Nederland valt tegen als partner Suriname

55

PARAMARIBO, 1 sep – Nederland laat te weinig van zich merken als het aankomt op partneren met Suriname in de strijd tegen de misdaad. Dit zegt Ben Swagerman, lid van de Eerste Kamer in Nederland en veiligheidstopman bij de KLM. Politiek Nederland laat het eenvoudig afweten bij het gezamenlijk aanpakken van internationale criminaliteit. “Ik ben teleurgesteld”, aldus Swagerman.

Het beleid bij de KLM is juist gericht op zoveel mogelijk samenwerken met partners. Het is ook de reden waarom een groep veiligheidsspecialisten naar Suriname is gestuurd. Onder leiding van Swagerman is Surinaams veiligheidspersoneel getraind tijdens een masterclass luchtvaartveiligheid. “We willen iets terugdoen voor de landen die we aandoen.” Bij de KLM heet dit maatschappelijk ondernemen. Op regeringsniveau valt de samenwerking bitter tegen.

Dat valt vooral Den Haag aan te rekenen. Swagerman heeft er een uitgesproken mening over: “We hebben op enig moment gedacht dat op het gebied van bestrijding van de criminaliteit door Nederland en Suriname iets gedaan moest worden. En ik ben teleurgesteld in de opstelling van de Nederlandse regering. Als je partnerschappen aangaat, moet je alle partners betrekken. Ik denk dat wat de Nederlandse regering betreft, dat onvoldoende plaatsvindt.”

55 REACTIES

 1. En dhr.Zwagerman is geen NDP-aanhanger !!!
  Is tog een teken aan de wand ???
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 2. Hoe denkt deze man erover dat een crimineel veroordeeld is voor bijna 13 jaar in Nederland en dat Nederland niet alle moeite heeft gedaan om hem op te laten pakken en over te laten brengen naar een Nederlandse gevangenis wat voor elke veroordeelde crimineel geldt.


  Maak melding

 3. Tuurlijk valt het tegen want stel dat de criminaliteit door echt goed samen te werken terug loopt dan kan nederland niet meer met zn vingertje wijzen naar Surinamers en kunnen ze het land niet meer zwart maken.

  Misschien wilt nederland die criminalteit wel want dan rolt er nog een beetje geld in de crisis.

  Ieder geval het is goed te horen dat de KLM zich ook voor dit soort dingen inzet en dat dhr Swagerman een eerlijk mens is. Suriname wordt te vaak aangewezen als een land die alles toelaat enz en nu horen ze het van hun eigen mensen, Suriname doet zn best maar Ned laat het afweten.


  Maak melding

 4. nederland heeft zich als weldoener in het verleden van su voorgedaan,dat zij in werkelijkheid niet waren,.Dus men hoeft, vooral nu,niet verwachten dat zij dat nu zullen zijn,,in geen enkel opzicht zullen zij onze vrienden zijn,,daarom is een samenwerking verband uitgesloten,.,.Het word tijd dat de su’s gaan realiseren dat wij onze eigen vrienden moeten zijn/worden,want,niet in het verleden,noch in deze tijd,of in toekomstige tijd,, zullen wij nooit een vriend hebben met een goede bedoeling naar ons toe


  Maak melding

 5. Suriname is in economisch opzicht van weining betekenis voor Nederland. De bedrijfseconomische belangen zijn te gering. De Koningin zal dan ook geen bezoek brengen aan Suriname. Dat is ook de reden waarom Nederland als partner voor Suriname in de criminaliteitsbestrijding ondermaats presteert. Suriname moet zich dan ook in politieke zin losmaken van NL en zich inspannen voor ontwikkeling en welvaart. Hiervoor hebben we Nederland niet nodig.


  Maak melding

 6. (“Het beleid bij de KLM is juist gericht op zoveel mogelijk samenwerken met partners.”)…Nederland is geen partner als zodanig, KLM is partner in deze. Laat Swagerman dit in NL roepen, moet je zien hoe snel hij naar zijn baan kan fluiten.
  Overigens goede zaak dat de KLM dit project ondersteund, altijd een win – win situatie.


  Maak melding

 7. De President heeft toch zelf Nederland “irrelevant” genoemd en de ambassade verplaatst en Nederland heeft gezegd dat ze niets met deze regering van doen willen hebben. Dus deze meneer klets uit zijn nek.
  Nederland heeft via de 100 % controle de criminelen in het vizier en Su past haar eigen methode toe.
  Niets aan de hand zou ik zeggen.


  Maak melding

 8. Deze heer Ben Swagerman, komt in ieder geval wel op voor SU!! Het is niet verkeerd! Kijk hij zegt duidelijk dat zij iets terug willen doen!! Nou, ik moet zeggen dat alle hulp zijn van harte welkom!! En inderdaad, momenteel is de Nederlandse regering niet compleet!! Nog even en dan komt het wel goed!!! en na 3 jaren komt het helemaal goed!!! Iets om te onthouden!!!!!


  Maak melding

 9. De betrekkingen tussen de Surinaamse en Nederlandse regering zijn op dit moment stil gelegd. Het land Suriname en de Surinamers zullen er sterk en beter uit komen als er een andere regering dan de regering Bouterse komt in de toekomst. Omdat door deze ontwikkeling die Suriname nu mee maakt Nederland met een andere Surinaamse regering niet meer de houding van kolonisator tegenover een kolonie kan nemen, maar zal dat moeten doen op grond van gelijkwaardigheid. Suriname heeft natuurlijk wat te bieden, denk maar aan onze natuurlijke hulpbronnen en dat weet Nederland als geen andere land, alleen zullen ze in de toekomst wel veel meer voor moeten betalen.

  Kortom deze fase die Suriname nu meemaakt met Nederland heeft zijn nadeel, maar op middellange en lange termijn zal het zijn voordeel hebben voor beide landen. Elke nadeel heeft een voordeel, aldus ex- voetballer van Ajax/Nederland Johan Cruijff. De band tussen Suriname en Nederland is als de verbondenheid van een paard en een ruiter, gezamenlijke geschiedenis, onze taal, familiebanden, Nederlandse ondernemingen die met Suriname zaken doen en omgekeerd, oa KLM en de SLM, groeten- en fruitondernemingen, scheepvaart, toerisme, stagiaires, enz, enz.

  Door Bouterse hebben veel Surinamers in de jaren 80 van de vorige eeuw het land verlaten en hun heil in het buitenland, Nederland, Frans-Guyana, Nederlandse Antillen, USA, Canada, enz gaan zoeken. Na een moeilijke start komen deze Surinamers voor vakantie of doelen weer naar Suriname terug en ondersteunen hun familie in Suriname oa met geldovermakingen of vangen in hun landen families op, enz.
  Dus het nadeel om je land te verlaten, levert ook haar voordelen op voor Suriname en de Surinamers. Ook deze Surinamers in den vreemden doen kennis en ervaring, ontwikkeling op en hun kinderen en kleinkinderen zouden ook in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan Suriname.

  Suriname zal er veel beter en sterker uitkomen in de toekomst en dat zal zijn vruchten afwerpen. De relatie Suriname en Nederland zal op talrijke gebieden beter worden in de toekomst.

  Elke nadeel heeft ook zijn voordeel, oa wijzer worden, zowel de Nederlandse regering als de Surinaamse en ze zullen hun les geleerd hebben.


  Maak melding

 10. @Dada Roy, Ik durf niet te zeggen of de heer Swagerman gelijk heeft, maar een ding moet je wel weten dat tijdens front de heer Santhokie zijn ballen wel heeft laten zien.
  Door hem heeft ook modernisering plaatst gevonden op Zanderij.


  Maak melding

 11. De Nederlandse politiek gedraagt zich wanneer het op Suriname aankomt als een kleutertje waarvan haar snoepje is afgepakt.
  Nederland heeft (terecht overigens) haar mond vol
  van de schendingen van mensenrechten in Suriname maar
  waar het landen als Israël, China en Indonesië betreft
  waar dagelijks de mensenrechten worden geschonden dan
  knijpt Nederland haar beide ogen dicht.
  Dan is dat dominee’s vingertje plotseling niet meer
  omhoog gericht.
  Dan is plotseling de Nederlandse koopmanskunst belangrijker dan mensenrechtenschendingen dan zwijgt Nederland in alle talen.

  Nu geeft zelfs een vertegenwoordiger van de Nederlandse politiek toe dat de houding van Nederland ten opzichte van Suriname van geen kanten deugd.

  Wie kan mij vertellen waarom Nederland het enige land ter wereld is dat zo’n kleuterig gedrag vertoont
  ten opzichte van Suriname?

  Ook Canada, Amerika, Duitsland, China, België, Zweden,
  Spanje, Brazilië, Argentenië, etc.. etc.. kennen de feiten over Bouterse. Waarom kunnen deze landen ondanks dat dan wel een volwassen gedrag ten dag leggen mbt Suriname?


  Maak melding

 12. ik denk niet dat nedland instaat is om criminaliteit te bestrijden,,,als men zelf in nedland kijkt ziet men dat in de afgelopen jaren criminaliteit is gestegen als mede de werkeloosheid,dat brengt met zich mee dat criminaliteit nog meer gaat stijgen in nedland,;dus de heer swagerman hoeft zich niet teleurgesteld te voelen.,;,wat su betreft;;de ned regering zit met een dip over de hoedanigheid in su,en kan het nog niet bolwerken dat de regering van su niet volgens hun maatstaf te werk is gegaan,,maar een eigen uplifment bewerkt stellig.

  ik kan sra best wel begrijpen met zijn uitleg;;hoe jij het ook keren wil,,sra heeft wel gelijk,,,als iemand de waarheid spreekt,,hoe hard het dan ook mag zijn,,als die persoon gelijk heeft,dan heeft hij gelijk.;;;dit was mijn mening


  Maak melding

 13. @Jaïr

  Weet je hoe vernederend en frustrerend het is om iemand vanwege vermeende drugshandel tot elf jaar te veroordelen om vervolgens met lede ogen te moeten aanzien dat die zelfde persoon tot president van Suriname wordt gekozen. Nederland was onmachtig om daar verandering in te brengen.
  Dat is de ultieme vernedering voor Nederland.
  Vandaar het kleuterige en stampvoetende gedrag van Nederland ten aanzien van Suriname.
  Die onmacht om Bouterse in zijn lurven te kunnen pakken
  dat brengt dat onvolwassen gedrag naar boven bij Nederland.

  Overigens heeft Nederland ruim 10 jaar lang wel de mogelijkheid gekregen om Bouterse in zijn lurven te pakken. Die kans hebben ze helaas niet benut.
  Dan hebben ze nu niet echt recht van spreken.
  toch?


  Maak melding

 14. Hahahaaaaaaaaa…en dan heb je de surinaamse leider die nooit gebruik kan maken van de diensten van de KLM.
  Veboden zone voor hem.
  Swagerman, wil je misdaad helpen bestrijden , aub help dan om surinaams grootste crimineel achter tralies te plaatsen.
  Je wilt toch geen criminele partners aan je zijde hebben,stommerd?


  Maak melding

 15. Zolang deze rotzooi (deze 3 criminelen bouterse, brunswijk en somohardjo het voor het zeggen hebben, zal op alle fronten de realitie op een laag pitje blijven, en dat lijkt me wel heel logisch, want met criminelen moet je geen zaken doen, maar afstand van nemen en helaas gaat dat ook tenkoste van de bevolking, die deze 3 criminelen daar hebben neergezet.


  Maak melding

 16. die hele swagerman moet goed opletten wat hij ten-berde brengt..

  klm is een puur commerciëel bedrijf,moet euro’s verdienen,anders gaan ze failiet..

  klm met name swagerman is in loon dienst van het bedrijf en geen vertegenwoordiger van het land blada..

  sme heeft,, de lijder althans duidelijk gezegd,dat hij holland verafschuwd en niks te maken wil hebben met holland beschouwd het als gepasseerd station,,wat lul je dan ..

  klm mag dol blij zijn,dat er geen concurenten worden toegelaten op de route parbo-schiphol,andersn zouden ze poepen samen met slm ,wees blij dat de suri/neds naar sme toegaan,anders is het gauw afgelopen..

  het is deze klm,dat weigerd anderen te laten vliegen op deze route,corendom wil graag komen op de route,maar klm weigerd toestemming te geven..


  Maak melding

 17. Beste Ben Swagerman.
  Misschien weet u het niet dat suriname geregeerd word door zware criminelen.
  De man die zich president noemt en zijn zoon zijn veroordeelde drugs criminelen dus de houding van nederland vindt ik normaal.


  Maak melding

 18. “Ook Canada, Amerika, Duitsland, China, België, Zweden,
  Spanje, Brazilië, Argentenië, etc.. etc.. kennen de feiten over Bouterse. Waarom kunnen deze landen ondanks dat dan wel een volwassen gedrag ten dag leggen mbt Suriname?”

  Kan je me vertellen wat het “volwassen gedrag” inhoud?

  Waarom gaat hij daar niet als een volwassen naartoe, is hij door deze regeringen ontvangen?


  Maak melding

 19. Wie kan mij een land opnoemen die zich met nationalisme en en dictatuur heeft ontwikkeld.
  Bouterse is incompetent,eigenwijs , dom crimineel en een massamoordenaar.


  Maak melding

 20. GMAP@ de surinamer hebben hun president gekozen hoor hij noem zichzelf niet zomaar president hij is de president van suriname en voor jou mag hij een crimineel zijn het surinaamse volk weet beter.loop jij maar lekker met je bootschappen car rond de bijlmeer is beter denk ik vooral hoe jij niet naar su durf te gaan raak je super gefrustreerd ik kan je wel begrijpen hoor.maar als ik jou was zou ik,t anders proberen he jou schrijven wordt echt eentonig hier,,


  Maak melding

 21. gmap@ kan je nog steeds niet inzien dat je zwak ben je hebt geen aanhang je draait al jaren de zelfde cd heb je geen nieuwe zoekt een andre hoor we hebben genoeg van die oude,, neem mijn advies ga lekker naar suriname je lekker ontspanne je hoeft niet bang te zijn hoor suriname is democraties dus je wordt nooit opgepakt je mag zeggen wat je wil ook daar op de tv mag ook is vrijmenninigs uiting hoor dus raak niet in paniek bouta hou van jou mooi boi oogst,, meo


  Maak melding

 22. Nederland laat te weinig van zich merken als het aankomt op partneren met Suriname in de strijd tegen de misdaad.

  Lijkt mij logisch daar de press een veroordeelde crimineel is en alles naar zich toe trekt. Een gecombineerde veiligheids policy heeft absoluut geen zin. In alle landen waar de wet op een fatsoenlijke manier wordt nageleegd worden rovers, moordenaars, drugsdealers niet geloofd. Dit is ALLEEN mogelijk in SU. Zegt al genoeg over mijn broeders die rovers, moordenaars, drugsdealers adoreren.Wat wordt het straks (toekomst) met de kinderen van deze broeders…


  Maak melding

 23. Zo lang deze president er zit in Suriname zal Ned de boel opfokken, hun goed recht, die witte man zal proberen ons land te boycotten, ze doen hun best, maar owee als die president gek gaat doen tegen die witte man die in Suriname zit wat dan, hoe dan, maar kondremang oe no spang do ka dja baka 12 sept die witte man ja, foe seti a regering boi, ik hoop dat alles in de soep draait, ai if SP o wini deng ka dja
  if Rutte kong foute boel, lekker zo, ik wacht af


  Maak melding

 24. Neem van me aan dat Nederland wel degelijk achter de schermen in sommige gevallen met de Surinaamse overheid en met Surinaamse instanties samenwerkt.Een aantal maanden terug was in Paramaribo een gezamenlijke actie van Surinaamse en Nederlandse politieagenten in Paramaribo tegen een grote Surinaamse drugsbaron.

  De veroordeling van Bouterse in Nederland voor drugs is niets anders dan een politieke actie van Nederland geweest.Beweringen van mensen die in Nederland gepakt werden met drugs en die vervolgens Bouterse de schuld gaven, werden voor waar aangenomen en als bewijs gebruikt.

  Een ieder die wat had uitgespookt kon strafvermindering krijgen als hij maar de schuld aan Bouterse gaf.Natuurlijk zullen criminelen van deze mogelijkheid gebruik maken om zich vrij te pleiten.


  Maak melding

 25. @@@@ferdinand alleen maar poep praten jullie dat nederland de boel gaat opvokken ..jou gaan ze opvokken niet su ..en daarom ben ik voor deze regering …deze redimusus zijn vastgeroest in olland dat ze alleen olland als hun helpie mama zien ze zijn opgevoed met olland sinterklaas die komt en zij gaan het oplossen …front kreeg die vis om te verdelen nu is het aanpakken werken en trots wezen ..en ik ben trots hoor wat zelfstandigheid betreft …wij die achter gebleven zijn hebben recht van spreken niet jullie.

  soms vraag ik mij af als die ollanders ze niet vraagt waarom ze niet terug gaan naar hun land …ik zeg dit omdat ik vorige week op zaterdag met mijn vrouw en dochter op de markt waren op domburg …toen kwam een blankstel uit nederland een bamie kopen …die man vroeg mijn vrouw hoe ze naar laarwijk kunnen gaan en mijn vrouw zei dat hij na zes uur middag niet meer kan gaan vanwege de vaartijd ..toen zei die man van …het is zo een mooi land waarom komen die surinamers hun land niet opbouwen ..op dat moment moest ik aan die redimusus denken …ik zei tegen deze nederlanders dat het zijn burgers waren ..ze zijn geen surinamers meer het zijn nederlanders alleen met een andere huiskleur …ik zei wij die zijn gebleven zijn die echte surinamers …zo is het en niet anders mie mang .

  bouta go go go go


  Maak melding

 26. @pero
  En die zelf door jou gemaakte Nederlander weet dus even goed als jij,dat indien je van dat land wil genieten zoals hij,je ongeveer even veel geld moet hebben als hij.Hoeveel burgers van dat prachtige land hebben Laarwijk gezien en weten sowieso waar Laarwijk ligt!En hij zag ook dat je na 18:00 u. niet meer op bepaalde plekken,die nog geen 20 minuten van Paramaribo verwijderd zijn,kan komen in dat zó prachtige land!Mooi hoor!Hihihi!Dus neem hem in dienst op je cassave veld en laat hem dat land maar flink helpen opbouwen,zodat je ten allen tijde in Laarwijk kan komen.En laat hem zich maar lekker naturaliseren!Het is toch een prachtig land?


  Maak melding

 27. Mr Swagerman is het waarschijnlijk ontgaan dat de slager van Paramaribo slechts welkom is om zijn straf uit te zitten. Hoe kan je met misdadigers (moordenaars, drugsdealers, bankrovers, sex addicts) samenwerken om de misdaad te bestrijden? Pussy loekoe merki!!!


  Maak melding

 28. Beste brada Roy,
  Ik ben het volledig eens met jou.
  Beste RobG, voor wie waren die drugs vliegtuigen die dagelijks lande in de binnenlanden van suriname??
  Waarom zijn Dino Bouterse en Rupert christopher terug geroepen naar paramaribo?? waren de berichten van TV Globo ook om Bouterse en zijn zoon ook een politieke actie van brazilie ??? Best RobG de waarheid is nog altijd sneller dan de leugen.


  Maak melding

 29. Pero, luister no, ik ben net gaan poepen, maar goed, je had het erover dat we poep praten, bij mij is ie al eruit, mi ne spang met die witte man, ik doe mijn dingen ga en kom, en wat er in Suriname gebeurt is voor daar, maar wat ik bedoel deze witte man gaat proberen alles te doen dat de president daar of waar ook zijn nek breekt, dat wil ik meegeven, en moet je opletten wanneer hij weg is in 2015 dan praten
  die witte mannen anders. Maar wat Surinmae wil doen
  en hoe het daar aan toe gaat boeit mij niet ik volg het wel, maar ik heb daar, nu dan. niets te zoeken.


  Maak melding

 30. Ik ken wel iemand in Su die tot in de details op de hoogte is van wat er in het dossier staat, maar ik geloof niet dat hij de waarheid zal vertellen. Hij zou precies kunnen vertellen hoe hij het land heeft verrraden en een coupe heeft gepleegd, met behulp van de Nederlandse kolonel Valk. Nederland zal gezichtverlies lijden als het dossier naar buiten komt. Maar degene die het meest te verliezen heeft is de man die nu de leiding heeft over Su en die nu niks wil weten van Nederland. Dus Sempa vraag jou baas naar alle info omtrent het dossier en zeur niet als een peutertje dat zijn buurvrouw vraagt waarom hij op de buurman lijkt.


  Maak melding

 31. medusa ik kan best begrijpen dat je denkt dat ik het zelf heb verzonnen maar de realiteit is dat het toch waar is ….soms vraag ik mij af hoelang je niet in su bent geweest ..wel wel medusa er zijn zat nederlanders in su het zijn niet alleen mensen die stage lopen ik heb het over volwassen mensen …wat is de reden waarom ik ga liegen ..weet je wat het is …zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten ..wat jij doet medusa moet je niet projecteren op anderen ..wees een echte man en gedraag je als een echte man ..je verraad je eigen dat je leugens vertelt man dat je heel veel verdient en dat je geschoolt bent …zit rustig achter je pc en vertel wat je wil ..als het nou de waarheid is of leugens je houdt mij niet voor de gek of de massa .misschien hou jij die redimusus voor de gek maar niet de regerings gezinde .
  voor de laatste maal medusa ..wat was de uitslag van die solicitatie als wachter .

  bouta go go go


  Maak melding

 32. @@@@ferdinand hosenbux klopt dat je zeker spuitpoep hebt gehad als je hoort dat het goed gaat met su en dat deze regering olland liever kwijt dan rijk is …het gaat goed zonder hulp .front heeft olland nodig niet de huidige regerin .

  bouta go go go


  Maak melding

 33. @pero
  Al zou ik je vertellen of ik geschoold ben of niet zou je niet begrijpen waarover ik het heb.Jij moet cassave(voor dosoe) en bananen(voor kraw kraw) op het veld gaan planten.Daar moet jij je mee bezighouden!
  En laat het discussiëren op dit forum over aan hen die het kunnen!Succes!


  Maak melding

 34. Ik vind ,,dat wanneer je meer dan 37 jaar je ouderlijk huis hebt verlaten, dan moet je niet steeds je ouders de schuld geven,dat het leven alleen niet goed gaat..

  je hebt gekozen en je hebt vele miljarden gehad bij het verlaten van het huis je zelf op te bouwen vernieuwen inte te richten enz enz..

  dus lul niet verder en ga je gang kijk niet meer terug in de achter uit-kijk-spiegel.,37 jaar is bijna een volwassen leven.

  in die tijd ben je afgestudeerd een eigen huis vrouw en kinderen,kortom je bent gesetteld en al..


  Maak melding

 35. Ach Chandi ,
  Als het waar is wat jij durft te beweren , waarom werden en worden er gigantische bedragen geinvesteerd door Olland en wat zit hierachter dan ???
  Vergeet de geografische ligging van SU niet en in het bijzonder onze natuurlijke hulpbronnen .
  Rethink !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 36. Marcel ,
  In deze kan de achteruitkijk-spiegel nuttig zijn als “referentiekader” !!!
  Yes , wij hadden en hebben gekozen voor onze onafhankelijkheid en daarom bij deze ; ” MIND YOUR OWN BUSINESS ” , oh oh oh Den Haag !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 37. FADSO toch ,
  Indien wij een copie van het bewuste dossiers hadden , dan was het probleem al lang opgelost , helemaal de wereld uit !!!
  Maar , waarom denk jij dat de Ollandse Overheid over is gegaan tot het timmeren van een speciaal wet om het bewuste Dossiers Suriname langer in de Haagse kluis te bewaren en erger nog ; ” Dit te rechtvaardigen ” ???
  Het was toch al verjaard ???
  Wat zijn de geheimen ???
  O ja , indien jullie transparantie en moraal hoog op jullie vaandel houden , waarom zijn jullie geen voorstaanders voor het openbaren van de bewuste ” Dossiers Suriname ” en waarom hebben jullie enorme moeite met mijn strijd/eis voor het vrijgeven van de ” documenten ” ???
  Ben jij niet benieuwd naar de feitelijke- en juridische waarheid ???
  Waarom mogen de Surinaamse en de Ollandse gemeenschappen niet de waarheid kennen/weten ???
  Rethink , bun tranga !!!
  Benne benieuwd !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 38. O ja FADSO ,
  Betreffende het laatste zinnetje van jouw .
  Is dat uit eigen beleving of ervaring ???
  Dat jij op je buurman lijkt , moet jij de vraag elders deponeren .
  Ik ben niet DE buurman !!!
  HAHAHAHAHAHIHIHIHIHAHAHAHA , A SOOOOOOOOOOO
  Dinky bun tranga !!!
  I AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 39. Jack Russel ,
  Wanneeer ga jij het snappen ???
  Olland is voor de huidige Republiek Suriname te groot voor servet en te klein voor het tafellaken !!!
  Snapt het toch een keertje a.u.b !!!
  Tuurlijk richten wij op Europa en in het bijzonder Frankrijk , onze buurman !!!
  Ik had graag jou horen blaffen en daarom is het voor mijn persoon een diepe teleurstelling als ik een Jack Russel hoor kefferen !!!
  Rethink , bun tranga !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 40. Wat een afgang zeg, en dat door een KLM figuur!
  Weet deze knakker dan niet dat Suriname totaal niet wil meewerken om de criminaliteit tegen te gaan, met name op het gebied van doorvoor van Coke en andere troep?
  En dan is hij teleur gesteld in de Nederlandse regering, ga je eerst een voorbereiden voordat je wat staat te schreeuwen meneer Swagerman.


  Maak melding

 41. Wiep-Dingo toch ,
  Ben jij uit op mijn dood ???
  Enkel door het vrijgeven van Dossiers Suriname en na voorgeleiding bij het Internationaal Gerechts Hof mbt het organiseren en bedrijven van Internationaal Staats Terrorisme en grove schendingen van de rechten van de individuele Surinaamse Mens , kan een klimaat geschapen worden ter bevordering voor het herstellen van de bilaterale betrekkingen tussen het Koninkrijk Der Nederlanden en de Republiek Suriname !!!
  Wij of te wel mijn persoon heeft geen haat en leeft ook niet met haat , Wiep-Dingo
  Wij geloven wel in de liefde maar dit moet wederzijds zijn .
  Jij of jullie hoeven niet van mij te houden ,irrelevant !!!
  Van essentieel belang is , dat mijn volk en familie van mij houden .
  En Wiep-Dingo , ” MIJN LIEFDE VOOR MIJN VOLK EN VADERLAND IS NIET TE STILLEN MET GELD/GEWIN ,
  EVENALS DORST MET PEKELWATER ” !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.