Parlementariër: Bouterse intimideert rechters

105

PARAMARIBO, 7 sep – President Desiré Bouterse heeft met het aanhalen van parlementaire kritiek op de rechterlijke macht, de geheimhoudingsplicht van het parlement geschonden. Dit zegt parlementariër Arthur Tjin A Tsoi (Nieuw Front/NPS). De kritiek geuit tijdens een gesloten vergadering van het parlement, werd verondersteld te blijven waar die was. Tjin A Tsoi denkt dat er opzet in het spel was. Er is sprake van intimidatie.

Bouterse’s gedrag heeft meer weg van uitvoering van een scenario. “De bedoeling van het scenario in samenhang met de geheime vergadering en het schenden van de geheimhoudingsplicht door de president is nu bekend. De rechterlijke macht krijgt nu openlijk een schrobbering als straf voor het proces dat tegen hem loopt bij de Krijgsraad. Het gaat dus puur om intimidatie naar de leden en de president van het Hof van Justitie”, zegt Tjin A Tsoi tegenover de Ware Tijd.

Het is ook opmerkelijk dat meteen na de zogenaamde geheime vergadering, een uitgebreid verslag verscheen in de media. Met Bouterse’s kritiek is het plaatje compleet. “Rechter Cynthia Valstein-Montnor is president van het Hof, geeft ook leiding aan de Krijgsraad waar het 8 decemberproces loopt tegen de president van de Republiek Suriname, die als hoofdverdachte in deze zaak wordt aangemerkt”, aldus Tjin ATsoi. Hij vindt dat er maatregelen getroffen moeten worden.


105 REACTIES

 1. Jullie praten maar en doen verder niets .
  Ga de straat op en laat de wereld zien dat deze dictator en veroordeelde drugs crimineel geen haar is veranderd.
  één ding kan de surinamers verzekeren hij gaat jullie niets kunnen doen, als hij maar één poot uitsteekt aan wie dan ook dan zijn de dagen van deze crimineel uitgeteld.


  Maak melding

 2. Daar is geen woord spaans tussen te krijgen. Bouterse blijft Suriname gijzelen. Als politicus moet je helemaal geen kritiek geven op de rechtelijke macht. Dat is het domste wat je kunt doen. Maar goed, breng dat maar eens aan het stand bij een sportleraar anex VHS pornoverkoper.


  Maak melding

 3. Obama zegt in zijn nominatie als president iets heel mooi.
  Jullie hebben mij niet gekozen om te liegen, jullie hebben mij gekozen om de waarheid te vertellen.
  Bouterse doet het precies andersom.


  Maak melding

 4. tjin at soi,dat was jou bedoeling al vanaf het begin,eerst een lokkertje met zogenaamde hulp van jou soort genoten,en nu wil jij met jou hoedanigheid su gaan overnemen,,,eerst infasi en dan overnemen,,,jaja,vergeet het maar,,su is niet van jou,en zal,ook nooit van jou worden,,,,wat jou soort in nederland flikt hoef jij niet in su te komen flikken,,back of,and moov out


  Maak melding

 5. Allemaal poppenkast, feit is dat Bouta en z’n matties moeten opsodemieteren. Zelfde geld ook voor Vene, Santhoki, Somo en Ronnnie. Laat de jongeren het maar overnemen. Deze oude fossielen houden alleen van macht en de bevoking kan stikken…bouta mi wroke bere


  Maak melding

 6. Dit is allemaal oud nieuws.
  Vanaf het begin is het duidelijk geweest dat bouta geen tegenstand duld van niemand.Ook de rechters buigen het hoofd voor hem. Intimidatie alom.
  Weg met bouta!


  Maak melding

 7. Beste Arthur,

  Je kent deze mensen, wayback in historie.
  Je weet dat ze op dit moment tot alles in staat zijn, zeker nu ze hun stemvee dreigen te verliezen.
  De signalen zijn overduidelijk aanwezig.

  Maar, mevr de President heeft dit probleem over zichzelf afgeroepen.
  Als ze nu het proces had doorgezet en die crimineel, in afwachting van de oprichting van het Constitutioneel Hof, in hechtenis had genomen, zat ze nu niet met deze gebakken peren.

  Nu wordt deze mevr 7×24 uur bewaakt.
  Ba soekoe, ba finie,ba tjarie.


  Maak melding

 8. Alleen zijn aura al is intimiderend, laat staan zijn hijgende ademhalingspatroon (te veel cocaine?) en zijn bedreigingen en insinuaties. Zijn corrupte en veroordeelde zoon als veiligheidschef, die alle archieven over politieke en andere tegenstanders kan bekijken en samenstellen!
  En de meelopers en profiteurs vinden het allemaal prima natuurlijk. Zolang zij het maar goed hebben/krijgen, zouden ze zelfs de meest onethische en criminele personen steunen.
  Wat zegt het over Suriname dat een zeer verdacht persoon president van het land kan worden? Dat een aanzienlijke deel van de bevolking van dat land lak heeft aan recht en justitie. En helaas is het dat deel dat het nu voor het zeggen heeft. Very worrying indeed.


  Maak melding

 9. A mang diesie e regel eng zaak boeng. Want wang delegatie onder leidign van bendeleider Panka en go na Amerika foe regel deng torie over a amnestiekwestie, dus BAAS e regel eng torie no in sranang nanga deng rechters. Niet om iets, a mang dies eng edeh e wroko, hij is een sluwe vos!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. ”Allemaal poppenkast, feit is dat Bouta en z’n matties moeten opsodemieteren. Zelfde geld ook voor Vene, Santhoki, Somo en Ronnnie. Laat de jongeren het maar overnemen. Deze oude fossielen houden alleen van macht en de bevoking kan stikken…bouta mi wroke bere”

  hmmm toen Santokhi minister was had hij wel bewezen voor het volk te werken


  Maak melding

 11. sanjay omdat sheriff een hindoestaan als je zelf is vind jij hem goed
  Hij was maar een foetoeboy van nederland.
  zulk soort misbaksels hebben de surinamers niet meer nodig.
  ER zijn in nederland nog genoeg sterfbedden waar alle loopjongens van tata mogen komen sterven.Zoals(ferrier,lachman,arron)


  Maak melding

 12. Sanjay, Dhr Santhoki en Vene hadden toen de kans om Bouta op te bergen. Waarom heeft het zo lang moeten duren. Waarom hebben ze toen geen constitutioneelhof opgezet. Allemaal mostert na de maaltijd


  Maak melding

 13. Jammer dat dit forum niet voor een ieder toegankelijk is.Hierdoor kunnen velen de reacties met een objectieve benadering niet volgend.In Su wordt zo zoetjes aan een ieder voor zich,God voor ons allen.Als je niet oppast kan deze onzichtbare scheur jarenlang zo blijven.De pro’s en anti’s.Dit systeem was allang zo,maar het werd achter de schermen gespeeld.Pech gehad he mr.Gilds.U moest de bak in toen U minister van Justitie af was.


  Maak melding

 14. Beste Sanjay, als oudere gun ik de jongeren en de vrouwen van ganser harte dat ze het roer overnemen, maar je moet het waarmaken door zelf het roer over te nemen.Stel je kandidaat en neem over! Bewijs het! Succes in 2015! Laat het niet lijken alsof de beste stuurlui aan wal zijn, immers de machthebbers van nu hebben ook moeten strijden om het roer over te nemen.


  Maak melding

 15. Niets nieuws!! Was toen al zo, nu nog en zal zo blijven!! Hij zegt enkel “pak me dan, als je kan”. nu nogsteeds!!
  Wie weet dat die DiDiBrie verkering aan wil gaan met die Rechter Cynthia Valstein-Montnor.

  Boeven mogen van mij de hel in! eerst door een vuurzee heen!!!!!


  Maak melding

 16. Boata, Als dit klopt stel ik voor dat je zo mannelijk bent en vervroegde verkiezingen uitschrijft en jezelf biet meer beschikbaar stelt voor de politiek.
  President Van Suriname is een taak die je op een nette manier dient te volbrengen, vieze spelletjes laat je daarbij thuis.
  Je vertegenwoordigd in die functie een volk gedraag je er dan op een goede manier ernaar.

  Anders rot je maar op.

  Dus of je bent President van Suriname en je gedraag je of je stapt op zonder al te veel gelul


  Maak melding

 17. Je hoeft niet eens loekoemang-waarzegger te zijn om te weten vanuit welke hoek de kritiek komt. Ik moet lachen om de oppositie. De zoveelste luchtballon die eerder uiteen spat.De beschuldigingen komen achter elkaar richting de president.Twee weken terug had hij nog een constitutionele coup gepleegd. De ratten van de oppositie hebben geen antwoord op het goed regeerbeleid van de regering Bouterse.


  Maak melding

 18. die mensen die tegen bouta zijn zijn achterlijk en weten niet dat ze niets gaan kunnen doen.bouta is goed voor het land en de bevolking houd van hem.jullie moeten hier niet zomaar praten want jullie weten niet over su.in suriname gaan we nu vooruit en jullie zijn gewoon jaloers op ons.ga met je eigen dingens in je land holland bemoeien.ga stemmen op die debielen daar.


  Maak melding

 19. @Masala-Kwakoe, noem eens een aantal punten uit wat jij noemt goed regeer beleid??

  Ik heb die punten nog niet kunnen ontdekken, tevens vind ik het een enge gedachte dat jij het imponeren van de rechtelijke macht goed regeer beleid vind, de rechtelijke macht zou gescheiden moeten zijn van de regering, en zeker niet in contact moeten staan van de regering dan heb je het pas over een democratie.


  Maak melding

 20. Brokostong,

  Ik woon in Su, waar zie jij die vooruitgang dan??
  Ik kan ze niet vinden.
  Voordat je roept vraag eerst even.
  Ik houd niet van leiders die jatten terwijl het eigen volk lijd.
  Kijk om je heen en zeg me wat er gebeurd.


  Maak melding

 21. @O.B

  Ik vraag me alleen maar af of de gewone,normale mens in tegenwoordigheid van bouta nog kansen maakt om zich als presidentskandidaad op te geven.
  15 normale burgers hadden eerder gedurfd om NEE te zeggen tegen deze wreedaard en toen hebben zij moeten betalen met hun leven.De ondeskundigen en criminelen lopen mekaar voor de voeten op het kabinet dankzij de wreedaard die hun beloond met de hoogste funkties die bedoeld zijn voor de ware deskundigen en geleerden en de respektvollen .
  De mannen die nu de macht hebben, hebben moord gepleegd,verraad gepleegd om aan de macht te komen.
  Deze manier van machtsovername willen wij niet nog een keertje meemaken.Ik denk niet dat er iemand bereidt zal zijn hetzelfde te herhalen.


  Maak melding

 22. wie loopt achter ddb zal stront vreten..

  de harde tijden breken aan.

  de tijd van pakketten is al voorbij de suris in holland zijn zelf bij de voedselbank aangesloten..

  geld overmakingen zijn aan het minderen,wo jang ka té déé opo..


  Maak melding

 23. Geloof mij ik stel me kandidaat.
  Want ik ga niet bang zijn voor Bouta, Brunswijk of wie dan ook.

  Ik hou niet van die mensen die criminelen helpen rijk willen worden over de ruggen van arme mensen, ophoepelen met dat soort gasten.


  Maak melding

 24. @Ray

  jij hebt nog niet door dat bouta is al president.je moet niet zo zeuren maar in de vooruitgang kijken.je moet niet steeds in het achteruitgang blijven kijken.zo ga je gefrustreert blijven in je hoofd en in de war zijn.


  Maak melding

 25. Peroti had een cassave stok in de grond gestopt en ziet nu bladeren aan de stengel komen.Elke dag schrijft hij op het forum dat hij landbouw doet.Dat noemt hij ook vooruit gang.

  Misschien is de muur van Océr aan de Benjaminstraat vooruit gang voor brokostong.

  Cobie.


  Maak melding

 26. @kriendenki

  Goede punten breng jij naar voren.

  Inderdaad een valse belofte van die bouta, om de al 2 jr geleden, beloofde laptop en ICT Communicatie, niet te leveren zodat iedereen mee kan kijken.

  “In Su wordt zo zoetjes aan een ieder voor zich,God voor ons allen.”
  Dit klopt ook, dankzij baas bouta.
  bouta staat synoniem voor: Me, Myself & I

  De belangrijke vraag is, wat doen wij eraan.

  Ik heb wel wat ideeën.
  De eerste actie is BOYCOTTEN.


  Maak melding

 27. Als goede rechter moet jij niet vatbaar zijn tot intimidatie of invloed van partijen,ook al gaat het om staats hooft of gewone ambtenaar;

  Hoe kan het dan dat Bouterse,rechters, heeft geïntimideerd,.,dan klop er iets niet met deze nieuws,/


  Maak melding

 28. @IKKO,
  Waarin onderscheid bouterse zich dan??
  Kom eens met een paar voorbeelden? en nu niet zeggen dat hij er voor het volk staat kom eens met echte voorbeelden.

  Ik heb ze nog niet kunnen ontdekken.


  Maak melding

 29. Een goede president onderscheid zich.
  Een goede president zoekt geen uitweg op de makkelijke manier.
  Een goede president geeft eerlijk toe dat hij fout zat, en blijft gemaakte fouten toegeven.
  Een goede president komt met goed beleid om het volk omhoog te helpen.
  Een goede president denkt aan de armen en zorgt dat zij zelfredzaam worden.
  Een goede president kan deuren in het buitenland( over heel de wereld openen)
  Een goede president zorgt dat corruptie in zijn land geen kans krijgt.
  Een goede president handelt altijd te goeder trouw.
  Een goede president gaat niet met criminelen en moordenaars om.
  Een goede president houd van het volk zoals deze ook van zijn naasten houd.

  Een goede President staat er niet alleen mooi op tijdens feestjes maar staat er altijd mooi op.


  Maak melding

 30. allemaal die redimusus …wat front dit is weer bezen..
  sijkers op laag water zoeken ..het probleem van front is ..zij hebben gevaalt en proberen op alle mogelijke manieren deze regering tevergeefs dwars te zitten ..jullie fronters hebben gevaalt en als je eenmaal gevaalt hebt je wonden gelikt hebt …moet jij je af vragen van wat heb ik verkeert gedaan …niet met de beschuldigende vingers gaan wijzen ..no no front ..als jullie zo geweldig waren hadden jullie geen vier zetels met name nps en de vhp vhp 8 zetels.
  lik je wonden en hoop op betere tijden front maar die betere tijden lijken mij een illusie het zal een droom zijn die in 2015 nog niet zal uitkomen …die droom is voor deze regering gereserveerd zij doen wat voor het surinaamse volk ..en dat merken wij surinamers die hier wonen ..wij hebben geen boodschap aan ollandse redimusus..front moet zijn wonden likken …na so so voermang bing de na machtie ..geen bal weten jullie die niet hier wonen …ik heb jullie eerder opgeroepen om naar richting dijkveld boxel domburg waterland verder richting para langs te komen en vraag aan de bevolking wat ze vinden van de huidige regering …niet te vergeten de heer miranda van para die alles coordineerd een man om te vertrouwen een man met visie .medusa miranda plant ook casave vergeten jou te zeggen distrikt commisaris miranda is ons voorbeeld zet het op je harde schijf als je die hebt …want joe ede tranga .joe medusa hebt geen trots geen van die redimusus .


  Maak melding

 31. De reacties van de zwakzinnigen liegen er niet om, heeft een van ze begrepen wat er speelt, neen. Alweer een domme NPS’er die met brokobana wenst te scoren en het gepeupel achteraan huppelen.

  Feit is en blijft dat bijna iedereen in Suriname ook het parlement/DNA kritiek heeft op de rechterlijke macht. En wat doet de rechterlijke macht, ze stoppen hun hoofd in het zand.

  Wat de President juist probeerd te doen is de Rechterlijke macht een hand toesteken om ze te helpen, als ze niet communiceren met de regering wat hun grieven zijn, wie zou ze anders kunnen helpen?

  Maar goed, gaan jullie maar lekker door om kanker te wensen en dom geblaat. Jullie zijn en blijven irrelevant.


  Maak melding

 32. @Pero,

  Ook jou vraag ik kom eens met voorbeelden.
  Wat heeft de regering gedaan voor de bevolking van Suriname.
  Kom eens met echte voorbeelden.
  tevens woon en leef ik in Suriname, dus jouw opmerkingen kloppen in het geheel niet.
  Geloof mij de regering heeft nog niks gedaan, behalve dan zichzelf verwennen.


  Maak melding

 33. Kamper,

  De regering is de puinhopen van de vorige regering aan het opschonen, zodat straks de hele bevolking van Suriname daar profijt van heeft.

  Nu mijn vraag aan jou, wat heeft de vorige front regering gedaan in de 10 jaar dat ze aan de macht waren voor de bevolking.


  Maak melding

 34. Gods molen maalt langzaam.
  De wolf kan in SU worden vrygesproken voor zijn aandeel in de dec moorden maar de veroordeling vanuit Holland zal hy niet kunnen ontlopen. Hy wordt oud/is oud en zoals by een ieder die oud is/wordt komen de kwaaltjes naar boven. Als hy voor medische doeleinden naar het buitenland moet (want het geld heeft hy en de meeste van jullie niet) hangt hy…
  De Leeuw wacht geduldig af ondanks dat de prooi oud en ziek is/wordt.
  Het Onschendbaar zijn is maar tydelijk…


  Maak melding

 35. @Afu Sensie,

  heb jij mij in enige reactie horen zeggen dat de voorgaande regering goede dingen heeft gedaan?

  En puinzooi opruimen klinkt als niks doen, want ik lees geen enkel voorbeeld van jou! kom eens met een concrete voorbeeld.


  Maak melding

 36. @peroti,

  Klinkende namen mang, Dijkveld en Para.

  Mij niet gezien.
  Wij weten wel wat de bewoners van Paramaribo Noord 1 t/m 6 en Zuid Paramaribo over de huidige regering denken.
  Dat is voldoende mie boi.
  Dat is nl de werkende klasse.


  Maak melding

 37. a ting doro fu jang stront in pindaksi plas in olie zand in suiker scheermes in brood etc etc welllll dat waren de jaren 80 in su en nu bereidt je voor want bota is er weer succes eet ze


  Maak melding

 38. Helaas heeft mevrouw Montnor nagelaten tijdens het proces tegen deze moordenaar en mensenrechtenschender om korte metten te maken met deze crimineel, die nu weer hoog van de toren loopt te blazen, en denkt met zijn kritiek op de rechterlijke macht deze te kunnen intimideren, wat nou eenmaal hoog in het vaandel van deze Ndp bende staat.
  wanneer zal Suriname eindelijk verlost zijn van deze moordenaar, en van een Brunswijk en Somohardjo? wat een verademing zou zijn voor het land, en kan er eindelijk aan de opbouw van het land begonnen worden, en aan de verdeeldheid van het volk gewerkt worden, want deze 3 criminelen, die bovendien ook nog ongeschoold zijn en een veroordeling achter hun naam hebben staan, zijn echt geen verrijking voor het land Suriname, helaas is het jammer dat veel mensen er geen probleem mee hebben, en hopelijk zullen deze mensen in 2015 wakker geworden zijn, en deze oude fossielen met pensioen sturen


  Maak melding

 39. Kamper,

  Ik heb je dat inderdaad niet horen zeggen, 10 lange jaren achtereen en toch niets hebben gedaan voor de bevolking, ik zou het ook verzwijgen.

  Omdat puinzooi ruimen klinkt als niets doen, zal je het niet snappen, water naar zee dragen dus.


  Maak melding

 40. @perro.
  Miranda mag cassave planten.Voorlopig geeft hij het goede voorbeeld als burgervader:hij bindt mensen.
  Jij verdeelt de Surinamers;Jij bent een huichelaar.Je noemt je eigen mensen “plijer en blauwkop”!
  En tamarra joe ê go sdong nanga ding,driengie nanga ding,njang nanga ding.
  JOE MOES FOE HOIGRI BOUTA TOE;A NO HABIE MIESIE.
  Integenstelling tot DC Miranda ben jij een WAARDELOZE HUICHELACHTIGE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER!


  Maak melding

 41. kamper ik ga niet voor jou opsommen wat deze regering heeft gedaan .de feiten liegen er niet om ..je bent toch in su en ga ik jou niet komen uitleggen .ik heb namen genoemd van plaatsen waar er ontwikkelingen zijn dus als je het geloofd of niet jou probleem .

  pero had toendertijd altijd op front gestemt maar het is voorbij .hoe lang hadden wij geen water op boxel en domburg en nu wel …die dijk die gemaakt is op boxel waarvan front het maar aan zijn beloop heeft gelaten ,,het opschonen van de riolen de huizen bouw op water land waar ik medusa nog ahd gevraagt om te soliciteren voor een baan als wachter …deze redimusus praten veel maar presteren weinig .

  bouta go go


  Maak melding

 42. Desie Bouterse gaat maar door en NIEMAND is in staat deze man te stoppen.Hij is gekozen door het volk van Suriname.
  Hij gaat alles doen om deze krijgsraad te vernietigen met zijn gedrag.
  Het recht zal blijven zegevieren in Suriname.
  De natuur zit niet stil. Eéns komt de dag.


  Maak melding

 43. Diverse rechtsgeleerden nationaal als internationaal hebben uitgesproken dat de amnestiewet 2012 niet van toepassing is op de moordenaars van 8 december zal hij toch wat moeten. Een verdachte is nimmer te oud om achter de tralies te belanden.
  De rest kan het Surinaamse volk zelf wel invullen, het wordt tijd dat de jeugd orde op zaken gaat stellen. Zij hebben de toekomst, zijn van onbesproken gedrag en hebben geen amnestieregelingen nodig om in vrijheid te blijven.


  Maak melding

 44. Tja,….Bouterse heeft allang de rechters in zijn vizier.
  Het is een kwestie van tijd.
  Hij heeft een delegatie weg gestuurd om de waarheidscommissie mond dicht te maken en nu de rechters.
  Liefs had hij ze uitgeschakeld, maar er zijn te veel ogen op hem gericht.
  Binnenkort gaat hij de regering weer shuffelen,..en zo gaan we verder in corrupt Suriname.


  Maak melding

 45. Tweet van DDB: Try before you die! RT@WidoetmaNarain: @Nieuwsuur Gelukkig zijn er nog mensen als Gerard Spong. Zo makkelijk komt @DBouterse er niet vanaf!


  Maak melding

 46. voor de laatste maal ga ik het herhalen …spijkers op laag water zoeken ,,,storm in een glas water dit allemaal is wat front steeds verzint om deze regering op de korel te nemen …oen dong oeng jaroezoe meer is het niet …kort en krachtig .deze fronters willen niet de vooruitgang van suriname tesamen met die ollanders en die redimusus ..de tijd zal het leren dat zij de onderste pit zullen blijven delven nooit mogen deze didibries de kans meer krijgen te regeren ..het is geen oppositie wat er gevoerd wordt het is verraad tegen het surinaamse volk wat deze fronters doen ..weg met front weg met front en die redimusus .

  na mie pero takie
  bota kraktie


  Maak melding

 47. Wat denkt deze Arthur T te bereiken, geen ene moer dus. Ik gaf het eerder al aan er is weer een 8 dec in zicht dus allerlei ka ga je krijgen, en na 8 dec slinkt alles weer, en dan hoor je geen flikker meer, en dan weer plots iets, oeng sakka mie dja wie er nog in gelooft in die boelshit van 8 dec succes ermee, ik ben er allang klaar mee.


  Maak melding

 48. Bouterse is sinds jaar en dag bezig zich in te laten met de rechterlijke macht. Indien hij vindt dat de communicatie met de rechterlijke macht benedenmaats is, dan dient hij dit in het parlement te bespreken zodat de minister van Justitie zijn beleid hierop kan afstemmen. Het is onverstandig van Bouterse om zijn misnoegen via de pers te openbaren.


  Maak melding

 49. soer nr1 …strede strede wie no sa vrede bouta na wie fesie mang …mie mang suri maakt zich niet belachelijk …olland maakt zich belachelijk dat su zou worden geboycot ..su staat nog steeds overeind …olland moet zich schamen met zijn pedo partij ,de mekka van de drugs olland ..homo boten die die rond varen met ministers die hun kont op die boten lopen te schudden …moet er niet aan denken mijn president schaars gekleed en zijn kont op die homo boot zien schudden …ik zou mij pas schamen voor mijn president als hij dat zou doen .normen en waarden zijn in europa zoek .bij jullie is dat gewoon niet in su en de omringende landen ..kijk op het nieuw in su en je ziet de meest bizare dingen op de televisie ..er wordt ook nieuws van olland in su uitgezonden of weten velen dat niet ..su doet niet onder voor olland normen en waarden zijn zoek ..zelfs kinderen zijn niet veilig in olland ..kijk wast voor straffen die rechters geven aan pedofielen ..na so so poorlai mie mang .so so go mang soer no1 leg dat eerst uit aan olland voor men het over su heeft .oja ook voetsel banken en mensen die in grote financiele problemen zijn is een schande …voor een rijk land kan dat toch niet .

  ai na mie pero takie .


  Maak melding

 50. Deze van hierboven is een schone: “strede strede wie no sa vrede”

  Zelf het Sranangtongo bezorgt de paarse mens al een punthoofd.
  Maar ja, Ndp geeft nu eenmaal onderdak aan Suriname’s finest.


  Maak melding

 51. @Larry ach die pero denkt dat Bouterse in bijna 2 jaar Suriname economische welvaart heeft gebracht.
  Bouterse gaf hopelijk toe dat de vorige regering haar huiswerk keurig op orde had. Kortom de schatkist van Suriname was positief.
  Maar ja,…dat kan je domme mensen als pero niet wijs maken.
  Hij lopen te schelden op Surineds alsof het ons schuld is dat Nederland in de crisis beland is.
  Ik ga geen moeite doen hem uit te leggen, want hij snapt het toch niet.


  Maak melding

 52. Kamper

  jij ben een leugenaar jij woont niet in su maar in jou land geheten hol-land,,dus lul niet zomaar,
  als jij iets van su wil weten bv hoe het in su gaat dan moet jij het op een normale manier vragen en niet liegen dat jij in su woont


  Maak melding

 53. Die krijg je wanneer een schoft en veroordeelde crimineel de hoogste baan in het land mag bekleden.
  Ik wil even terug komen op de bewering van ene pero dat deze regering veel doet voor het land, als dat zo is dan lijkt mij heel makkelijk om de goede dingen en de feiten op te noemen.


  Maak melding

 54. @GMAP dat kunnen ze niet, niemand kan minimaal 10 punten noemen wat deze regering goed gedaan heeft voor Suriname.
  Het enige wat ze doen, is het goed beleid van de vorige regering door zetten…en intussen snoep reisjes maken.


  Maak melding

 55. @GMAP dat kunnen ze niet, niemand kan minimaal 10 punten noemen wat deze regering goed gedaan heeft voor Suriname.
  Het enige wat ze doen, is het goed beleid van de vorige regering door zetten…en intussen snoep reisjes maken.


  Maak melding

 56. Wanneer zwakzinnigen zich vanuit Nederland gaan afvragen wat de huidige regering in die twee jaar heeft gedaan, zijn ze geen antwoord waard.

  Iedereen met een beetje gezond verstand weet dat Suriname tijdens front een bestuurlijke bananenrepubliek is verworden. Belangrijke besluiten die de bevolking op den duur ten goede moest komen zijn nooit genomen.

  Zowel economisch als bestuurlijk heeft front het land als in de jaren 60 en 70 bestuurd nl, met behulp van Nederlandse ontwikkelingshulp, betalingsbalanssteun en armoede hulp, niets heeft gewerkt.

  Een behoorlijk bestuur opzetten zodat zaken transparant en vlot verlopen zaten er niet bij. Front heeft dus nooit onwelgevallige besluiten durven nemen omdat men altijd aan de volgende verkiezing dacht en het verlies van stemmers als zaken onwelgevallig doch noodzakelijk zijn voor het land en zijn bevolking.

  Natuurlijk zou de huidige regering nu 18.000 kunnen bouwen, men zou een lange termijn lening met de Chinezen kunnen afsluiten en de Chinezen de huizen laten bouwen, maar is dat nu verstandig, NEE.

  Men zou wel het electoraat een genoegen mee doen, maar de fundering van het land die niet stevig genoeg is zou kunnen wegzakken, dus eerst de fundering en daarna de rest.

  So bun.

  Feit is en blijft dat de huidige regering het heel goed doet zonder ontwikkelingshulp, betalingsbalansteun en gelden voor armoedebestrijding.

  De ratings het onderstaande rapport en het laatste persconferentie van de Amerikaanse Ambassadeur liegen er niet om. Het is duidelijk de huidige regering heeft een ontwikkelingsvisie en hoort daar gestaag mee verder te gaan daarom hoort het Surinaamse volk in 2015 massaal op NDP/MC te stemmen.

  Wat wij niet meer willen is het front nepotisme, verlaat maar toch, vrijdag werd de zoon van de ex-vicepresident Sardjoe op staande voet ontslagen als inspecteur omzetbelasting.

  Hopelijk snap men nu wel waarom zaken zoals belastingheffing gefrustreerd werden tijden front als tijdens deze regering. Deze man was door zijn vader en achterban daar geplaats om voor zorg te dragen dat belastingheffingen tegengewerkt werd. Zo hebben de corruptelingen overal hun mannetjes geplaats om zaken en de ontwikkeling van Suriname te frustreren.

  Regering/Coalitie zoals eerder gesteld, momenteel is de oppositie bezig met buitenparlementair verzet. Stel je daarom ook strijdlustig op en verdrijf de saboteurs uit alle functies waar ze mogelijk zaken kunnen tegenwerken.

  Voor degenen die begrijpend kunnen lezen, onderstaand het IMF verhaal. De azijnpissers mogen nog een slok azijn of is het grammaxone naar binnen werken

  ———————————-

  IMF: Economische vooruitzichten Suriname ‘gunstig’ 07 Sep, 22:00
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is positief over de Surinaamse economie. De vooruitzichten zijn gunstig, op basis van de hoge wereldmarktprijzen voor exportproducten. Er is sprake een gezonde macro-economische beleidsvoering, waarbij er zal worden geïnvesteerd ter diversificatie van de economie.

  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) meldt dat het hoogste besluitorgaan van het IMF, de Board van Executive Directors die 188 landen vertegenwoordigt, vandaag het Artikel IV Consultatie rapport voor Suriname heeft goedgekeurd. Dit beoordelingsrapport 2012 is opgesteld door expertstaf in dienst van het IMF. Maandag komt het IMF met een officiële statement uit over zijn bevindingen in Suriname.

  Opvang negatieve schokken
  De IMF-staf heeft recentelijk meerdere missies uitgevoerd in Suriname, waarbij niet alleen met bewindvoerders gesprekken zijn gevoerd, maar ook met het bedrijfsleven, het parlement, vakorganisaties en de vakbonden.
  In het rapport zijn de macro-economische ontwikkelingen in 2011 en de eerste helft van 2012 onder de loep genomen. Het gevoerde beleid en de beleidsvoorbereidingen zijn ook in beschouwing genomen. De rapportbevindingen zijn unaniem door de Board ondersteund en Directors grepen de gelegenheid aan om enkele zaken te benadrukken.

  De staf en de Board zijn erg te spreken over de voorbereidingen om eventuele negatieve schokken zoals daling van grondstoffenprijzen op te vangen, door de oprichting van het Sovereign Wealth Fund.
  Tegelijkertijd adviseren de Directors om het beleid gericht op stabiliteit niet te verslappen. Het verwerven van lage inflatie en wisselkoersstabiliteit na de devaluatie zien zij als verrichtingen van het prudente fiscale en monetaire beleid dat momenteel wordt gevoerd.

  Efficiëntere belastingheffing
  Een efficiëntere belastingheffing op de inkomsten uit de mijnbouwsector, de introductie van de BTW en de automatisering van het overheidsfinanciën managementsysteem worden ondersteund door het IMF.
  De Directors zich voorstander van de institutionele hervormingen op het gebied van de nieuwe financiële wetgeving, de versterking van micro en macro prudentieel toezicht, ondersteuning van de sociale sector, het evalueren van de efficiëntie van staatsbedrijven, en het transparanter en vriendelijker maken van het investeringsklimaat. De Directors zijn ook enthousiast over de kwaliteit en regelmaat van de economische en financiële nieuwsvoorziening en dataverschaffing binnen en buiten Suriname.

  De CBvS is verheugd met de conclusies van het rapport en de positieve bespreking in de IMF Board. Zij is eveneens van mening dat geen water in de wijn moet worden gedaan voor wat betreft het prudente fiscale en monetaire beleid. Er zijn immers aanzienlijke nationale en internationale risico’s bij terugval. Overheidstekorten zijn de eerste gevaren voor de bereikte stabiliteit.

  Aantrekken kapitaal
  De CBvS betoogt dat overschotten op de begroting gerechtvaardigd en nodig zijn zolang de mijnbouwopbrengsten er onder het internationale klimaat wel bij varen. Overschotten betekenen onder deze omstandigheden immers dat
  eventuele begrotingstekorten voor de niet-mijnbouw sectoren toch behoorlijk onder controle worden gehouden. Het is dan ook de bedoeling dat deze zelfbedruipend worden, door het aantrekken van particulier initiatief en kapitaal. Hierdoor kan welvaart en winstgevendheid in die sectoren worden opgevoerd, wat op termijn de totale economie diverser en weerbaarder maakt.

  Het uitgangspunt voor 2013 zou moeten zijn om geen tekort toe te staan. Een tekort heeft als gevaar monetaire financiering wat zijn negatieve invloed zal hebben op het inflatie peil, de rente tarieven en de wisselkoers. Deze effecten schaden de economische opleving aangezien ze de productiekosten verhogen, verwachtingen onderuit halen en speculatie bevorderen. De private sector stelt vertrouwen in het huidige beleid en heeft baat bij voortgaande stabiliteit. Grootscheepse kapitaal uitgaven vanuit de overheid zou de activiteit vanuit de particuliere sector verdringen (‘crowding out’).

  Beleid niet verslappen
  Ook internationaal geeft een tekort nu, in tijden van economische opleving voor Suriname, hoge wereldmarkt prijzen en ruime reserves, enorm veel onbegrip en de verkeerde signalen voor onze kredietwaardigheid en het internationaal zaken kunnen doen. Met de huidige hoge prijzen voor onze export verwacht men in Suriname fiscale overschotten; geen tekorten.
  Suriname wil internationale investeerders aantrekken en die volgen de ontwikkelingen en luisteren naar advies van internationale professionele partijen. De rating agencies gaven Suriname recentelijk meerdere upgrades; ook het IMF geeft een mooi oordeel.

  Echter, indien het macro-economische beleid verslapt, zullen de ratings neerwaarts worden bijgesteld en zal Suriname behoorlijk aan geloofwaardigheid inboeten. De rentevoet op internationaal kapitaal dat Suriname in de toekomst wil aantrekken voor verdere ontwikkeling van de economie zal omhoog gaan. Ook kunnen bronnen voor institutionele versterking moeilijker aanspreekbaar blijken.
  De CBvS is dan ook van mening dat beleid gericht op de toekomst als basis moet hebben het verbreden van de economische weerbaarheid. “Mocht de economische cyclus omslaan en onze mijnbouwexportopbrengsten onder druk komen te staan, dan hoeven we niet ineens in te teren; een ‘boom to bust cycle’ wordt dan voorkomen omdat de economie diverser en weerbaarder is gemaakt”, stelt de CBvS.


  Maak melding

 57. Trouwens,

  Ik zei men zou geld kunnen lenen bij de chinezen voor woningbouw, maar men zou ook voor kunnen kiezen geen Sovereign Wealth Fund op te richten en de gelden die daarvoor bestemd zijn voor woningbouw te gebruiken.

  Als je mij en nog vele andere Surinamers met een gezond verstand zouden vragen wat voorrang heeft is dat duidelijk oprichting van de Sovereign Wealth Fund.


  Maak melding

 58. jullie doen wel goede dingen door te lullen ja iemand die steeds heen en weer loopt in de bijlmer komt hier deskundig uithangen met z,n cola fles bril grote oren als kleine duivel,, hoofd zo klein als een bakroe ,,meo mooi boi wat kan jij voor de surinamer doen behalven kletsen uit je waterhoofd,,


  Maak melding

 59. Onderstaand gecopieerd van Starnieuws (let deze week alleen).

  Ja dit zijn zaken die de bevolking op den duur ten goede moet komen.

  “20 landbouwers ronden training ‘Agro Ondernemerschap’ af 06 Sep, 05:00

  Deelnemers, trainers en leiding van LVV bij de certificaatuitreiking in de KKF-hal woensdagavond. “Ik praat liever over een ‘agrarische ondernemer’ dan een ‘boer’. Een boer doet denken aan een persoon met spitvork, zwetend in de zon. Een agrarische ondernemer is iemand die kennis en kunde toepast op het veld.” Zo sprak Gerrit Breinburg, directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de geslaagden toe tijdens de certificaatuitreiking. “Jullie zijn nu in staat om naast het planten ook een prijscalculatie te doen.”

  ——————–
  President benadrukt belang Medisch Tuchtcollege 05 Sep, 02:00

  Leden van het Medisch Tuchtcollege. Tweede van rechts, rechter Anand Charan, voorzitter. President Desi Bouterse heeft dinsdag een nieuw Medisch Tuchtcollege geïnstalleerd. Dit gebeurde in het Corner House van Suralco aan de Waterkant. Het College heeft volgens het staatshoofd in vergelijking met vroeger nu een meer economische en maatschappelijke waarde.

  Het is volgens Bouterse de taak van de overheid om te waken dat afnemers van de gezondheidszorg zich kunnen uiten in een rechtsproces over handelingen die gepleegd worden door personen uit het medische bestand of dienstverleners in de gezondheidssector.

  —————-
  Dc Bink ordent concessievergunningen Braamspunt 05 Sep, 13:00

  Dc Ingrid Bink in gesprek met de politie, de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en concessiehouders. Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne krijgt veel klachten over illegale zandafgravingen op Braamspunt, aan de monding van de Surinamerivier. Zij heeft gesprekken gevoerd met de Geologische Mijnbouw Dienst, de politie en de concessiehouders. Besloten is dat de grenzen opnieuw vastgesteld zullen worden.

  Bink zegt aan Starnieuws dat de verlenging van de aanvragen vlotter moet verlopen. Daarnaast zal de politie optreden, indien de concessiehouders geen geldig bewijs kunnen overleggen. Op vervallen concessies mogen er geen werkzaamheden worden uitgevoerd.

  ————————–

  Staatsbedrijf Alliance wordt omgezet in een NV 07 Sep, 02:30

  Twee jaar geleden werd het kantoorgebouw van Alliance feestelijk in gebruik genomen door minister Hendrik Setrowidjojo (rechts). Links Gilly van Holt, voorzitter raad van toezicht. De toenmalige districtscommissaris Humphrey Soekimo kijkt toe. Het staatsbedrijf Alliance in Commewijne wordt omgezet in een Naamloze Vennootschap. Het ligt in de bedoeling om particulier kapitaal aan te trekken door een deel van de aandelen te verkopen. Alliance is ruim 2000 ha groot en beschikt over een citrusaanplant van 80 ha. Het voorstel tot omzetten van de voormalige plantage in een NV is ter discussie in de raad van ministers.

  Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bevestigt tegenover Starnieuws dat een voorstel is ingediend bij de raad van ministers. “Het is nog ter discussie en ik kan geen verdere mededelingen hierover doen. Het voorstel heeft nog een geheim karakter”, stribbelt de bewindsman tegen om in dit stadium openheid te geven.

  —————————–

  Agrarisch Krediet Fonds beschikt over SRD 24 miljoen 07 Sep, 12:00
  Het Agrarisch Krediet Fonds (AKF) heeft nu een pot van SRD 24 miljoen. De totale agrarische sector kan hiervan gebruikmaken. Wel zijn er voorwaarden waaraan er voldaan moeten worden. Het AKF werkt samen met de Landbouwbank en heeft een rentevoet van 6.75 procent.

  Voorzitter van het AKF, Rudy Soerodimedjo, zegt aan Starnieuws dat er ruim 136 aanvragen van agrariërs lopen. Dit houdt in dat het AKF naast landbouwdoeleinden ook bestemd is voor veeteelt en visserij. De aanvragen worden eerst goed gescreend, alvorens er gelden worden verstrekt via dit fonds.

  Verschillende criteria
  Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij stelt dat het AKF nooit gestopt is. De voorwaarden van dit fonds zullen bijgewerkt worden, omdat elke subsector weer andere criteria heeft. In dit stadium wil de bewindsman nog niet veel kwijt over welke voorwaarden bijgesteld zullen worden. In Nickerie zal er ook een vertegenwoordiging van dit fonds moeten komen, zodat zaken vlotter afgehandeld kunnen worden.

  De bewindvoerder merkt op dat hij voorstander is van afschaffing van de governmenttake voor de productiesector. “Maar, dit besluit moet de regering nemen. Dit zal niet van een leien dakje gaan, omdat de overheid veel heeft uitgegeven aan tal van projecten. Een voorbeeld is de verhoging van de oudedagsvoorziening”, legt Setrowidjo uit.

  Toch praten
  De LVV-minister benadrukt dat de rijstsector geliberaliseerd is en dat de prijs door vraag en aanbod wordt bepaald. Het is een kwestie van boeren en opkopers. Setrowidjojo meent dat de kwestie incentive in behandeling is en dat het nog rond moet komen. Volgens de bewindsman kan hij geen opkoopprijs bepalen, omdat de rijstsector geliberaliseerd is. Desondanks zal hij gesprekken voeren met de opkopers, rijstverwerkers en de boerenorganisaties hierover.

  Het AKF is bedoeld om kleine en middelgrote bedrijven te voorzien van aantrekkelijke kredieten en is opengesteld voor alle agrarische subsectoren. In april 2008 had dit fonds 2.3 miljoen euro (ruim negen en half miljoen SRD).

  ———————

  Inspecteur Omzetbelasting per direct ontheven uit functie 08 Sep, 00:00

  Het ‘spoed persbericht’ dat vrijdagavond werd uitgegeven. Radjis (Shyam) Sardjoe, inspecteur Omzetbelasting, is vrijdag acuut uit zijn functie ontheven. De leiding van de Inspectie der Omzetbelasting is nu in handen van de directie der Belastingen. Dit besluit heeft president Desi Bouterse genomen, na een diepgaand overleg met de top van het ministerie van Financiën, enkele regeringsfunctionarissen en financiële adviseurs. De ontheven inspecteur is zoon van ex-vicepresident Ramdien Sardjoe.

  In een ‘spoed persbericht’ van de perschef van het kabinet van de president, wordt meegedeeld dat er terstond gepaste maatregelen getroffen zijn om de reguliere bedrijfsvoering ordentelijk te laten verlopen. Perschef Clifton Limburg om meer duidelijkheid over de inhoud van het bericht gevraagd, zegt aan Starnieuws dat minister Adelien Wijnerman van Financiën de toelichting zal geven op een persconferentie.

  Al enige tijd is er sprake van reorganisatie binnen het directoraat Belastingen. De regering heeft besloten dat er dringend hervormingen moeten komen, waarbij de BTW ingevoerd zal worden. Starnieuws verneemt dat dit proces maar niet van de grond komt. Er is zelfs sprake van tegenwerking, waardoor de hervorming van het systeem geen vaart kan nemen. De president had aangekondigd dat er enkele belangrijke besluiten genomen zullen worden om orde op zaken te stellen. Dit is een van de eerste maatregelen die getroffen zijn. Er volgen nog meer.

  ————————
  Uit DWT

  Delvers ontvangen moderne goudzoekerskaart
  Staat int tientallen miljoenen bij goudpontons
  Paramaribo – Eigenaren van zestien reuzegoudpontons, de zogeheten ‘scalians’, hebben kortgeleden belastingaanslagen van gemiddeld SRD 5 miljoen ontvangen. De pontons opereren al jaren in diverse rivieren, maar hebben eerdergeen belastingaanslagen ontvangen.


  Maak melding

 60. aah….ik ga in op enkele opmerkingen en probeer het kort te houden.

  de vorige regering heeft op de puinhopen van ja u weet wel idool een herstelbeleid moeten voeren bij een slinkende ontwikkelingshulp…de huidige regering pronkt met andersmans veren.

  Idool kon publiekelijk niet ontkennen dat Vene een goede job heeft gedaan? Troe of niet?

  Dat de Amerikaanse Ambassaeur Idool tot de orde heeft geroepen met zijn agressieve en intimiderende taal naar vrouwen en kinderen die protesterden wordt niet opgevoerd. Dat de VS zijn ambassadeur dat heeft toegstaan te doen zegt al een heleboel hoe de VS teneg idool aankijk.

  Het zomaar ontslaan van functionarissen omdat die een front aanhanger zijn noem ik koppensnellen a la 1980. Idool is met zijn volksmlitie op dezelfde voet bezig als weleer.

  De zg taksforces en allen die op het kabinet zijn geinstalleerd en als de facto regeringsministers fungeren zijn oude bekenden van Idool , volksmilitieaanhangers. Dit is onvervalste vriendjespolitiek.———————————-

  De idool aanhanger die nu de scepter over de Centrale bank voert continueert niets anders dan het beleid van zijn wijze Senior voorganger. Dat eerder ingezette macro economische beleid had al de waardering van het IMF blijkens ook de credit ratings toen. Troe of niet.. Dus pronken met andermans veren.

  Terwijl een enkele minister goed financieel beleid voert ivm door het IMF gewenste borging van de stabiliteit wordt hij publiekelijk door een taskforce voorzitter voor incompetent uitgemaakt. En Idool vindt dat goed. Er is sprake van opportunisme om de eigen volksmiliteaanhang goed te stemmen.

  Over het aantrekken van kapitaal wordt een nietszeggende zin geponeerd. Elk land moet proberen via meerdere kanalen om geld aan te trekken. De mate dat je als regering daarin slaagt is je maat.
  Suriname zou grote investeerdes aantrekken volgens Idool maar dat is zero..Nada.

  De kiezer wordt lekker gemaakt met 18000 woningen in 2 jaar. ja.. droevig om vat te stellen dat er sprake is van misleiding.


  Maak melding

 61. Bouterse denkt geschiedenis te kunnen schrijven, maar beseft niet, dat zijn plaats in de Surinaamse geschiedenis reeds bepaald is. Zij plaats als grootste crimineel en massamoordenaar in de surinaamse geschiedenis is niet weg te wissen.


  Maak melding

 62. @ afu sinsie vertel ze hoor want door haat zijn ze blind geworden ik leest een andre schrijft of bouta denkt dat hij geschiedenis kan scrijven nou hij denk niet hoor dat heeft hij al gedaan en hij gaat meer schrijven let op,,,


  Maak melding

 63. @gmap jij stuurt mensen om de straat op te gaan ga ij dat in suriname doen en niet vergeten neem je spandoek mee oke dan ga jij maar de straat op dan ga je zien dat niet bouterse maar de surinamers die jou een mooie les zal leren en je mag het weten de dag dat jij dat probeer dan krijg je van mij persoonlijk een lekkers doe maar die hoofd van jou zal echt groter worden ,,


  Maak melding

 64. Jules Albert Wijdenbosch (Paramaribo, 2 mei 1941) is een Surinaams politicus. Hij was onder meer president van Suriname.
  Wijdenbosch studeerde politicologie en bestuurskunde aan de Universiteit van Amsterdam en was vervolgens deelraadambtenaar in Amsterdam.
  Wijdenbosch was van 1987 tot 1988 premier; een functie die met de grondswetherziening van 1987 werd vervangen door die van vicepresident. In 1991 was hij van januari tot september vicepresident, en van 1996 tot 2000 was hij president van Suriname. Tijdens die laatste periode gaf hij zeer veel geld uit, onder andere aan de brug over de rivier de Suriname bij Paramaribo, die zijn naam draagt. Een torenhoge staatsschuld was het gevolg. Het Internationaal Monetair Fonds uitte zijn bezorgdheid en tienduizenden demonstrerende Surinamers eisten zijn aftreden, waar hij niet op inging. Na de verkiezingen van mei 2000, waarbij hij vernietigend verslagen werd, trad hij inderdaad af; vervolgens werd bekend dat Wijdenbosch met creditcards een forse persoonlijke schuld had opgebouwd. Volgens de Centrale Bank van Suriname ging het om 300 duizend dollar; zelf hield Wijdenbosch het op 50 duizend dollar.


  Maak melding

 65. surinam patriot

  ik heb jou niks gevraagd;
  maar als jij toch commentaar op mijn schrijven naar Kamper hebt,;Dan heb ik ook de zelfde antwoord voor jou;;;;jij woont niet in su dus waar heb jij het over,,;jij met jou bemoei zucht

  kom in su dan ga jij anders lullen,,maar ik denk dat jij liever niet komt
  want met die stomme opmerking en bemoei zucht gaat jij snel in problemen komen


  Maak melding

 66. gmap en consorten

  ik denk dat jullie geboren nederlanders zijn die su en regering afkraken en geen goede voorbeeld aan kunnen geven,, afkraken zullen jullie blijven doen als het om su en regering gaat en vooral als het over de pres gaat dan zijn jullie een pitbull die niet van spijs kan veranderen,,jullie lijken wel een blanke stel die het erop gemunt hebben om de suris op te fokken,,,nou ik ben een suri en dat ben ik in hart en nieren en dat zal ik blijven,,,,blijven jullie maar in jou betonnen paradijs en lul niet over mijn paradijs waar jij niet kan komen,,,,,,ge snapt


  Maak melding

 67. surinam petriot

  En wat wil jij met een verhaal van Wijdenbosch duidelijk maken,;want ik snap niet waar jij het over hebt
  onthoud dit jij praat over su of jij laat het met rust.Su is niet jou geboorte land,,ge snapt


  Maak melding

 68. wat ik eingelijk merkt is dat niet de nederlandse stadsburger die slecht over suriname praten die mensen gaan graag naar suriname maar zijn juist die gasten die toen dachten dat hun neef famieli bij de pot zouden blijven hebben een prbleem.de nederlanders bezoeken su graag hoor dat heb ik laast gezien toen ik daar was maar de geene die niet kan zit te duimen dat dingen fout moet gaan of denken dat mensen de straat op moet gaan met z,n 25 aanhanger ,,,


  Maak melding

 69. suri patriot je gaat terug in de tijd …wij hebben het hier niet over bosje alhoewel bosje zijn positieve en negatieve bijdrage heeft gelevert …zou ik deze man niet hele maal afkammen nee dat doe ik niet …danzij bosje hebben wij twee kapitale bruggen die economisch van belang zijn en waar nog front nog olland nooit en te nimmer deze bruggen zouden bouwen waar deze redimusus op rijden als zij in su zijn …ere wie ere toekomt …als men zegt goedschalk was een klootzak een boef dan zegt pero ja …ik heb eerder ook al gezegt dat vene een voordeel heeft gehad en dat is met teltingh nu weilen die goed paste op de centjes …daarmee heb ik vene toch geprijst omdat hij deze man had aangestelt als bank president…maar vene was geen krachtige president zoals bouterse het laat blijken …bouterse straalt vertrouwen uit en treed op waar het moet …bij vene leek het alsof somo de president was..jullie zijn in europa kom mij niet uitleggen dat het niet zo is …en dat is een van de reden dat vene ten onder is gegaan …en het is maar goed ook .suriname heeft een president nodig die anderen ons de les niet moet voorlaten lezen …ze mogen wel adviseren maar geen lakens komen uitdelen wij hebben onze trots en dat moet hoog in het vaandel staan ..ook moet vene leren om niet haatdragent te zijn hij is een voorbeeld van het surinaamse volk .
  je leert en moet je erbij neerleggen als er verkiezingen zijn …dat als je verloren hebt je toch de hand van je tegenstander de hand schut hoe pijnlijk ook .vene heeft het met brunswijk gedaan toen hij hem nodig had in zijn regering waarom niet met deze bouterse wiesatie meer is het niet .slecht voorbeeld.

  bouta go go


  Maak melding

 70. suri patriot je zegt er kan niet een ding worden opgesomt die deze regering heeft gerealiseert ..je bent niet eerlijk ..ik heb breedt uitmemeten wat deze regering heeft gedaan in mijn distrikt para …ik heb het niet over andere gebieden waar er ook volop wordt gewerkt en geinvesteert … als je het geloofd of niet laat ik aan jullie over als je het wil zien moet je hier zijn en niet 8000km bleren …het heeft geen nut… een ding weet ik wij in su zien vooruitgang als jullie dat niet willen inzien jullie probleem ..het valt mij op dat jullie graag willen zien dat het niet goed gaat ..maar zo werkt pero niet ..als het nou vene of bouterse is ..ik wil vooruitgang zien in mijn land ..ik heb geen hutu tutsie denkbeelden zoals jullie die hebben ..maakt voor mij echt niets uit wie aan de macht komt..ik wil het goed hebben in su mijn kinderen moeten het ook goed hebben zo ook de hele natie ..je denkt aan de toekomst …nu is bouterse aan de macht en ik heb vertrouwen in .. velen met mij hopen dat het de goede kant opgaan ..jullie zijn bezig acheruit te kijken ..kijk wat er in olland gebeurt niet kijken naar su ..er wordt gewerkt in su leef je leven in olland en kijk wat er 12 september gebeurt met jullie als er bezuinigt gaat worden ..tang boeng jip oeng srevie dape ..

  bouta go go go

  na mie pero takie ..
  bouta kraktie nanga joe regering .


  Maak melding

 71. vele van mijn land genoten zijn zo negatief geladen dat zij hun ware identiteit niet meer herkennen,en niet door hebben dat zij hun zelf,hun land van geboorte verloochenen,,,en zulke mensen noem ik,,ZWAKKELINGEN..

  power to de su peaple


  Maak melding

 72. @ken ik jouw, als jouw baas klaar is met regeren smeek jij om Vene. Die voedselpakketten staan in Holland klaar om verzonden te worden. Begin die oerwoud voor je osso te kappen, dan kan je de koerrier zien aankomen. De Nationele Drek Partij maakt meer kapot dan je lief is.


  Maak melding

 73. lawman datra

  ooja, want jij bent erbij om het te zien hè,toch

  maar om een lang verhaal kort te maken;,;ik weet dat jij dat hoopt,,maar weet je;;dat zal nooit gebeuren,,jammer hé……tjiptjip lawmang datra abie wang datra fanowdoe


  Maak melding

 74. @ken ik jou
  Neen je kent mij niet maar jou ken ik wel!
  Jij bent de ene die niet van respektvolle en niet criminele presidenten houd,
  Neen je hebt liever de stoere misdadiger en het liefst eentje met AMNESTIE.
  Eentje die de wetten vertrapt zowel nationaal en internationaal maar schotvrij kan gaan dankzij Amnestie.
  Ik benij je absoluut niet voor je keuze aan presidenten.Er is bestaat geen redenen om jaloers op je te zijn.Bah!


  Maak melding

 75. Het is verdomd lastig om met schapen te communiceren, hun geblaat is onzinnig , dom, onwetend en achterlijk.
  Als wij het hebben over voorbeeld functie dan komt Bouterse niet voor op mijn lijst.


  Maak melding

 76. suri patriot …ik heb niet gezegt dat er in die twee jaat welvaart is gebracht..no no verdraai mijn woorden niet ..zeg niet wat ik niet gezegt heb ..er zijn ontwikkelingen gaande en dat stemt velen tot tevredenheid .. het gaat nog jaren een nog een jaren duren voor er goede ontwikkelingen opgang komen..het belangrijkste is …er is een begin gemaakt …je moet toch ergens beginnen !!!ga su niet vergelijken met olland dat doen jullie ..su is een ontwikkelings land en olland is een welvarend land maar die welvaart brokelt af ..of zijn jullie blind om dat te zien …jullie zien het niet het wel dat su achteruitgaat in jullie ogen ..de tijd zal het leren .
  maar wij hebben er vertrouwen in met deze regering …imf geeft suriname weer een pluspunt en voor ons maakt het niets uit als die redimusus willen zeggen dat het door vene komt doet er niet toe.
  het gaat ons om het land niet om de partij zoals deze redimusus denken dat het speciaal front moet zijn die welvaart moet brengen …dat denken van die ollanders is achterhaalt het is een soort van apartheid waar ze duimen dat het niet goed gaat omdat hun front niet aan de macht is ..dat soort denken moeten jullie allemaal achterwege laten …de huidige regering zet het beleidt voort als het een goed beleidt is prima toch !!! als het niet goed is varen ze een andere koers …in ieder geval su komt redelijk vooruit.
  er daar zijn wij allen blij om .

  bouta kraktie .


  Maak melding

 77. @Afu Sensie
  Goed verhaal.
  Maar dat zijn verhalen.
  Feit blijft dat de voorgaande regering net zo corrupt was als de huidige regering.
  Als je zegt dat de corrupte bazen op moeten zouten, hoe kan het dan dat de jou geliefde regering leider een anti corruptie petitie weigert aan te nemen? onder meer een dergelijke actie en de wet die de Surinamer door de strot is gedrukt aangaande de vervolging van de December moorden? waar heb je het dan over.
  Een goede regering doet goed en erkent al zijn fouten.
  Een regering met banden in de criminele wereld is geen regering.

  Dus leuk verhaal mooi lang ook maar geen toonbaar beeld van een goede regering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.