Aanmaning politicus grieft grondpikkers

65

PARAMARIBO, 3 sep – Een toespraak van parlementariër André Misikaba (Mega Combinatie/NDP) is niet goed aangekomen bij zijn toehoorders. Het betreft personen die illegaal grond innamen in de wijk Leiding 21, in het district Wanica. Als het van Misiekaba afhangt worden hun ruim honderd woningen binnenkort afgebroken. De overheid pikt geen illegale occupatie meer.

Het beeld van mensen uit vooral het binnenland die grond pikken, moet definitief verdwijnen. Maar volgens de mensen zelf is dit geen oplossing voor een diepgeworteld probleem. “Misikaba woont zelf niet in het binnenland, maar hij stuurt ons erheen. Als ze er straten aanleggen en scholen opzetten, gaan wij terug. Ik vraag aan de regering die faciliteiten voor ons te creëren. Gegarandeerd zeg ik dat zeventig procent van ons Paramaribo verlaat”, zegt bezetter Sergio Lonswijk tegenover de Ware Tijd.

Bovendien speelt de sociale achterstelling van het binnenland. “Ik weet dat het binnenland het beste voor ons is, maar er is daar geen ontwikkeling en werkgelegenheid. Onze kinderen kunnen tot de zesde klas naar school. Ze moeten noodgedwongen naar Paramaribo voor vervolgonderwijs. Niet altijd hebben we het geld om internaten te betalen”, aldus Lonswijk. Misikaba bezocht de wijk als lid van de parlementaire commissie Occupatie.

Bekijk ook:


65 REACTIES

 1. Voor de on twikkeling komen zij na hun 6e klas de stad in!1 en wat doen velen?? De criminele pad op gaan!!!

  Nou Bouta, kom op en doe wat voor deze groepering! Zij moeten hoe dan ook verder!! Hetzij binnenland, hetzij de stad!! Zij geven zelf aan dat de binnenlanden het beste voor hen is! Nu de ijzer heet is, moet je smeden!! Overigens is het goed voor de volgende verkiezing!! Dus waar wacht je op??

  Waar zijn de beloofde computers trouwens??


  Maak melding

 2. Wanneer de regering staatseigendommen voor een appel en een ei weggeeft,worden personen aangemoedigd om met hun anarchistisch gedrag en barbarisme door te gaan.


  Maak melding

 3. Boontje komt om zijn loontje.
  Het waren de zelfde onbetrouwbare schoften van de NDP die mensen hebben aangezet om anderen hun bezittingen te bezetten, denk maar aan de woningen tijdens front regering.


  Maak melding

 4. GMAP. jij doet alsof je alles weet, trouwens Andre en de NDP regering doet het goed (issolatie???), dit is gerechtelijkheid wat NF geen vuist kon maken, onze lieve binnenlandsbewoners hebben een landjepik gewoonte van gemaakt, terwijl de mensen van de kustvlakte niet eens durven om in het binnenland een landje te pikken.


  Maak melding

 5. A kis deng disie ook toe mooi.
  Mik lonny regel deng.
  Jullie hebben gestemd op ronny.
  Waar is hij, hij is nu muisstil, bezig aardse goederen te vergaren.

  Geen medelijden met deze mensen, dan moest je je cabeza beter hebben gebruikt.


  Maak melding

 6. de binnenland bewoners willen het binnenland voor zich houden en willen ook de stad hebben. Ze mogen in de stad komen, wonen en werken, maar moeten ook meewerken, dat stads bewoners in het binnenland mogen wonen. Als stads bewoners een plek in het binnenland toebedeeld zouden krijgen, dan zouden zij pas zien hoe ontwikkeling zelf ter hand genomen kan worden. Het komt te vaak voor dat stads bewoners het leven zuur worden gemaakt of zelfs gedood als ze wagen om in het binnenland te wonen. Als je als stads bewoner een dorp betreedt, dan moet je eerst bij de kapitein aanmelden. Waarom moeten binnenland bewoners niet eerst bij de DC aanmelden alvorens zij de stad in trekken. Laten wij de regels voor een ieder gelijk laten gelden.


  Maak melding

 7. Occupatie in Suriname, is zoals alles wat totnutoe mis is gegaan in Suriname gecreerd door Front. Toen de mensen te Hanaslust de pas gebouwde wonningen zijn gaan occuperen, mocht het allemaal van de toenmalige premier wijlen Arron.

  Zoals altijd liegt onze legi ede midete, die nietsnutter heeft inmiddels een dagtaak van gemaakt leugens te verspreiden. Shame on you. Ik denk dat we legi ede mideti in het rijtje gmap kunnen scharen, een pot nat, beide totaal gefrustreerd.


  Maak melding

 8. mensen uit het bos hebben bos mentaliteit..

  je kan ze uit het bos halen maar het bos uit de mensen kan je niet halen. Ze kennen geen gedrag regels en willen het ook niet leren cq toepassen.
  Als deze mensen het bos claimen dan claim ik MIJN stad.

  If boesie naf joe dang a fotto naf mie.


  Maak melding

 9. Een vraag aan die paarse sekte.
  probeer de discussie eerlijk te voeren, met leugens en bedrog kom er nooit.
  Feit is dat onze binnenlandse bewoners uit hun woon omgeving zijn gevlucht voor een misdadige en nutteloze oorlog van Bouterse en zijn Revo vrienden.


  Maak melding

 10. Alle Binnenlandbewoners(krakers 70%)moet per direct een huis aangewezen krijgen ter compensatie van hun geleden structurele jarenlange ontwikkelings achterstand in het binnenland!


  Maak melding

 11. “”Alle Binnenlandbewoners(krakers 70%)moet per direct een huis aangewezen krijgen ter compensatie van hun geleden structurele jarenlange ontwikkelings achterstand in het binnenland!””

  En waar moet het geld daarvoor vandaan komen? Volgens mij heb je zelf een ontwikkelings achterstand. 😉


  Maak melding

 12. dit soort mensen denken dat ze kunnen pikken pikken en nog eens pikken …zo gaat het niet mie mang go wroko je bent niet in het bos …ding plyer dies dink dat na so ai go mie e mandie mie mang…werken zul je zoals anderen werken sparen en het kopen ….weg met die plyers het zal wat moois zijn dat je rechstreeks uit het bos komt ..ziet een open veld en je bedenkt je geen enkel moment dat het van iemand anders kan zijn een teken dat het je geen moer uitmaakt en bezet het …ik ben een nette man ik wil het netjes houden maar dit gaat echt te ver ..ding plyer moe gwe ..niet goed schiks dan maar kwaad schiks maar dit gaar niet a no bakba winkrie mie mang …als de regering dat aksepteert is het hekje van de dam …op charlesburg hebben deze plyers ook bezet en hebben ze het de naam texas gegeven…ik hoop dat het afgelopen moet zijn .
  bouta poer ding mang dape anders heb je echt een probleem …als deze plyers de overhand krijgen wordt het een chaos .


  Maak melding

 13. @pero dit hebben we allemaal te dank aan die Bouterse van je. Door de stomme oorlog van hem zijn die mensen gevlucht uit hun woon gebieden.
  Wat heeft deze ellendeling Bouterse Suriname veel ongeluk gebracht.
  Die stommeling ging in die tijd zijn indiaanse broeders op stoken de wapens op te nemen tegen onze bosland broeders. Haat en verderf zaaide hij onze Surinamers alleen om eigen macht.


  Maak melding

 14. patriot ik ben het niet mee eens …we gaan geen beschuldigende vingers wijzen omdat er meer aan de hand was dan bouterse de schuld geven .olland heeft ook een vies spelletje gespeelt en brunswijk werd gezocht wegens diefstal .als je dat verhaal vertelt moet je het eerlijk vertellen vandaar dat ik zeg …er was meer aan de hand dan bouterse de schuld geven.
  in ieder geval is dit niet de manier om mensen hun grond te onteigenen op een illegale manier a no boesie oeng de ..die plyers moeten weg .

  bouta poer ding mang poer ding plyer


  Maak melding

 15. Aahh. Daar gaan we weer. Holland heeft het gedaan. Al die occupanten zijn door holland naar de stad gestuurd.
  En nu even dat dom gedoe maar laten.
  Volgens mij was Jenny toch beschermvrouw van die mensen? Maar hoe dan? Ndp wil die mensen weg want ze geven ndp idool een bad name?


  Maak melding

 16. Misikaba kan makkelijk lullen als kerkganger met al die boter op zijn hoofd, terwijl hij weet dat hele volksstammen parlementariers in de loop der jaren aan gronden hebben kunnen komen via een corrupte weg die bewandeld werd,neem die leeghoofd van Doekie als voorbeeld, en een Bouterse, Brunswijk en vooral Somohardjo, en aangezien niet alle binnenlandbewoners dom zijn, en weten hoe deze mensen aan hun gigantische lappen grond zijn gekomen, kan ik me heel goed voorstellen dat deze mensen zich gronden gaan toereigenen of te wel occuperen, want sinds deze paarse bende de macht heeft, worden de rijkdommen niet eerlijk verdeeld, en blijft er ontzettend veel bij deze paarse lieden aan de strijkstok hangen.


  Maak melding

 17. @pero je bent een racist!!! ook onze boslandcreoolse broeders en zusters zijn onze landgenoten.
  Ik geef ze gelijk. Ze worden steeds achter en dom gehouden. Alleen bij verkiezingen hebben ze ze nodig, en daarna niet meer.
  Ieder Surinamer heeft recht op een stuk grond en een woonplaats.
  Ik geef Jack Russel gelijk.


  Maak melding

 18. @ Soer nr 1,

  Wat een sneue reactie.
  Pero reageerde enkel op de opmerking van Patriot dat (indirect) Bouterse verandwoordelijk zou zijn.

  Als je A zegt moet je ook B zeggen en feit is dat Holland Bouterse met een staatsgreep aan de macht heeft geholpen en toe hij geen marionnet meer wou zijn heeft Holland de bosnegers opgehitst tegen de stad ze gefinancierd, bewapend, getraind en gesteund met huurlingen. Als reactie op deze agressie zijn pas de Tucayanas ingezet.


  Maak melding

 19. Aaahhh…..het is overduidelijk dat kolonel valk een dubieuze rol heeft gespeeeld. En dat hij van de toenmalige ambassade zoveel ruimte heeft gekregen is uitermate vreemd. Dus dat mag wel eens uitgelegd worden.
  Echter is het ontstaan van de binnenlandse oorlog niet in de schoenen van holland te schuiven.
  Zoals je kan nalezen heeft idool vele zg vetrouwelingen op een zijspoor gezet. W.o .ook Ronnie die tot in bossen is achtervolgt. Solidariteit van granmans hebben Ronnie gered. De oorlog werd viezer toen de etnische kaart werd gespeeld. En dat was niet door holland. Je weet wel wie.


  Maak melding

 20. Kraken en grondpikken in Suriname in de ban

  PARAMARIBO, 4 sept– Het kraken van woningen en het illegaal in bezit nemen van grond worden binnenkort strafbaar gesteld. Dit meldt de Ware Tijd. De voorbereiding is niet van een leien dakje gegaan. Het heeft de coalitie heel wat voeten in de aarde gekost tot een akkoord te komen.

  Met name de aanspraken van in stam verband levende gemeenschappen hebben ten grondslag gelegen aan politieke meningsverschillen. Het heeft er allemaal toe geleid dat de Wet Onrechtmatige Occupatie van Percelen en Gebouwen niet behandeld kon worden in het parlement. De wet zou namelijk in zijn oorspronkelijke vorm ook van toepassing zijn op de stammen in het binnenland.

  Die zouden dan als illegale bezetters kunnen worden aangemerkt. Dat schijnt nu van de baan, voornamelijk door toedoen van coalitiepartner A Combinatie. Die heeft zijn machtbasis vooral in het binnenland zitten. “Er komt een afbakening van gebieden waar de wet niet van toepassing zal zijn”.


  Maak melding

 21. Ter correctie!!! Als oorzaak van het occupatie probleem door de binnenland bewoners wordt aangehaald dat de nodige faciliteiten in het binnenland ontbreken hetgeen urbanisatie tot gevolg heeft. We moeten niet vergeten dat de indianen ook binnenland bewoners zijn en ook onder dezelfde omstandigheden leven, waarom heb je dit probleem niet bij de indianen. Er is een dieper liggende oorzaak. Het op na houden van verschillende vrouwen, het verwekken van vele kinderen die niet verzorgd worden en die daardoor het criminele pad opgaan is de grootste oorzaak. Ronny Brunswijk de grote leider van de marrons en waar vele marrons naar opkijken is hiervan het slechtste voorbeeld. Van de meer dan honderd kinderen door hem verwekt krijgen slechts een paar van hen wat geld voor voeding en steun. Er zal heel wat moeten gebeuren om een mindshift te bewerkstelligen die generaties zal duren. Dit is niet goed voor de opgroeiende kinderen en is ook de reden waarom de criminaliteit zo hoog is onder de marrons. Kinderen die niet te eten hebben zullen alles doen om te surviven. Gelukkig kunnen enkelingen zich hieruit worstelen maar het gros gaat het slechte pad op. Mi boskopu: If ju habi furu oema nanga pikin ju ano ekte mang, if ju meki furu pikin sa ju no mang sorgu, deng pikin o fufuru fu mang njang. Deng pikin o occupeer oso bika tanpe no sa de gi deng ooktoe!!!!!


  Maak melding

 22. Onze broeders in het binnenland werden voor vele generaties achtergesteld. electriciteits kabels lopen over hun dorpen maar ze kregen geen elektriciteit, water of scholen en velen moesten nog verhuizen voor de van blommenstein meer. Waarom het nog van blommenstein meer heet is mij een raadsel. Ik heb zelf als kraker in de bijlmer gewoond dus begrijp precies wat hun probleem is en wat voor oplossing nodig is.


  Maak melding

 23. Akkoord met de Hr Parlementarier A.M
  De tijden zijn verandert.
  De Regering is al bezig met woningbouw projecten om de mensen nood te helpen.
  Mensen moeten houden aan wet en regels.


  Maak melding

 24. Onthutsend artikel in Parbode:

  Ronny Brunswijk, terwijl president Desi Bouterse en zoon Dino topverdieners in goudsector

  Ze staan allemaal op een rijtje van tien: De nummer 1 positie is voor parlementariër Ronny Brunswijk, terwijl president Desi Bouterse en zoon Dino de 2de /3de positie delen. Het actualiteitenmagazine Parbode heeft de top 10 “Golden Boys” boven water gehaald en zet ze met hun billen bloot in de septemer-editie. In het omslagartikel, met daarin een toptien …

  van de Surinaamse goudwereld, brengt Parbode in kaart wie de machtigste en invloedrijkste spelers zijn in de goudsector. Daarbij is niet alleen gekeken naar kapitaalkracht en politieke positie, maar ook naar officiële gegevens.

  Het maandblad heeft beslag weten te leggen op de lijst van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst, met daarin namen van concessiehouders. Gegevens van deze GMD-lijst, die wordt beschermd als een soort staatsgeheim, worden gecombineerd met die van de Kamer van Koophandel en Fabrieken over oprichters, directeuren en bestuurders van relevante bedrijven.

  Ook fiscale gegevens, nevenfuncties, zoals wie lid is van de Commissie Ordening Goudsector, zijn van doorslaggevende aard. In deze ‘soep’ komt Ronnie Brunswijk als de nummer één Golden Boy boven drijven met een gedeelde tweede plaats voor president Desi Bouterse en diens zoon Dino. Deze drie hebben immers de (politieke) touwtjes stevig in handen.


  Maak melding

 25. henk molenaar het is alleen maar dieptriest dat je verwijst naar parbode, het lijfblad van front. Sinds wanneer heeft dit rioolblad de waarheid gepubliceerd.

  Maar goed, het gepeupel grijpt alles aan, om de huidige coalitie in een kwaaddaglicht te plaatsen, leugens en verdraaiingen enz. enz. hebben deze lieden nooit geschuwd, het is als zuurstof voor ze.


  Maak melding

 26. Deze mensen zijn gewoon lui ,denken ze dat ze in Afrika zitten .
  In Suriname moet je werken zoals overal in de wereld,maar deze mensen denken dat alles gratis is.
  Ga maar beginnen met landbouw en vee telen , jullie hebben in het binnenland alle ruimte voor.


  Maak melding

 27. @Afu Sensie
  Waarom geloof jij dit nieuws niet?
  Zou jij de zelfde reactie hebben vertoond indien bleek dat Venetiaan en Sardjoe bovenaan de lijst van de goldenboys prijkten?


  Maak melding

 28. Waarom moeten mensen dingen GRATIS krijgen????? Wat een agoe manierie is dat??? Ooit gehoord van hard werken??? Het lijkt wel alsof “slecht gedrag”wordt beloond. Dus lanten we allemaal thuis blijven met een leeghoofd, want we krijgen dan toch een huis en van Lonnie ook nog een auto. Het enige wat we hoeven te doen, is ons stem geven aan deze boeven!!!! Jongoe, sang e psa ien sranang????? Alles gratis weggeven, dan is er strakds niet meer over en sterft Sur uit!!!!!


  Maak melding

 29. jajaa,er moet beter over nagedacht worden voordat men tot zulke acties overgaat,en als er toch huizen gesloopt gaat worden,geef dan die mensen een nieuwe in de plaats daarvoor, het zijn ook surinamers die ook recht op een stuk grond hebben,.
  het heeft ook zijn historische waarde,wetend dat een heleboel van ons van die mensen afstammen en eeuwen voordat de europeanen er op bezoek kwamen er al waren,.Heer MISIKABA laat u niet misleiden door een te economische beleid aan te nemen die het menselijkheid in su langzaam maar zeker teniet doet,,denk u er over na,dit is een belangrijk kwestie .


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar

  Zo onthutsend is dit voor insiders niet.
  Brunswick bezit driekwart van Albina en heeft ook 3 helicopters.

  Volgens een matie (piloot) van mij, vliegt hij geregeld naar het Caraibisch gebied.

  Het wordt een strijd tussen gotoe brunswick en droga bouta.
  Helaas is bouta laatst naar de farc afgereisd om zijn guns te regelen.
  Van mij mogen ze elkaar afmaken.
  opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 31. Medusa,

  Parbode zoals de meeste van de Surinaamse media, zijn politiek gelieerd en zullen zelden objectief zijn.

  De Surinaamse media is in een baarslechte staat. Als het Sardjoe en Vene was hadden we het nooit gelezen. dat is dus mijn punt.

  Lees de parbode zeg maar vanaf mei 2010, eerder hoef je niet te lezen en vertel mij maar.


  Maak melding

 32. @Afu Sensie
  jE ZEGT:”Parbode zoals de meeste van de Surinaamse media, zijn politiek gelieerd en zullen zelden objectief zijn”.

  Gelukkig staat het “woordje”zeldfen er bij!
  Dat geeft dus een zekere mate van twijfel aan.
  Boi no stree;je hebt met politici te maken.Komen ze nou van de NDP,BEP,PL of FRONT ze zijn allemaal:”LOOD OM OUDIJZER”als het om vertrouwen gaat!
  Dus wees voorzichtig!


  Maak melding

 33. gratis stroom, gratis medische voorziening, gratis water, vrij goud mijnen,vrije woning, vrij hout hakken enz.enz.Kortom de wet geldt niet voor ze alleen als het in hun voordeel is.Sedert jaar en dag genieten de binnenlandbewoners van deze faciliteiten, waardoor ze niets anders weten dan zaken gratis krijgen en als het niet wil lukken, dan maar ocuperen, roven, verkrachten enz.De dorpen herbergen criminelen(rovers)die in de geciviliseerde wereld hun slag hebben geslagen. De politie moet maar durven om hen op te halen. Van kapitein tot de gewonene man in het dorp worden zij beschermd.Iemand die het niet wil geloven moet maar proberen in de dichtsbijzijnde dorp, de Marchallkreek binnen te wandelen. Natuurlijk mag je ook te Baling, New Lombe, Bergi en andere dorpen proberen.Ik houd het hierbij.


  Maak melding

 34. Goed gezien, het woordje “zelden” staat erbij.

  Mi ne stree dji no wang sma, maar dit soort berichten mag je voor 90% met een korreltje zout nemen, hun track record is slecht.

  Nu heb ik het bericht nog niet gelezen maar ben benieuwd, hoe hoog Jessurun van DA staat?

  Volgens zijn eigen woorden is hij grootaandeelhouder in het goudbedrijf van Lie Pauwsam en geloof me dat is een groot goudbedrijf, die complete woestijnen in de binnenlanden creeert.


  Maak melding

 35. De hebberigheid van de djoeka is historisch.In Afrika hebben ze zich niet kunnen gedragen in hun eigen gemeenschap waardoor ze eerst slaaf waren van hun eigen mensen en daarna werden ze verkocht aan overzeese maatschappijen.In plaats van te werken op de plantages in Sur.vluchtten ze de bossen in.En vandaar uit zetten ze hun rooftochten voort.Om met rust gelaten worden,kwamen de planters met de weglopers overeen dat ze cadeaus en levensmiddelen gestuurd zouden krijgen.Maar ze moesten geen nieuwe weglopers in hun gemeenschap opnemen.De nieuwe weglopers gingen toen de zendingen levensmiddelen overvallen.En omdat ze niets meer ontvingen,was dat voor de djoeka een welkome aanleiding om weer op roof uit te gaan.En dat zet zich tot heden voort.

  Cobie.


  Maak melding

 36. Dit artikel geeft niet alles weer.Wat ik heb begrepen uit andere media is dat het gaat om Occupenten die Illegaal gebouwd hebben op andermans eigendom. Mijn oplossing voor dit probleem is dat de overheid moet Stoppen met het uitgeven van gronden.Dat systeem is al verouderd .gewoon verkopen die Staats gronden,en alleen aan Surinamers


  Maak melding

 37. men moet niet steeds proberen elkaar of landgenoot geboren in su de schuld naar elkaar toe te werpen,het heeft namelijk geen nut,..

  ware feiten;;Tijdens staats greep in su door wat men zeg,Bouterse,,kwamen de Brasilianen via het verbindings grens in su,,en die hebben heel veel moorden en roven gepleegd,,tot de dag van vandaag worden die handelingen verricht waarvan een inwonende surinamer de schuld krijgt.

  ware teiten;;400 jaren geleden,hebben de ned landers een systeem ontwikkeld die zij, mijn school, genoemd hebben,en ons doen geloven dat wij niet zonder hun hulp zouden kunnen leven,,terwijl in tegen stelling waren hun het die ons educatie systeem overgenomen hadden en het tot een politiek stelsel veranderd hebben,.,dus ik kan begrijpen waarom sommige forum leden negatief over het su educatie systeem praten maar niet mee eens ben,.
  ik had reeds aangegeven dat su een ander systeem van educatie,zelf bewustwording,sociaal orde,aan zou moeten passen in wat wij politiek stelsel noemen, op een ordelijk manier handhaven.WANT DIE VERANTWOORDELIJKHEID IS GROOT

  ware feiten;;Het is door de jaren heen,,als men naar europa kijkt,,bewezen dat het politieke stelsel gedoemd is om te falen,en dat in vele opzichten,niet alleen financieel,maar ook maatschappelijk,,het sociale mentaliteit is weg gevallen naar een handels mentaliteit,,het denkbeeld patroon wat betreft normen en waarden is naar een dierlijk niveau verlaagd en,het word steeds erger.

  ware feiten;;als men su op die manier van politiek handhaving gaat inrichten,zal,op korte termijn,een afbraak’s toestand zich voordoen,,
  Het lijkt beter als wij ons zelf in alles wat opbouw voor ons zelf en su is aan te pakken wat onze originaliteit betreft en ons zelf gaan herstellen van onze fouten en ingaan zien wie wij echt zijn en ons zelf in alles ten opzichte van elkaar herstellen,,een ding moeten wij niet vergeten,is,door onze gast vrijheid,ons menselijkheid,ons safoe atie,wij, in alles misleid zijn;;houd rekening daarmee.

  peace su peaple


  Maak melding

 38. Het blijft lachen geblazen met onze koelie bradas en sisas. Nu wordt te pas en te onpas Afrika erbij gehaald. Maar gaat het om op de PVV-stemmende koelies dan is het volgens hun not done om India erbij te halen. Wat een stelletje hypocrieten!


  Maak melding

 39. @anna_Z
  Ach hou je grote mond maar eens dicht.
  Niet lang terug hebben jij en je soortgenoten pret gemaakt bij het plaatsen van reakties onder een artikel geschreven door een of ander hindostaan Roopram, zonder eigenwaarde .
  Toen zijn jullie niet zuinig geweest met de woorden ‘KOELIE EN India’.
  Het vloeide rijkelijk uit jullie stinkende monden.
  Nu voelt het pijnlijk nietwaar nu ook zo kleinzerig over je volk gesproken wordt en Afrika?
  Grow up, bij koelie en india gebruik had je no objections, je deed toen mee met alle plezier.
  Nu hindert het jou te lezen over blakkaman en Afrika, toch.


  Maak melding

 40. @anna_z

  die groene plusjes die jij krijgt bewijst alleen maar hoe groot de pijn bij jullie ligt bij het lezen van afrika en blakkaman associatie. Het lijkt alsof jou soortgenoten op dit moment bezig zijn elkaar te trootsten en te huilen in mekaars armen van ellende.


  Maak melding

 41. @Ray

  Beste Ray

  Je reageert alsof je zwaar op je klein Aziatisch pikje bent getrapt. Dat had ik van jouw als zwakzinnige troetelkoelie helemaal niet verwacht. Ik had meer een beschaafd en lyrisch taalgebruik van ongekend Indiase schoonheid verwacht. Helaas kon je mijn geheel Afrikaanse verwachting niet waar maken. Jammer Raytje!!!

  Verder kan ik je melden dat begrijpend lezen niet voor iedereen is weggelegd. Helaas!!! In het item over jouw soortgenoten die ervoor kiezen op te PVV te stemmen werden mijn soortgenoten vaak erop gewezen om niet steeds India erbij te halen. Maar op bovenstaand item merk ik dat jij en jouw soortgenoten heel graag Afrika erbij halen. Persoonlijk heb ik daar helemaal niets op tegen maar tegelijkertijd besef ik mede hierdoor, de ongekende hypocrisie van mijn koelie broeders en zusters.

  En wat de groene plusjes betreft: ik zit daar niet op te wachten en ik deel ze ook nooit uit. Ze hebben bij mij totaal geen betekenis en dat heb ik altijd al heel duidelijk aangegeven. Maar ik kan het echter ook niet helpen dat er idioten zijn die het interessant vinden om mijn oninteressante reacties met plusjes te belonen. Ik verdien ze niet en ik wil ze ook niet. Ik heb liever dat ze bij jou terechtkomen en ik roep al deze zwakzinnige forumgekken op om de plusjes liever aan jou uit te besteden. 😉

  Verder kwam mij ter ore dat Telesur haar internettarieven heeft verlaagd en de snelheden eindelijk heeft verhoogd. Een internetverbinding wordt dus voor steeds meer Surinamers bereikbaar. Dat zou natuurlijk een verklaring kunnen zijn voor de steeds grotere Surinaamse invloed op dit forum. En natuurlijk is dat een goede zaak. Nu wordt er tenminste nog een beetje tegengewicht geboden aan die eeuwig zeurende en schreeuwerige azijnpisserige SuriNeds met hun dwangmatige, exhibitionistisch en schizofreen narcisme. 😉


  Maak melding

 42. @anna_Z
  Nu de rollen zijn omgedraaid smaakt het niet meer heerlijk om te lezen als voorheen,ja toch?

  Tje mie potie, baja,leg mij uit hoe een ‘beschaafde’ als jij aan pikjes begint te denken,gewoon zomaar.
  Zit je kop er bol van?


  Maak melding

 43. @Ray

  De rollen omgedraaid? Leg eens uit knulletje!

  Ik merk dat de dol bent op seksueel getinte uitspraken ze ook al te letterlijk neemt. Hier nog een aantal:

  Als echtparen echt paren, hebben echtgenoten echt genoten.

  Als een vrouw zegt dat je te ver gaat, kom je te dicht bij.

  Lul niet over je fiets, wij fietsen toch ook niet over je lul?

  Het leven is als een stijve lul, hard en nooit lang genoeg

  Wat hebben de clitoris, verjaardagen en de wc-pot met elkaar gemeen? Mannen zitten er altijd naast.

  http://www.leukespreuk.nl/spreuken_sex.htm

  @surinam patriot

  Dank je wel voor het geweldige compliment! Heb je nog meer van zulke juweeltjes?


  Maak melding

 44. @anna_z.
  Heb je dat gelezen??Het zal wel maar in zeg het toch expliciet:
  “een artikel geschreven door een of ander hindostaan Roopram zonder eigenwaarde”.
  Deze entiteit verliest der reden waarom wij zo tercht furieus hebben gereageerd uit het oog!Hij is behalve racistisch nu voor de zoveelste keer, nog dom ook.
  Wat kunnen/moeten we nog verder hierover zeggen?


  Maak melding

 45. De werkeloze NDp=ers zijn weer massaal ingehuurt om op plusjes te drukken. Stemvee, voor iets anders zijn de onnozele schapen niet geschikt, of toch. DDB kan ze altijd nog slachten.


  Maak melding

 46. @neus

  Over zien jullie complotten maar je hoeft je niet druk te maken omdat de wereld in 2012 toch vergaat. Je hebt nog een maand om je tingi noso schoon te maken.


  Maak melding

 47. vraag aan ronny brunsie hoeveel kafries in santo-boma zijn opgeborgen om de dagen door te brengen op kosten van de werkende aziaten meer dan negentig procent.

  wie verpauperd in de stad in de prasi-osos lijdt armoede..afro-afrikaners en niemand anders..


  Maak melding

 48. @stanley
  Goed dat ze er zitten en we onderhouden ze goed!Op kosten van de ZICHTBAAR WERKENDE AZIATEN,ja.(Jullie meoeten ook wat doen dan behalve handelen in drugs)!De dag waarop JIJ en SOORTGENOTEN denken rotzooi in het land te schoppen,hebben we ze HARD NODIG!!
  WE LATEN ZE DAN LOS!!!!!


  Maak melding

 49. @stanley

  En aan jou de vraag:

  Wie verpauperd in eigen familiekring in de prasi-osos, lijdt geestelijke armoede en springt ten einde raad maar van de Bosjebrug? Koelies en niemand anders.

  Wel verwacht je dat wij blakkamangs uit de verpauperde stad, na het springen, al die rommel in het water opruimen. Dat eist toch ook een zware tol op ons geestelijk welbevinden. Of dacht je dat we zitten te wachten op jullie levensechte reality TV. Dat is misschien wel leerzaam voor die koelies in santo-boma waarvan meer dan negentig procent vastzit voor het vermoorden van mama en papa om de erfenis, maar wij vinden daar helemaal niets aan ;).


  Maak melding

 50. @stanley,

  you abie letie.
  Ze blijven de foetoeboi’s van de grote dealers.

  Zelfs die bout is een loopjongen van de grote jongens.
  Zelfs daar zijn ze in de minderheid.


  Maak melding

 51. @Neus,

  Klopt, die bout heeft zich omringd met onnozole debiele, achterlijke, paarse ezels.
  Daar moet hij het van hebben, want slimme mensen geven een beetje tegengas.

  De opdracht is: druk op duim naar beneden.
  Push the thumb down.
  Nak a doi na ondro.
  Nak a doi na ondro.

  Sávonds draait die brainwashmachine op volle toeren:
  Nak a doi na ondro.
  Nak a doi na ondro.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.