ma 25 sep 2017 10:06

Bouterse mist communicatie met rechters

post thumbnail

PARAMARIBO, 5 sep – Er is totaal geen communicatie tussen de regering en de rechterlijke macht. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het gebrek aan contact heeft een slechte inslag op democratie en rechtsstaat. Er kan niet gesproken worden over oplossingen voor problemen, zoals het tekort aan rechters. Bouterse wil snel verandering zien.

“Er moet een heel goede communicatie tot stand komen, omdat het een zaak is die geen goed doet als we democratie en rechtsstaat hoog in het vaandel dragen. Het toenmalige gefluister in de gemeenschap om verbetering van de rechterlijke macht is thans aangezwollen tot haast een geschreeuw”, zegt Bouterse. Hij greep de beëdiging van een rechter aan om regering en rechterlijke macht te manen tot overleg. De betreffende rechter had zich ruim tien jaar terug al aangemeld.

Dat was nog tijdens de regering van president Jules Wijdenbosch. Die had geweigerd vooraf het Hof van Justitie te horen over de toelating van een handjevol nieuwe rechters. Het uiteindelijke conflict werd één van de redenen voor het vroegtijdig vertrek van Wijdenbosch. Bouterse vindt dat de regering wel degelijk mee te bepalen heeft. “Omdat de rechtspraak een overheidsfunctie is, heeft de regering een belangrijke verantwoordelijkheid bij de benoeming en beëdiging van rechters.”

<- klik hier om te reageren op dit bericht


53 Reacties | Plaats Reactie

 1. Dit is toch een ‘grapje’ van Bouterse hoop ik zo niet dan is hij echt volkomen de weg kwijt.

  woensdag 5 september 2012 om 08:01 uur.
 2. Het gebrek aan contact heeft een slechte inslag op democratie en rechtsstaat.
  Look who’s talking.
  press kan niet omgaan met terechte kritiek en waarheid, dus is hy contact schuw.
  Democratie was/is omgezet naar dictatuur.
  rechtstaat staat synoniem voor JOKER.

  Deze man komt niet zeker over en draait altyd om het probleem heen als het vuur aan z’n schenen wordt gelegd.

  woensdag 5 september 2012 om 08:36 uur.
 3. De president had heel wat contact kunnen hebben en heel veel kunnen communiceren als hij op de uitnodigingen om te verschijnen niet genegeerd had.

  woensdag 5 september 2012 om 08:54 uur.
 4. Bouta communiceert alleen met z’n 9mm. Hij verleent zichzelf en z’n zoon amnestie en spreekt nu over democratie en rechtstaat. Rechter zijn in Suriname is een hondenbaan wetende dat gerechtelijke uitpraken niet bindend verklaard kunnen worden DOOR DEZE CRIMINELE REGERING.

  woensdag 5 september 2012 om 09:04 uur.
 5. De president heeft samen met de vorige minister van Justitie, het apparaat van Justitie tot de rechterlijke macht kapot gemaakt en lamgelegd.
  Hoe zo geen communicatie. Wat valt er met egoïstisch mannetje te communiceren die een zeer lage opleiding heeft maar denkt dat hij het slimste jongen van de klas is?

  woensdag 5 september 2012 om 09:19 uur.
 6. Ik weet niet of de president dit echt mist, daarvoor zou ik hem dit zelf willen vragen.
  Dus we kunnen een mening gaan geven, maar hij zal het moeten vertellen.
  Hij wil verandering zien, dan mag ie opschieten, de tijd dringt. Maar nog wat, van de heren rechters en meer heb ik geen hoge pet op. Ik ben benieuwd waar dit op zal eindigen.

  woensdag 5 september 2012 om 09:42 uur.
 7. Bouterse zou zich moeten schamen. Het is deze zelfde Bouterse geweest die in de jaren 80 de rechterlijke macht middels zijn onhoudbare decreten buiten stel plaatste. Het is deze zelfde Bouterse en zijn advocaat die stelselmatig een loopje nam met de rechterlijke macht en de kwaliteit van de beveiliging de grond in boorde. De uitspraken van Bouterse zijn hypocriet. Het is de regering die zorg moet dragen voor de goede accomodatie van de rechterlijke macht zonder inmenging en beinvloeding van de rechtspraak. Met de aanname van de omstreden Amnestywet enkele maanden geleden, heeft Bouterse bewezen hoe hij dit instituut heeft geprovoceerd en beinvloed. Deze woorden van Bouterse neem ik dan ook met een dikke zak zout.

  woensdag 5 september 2012 om 09:44 uur.
 8. De scheiding der machten word door deze criminele president gewoon vakkundig de nek omgedraaid.

  Vorige week nog wilde dat sujet dat er een fonds voor assembleeleden opgericht moet worden zodat zij ontwikkelingsprojecten kunnen ondersteunen. Big shame dat je de wetgevende macht wil belasten met uitvoerende taken. Zo geef je de uitvoerende macht, een brevet van onvermogen.

  Het zou mij niet verbazen als de president van de Republiek volgend week oppert om zelf als rechter te mogen fungeren. Van het presidentschap bakt hij niets, maar zijn sporen als zelfbenoemde rechter en beul heeft hij ruimschoots verdiend.

  woensdag 5 september 2012 om 09:59 uur.
 9. het is een begin om het rechterlijk systeem van su op orde te stellen,burgerrechten,volgsysteem ordenen,het landelijk wettelijk systeem op zijn plaats zetten,ordelijke wetten gebaseerd op ook de natuur wetten,het gerechtelijk mentaliteit in orde en balans herstellen,,deze wettelijke ordening zouden moeten aangepakt worden,;als men;goede communicatie bij de bevolking,als mede onder de rechters en staat, en het politie apparaat die het bevolking ordelijk moet laten circuleren onder elkaar, en die het samenstel van volks en landelijk wet kan handhaven.
  En als er geen goede communicatie met rechters en staat of regering is,;dan is die fout bij beide partijen,,en moet er aan herstel van die communicatie gewerkt worden.

  woensdag 5 september 2012 om 10:08 uur.
 10. “Bouterse mist communicatie met rechters”

  …misschien moet hij zich dan gewoon even bij ze melden?

  Er schijnen hier-en-daar nog wel wat uitnodigingen van de gerechtelijke macht op zijn kabinet rond te slingeren.

  woensdag 5 september 2012 om 10:26 uur.
 11. van al die reacties dat ik op deze forum tot nu toe gelezen heb;vind ik dat er maar 1 met een vooruitstrevende inzicht zonder vooroordeel of oordeel van zijn/haar zijde zijn mening gegeven heeft,dat noem ik oprechtheid waar een voorbeeld aangenomen zou kunnen worden

  respect

  woensdag 5 september 2012 om 10:42 uur.
 12. Desi, Santo Boma wacht op je.. dus snel met je bakasei tempo maken. Laat die rechters hun werk doen, let wel alleen dan zijn de communicatie problemen in 1 klap opgelost. Weer een nationale feestdag erbij !

  woensdag 5 september 2012 om 10:44 uur.
 13. Mek a mang dies hou op. Sang e psa nanga a mang diesie???? Hij wil alle macht in handen hebben. Blijf met je vingers af van de rechterlijke macht. Joe no lerie sang na rechte, dus mek deng mang doe deng wroko. Oproep aan de rechters: spreek met deze man alleen als hij als veroordeelde voor de rechter verschijnt!!!!!!

  woensdag 5 september 2012 om 11:02 uur.
 14. Deze man is allergisch voor alles waarin het woordje ‘recht’ in voorkomt:

  Recht & waarheid maken vrij.
  Rechtvaardigheid
  Rechtzaal
  Rechters
  Rechtsstaat
  Rechtspraak
  Het Recht laten zegevieren.
  Recht op vrijheid van meningsuiting.
  etc etc.

  Vul maar zelf aan.
  Het recht zijn beloop laten hebben.
  Respect voor het Rechtstels.

  woensdag 5 september 2012 om 11:15 uur.
 15. @Boycotten, je mist communicatie in het rijtje.
  =De grootste grappenmaker van het land.

  woensdag 5 september 2012 om 11:41 uur.
 16. “Er moet een heel goede communicatie tot stand komen, omdat het een zaak is die geen goed doet als we democratie en rechtsstaat hoog in het vaandel dragen.”

  Aldus sprak de hoofdverdachte van meervoudige moord!!!
  Dacht even dat hij op de BERM was en wachtte op applaus!

  Ik zou zeggen SCHOFT grijp je kans en ga naar de
  eerstvolgend zitting van de Krijgsraad, alwaar jij het
  lijdend voorwerp bent!!!

  woensdag 5 september 2012 om 11:41 uur.
 17. lees ‘Grijp het goud’ in nospang.com

  Het grootste gedeelte van het volk slaapt nog steeds

  woensdag 5 september 2012 om 11:51 uur.
 18. Het Surinaamse volk heeft voor deze clowneske optreden gezorgd zij zal het ook weer zelf moeten stoppen tenzij zij het ook als een grote grap ziet, dan is het lachen gieren brullen dus volksvermaak no 1 en kan je er niks van verwachten dan alleen maar eigenbelang van de vertolker van deze grap.

  woensdag 5 september 2012 om 12:28 uur.
 19. “Er moet een heel goede communicatie tot stand komen, omdat het een zaak is die geen goed doet als we democratie en rechtsstaat hoog in het vaandel dragen. Het toenmalige gefluister in de gemeenschap om verbetering van de rechterlijke macht is thans aangezwollen tot haast een geschreeuw”

  Ik heb grote medelijden met het surinaamse volk, want het bovenstaande citaat bevesigt ten overvloede, dat de president van Suriname KNETTERGEK is. In een rechtsstaat is er sprake van de scheiding der machten(Trias Politica). De wetgevende – en uitvoerende macht dienen de rechterlijke macht te respecteren, die volledig ONAFHANKELIJK tot oordeelvorming dient te komen. Verstaat de idiote president onder communicatie met de rechterlijke macht, dat zijn decreten onvoorwaardelijk door deze opgevolgd MOETEN worden? Betekend communicatie met de rechterlijke macht, dat de wetgevende macht – de Assemblee – zich in lopende processen mag mengen, zoals met het 8 december proces is gebeurd. Wat de president als communicatie ziet, wordt door anderen als DECRETEREN beschouwd. Bouta, i kan njang mi mars!!!

  woensdag 5 september 2012 om 12:34 uur.
 20. @Boycotten

  “Deze man is allergisch voor alles waarin het woordje ‘recht’ in voorkomt”

  …behalve onRECHT en teRECHT staan

  woensdag 5 september 2012 om 13:30 uur.
 21. De rechterlijke macht is geinfiltreerd door de oppositie, bijna alle rechters op een paar na zijn politiek gelieerd aan VHP of NPS. Deze etnische partijen hebben zelf van de rechterlijke macht een karikatuur gemaakt, dit is het gevolg. De rechterlijke macht die niet met de huidige regering communiceert, in welke rechtstaat komt dat nog meer voor.

  de President moet nu eindelijk haast maken men wetgeving om de rechterlijke te ontluizen en te herstructureren, we willen recht en geen onrecht meer.

  In ieder geval NOOIT MEER Front.

  woensdag 5 september 2012 om 14:09 uur.
 22. Wel, Bouterse toen de rechterlijke macht voor jaren alle oor voor jouw had op Domburg had jij steeds een smoesje via jouw advokaat bedacht om niet op te dagen.
  Dan was het hoofdpijn, dan buikpijn, dan diaree.
  Maar nu dat jouw pionnen razendsnel de wetten hebben veranderd om jouw te beschermen wil jij weer communiceren met de rechterlijke macht? Wel nu hebben zij hoofdpijn en buikpijn van jouw.

  woensdag 5 september 2012 om 14:11 uur.
 23. Nog even dan is heel dom suriname ondergeschikt aan deze surinaamse Hitler

  woensdag 5 september 2012 om 14:18 uur.
 24. Dat ktijgje ervan als je niet komt opdagen voor de rechter in Boxel, want daar wilde je ook niet communiceren.

  woensdag 5 september 2012 om 15:13 uur.
 25. @Afu Sensie, als de rechterlijke macht inderdaad is geinfiltreerd door de oppositie, dan zou BOUTERSE NOOIT amnestie hebben gekregen. Sterker nog, Bouterse heeft zelfs zijn zoon amnestie verleend. De rechterlijke macht hoeft alleen met de minister van justitie te communiceren en niet met de gehele regering. Wat ook regelmatig gebeurt. Werd vandaag nog eens bevestigd door de rechtelijke macht.

  De Trias Politica (leer van de scheiding der machten) is een belangrijk principe van de democratische staatsorganisatie. Blijkt maar weer dat Suriname geen democratische rechtstaat is anders was jouw baas wel voor het hekje bij de krijgsraad gaan staan. Bouterse is de laatste persoon op deze wereld die het over de surinaamse rechtstaat mag hebben. Het is al hier eerder gezegd, Bouta is allergisch voor alles waarin het woordje ‘recht’ in voorkomt.

  woensdag 5 september 2012 om 15:23 uur.
 26. Andre Muntslag,

  Hoe kom je aan je wijsheid?

  De rechterlijke macht heeft niets te maken met de amnestie die de hoogste orgaan in het land nl de volksvertegenwoordiging verleend heeft aan de verdachten. De rechterlijke macht is genoodzaakt aan zo’n besluit te gehoorzamen.

  Trouwens wie denk je dat nieuwe rechters benoemd, wie denk je dat problemen van de rechterlijke macht zoals tekort aan rechters kan oplossen, lees het artikel nogmaals.

  woensdag 5 september 2012 om 15:39 uur.
 27. @ afu sensie dit zijn die gasten die niets over suriname weten zitten maar te kletsen he daar zijn ze goed in vooral die mooie jongen meo met z,n cola fles bril deze gasten raken gefrustreed hoor ,,, suriname heeft jullie niet nodig,, blijven jullie in holland praten jullie over jou land nederland waar jullie straks moeten gaan stemen in suriname kunnen jullie niet stemen praten jullie over lekker nederland gaan jullie stemen voor die gasten waar jullie niks van weten maar we wonnen in ned en dan wil ik staks horen wie wat weet over hoe geld vedeeld wordt ,,

  woensdag 5 september 2012 om 17:34 uur.
 28. hahahaha……hij wil een vinger in de pap….didibrie

  woensdag 5 september 2012 om 19:12 uur.
 29. tis duidelijk dat deze site meer door euro suri’s wordt bekeken dan ECHTE surinamers zelf.
  Niet vreemd dus dat haast alle reakties hier negatief zijn….terwijl t Surinaamse volk hem heeft gekozen. 🙂
  Misschien doen velen van jullie er goed aan om te proberen te bouwen aan JULLIE regering, in Nederland….in Switie SU, were happy 🙂

  woensdag 5 september 2012 om 19:19 uur.
 30. Toen de rechters met Bouta en zijnen wilde communiseren ging hij dokken/kibrie!! hazepad of de Antilopespoor gekozen!! wat een mafkees!! Hij heeft echt geen ballen!!

  woensdag 5 september 2012 om 19:24 uur.
 31. @@ yolanda m vergeet niet dat de genoemde groeperingen €€€ verdient en veel ook vandaar dat bijn 96% van deze mensen ook computer hebben! De SU’s, hoeveel %%? vul jij die maar in!!! Weet jij overigens wie de echte SU”s zijn??? en jawel de SU se bevolking heeft hem gekozen!! daar heb je volkomen gelijk in!! geen discussie over mogelijk!! Maar waarom kraaien jullie door al die wanbeleid?? Denk even goed na!! Je komt er wel achter!!

  woensdag 5 september 2012 om 19:30 uur.
 32. @wiepding kraaien doen we allemaal, nietwaar? ook in Nl, nog beter…daar kraaien ze meer..dat weet je toch?
  Velen snappen niet dat wij meer om vrijheid geven dan op die geweldige euro’s…wij willen niet zoveel uren maken in zo’n onzekere gestreste maatschappij…dan maar liever met je srd’s lekker elk weekend naar buiten,republiek etc…en niet 1 keer per jaar 3 weken op vakantie 😉

  woensdag 5 september 2012 om 19:42 uur.
 33. Weet Bouterse wat het woord communiceren betekent in een democratie?

  woensdag 5 september 2012 om 19:43 uur.
 34. kijk maar…je haalt ze eruit…takkie bv, das n surinamer!

  woensdag 5 september 2012 om 19:45 uur.
 35. Bouta is helemaal de weg kwijt, net als zijn trouwste volger hier op dit forum: Anna de zwakzinnige.

  woensdag 5 september 2012 om 19:47 uur.
 36. Er is geen communicatie tussen de REGERING en de rechterlijke macht. Dat betekent dus dat het de regering is die niet communiceert. Waarom heeft DiDiBrie ze niet uitgenodigd voor een gesprek? Waarom zegt hij eerder niets en braakt hij plotseling alles uit tijdens een beëdiging?

  Ik weet waarom. Hij heeft geen weerwoord als hij wordt tegengesproken door goed geschoolden. Daarom kiest hij een plek waar hij wel gehoord wordt door het grote publiek, maar waar anderen niets terug kunnen zeggen. De volgende plek is binnenskamers. Dan krijgt hij wel weerwoord, maar dan is de pers er niet bij om te zien hoe hij afgaat als een gieter.

  woensdag 5 september 2012 om 20:37 uur.
 37. @@yolanda m ik weet nu zeker dat jij geen weet van heb!! ik zit in Africa, Nedl., SU, de Antillen en zowat overal met de vele €€€€€€’s en niet voor maar 3 weken. Voor mij is het gemiddeld 2 maanden en 3 a 4 maal. In elk geval ik kraai niet!! watt is zo mooi aan Republiek?? Bush, bush?? Jungle?? Apen?? Vergeet 1 ding niet!! NL moet je met SU in bezienswaardigheden niet vergelijken. Gefeliciteerd met je SRD welke geen een land accepteerd!! Ze kunnen hun Scheit mee afnemen!!

  woensdag 5 september 2012 om 21:39 uur.
 38. @@ yolanda m ter aanvulling op de bovenstaande!!Oh, jawel, luie mensen willen perse geen meer uren maken!! Ik neem ze niet kwalijk, want het zit in hun aard diep geworteld!! vandaar waar ze nu zijn!!

  In Nl kraaien zij veel meer, omdat er 16 milj. mensen wonen vandaar!!

  Voor 3 weken vakantie naar SU en of NL kost minstens €7 a €800,– is wel veel geld om te betalen dan naar Republiek! Busje komt zo! Kosten SRD 1,50 en vaak staken zij. Na 8ten geen busje!!

  woensdag 5 september 2012 om 21:47 uur.
 39. @bifa

  Je droomt over mij! Maar ik ben helemaal niet met jou bezig. Verder vind ik je weinig origineel om mijn woorden te gebruiken. Omdat ik jou zwakzinnig vind het je dus weer een woordje erbij geleerd. Mocht je inhoudelijk reageren dan kun je van mij zeker een tegenreactie verwachten. Zoniet, dan kun je het beste blijven dromen. 😉

  woensdag 5 september 2012 om 21:48 uur.
 40. hahahahahha ding mang dies tja ding !!!!!!!zitten jullie zo te duimen dat bouterse de bak in gaat .
  in su denken wij daar niet aan mie mang .
  denken jullie redimusus aan de bezuinigingen die jullie te wachten staat …jullie krijgen allemaal spuitpoep door die bezuinigingen in olland ..oeng tang tikie !!!!!!!!!

  bouta go go

  woensdag 5 september 2012 om 22:13 uur.
 41. Wat is de overeenkomst tussen suriname en syrie?
  Ze hebben beide een mafkees en moordenaar als president

  woensdag 5 september 2012 om 22:17 uur.
 42. ee Prik, ie tjadding, je takki mafkees nanga moordenaar ma deng mang de ete, fa dang, joe go poer deng dang. Do faja joe stong, vonamkoe a boi na Syrie dape, dati ne denki, hij gaat je opblazen en die andere laat je vluchten, en dang de sakka koegroe djie, dus tang pe joe de en no takki law law sani.
  libi switie doe joe sani, no spang.

  woensdag 5 september 2012 om 22:32 uur.
 43. baasje bobo kletst uit de ruimte. Waarom durfde hij zelf niet voor de rechter te komen in Domburg? baasje speelt zelf rechter door zichzelf, zijn vrienden en zoonlief amnestie te verlenen. Welke rechter gaat nou praten met zo een gewapende psychopaat?

  donderdag 6 september 2012 om 04:12 uur.
 44. @Pero, je bent nog steeds actief op deze forum. Je hebt je nog niet laten opnemen in een lauman oso… Dringt voor je broeder. Het is een en al lus bere wat uit je mond komt. Wat mensen tegenwoordig allemaal niet doen voor een blikje sardien.

  donderdag 6 september 2012 om 09:45 uur.
 45. Triest dat de waarheid en opbouwend kritiek als negatief wordt ervaren.

  Liegen en bedriegen is nadrukkelijk aanwezig en wordt ruimschoots geaccepteerd.

  Typisch …..

  donderdag 6 september 2012 om 10:58 uur.
 46. @Roy, je hebt groot gelijk.Ik zou niet weten hoe dat komt.

  donderdag 6 september 2012 om 11:04 uur.
 47. Als iemand als takkie-takkie de meeste plusjes heeft voor dit onderwerp, dan weten we ook, wat het gemiddelde iq is van de paarse “slaafse volgelingen”.
  Beetje tautologie,klopt, maar alles is dubbelop bij die paarse infantielen.

  Eens met alle verborgen reacties.

  De clue is dat dit boutischtisch sujet eigenhandig het Recht in Suriname heeft vermorzeld.

  donderdag 6 september 2012 om 11:06 uur.
 48. Uwe hoogheid, bij deze bent u van harte uitgenodigd te Boxel ….

  donderdag 6 september 2012 om 12:55 uur.
 49. Bouterse heeft bewezen dat hij geen enkele communicatieve vaardigheid beschikt, jongeren de terecht opkomen voor gerechtigheid worden als vijanden van het volk bestempeld. In redi Doti heeft hij zijn kunsjes dunnetjes overgedaan.
  @ Roy en Ira, ik denk dat het komt door dat een deel van onze landgenoten nog rondlopen met een minderwaardigheidscomplex en slavernij syndroom, en Bouterse speel daar handig op in. De meesten aanhangers van Bouterse denken zwart wit ga dat na in jou omgeving. Alles van hun begint en eindigt met ding wit man. Bouterse scheld die witte man uit maar hij geeft miljoenen uit om een conferentie met Europese wit man te houden in paramaribo, hij sluit wel contract met canadezen Wie is nou dom????

  donderdag 6 september 2012 om 19:45 uur.
 50. Bouta, Bauta….che potie !!! Deze man lijdt aan zelfoverschatting van de bovenste plank, dit is net ….. Laat iemand in zijn directe omgeving deze man alsjeblieft duidelijk maken ,dat juist hij niet de bindende factor is/kan zijn in de
  Surinaamse gemeenschap!
  Zijn blazoen is voor eeuwig, behoorlijk besmet!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)

  donderdag 6 september 2012 om 20:29 uur.
 51. wees nou eerlijk,wie wil nou met deze man ddb op de foto staan,laatsaan een gesprek voeren en over wat..

  hij is besmet,dat hij zijn eigen mensen in zijn eigen omgeving begint te aantetasten..gevaarlijker dan een beet van dingee..

  donderdag 6 september 2012 om 22:51 uur.
 52. @ lalbahadoer bhaija

  Baasie bobo na Wang psychopaat. Iensabie toch wan lau mang manga Wang Uzi.

  vrijdag 7 september 2012 om 07:13 uur.
 53. Wie kan zich de woorden van de ex vice president Ramdien Sardjoe nog herinneren ????

  zaterdag 8 september 2012 om 12:41 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com