And the winner is … GO2?

4

PARAMARIBO, 4 sep – GO2 moet de naam worden van de pompstations die Staatsolie exploiteert. Het is de winnende inzending geworden van de Tek’ a Grani prijsvraag van dochteronderneming Suritex. Inzender is de muzikant Gregory Kranenburg. Maar of Gregory ook echt lang kan (na)genieten? Al kort na het bekend worden van de winnende inzending, wordt vooral via social media hevige kritiek gelost.

Vooral Facebook staat bol van kritiek op de Surinaame GO2. Van een unieke, niet eerder geëxploiteerde naam is geen sprake. Gregory Kranenburg zegt wel creatief bezig te zijn geweest. En de naam zegt zowel in het Engels als het Sranantongo dat “je gaat.” Echt een verklaring wordt overigens niet gegeven voor de 2 in het logo. Als het om de eerste keer moet gaan dat Suriname zelf olie op de eigen markt brengt, zou je eerder aan 1 denken. Suritex blijft bij de keus voor GO2.

De samenleving en andere inzenders zouden niet goed begrepen hebben wat de bedoeling was van de prijsvraag. Het maakt eigenlijk niet uit welke naam wint. “Het si een grote wereld en iedereen denkt en doet. Het is wat jij ervan maakt als merk. wij zochten niet naar iets unieks, maar naar een basis om een merknaam op te bouwen”, zegt Suritex-directeur Aubrey Nai Chung Tong tegenover de Ware Tijd. Dat zovelen het kennelijk niet zo begrepen, wil hij aan zichzelf wijten.

4 REACTIES

 1. Wat is zo creatief aan de naam GO2???? Ik snap het niet. Come Staatsolie jullie konden zeker een creatiever naam vinden uit de 12000 inzendingen. Dit is gewoon belachelijk een bestaande naam gebruiken.


  Maak melding

 2. Storm van kritiek op bestaande merknaam Go2
  04 Sep. 2012 (zie StarNieuws)

  Er zijn heftige reacties losgebarsten op Facebook van het publiek en inzenders van namen voor de ‘Texaco-servicestations’ die door Suritex/Staatsolie zijn overgenomen. Go2 is geen unieke naam. Diverse internationale bedrijven zijn bekend onder deze naam. Go2 is zelfs een zeer bekende merknaam van een brandstof. Een van de voorwaarden was dat de naam nationaal en internationaal niet mocht bestaan.

  En ter aanvulling:
  (www.go2hr.ca) Looking for Work?
  Need Staff? Post for Free JOB
  Go2 Job Board.
  Welcome also to Car2go: Dat zijn de electrische 2 zitters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.