Geen aardolie gevonden in oosten Suriname

36

PARAMARIBO/NIEUW AMSTERDAM, 3 sep – In het district Commewijne, in Oost Suriname, zijn geen winbare hoeveelheden aardolie gevonden. Dit zegt August Nelson, functionaris van Staatsolie. In elk geval is de aangetroffen hoeveelheid niet direct winbaar. Met grotere investeringen zou het misschien kunnen. Maar dan is een andere strategie nodig.

Staatsolie zou dan moeten samenwerken met een ander bedrijf. “We kijken of er nog bedrijven zijn in het buitenland om te zien of de olie die we hebben aangetroffen, ook winbare volumes kan opleveren”, zegt Nelson in het STVS journaal. Maar voorlopig houdt het bedrijf het voor gezien. De boringen van ruim een jaar in verscheidene delen van het district, zijn stop gezet. De hoop was voldoende aan te treffen voor de nationale voorraad.

Dat er geïnvesteerd is in exploratie heeft toch nog voordeel gehad. “Het is een pluspunt geweest, we hebben veel geleerd”, aldus Nelson. Zo is nu meer bekend van de geologische samenstelling van het gebied. De data kunnen altijd nog worden gebruikt. “Maar gebleken is nu dat je eigenlijk niet verder hoeft.” Staatsolie is ook in het westen op zoek naar olie aan land. In 2014 wil het management zover zijn dat de nationale behoefte gedekt kan worden.

36 REACTIES

 1. Jammer, maar we geven niet op. Olie zal en moet gevonden worden. Suriname is een gezegend land en we zijn al op de goede weg het Singapore van het Caraibisch gebied en Zuid-Amerika te worden dankzij de huidige progressieve regering Bouterse/Ameeralie.

  God Bless Suriname


  Maak melding

 2. het zijn goede voornemens om in su olie te eigenen,;maar let wel op;;hoe meer olie uit de bodem gehaald word,hoe meer er continentale breuken gaan ontstaan,m,a,w,,er gaan droge plekken in het aardkorst van su ontstaan die aard bevingen of zware overstromingen kan/gaat veroorzaken,,men moet in deze opzicht heel voorzichtig zijn;;,als er winning vanuit de bodem van su gehaald word,moet men de gevolgen ervan kunnen voorzien en geen stappen ondernemen die schadelijke gevolgen voor su kan/zal hebben.
  olie vanuit plantaardige natuur bronnen winnen is,denk ik,veel beter,;omdat het groei proces van die product blijvend is,in tegen stelling met aard olie winning,;;aard olie delven heeft door de jaren bewezen dat het natuurlijk groei proces uitdroogt met dodelijke gevolgen..als men het natuur van su op een gezonde manier wil behouden,,zal men toch naar andere mogelijkheid moeten zoeken,om nationale behoeften te dekken,,en die mogelijkheid is er genoeg vooral in su.voor een eigen zelfstandige ontwikkeling,is het nodig om zoveel mogelijk kennis bij te dragen om een beter plan van natuur winning te realiseren dat op een basis van verantwoording met zich mee draagt.


  Maak melding

 3. @Makka
  WE TREKKEN ALWEER EEN VEEL TE GROTE BROEK AAN.
  JIJ DURFT SURINAME,HET TOEKOMSTIGE SINGAPORE VAN HET CARAÏBISCH GEBIED EN ZUID-AMERIKA TE NOEMEN.-
  (Over 1000 jaar misschien).
  Weet jij waar jij het over hebt?
  Lees maar!En let daarbij vooral goed op de politieke en historische constellatie!-

  SINGAPORE is een parlementaire republiek, maar in de praktijk wordt de politiek gedomineerd door de People’s Action Party (PAP). De staatsvorm heeft volgens buitenstaanders in de praktijk meer het karakter van autoritarisme dan van democratie. In tegenstelling tot de meeste autoritaire regimes heeft Singapore een succesvolle, corruptie-arme en transparante markteconomie. De president wordt direct gekozen, het parlement via een districtensysteem. Het huidige staatshoofd is sinds 1 september 2011 Tony Tan Keng Yam; de regeringsleider is Lee Hsien Loong (sinds 2004).

  Politieke problemen.-
  De regerende PAP (People’s Action Party, 82 van de 84 zetels) wordt verweten haar meerderheid onder meer te versterken door het beïnvloeden van districtsgrenzen, door niet-geheime stemming, gerechtelijke acties met hoge geldstraffen tegen leden van de oppositie.

  Economie.-
  Munteenheid: Singaporese dollar, koers: SGD 1 = € 0,57 (juli 2010[10])
  BNP: $ 240 miljard (ppp), $ 52.000 per hoofd van de bevolking (2008)
  Inflatie: 4,3% (2008)
  Werkloosheid: 2,3% (2008)
  Ontwikkelingshulp: ontvangen $ 1 miljoen (2001?)
  Landbouw: groente, orchideeën
  Industrie: onder meer chips, scheepsbouw, computers, machines, olieraffinage, metaal, chemische industrie, textiel

  Hectisch maar goed georganiseerd stadsleven.-
  EEN GEDISCIPLINEERD VOLK.
  ZEER SCHOON EN GOED ONDERHOUDEN STAD.
  OP HET BEVUILEN ERVAN STAAN TOREN HOGE BOETES.
  OP DRUGHANDEL,-SMOKKEL,-GEBRUIK STAAT DE DOODSTRAF!!!!

  Export: US$ 284 miljard (2006)
  Exportproducten: machines 66%, olie en olieproducten 8%, chemicaliën 6%, consumenten producten
  Exportpartners:-
  in 2005 Maleisië 14.7%, Verenigde Staten 11.5%, Hongkong 10.4%, China 9.5%

  Import: US$ 246 miljard (2006)
  Importproducten:-
  machines 60%, eindproducten 10%, halffabricaten 9%
  Importpartners: in 2005 Maleisië 14.4%, Verenigde Staten 12.4%, China 10.8%
  De grootste haven van de wereld (!!!!!!!);
  belangrijke luchthaven.(!!!!!!!)
  SINGAPORE AIRLINES DE AL JAREN DE VEILIGSTE TER WERELD
  (Het aantal vliegongelukken = 0(nul))

  Dierenrijk:-
  Sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (zoogdieren, vissen, vogels) in Singapore met 87% afgenomen. Als gevolg van de ontbossing komt bijvoorbeeld de tijger niet meer voor in Singapore. Zie ook: Lijst van zoogdieren in Singapore

  Vervoer:-
  Singapore heeft een metronetwerk dat een gedeelte van het eiland Singapore beslaat. De internationale luchthaven van Singapore is de Internationale Luchthaven Changi, die bij de plaats Changi aan de oostkant van het eiland Singapore ligt. Op een groot deel van het wegennet in het centrum wordt elektronisch tol geheven voor auto’s en motoren.

  Onderwijs:-
  Er zijn drie publieke universiteiten, namelijk de National University of Singapore, Nanyang Technological University en Singapore Management University. In ontwikkeling is de Singapore University of Technology and Design; oplevering wordt in 2015 verwacht.

  Anders dan de publieke onderwijsinstellingen zijn er ook de privé-universiteiten. De meest bekende instellingen zijn de Singapore Institute of Management (UniSIM), Curtin Singapore(Curtin University of Technology), University of Nevada Las Vegas en James Cook University Singapore.

  Zie jij ons dit niveau bereiken?Ik zou dat ook graag willen, maar……?


  Maak melding

 4. Suriname een gezegend land? Waarom hebben we dan steeds vervloektelingen aan de leiding? De kans dat het met de huidige machthebbers weer goed fout gaat met het land is groter dan dat men een grote aardolievonds doet in Commewijne. Net als anne ben ik blij dat er (nog) niet veel aardolie is gevonden, was dat wel het geval dan werd de kans veel groter dat we net als Equatoriaal Guinee, voor jaren opgescheept zitten met een figuur als Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, het is namelijk zo dat hoe meer aardolie een (onderontwikkeld) land heeft, hoe minder het de ontwikkelde landen in de wereld kan schelen als de leider(s) van dat land het niet zo nauw nemen met democratische principes. Handel drijven met dat ondemocratische land wordt belangrijker dan het helpen in stand houden/bevorderen van de democratische principes. Dat onze huidige president bewondering heeft/had voor Obiang en Khadaffi, maakt me er niet geruster op.


  Maak melding

 5. Ba Anansie, mensen snappen gewoon niet dat ze de aarde uitputten, net als met boomkap, bomen zijn de longen van de aarde, en als er te weinig bomen zijn leggen we allemaal het loodje. Moedertje aarde zorgt goed voor ons als wij goed voor haar zorgen.


  Maak melding

 6. Die man daar boven weet precies wat hij doet.olie vinden, zou betekenen, dat het eigendom zou worden van bepaalde figuren in het land.Kijk maar naar het goud!


  Maak melding

 7. Ik schrijf al langer dat het niet heel goed gaat met de olieboringen en ik krijg er steeds minnetjes voor. Kom maar weer op met die minnetjes. 😉

  Come on, shoot the messenger (maybe the facts will change because of that).

  Tenzij men nu goede keuzes maakt met wat men in handen heeft, is er geen man over boord.

  Suriname is gezegend? en Amerika dan? En China? En Nederland? en Noorwegen? En ……… ??

  Welk land is dan vervloekt? Wie heeft het vervloekt?

  @ Medusa

  “” Sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (zoogdieren, vissen, vogels) in Singapore met 87% afgenomen. Als gevolg van de ontbossing komt bijvoorbeeld de tijger niet meer voor in Singapore. “”

  En daar wil jij naar toe?

  Billy Joel:

  “”Who needs a house out in Hackensack
  Is that all you get for your money

  And it seems such a waste of time
  If that’s what it’s all about
  Mama, if that’s movin’ up then I’m movin’ out
  Mm, I’M MOVIN OUT

  Sergeant O’Leary is walkin’ the beat
  At night he becomes a bartender
  He works at Mister Cacciatore’s down on Sullivan street
  Across from the medical center
  And he’s tradin’ in his Chevy for a
  Cadillac-ac-ac-ac-ac-ac
  You oughta know by now – You oughta know by now
  And if he can’t drive with a broken back
  At least he can polish the fenders

  And it seems such a waste of time
  If that’s what it’s all about
  Mama, if that’s movin’ up then I’m movin’ out
  Mm, I’M MOVIN OUT

  You should never argue with a
  Crazy mi-mi-mi-mi-mi-mind
  You oughta know by now – You oughta know by now
  You can pay Uncle Sam with the overtime
  IS THAT ALL YOU GET FOR YOUR MONEY??

  And it seems such a waste of time
  If that’s what it’s all about
  Mama, if that’s movin’ up then I’m movin’ out
  Mm, I’M MOVIN OUT

  AND IF THAT’S WHAT YOU HAVE IN MIND
  YEAH, IF THAT’S WHAT YOU’RE ALL ABOUT
  GOOD LUCK MOVIN’ UP ‘CAUSE I’M MOVIN’ OUT
  MM, I’M MOVIN’ OUT
  I’M MOVIN’ OUT””

  Als dat ontwikkeling is, hoeft het voor mij niet.

  Ik heb jaren geleden (voor’80) Granman Gazon (als ik me niet vergis) tegen Arron horen praten over wat hij ontwikkeling vond. Hij zei dat als ze stromend water en elektriciteit zouden krijgen samen met het gebrek aan fatsoen en moraal van “de stad”, hij dat geen vooruitgang, maar achteruitgang zou vinden.

  Arron schaamde zich dood en wist niet waar hij moest kijken.

  Vooruitgang is echt niet alleen materieel. Om dezelfde reden was de staatsgreep een coup en geen revolutie. Een revolutie komt vanuit je inborst en kan derhalve nooit uitgevoerd worden door militairen of andere regulier gewapende machten.

  Ontwikkeling/vooruitgang komt eerst van binnen. De materiële winst is een gevolg daarvan. Omgekeerd is niet mogelijk. Geef een junk eens 1 miljoen en kijk wat hij ermee doet. het zijn MOREEL sterke benen die de weelde kunne dragen.

  Ik heb jarenlang contact gehad met een Singaporese. Ze worden heel streng en netjes opgevoed.

  Ik zie Surinamers al.

  In de Braziliaanse vlag staat: “Ordem e Progresso”. zonder het één lukt het andere ook niet. Wie het toch probeert, is bezig te dweilen met de kraan open.

  Als al het geld binnen komt en het blijft maar bij een par mensen hangen, wat voor nut heeft het? Dan kunnen de grondstoffen liever in de grond blijven. Dan heeft niemand er wat aan. IEDEREEN moet meegenieten van de opbrengsten van de nationale hulpbronnen, OF NIEMAND!!


  Maak melding

 8. @midete
  Of ik daar naar toe wil?
  Heb jij trouwens mijn reactie gelezen?
  Ik begrijp jouw opmerking aan mij gericht,niet helemaal!’tZal misschien aan mij liggen!
  Maar ik heb Makka,omdat hij Suriname zag als het Singapore van de Caraïben en Zuid-Amerika in de toekomst, alleen maar met deze reactie willen laten zien wat de plus en min punten van zijn zogenaamde “heilstaat” Singapore zijn en …. verder nada,niente,noppes,niets!Tevreden?


  Maak melding

 9. Singapore is de meest moderne samenleving op deze aardkloot, als ik een model zou moeten kiezen voor Suriname had ik persoonlijk 1000x Singapore gekozen, in ieder geval 1000x meer dan Nederland of Amerika.

  Misschien moeten de mensen die vinden dat Singapore zo slecht is, zich afvragen waarom zoveel westerlingen er voor kiezen om daar te gaan wonen. De verloederde westerse samenlevingen is eigenlijk niet eens geschikt om je kinderen op te voeden.

  He mi legi ede matie midete, hoe groot is Singapore eigenlijk? hoeveel km2??? en hoeveel mensen wonen in Singapore??

  Nee, er is geen plaats meer voor tijgers, no spang, we gaan jou naartoe sturen als BOKITO om je voort te planten.


  Maak melding

 10. olie of geen olie de movinas zullen het niet beter op worden..

  de leiders zijn niet in staat het land vooruit te krijgen..

  erger nog,, de movinas willen niet arbeiden,, laatstaan werken..

  zie v.b. volks telling ze lopen weg en verscheinen niet om de mensen te tellen waarvoor ze ook nog geld krijgen..

  hoe dan ontwikkeling..


  Maak melding

 11. @Afu Sensie(Kennen we elkaar niet?hihih!)
  De staatsvorm heeft volgens buitenstaanders in de praktijk meer het karakter van autoritarisme dan van democratie. In tegenstelling tot de meeste autoritaire regimes heeft Singapore een succesvolle, corruptie-arme en transparante markteconomie.

  Dit schrikt mij een beetje af!
  VRIJHEID IS MIJ EEN HOOG GOED WAAR NIEMAND AAN MAG TORNEN.


  Maak melding

 12. Medusa, ik denk niet dat we elkaar kennen, eigenlijk ken ik alleen mijn vriend midete, alleen a boi ede legi mang.

  Lee Kuan Yew bestuur had misschien wel autoritaire trekjes, maar hij had een doel en dat was Singapore ontwikkelen, zoals de huidige Surinaamse President dat ook ten doel heeft gesteld.

  Niet vergeten, Singapore was in 1965 toen ze onafhankelijk werden vele malen armer dan Suriname nu. In een Democratie zoals we het in het westen kennen, was het Lee nooit gelukt het land zo te ontwikkelen.

  Maar goed, midete heeft liever tijgers dan huizen voor burgers.


  Maak melding

 13. Als wij kijken naar de landen waar grote olie voorraden zit dan ben ik in zekere zin blij dat er geen grote hoeveelheid olie is gevonden in Suriname .
  Kijk naar Negeria,Venezuela, Sudan,Equatoriaal-Guinea allemaal landen waar de bevolking niet mee profiteert van de olie dollars.


  Maak melding

 14. Jammer!!!! Bij gebrek aan een kenniseconomie moet Suriname het vooral hebben van haar natuurlijke rijkdommen. Met onze kleine bevolking en een land met groot oppervlak en onmetelijke rijkdom zouden we kunnen uitgroeien tot een volledig zelfvoorzienend land. In potentie is alles aanwezig maar een kliek van marionetten van het buitenland proberen steeds alle ontwikkeling te frustreren. Gelukkig hebben we nu een vooruitstrevende regering die zich ondanks alle tegenwerking doet wat het moet doen. Wat de olie betreft: jammer!!!!!!!


  Maak melding

 15. @ medusa: Ik ging af op:

  “”Zie jij ons dit niveau bereiken? IK ZOU DAT OOK GRAAG WILLEN, MAAR,……?”” De rest is namelijk eigenlijk niet jouw betoog.

  Die halve gare leest weer wat hij wil.

  “”sinds de kolonisatie in 1819 is het aantal soorten dieren (ZOOGDIEREN, VISSEN, VOGELS) in Singapore MET ZEVENENTACHTIG PROCENT afgenomen.”” Meneer leest alleen over de tijger.

  “”Ik heb jarenlang contact gehad met een Singaporese. Ze worden “HEEL STRENG en NETJES opgevoed.””

  Ik heb het voor je vergroot, BOKITO.

  Dat leeghoofd snapt dus ook niet dat ik met mijn betoog probeer aan te geven voorstander te zijn van zo veel mogelijk duurzame ontwikkeling, dat welvaart geen welzijn is en dat de rijkdom (armoede in Suriname) evenredig verdeeld behoort te zijn in een rechtvaardige samenleving.

  “”In a country well governed, poverty is something to be ashamed of. In a country badly governed, wealth is something to be ashamed of.””

  Singapore is zeer succesvol en ik zou graag bepaalde dingen willen overnemen. Het drugsbeleid bijvoorbeeld, (als dat gebeurde waren we direct van driekwart van de NDP af 😉 😉 😉 😉 ) en delen van de opvoeding, onderwijs en vorming. Wat meer vrijheid IN VERANTWOORDELIJKHEID zou ze echter niet misstaan.

  Als je het echt goed wil doen, moet je burgers zo ver krijgen om uit zichzelf het goede te doen, niet omdat er overal op ze wordt geloerd. Costa Rica heeft jarenlang hetzelfde gedaan zonder militarisme. Er was op straat geen papiertje of kauwgom te bekennen. Er was zelfs geen/nauwelijks politie op straat, het was niet nodig. Je hoefde je huis niet te sluiten. Veel oudere Amerikanen gingen daar wonen vanwege het klimaat en de afwezigheid van criminaliteit. Maar ja, toen kozen ze weer de verkeerde politici.

  Een Costaricaan zei ooit tegen me dat ze ook waren als Suriname in de jaren tachtig. Plotseling kwam het besef dat:

  – als je op een generaal stemt, je oorlog krijgt

  – als je op een arts stemt, je goede gezondheidszorg krijgt

  – als je op een docent stemt, je goede gezondheidszorg krijgt

  ………

  Oscar Arrias, een voorbeeldige en onbesproken man, heeft de Nobelprijs voor de vrede gekregen.

  Waar blijft onze Oscar Arrias??


  Maak melding

 16. @@@medusa. midete …sang !!!!die redimusus zijn blij dat er geen olie is gevonden …dit zijn de waarachtige {surinamers]…als er gas gevonden zou worden ergens in olland zouden deze redimusus gat in de lucht springen … deze slag hebben wij verloren maar die oorlog moet nog beginnen het is nog een lange weg ..deze regering kan incaseren dat hebben zij bewezen … wij hebben geloof in deze regering en dat maakt dat wij nog sterker uit de bus zullen komen en dat weten velen .

  bouta go go go


  Maak melding

 17. Volgens – Wikipedia :

  Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Suriname 15,5% van de bevolking van minder dan 1,25 US$ per dag.[14] De CIA World Factbook schatte dat in 2002 70% van de bevolking onder de armoedegrens leefde.[15]

  Dit bedankt namens de front regering van 70 % naar 15,5%
  Front staat voor stabiliteit, vooruitgang,vrede
  Front go go goooooooooo


  Maak melding

 18. @ midete.
  Je zegt dat je afging op:
  ”Zie jij ons dit niveau bereiken?
  IK ZOU DAT OOK GRAAG WILLEN, MAAR,……?””
  Zegt het woordje “maar” jou dan niet voldoende?


  Maak melding

 19. @ medusa: ok, misverstand. (IK ZOU DAT OOK WILLEN..)

  @ pero:

  Leer lezen. Waar zie je dat ik blij ben dat er geen olie is gevonden. Staatsolie heeft nog geld. Als ze er iets goeds mee doen is er niets aan de hand. Maar ze moeten niet zo gaan leven als je baas die privé steeds dingen begint die failliet gaan, zelfs met staatssteun (zichzelf grond toe-eigenen).

  Mensen die emotioneel zijn reageren altijd dom. Werk met je verstand, niet met je gevoel. Lees wat er staat, niet wat je emotie je zegt.

  Je doet me aan Geert Wilders denken, Die draait steeds dezelfde LP af. Vroeger: Moslims, moslims, moslims. Nu Europa, Europa, Europa.

  Jij: redimusu, redimusu, olland, olland, jullie gunnen ons niets, jullie gunnen ons niets.

  Verder heb je iets met de billen van je baas. Bouta go go. Niet erg hoor, ik respecteer elke seksuele geaardheid. 😉

  En pero: regering is regering, Staatsolie is Staatsolie. verwar die twee dingen niet. Je lijkt trouwens ook niet te weten dat het overgrote deel van alle olieboringen ter wereld niets opleveren. Ik zei het al. Oliebussines is jackpot spelen. maar ja, dat weet je niet, hè? Ga eens wat lezen in plaats van je baas achterna lopen. Neem een boek mee naar dat door de NDP geregelde wachtersbaantje. Je komt elke dag wijzer thuis, zeker weten.

  En pero: ik gun elke beschaafd mens een goede baan zodat hij in het levensonderhoud van hem en de zijnen kan voorzien en dat hij zijn kinderen kan geven wat ze nodig hebben.

  Moordenaars en drugsjongens gun ik echter de strop. Je baas moet dus twee stroppen krijgen. 😉 😉


  Maak melding

 20. @@Ba Anansie het ligt niet aan het land maar die stelletje klootzakken, wier het land naar de klote helpen! Na de ene boef komt weer de andere. Ding e rampanera kondre teh en uiteindelijk zijn het wij, die te verduren hebben en de natuur. De zakkenvullers zijn dan allang verdwenen. Ik hoop dat dit soort Parasieten eens een keertje naar de HEL verdwijnen!!

  Oeng mooi kondre!!!


  Maak melding

 21. @midete.
  pero kan nog stweeds niet inzien,dat we niet tegen Suriname zijn.We zijn er tegen de manier hoe er met het land wordt omgesprongen.
  Suriname lijkt wel het eigendom van een kliekje!


  Maak melding

 22. Zuid Korea is met een westerse democratie met eerlijke verkiezingen tot een economische macht geraakt.En dan te bedenken dat het land eind jaren ’60 aan voedsel tekorten leed en voordien plat gebombardeerd was door het noorden en nauwelijks echte woningen over waren gebleven.

  Cobie.


  Maak melding

 23. @MEDUSA, midete en overige forummers, Odi odi.

  Het is goed dat jullie het e.e.a. hebben vermeld over Singapore.
  En ze zijn ook instaat om buitenlandse bedrijven flink aan te pakken indien ze in de fout zijn gegaan in hun land.

  SHELL mogelijk beboet voor raffinaderijbrand
  Gepubliceerd op 4 september 2012 – 7:37 am

  SINGAPORE (ANP) – De autoriteiten in Singapore hebben Shell er dinsdag van beschuldigd dat fouten in de veiligheidsprocedures hebben geleid tot de grote brand bij de raffinaderij op het eilandje Pulau Bukom.

  Het olie- en gasconcern kan een boete van maximaal 500.000 Singaporese dollar (318.500 euro) worden opgelegd. De zaak komt op 25 september voor de rechter.

  De raffinaderij is de grootste van Shell en neemt meer dan een derde van de raffinagecapaciteit in Singapore voor haar rekening. De brand in september 2011 kostte het concern 200 miljoen Amerikaanse dollar (bijna 159 miljoen euro).

  Jammer dat Nigeria dit nimmer heeft ondernomen.
  En dat komt ook door toedoen van hun eigen politieke leiders.

  Ik heb nog niets vernomen van die sluwe SOMO over bovengenoemd artikel.
  Want deze boef maakt of het distr. Commewijne zijn eigendom is.


  Maak melding

 24. Sur is al lang geen gezegend land meer, er heersen alleen fjo-fjo’s. Als er zegen van bovenkomt, dan zijn het wervelwinden en strotregens en nu hete zon. Deng leiders e vervloek a komdre. Sranang heeft een bigie wassie nodig van een bigie sma. Daarom ie ne shie, ala deng natuurlijke bronnen e tja soso ogrie!!!!!! A grong mama kies eng wientie!!!!


  Maak melding

 25. dan komen die fjo-fjo’s van de mensen die er niet meer wonen of nooit hebben gewoond, waterkant.net zit vol met deze blaka ati suma’s. Voor mij en vele andere Surinamers is en blijft mijn land Suriname een gezegend land.

  ik kan nogsteeds uit mijn tuin eten, ik kan nogsteeds een hengel uitwerpen of jagen. maw zonder een koperen cent, hoef ik in Suriname nog niet dood te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.