Suriname en Guyana leiden comités VN

12

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname heeft het voorzitterschap verworven van het Third Committee van de Verenigde Naties. Dit comité van de algemene vergadering houdt zich bezig met sociale, humanitaire en culturele aangelegenheden. Ook mensenrechten behoren tot het domein van het comité, dat voorgezeten zal worden door ambassadeur Henry Mac Donald. In Caricom-verband doet zich een unicum voor.

Ook Guyana krijgt namelijk de leiding over een comité van de algemene vergadering. Namens Suriname’s westelijke buurland zal ambassadeur George Talbot voorzitten. Het betreft het Tweede Comité, ook wel genoemd het Economic & Financial Committee. Het is de eerste keer dat twee lidlanden van de Caribische Gemeenschap simultaan comités van de VN voorzitten tijdens dezelfde algemene vergadering. Het Third Committee krijgt tijdens de sessie in oktober een aantal gewichtige issues voorgeschoteld.

Een belangrijk deel van het werk beslaat onderzoek in kwesties rond mensenrechten. Op de agenda staan dan ook hoorzittingen met speciale rapporteurs, deskundigen en voorzitters van werkgroepen van de Mensenrechtenraad. Ook moet nagegaan worden hoe het zit met de rechten van vrouwen, kinderen en Inheemsen. De behandeling van vluchtelingen, racisme en het recht op zelfbeschikking moeten eveneens onder de loep worden genomen.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Suriname heeft het voorzitterschap verworven van het Third Committee van de Verenigde Naties en mensenrechten behoort tot het domein van deze comité ? 1 grote poppenkast allemaal. Het is de slager die haar eigen vlees keurt. Suriname wordt bestuurt door een criminele regering. Hoe kan je in godsnaam Suriname op zo’n portefeuille zetten ?


  Maak melding

 2. laat men niet te vroeg oordelen of vooroordelen;;het is een goede initiatief om die comite te vormen,.voor een land als su moet men wel ons eigen stand punt innemen en ons middelen van rechten bekend maken,en om te bewijzen(wat er dan ook van ons gezegd word)dat wij onderweg zijn om een stabiele natie te worden;;ook aan de verenigde naties
  wij stellen ons niet vijandig ten opzichte van de VN op,maar moeten wel duidelijk maken voor wat wij staan,en dat er niet meer over ons heen gelopen kan worden,maar dat wij ook ons eigen rechts systeem hebben en die ook handhaven.er gaat ook over vluchtelingen gesproken worden.het is dus afwachten.


  Maak melding

 3. @ Inheems:gezegde
  Wij erven het land niet van onze grootouders,
  Wij lenen het van onze kinderen..
  …可以 把 它 写 下来 吗? …ke yi bat een xie xia ma?
  Wilt u dit opschrijven..i love su woon en werk….


  Maak melding

 4. Ja jongeman (Andre Muntslag ), hoe verwerft men zo’n portefeuille en waarom vertrouwt de VN desbetreffende portefeuille aan Republiek Suriname toe ???
  Zou dat op instigatie van Olland kunnen geschieden ???
  Wordt wakker mi man !!!
  Rethink , Bun tranga !!!
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS !!!
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK EN DE OVERWINNING !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 5. Errol , dat jij een grote mensen-hand heeft en nooit en te nimmer gevuld zal zijn (c.q Hebzucht ) maakt van de huidige Surinaamse President nog niet tot een ei !
  Maar indien het in jouw optiek de president een ei is , kan ik jouw bij deze verzekeren dat het hier sprake is van een pori iksi .
  En zoals onze Bigi Sma het zeggen : Mi na pori eksi , yu musu safri nanga mi
  Bika te yu sa broko mi , yu no go man nanga tingi !!!
  En Muntje , wees trots dat jouw vaderland en het is niet zomaar een portefeuille !!!
  Republiek Suriname voorwaarts
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!

  Muntje , ff dit nog ;
  NIET HET VELE IS GOED
  HET GOEDE IS VEEL


  Maak melding

 6. @Muntslag,

  Jij mag alles vinden wat je vindt over deze huidige regering. Niemand kan jou verbieden dat te doen.
  Echter, zolang de internationale gemeenschap jouw visie niet deelt dan is jouw visie alleen van belang voor de archieven. Suriname timmert internationaal goed aan de weg en met name in de regio .

  Noem mij 1 land (behalve Nederland) dat economische boycot tegen Suriname heeft aangekondigd vanwege Bouterse. Amerika ging niet verder dan Bouterse te waarschuwen zich te houden aan de democratische grondbeginselen en tot nu toe gaat dat goed.
  Dus Nederland is het enige land dat economische boycot
  heeft afgekondigd tegen Suriname.
  Maar zelfs die houding is hypocriet.
  Want Nederland doet net zo makkelijk zaken met schurken
  staten( Israël, Indonesië etc..) waar dagelijks mensenrechten worden geschonden en mensen worden vermoord. Zonder daarbij 1 oog te knipperen.
  Dus hoe geloofwaardig en oprecht is die vijandige houding van Nederland tov Suriname nou eigenlijk???


  Maak melding

 7. Wat die lieve Chinees kan, die Suriname zo loved, met die tekens in een andere taal, kan ik ook. Zie maar: एकं सत्यं विप्रा बहुधा वदन्ति: EKAM SATYAM VIPRA BAHUDHA VADANTI (er is maar een uiteindelijke Waarheid [God nl.] en iedere wijze die Het kent, verwoordt Het op zijn eigen manier).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.