donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Kwakoe kan schuld aan Zuidoost niet op tijd afbetalen'

‘Kwakoe kan schuld aan Zuidoost niet op tijd afbetalen’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het lukt de organisatie van het Kwakoe Festival niet om de schulden aan het stadsdeel Zuidoost op tijd af te betalen. Gisteren, een dag voor het verstrijken van de deadline, liet voorzitter Ricardo Verwey van de stichting Kofoe aan Het Parool weten niet aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Volgens de krant schoot het stadsdeel het bestuur in augustus te hulp toen de organisatie kort na aanvang van het Surinaamse zomerfestival in financiële problemen kwam. Zuidoost verstrekte een lening voor de betaling van de kosten voor beveiligers en verkeersregelaars. In totaal staat een bedrag open van 55.000 euro. Afgesproken is, dat dit bedrag uiterlijk vandaag op de bankrekening van het stadsdeel staat.

Verwey zegt op korte termijn met het stadsdeel om de tafel te willen gaan zitten om nieuwe afspraken te maken. ‘We willen er alles aan doen om het geld terug te betalen. Maar op dit moment ontbreekt het ons aan de middelen om de rekening te voldoen. Wij hopen op een betalingsregeling’ aldus Verwey tegen Het Parool.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

38 REACTIES
 1. Niks betalingsregeling. Helemaal stopzetten Die handel. Waar is winston koud met zijn grote mond. En surinamers laten we eerlijk zijn willen we dit nog terug, het is toch een schande wat jullie je eigen weggelopen slaaf KWAKOE aandoen.
  Dit heeft de organisatie aan zichzeif te danken.
  Een hoop heb ik nog : met alles suri s naar de organisatie stappen en uitleg en inzage vragen.
  A tang so


  Maak melding
 2. Dit bedoel ik nou, en daarom ben ik blij dat deze shit van Kwakoe voor goed voorbij is, alleen maar rotsooi en het draait om geld, maar geen getreur, deze doekoe torie
  wordt opgelost Jules W was hier de president is ervan op dehoogte, het geld komt er wel aan zij het via via, en nogmaals heerlijk dat die rommel van een Kwakoe is opgedoekt.


  Maak melding
 3. Is onderstaande HERKENBAAR…weliswaar oudnieuws
  Gim’ wan lekkers noh”….. één van de meest voorkomende uitspraken in onze samenleving. We zouden denken dat het alleen de hosselaars zijn die zich op deze manier uitlaten. Maar vreemd genoeg heeft deze uitspraak zijn oorsprong gevonden in een heel andere vorm, op een heel ander niveau, een aantal jaar geleden. Het schijnt werkelijk zo te zijn dat Kodjo, Mentor en Present één van de laatste Surinamers waren die zichtbaar het lef en zelfrespect hadden zich moedig te verzetten tegen ongerechtigheden. Zij waren bereid hun leven te geven voor een menswaardig bestaan en hebben het uiteindelijk ook gedaan op de brandstapel.
  Tegenwoordig is er niet eens meer sprake van vechten voor een goed bestaan, men kent dat niet meer in geliefd Suriname, omdat men niet eens de moeite meer wil nemen om zelf vooruit te komen.
  De media staan vol van organisaties en landen die steeds maar schenkingen doen en/of doneren aan Suriname. En vol trots worden de giften ook nog in ontvangst genomen. De uitlating van “gim’ wan lekkers noh” heeft een ieder geïnfecteerd en kent status noch opleiding en de infectie blijft zich maar uitbreiden en kweekt diepe stevige wortels.
  Onze eigen jonge mensen zijn niet eens meer gemotiveerd om te studeren of te werken, omdat grote delen van de generaties daarvoor het altijd ook zo hebben gedaan… en dan ook nog op alle denkbare niveaus. Wat hierop ook toe te voegen is, is dat onze jonge mensen vaak ook ervaren dat hun werkgevers naar willekeur geheel of gedeeltelijk gewoon niet uitbetalen. Gestructureerd bedelen of gewoon datgene ‘nemen’ wat zij graag willen is dan een betere optie.
  Men schijnt te vergeten dat degene die jouw ‘helpt’ of ‘steunt’ nooit oprecht respect voor je kan hebben omdat je met deze houding van hulpeloosheid toont niet eens zelfrespect te hebben. Dus als je niet eens respect hebt voor jezelf door te tonen dat je met je gaven en je talenten zelfstandig jezelf kan opbouwen, maar steeds zegt “geef me noh, want ik heb wel, maar ik kan niet, doe jij het dan geef je me een beetje”, hoe gaat de ander respect voor je hebben?
  En hoe kunnen we verwachten dat onze kinderen zelf initiatieven nemen en de handen uit de mouwen steken om gezamenlijk de doelen te realiseren? Als ze al die jaren naar het voorbeeld van ons, de volwassenen of de voorbeeldfiguren, hebben gekeken was het alleen maar passiviteit en bedelen, en zij denken nu ook dat het zo hoort.
  De Surinaamse gemeenschap bestaat voor 60% uit jongeren. We hebben zoveel power, maar wat doen we ermee? Als we nu samenkomen en zelf aanpakken, kunnen we bij wijze van spreken bergen verzetten.
  We zijn te rijk, te sterk en te mooi om te bedelen en steeds te wachten op actie van eindverantwoordelijken die klaarblijkelijk hun verantwoordelijkheid niet willen dragen. Laten we samenkomen en de tools die onze Maker ons gegeven heeft gebruiken, laten we onze trots en zelfrespect aanwenden door onszelf en elkaar te laten zien wat we kunnen doen, door te doen.
  Jarenlang hebben eindverantwoordelijken op alle niveaus gesproken maar doen kennen ze niet. Laten wij van deze generatie de rollen omkeren, laten wij doen en niet zoveel praten. Laten wij gezamenlijk en strategisch op basis van zelfrespect en respect opbouwen.


  Maak melding
 4. Ik zie 2 oplossingen voor kwakoe.

  1) organisatie over een prof. organisator. Dan moeten de suri’s wel entree gaan betalen. Wat niet gebeurt.

  2) definitief stoppen met kwakoe

  Ik neig naar optie 2. Probleem opgelost geen gezeur meer.


  Maak melding
 5. Stelletje idioten van Kwakoe. Ze wisten vooraf dat er een schuld aan het stadsdeel zou ontstaan. Surinamers kunnen slecht organiseren ook al wonen ze jaren in Nederland. Het zijn en blijven amateurs die geen harde lessen willen leren. Het moet nog mogelijk zijn dat elke bezoeker aan Kwakoe een bedrag van E 1,- (een euro) betaald om de kosten te dekken???? Waarom vraagt de stichting geen bijdrage een de poort????


  Maak melding
 6. Ja inderdaad, de grote held zal vast nog ergens wat duizendtjes over hebben….hij is samen met Lonny en broeder Dino de rijkste man in Suriname! Zijn wens fu abi na moni dati is uitgekomen (jajajajaja) dus Kofoe, niets staat jullie in de weg. Oh en alle mensen die over jullie klaagden, hebben dus gelijk gehad. Jammer dat de belastingbetaler voor deze fout zal opdraaien.


  Maak melding
 7. Als Bouta gaat sponsoren is het zeker gedaan met kwakoe. Amsterdam kiest zelf haar vrienden uit, aldus de Wethouder L. Asher. Bouta, please sponsor kwakoe


  Maak melding
 8. @Peter, je hebt gelijk. Vind het verschrikkelijk dat tot heden deze groep nooit het zelfs heeft kunnen redden. Ja dat krijg je als je alles gratis wil.

  =Hindoestanen wilden helpen met betalen en ook investeren, maar men wilde niet, omdat men vond dat het straks een Hindostaanse festival zou worden.

  =In ieder geval hebben die Hindoestanen een eenheid en helpen elkaar als ondernemers.


  Maak melding
 9. nou op de eerste plaats wil ik zeggen als men dit kwakoe houdt voor het geld om er beter aan te worden kun je het beter nooit meer doen want dat is niet de juiste instelling maar de berichten die hier staan is ook niet goed ik wil deze mensen nooit de grond in trappen want deze mensen doen wat voor hun land en mede surinamers en daar kun je ook anders over praten als wat men hier doet daar mag je wel dankbaar voor zijn ik vind het niet kunnen dat mensen die zelf geen finger uit steeken andere de grond in trappen die hun best doen wat heb je in je hart wat kom er uit jou handen kijk daar eerst naar dan te oordelen over anderen ze hebben hun best gedaan dit geld ook voor de leiders in suriname ze doen hun best het gaat ook niet altijd mooi en goed ik ben geen fan van bouta maar ik geloof er in dat hij zijn best zal doen ik heb geen enkel belang in kwakoe of er nu schuld over blijft of niet want ik heb er niets mee van doen maar ik zal elk jaar weer in amsterdam zijn als kwakoe er is want mi lobi suriname ik heb veel mee gemaakt in suriname en het zal altijd in me hart blijven for ever


  Maak melding
 10. Voor hen/liefhebbers die vinden dat Kwakoe niet moet doodbloeden, zou stichting Koefoe een bankrekening moeten open, waarop zij hun financiële bijdrage kunnen storten. De Stichting moet hierover verantwoording afleggen aan degenen die hiervoor hun bijdrage hebben geleverd.

  Het is triest dat de Organisator(en)/Stichting Kofoe er zo een zooitje van maken/maakt. Waarom wordt Kwakoe niet geleid door deskundige/vakbekwame professionele mensen, die kunnen organiseren, met begrotingen/kosten dekkend kunnen werken, kortom een deugdelijk plan van aanpak maken en toepassen op kwakoe en het uitvoeren?
  Waarom betalen de bezoekers/liefhebbers geen toegangsprijzen als ze Kwakoe bezoeken en het zo een wereldgebeuren vinden? Het staat toch duidelijk vast, dat de witte tentenverhuur, beveiligers en verkeersregelaars enz geld kosten. Hier in Holland moet betaald worden. A san a no wan borro man sanie, dat maakt Stichting Koefoe van en dan krijg je deze afgang.
  Alle onderdelen van het plan hebben een prijskaartje in de begroting en dit moet kosten dekkend zijn. Als dit niet het geval is, kan er geen groenlicht gegeven worden om Kwakoe te laten plaats vinden, zo eenvoudig is het voor zowel Stichting Koefoe, de Gemeente Amsterdam-Zuidoost en Derden.
  Het brevet van onvermogen blijkt dus bij deze grappenmakers van stichting Koefoe en ook de gemeente Amsterdam-Zuidoost die vinden dat het moest doorgaan en zelf een voorschot gaven.
  Het totaal geldbedrag voor het plan van het Kwakoefestival dat men wil uitvoeren moet financieel dekkend zijn en dat geeft de begroting aan. Elk onderdeel van het plan Kwakoe heeft een prijskaartje en het geld moet ergens van dan komen, waardoor het totaal plaatje financieel gedekt is. Toegangsprijzen, Sponsorsfinanciële, enz, enz moet in het plan/begroting zijn opgenomen en wettelijk zijn vastgelegd. Hierdoor kan je dit soort niet gedekte zaken en betalingen aan derden niet hebben. Surinamers die naar Kwakoe willen gaan en de orga ervan zullen moeten inzien en begrijpen dat er betaald zal moeten worden om het plan de begroting goed is en dekkend is en het te kunnen organiseren en door te laten gaan. Zij die festivals in Nederland willen uitvoeren moeten weten dat zij zich niet onder een banabon of tamarindeboom op domeingrond ergens ver van Paramaribo bevinden en een grote feest organiseren, waarop iedereen gratis kan komen. Hier zal men met heel veel regels van de overheid en rekeningen van de derden die betaald moeten worden rekening mee moeten houden. Hier moet betaald worden, anders krijg je met hun advocaten te maken. Dat na troe torie.

  Stichting Koefoe is een waardeloze stichting, die halfwas te werk gaat, waardoor je dit als resultaat hebt.
  Stelletje grappenmakers, waar zijn jullie toch mee bezig? Gaan jullie zo snel mogelijk wat anders doen en laat dit over aan professionals.


  Maak melding
 11. wat een pret wat een pret…

  de kindsoldaten van afrika gaan erop toezien dat kinderen uit india gaan bouwen witte tenten, met als vertier muziek uit swahili !!

  wat een pret daar in Z-O 🙂


  Maak melding
 12. Surinam Patriot, wat een domme suggestie van jou, 1 euro, voor die tering Kwakoe zooi, laat dat festival maar lekker in de hens blijven en spring jij er maar in


  Maak melding
 13. Ik ben benieuwd hoever @Henk Molenaar en @GMAP zijn met oprichten van hun stichting, die volgend jaar het Kwakoe festival gaan organiseren?

  En allen die altijd kritiek hebben, ook aansluiten en kijken als jullie het beter kunnen.


  Maak melding
 14. pero had er voor gewaarschuwd dat het geld beter naar de oudjes in su konden gaan …asiana heeft het nodig…die nederkwakoes zijn dieven na so so redimusu voe voermang ..bouterse heeft een kapitale fout gemaakt
  die mensen zijn niet te vertrouwen ze zijn een schande en toch geld geven …als ik bepaalde dingen ga zeggen staan anderen geelijk op hun achter poten dus mik mie no tak san …ik heb dingen die ik wil zeggen ik weet dat ik ze een dezer dagen ga uiten …ik ga niets opkroppen dan ben ik niet eerlijk ..wacht maar pacinsie ding bigi sma takie .


  Maak melding
 15. Wat bezield velen van ons …….ophouden met kwakoe boi oeng no mikie Glenn codfried lauw,want kwakoe is Su cultureel erfgoed.Mi gado langa mi no lafoe.hahahaa Marcel La Rose zal wwwwat in zijn vuisje lachen.Wie heeft er nu gelijk Muriel Dagoelies of Marcel.Dat geld van de gemeente MOET er sowieso terug betaalt worden en DONDER die Muriel Dagoelies op,want ze heeft gewoon gehandeld op eigenhoudje(wat ib de politiek een DOODZONDE IS en dit is nml precies wat Dagoelies La Rose van heeft verweten.Ze ging niet mee met Marcel en dacht als een ekte Surie mik a go mie o dwing gewoon en precies hier wacht de witte man op je.Soso gelul foe joe Muriel en zie wat er nu gebeurt ze bellen allemaal naar Martradio en zeggen op de SP te zullen stemmen.En als dat niet het geval is dan geeft Glenn Codfried hen een stille hint/wenk om op de SP te stemmen,maar goed ……Hopelijk zien we heel binnenkort EXIT Dagoelies.En stop dat kwakoegebeurem
  Odi odi
  Glenny


  Maak melding
 16. Ik vraag me af hoe het toch komt dat mensen hier op dit forum zo racistisch zijn.

  De moderator zal er een hele kluit aan hebben.

  Maar ter zake. Er is weer een heleboel onkunde ten toon gespreid en zaken worden helemaal uit hun context gehaald.

  Ten eerste, het stond vast dat de organisatie van het dit jaar gehouden festival in zuidoost niet in staat zou zijn dit festival op een ordentelijke manier te organiseren.

  Aan de beslissing om dit deze groep te gunnen en om dit jaar überhaupt dit festival door te laten gaan lagen politieke motieven aan ten grondslag.

  Het is een kwalijke zaak dat mensen die ook representanten zijn van een bepaalde doelgroep het afbreuk risico hebben willen nemen ( zie de gevolgen van stigmatisering van een bepaalde groep hier op dit forum. niet in de laatste plaats door elementen uit die groep zelf)

  Dat daar een politieke afrekening op zal volgen is evident. het geheel geeft ook de onvolwassenheid van de lokale ‘Surinaamse politici’ aan. Licht gewichten die niet verder kijken dan hun neus lang is en totaal geen visie hebben op de ontwikkelingen van de gemeenschap en hun eventuele rol daarin.

  Men laat zich kinderlijk uitspelen omdat men gefocust is op randzaken en de essentie van politiek, macht en het spel van democratie niet beheerst.

  het zich kunnen onderhouden in een taal, in dit geval Nederlands, het hebben van een titel is geenszins een garantie voor succesvol opereren in deze politieke cultuur. je zult ballen moeten hebben maar vooral een filosofie, een achterban die je kunt bespelen. Maar dat is een ander verhaal.

  terug naar het festival. Dat er met twee maten wordt gemeten is ook te danken aan de kortzichtigheid van de zwarte politici. Waarom zeg ik dit?

  Het Kwakoe festival is een van de grootste festivals in Nederland. Of mensen dat nu leuk vinden of niet.
  Het is te vergelijken met het Nothinghill festival in Londen. Internationaal.

  Het kwakoe festival is alleen in uitvoering en opzet niet meegegroeid. De opeenvolgende organisatoren zijn niet in staat gebleken de vertaalslag te maken naar NU. Dat heeft niet alleen te maken met een gebrek aan inzicht en kennis maar ook een bepaalde arrogantie.

  De massa kwam immers toch wel en men kan zich paraderend op het festival tussen de vippers in de vip tent een hele pief voelen.

  Een gebrek aan visie is pijnlijk duidelijk geworden toen er anderen dan Surinamers het festival begonnen te bezoeken. Er is niets mee gedaan. In navolging van al die Surinaamse stichtingen in de jaren zeventig.

  Men speelt graag voorzitter, komt een praatje houden en dat is het! Dit patroon komen we tegen in alle groepen in meer en of mindere mate en is absoluut niet beperkt tot de groep Afro Surinamers.

  Zoals ik al eerder aangaf vraag ik me af waarom de politiek bewust heeft gekozen voor deze organisatie. In de politiek gebeurd niets zomaar. Er is door de mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken duidelijk een bedoeling.

  De deelraadsleden zijn alleen de poppetjes en inwisselbaar. Goed om klappen op te vangen meer niet. Als ze de illusie hebben meer te zijn is dat alleen maar zielig voor hen en vermakelijk voor anderen.

  Twee maten.
  Kijk wat evenementen/organisaties aan subsidies krijgen van de gemeente Amsterdam.

  Amsterdams dance event ( 140.000)
  Appelsap (270.000)
  Melkweg (839.000)
  MC theater (630.000)
  Paradiso ( 650.000)
  Bimhuis ( 1.650.000)
  Concertgebouworkest (6.000.000)

  Het kwakoe festival trekt meer bezoekers in zes weken dan een aantal van die festivals samen in een jaar! Daarnaast zijn bijkomende kosten voor de gemeente en mogen deze festivals ook nog eens entree vragen.

  Kwakoe staat bij de deelraad! voor 50.000 in het krijt. Waarom valt Kwakoe het stadsdeel lastig met een aanvraag terwijl het festival een groot Amsterdams festival is met een Internationale uitstraling?

  Staat de gemeente Amsterdam niet garant voor de gaypride (zeker twee miljoen!) heeft de gemeente Amsterdam niet elk jaar bij moeten springen voor de verliezen? Zijn de kosten voor openbare orde, schoonmaak, etc niet voor de gemeente, in tegenstelling tot kwakoe?

  Als er elk jaar bij de gay pride minimaal een miljoen tekort komt, is het dan in lijn van de reacties die ik hier lees consistent te zeggen dat homo’s niet kunne organiseren?

  Natuurlijk is dit grote flauwekul en worden zaken als kwakoe gebruikt om racistische vooroordelen en zelfhaat te ventileren.

  Ik vraag me af waarom mensen zich niet eerst in iets verdiepen voordat ze ‘los’ gaan op een forum.


  Maak melding
 17. @Boycotten

  gmap is al verwijdert door die moderator omdat alles van hem is bouta zijn schuld.jij gaat de volgende zijn als je zo door gaat met je bouta sindroom.dit gaat over kwakoe dus je moet over kwakoe gaan praten en niet over bouta.je hoet niet te denken dat kwakoe gaat dood.er komt gewoon een andere orga en ze gaan het wel beter moeten doen.kwakoe gaat niet dood domme oor.


  Maak melding
 18. @Brokostong

  Wat is je punt.
  Mijn standpunt is, alles wat desi aanraakt bloed dood.
  Het is hun eigen schuld, want als je met besmeurde mensen omgaat, laat iedereen je links liggen.
  Ze hebben toch die euro’s van die bouta geaccepteerd.

  En ik denk niet dat Gmapis verwijdert, hoogstens een zinnetje.


  Maak melding
 19. Ik heb 2 reacties gelezen die mij echt aanspreken.
  @passant & @ik vraag me af. Meer kan ik niet aan toevoegen.

  En ik ben geenszins van plan om NU 1 euro bij te dragen m.b.t. de rest schuld aan het Stadsdeel Z.O.
  De ORGA. wilde toch geen verplichte bijdrage aan de poort.

  En zoals (Glenn Pengel) zegt: Je moet de bellers horen op Radiomart in Amsterdam. Dan zouden ze vandaag in de avonduren massaal naar het Stadsdeel gaan tijdens een vergadering om mw. M. Dalglish te gaan ondersteunen.

  Maar ik ben benieuwd hoe deze zaak zal worden afgerond.


  Maak melding
 20. @ Brokostong,
  Weet jij wat cynisme betekend??
  zoek het op, en leg het ook uit aan de redactie, mij maakt niet uit als mijn reactie verwijderd worden, waar ik een probleem mee hebt is dat men geen consequent beleid voert.Toen Bouterse geld gaf aan kwakoe werd het breed uitgemeten om dit forum, sommige van jullie waren apetrots. maar nu er cynische opmerkingen worden gemaakt dan mag het niet wat voor flauwe kul is dat.


  Maak melding
 21. Forummers, Odi odi.

  Even een klein foutje van mijn kant herstellen.
  Ik had het over een actie ter ondersteuning van mw. M. Dalglish van Stadsdeel Amsterdam Z.O
  Dit wordt natuurlijk door Glenn Codfried van RadioMart georganiseerd.
  En dit zal op 11/09/2012 om 20:00 uur plaatsvinden in de Raadzaal v/h Stadsdeel Z.O.

  Let op! Ik maak geen enkele reclame in deze.
  Misschien wordt het ook rechtstreeks uitgezonden op STVS.

  Ik benne benieuwd!!!!

  Alsnog een prettig weekend.


  Maak melding
 22. Baja, wil een klemmend beroep op de zittende bestuursleden van stichting Bokoe, los deze geld problemen direct op mang. Desnoods verkopen jullie je bezittingen maar. De Surinaamse gemeenschap staat weer in zijn hemd.


  Maak melding
 23. Hahahahaaaiii Fer.E no go bemoei lawman Datra zou zeggen het stinkt zodra Glenn Codfried zich ermee bemoeit a san e tingie.Ding potie Muriel k’ba inie a K.A. Maar ze had beter moeten weten,hebben ze nu nog niet door waarom Marcel La Rose geen gelden aan de organisatie van het Ka festifal wilde geven hij had vooraf gevoeld dat het geld in een bodem loze put gestort zou zijn,waarom organiseert Glenn Codfried en Co niet 6 wk lang hun Copa del media met hun eigen geld?Zo dan kunnen ze met zijn allen een kwak festijn met voetbal en verkoop van alles wat ge maar wilt. odi.
  Glenny.


  Maak melding
 24. Kwakoe is het symbool van vrijheid. Maar hoe vrij ben je als je je hand moet ophouden bij de gemeente om een subsidie te krijgen? Als je de organisatoren verder het verstand missen om een goed georganiseerd en schuldenvrij evenement te organiseren zeg ik: stoppen met die zooi! Het was niks, het is niks en het wordt niks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES