Oppositie moet krachtiger worden komende jaren

129

PARAMARIBO, 2 sep – De oppositie wordt krachtiger de komende jaren. Het Nieuw Front bereidt zich voor op een krachtiger afzetten tegen het huidige regeerbeleid. Ook wordt onderhandeld met andere politieke partijen over eventuele samenwerking. De eerste ‘oriënterende’ gesprekken zijn gevoerd tussen Nieuw Front-partij VHP en voormalig coalitiepartner Bep.

Er ligt nog meer overleg in het verschiet. Maar eerst zal van gedachten worden gewisseld met de overige partijen in het Nieuw Front. “De gesprekken passen in de nieuwe strategieën van het NF om te komen tot een bredere en agressievere oppositie binnen en buiten het parlement”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegenover De West. Over de inhoud wordt nog weinig los gelaten. Ook met coalitiepartij KTPI van Willy Soemita is overleg gevoerd.

Een andere coalitiepartij wil ook over ‘bepaalde zaken’ praten. “Overigens zijn er ook nog meer partijen waarmee we hebben gesproken. Er zijn geen concrete afspraken gemaakt, en met sommigen zijn er wel afspraken voor vervolggesprekken,” aldus Santokhi. Dat ook coalitiepartners zich niet lekker in hun vel voelen, verbaast de VHP-voorzitter niet. Hij is al geruime tijd op de hoogte van wrevel binnen president Desiré Bouterse’s NDP en binnen de coalitie.

129 REACTIES

 1. Zo dus weer niets over de oppositie bijdrage in de ontwikkeling van Suriname. Ze gaan krachtiger oppositie voeren, wat voor hun betekend meer obstructie, meer leugens, meer tegenwerking en verraad. Volk van Suriname let op UW zaak, laat u niet misleiden door deze corruptelingen en saboteurs.


  Maak melding

 2. Deze boeven en corruptelingen van front leren het nooit meer. Oppositie voeren voor deze etnische racisten, dieven, corruptelingen is de coalitie bestrijden. Deze gasten zijn zo promitief, achterlijk en dom, ze zijn een kunu voor de Surinaamse samenleving.

  Het land helpen ontwikkelen, zit er niet in, bij de vetpotten van de staat komen is hun enige doel.

  Front en de racist santokie NOOOIT MEER.


  Maak melding

 3. Wij als fatsoenlijke, rechtgeaarde en voorbeeldige SURINAMERS moeten alle democratische middelen gebruiken om de Duivel uit het machtscentrum verdrijven van ons mooie lobi kondre sranang.


  Maak melding

 4. Het front mag 2015 alle puin weer op gaan ruimen die Bouterse en co gemaakt hebben. …ai baja en zo gaan weer verder 1 stap vooruit 2 stappen achteruit,….deze keer gaat het Front afrekenen met Bouterse, en Suriname naar een hogere niveau brengen.


  Maak melding

 5. Zoals de huidige regering momenteel alle puin van de front corruptelingen aan het ruimen is. Die fronters hebben zo’n berg puin achtergelaten dat de huidige regering nogsteeds mee bezig is het te ruimen, aan regeren komen ze amper toe.

  Front gaat Suriname naar een hogere niveau brengen, ze hebben 19 jaar de tijd gehadd en het ging alleen maar bergafwaarts, de waarachtige Surinames zien nu eindelijk licht aan het eind van de donekere front tunnel.

  Hoe leg je dit alles aan ezels uit. Wasting time.


  Maak melding

 6. We zullen zien, de huidige president zal zijn huidige positie niet zomaar opgeven. Hij riskeert hier mee dat hij als nog tegen een strafrechtelijke veroordeling oploopt en gestraft zal worden.
  Hert is te simpel om te denken dat de huidige machthebber zich d.m.v. verkiezingen op zij laat zetten wettende wat hem boven het hoof hangt.


  Maak melding

 7. Dat is een prima streven van de oppositie. Natuurlijk moeten ze haar krachten bundelen en de huidige corrupte regering aanpakken. De huidige regering heeft bergen beloofd maar weinig van deze voorstellen zijn gerealiseerd. De beloofde huizen, wegen en bruggen, waar zijn deze gebleven ? In plaats daarvan reizen ze wereld rond onder mom van het zoeken van potentiele investeerders of ze organiseren conferensies in Paramaribo welk de belastingbetaler idioot veel geld kosten. Voor iedere probleem of incident is er wel een subsidie potje. Hun recente voorstel is iedere parlementarier een bedrag te geven die ze vrij kunnen besteden. Hoe verzinnen ze het.

  De geldpers machine op NDP hoofdkantoor maakt overuren. In 2015 is de inflatie sky high, hebben ze structurele begrotings tekort, zijn de ratings bij de kredietbureaus afgewaardeerd en maakt de bevolking gebruik van voedselbonnen. Toen Bouterse aantrad had Venetiaan het land gezond overgedragen. En natuurlijk was Venetiaan niet altijd populair onder de bevolking. De man moest soms pijnlijke keuzes maken. Als politicus moet je dat ook doen. Dat maakt je een goede leider.

  Zelf instanties van Standard en Poor, Fitch en Moodys zagen toekomst in Suriname. We zijn hard op weg om deze erfenis te verkwanselen. In 2015 is de bodem van de schatkist in zicht en beginnen we weer opnieuw. Triest.


  Maak melding

 8. De waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zullen massaal ervoor zorgen dat de etnische, corrupte fronters het NOOIT MEER voor het zeggen hebben in Suriname.

  Momenteel hebben wij als waarachtige en vaderlandslievende Surinamers gekozen voor ontwikkeling van Suriname en geen corruptie, racisme, nepotisme, landroof.

  Iedereen die voor front is, is tegen ontwikkeling van Suriname, voorstander van landjepik, etnische politiek, corruptie en nepotisme op grote schaal.

  Volk van Suriname let op Uw zaak en laat U niet misleiden door corrupte etniscche lieden die alleen hun eigen belang nastreven en nooit aan het landsbelang zullen denken.


  Maak melding

 9. Laten wij de voorbeelden en de feiten op een rijtje zetten van Front regering en Bouterse en Bosje regering en de revolutie.
  Bouterse pleegt een Staatsgreep op 25 feb 1980 op dat moment was Suriname een democratisch republiek met respect voor de democratie recht en wet, een goede gezondheidszorg, onderwijs, economie, wij hadden de sterkste munt van de regio. kan Makka de bezoekers van WKN vertellen wie verantwoordelijk is dat onze munteenheid is gedevalueerd ? met de devaluatie van onze munt is de hele economie van Suriname naar de klote geholpen door Bouterse en zijn bende.
  Ik ben een felle tegenstander van Bouterse dat weet iedereen die mij kent, ik zal mij nooit van leugens en bedrog bedienen om Bouterse en zijn aanhangers aan te pakken. Dus Makka als jij het over ezels hebt, dan zijn het figuren die willens en wetens liegen en bedriegen om Bouterse kwaliteiten toedichten die hij niet bezit.
  Kijk alleen maar naar het feit hoeveel politici deze man heeft versleten van 25 1980 tot de dag van vandaag, ik schat zeker 200 of meer.
  Ik heb nog Vraag aan makka, Hoe komt het dat Guyana Suriname heeft ingehaald?? Ik kan mij de tijd nog herinneren toen duizenden Guyanezen naar suriname kwamen voor werk en een beter leven .


  Maak melding

 10. Gods molen maalt langzaam, de press zal zijn straf niet ontlopen. Hij is MEDE VERANTWOORDELIJK voor het doden cq vermoorden van mijn broeders. Wij zijn een zeer vredelievend volk GEWEEST maar door deze beest heerst er chaos en anarchie. Ook de families (ook mijn broeders)van de ONNODIG vermoorde slachtoffers zijn verbitterd op de mensen die op/voor de slachter hebben gestemd.

  De meeste van mijn broeders hebben hun ziel verkocht voor eten en sophie (plezier). Terwijl ze PINAREN is hun press (Ali Baba) intussen zich WEER aan het verrijken met zijn trouwe volgelingen/rovers.


  Maak melding

 11. @Makke, welke ontwikkeling bedoel je dan ? Wat heeft deze regering tot nu toe gerealiseerd waar de bevolking trots op terug kan kijken ? Ik ga je het makkelijker maken, zie hieronder de essentiele punten uit de het NDP programma.

  *Krachtige ontwikkeling van de binnenlandse industrie
  *Gebruikmaken van nieuwe technologieën
  *Vergroting van de exportproduktie
  *Bouwen van een zeehaven
  *Scheppen van voldoende arbeidsplaatsen
  *Oplossen van het grondenrechtenvraagstuk
  *Vergroting van het energieaanbod
  *Mijnbouwproduktie onder nationaal beheer
  *Ordenen van de kleingoudmijnbouw en oplossing milieuvraagstukken
  *Mijnbouwbeleid in het kader van duurzame ontwikkeling
  *Bosbouwbeleid in het kader van duurzame ontwikkeling
  *Krachtig stimuleren van de agrarische produktie
  *Ontwikkelen van de toeristische sector
  *Doelgericht en transparant immigratiebeleid
  *Het daadwerkelijk inzetten van ons eigen Surinaams kader
  *Wegenbouw in het binnenland en verbinding met Brazilië
  *Grondige herziening en aanpassing van het belastingstelsel
  *Betaalbare en stabiele prijzen voor de eerste levensbehoeften

  Het is allemaal gebakken lucht. Niets maar dan ook niets is gerealiseerd. Het woord subsidie is het magische woord van de huidig regering. Ze verlenen zichzelf amnestie en verrijken zich exorbitant met snoepreisjes, huizen en geld. Lackin en Somo verblijven permanent in het buitenland en Bouterse is kampioen in het wegblijven van debatten. Wat heb je aan die gasten.
  En dat zijn mensen die Suriname moeten leiden. Tijd om je paarse oogkleppen open te doen.


  Maak melding

 12. Koos de jong,

  Je bent geen Surinamer en ik reageer niet op dom gezwets van buitenlanders aangaande Surinaamse zakken.

  Maar het meeste wat je daar noemt,daar is de regering mee bezig, is in uitvoering of in vergevorderde stadium om uitgevoerd te worden. Sommige zaken zullen niet nu uitgevoerd worden omdat het niet haalbaar is en of aan herziening/herplanning toe is.

  Trouwens weet je wel wat het verschil is tussen een partijprogramma en een regeerprogramma.

  Hoeveel van wat de Nederlandse politieke partijen in hun partijprogramma hebben wordt daadwerkelijk uitgevoerd nadat er verkiezingen zijn geweest en een regering is gevormd.


  Maak melding

 13. de dingen gaan nu onder de huidige regering goed in su,,dus waarom moet oppositie zich daartegen verzetten om met andere politieke partijen een negatieve standpunt tegen het huidige regering in te nemen;;;er zou eigenlijk met de huidige regering samen gewerkt moeten worden om een eenheid te vormen voor een stabielere beterschap voor su..,.Het is een belachelijk poging om die standpunt aan te nemen tegen het huidige regering;daarmee lost men niks op,,maar geeft men juist aan dat men niet de capaciteit beschikt om in een opbouw gedachte met de huidige regering te onderhandelen,,en daarom negatieve standpunten/argumenten naar voren haalt die inhoudelijk geen waarde vertoont..Als door de oppositie over sociaal gesproken word,dan zouden zij de voorbeeld ervan moeten geven,;maar in het bovenstaande vermelding lijkt het meer op een strijd om macht positie;;;;;;dit noem ik negatief politiek,,;waar lust naar macht is ,,daar zal altijd wrijving wat negatieve handelingen/uitspraken voort vloeien


  Maak melding

 14. Roy,

  Wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zijn ook verbitterd op jullie die 8 dec. jarenlang hebben misbruikt om Suriname in een wurggreep te houden waardoor het land niet met vereende krachten eindelijk ontwikkeld kon worden, het is voorbij. Wij waarachtige vaderlandslievende Surinamers hebben gezegd 8 dec. nooit meer, het leven gaat verder en het land zal en moet nu ontwikkeld worden, de huidige President is de juiste persoon die ons daarnaar toe zal leiden, het is jullie fronters niet gelukt ondanks die miljoenen ontwikkelingshulp, betalingsbalanssteun hoge bauxiet en olie wereldmarktprijzen.

  Wij Surinamers zijn helemaal klaar met 8 dec., jullie noch, laat los dat ding, a no tja moesje ga parijs. Je mag je ook aan blijven vasthouden hoor, jou goedrecht, maar het zal geen enkel verschil maken, want wij zijn in de meerderheid.


  Maak melding

 15. mooi torie makka laat die man met z,n velletje gaan spelen veel gasten hier op deze side zijn demente je kan het gewoon merken he wang loh incontinete opa,s,,


  Maak melding

 16. hahahahahahaa ik wist dat die debiel zo zou reageren op Koos de Jong en op Roy, bij gebrek aan argumenten gaat hij dom lullen typisch een NDP reactie, YU KAW


  Maak melding

 17. geen van die partij waarmee santoki wil werken heeft iets van betekenis in su laat hij maar oppositie voeren 15 jaren niets en nog eens niks maar nu willen ze in het machtcentrum nooit,nooit ,, hij zal blijven dromen,,


  Maak melding

 18. ik heb liever een politiek sociaal orde waar geen lust naar macht naar voren brengt maar een goed gebalanceerde structuur verwezenlijk word, waar een ieder in su een normaal stabiel gevestigd leven kan leiden,,.Zonder uplifment van het bevolking zal het niet mogelijk zijn om die uplifment te realiseren,,wij moeten terug naar ons bewustzijn van eigen kunnen,om een eigen idiologie wat opbouw en het stabiel houden van de ontwikkelingen
  in ons land te realiseren betreft.,.su is in opbouw, en zal dat de komende 3 jaren blijven zowel in tijden na die 3 jaren.,,mijn mening


  Maak melding

 19. @Makka, je weet niet waar je het over hebt broeder. Natuurlijk is er een significant verschil tussen partij en regeerprogramma. Laat ik voor op stellen dat jouw paarse leider dingen heeft beloofd aan de bevolking die hij niet kan waarmaken. oa. We weten allemaal dat die weg tussen Suriname en Brazilie er niet gaat komen. “Wij Surinamers zijn helemaal klaar met 8 dec” ?? Spreek voor je zelf paarse uil, jij vertegenwoordigd niet 100% van de bevolking. Jij bent misschien klaar, maar de nabestaanden en veel surinamers niet. Hiermee toon je 0,0% respect voor de nabestaanden. We spreken hier over mensen met gezinnen. We spreken hier over surinamers, onze broeders die op kwamen voor hun land. Je kent mij niet eens. Hoe haal je het in botte hersenen om mij geen surinamer te noemen. De enige reden dat in nld woon en werk is om 30 surinaamse gezinnen maandelijks financieel te ondersteunen. Dit zijn mensen die bij mij in Paramaribo op de loonlijst staan. En wat beteken jij dan voor Suriname ? Volgens mij sta jij op de loonlijst van het NDP om de hele dag dit soort gezwam uit te kraaien. Een soort buikspreekpop. Triest..


  Maak melding

 20. Makka die zwartkijkers hier hebben geen enkele argumenten behalve 8 dec., zo afgezaagd.

  Koos moet je nu niet werken in Nederland om die 30 Surinamers die op je loonlijst staat uit te betalen, het blijft lachen hier met die jokers.

  Dat deze ezel niet eens snapt dat een partijprogramma een belofte is, dat is echt triest.

  Elke politieke partij beloofd dus zaken die ze nooit waar kunnen maken, wat is het verschil met Bouterse dan? oh ja, 8 dec.

  Amnestie is al verleend, dus Surinamers zijn al klaar met 8 dec, knoop dit goed in je zotte kop.


  Maak melding

 21. Koos de jong,

  Dat je niet weet wat het verschil is tussen een partijprogramma en regeerprogramma, is nu overduidelijk. Een partijprogramma is een belofte, maw elke politieke partij ook die in het land waar je woont en werkt om 30 mensen in Suriname te betalen, wat een grap, beloofd zaken die ze niet waarmaken.

  Zelfs nu voor de verkiezingen maken ze elkaar uit voor leugenaars.

  Omdat jij in Nederland woont en werk om die 30 mensen in Suriname uit te betalen weet je niet wat zich in Suriname afspeelt.

  Als ik zeg Surinamers bedoel ik mensen die in het land Suriname wonen, niet die wannabee Surinamers als jou.

  De meerderheid van de Surinamers is klaar met 8 dec., we hebben nu amnestie en that’s it. Blijf je maar vasthouden aan 8 dec. vanuit je Holland, dat is ook alles wat jullie wannabee kunnen, meer hebben jullie nou eenmaal niet in jullie mars.

  Wij zijn nu bezig het land Suriname te ontwikkelen en hebben geen tijd voor 8 dec.

  Wat ik voor Suriname beteken ga ik niet hier aan de grote klok hangen, maar ik werk in ieder geval niet in Nederland om 30 mensen in Suriname te betalen komiek.


  Maak melding

 22. Beste Makka: In plaats van de vragen van Koos de Jong te beantwoorden, kom je met her kul argument dat hij geen Surinamers is en dat hij zijn mond moet houden.

  Laf en dom antwoord bij gebrek aan argumenten.


  Maak melding

 23. Makka mik a mang koosje den jongen praten wat hij wil,en zeggen dat hij voor 30 mensen financieele stuen verleent,hij was zeker nageslacht van de mensen in Suriname die het geld vroeger van ons Suriname heeft geroofd en groot wil doen dat hij mensen werk bied in Suriname,weer zo een die in Nederland woont en zich veilig hier stelt met het geld wat zijn mensen toen hebben gestolen van ons Suriname,ik woon ook in nnnnnnnnnnnnnnnnnederland maar ik ben een echte surinamer,is niet waar je woont bepaald je liefde voor Suriname,maar wat je bent en ook dit nog,ik zou wel willen weten hoeveel hij die mensen daar in Suriname betaald,is het een redelijke inkomen om dit maar duidelijk te maken,ze kunnen niet zien dat deze regering progressie maken in het land,deze mensen willen graag terug in Suriname komen wonen maar zijn bang en groot doen met zijn praatjes dat hij 30 mensen ondersteund,laat me niet lachen koosje den jongen,zulke mensen ken ik goed,ik kom ook van een goed gezin uit Suriname en kan veel over zulke surinamers als jij spreken,dus let op wat je hier preek met je grootsheids,Zewillen hun vriendjespolitiek blijven doen en de rest mag stikken,hou op koosje den jongentje,na mi takie


  Maak melding

 24. Neetjeman,

  Deng mang leki koosje ju nafu spang nanga deng. Hoe zieliger ze zijn hoe succesvoller ze proberen over te komen op een anonieme forum als deze.

  En natuurlijk gaat het bij deze niet waar men woont, tuurlijk zijn er vaderlandslievende Surinamers die niet in Suriname wonen, maar hart voor Suriname hebben, alleen zal je deze groep niet op een forum als deze tegenkomen die alleen maar negatief en zwartgallig kunnen reageren op alles wat Suriname aangaat.

  Die groep die hun hart op de juiste plaats hebben voor wat betreft Suriname, mogen we koesteren, dat zijn mijn zusters en broeders, de rest mag mij gestolen worden.


  Maak melding

 25. Ook weer zo een boef die een positie krijgt zie starnieuws bericht:

  “De ondernemer Jerry Miranda (Nationale Democratische Partij) wordt de nieuwe districtscommissaris van Para. Dit bevestigt minister Linus Diko van Regionale Ontwikkeling tegenover Starnieuws. Miranda (49) is behalve ondernemer ook coördinator van Buurtwacht Collectief aan de Anamoestraat. “


  Maak melding

 26. Thank joe ,ding mang dizie die e takie soso ka ,foe a regering libie ding so wie e horie ding foe no kong moro na sranang Zeker na monie sa ing famirie bing foeroe foe sranang dang ding wang plei na ting dja,mi sabie foeroe foe ding dja,ding habie heimwee maar kunnen niet meer in Suriname komen wonen,want ze tellen niet meer daar,ze komen wel kijken maar ze zijn vervreemd omdat ze hun vriendjespolitiek niet meer kunnen doen,na mi takie Makka,mie no e spang nanga ding soort lagie sma,want mie sabie ding,ding wang zoekoe aanhang maar neks no fout want ding no sabie sang e pasa na Sranang,ding jere soso kaka foe ding die no lobie a regering en a vooruitgang sa we mikie ing Sranang, Tang boeng wie Sranangman sa de na Holland en wiens pe oeng de power Sranang vooruitgang,Na mie takie


  Maak melding

 27. Begrijp ik het goed?! De enige “waarachtige” Surinamers
  zijn de onnozelen die van veroordeelde misdragers en
  nog te veroordelen mensenrechtenschenders houden!!!

  Stel deze misdadiger (keizer Bigi Mofo I) had de
  regeermacht uit handen van keizer Bokasa II
  (Wijlenbosch) gekregen. Dat zou een zeer zware dobber
  geweest zijn.

  Met dank aan de voorgaande NF regering waarvan de
  heer Santokhi ook deel was is er een gedegen basis
  gelegd voor de toekomst. De huidige situatie hebben
  wij Surinamers niet aan de veroordeelde en nog te
  veroordelen misdadiger keizer Bigi Mofo I te danken!!!

  Je moet ziende blind zijn of een DOORN in je oog
  hebben!!!

  DOORN, lees …..


  Maak melding

 28. Strak berichtje, maar voor mij oud nieuws of ja, ze zullen wel moeten zij gaan de zaak daar runnen na 2015, dus nu er tegen aan, liefs fel en met alles erop en eraan, dan moet het lukken toch, dus kondremang ik ga ze nu volgen, en na 2015 helemaal. Het wordt nog leuk tot aan 2015 toe.


  Maak melding

 29. Hahahahaha sommige van deze buitenlanders zijn zo zielig en triest dar ze oude berichten gaan copieren, surinam verrader die Miranada is allang DC van Para en geloof me elke Surinamer is trots op wat deze DC momenteel doet, waren alle DC’s als hem, dat kan ook niet natuurlijk, want ze zijn niet allemaal NDPér.

  Whome, ik weet het, wij waarachtige en vaderlandslievende Surinamers zijn als een DOORN in jullie oog.


  Maak melding

 30. @Makka

  geef niet mie boy een ieder weet dat je een makka (doorn) hebt in je oog en zand op je hoofd.
  Ik neem aan dat je het verhaal kent tog van de struisvogel…

  staar je je maar blind op de loze beloftes van jou zeer geliefde VOS todat je broek op de grond valt want nowang riem nopas moro…ik bang dat je ogen dan toch niet opengaan. deng mang lek you abi ooktoe makka ing ding sakka vooral als je uitgaat…je weet ook wat dit betekent tog…desondanks wens ik jou en een ieder ook een fijne zo toe,,


  Maak melding

 31. @ Roy.

  Makka is het zelfde doornroosje uit Océr.Een combinatie van een ezel en koe,namelijk burikoe.Wahahaha.Een betweter van de bovenste plank!

  Cobie.


  Maak melding

 32. @Makka, al lul je als brugman, die 15 moorden die JOUW BAAS op zijn geweten heeft poets hij niet weg. Het is een schijtzak, niet meer meer en niet minder. Toen de berechting inzicht was, wist Bouta niet hoe snel hij een amnestiewet in elkaar moest zetten. Somo en Ronnie zijn omgekocht. Ook 2 pannekoeken bij elkaar waar Suriname niets aan heeft. Als jij predikt vaderlandslievende Surinamer te zijn, dan sta jij ook voor in dat Bouta zijn straf krijgt. Meervoudig moord in een fatsoenlijke democratie kan NOOIT verjaren. En die fatsoenlijke democratie gaat terugkomen. Al wordt jouw baas postuum veroordeeld. Als Noord Front en VHP weer aan de macht zijn weet jouw baas met z’n Mega Poeder Combinatie niet hoe snel hij zijn biezen kan pakken. Hotel Santo Boma wacht op hem. Makka, je bent eigenlijk een surinaamse NSB-er, een landverrader. Wat betaald eigenlijk een baantje bij de politbureau van de NDP ? Beetje de hele dag op internet NDP propaganda de wereld in helpen. Een paar blinkjes sardien, bakeljauw, fernandez.. whahahaaaaaaa


  Maak melding

 33. makka joe e tak a sanie lek fa a de ze kunnen niet tippen aan de vooruitgang dat nu geboekt word maar laat ze maar lullen te wojo jagie zullen we zien soema serie


  Maak melding

 34. Forummers, Odi odi.

  Kan dit ook worden gerealiseerd door al Onze Lieve Vrouwen in Su.?

  SEKSSTAKING TEGEN PRESIDENT IN WEST-AFRIKA

  Gepubliceerd op 26 augustus 2012
  LOME (ANP) – Vrouwelijke activisten in het West-Afrikaanse Togo hebben aangekondigd dat vrouwen vanaf maandag een week lang in ‘seksstaking’ gaan. Daarmee willen ze de druk opvoeren op president Faure Gnassingbé om af te treden. Gnassingbé ‘erfde’ in 2005 de macht in het kleine land van 7 miljoen inwoners van zijn vader Gnassingbé Eyadema. Die had het 38 jaar lang autoritair geregeerd.

  Advocate Isabelle Ameganvi van het Togolese Collectief Redt Togo zei zondag dat de seksstaking de mannen moet aanzetten zich meer in te spannen om van het Gnassingbé-regime af te komen. Ameganvi zei het voorbeeld volgen van vrouwen die 10 jaar geleden in de burgeroorlog in Liberia seks weigerden om campagne voor vrede te voeren.

  Afgelopen week waren er gewelddadige botsingen tussen betogers tegen het regime en regeringsgetrouwe troepen in Togo.

  Have a nice day.


  Maak melding

 35. Laten we eens eerlijk wezen. De oppositie bakt er totnogtoe niets van.Tot heden hebben ze alleen maar losse flodders kunnen afschieten.Veel bombarie, inhoudsloze kretologie, een regelrechte vervuiling van de menselijke geest met onzin.

  De regering Bouterse doet het heel goed en het gaat nog beter gaan met de economische ontwikkeling van Suriname dankzij de beleidsdaden van het regeerteam.

  Ik heb de oppositiepartijen die elkaar ook niet vertrouwen nog geen enkele keer met een economische tegenprogromma voor de dag zien komen in reactie op de beleidsplannen van de regering.Een programma die mij of de bevolking aanspreekt.Ze maken gewoon geen kans omdat de oppositie incompetent is.

  De enigste manier waarop ze weer aan de macht willen komen is de achterban smeken/oproepen om weer thuis te komen om op etnische basis sterk te staan.Helaas voor hen.

  Deze manier van politiek voeren is gedoemd te mislukken en kan mogelijk tot raciale botsingen leiden in de samenleving.Ik noem dit achterhaalde verdeel en angstaanjagende politiek.


  Maak melding

 36. koossssssssa, front ,olland,medusa,suri patriot en overige redimusus….zijn jullie nog niet van gedachten verrandert!!!!!!! .jullie rol is uitgetelt ..zelfs de wint wil de vlag van nps niet wapperen… moet je nagaan hoe diep jullie gezonken zijn
  na boto foe front soengoe we swaar watra ma oeng lissie foe soengoe.

  tijdperk front is voorbij tijden veranderen jullie zijn antiek …antiek heeft heel veel waarde maar jullie hebben geen enkele waarden zelfs in een museum willen ze jullie niet …het is een trieste afgang maar het zij zo …het surinaamse volk zal gek zijn om in 2015 voor achteruitgang te gaan stemmen .
  jullie hebben weinig tijd om na te denken proberen jullie het tij te keren …stem ndp die staat voor voouitgang trots en welvaart .

  bouta gogogogogogogogogog


  Maak melding

 37. Forummers, Nospang.
  Mijn posting is meer als (LOL) bedoeld hoor.
  Ik moest er zelf om lachen toen ik het gelezen had.

  Maar (neetjeman & pero) zouden een enorm probleem hebben met zo’n actie. Algehele onthouding.

  Maar je weet nooit als Carl Breeveld van DOE, zo’n actie op touw zou willen zetten.
  Lonnie B. & z’n mannelijke achterban hebben dan een groot probleem.


  Maak melding

 38. @FER.E. dit van Togo gaat bij Surinaamse mannen niet lukken, want we hebben allemaal een buitenvrouw (en). En degene die nee zegt liegt. Ik heb er zelf 4 dus ik kom wel aan mijn trekken,..soko sokooo


  Maak melding

 39. Fer E gelukkig dat je posting als lol hebt bedoeld, anders ben je ook een racist.
  Je hoort inmiddels toch te weten dat Afrikanen de meest vredige mensen op deze aarde zijn?

  Het zijn altijd anderen die elkaar opvreten en elkaar het daglicht niet gunnen.


  Maak melding

 40. Jaivi: “Je hoort inmiddels toch te weten dat Afrikanen de meest vredige mensen op deze aarde zijn?”

  De grootste massaslachting na de 2de Wereldoorlog vond in Afrika plaats: Rwanda: 1 miljoen doden in 2 weken….


  Maak melding

 41. @@@@FER.E wij echte surinamers die suriname opbouwen laten ons niet door waardeloze deskudigen als jou en medusa de les voorlezen ..ze zijn zo deskundig dat ze alleen maar achter die pc hun frustratie kunnen uiten maar verder komen ze niet …noch olland nog su wil dit soort figuren onder ogen zien …dus fer jip soe srefie mie mang.

  wat is jou bijdrage fer leg uit …je bent toch slim goed geschoolt maar presteren 0,0 achter die pc kan je misschien je gram halen maar voor de rest wie wil jou hebben …suriname wacht op mensen die van nut zijn ..suriname wacht niet op jou je bent al gepensioneerd wees blij dat je in olland bent en dat je nog een aow hebt ..in su zou je moeten aanpakken.

  medusa had ik voorgestelt om te soliciteren naar een baan als wachter bij waterland ..wie weet kan jij ook soliciteren als wachter a no sjing jere ..medusa zei dat ik casave moet gaan planten maar dat doe ik al enkele jaren ..maar het verschil tussen jou mij en medusa is !!!!ik lever een bijdrage voor mijn land ..medusa zei tegen mij soema wan a srd ..wel medusa en FER.E mie pero takie ..jullie deugen geen van beiden .bla bla bla daar zijn deze redimusus goed in maar dat schrikt nog pero nog deze regering af …olland had ook zoveel geblaft met ambasade sluiten met boycotten noem maar op ..een hele waslijst kan deze pero opsommen ..allemaal bluf poorlai mie mang ..dja in sranang joe kang takie te joe dja voor de rest zijn jullie lucht en dat laat president bouterse jullie ook weten ..geef het door aan jou volgelingen in olland …zolang bouta aan de macht is zullen redimusus en fronters zich erbij moeten neerleggen ..zelfs olland staat verstelt van deze trotse regering die geen blad voor de mond neemt ..het is een regering die trots uitstraalt een regering met zijn volgelingen die weet waar over zij praten .
  het is geen bla bla bla bla er wordt gedaan wat er gedaan moet worden .

  bouta go go go go go


  Maak melding

 42. Makka volgens jou komen Front en de racist Santokhi nooit meer aan de macht.

  Santokhi heeft zich aan zijn principes gehouden. Want toen Bouterse hem en de VHP als eerste uitnodigde om aan de tafel te zitten voor het vormen van een regering, heeft Santokhi zich aan de afspraak met het Front gehouden niet over te stappen.
  Waarom wou Bouterse graag met die Hindustaanse racisten het land gaan regeren?
  Als je mij daarop een antwoord kunt geven, dan pas ben je voor mij een hele piet.

  Bouterse daarentegen heeft Brunswijk en Somo omarmd, terwijl hij heel hard had geroepen om nooit met deze 2 mensen een regering te willen vormen.

  Bouterse mag de volgende verkiezingen weer winnen, want hij moet de tijd krijgen om al zijn gedane beloftes waar te maken. Ik gun hem de tijd om zelfs de kleinste beloftes op een grote schotel aan de totale bevolking te presenteren.


  Maak melding

 43. @Makka

  Ik ondersteun je reacties. Heel veel van de azijnpissers op dit forum zijn schizofrene SuriNeds. Ze hebben helemaal niets met Suriname en velen zijn er al tientallen jaren niet meer geweest. Ze hebben een totaal verkeerd beeld van Suriname en velen zien ons land nog steeds als een kolonie van Calimerostan. Ze trappen dagelijks in de propaganda van de NOS en andere mainstream Calimerostaanse media. Ze hebben nauwelijks door dat ze vreselijk worden gemanipuleerd en ze braken de meest onwelriekende kletskoek uit. Dit zijn de moderne redimusu’s uit het naar koeienstront stinkende poldertje aan de Noordzee. Een stelletje zielenpoten zijn het. Ze staan altijd vooraan in de rij om alles wat Surinaams is, zoveel mogelijk af te kraken. Vandaag beweren ze dat Suriname iets verkeerd aanpakt en doet Suriname vervolgens het omgekeerde, dan is het ook weer niet goed. Deze tweederangsburgers uit het rabiaatbruine Wilderspoldertje dienen we irrelevant te verklaren en steeds aan hun verstand te peuteren dat ze absoluut geen Surinamer zijn. Ze zijn vleesch noch visch! Een stelletje zielige azijnpisserige redimusu-idioten zijn het.


  Maak melding

 44. Wel pero als Bouterse de Surinamers in olland als lucht beschouwd, waarom gaf hij het in geldnood verkerende Kwakoe 50.000 eurootjes?

  En juist het laatste weekend van Kwakoe was het stralend en zonnig weer in Nederland.
  De bezoekers van Kwakoe hebben enorm genoten.
  Bouterse heeft de Surinamers in olland ook lief, jammer dat dat niet geldt voor de meeste van zijn kiezers.

  Je kan schelden op de Surinamers wat je wilt, onze navelstreng is ook begraven in Surinaams grond.
  Dat is en en blijft onze binding met ons geboorteland.


  Maak melding

 45. Het Nieuw Front is een verzameling schurken en bandieten met als enige doel, afbraak van het Surinaams nationalisme en optreden als marionet van het buitenland. De enige functie van deze redimusu-bende is het destabiliseren van Suriname en het voor de voormalige kolonisator en haar marionetten zoveel mogelijk plunderbaar houden. Helaas hebben deze anti-Surinamers hun beste tijd gehad. De wereld is veranderd en Suriname ook. China is inmiddels een wereldmacht en betaalt netjes voor haar grondstoffen. Het roofzuchtige kolonialisme heeft dank zij onze meest vooruitstrevende president aller tijden haar allerbeste tijd gehad. In plaats van samenwerking kiezen de neokolonialen van front en co liever voor destabilisatie en frustreren van de vooruitgang, dan voor dekolonisatie, innovatie en ontwikkeling. Het zal ze niet lukken. Ook in 2015 zal de kiezer ze genadeloos afstraffen. Mark my words!


  Maak melding

 46. @Jaivi die gasten als pero, RobG, Anna-z zijn achterlijk en dom,..weet je wat het nog meer is ?? Jaloezie en afgunst
  Vraag ze wie een Nederlands paspoort wil, dan staan allemaal te dringen om er een te bemachtigen.Wie nee zegt is een leugenaar. Waarom heeft boef Somo er 2??
  Ze beseffen niet dat vele Surineds, naar Nederland kwamen voor studie of gezondheid redenen, maar je hebt er ook gelukzoekers. De jaren 80 zijn er velen gevlucht vanwege de dictator Bouterse. Papa Vene,..die iedereen veracht bracht “Democratie en Vrede”weer in Suriname.
  Wie kent er nog die avondklok?? Samenscholing verbod?? Geen brood geen school?? volksmilitie?
  Sommige van de domme idioten vergeten dat er van 1980 tot 1991, er gewoon een dictatuur was in Suriname met Bouterse aan de macht. Hij was geen president, maar niks gebeurde zonder zijn toestemming.


  Maak melding

 47. (@pero op zondag 02-09-2012 om 16:44 uur)

  Wel slimme (pero): Lees een gedeelte van jou eigen
  posting.

  wat is jou bijdrage fer leg uit …je bent toch slim goed (geschoolt) maar presteren 0,0 achter die pc kan je misschien je gram halen maar voor de rest wie wil jou hebben …suriname wacht op mensen die van nut zijn ..suriname wacht niet op jou je bent al gepensioneerd wees blij dat je in olland bent en dat je nog een aow hebt ..in su zou je moeten aanpakken.

  Wel ik ben nog niet gepensioneerd en aow heb ik ook nog niet.
  En ik kom ook niet ten laste van de Openbare middelen.
  Aangezien jij zeer slim bent, mag je de rest wel zelf bedenken.

  Maar het is goed dat jij nu een bijdrage levert aan de
  opbouw van Su.
  Aangezien je reeds bezet bent met je drukke werkzaamheden als cassave planter, zou ik jou ook willen gebruiken als tuinman aan de Kolonistenweg in de omgeving van Uitvlugt.
  Alleen wordt je niet zomaar binnen toegelaten in dat project.

  Pero: Ga lekker fietsen door Par’bo met jou gelul over je bijdrage aan Su.


  Maak melding

 48. Als ik de reactie van Anna met de kleine z lees dan denk ik meteen aan een boek van die linkse duivels Karl Marx, Lenin, etc. Grote en vage termen, weinig inhoud. Spreek eens gewoon Nederlands meid. Of Surinaams, als dat je voorkeur is. Wellicht kom je dan minder dom over.


  Maak melding

 49. @bifa

  Misschien kun je mij in gewoon Nederlands de definitie van ‘dom’ geven. Ik tokkie of jip-en-janneketaal mag ook. Daarna zal ik proberen te bepalen of je behoort tot de verzamelling dommen of zwakzinnigen. 😉


  Maak melding

 50. Het is nu wel duidelijk geworden na 2 jaar stilstand dankzij deze criminele ongeschoolde coalitie, dat er een frisse wind gaat waaien met nieuwe jonge gestudeerde en integere leiders, i.p.v. drugscriminelen, moordenaars en zedendeliqwenten, die alleen maar bezig zijn met macht en verrijking, en wanneer je dat niet wilt zien, blijf dan lekker met je oogkleppen oplopen, en achter die ongeschoolde scheeuwende leiders zonder inhoud lopen.


  Maak melding

 51. @Jacobus

  Thnx wat ik heb vernomen uit de dierenwereld is dat de ezel noch de koe geassiocieerd willen worden met dhr/mevr MAKKA. Dit is wel wreed. ba soekoe ba vinie….


  Maak melding

 52. er is geen oppositie meer in su oppositie heeft geen inspraak nog uitspraak …ze zijn monddood gemaakt door het surinaamse volk …oppositie heeft geen weer woord ..deze regering presteert het brengt geld in het laatje … het suri volk wil prestatie geen wan prestatie als wat front al die jaren heeft laten zien.

  weg met front oprotten met front en redimusus ze zijn een sta in de weg ..wij willen geen bla bla bla daar koop je niets voor … sinds deze regering is aangetreden zijn er voldoende perspectieven op werk.

  medusa ,FER.E hebben jullie gesoliciteert .

  bouta gogogogogogo

  bouta go go go


  Maak melding

 53. Gek de reactie’s hier op dit forum,

  Als je zoals ik vaak in zowel Nederland als in Suriname bent zie je dat er wel degelijk veel van de regeerplannen wordt uitgevoerd, bovendien is het gewoon een feit dat MC de volgende verkiezingen weer wint daar hun aanhang groeit. Aan de andere kant hoort DDB niet op de zetel van President, heeft te veel bloed aan zijn vingers.
  Santokie mag van mij President worden maar niet met de huidige front partners, Ik wil nog steeds de combi NDP-VHP, maar ja dat zit er met bouta daartussen waarschijnlijk niet in.

  Ga voor daadkracht niet politieke kleur.

  Feiten, feiten, feiten…………..


  Maak melding

 54. Aah…er wordt veel tamtam gemaakt dat het goed gaat met su en dat gaat als zoete koek er in. Al die volksmiltie aanhangers moeten natuurlijl hun vergoeding voor het pajongwaaien blijven innen.
  Waar zijn dan die 18000 woningen? En heb je nu meer srd’s in je portomonnee.
  Nee toch?
  Zolang die volksmilitie achter hun idool blijven lopen blijft Su de paria in het caribisch gebied.


  Maak melding

 55. @ bifa, anna-z reageert altijd zo dom. Soms vraag ik mij af of zij werkelijk gestudeerd heeft.

  ===Ik zou zeggen laat een ieder naar een herhaling van de heer Santhoki luisteren bij radio apinti op zondag 2 september 2012.

  ==Ik denk dat een ieder een ander beeld zal krijgen, zelf velen als anna-z die de NDP op handen draagt.

  ==wijdenbosch is naar Nederland vertrokken om over het overschot te te praten die Suriname heeft. Nou luister echt naar de radio dan zal men wat wijzer worden. AANBEVELING


  Maak melding

 56. @bifa

  Geef mij de definitie van ‘dom’ en ik zal je vertellen in welke mate je zwakzinnig bent.

  @Ira

  Voor jou geldt min of meer hetzelfde. Gebruik AUB geen woorden waarvan je de betekenis niet kent. Blijf je maar afvragen of iemand gestudeerd heeft of niet. Ik vraag me helemaal niets af en ik vind niemand hier dom. Iedereen geeft zijn eigen mening en die respecteer ik. Ik kan het eens zijn met je of niet, maar ik respecteer elke mening. Aan loze prietpraat en onvermogen tot argumenteren hebben we niets aan. Aan achterlijke en zwakzinnige statements nog minder. 😉


  Maak melding

 57. Santhokhi (53jr) (academische opleiding)wordt de volgende president van Suriname.
  Venetiaan (doctorale opleiding) gaat het niet worden gezien zijn leeftijd. Hij is nu 76 jr.
  For the record Bouterse (sportleraar/ sex boeken verkoper)is nu 67 jr.


  Maak melding

 58. Anna met de kleine z,

  Staat die z bij jou soms voor zwakzinnigheid? Zoveel grote woorden en nog begrijp je niet dat je je ‘postings’ terug moet lezen om te zien wat dom is. Zielig hoor.


  Maak melding

 59. @bifa

  Je gebruikt een woord van drie letters maar je snapt de betekenis van dat woord helemaal niet. Als ik je om de definitie van dat woord vraag vlucht je in zwakbegaafde herhalingen. Je kunt dus niet argumenteren en je bent dus irrelevant op dit forum. Als je iemand dom vind en je kan dat niet beargumenteren dan doe je loze uitspraken. Je bent duidelijk geen partij voor mij en ik raad je aan het bij iemand anders te proberen. De z staat voor zwart. Ik ben alles wat zwart is. Wees dus bang, heel bang. 😉


  Maak melding

 60. Roy met je reactie bevestig je precies wat wij waarachtige en vaderlandslievende Suriname al wisten. nl.dat jullie huichelaars en hypocrieten zijn die het hele 8 dec. ding en de doden misbruiken, jullie zijn mensonwaardig.

  Koos de Jong een NSBér is iemand die heult met de vijand, iemand die zijn land en landgenoten verkoopt voor een bordje linzensoep, als ik naar je reacties kijk, ben jij dus een typische NSBér.

  Jaivi,

  Doe me een gunst en hou je bezig met India en andere futiliteiten maar kom geen domme vragen stellen.

  Bouterse heeft Santokie niet uitgenodigd, Bouterse heeft Sardjoe uitgenodigd, de toenmalige voorzitter van de VHP.

  Omdat je een oen bent van de bovenste plank weet je niet waarom VHP werd uitgenodigd.

  Uit medelijden dan maar. VHP werd uitgenodigd omdat ze een Surinaamse politieke partij zijn, die 8 zetels heeft, om een regering te vormen had MC andere partijen nodig, precies zoals dat in Nederland ook toegaat. Toen Sardjoe met eisen kwam (z’n dochter moest VP worden enz. enz. en Bouterse mocht geen President worden) werd VHP de laan uitgestuurd. VHPérs hebben geen enkele principe, als het meezat hadden ze front per direkt vaarwel gezegd. Santokie wilde de zaak nog redden en heeft meerdere gesprekken met Bouterse gevoerd, maar Sardjoe hield voet bij stuk dat zijn dochter VP moest worden en omdat VHP geen partijprogramma had wilde hij niet over een regeerprogramma onderhandelen,. Zo werkt het bij de fronters, ze onderhandelen alleen over posities en regeerprogramma komt later wel, posities daar gaat het bij front om terwijl MC juist over regeerprogramma wilde onderhandelen en de posities later.

  Hopelijk snap je nu wel, waarom met AC en PL een coalitie gevormd moest worden.

  De lage fronters hadden deze twee partijen omgekocht, als een dief in de nacht hadden ze de posities verdeeld. Somo mocht weer DNA voorzitter worden, maar daar heeft Brunswijk een stokje voor gestoken omdat die al afspraken met MC had gemaakt, terwijl Allendy zich liet omkopen door front, Somo heeft toen zijn keuze gemaakt nadat hij niet was gekozen tot voorzitter van de DNA.

  Het valt wel op hoe die azijnpissers slecht geinformeerd zijn, of zijn ze inderdaad zo zwakbegaafd.


  Maak melding

 61. Als het intelligentie niveau en realiteitszin van de leiders van het nieuwe Front hetzelfde is als hun aanhangers die hier op dit forum reageren dan zie ik het heeel somber in voor Suriname.
  Aan mensen die hun argumenten puur op sentimenten en emoties baseren kan ik geen intelligentie en realiteitszin toedichten.
  De reacties van deze gasten staat bol van emotioneel
  doordrenkte wooorden zoals, dom, ezels, paarse aanhanger, moordenaar etc…
  sommigen zijn zelfs blijven steken in de jaren tachtig en zijn blind (of doen alsof ze blind zijn) voor de huidige economische ontwikkeling.
  Economisch gezien kun je de jaren tachtig absoluut niet vergelijken met de huidige ontwikkelingen.
  In tegenstelling tot de jaren tachtig zijn internationale instanties en economen vol lof over het financieel beleid van de huidige regering.
  Maar niet volgens de theorie van de Nieuw fronters. nuuuh, die weten het zoals altijd wel weer beter.
  Deze gasten steken hun hoofd in het zand voor de positieve ontwikkeling en af en toe steken ze hun hoofd op om oeverloze, waardeloze, emotionele onzin uit te kramen.
  Maar wij realisten weten wel beter.
  Zolang deze huidige regering de verwachting en hoop
  van deze Nieuw fronters ( totale economische verval)
  niet waarmaakt kunnen we al de negatieve reacties van
  deze zogenaamde nieuw fronters zo de prullenbak in dumpen.
  De droom en verwachting van deze nieuw fronters was natuurlijk dat de huidige regering een gigantische puinhoop zou maken van het economisch beleid.
  Maar niks is minder waar. Die droom van deze
  emotionele nieuw fronters zal een droom blijven.
  Daar ziet het naar uit en dat lokt vervolgens weer
  emotionele reacties uit.
  Tegen beter weten in.
  But we know better.


  Maak melding

 62. makka@ en jair@ mie lob oeng torie boi schudden jullie ze wakker hoor wat ze slapen echt diep ook of blijven steken in de tijd wakker worden haters er gebeuren mooie dingen in sweet sranang gaan jullie kijken ik ben pas twee weken terug lekker ontspanne hoor ,,,suriname ,,,,


  Maak melding

 63. @Jaïr

  Het feit dat die negatievelingen alleen maar kunnen verwijzen naar de jaren tachtig mbt tot het economisch beleid geeft eigenlijk al aan dat het economisch beleid van de huidige regering niet slecht is,
  want anders hadden deze negatievelingen kunnen verwijzen naar recentere mismanagement mbt het economisch beleid (van het afgelopen twee jaar).
  Maar omdat die referentiekader ontbreekt om aan te kunnen tonen dat de huidige regering het economisch gezien belabberd doet verwijzen deze negatievelingen uit pure wanhoop dus telkenmale naar de jaren tachtig.
  Telkens als internationale instanties het huidig economisch beleid van de regering een pluimpje geeft dan is het volgens de negatievelingen te danken aan
  de regering Venetiaan.
  Maar waarom geven ze de regering Venetiaan niet de schuld dat er nog steeds schrijnende armoede is in Suriname? Nee, dan is dat uiteraard weer de schuld van de huidige regering.
  Het is net waar je de nadruk op wil leggen om je eigen standpunt gestalte te geven.
  Dat het in de jaren tachtig inderdaad een economische puinhoop was, is een feit maar de huidige regering heeft met haar economisch beleid tot nu bewezen dat
  deze rampzalige tijden niet meer zullen wederkeren in Suriname.
  Internationale instanties zijn het daar over eens.
  Als de huidige regering het huidig financieel beleid kan consolideren dan zal dat alleen maar economische groei brengen voor Suriname.
  Wat heeft het voor zin om steeds te verwijzen naar de jaren tachtig als je weet dat economisch gezien
  Suriname nu wel in lift zit.
  Ik dank God op mijn knieën dat deze regering lering heeft getrokken uit die rampzalige periode uit de jaren 80/begin 90.


  Maak melding

 64. Het best leuk om te lezen dat die paarse geestelijk gestoorde inbecielen de man die ervoor gezord heeft dat Guyana ons heeft ingehaald gezin word als de meest vooruistrevende president van suriname,de man die onze sterke munt heeft laten devalueweren, de man die onze landgenoten heeft afgeslacht, kleine kindere en zwangere vrouwen behoren ook tot deze monster zijn slachtoffers.
  hoezo vooruitstrevend?


  Maak melding

 65. @kangkang trie
  Jij schrijft aan GMAP:”
  joe e lul, if joe no abie neks foe takie,dang joe moes tap joe golantjie,met jou gelul”!

  En joe e karie joe srefie wang NDP’er??
  Mie no sabie if BAAS ô bretie nanga joe jere!BAH!!!


  Maak melding

 66. Vooruitstrevend wil zeggen de kinderbijslag verhogen,
  vooruitstervend wil zeggen de aov verhogen,
  vooruitstrevend wil zeggen de prijzen voor de basisgoederen verlagen,
  vooruitstrevend wil zeggen een dusdanig economisch beleid uitstippelen zodat je een hogere rating krijgt.
  vooruitstrevend wil zeggen het beleid van je voorganger consolideren en uitbouwen zodat internationale instanties lovend zijn over het financieel en economisch beleid…

  ‘Suriname behoort tot de selecte groep landen in het Caribisch gebied die in het afgelopen jaar opmerkelijke economische prestaties hebben neergezet’. Dit stelt creditwaakhond Standard & Poors.

  Dat is vooruitstrevendheid!

  Wie zullen we geloven; die zielepoot, die analfabeet en
  die zot, die gekke Gerrit Gmap of gewaardeerde economen van Standard & poors.
  Of zijn die specialisten van Standard & poors ook paarse gestoorde imbecielen?
  De keuze lijkt me meer dan duidelijk.
  Duuh!


  Maak melding

 67. @GMAP
  normen en waarden worden/zijn vertrapt door de feestende massa op kosten van hun baas. Ze hebben het niet eens in de gaten dat ze hun ziel hebben verkocht voor een cupje bier en wat oud vreten..
  Zij die hun zielen hebben verkocht moeten ook de broekriem steeds strakker aantrekken terwijl hun baasje elke maand een nieuwe broek moet laten naaien want de oude pas niet meer. Zeer trieste zaak.


  Maak melding

 68. .. dan heeft het baasje het uitermate goed gedaan..

  Roy, als over 3 jaar Nieuw Front heeft gewonnen dan mag jij samen met die leeghoofdige en gefrustreerde Gmap feestvierend door het leven gaan en je laten verleiden met een cupje bier en oud vreten..

  nu is het de beurt aan de ‘paarsen’..
  Niet zo jaloers he?


  Maak melding

 69. Vreemd dat een sportleraar annex VHS porno verkoper, president van een land kan worden. Sterker nog, de beste man heeft ook nog eens bloed aan zijn handen. In menig ander land zou deze man met pek en veren op de brandstapel zijn gegooid. Zegt ook iets over het volk. Het is allemaal heel betrekkelijk. De NDP achterban is echt niet zo trouw. Ze stappen net zo makkelijk weer over naar een andere partij. Het volk snakt naar lagere voedselprijzen en betere huisvesting en onderwijs. Mocht Bouterse dit niet kunnen waarmaken dan is hij ook exit. Ook al groeit de economie met 10% per jaar. Overigens kan Bouterse zich niet veroorloven om van macht te wisselen, want dan komt het verblijf in Santo Boma een stukje dichterbij. Het land wordt zo gegijzeld gehouden door een dicatator.


  Maak melding

 70. Buitengewoon knap dat een sportleraar annex VHS porno verkoper, president van een land kan worden. Sterker nog, de beste man heeft ook nog eens bloed aan zijn handen en toch zo’n sterke achterban hebben en ook nog op een democratische wijze gekozen worden.
  In menig ander land zou deze man een standbeeld krijgen voor zijn onverzettelijkheid, halsstarrigheid, onbuigzaamheid en taaiheid.
  De kinderbijslag en de aov zijn verhoogd, de prijzen van de basisgoederen zijn verlaagd. De huizenbouw komt langzaam maar toch zeker op gang.
  Uiteindelijk zal binnen deze regeerperiode de economische groei ook voor de sociaal zwakkeren vruchten gaan afwerpen.
  Het volk is blij af te zijn van de incompetente en
  afwachtende houding van de vorige regering die totaal niks voor de sociaal zwakkeren heeft betekend.
  Bouterse heeft 10 jaar lang de periode Venetiaan overleefd. Die volgende periode zonder macht zal Bouterse ook wel overleven. De zienswijze van deze man is grensoverschrijdend waardoor het volk daar uiteindelijk voordeel uit kan halen.

  Afhankelijk van welk standpunt je belicht wil zien kan je net zo makkelijk met woorden ‘spelen’ om anderen te manipuleren. Met dezelfde woorden in een andere setting krijgt de strekking van het verhaal een totaal andere wending.


  Maak melding

 71. @bifa

  Ik heb de kleine z en jij hebt de kleine b. De b van bang. Aangezien er niets inhoudelijks uit jouw bange b komt krijg jij van mij waar je recht op het. Dom, dommer, domst. Bang, banger, bangst. Nog steeds wacht ik op jouw definitie van dom. Je antwoord is steeds heel voorspelbaar en inhoudsloos. Discussiëren doe als je een verschil van mening hebt. Met alleen roepen: “Je bent dom!”, krijg je geen gelijk. Je moet je mening met argumenten kunnen onderbouwen, of je gebruikt tegenargumenten om het standpunt van de ander onderuit te halen. Omdat je dat niet kunt ga je gewoon zwaar op je bek en ik ben geen partij voor je. Je bezit niet genoeg intelligentie en je oneliners duiden op een klein bang mannetje. Kruip maar terug onder je vochtige steen en ga daar maar je kletskoek uitbraken. Je loopt weg voor de discussie en je bent boring en irrelevant. You are waisted time! Case closed!!!!


  Maak melding

 72. eeee MEDUSA

  wat een positieve opmerking;te gek zeg

  ete wang sanie;;if joe wang sabie fa basie e finnie foe mie dang joe moesoe kong na in su foe aksie basie sang eng e finnie foe na torie,,,,,toch


  Maak melding

 73. heheheheheeee

  WIE BEN JIJ,PAARDE LUL,,,GEBRUIK JOU EIGEN NAAM,,,EN BETREK MIJ NIET MET JOU GESPREK MET ANDEREN,,,

  ja tegen jou,KANGKANG TRIE

  jij heet geen k.keeldar,maar gebruikt mijn naam om zelf niet bekend te worden,,,IT IS BETHER FOR JOU IF JUO LET GHO MI NAME


  Maak melding

 74. #Shanice. De hoofdverdachte tevens de president heeft geen enkele lering getrokken. Hij heeft juist zijn conclusie getrokken. Nu zitten de hoofdverdachte incluis zijn mede kompanen uit de jaren 80 in het machtscentrum die amnestie nodig hebben om straffeloos gesteld te worden., Dat is geen lering maar een conclusie


  Maak melding

 75. Met die criminelen die er nu zitten zal Suriname niet ver komen.
  Deze criminele moordenaars hebben zich omringd met zwakzinnigen van het allerlaagste allooi.
  Foetoeboi’s, die tegen alles ja en amen zeggen, die moordenaar hoeft maar een scheet te laten.
  Oliedom, te achterlijk voor woorden.

  De grootste grap is dat die bouta deze zwakzinnigen niet eens ziet staan.
  Ze dienen alleen maar als stemvee,voeten veeg.
  Zelfs zijn partner heeft geen krentjes.
  bouta is antie-corintiers vers 2.

  Santhoki wordt de nieuwe President in 2015.
  Nog even op de tanden bijten, dan kunnnen het puin verpulveren.


  Maak melding

 76. Te you no gwentie a moeilijk.
  No tak vooruitstrevenheid torie, te you no sab san a san datie ei hoor in.

  Dit zijn de meelopers van het ergste soort, kotsmisselijk wordt je er van.
  nee, teveel eer.

  Hoe laag bij de grond ben je om over lijken je gelijk te halen.
  tsja, wat een leven als moeder en zoon de hele dag op wkn vertoeven.
  Wat voor soort leven zullen ze niet hebben in dat tokkiehuis.
  Bai wang ticket, dan ye center ie srefie go na sranan in plaats van foe lul djaso.
  Go kap tjing of go prani bana.


  Maak melding

 77. kangkang trie

  a moro betre if joe libie mister k keeldar nanga rostoe

  mi nanga deng matie foe mie sabie na sranang mang die sie,,,a mang no lagie eng srefie na a fasie sang joe e denkie,,a mang na wang bigie mang sang e skoro oenoe na inie na blakamang scoro,,,liebie na mang nanga rostoe

  dit moest er nog even uit;;;mijn verontschuldiging beste forum lezers


  Maak melding

 78. @Errol.

  Sang datie, echt heel mooi hoor.

  “Vreemd dat een sportleraar annex VHS porno verkoper, president van een land kan worden.
  Sterker nog, de beste man heeft ook nog eens bloed aan zijn handen. In menig ander land zou deze man met pek en veren op de brandstapel zijn gegooid.
  Zegt ook iets over het volk. Het is allemaal heel betrekkelijk.
  De NDP achterban is echt niet zo trouw. Ze stappen net zo makkelijk weer over naar een andere partij. Het volk snakt naar lagere voedselprijzen en betere huisvesting en onderwijs.
  Mocht Bouterse dit niet kunnen waarmaken dan is hij ook exit. Ook al groeit de economie met 10% per jaar. Overigens kan Bouterse zich niet veroorloven om van macht te wisselen, want dan komt het verblijf in Santo Boma een stukje dichterbij. Het land wordt zo gegijzeld gehouden door een dicatator.”


  Maak melding

 79. Het is toch erg, met die mensen,niet te geloven.

  @Roy, you habie letie.

  “normen en waarden worden/zijn vertrapt door de feestende massa op kosten van hun baas.
  Ze hebben het niet eens in de gaten dat ze hun ziel hebben verkocht voor een cupje bier en wat oud vreten..

  Zij die hun zielen hebben verkocht moeten ook de broekriem steeds strakker aantrekken terwijl hun baasje elke maand een nieuwe broek moet laten naaien want de oude pas niet meer.
  Zeer trieste zaak.”


  Maak melding

 80. mistic

  sorry;dat no beng de na bedoeling////mie beng sjie na neng tapoe wang oowroe lp foe wang ragga basis daarom mie gebruik na neng datie/////foe troe sondro wang takroe bedoeling


  Maak melding

 81. wij houden van onze president en wij worden kotsmisselijk van jullie redimoesoes.jullie zijn net ezels en denk maar niet dat jouw Santhoki in 2015 een kans gaat maken in su.onze volk gaat weer kiezen voor bouta om suriname vooruit te gaan helpen.blijf jij maar lekker in je land holland en ga aardappels en spruitjes planten om je zolderkamertje in de pijp.laat die tokkies je gaan helpen.en no kon tak law law sani djaso.soema na joe.we tak san oenoe wani.
  joe dong buriki.


  Maak melding

 82. Wij ,de rechtgeaarde surinamers staan aan U zijde meneer Santhokie.
  Go SANTHOKIE,GO.
  Breek de mars van de ndp corruptelingen ,volgelingen en de misdadigers.
  Maak een einde aan hun overheersing die een heel schadelijke en negatieven invloed heeft voor ons land.
  POWER SANTHOKIE.POWER!!


  Maak melding

 83. front is gewoon dom bezig met hun politiek gestunt;;zij zullen merken dat zij niet krachtiger worden maar zwakker en affallend;;;front moet kunnen accepteren dat hun tijd voorbij is en het aan iemand moeten overlaten die het beter doet,,,mr president


  Maak melding

 84. @Boyrotten

  Het interesseert me geen ene m, if ie lob’ a criminele moordadige pres.
  En wie is wij, want mijn connecties in su spugen op hem.

  Je hebt iets gehoord over de pijp en spruitjes.
  Baja, dat krijg je als ze een verknipte ned/belgische nieuws-samenvatting in suri vertonen.
  Neem niet alles aan voor zoete koek, dombo.

  Mo leg ie uit fa a sanie ei wroko.
  Na a sem sanie, fo fosteng, die deng mang beng sorie deng broko oso foe sranan tap tv, soso fo kis monie fo Holland.

  Ik ben een paar keer per jr in su, ooit you doro djaso dan ie wan tak pijp torie.
  No mek mie lafoe yere.

  En toch we begie Holland foe wan two mas-mas aardappel.

  Go loop nanga joe pres, a mang na uitschot.


  Maak melding

 85. @Ray,

  Yes Power to Dhr Santhokie.

  Het is nog lang geen verkiezingstijd.
  Kijk ze beven.

  Dit keer ben ik life aanwezig.
  We zijn van plan om met een groepje even ons 2e paspoort te gebruiken om te stemmen.

  Niet verder vertellen.


  Maak melding

 86. @boycotten

  YES,We can do it!
  We gaan het gedaan krijgen.
  Wij willen verbetering ,vooruitgang en de veroordelingen van de huidige criminele heerschappij die dankzij verraad hoogtij vieren in Suriname.
  Wij gaan die Amnestie stempel ongedaan maken en als vervloekt beschouwen.
  Go Santhokie ,GO!


  Maak melding

 87. @surinam patriot

  De PVV heeft misschien nog plek om Santhoki te herbergen. Het kiezerslegioen van de PVV wordt naar het lijkt zeker uitgebreid met gelijkgestemde Haagse allochtonen dus onze Santhoki krijgt zeker een verkiesbare plek. Het is nu Henk en Ingrid aangevuld met Sita en Mahinder. Leuk voor Santhoki, de PVV, Calimerostan en alle hardwerkende naievelingen. Wij hebben in Suriname liever een president zonder etnische voorkeur. We hebben er eigenlijk al één. Hij is heel progressief en het etnische is hem vreemd. Zijn naam: Desi Delano Bouterse! 😉


  Maak melding

 88. @anna_z, je hebt geluk dat die cookies niet goed werken. je zeur weer over Nederland, terwijl het nergens opslaat daarom vind men je ook dom reageren.

  =Je moest niets van Nederland maar je vraagt de PVV een plek voor Santhokie.
  =Daarom vraag ik mij af waar je gestudeerd hebt en waarvoor. Bah zeg


  Maak melding

 89. @Ira

  Beste Ira, wat bedoel je met: “je hebt geluk dat die cookies niet goed werken” ???????? Welke koekjes en waarom heb ik geluk? De allerlekkerste koek is viado en ik kan je vertellen dat die altijd werkt. 😉 Althans bij mij wel.

  Wat bedoel je met: “je zeur(t) weer over Nederland” ?????????

  Mag ik soms niets over Calimerostan schrijven? Je vraagt je af waar ik heb gestudeerd? Ik denk niet dat de oorsprong van mijn studie relevant is op dit forum. 😉


  Maak melding

 90. Go Santhokhie, Go!
  Dat een paar, de komende verkiezingen al vrezen kan je merken aan de rode minnetjes soldaten. Het lijkt erop alsof ze bezig zijn een laatste strijd te srijden. Voor hun is het NU of NOOIT!
  Wij gaan toeslaan en de rode minnetjessoldaten vermorzelen!
  Met U als LEIDER zal het ongetwijfeld lukken.
  Hup ,hup Santhokhie.Power!


  Maak melding

 91. @Anna Z, voor de goede orde, je staat hier niet in die paarse kerk van je te preken. Mensen als Pero en Makka heb je kunnen bekeren, maar de meerderheid hier slikt jouw evangelie niet voor zoete koek. Laat ik het zo stellen mensen als Pero en Makka hebben het verstandelijk vermogen van een kind van 3. Dus een kinderhand is snel gevuld. Jouw schat ik eerlijk gezegd ook niet hoger in. Ach.. iedereen onze lieve heer maakt wel eens een fout..


  Maak melding

 92. Paars volgzaam slaafje Anna_Zeepbel :
  “Wij hebben in Suriname liever een president zonder etnische voorkeur. We hebben er eigenlijk al één. Hij is heel progressief en het etnische is hem vreemd. Zijn naam: Desi Delano Bouterse”

  Jammer dat hij is: corrupt, drugsdealer, moordenaar, belastingontduiker….etc etc


  Maak melding

 93. Santi als president-kandidaat van de NF (Nederlandse Fauna )???
  Waar is de NPS ???
  En de hen die op Santi lijken ,die geen Hindoe’s zijn , maar Moslims ???
  In het parlement zijn alle huidige VHP-DNA-leden Hindoe’s .
  Toeval ???
  Wellicht !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 94. Wist niet dat Koos de Jong een dokter was .
  Nauw ,jongens wat beletten jullie ???
  henk de Mol , Ray , Ira , leGMAPje en consorten , maken jullie gebruikt van de mogelijkheid en go go go go for it !!!
  Nek’s no fout !!!
  Deze dokter heeft geen kinder hand en zijn grote hand zal nooit en te nimmer genoeg gevuld worden !!!
  Hebzucht , noemt men dat op z’n Ollands !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 95. Santhoki staat voor : recht door zee,geen vriendjes politiek, geen corruptie, opheffing amnestiewet, berechting Bouterse en co, bestrijding criminaliteit, eerlijke verdeling van de welvaart, gezondheidszorg voor iedereen, vriendschap met EU en de rest van de wereld, behoud van het Surinaamse bos en fauna!!!


  Maak melding

 96. @surinam patriot
  Sjjjjuuuuuuutttt no baar toemsie tranga!Sááááááááng?
  Santhoki staat voor : geen vriendjes politiek, geen corruptie, bestrijding criminaliteit,

  1.Laat hem ons dan vertellen wanneer
  *zijn neef van moederskant,de procureur-generaal Punwasie berecht wordt voor het feit dat bij de dodelijke aanrijding op de hoek Gemenlandsweg/Wanicastraat(en zijn echtgenote daarbij jammerlijk om het leven kwam) er een grote hoeveelheid cocaïne bij hem in de auto werd aangetroffen.

  2.Laat hem ons dan vertellen wanneer
  *de toentertijd negentienjarige verkeersmoordenaar (die op hem leek) en zijn moeder die adjunctinspecteur van politie was, worden berecht voor de dodelijke aanrijding waarbij 3 onschuldige mensen het leven daarbij inschoten.
  Deze jongen was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en zijn moeder wist ervan maar hield hem niet tegen.

  3.Laat hem ons dan vertellen wanneer
  *hij eindelijk verteld hoe het eingelijk zit met de transacties die met de beruchte crimineel Sege Bai(vermoorde drugshandelaar in te Amstelveen,Nederland)waren gesloten.

  Of hij jou dat intussen verteld?


  Maak melding

 97. waar is er oppositie oppositie is er niet in su ..de enige oppositie in su is doe voor de rest zijn het opportunisten landrovers..zakken vullers boeven oude garde die nog steeds willen profiteren ..ze willen in die honing pot …vhp,spa ,nps ..geen een van ze maken een geheel…trouwens die somo ook.
  bouterse had gelijk om te zeggen dat de helft van de vhp de bak in moet ..vooral toen de vhp het voor het zeggen had op openbare werken …als front het over zou nemen gaan wij terug bij af en dat weet het volk .

  bouta gogogogogogogo


  Maak melding

 98. @Koos de Jong

  Beste Koos de Jong,

  Het instituut kerk is niets voor mij en ik heb overigens nog nooit in mijn leven een paarse kerk gezien. Pero en Makka hoef ik niet te bekeren want ik ben niet kerkelijk en bekeren doet me denken aan kolonialen die mensen wijs probeerden te maken dat ze slecht waren en zich moesten richten tot een witte God om het label ‘goed’ te bemachtigen, en vooral te verdienen. Ondertussen werden ze beroofd van hun rijkdommen en de kerk vaarde er wel bij. Makka en Pero zijn jou karmische les. Ze geven hun visie over Suriname en dat is een visie vol liefde. Daar zit niet de haat en de jaloezie in waar jij je zo graag van bedient. Makka en Pero zijn volwassen denkers die zich niet laten manipuleren door de propaganda van de kinderachtige anti-Surinamers. Hoe je mij inschat zal me worst wezen. Jij bent gelovig want je spreekt over jouw lieve heer die fouten heeft gemaakt. ‘Onze’ lieve heer kan het nooit zijn want geloven doe ik niet. Ik houd me liever bezig met het realisme. De realiteit van vandaag is: Bouterse is president van Suriname en daar kwam geen kerk aan te pas. Blijf jij maar bidden voor de zondaren. Maar bedenk dat wij, Pero, Makka en ik, geen boodschap hebben aan kinderlijk gebrabbel uit jouw kerk. Verder zou ik je willen aanraden geen schattingen te doen van het hogere. Jouw lieve heer maakte inderdaad een kardinale fout. Na het knulletje Koos de Jong gemaakt te hebben vond hij dat de wereld niet volledig was. Hij maakte toen de kinderen van de zon, Makka, Pero en Anna_Z, en zag dat het goed was. Makka, Pero en Anna_Z schiepen toen liefde voor Suriname en Koos de Jong vertaalde dat in blinde anti-Surinaamse haat. Zie de kardinale fout des heren. 😉


  Maak melding

 99. Blaka bakra,

  Ik weet zeker dat anna_z geen kotszakje voor je heeft. Niet geweend, voor nu mag je koos de jong zijn mond maar als kotszakje gebruiken. Sommige zijn nergens anders goed voor.


  Maak melding

 100. @blaka bakra

  “Anna_z: Heb je een kotszakje voor me?”

  Natuurlijk mijn zwart op witje!!!! Eén of twee? En heb je ook voorkeur voor een bepaalde kleur? 😉


  Maak melding

 101. Surinam Patriot, kijk uit voor die Santhoki ga liever dan zelf voor president, a mang na wang sneki. Loek boeng, hij had een grote bek toen hij er zat sang a doe. Maar aboeng als ie president zou worden moet jij opletten wat er dan gebeurt, no spang, joe Sapakara.


  Maak melding

 102. @anna_z heeft een minderwaardigheidsgevoel en is onzeker van zich zelfs. Zie alle reacties van haar. Jammer
  =Niet vergeten dat ze de taal van de Nederlander spreekt en de kennis van heeft heeft gekregen.


  Maak melding

 103. Forummers, Odi odi.
  Even een korte reactie op:
  @surinam patriot op zondag 02-09-2012 om 16:34 uur

  Wees voorzichtig. Je bent thans GEWAARSCHUWD.
  Want de Surinaamse vrouwen zijn thans in opmars.
  En dit gedrag toloreren ze niet meer in Su.
  Lees het artikel even.

  Peruaanse snijdt penis overspelige vriend af

  LIMA – Een vrouw uit Peru heeft de penis van haar vriend met een keukenmes afgesneden terwijl hij sliep. Ze spoelde het geslacht vervolgens door de wc.

  De vrouw (41) was erachter gekomen dat ze werd bedrogen door haar 46-jarige vriend. Dat meldden media in het Zuid-Amerikaanse land zondag.

  De man werd ontmand in een hotel in de Peruaanse hoofdstad Lima. Bewakers overmeesterden de vrouw. De man werd naar een ziekenhuis gebracht. Daar ligt hij op de afdeling intensive care.


  Maak melding

 104. Prima zaak toch, agressiever oppositie voeren. Die oppositieleden zijn er toch niet om als bigie bobo lientjes te zitten??????
  Okee, niets mag nu uitlekken van de plannen, maar Santhoki, watch out, big brothers is watching you. Overal spionnen!!!


  Maak melding

 105. Hoe meer ze tegenstribbelen , hoe zeker het is dat Dhr Santhoki de juiste keus is voor 2015.

  Trouwens die vergelijking met het ongeschoolde, ongeleide, projectiel van een pres gaat mank.

  In ieder geval de surineds met een 2e paspoort gaan even terug om te stemmen.
  En het zijn er veel.
  Aangezien de mofinawangs het spoor bijster zijn, moeten wij ze even een handje helpen.

  Wees gerust alles komt terecht.
  Corinthiërs vers 2

  Santhoki de leider van het Front.
  Wat een verademing.


  Maak melding

 106. Zorgelijk.

  ” om te komen tot een bredere en agressievere oppositie binnen en buiten het parlement”,

  Buiten het parlement staat er overduidelijk in het artikel, de oppositie die buiten het parlement agressiever gaat worden.

  Nou in elke democratie, hoort de oppositie binnen het parlement oppositie te voeren, hoezo buiten het parlement.

  Wat betekend dit nu voor de coalitie, die hoort eigenlijk dus iedereen die tot de oppositie behoort te wantrouwen, te beginnen met de directeuren en hoger kader, die obsctructief bezig zouden kunnen zijn.

  Sardjoe zei voor zijn vertrek oppositie is strijden tegen de coalitie, ja zo primitief denken de fronters.

  Wat de coalitie nu moet doen, is gerechtelijke stappen initieren tegen de VHP’ers zoals Kanhai, Santokie en ragoebarshing. De frauduleuze zaken moeten nu onderzocht worden, alles staat op papier. De regering hoeft geen enkele rekening meer te houden met de oppositie aangezien ze ook buiten het parlement oppositie gaan voeren, opsluiten het geboefte.

  Trouwens het onderzoek van de verdwenen 90 kilo drugs uit de magazijnen van Juspol moet ook per direkt heropend worden. Want hoe kan het dat de magazijnmeester die alleen de sleutels had, niet eens was gearresteerd, komt het omdat hij een VHP’er is?


  Maak melding

 107. Shanice,
  De jongeren die de kans krijgen om zich te ontwikkelen zodat ze wat kunnen betekenen voor hun land en volk wil verzoeken om dat te doen.
  Als ik de reactie van Shanice leest dan vrees ik het ergste . zij heeft het over de verhoging van kinderbijslag, aov verhoging en prijzen voor basisgoederen verlagen.
  De verhoging van de brandstofprijs, accijns verhoging, devaluatie van onze SRD treffen onze broeders en zuster zwaar in hun portemonnee, DING SKEER NO KA
  De prijzen in de winkels stijgen elke dag Shanice, Ik heb elke dag contact met Suriname dus kom mij geen bullshit vertellen. Degene die liegen en bedriegen in het voordeel van volks-bedriegers zullen hun straf niet ontlopen van de machtige GOD.


  Maak melding

 108. @Ira

  Beste Ira,
  Er valt geen touw meer te knopen aan je reacties. Eerst vind je me dom en nu ga je er vanuit dat ik zoals jij zegt: kennis heb gekregen 😉

  Overigens! Weet je dat de oorsprong van het Nederlands ergens in Turkije ligt? Ik denk dat dat bij Calimerostanen tot een minderwaardigheidscomplex kan leiden. En de tulp en de aardappel waren al niet Nederlands 😉


  Maak melding

 109. oppositie oppositie jullie hebben geen tanden jullie zijn tandenloos …ik ga het nog eens herhalen de enige die tanden heeft is doe en die hebben nog geen echte tanden het zijn melk tandjes …ze zullen moeten wachten in 2015 zijn wij weer aan de macht .

  bouta go go go


  Maak melding

 110. Ter herinnering, voordat die ratten wakker worden.

  “Hoe meer ze tegenstribbelen , hoe zeker het is dat Dhr Santhoki de juiste keus is voor 2015.

  Trouwens die vergelijking met het ongeschoolde, ongeleide, projectiel van een pres gaat mank.

  In ieder geval de surineds met een 2e paspoort gaan even terug om te stemmen.
  En het zijn er veel.
  Aangezien de mofinawangs het spoor bijster zijn, moeten wij ze even een handje helpen.

  Wees gerust alles komt terecht.
  Corinthiërs vers 2

  Santhoki de leider van het Front.
  Wat een verademing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.