE CASSAVEPLANTER!


  Maak melding

 23. @Felix.
  Hahahahaha!Thank you Felix!
  Ik hoop dat meer van jullie op dit forum het inzien!
  Poor lai werkelijk!Hahahaha!
  Fa joe kang kar joe sma plijer nanga blauwkop???
  Da bakka dattie joe e wakka na bakka doro go hoigri nanga ding?Da joe e tak vooruitgang torie!Hahahahaha!


  Maak melding

 24. takkie
  vraag niet wat bouterse bereikt heeft wat heb jij bereikt ,,
  Arme takkie,hier op het forum als anoniem persoon doen, alsof je wat hebt bereikt in het leven, is echt zielig hoor.geen wonder dat jij je bij deze partij hebt aangesloten.
  Blijf netals pero lekker dromen


  Maak melding

 25. Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 26. @ takkie
  Weet je wat ik vreemd vindt aan die paarse dogmatische amnestie clubje twee jaren geleden moesten deze zelfde paarse schapen onder andere nickname niets hebben van IMF we moesten naar Chaves kijken was hun beredenering omdat IMF een blanke bolwerk is .
  Pero, ben jij fam van paraman?
  Jullie zijn inconsequent,onwetend,achterlijk en stelletje paarse addergebroed.


  Maak melding

 27. @ takkie,
  Weet je wat ik zo vreemd vindt aan paarse dogmatische clubje,twee jaar geleden waren het deze zelfde paarse schapen onder een andere nickname die niets moesten hebben van IMF weet jij dat nog??
  We moesten een voorbeeld aan Chavez nemen werd er toen gezegd, omdat IMF een blanke bolwerk is.
  Pero ben jij familie van paraman??
  Jullie zijn inconsequent, onwetend , achterlijk stelletje paarse addergebroed.


  Maak melding

 28. ze zijn blind hier op waterkant ze kunnen niet zien wat in su gebeurd ze vragen op waterkant wanneer mogen de trappelende investeerders het land in oke ga naar commewijne ,, ga naar apoera ,, nederlandse bouwbedrijf ,, en wat jij niet weet is dat als ze bezig zijn jullie zoveel haat hebben dat jullie dat niet kunnen of willen zien ,,sarie torie voor jullie haters ,,


  Maak melding

 29. @Pero, wordt tijd dat je een keer een lawman datra gaat bezoeken. Die paarse evangelie / preek die je hier uitkraamt raakt kant nog wal. Ik mis iedere feitelijke onderbouwing uit jouw betoog. Venetiaan, de beste president die we tot nu toe hebben gehad, is een bepaalde weg ingeslagen met Suriname. Hij heeft de puinhopen van het NDP regime moeten opruimen.

  Het volk heeft daar een hoge prijs voor moeten betalen en ik kan mij heel goed voorstellen dat je met impopulaire maatregelen niet altijd geliefd bent onder de bevolking. President zijn is geen popster broeder… en dat moet je ook niet willen. Feit dat het IMF positief is over Suriname zegt iets over de ingeslagen weg van Venetiaan. Of denk je nu echt dat Bouterse dit in 2 jaar tijd heeft gerealiseerd ? whahahahaaaa….

  Pero, destijds heb je ook op Front gestemd en dat een goede stem. Waar is met je mis gegaan mi boy.. De komende jaren komt de voedselpakketten distributie van Nederland naar Suriname op gang. Met dank aan het beleid van Bouterse. Miljoenen zijn er verspilt aan oa. het toekennen van budgetten aan parlementariers, organiseren van internationale bijeenkomsten, ministers die de halve wereld overvliegen, het voorzien van baantjes aan familieleden en corruptie. Begin alvast die oerwoud voor je huis te kappen. Dan heb je beter zicht als de koerrier met je pakket komt.


  Maak melding

 30. Wat niet door velen in olland gezien wordt is;wanneer een land in opbouw fase is,dat er eerst een sociaal economische fundering in het land nodig is,als er geen stevige fundament aanwezig is,zal het stabiliteit van volk en land bij elke probleem zijn stabiliteit op economische vlakte niet kunnen behouden en afzwakken.
  Het Su regering doet daarom goed om die afzwakking te verkomen en tegelijkertijd aan eigen stabiliteit te werken;;in deze opbouw fase moet men niet verwachten dat Su in korte tijd in groote sprongen vooruit gaat,maar dat er eerst de hinderlijke en afbrekende factoren voor land en volk uit de weg geruimd moeten worden voor een beter economisch en sociaal opbouw.
  En als er maar geklaagd wordt over Su dat er niks gebeurt dan alleen maar voor de gek houwerij,dan is men niet goed op de hoogte van vormen van stabiel economie.
  Mijn advies aan degene die steeds over Su klagen is;;Is het dan beter in olland met hun crisis probleem,bezuiniging,belasting opheffing,ruzie in het kabinet,verduistering van miljarden euro’s en nog veel meer van die duistere praktijken,neen ,het word er niet beter op.laat Su en regering van Su met rust en bemoei met olland waar de meeste van julie nep sus wonen,,afgezien van de ekte sus natuurlijk.

  Peace to the ekte su people.


  Maak melding

 31. @@@gmap meo luister mie mang kijk in wil je helpen uit te komen ik zien dat je echt bezieg ben en niet nu maar eerlijk wat heb je kunnen bereiken met je verhaal en dat mensen dom zijn hoe slim ben jij dan.kijk voor dat die man president was was je al bezig tel die jaren dat jij bezig ben en nog steeds is het jou en je mattie niet gelukt.aan de andre kant kan ik je begrijpen dat je mensen boerieki gaan noemen dat is een teken dat je geen troef meer heb kijk bouterse is president van suriname je moet daarmee kunnen leven ,,,


  Maak melding

 32. Even dit nog,,,,,,,elke nederlandse bedrijf in Su,is om eigen gewin,die dragen hun steun niet bij voor opbouw van volk en land,maar willen het voor het zeggen hebben,zoals altijd het geval gebleken is onder ventiaan,,nogmaals wij geen over de rug loperij,maar een eigen maatschappelijke ordening.


  Maak melding

 33. het is mooi om te zien hoe deze gasten van waterkant front met die minnetje die ze hier geven ik geeft mijn meening en verwacht hier geen plusjes hoor geven jullie makaar maar plusje ik blijf takie ndp ja dat ben ik bouta bouterse president met balle,,


  Maak melding

 34. Jullie mogen mijn reactie negatief beoordelen maar ik blijf bij mijn standpunten.
  1) Die schapen die op Bouterse hebben gestemd zijn in twee jaren tijd armer geworden.
  2) de bevolking merkt helemaal niets van deze pluimpje in hun portemonnee.
  3) Bouterse en zijn familie en vrienden verrijken zich over de ruggen van de arme samenleving, Parbode bericht daarover.
  Degenen die een beetje algemeen ontwikkeld zijn weten dat Bouterse suriname nooit zou kunnen ontwikkelen enige wat hij gaat doen is een jaar voor de verkiezing een paar van zijn beloftes gaat na komen om zo zand in de ogen van zijn volgelingen te strooien.


  Maak melding

 35. @vene zal ik je meenene om te zien wat ik heb bereikt zit maar achter je pc minnetjes te verdelen hier op waterkant,,vene was toen hoor nu is,t bouta oke het doet je wel pijn maar zo is dat no spang vene,,


  Maak melding

 36. Voor de laatste keer takkie en pero.
  Ik kijk naar de feiten en hoe de wereld zich vandaag aan de dag aan het ontwikkelen is .
  Brazilie, Turkije zijn landen die de weg van de militaire dictatuur hebben verlaten en voor de democratie hebben gekozen zie daar de economische groei,
  De vroegere communistische landen zijn hard op weg de Afrikaanse landen in te halen in hun ontwikkeling, Guyana heeft Suriname nu al voorbijgestreefd.
  Chavez, Bouterse, Mugabe ,Assad zijn de zelfde soort megalomane schoften die denken dat zei eeuwig aan de macht zullen blijven. Suriname zal pas na de verdwijning van Bouterse tot ontwikkeling komen en niet eerder.
  Bouterse is een sta in de weg voor de ontwikkeling van onze mooie land, omdat alles en iedereen ondergeschikt moet zijn aan dit soort ziekelijke figuren.
  Kijk naar zijn privé leger onder de naam CTU
  Het ontslaan en benoemen van alleen maar ja knikkers op zeer belangrijke positie meestal ongeschoold, dit is een teken aan de want dat Bouterse een macht dronken figuur is. Surinamers in Suriname vooral wordt wakker.


  Maak melding

 37. @GMAP nog iets toen jij hoorde dat bouta press zou worden ben jij met je aanhang van 25 mensen met spandoek naar den haag gaan protesteren dat die man geen press moest worden hoe ver is het jou gelukt,denk maar hoe lang je al bezig ben het gaat jou en mattie niet lukken je mag zo verbitter zijn maar die man is press zo is dat en niet anders hoor,, meo je heb geen aanhang ga wat aners proberen voor de rest van je leven mie mang want ik zie dat je steeds mooier wordt door allen maar aan bouta te denken ik zie dat,t je vreet ik zag je laast van kruitberg naar ganzenhoef lopen zo bedenkelijk,, miijn advies ga je lekker ontpanne in su zal je goed doen oke meo laat bouta want je gaat daar niets tegen kunnen doen geloof me ,,


  Maak melding

 38. In de jaren 80 dachten jullie precies op de zelfde manier die jij nu propageer, de gevolgen daarvan kennen we allemaal.
  Roof, moord, moreel verval toename van zelfmoord, amnestie aan moordenaars, rechters, journalisten en protesterende jongeren die worden geintimideerd door die die recidivist en zijn zoon.
  Als Bouterse wederom een puinhoop van maakt hoop ik dat jullie eerlijk zijn en ons gelijk geven.


  Maak melding

 39. Wat gebeurt er met sommigen op dit Forum?Volgens hen heb je geen recht van spreken als je niet in Su woont.Hebben ze nog niet door dat de mensen in Su monddood worden gemaakt,geintimideerd,openlijk bedreigd(zie beller Liesbeth openlijk bedreigd door Limbo en daarna heb ik die dame ook niet meer horen bellen.Hoprlijk leeft ze nog)Laat het dus duidelijk zijn”:wij zullen waarook ter wereld wij oms bevinden en bewegen we zullen blijven spreken of de domme ndp aanhang het nu leuk vindt of niet.DiDiBrie woont niet in Paraguay,maar spreekt zich uit over het geen daar is gebeurt.DiDiBrie heeft zelf gezegd dat hij Paraquay zou helpen boycotten,want de manier waarop de president daar was afgezet niet kon.En DiDiBrie natuurlijk vergeten hoe hij(DiDiBrie)het zelfde heeft gedaan in Su.Go to Hell ndp en aanhang.Oeng kang doe sang oeng wanie maar wij zullen het zelfde met jullie doen wat er met de PRESIDENT VENETIAAN is gedaan.Now velen foe a stomme aanhang e barie a kies oeng mooi Odi odi.
  Glenny.
  Glenny.


  Maak melding

 40. Hallo de naam Venetiaan duikt hierboven weer op, o ja hij is er nog, en wellicht neemt hij weer het roer weer over in 2015, mensen mensen laat me niet lachen
  deze patjakker is uitgeblust. Maar een pluim en een waarschuwing, dus een stand van 1 tegen 1. Hoop doet leven zegt men wel eens.


  Maak melding

 41. @Ferdinand hoe kom je er bij om DE PRESIDENT VENETIAAN zo te noemen deze gentleman heeft zijn vrouw nognooit op blotevoeten laten hollen over straat.Deze gentleman PRESIDENT VENETIAAN is met al zijn kinderen bij zijn vrouw in huis gebleven.Deze gentleman PRESIDENT VENETIAANheeft alles wat jij nog DiDiBrie heeft.Deze gentleman PRESIDENT VENETIAAN zijn naam duikt weer op ja(wat altijd het geval zal zijn)ma a no foe ogrie ma foe boeng.Maar als de naam van DiDiBrie genoemd wordt dan na fa a kondre gto achteruit.Na fa ai fong vrouw. So jo ooktoe.Ik noem je een naam Rinette Tijdmeter…. ik zal dan niet verder gaan.Jij Ferdinand moet voor je zelf weten waarvoor je verantwoordelijk bent bij het noemen van bv deze naam dus no lul over VENE op deze manier.Joe zakzak joe.Odi.
  Glenn Pengel mie libi na Latour project.Mi no e dok.Glenn Pengel ne mi ning allias Glenny.


  Maak melding

 42. Als hij nog een keer zo over de GENTLEMAN PRESIDENT VENETIAAN lult mie o poering djing.En heeeel misschien niet om die dame,maar een ding kan ik je nu al zeggen deze Ferdinand is niet makkelijk voor dames in tegenstelling tot wat hij zal willen beweren over dames.En als hij zichzelf kent weet hij dat ik niet zou liegen als ik hier op dit forum iets zou zeggen a dubbele zak disie foe wamg Ferdinand,Odi odiiiii mi Glenny.


  Maak melding

 43. @ Glenn Pengel.
  Bedankt voor wijze woorden.
  Ze zijn vergeten hoe ABC,Radika en andere kranten gebouwen in puin zijn geschoten door de man die zich nu voor doet als gekozen democraat.
  @ ferdinand Hossenbux,
  Ik sta aan de kant van democratie, rechtvaardigheid,normen en waarden , fatsoen,waardigheid, eerlijkheid en respect, aan welke kant sta jij Ferdi ???


  Maak melding

 44. @@@pengel
  maak je niet druk mie mang ..erken dat vene de verkiezingen heeft verloren zie het in dat vene moes go home ..nu komt deze pengel van alles over bouterse vertellen tot zijn prive leven …wie moet nou zulke verhalen geloven ..denk jij dat je mensen op andere gedachten ga kunnen brengen als je dit soort uitspraken doet!!!!dit zijn roddels mie mang ..wees een echte man en doe zulke dingen niet ..dit is propaganda voeren voor vene maar dat werkt averechts mie mang het werkt niet in venes voordeel .

  dragen jullie je kruis jullie hebben de verkiezingen verloren het zij zo ..leer te aksepteren het verlies …en daarom zeg ik dat jullie hutu tusi denkie met je mee draagt …en daarom kon vene de hand van bouterse niet schudden en deze pengel komt zeggen dat vene gerespekeert is 1!!!!!geef mij een brik .
  voor jou gerespekteert olland en die redimusus niet als het om vatsoen gaat en de natie voor schut zetten voor het buitenland ..waar op de wereld feliciteert de verliezer de winaar niet het waren imers eerlijke verkiezingen ..suriname alleen kan dat presteren belachelijk vene moest bouterse dan wijzen hoe het moest als je het over normen en waarden wil hebben .

  bouta kraktie


  Maak melding

 45. Ach Venetiaan no ward mang.Hij is een domme leider voor de NPS geweest.Somo zat constant door op zijn hoofd!Nooitmeer front!Weg met Venetiaan!


  Maak melding

 46. Een van de gedragsregels luidt:Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door.
  Think about it!


  Maak melding

 47. mik vene draai drie lees salto dang a djompo tik takie …verbeter de wereld begin bij vene pengel en al die redimusus in olland ..dat mie bing wan takie.

  pa mie pero takie


  Maak melding

 48. Pero perong joe a no mi patrong.Dikie in sma prive heb ik afgekeken van de Bermschreeuwers.Dikie in smaprive dat na a enige vak sang Joe DiDiBrie sabie boeng.Wie kende het priveleven van Gilds en soema baring gie Gilds?.Ga terug in de jaren tachtig wie sprak open en bloot over het dobbelleven van de Fam Soemita.Wie heeft het gehad over Rufus nooit meer en zo kunnen we nog door gaan.En voor de rest mi no begrijp a banaba(bananenschil)verhaal foe joe.Hoever zijn jullie met alle plannen die gemaakt en beloofd waren aan dit domvolk van Su.Wat voor gedrag vertoonden jullie vanaf 2000 tot 2010.Lekker respectvol.Donder op halfwas goedprater foe ding nootoe foe DiDiBrie.Odi,odi odoooooo.
  Glenny.


  Maak melding

 49. @@@pengel
  mijn antwoord aan jou staat hier boven alleen ben ik vergeten te zeggen jaroesoe no habie dresie .
  let op de minnen het gaat je goed

  bouta go


  Maak melding

 50. @Glenn Pengel
  DEZE WAARDELLOZE SALONNATIONALIST,PERRO GENAAMD,heeft niet zolang geleden op dit forum,zijn eigen Surinaamse burgers (met Afrikaanse roots,die tijdens de koloniale periode,keihard voor hun vrijheid hebben gestreden)op een vreselijke a-nationale en schaamteloze manier gekleineerd.
  Deze waardeloze onbetrouwbare bittere cassaveplanter heeft zijn eigen volk PLIJER en BLAUWKOP genoemd;
  *door deze laffe daad zaai je door deze schaamteloze opmerking toch TWEEDRACHT en VERDEELDHEID in jouw eigen land?

  PAS OP:HIJ IS EEN ONBETROUWBARE HUICHELAAR TEGEN ZIJN EIGEN VOLK!
  Hoogstwaarschijnlijk is zijn ogenschijnlijke GOEROE en TOEVERLAAT DDB evenals Venetiaan straks na 2015 het zelfde lot beschoren.Dit soort INDIVIDUEN als perro dragen de naam van politieke prostituees.(NPS-NDP-PL-NPS-NDP-VHP-NPS-DA-NDP-DOE ….. ENZ).
  DEZE PERRO IS EEN STAATSGEVAARLIJKE HUICHELAAR!!!


  Maak melding

 51. @pero ,..pero na karoe wiri faya,…..kortom storm in glas water,…..hij en somo zijn tweeling,…als front wint is hij voor front als ndp wint is hij voor ndp,…medusa heeft gelijk, hij is onbetrouwbaar


  Maak melding

 52. @@@@suripatriot
  sang joe takie !!!!!ik voor vene !!!! niets is onmogelijk in het leven zeg nooit nooit maar wat deze regering in para tot stand heeft gebracht en brengt wordt het moeilijk hoor …ik wil medusa zeggen dat ik vanmorgen een telo heb gebakken van mijn casave veld ook verkoop ik groente die ik zelf teel ..medusa langs de weg heb ik een kraamje wie weet als je aow binnen is en je komt naar su kun je bij mij langs komen ..de enige kramje bij boxel …heb je gehoort van de highway markt wel medusa te joe no lisie joe kang mik doekoe …je zegt je was in su bij die marons die ik voor plyer en blauwkop heb uitgemaakt leer ze dat wroko de in sranang er is werk en er valt geld te verdienen ..leer ze wat aanpakken betekent en ik ga het weer voor jou herhalen medusa …trots trots trots dat heb je niet weet ik zeker ….jij bent bla bla bla net als die anderen jullie degen nergens voor ..een last voor die ollanders zijn jullie allemaal .
  para na mang para kent geen grensen wat aanpakken betreft .mijn distrikt commisaris miranda levert prachtig werk .ik heb het een paar keer gezegt het staat nu weer MIRANDA VAN PARA hopelijk staat het op jullie harde schijf .

  bouta go go


  Maak melding

 53. @perro.
  Je hebt een telo gebakken van jouw bieta ksabba?
  Een telo???Hahahaha!!Vreet het maar zelf op!
  En soort groentoe joe ê serie?PARAGRASIE zeker?
  En ie no habbie trobie foe serie ing djie joe egie sma!Want jij bent een verrader en oplichter.Die huichelachtige onbetrouwbare mislukte bittere cassaveplanter!
  En mie naaf foe leer ding marrons nottie!
  Ding lai monie morro joe nanga a her bietaksabbaveld.


  Maak melding

 54. pero zit zeker te kijken met een djogo naast zich ,hoe zijn vrouw plant.En als ze heeft geoogst verkoopt hij het ,om meer djogos te kopen.Wat een klaploper is die man.


  Maak melding

 55. Hahahaha ,..eee pero nanga medusa jullie maken me dood hier van het lachen,……pero en medusa blijven jullie a.u. b postings sturen op dit forum


  Maak melding

 56. Genn Pengel en geachte Redactie ik richt me even tot jullie, om 15.04 heeft iemand onder Ferdinand Hossenbax, notabene, een berichtje gestuurd lees hierboven, een kwallijke zaak, ik ben het niet geweest ik kom daarnet thuis ik was op zieken bezoek, jammer dat zulke zaken zaken gebeuren, vandaar dat ik gelijk reageer.
  Het berichtje daarvoor om 13,12 u dat was ik, daarna ben ik weggegaan, als dit weer gebeurt geef ik het weer aan en verdwijn ik van deze site
  Ik vind het gewoon triest,dat wie dan ook mij in kwaaad daglicht zet.


  Maak melding

 57. @Ferdinand Hossenbux ja no spang,..sommige van die gasten hier gedragen zich behoorlijk kinderachtig en onsportief en dom,…typisch NDP volk


  Maak melding

 58. Nog 2 jaar en elf maanden te gaan. Waar blijven de beloftes?
  Wanneer mogen de trappelende investeerders het land in?
  Wanneer worden de luchtkastelen gerealiseerd?
  Suriname word wakker,laat je niet misleiden met praatjes.


  Maak melding

 59. Ben net terug van vakantie uit Suriname. Wat me opviel is de enorme vooruitgang van het land. Ik weet zeker dat dat te maken heeft met het vooruitstrevende beleid van de regering Bouterse-Ameerli.Ook van mij een pluimpje van deze regering. soso lobi.


  Maak melding

 60. Ursie mi gudu,

  ben jij zelf ook opgevallen daar…ik bedoel,..deden zij tegen jou ook Pssssssst 🙂 🙂 🙂

  alles wat daar blinkt is van de kredietlijn China/India & en staat hiertegenover RECIPROCITEIT!!!

  WAT HEEFT DADA WEGGEVEN….het rijke NASSAUGEBERGTE???


  Maak melding

 61. Pasew en Surinam Patriot bedankt voor jullie reactie,
  maar ja ik blijf het triest vinden dat het gebeurt,
  oeng tang boeng, wang odie.

  Ferdinand


  Maak melding

 62. @Glenn Pengel

  Beste Glenny,

  Je eindigt steevast je reacties met Glenny en ik vermoed wel waarom. Je voelt je een klein negertje met een wit hartje. Zo weggelopen uit het boek “De negerhut van oom Tom”. Jij bent van alle forumleden hier het meest koloniaal geconditioneerd. Uit vorige reacties heb ik een beeld van je weten samen te stellen en dat is niet iets om vrolijk van te worden. Ik vraag me af of je echt Glenn Pengel zou kunnen heten want ik heb roots in Para, maar ik zie geen enkele overeenkomst. Jij blijft maar mensen voor dom uitmaken maar zelf ben je de overtreffende trap daarvan. Bij jou gaat domheid rechtstreeks over in een moeilijk meetbare zwakzinnigheid van oneindige proporties. Zouden we dat exact willen benoemen, dan zou een heel leger van psychiaters niet genoeg zijn.
  Jouw demente held Venetiaan heeft helemaal niets voor Suriname gedaan. Zijn wapenfeiten waren bedelen, het buitenland tevreden stellen en vervolgens onze grondstoffen voor een appel en een ei weggeven. Ook dat was niet iets om vrolijk van te worden.
  Jouw gentleman Venetiaan met zijn tien schone vingers was de allerslechtse president dat wij Surinamers ooit gekend hebben en mee opgezadeld zaten. De man was een schande voor Suriname. Door jouw held is Suriname vele vierkante kilometers van zijn grondgebied kwijtgeraakt en is Suriname op de landkaart van vierkant gereduceerd tot puntzakje. Dat komt ervan als je onderhandelaars met een mulo-diploma op zak met gewiekste buitenlandse advocaten laat onderhandelen.
  Gelukkig voor Suriname hebben we nu iemand met ballen. Iets wat bij Venetiaan ontbrak en bij hem alleen maar in de kerstboom bleef hangen. We hebben nu een echte, waardige president. Hij is geen loopjongen van Calimerostan en met hem gebeurt er nu tenminste wat.
  Blijf jij maar in je inteelt dorpje in Calimerostan dromen van Venetiaan. Wij weten dat de man al in diepe slaap is. Hopelijk droomt hij eeuwig van Glenny.


  Maak melding

 63. strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang die sa tja stranang kong na fesie …heb geloof in eigen kunnen heb geloof in miranda heb geloof en steek de handen uit de mouwen .

  miranda bouta kraktie


  Maak melding

 64. 10 duizenden >> VOOR HET EERST IN DE SU GESCHIEDENIS << gingen de straat op om een president naar huis te sturen!!!

  Dat was tog Heer Vene, 🙂 …NEEN…deze goede Weledel Geboren Heer heeft opgeruimd de rattenpis van wijdenbek & Dada!!!

  Sommigen naar nu blijkt zijn verslaafd aan de rattenpis en hebben gestemd op geur , en is het afval van toen vandaag president!!!


  Maak melding

 65. Beste Glenn Pengel,

  Laat je niet imponeren door Anna de zwakzinnige, want haar verstand heeft ze ergens vandaan waar ze pist en poept. Kijk eens naar haar postings: te walgelijk voor woorden. In bijna elke gebruikt ze het woord zwakzinnige, een teken dat ze zelf zwakzinnig is, zeg ik. Daarom heb ik die kleine z van haar meteen in dat woord verandert toen ik dat opmerkte. In haar natuur past geen God maar de duivel en Bouterse, dus de perfecte duivelsvrouw om kinderen met drie hoorntjes te baren. Mijn kinderen zal ik altijd voeden met de positieve imago’s van deze wereld. Zij voedt ze o.a met het imago van een man die het normaal vindt om coups te plegen en om te moorden. Walgelijk! Binnenkort gaat ze terug naar Para, als ze daar echt vandaan komt, want zulke zwakzinnigen zijn een belediging voor de Paraan, maar ze zal daar de tekens vinden van haar eigen bestaan: zwakzinnig, zielig, zuur, zielepoot, zemelig, zelfverblindend en zelfoverschatting.


  Maak melding

 66. Fer odi mang…wat mij verbaasd is dat Switie anna binnen 5 min. stijgen kan naar een + waardering waar de AEX rooie kaken van krijgt!!

  potten & pannen alsook baas waterval 🙂


  Maak melding

 67. @Anna-z ik begrijp jou niet?? Glenny levert kritiek op het beleid van Bouterse en je voelt je persoonlijk aan gesproken. Hij heeft het niet tegen jou, …waarom op de man spelen. Iedereen mag hier toch een mening geven.
  Mogen we niks meer zeggen dang??Suriname is toch democratisch land??


  Maak melding

 68. @bifa

  Ik heb jou al gewogen en je bent te licht bevonden. Helaas voor jou bestaan er nog andere synoniemen voor zwakzinnigen. Ik kan je dus ook achterlijk, debiel, dement, geestelijk gehandicapt, idioot, imbeciel, krankzinnig, zwakbegaafd of zwakhoofdig vinden. Heb je een voorkeur? Laat het me dan zo snel mogelijk weten. Maar het klopt dat ik zwart ben. Zwart van binnen, zwart van buiten en in het bezit van een zwart bewustzijn. The number of the beast!!!

  !!!!!666!!!!!

  Wees bang! heel bang! 😉


  Maak melding

 69. @pasew

  “wat mij verbaasd is dat Switie anna binnen 5 min. stijgen kan naar een + waardering waar de AEX rooie kaken van krijgt!!”

  The number of the beast!!!

  !!!!!666!!!!!

  Zou het???????????


  Maak melding

 70. pasew schrijft…

  Ursie mi gudu,

  ben jij zelf ook opgevallen daar…ik bedoel,..deden zij tegen jou ook Pssssssst 🙂 🙂

  alles wat daar blinkt is van de kredietlijn China/India & en staat hiertegenover RECIPROCITEIT!!!

  WAT HEEFT DADA WEGGEVEN….het rijke NASSAUGEBERGTE???


  Maak melding

 71. @pasew
  Mie no hab foe leer ding marron neks!
  Zij hebben zich vanaf het begin van de slavenhandel kunnen redden dus staan ook nu hun mannetje wel!
  En bovendien ding marron sa mie sabie no ê occupeer!
  Zij wonen in het binnenland;doen hun zaken in het binnenland!En verdienen er een dikke boterham aan!
  Dus ik vind jouw opmerking insinuerend en stigmatiserend tegelijk!
  Weet jij hoeveel marron er nog in het binnenland wonen en niets in de stad te zoeken hebben?
  Jouw opmerking slaat dus als een tang op een (vette)varken,pasew!


  Maak melding

 72. @surinam patriot

  Beste surinam patriot,

  We zijn het vrijwel nooit met elkaar eens maar voor jou kan ik nog respect opbrengen. Maar onze housenegro Glenn Pengel kan bij mij altijd rekenen op een bombardement met stuka’s, een tankdivisie om de grootste haarden op te ruimen, en daarna de infanterie om de laatste poppetjes te laten sneuvelen. 😉

  Dat is historisch bepaald op dit forum. 😉

  No spang!!!!!!


  Maak melding

 73. Medusa mi Gudu…jij schrijft

  ,,,Ding lai monie morro joe nanga a her bietaksabbaveld,,,,, ding is hier tog algemeen, vandaar mijn reactie!!!

  ik ga afscheid nemen van deze dag,..wel te rusten en morgen gezond op!!!


  Maak melding

 74. @ Anna zwakzinnige,

  Denk je nou werkelijk dat je als vertegenwoordiger van de duivel een kans maakt tegen iemand die God aan zijn zijde heeft. Je zwakzinnigheid is nog erger dan ik dacht. 666, is het teken van de duivel dat je bij je draagt. Dus ben jij geen partij voor mij. Je bent het ook nooit geweest, want je bent afgeschreven en maf.


  Maak melding

 75. @pasew.
  Neen meneer pasew!!!!”Ding” is niet algemeen!
  Ik heb er duidelijk bijgezegd:”Ding marron sa mie sabie”!(sa mie sabie = een bijvoeglijke bijzin bij Ding Marron;dus kan nooit algemeen bedoeld zijn!).
  Jij rukt de dingen met dat ene zinsdeel,dat jij aanhaalt,uit zijn verband.
  Indien je het hele gesprek tussen perro en mij hebt gevolgd,zal je merken dat ik het over (mijn vakantie in)het binnenland heb.Gedurende mijn vakantie in het binneland merkte ik dat “ding lai monie moro etc. …..!
  Ding(zij) heeft hier dus betrekking op “ding marron sa mie sabie”(in het binnenland)!
  WEL TE RUSTEN!!!


  Maak melding

 76. @bifa

  Ik ben blij dat je God aan je zijde hebt. Ik heb een nummer genoemd en jij maakt ervan dat ik de duivel aan mijn zijde heb. Wie is hier maf en wie is hier afgeschreven? Het valt mij op dat jouw woorden altijd zo lyrisch klinken en ze stralen een ongekende zwakhoofdige schoonheid maar ook tegelijkertijd een zwakbegaafde leegheid uit. Ik zou bijna het woord zwakzinnig willen gebruiken ;). Beste bifa, bid voor mij. Bid voor mijn verloren ziel. Als jouw vroomheid verworden is tot een concrete droom, zal het wonder van de dageraad mij behoeden, onder te gaan in volledige duisternis. Je bent te licht voor mij maar hopelijk kun je het licht worden voor jezelf. Blijf smeken!!!!! Blijf bidden!!!!! De Heer is jouw herder! 😉


  Maak melding

 77. @ Anna zwakzinning,

  Inderdaad; de Heer is mijn herder. De jouwe is de duivel. 666 is zijn teken, iedereen die dat weet en jij niet wil je zeggen. Het moet niet gekker worden met jou. En over dat bidden: bidt voor jezelf, want ik bidt niet voor de duivel en duivelaanbidders. Ben je nou werkelijk zo maf, dat je dat denkt? Wie is hier te licht? Jij waarschijnlijk want zoveel lichthoofdige en duivelse prietpraat heb ik nog nooit van iemand op dit forum gelezen. Slaap lekker in de armen vn de duivel of van je geliefde Diddibri Bouta.


  Maak melding

 78. Anna_Z
  Laat dat man bifa want je gaat een godsdienst waanzin niet kunnen gaan bekeren.heleboel dingen in de wereld gaat niet goed door geloof.wanneer je iets zegt van die geloof van hun dan gaan ze kwaad worden en je uit schelden.laat hem.


  Maak melding

 79. Hahahahaaahaaiiiii dank al mijn positieve bradas en sisas die mij heel goed begrijpen,maar oeng no las atie ik ben en zal me zelf blijven dus mie o TANG TAKKIE ding san sa ding en DiDiBrie e doe.En wang keer Anna ning Ariane,want als Ariane had ze me al een keer uitgemaakt voor een neger met een wit hart wat me overigens echt niets doet.Je wilt niet horen hoe dom het Su volk is enz,enz.En hierop zeg ik het laat deze Glenn Pengel allias Glenny Syberich koud en dit zei DiDiBrie toen hij tot 11 of 14 jaar straf was veroordeeld in Ned voor DRUGS.DE GENTLEMAN PRESIDENT VENETIAAN NEVER NOOIT,NERGENS.Voor de rest zeg ik ook tegen je Anna en alle anderen op wie je lijkt qua politiekekleur het volgende: Alles wat je van mij vindt ,vind ik ook van DiDiBrie en volgelingen.Hahahahaaaah haaaaa dus 2 mensen met de zelfde gedachten jij en ik dus.En a trawang san tak mie e djaroesoe hahahaahaaaiii je zal van betere huizen moeten komen,want mi sabie dat djaroesoe na pratie libie.Mi sa djaroesoe if mi vrouw e pina mie,maar niet als ze vreemd zou gaan.En ik verwacht een van de geweldige nietszeggende reactie van je ,want joe no e begrijp mie.Je hebt zelf problemen met het feit dat ik me zo gevleid voelt met me bijnaam/roepnaam Glenny ai ma na mi.En velen kennen mij op Latour.Ik hoef niet zoveel namen als jij. De vele namen zullen zwaar op mijn schouder rusten dan mi no mang waka.Mie a no DiDiBrie na ing na Beve,Dagoe Baas,Law Voorie,Desire De Killer en ga zo maar door en zo ook joe kong tang nogmaals wang dey ie ning Ariane,wang tra dey ie ning Pero,dan ie ning Paraman,dan ie ning onzemaat,dan ie trong mi neef ala soor bebauw,nogmaals Go to Hell nanga joe DiDiBrie hero.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 80. @bifa

  Iemand noemt je een godsdienstwaanzinnige en volgens mij klopt dat wel een beetje. Het is waar, godsdiensten zijn een vloek voor de mensheid. We zouden al die rommel moeten afschaffen want door de historie heen komen daar de grootste zwakzinnige extremisten uit voor. De duivels zitten als het ware binnen het instituut van de kerk en niet erbuiten. Het zijn de allergrootste hypocrieten der mensheid. Ze vormen een sekte van pedofielen en laten een spoor van vernieling achter. Kindermisbruik, diefstal en roof van psychisch en economisch zwakkeren en lege hypocriete preken over iets dat niet bestaat. Nee beste bifa, ik neem jou en je bende niet serieus. Je bent niet ter zake doende. Je bent het toppunt van de irrelevantie. Blijf bidden en vraag vergeving voor jullie zonden. Wij gaan wel verder met het aardse paradijs onder Bouta en jij mag proberen de engel Lucifer te bekeren. Veel geluk in de hemel! 😉 Mijn hemel is hier op aarde.


  Maak melding

 81. @ Glen pengel en surinam patriot.
  Ik wil jullie bedanken voor het feit dat jullie ervoor hebben gezorgd dat anna_zot laat zien wie ze in wezen is.
  Zij schrijft Glenn pengel kan bij mij altijd rekenen op een bombardement met stuka’s tankdivisie om de grootste haarden op te ruimen, en daarna de infanterie op de laatste poppetjes te laten sneuvelen.
  Denk aan Radika, ABC, kranten gebouwen, moederbond gebouw, politie bureau die met militaire middelen met de grond gelijk zijn gemaakt. En maar vragen wat de definitie van dom is ? PAARS.


  Maak melding

 82. Illegalen krijgen korte tijd om bouwsels te verwijderen 10 Sep. 2012 (StarNieuws)

  Huizen die mensen illegaal gebouwd hebben op het terrein van Radjen Soerdjbalie te Goede Verwachting.

  De mensen die illegaal op het terrein van notaris Radjen Soerdjbalie wonen te Goede Verwachting, krijgen een korte tijd om hun bouwsels te verwijderen.
  “De onafgebouwde woningen moeten onmiddellijk weg en er mogen geen nieuwe mensen bijkomen”, benadrukt Soerdjbalie tegenover Starnieuws.

  De eigenaar van het terrein heeft dit standpunt ook kenbaar gemaakt aan John van Coblijn (voorzitter afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname; NPS) zondag tijdens een onderhoud. Van Coblijn is bezig een oplossing te zoeken voor de mensen die illegaal wonen op het terrein van Soerdjbalie.

  Afspraken maken:
  Het gaat om ruim 500 gezinnen die onder erbarmelijke omstandigheden op het geoccupeerde terrein wonen. Van Coblijn zegt dat vandaag ook een onderhoud volgt tussen de eigenaar en enkele vertegenwoordigers van de mensen die illegaal verblijven op het terrein. Er zullen afspraken gemaakt worden met hen. Van Coblijn wil dat de mensen de mogelijkheid krijgen om een oplossing te vinden voor het probleem.

  “Deze kwestie moet op een menswaardige manier worden opgelost. De Nationale Assemblee moet zich ook hierover buigen voor het vinden van een goede oplossing. De mensen moeten tenminste over gezond drinkwater beschikken”, zegt Van Coblijn. Hij is blij dat er gesproken wordt en gewerkt wordt aan een oplossing. “Het gaat om mensen en wij moeten niet op deze wijze met elkaar omgaan. Het huisvestingsprobleem is groot en moet dringend opgelost worden”, meent Van Coblijn.
  En het komt er van als dhr. André Misiekaba tijdens zijn verkiezingscampagne zoveel belooft aan zijn volgelingen en het ook niet waar kan maken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.