Harde aanpak grondpikkers Suriname in de lucht

69

PARAMARIBO, 4 sep – Een hardere aanpak van illegale grondbezetters hangt in de lucht. Deze keer wil Radjen Soerdjbalie gaarne voor lont spelen in het sociale en politieke kruitvat. Soerdjbalie is niet alleen notaris, maar ook eigenaar van lappen grond te Leiding 21, in Wanica. Deze wijk die in volksmond beter bekend staat als Witboitie is het toneel van illegale woningbouw.

Steeds meer burgers uit voornamelijk het binnenland strijken er neer. Volgens de Ware Tijd wil Soerdjbalie paal en perk stellen. Hij is van plan een brief te schrijven aan procureur-generaal Subhas Punwasi. De bedoeling is simpel: “We willen de procedure tot afbraak zo snel mogelijk inzetten.” In theorie kunnen de bezetters deze keer niet rekenen op politieke steun. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zei al vaker dat illegaliteit met grond niet meer getolereerd wordt.

Eerdere bezettingsacties leidden wel tot regelingen. Volgens Simons is die periode voorbij. Mensen moeten procedures volgen om land te krijgen. De bezetters van Leiding 21 zeggen nergens heen te kunnen gaan. Soerdjbalie heeft er geen boodschap aan. Hij wil zijn grond terug om het in te delen voor verkoop. Volgens parlementariër Ronnie Asabina wordt al jaren politiek bedreven met het probleem van illegale bezetters. De politiek moet ook maar een oplossing vinden.


69 REACTIES

 1. Reden waarom ik geen grond koop in Suriname.
  Die is namelijk niet beschermd, ook al is het je eigendom.

  Mijn huis in Moengo word al 20 jaren door marrons bewoond, ik kan er niet eens op mijn eigen erf in Moengo begeven.

  Wat een rechtvaardigheid zeg.

  Het wettelijk recht geldt niet voor marrons. Ze lappen alle wetten aan hun laars. Dit zijn levende voorbeelden, dat niemand hun wat kan maken.

  O ja, ik heb mijn grond in Moengo niet gekregen, maar gekocht met mijn zuur verdiende onderwijzers salaris.


  Maak melding

 2. =Ik hoop dat de politieke partij van de binnenlandbewoners nu hard gaan optreden, dit omdat men het verpest voor de goede die in de stad wonen en zich netjes gedragen.

  =Zie het voorbeeld van Ravien


  Maak melding

 3. De grootste rovers van Suriname, meneer de notaris u staat voor een grote uitdaging.

  Ze staan allemaal op een rijtje van tien: De nummer 1 positie is voor parlementariër Ronny Brunswijk, terwijl president Desi Bouterse en zoon Dino de 2de /3de positie delen.
  Ook fiscale gegevens, nevenfuncties, zoals wie lid is van de Commissie Ordening Goudsector, zijn van doorslaggevende aard. In deze ‘soep’ komt Ronnie Brunswijk als de nummer één Golden Boy boven drijven met een gedeelde tweede plaats voor president Desi Bouterse en diens zoon Dino. Deze drie hebben immers de (politieke) touwtjes stevig in handen.


  Maak melding

 4. Politiek is misleiding;
  Politiek is een middel om macht te verwerven;
  Met macht kan je alles bereiken,behalve een garantie op eeuwig leven.

  Denk erover na politici van Su.


  Maak melding

 5. Aanpakken die handel, weg met witboitie!!!!!!! Laat ze maar gaan werken ipv profiteren!!! Maar ja, if Lonnie de baka deng mang disie, dan kun jet het vergeten dat er iets gebeurt.


  Maak melding

 6. ik keur occupatie niet goed maar zou graag willen weten hoe meneer Soerdjbalie aan de lappen grond te Leiding is gekomen ? Het valt mij op dat bepaalde bevolkingsgroepen
  grote lappen grond voor landbouwactiviteiten hebben verkregen en die later verkavelen en tegen woeker bedragen verkopen. Moeten wij daar ook niet tegen optreden ?


  Maak melding

 7. Dit soort excessen kan voorkomen worden door de wet waarin staat dat elke Surinamer recht heeft op een stukje grond. Deze wet is een gedroch. Ik voorspel, als deze wet blijft bestaan, grote onrust binnen de samenleving. Straks gaan personen gronden in het binnenland ocuperen. Dan heb je echt rotzooi.Wie grond wil hebben moet betalen of huren. Niks gratis. Je kweekt luilakken en profiteurs. Nu al kan je het merken. Daarnaast een goede bestemmingsplan voor gronden. De taak van de regering is te zorgen voor goede huisvesting en betaalbare huurwoningen. Maar niet de slogan < elke Surinamer heeft recht op een gratis stukje grond.


  Maak melding

 8. Beste Margi,ik denk niet dat u bedoelt hindoestaan met bepaalde bevolkingsgroepen, want ik ben hindoestaan 50 jaar en zit al 32 jaar bij de overheid en toch heb ik nog geen centimeter grond van de overheid gehad. Wel is het zo dat als de afrikanen niet op grote schaal zou ocuperen, dan zou ik misschien een hebben gehad.Let wel dat ik ook niet in het binnenland een stuk heb.Wij moeten zeker optreden tegen ocupatie en betrokkenen een verplichte inburgerings cursus laten volgen.


  Maak melding

 9. @O.B.
  Jij schrijft:”Wel is het zo dat als de afrikanen niet op grote schaal zou ocuperen,….. ”
  Afrikanen?-
  In Suriname?-
  Ik weet dat er wel buitenlanders wonen,maar zoveel Afrikanen?
  Vertel,vertel,vertel!
  MISSCHIEN MOET OOK JIJ EEN TAALCURSUS en INBURGERINGSCURSUS GAAN VOLGEN 😉 ;-).


  Maak melding

 10. Aaah…..beschermvrouwe jenny spreekt harde taal naar mensen die zij twee jaar geleden steunde bij het occuperen.
  Ai je zit nu op die stoel dus je hebt ze niet meer nodig?


  Maak melding

 11. Bouta zei eens! alle Su’s hebben recht opeen lapje grond. Su is zo groot dat een ieder kan voorzien! Waarom dan inpik gedoe?? verdeel ze dan op een eerlijke manier!! Bigie smoel!! of stuur ze terug naar de binnenlanden met goede regelingen/opties/zicht/bestaan etc., zoals ze eerder hebben aangegeven.


  Maak melding

 12. Beste medusa. Iemand van China is Chinees, van Java ia Javaan, van Guyana is Guyanees, van Hindoestan is Hindoestaan. India heette Hindoestan vroeger. Dus iemand van Afrika is een afrikaan. Is het duidelijk genoeg


  Maak melding

 13. beschaving vindt haar oorsprong bij ons,..

  wij zijn oersterk, atletisch gebouwd, de O-S Spelen is onze show, daarbij zijn wij ook daar groot van formaat, en toch…en toch en tog!!!!

  een kink in de bovenkabel mss!! 🙂


  Maak melding

 14. bouta ding plyer moe gwe ..ding blauwkop moe gwe ..die bosland bewonners moetn die tereinen verlaten gaan werken voor hun gezin en niet denken ze gaan grond inpikken ..je gaat het niet wagen in het binnenland grond van deze plyers in te pikken …front heeft dit veroorzaakt front gaf ze de kans en nu denken ze dat ze het bij deze regering ook gaan proberen zo werkt het niet . go wroko deze gasten zijn crimineel ik generaliseer niet het zijn niet allemaal maar het zijn geen incidenten .


  Maak melding

 15. @ O.B.
  Voor jou zijn het Afrikanen hè!Maar voor alle Surinamers zijn het Surinamers.Mensen uit India die in Suriname wonen zijn voor mij Surinamers.Mensen die in hokjes denken zien Afrikanen en Aziaten.
  HET ZIJN SURINAMERS,HOOR JE MENEER UIT INDIA,
  SURINAMERS!MET EEN SURINAAMSE ID!!!VERDORIE!!!


  Maak melding

 16. @ pero
  Jij een van de grootste nationalisten op dit forum????
  Moet je horen hoe schaamteloos jij jouw eigen kondremangs(die n.b. aan de opbouw van jouw eigen land (moeten) werken noemt):Ding plyer moe gwe ..Ding blauwkop moe gwe ..Die bosland bewonners.
  jE WARE GEAARDHEID KOMT NU EINDELIJK NAAR BOVEN.
  LAAT DE WERELD DIT MAAR ZIEN!!!Hiermee heb je bereikt dat dat kleine beetje respect dat men op dit forum voor je had nu voorgoed is verdwenen.
  Als dit nou een Surinamer moet voorstellen ….. libie mie in olland jere nanga Wilders nanga Rutte!Ding ne kar no wang mang so.Je bent een cassave en napie planter een salonnationalist,een vlag op een modderschuit.
  JIJ SURINAMER, DEUGT DUS NIET!!
  IK ZAL JE DIT VOOR EEUWIG (LATEN) AANREKENEN!
  BAH!


  Maak melding

 17. @ pasew
  DAT ZIJN WIJ JA!Onthou dat goed!!!).
  Wat jij ook moet weten is dat je wordt verbouwd als jij deze stommiteit in hun bijzijn uitkraamt dan zal je ook merken dat behalve beschaving die haar oorsprong bij ons vindt,..en behalve dat wij oersterk zijn, atletisch gebouwd zijn, de O-S Spelen altijd onze show is en wij ook daar groot van formaat zijn,
  er werkelijk een kink in de bovenkabel mis is!!
  WEES SLIM EN ZIT MAAR VANACHTER JOUW COMPUTER MET NICKNAME JOUW ROTZOOI UIT TE HAlEN.MAAR NIET IN ONS BIJZIJN.JA!


  Maak melding

 18. @pero

  In deze geef ik MEDUSA gelijk. Ook ik zag je als nationalist en een echte Sranangmang. Je reacties op dit item vind ik echter nergens op slaan en ik vind het jammer dat je onze Marrons op deze manier bejegent. Fawaka brada????


  Maak melding

 19. @pero ai baja …nu komt je ware aard naar boven, je speelt grote SURINAMER op dit forum maar je bent een huichelaar.
  Ieder Surinamer heeft recht op :
  1. Een woonplaats
  2. Goede gezondheidszorg
  3. Onderwijs

  Bouterse heeft al deze dorpen van deze arme mensen vernietigd.
  En dan kwam er nog overstroming waarbij ze genoodzaakt waren te vluchten.
  Ze hadden geen keus en ook hebben onderdak nodig.
  Het is een Surinaams probleem, dus ons probleem.


  Maak melding

 20. meduza anna met alle respek …luister ik weet dat ik fout ben zonder meer .maar soms kan men het bloed onder je nagels halen dat je vergeet wat je zegt …wat hier gebeurt zijn geen incidenten ..deze mensen krijgen een slechte voorbeeld van hun baas brunswijk ..brunswijk maakt kinderen overal koopt huizen voor vrouwen …front geeft die man grond concessies en nu zit het volk met de gebakken peren …a no kang ..als surinamer ben ik bereidt terug te nemen wat ik heb gezegt als ik deze mensen voor plyer of blauwkop heb uitgemaakt ..ik ben mens maar soms wordt je echt moedeloos als je in su zou wonen ..ik heb eergisteren al een inleiding gegeven over texas op charlesburg en nu weer ergens anders ocuperen ze blijven maar door gaan …men moet keihard optreden tegen deze mensen ..er moet een eind aan komen ze moeten gaan werken zoals ik hard moeten werken en na mijn werk ga ik casaven planten en andere gewassen …sommigen denken dat ze me uitlachen zoals medusa zo denigrerend dat ik casave moet gaan planten wel nu ….liever waren deze mensen gaan planten dan had het volk dat prolbleem niet dat deze mensen anderen hun bezittingen willen nemen ..dit lijkt wel de wet van de jungle .
  het kan niet …mensen werken hard ..

  go wroko kondre mang


  Maak melding

 21. Wij lullen maar uit onze patriotische nek dat de witte man niet van ons houdt.
  BEGIN MAAR EERST VAN JEZELF EN JOUW EIGEN MENSEN TE HOUDEN!dAT IS DE NIEUWE WEG!!
  Deze perro(vanaf nu met dubbele r)doet mij denken aan de Hindoestanen,van wie hun ware geaardheid nu pas boven water is komen drijven!
  Perro je bent ONGELOOFWAARDIG GEWORDEN een VERRADER van jezelf en eigen mensen,jouw eigen SURINAMERS.BAH!
  Tip:KIES EEN ANDERE NICKNAME;WORDT EEN GROTE JONGEN!


  Maak melding

 22. @pero.

  je moet je niet verontschuldigen omdat je de waarheid zegt.De djoeka’s pakken alles waarin ze zin hebben.Kijk maar naar het geval op Meerzorg.De mevrouw gaat voor een paar maanden naar Holland bij haar dochter en de djoeka komt doodleuk een huisje opzetten op haar achter erf.De toenmalige minister kon er niets aan doen omdat de occupant niet op heterdaad betrapt werd.Als je hem nu aan zegt om te verdwijnen roept hij zijn hele stam voor je.

  Aan de James Bonden van M.linscheer.
  Ik weet dat jullie dag en nacht volgen wat er hier geschreven wordt.Let op het taal gebruik van pero en Rajakoemar.Misschien dat jullie de nieuwe taal van Sur.daaruit kunnen samenstellen net als in Z.Afrika.

  Cobie.


  Maak melding

 23. @Jacobus

  Jij hoeft je ook niet te verontschuldigen voor je zwakbegaafde onzin. Pero doet dat wel omdat Pero niet zwakzinnnig is. Jouw ‘waarheid’ hoeft niet de onze te zijn.

  @pero

  Accepted!!! Soso lobi!!!!

  @surinam patriot

  We hoeven het niet altijd eens te zijn ma a fierie de!
  Soso lobi!!!


  Maak melding

 24. mie mang deze man is recht door zee ..wie zonder zonde is legge de eerste steen ..ik ben een echte man een echte man weet waneer hij fout is en waneer niet ..wat is er mis als iemand fout is om zich te verontschuldigen ..ik had even goed kunnen zeggen ik verontschuldig mij aan niemand …wat jij daar zegt slaat nergens op ..verder wil deze pero jou vragen wat dit te maken heeft met witte man …medusa zeker hou ik van mijn land zeker neem ik deze mensen kwalijk laat daar geen tweifel over bestaan …jij medusa moet ze gaan zeggen dat ze een baan moeten gaan zoeken …vergis je niet medusa jij hoog eigen persoon was mij aan het verwijten dat ik alleen casave kan planten en je wil die srd niet …wel wel moet je horen wie mij de les wil voor lezen …hoe wil jij die bosland creolen stimuleren om te gaan werken als jij medusa mij{denkt} uit te lachen dat ik casave plant .
  mie mang als die bosland creool niet kan werken dan wil ik hem leren werken inclusief jij medusa om te leren planten na mijn werk …ik ben altijd bezig en anderen kunnen ook bezig zijn en daarom heb ik op deze regering gestemt en niet op front …front is aan de macht gekomen dankzij vene en daarom wil bouterse ook amnestie en terecht …de bosland creolen die nu crimineel bezig zijn hebben wij te danken aan front en brunswijk …die viese politiek van vene vertaalt zich nu in anarchie bij de bosland bewoners dat ze denken dat ze kunnen maken en breken …ik hoop dat het stopt ik ben kwaad ja zeker ..die mensen moeten gaan werken anders gaat het mis met hun kinderen geen goed voorbeeld …dan ga je rassen kwesties krijgen ..en dan kan je anderen niet kwalijk nemen .


  Maak melding

 25. @perro
  Ja perro deze man is recht door zee,ja!Hij meandeert(kronkelt) niet.Vandaag ben ik zo en na jaren blijf ik onveranderd.Mie a no agamma,mie na BIKKEL!Zeg ik vandaag iets,krabbel ik morgen ONDER GEEN BEDING terug!
  Ik blijf bij mijn standpunt!RESOLUUT!!!Kiskissie takie :”Djompo tik wang takkie no nottie,joe moes tang horing.En dat joe no mang!!!”Jij krabbelt nu laf met hangende pootjes en staart tussen de benen terug.Maar het is geen fout perro,dat is jouw inborst en geaardheid.Datie na joe!Je hebt geen ruggegraat;je bent amorf(vormloos)!Je bent in mijn ogen nog niet eens meer waard ,cassave te planten.
  En dit zal ik jou voor eeuwig onder jouw neus smeren!!
  BEN JE BELAZERD?!
  WE KUNNEN JOUW IN SURINAME NIET GEBRUIKEN;JE BENT ZOALS DE HINDOESTANEN IN DEN HAAG,ONBETROUWBAAR GEBLEKEN EN NU KEIHARD DOOR DE MAND GEVALLEN.


  Maak melding

 26. Waar is die kloot-zak van een Ronny Brunswijk??? Het zijn toch zijn mensen, zijn achterban?? De landpikkers moeten meteen van de grond verdreven worden anders krijg je een precedentwerking. Sta je dit toe dan kan nu een ieder zich schuldig maken aan landjepik. Dat kan niet zo door gaan. Straks wordt het nog een bevestiging dat we leven in een bananenrepubliek.


  Maak melding

 27. Indianen+Afrikanen+Hindoestanen+Javanen+Chinezen+Libanezen+Europeanen,etc.=Surinamers.
  Een Suriname=een natie=een land = Gezamenlijk werken aan de verdere opbouw van ons geliefd land.Dat grond is van God.Dat ding is eerlijk samen delen.Het is in overvloed.Regering stuur deze mensen terug naar het binnenland zoals velen op dit forum hopen.Dan kunnen zij daar goud gaan delven op de concessies die ook niet van hun is.Laten ze kostgrondjes openkappen en aan roofbouw doen,want het grond daar is toch ook niet van hen.Laten zij gebruik gaan maken van gebieden die reeds jarenlang aan de multinationals zijn gegeven.Met dat goud en hout dat zij illegaal winnen kunnen zij aan ruilhandel doen met de fransen en de brazilianen.Dan hoeven zij niet in grote getallen meer naar de stad te komen om dingen te kopen in de winkels die ook niet van hun zijn.Zij kunnen dan geen grond meer komen occuperen in de stad.Ik ben er 100 procent zeker van dat deze mensen ook een wezenlijk bijdrage leveren aan economie van dit land.Maar wat zien wij op dit forum gebeuren ,als het om een artikel gaat die deze groep surinamers regardeert,dan zie de felle reacties.Mensen laten wij dat achterwege laten,het gaat en zal ons nergens naar toe brengen.Wat als de indianen nu als eerste bewoners van Su opkomen voor hun rechten op de grond waarop hun voorouders eeuwen hebben geleefd voor de andere Surinamers hier waren gekomen.Dus letten jullie goed op de soms keiharde uitspraken of zinnen die geformuleerd worden op dit forum.Sranan sa wini en soso lobi.


  Maak melding

 28. @pero.

  Eeuwen geleden zei Galileo dat de aarde om de zon draait en niet andersom.Maar de hele wereld viel over hem.Vooral de kerk.Hij moest zijn woorden terug nemen onder dwang.
  En nu blijkt dat de hele wereld fout zat en Galileo gelijk had.Stanvaste na unu bromkie.

  Cobie.


  Maak melding

 29. @MEDUSA
  Ze schuilen met z’n allen onder de Fluwelen Mantel van STEVE MEYE WONDER.

  En een kleine oplossing voor het probleem m..b.t. het OCCUPEREN.
  Geef toestemming om een overledene van buitenaf op het geoccupeerde terrein te laten begraven.
  Doe vervolgens een (kruis) op het graf.

  Wel binnen 24 uren verdwijnen alle occupanten van het terrein.
  Want dan denken ze dat het flink gaat spoken.

  Ken je het verhaal van die Siamese tweeling uit Su.?
  Ik heb ze ook in Nederland gezien.
  Na hun geboorte mochten ze niet in hun (geboortedorp) verblijven. Ook de moeder niet.


  Maak melding

 30. Waarom kan een Soerdjbalie 4 hectare grond bezitten? en de kleine man moet vaak jaren lang wachten op een stukje grond van 400 vierkante meter, en het opvallende is hier in Suriname, dat vooraanstaande figuren zoals parlementariers, notarissen, advocaten lappen grond bezitten, en kan de frustratie bij vele mensen wel indenken, en hoewel ik occuperen niet goedkeur kan ik hun reactie wel begrijpen, al is het alleen maar om een signaal af te geven naar de overheid, ook al was de voorgaande overheid en de nu zittende overheid corrupt betreffende gronduitgifte, vandaar dat gronduitgifte niet onder een politieke partij behoort te vallen, doordat er politiek mee gespeeld wordt.


  Maak melding

 31. Soerdjbalie moet het durfen te vertellen…
  al dat land heeft hij heel goedkoop van personen in nood gekocht, of personen die hun hypotheek niet konden betalen (onder markt waarde.
  god slaapt niet meneer Soerdjbalie.

  grond stelen of innemen hoord gewoon niet.

  Mvg,
  Ro


  Maak melding

 32. =Mensen:: op de hele wereld geldt dit en voor een ieder: en vooral voor de Surinamers

  ==Je hebt het recht NIET om een stukje grond te pikken dat NIET van jou is.
  =Je hebt het recht NIET om te gaan bouwen op een stukje grond dat NIET van jou is.

  =Ik zou zeggen blijf met je handen af van andermans goed en van de Staat. Regels en wetten zijn er om na geleefd te worden.


  Maak melding

 33. het kan echt niet wat er gebeurt” het is niet goed te praten dat mensen grond inpikken van anderen.
  het einde is dan zoek als mensen komen zeggen hoe die meneer aan die gronte gronden zijn gekomen ..dat denkwijze legitimeert om verder tegaan met occuperen .
  ik vindt dat men keihard moet optreden tegen deze mensen .het is echt niet goed voor de samen leving .
  het gaat spanningen kweken tussen bevolkings groepen .
  de bosland creolen moeten begrijpen dat het zo niet werkt .


  Maak melding

 34. @ O.B.
  Als jij het over niveau wil hebben moet je er blijk van geven die ook daadwerkelijk te bezitten.
  Jouw reaCtie(met een C)verraadT(stam+T) ook jouw niveau (en niet nivo)!Oeps!Over vertsandelijke vermogens gesproken.
  AAPJE,WIL JIJ OOK EEN PIJPJE ROKEN? 😉 😉


  Maak melding

 35. Medusa no ji mi eng so.

  Wat mij betreft is pero een echte man, hij heeft netjes zijn verontschuldiging aangeboden, als misschien wel de eerste op waterkant.net.


  Maak melding

 36. De bevolking van het binnenland komen naar de stad omdat er geen scholen-wegen en geen toekommst meer is in het binnenland.
  Hun Leider R.Brunswijk zal het nimmer toelaten dat deze mensen zo worden behandeld.
  De opmars naar Paramaribo is onstaan doordat er zoveel is beloofd door hun leider R.Brunswijk.
  Soerdjbalie het zal je NOOIT lukken om deze mensen weg te sturen.


  Maak melding

 37. beschaving vindt haar oorsprong bij ons,..

  wij zijn oersterk, atletisch gebouwd, de O-S Spelen is onze show, daarbij zijn wij ook daar groot van formaat, en toch…en toch en tog!!!! 🙂

  ,,,,,,MEDUSA mi GUDU,…als jij/jullie dit neerpent, dan is het OK,..doe ik dat, dan wil je mij in mekaar timmeren noh..snik snik

  Ik ga me Moeder zeggen 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 38. @Afu Sensie
  (Kennen we elkaar?Nogmaals je klinkt zo bekend ;-))
  En over perro?-
  Ik vergeef niet alle fouten.Je hebt fouten en fouten.Sommige moet je(indien jou de gelegenheid wordt geboden)met wortel en tak uitroeien.
  Ze mogen geen cc zuurstof meer,om hun gif over anderen heen te spuien.Je moet ze kansloos laten!!


  Maak melding

 39. @pasew
  Haal die arme vrouw er maar niet bij.Die krijgt dan ook op haar lazer.Jij bent het produkt van haar opvoeding!(Zij is de hoofd schuldige;ze had het anders kunnen doen)!


  Maak melding

 40. Jij weet dat het niet van jou is, en tog neem je het in “bezit”

  Jij weet dat je in overtreding bent, immers, je bent niet achterlijk….of tog mss!

  GIJ ZULT NIET OCCUPEREN….niet op 2 benen, en ook niet met je ” 3e been” 🙂 🙂


  Maak melding

 41. Medusa mi Gudu,… gefeliciteerd met jou goede genoten ouderlijke opvoeding!!!

  Ik behoor nu eenmaal tot de groep die bezig is met ontdekking van…

  !!!!!!!!!!!!!! DE BESCHAVING !!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 42. medusa jou vergeving heeft pero niet nodig mie mang ..je hebt die tutsi hutu denkbeelden als pa vene die bouterse uit jaloezie afgunst en vervult van haat nooit een hand heeft gegeven toen die werd beedigt als president …een schande ..deze vene had die vaandel niet overgedragen aan bouterse maar gaf het aan een derde persoon die het moest over dragen ..schande sjing voor het eerst in de wereld mee gemaakt .

  het surinaamse volk is hem niet vergeten reken maar ..ik neem jou niet kwalijk ..die denkbeelden van pa vene zit bij jou in de genen …je kan het niet afleren het is ingebakken en daarom zeg ik ..je past bij pa vene …maar wij gaan door op de weg die su heeft ingezet …die marons moeten en gaan weg reken maar ocuperen moet verledentijd zijn..je mag mij er op aanspreken dat het gaat gebeuren …in elk geval pero kijkt vooruit .
  ik heb jou eerder gezegt d deze broeders moeten gaan werken en niet aasen op andermans spullen ..het gaat een probleem worden ..jij zit lekker in olland hebt makkelijk praten achter die pc ..blijf rustig als deskundige achter jou pc .

  bouta kraktie

  is


  Maak melding

 43. Een goede opvoeding schijnt in jouw milieu niet voor te komen,zoals ik jou nu begrijp.Doe dus je best ….;
  het zal een lange weg worden aspirant broeder!
  ER ZAL EEN WERELD VOOR JE OPEN GAAN,for sure!!!
  Sterkte en veel plezier!!


  Maak melding

 44. @pero lagi mang,..neppe Surinamer,.je haat je eigen kondre mangs net je baas Bouta,..die schiet ze in de rug ..Ik geef Medusa gelijk ,.je hebt nog veel te leren …echte Surinamers na soso lobi!!


  Maak melding

 45. hihihihihi medusa ik ben casave aan het oogsten ..groente en andere gewassen zijn duur geworden ..als brunswijk ,pa vene die broeders van ons had gestumileert om te gaan planten of werken hadden ze andere mensen hun gronden met rust gelaten ..dan hadden ze de tijd niet om te ocuperen …lissie naga voeroe dat is het probleem ..vene heeft brunswijk geen goed voorbeeld gegeven en jij bent het zelfde …alleen ben je in olland dus valt het minder op …vaak heb je denigrerend geantwoord als ik zei dat ik in mijn vrije tijd op het veld werkt …mijn antwoord naar jou is ..waren deze broeders ook bezig dan hadden anderen geen last van ze .medusa heb je al antwoord van die solicitatie als wachter ..geef die marons een goed voorbeeld


  Maak melding

 46. @pero
  Maak je niet druk!Mijn vergiffenis zou je ook niet krijgen!Dat verdien je niet.Je moet maar eerst van je zelf gaan leren houden,dan van anderen(UIT JOUW EIGEN LAND),dan mag je vervolgens met de vinger naar anderen wijzen.Maar daar ben jij momenteel(ik hoop wel in de toekomst als je aan jouw persoonlijkeid hebt gewerkt) daar niet toe instaat!
  STOP MET CASSAVE PLANTEN EN WERK AAN JE ZELF!!!
  Je hebt ALLE landgenoten NODIG!JE MAG ER GEEN OVERSLAAN!Dus vertel mij nu maar niets;je komt ongeloofwaardig over!NEXT TIME BETTER LUCK!GOOD BYE!


  Maak melding

 47. @pasew
  Ik kan/wil je niet helpen;zoek zelf een oplossing,ook dat zit in het pakket opgenomen,denk ik!
  Het wordt wel een moeilijk af te leggen traject.Zou ook niet weten hoe!Occuperen zou misschien ook in je straatje passen.Wie weet!Sterkte!


  Maak melding

 48. Hallo Papa & Mama…die kinderen op school doen lelijk tegen mij en ze zeggen dat wij occupenten zijn…

  wat is dat Paap?

  wel kind, dat betekent onrechtmatig verblijven op andermans gebied,..

  Maar Paap,…dat mag tog niet,…dit is niet wat ik leer op school…dit is fout fout fout!!!!!

  !!!!! WAT VERTELLEN WIJ STRAKS AAN ONZE KINDEREN !!!!


  Maak melding

 49. Grijp het goud’
  dinsdag, 04 september 2012 17:48

  COLUMN – Eenmaal aan de macht heb je alle middelen om mensen die het jou moeilijk kunnen maken te neutraliseren. Niemand wil vechten tegen het systeem dat hen goed betaalt. Als ze tevreden zijn met het loon dat door de overheid wordt betaald zonder iets voor terug te doen, dan is het doel van de strategie bereikt. Al schiet je een paar anderen dood, ze komen niet meer in actie. De geneutraliseerde ex jungle commando’s mogen elke maand zonder een vin verroeren een salaris opstrijken.

  Ook de propagandisten die jou aan de macht hebben geholpen willen wat terug voor hun moeite. Geen nood, je hebt dankzij hun inspanning nu de macht en kan hen allemaal in overheidsdienst nemen.

  De illegale goudzoekers in de goudvelden van Surinaamse afkomst, was een andere horde die moest worden genomen. Je gaat niet lukraak hordes nemen, maar je werk systematisch een scenario af. Dompig is de man die de goudvelden onder beheer van de huidige machthebbers moest brengen. De commissie schoot een goudzoeker dood om de anderen af te schrikken. De overige goudzoekers wilden niet dood en stoven weg. De vrijgekomen mijnen werden ingenomen door de loyalisten van de huidige regering.

  Hoofdzaak was dat er geen opstand moest komen vanuit de hoek van Brunswijk, die moesten ze ook neutraliseren. Brunswijk kreeg een stukje van de taart en was tevreden, je hoorde hem niet meer nadat hij door Dompig was geschoffeerd en later met Bouta daarover heeft gesproken. Als het nodig is om mensen die ontevreden zijn te betalen. Doen ze dat uit de staatskas.

  Al met al hebben ze heel veel geld uitgegeven door iedereen die roet in het eten konden gooien of die ze later weer nodig hebben tevreden te stellen, maar dat is altijd nog minder dan wat ze eruit gaan halen. De mijnen die vrij zijn gekomen hebben veel meer dan wat ze uitgeven om tegenstand uit de weg te ruimen. De werkwijze is om zoveel mogelijk mensen weg te kopen of uit te kopen met geld uit de staatskas. Waar het niet lukt om uit te kopen spreekt het geweer.

  De inkomsten uit de mijnen echter gaan niet naar de staatskas, maar naar de loyalisten van de huidige machthebbers. De meeste mensen in de stad weten half niet wat er in hun land gebeurt. Wat voor nut heeft het voor de gewone man om het te weten als je dagelijks moet hosselen om te overleven? De prioriteit van de meeste burgers ligt elders dan interesse voor de werkwijze van de machthebbers.
  Asruf Muradin


  Maak melding

 50. @pasew
  Die arme ouders kunnen wel hun best gedaan hebben,maar dat moet op een of andere manier wel arriveren.Dat is vooralsnog niet aan jou te merken!
  Jij bent van de opvoeding blijkbaar alleen van de voeding gebriuk gemaakt!
  Ga dat traject dus liever maar volgen!Je bent laat maar niet TE LAAT!


  Maak melding

 51. ach mi Gudu…neks no fout hoor als je maakt een foutje,..des te zwaarder is de (bloed) druk als je als een idioot het forum loopt af te struinen naar foutjes van landgenoten, en daarbij denigreren ook!!!

  Wel te rusten..en gezond op!!!


  Maak melding

 52. medusa ik heb niets aan jou te verontschuldigen laaat daar geen tweifel over bestaan …alles wat ik heb gezegt blijft overeind …het enige wat ik mijn verontschuldig tegenover de marons ..is dat ik ze voor blauwkop en plyer heb uitgemaakt ..ik weet niet wat aan jou is dat ik mij aan jou moet verontschuldigen .

  als ik jou was zou ik vene en brunswijk adviseren om deze marons te waarschuwen om die mensen hun gronden te verlaten en een baan te gaan zoeken …desnoots casave planten … het levert mij geld op …soort genoten van jou die nooit planten hebben het moeilijk omdat groente duur is ….leer ze hoe ze een beter leven kunnen gaan leiden .. jij kan ook geen goed voorbeeld voor die marons zijn je hebt ook al een uitkering alleen ben je in olland ..dus geen grote mond …je bent afhangkelijk van die witte man .

  bouta go go


  Maak melding

 53. @perro.
  Jij was geen goed voorbeeld voor alle Surinamers!
  Je zette op een meer dan schaamteloze manier jouw eigen Surinaamse mensen weg met wie je eigenlijk jouw zo geliefd Suriname met vereende kracht zou moeten opbouwen.Wat zullen die mensen van je denken,cassave planter?
  SCHANDE;SCHANDE;SCHANDE SALONNATIONALIST!JE BENT DOOR DE MAND GEVALLEN,DUS ONGELOOFWAARDIG EN IN ALLES WAT JE SCHRIJFT!BAH!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.