Parlement Suriname krijgt sociaal fonds

19

PARAMARIBO, 31 aug – Het parlement beschikt binnenkort over een eigen fonds voor sociale projecten. Dit meldt de Ware Tijd. Elke parlementariërs mag jaarlijks vijftienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijfendertig honderd euro) opnemen. Het geld mag besteed worden aan eigen sociale en gemeenschapsprojecten. Onder parlementariërs zijn de meningen verdeeld.

Vooral bij de coalitie is het halleluja alom. Bij de oppositie worden de wenkbrauwen enigszins gefronst. “Wat zijn de criteria die gaan gelden om projecten te identificeren. Voor wie en in welke gevallen zal je middelen mogen aanvragen”, zegt Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP). Die vragen moeten goed doorgenomen en beantwoord worden. “Want het is een zeer gevoelige zaak om met andermans geld te werken.”

Eigenlijk vindt Girjasing zo’n pot niet eens nodig. Parlementariërs moeten in staat worden geacht projecten uit eigen zak te betalen. De meesten hebben ook nog een baan of eigen bedrijf. Voor Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) is het een kwestie van een internationale trend volgen. Parlementariërs kunnen nu zelf bepalen waar en wanneer hulp te bieden. “Ik ben blij dat het parlement wil kijken hoe de samenleving te helpen zonder aan het bord van de overheid te komen”, aldus Bouva.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Dat wordt lachten: iedere parlementarier gaat nu natuurlijk zijn eigen stichting oprichten om die vijftienduizend Surinaamse dollar aan te schenken…..

  Dit is vragen om problemen.

  “Ik richt een stichting op voor de armen: 7000 srd voor mijn linkerarm en 7000 srd voor mijn rechterarm


  Maak melding

 2. “Ik ben blij dat het parlement wil kijken hoe de samenleving te helpen zonder aan het bord van de overheid te komen”

  Melvin Bouva, waar komt de vijftienduizend SDR dan vandaan? Uit de zak van Sinterklaas soms? Leer eerst na te denken, voordat je begint te praten.


  Maak melding

 3. December is nog niet in zicht, maar de Mega Poeder Combinatie blijft maar Sinterklaas spelen. De geldpers machine op de politbureau van de NDP maakt overuren. Gevolg, inflatie sky high, afwaardering ratings en herinvoering van voedselbonnen. Halleluja baby !!!


  Maak melding

 4. Ook ik frons mijn wenkbrauwen.

  Sociale en gemeenschapsprojecten horen niet te worden uitgevoerd door volksvertegenwoordigers. Geef dat geld maar liever in zijn geheel aan het Surinaamse Rode Kruis of koop er spullen mee voor Asiana.

  DAAR KAN JE 10 ZEER RUIME HUIZEN MEE BOUWEN!!

  JULLIE ZIJN GEK GEWORDEN, NO??

  Hoe wordt dat verantwoord? Wat mag wel en wat mag niet? Moet je de bonnetjes laten zien en aan wie?

  Voer goed beleid, dan is het niet nodig om sociale projecten uit te voeren.

  Ik ben er van overtuigd dat dit geld gebruikt gaat worden om sinterklaas te spelen naar de verkiezingen toe, vooral in het binnenland.


  Maak melding

 5. Al deze zaken kunnen plaats vinden door dat het volk radeloos is.Men weet niet op wie men moet stemmen en een kleine leugen van dhr. Bouterse heeft het volk hoop gegeven waardoor men op hem heeft gestemd.Zie de recentelijke berichtgeving over Wilders en zie de twee dracht binnen het gemeenschap.De Hindoestanen en Creolen vliegen elkaar zo in de haren.Wie heeft profijt van als wij geen eenheid hebben.Tracht de machten die ons bespelen te door gronden.Onze eigen leiders heulen met de witten om ons dom en verdeeld te houden.Tracht dit in te zien dat de Hindoestanen/Creolen arm zijn.Onze leiders Creool/Hindoestaan die helpt je niet.Zien jullie dit niet of zijn het emoties die jullie blind maken.

  Als er gebedeld wordt dan laten de witten beelden zien van Hindoestanen/Africanen is het niet beschamend.Tracht uw kinderen een opvoeding te geven van liefde voor elkaar en niet de op voeding die wij gehad hebben.


  Maak melding

 6. Er wordt niet nagedacht over de toekomst van het land en de toekomst van de komende generaties.Door het klein beetje geld dat nu binnen komt maakt het de honden razend ze willen het koet na koet opmaken.Dit zijn de eigenschappen van zwarten in de wereld.Als ze dood zijn laten ze nog een schuld achter want ze hebben alles op gevreten.


  Maak melding

 7. Dit is toch van de zotte, wat moet je van zoiets denken, het geld en misschien nog meer gaat verdwijnen in hun eigen zak, die gasten daar kennende, en deze club die tot 2015 zit gaat de zaak leegroven, en de volgende club gaat er gewoon mee door, deng mang jere go dape.


  Maak melding

 8. OH,de ndp is ongetwijfeld blij met deze fonds.
  Ik kan Somo en bouta al zien springen van blijdschap.Nu is er nog meer geld voor ze voor hun vele reizen.Abrahams kan nog een grotere werkkamer gaan bouwen ,buitenlands style.
  Het geld dat zal liggen in het fonds zal gebruikt worden voor EIGEN DOELEN,door de ndp rovers.
  Zeg maar gewoon het is bestemd voor PRIVE gebruik .


  Maak melding

 9. De regering wordt gekozen om de rijkdommen van het land te beheren en te vergroten,om een veilige omgeving te scheppen waarin het volk kan werken en streven naar welvaart en geluk.Ook bouva heb ik op de meetings niet horen zeggen dat hij een potje zou scheppen en kleine projecten voor het volk daaruit financieren.Samen met zijn baas zouden wij grote hoogten bereken?Tot nu is het bij mini brood en spelen gebleven of minder.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Stel voor dat iedere parlementarier pinpassen met codes krijgen van de staatsrekeningen. Bij de Bijenkorf hebben ze 1x per jaar dwazedagen, maar in Suriname is het de hele jaar pret. Het kan daar niet op.


  Maak melding

 11. Nog zo,n allerdaagse opmerking van Bouva de grote huichelaar, die je parlementariers van die paarse bende regelmatig hoort roepen, van hoe kunnem wij de samenleving het beste helpen, terwijl de gouvermentake word ingevoerd, en nu bezig zijn de btw in te voeren, om de werkende Surinamer nog meer uit te kleden, net als Panka die heeft daar ook zo,n handje van om het volk te misleiden, zogenaamd iets doen voor de gemeenschap, en op een andere manier het weer dubbel en dwars uit de zakken kloppen, wat een smerige boevenbende, en het Surinaamse volk laat het allemaal gebeuren, hopelijk worden ze in 2015 afgerekend.


  Maak melding

 12. Een grote dieven bende. En dat jammer genoeg ten koste van de belastingbetaler …de arme man dus. Ik dacht dat deze mensen een hekel hadden aan alles wat aan de kolonisator herinnerde, maar intussen gaan ze lekker (zwarte) Sinterklaas spelen met de gelden van het volk. Wanneer gaat het arme volk wakker worden?


  Maak melding

 13. @Anna-Z wat zeg je hierop??? Geen enkele NDPer kan hier op reageren. Ook dit is voor hun walgelijk !! 2015 is Suriname bankroet,…maar Bouta en friends schatrijk !!Bouta neemt 10 ct en geeft 2 ct aan de bevolking,..en de domme massa ,…hup hup Bouta,..fesa …..het geheim van die man is de domme massa blij maken met een dooie mus maar intussen,.zakkenvullen !


  Maak melding

 14. het parlement word financieel ook door de regering gesteund om eigen projecten in het land op te zetten;;als de leden van het parlement goede sociaal vooruitstrevende projecten in su op kan zetten, dat bevolking een positieve educatieve lijn in eigen kunnen stimuleert,vind ik het wel goed,,maar doen zij dat niet,dan zou ik die financiele steun naar die groepen stopzetten,.,Dat het een internationaal trend is,is mooi en waar,maar dit gaat om volks sociaal belang,;het is goed dat parlementariers zelf kunnen bepalen aan wie zij hulp geven,als het daadwerkelijk gebeurt,in tegen stelling is een goede administratie nodig om de jaarlijkse uitgaven bij te houden,en de regering het toezicht daarover houd om verdere vordering in het land te kunnen stimuleren,.;En als de parlementariers verdeelde mening hebben,;dan geen financiele steun door de overheid tot dat een volledig in balans gelijk stemmig parlement tot stand is gekomen/vordert,.


  Maak melding

 15. Als je wilt dat het geld verdwijnt, dan moet je zeker met deze iedeën lopen. Het gaat verdwijnen als sneeuw in de zon!! een hele ander manier van ontduiking en frauderen!! SU is erg rijk aan dit soort formules!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.