Ex-toekomstige parlementariërs willen recht

15

PARAMARIBO, 31 aug – De gewezen parlementariërs in wording, Romeo Albitrouw en Heintje Sampie, overwegen een rechtszaak. De twee voelen zich in de maling genomen. Ook is hun recht geschonden op toetreding tot het parlement. De procedure tot toetreding was al ingezet, maar werd halverwege onderbroken. De vraag is nog tegen wie de rechtszaak gericht wordt.

Er wordt druk overlegd met juristen. “Wij gaan samen met juristen na of ons recht geschonden is. Ik hoor vaker dat het wel het geval is. Als het zo is gaan we verder”, zegt Sampie tegenover de Ware Tijd. Overigens vindt hij wel dat in de politiek alles verwacht moet worden. De twee hadden al formeel ingestemd tegenover het Centraal Hoofdstembureau. Het stembureau had hen gevraagd of zij bereid waren toe te treden tot het parlement.

Na de zogenaamde bewilliging, bleek plots dat het feest niet meer doorging. De twee parlementariërs die het duo moest vervangen, Diana Pokie en Waldie Adjaiso, mochten blijven. Dit kon na een uitspraak van de rechter. Die schorste het royement van Pokie en Adjaiso uit de politieke partij Bep. Volgens de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau, Jennifer van Dijk-Silos is er niets verkeerd gedaan: “Het parlement heeft zich aan het vonnis gehouden.”

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. “Wij gaan samen met juristen na of ons recht geschonden is. Ik hoor vaker dat het wel het geval is. Als het zo is gaan we verder”

  Is dit soms de poppenkast van Jan Klaasen en Katrijn?


  Maak melding

 2. Die hele zooi daar rond parlement en weet ik veel, slelt al so wieso geen flikker voor, nu dit eea wordt bekeken, wij lezen het hier, zij moeten het daar doen, voor de gek houderij, en inderdaad ja wat iemand voor mij zegt een poppenkast van heb je me zo, triest hoor wat daar gebeurt, en ik zeg het weer, het wordt qua
  politiek, beleid, en andere zaken nooit nooit meer goed in dat land, nu niet en na 2015 ook niet, oeng kier a faja now….


  Maak melding

 3. Ai baja, dit hebben we allemaal te danken aan front met hun terugroepwet, die aan alle kanten rammelt.

  Godzij dank heeft het Surinaamse volk, deze kwakzalvers de laan uitgestuurd, NOOIT MEER front, dat moge duidelijk zijn.

  Maar no spang, we hebben een progressieve regering die al het front puin zal ruimen.


  Maak melding

 4. Romeo en Heintje hadden al hun plannen hoe ze de grote sommen geld zouden uitgeven die ze zouden toucheren voor de rest van hun leven.
  Dit terwijl ze hoogstwaarschijnlijk zelden in het parlement zouden opdagen.
  Dus ook ik kan hun teleurstelling begrijpen.


  Maak melding

 5. De procedure tot toetreding was al ingezet, maar werd halverwege onderbroken.

  =Jullie waren toch nog niet benoemd?? Inderdaad is het een poppenkast en Tom en Jerry movie???


  Maak melding

 6. Dat de teleursteling voor deze 2 mensen groot is, is te begrijpen, want als je eenmaal enkele jaren in de assemblee hebt gezeten, (en dan hoef je niet eens te werken of aanwezig te zijn) ben je de rest van je leven verzekerd van een inkomen en de Surinaamse belastingbetaler maar dokken voor deze riante regelingen die kant nog wal slaan.


  Maak melding

 7. Wat ik zo opmerkelijk vind is dat deze oh zo voortvarende regering (zie de amnestie wet) het maar niet voor elkaar schijnt te krijgen om dit soort belangrijke zaken ook zo voortvarend aan te pakken en te corrigeren. Hoe zou dat komen?


  Maak melding

 8. twee handen op een buik ;die geen rechts toegang verkregen hebben,en geen gelijk van de rechter gekregen hebben,;deze rechts zaak gaat helemaal niet door gaan omdat het geen inhoud heeft tot een zitting..front moet eens ophouden met hun spel en met duidelijke feiten voor de dag komen en niet met een verdwaast opgezet plan


  Maak melding

 9. Parlementariers willen recht, leest ik het goed ??
  Wet en recht wordt vertrapt door jullie president en zijn ja knikkers in het parlement dames en heren, er wordt een amnestie wet aangenomen om moordenaars van onschuldige mensen te vrij waren van straf vervolging stelletje JUDAS.


  Maak melding

 10. Ze mogen de rechtelijke macht wel met een factor 100 uitbreiden als iedereen die zich door valse beloftes van DDB genaait voelt een rechtzaak gaat beginnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.