Bouterse gaat sleutelen aan sociaal beleid

97

PARAMARIBO, 31 aug – Het sociaal beleid wordt gecorrigeerd. Dit zegt president Desiré Bouterse. De economische groei die het land doormaakt, is nog te weinig merkbaar voor de doorsnee Surinamer. “Er zijn enkele zaken die gecorrigeerd moeten worden en die zullen we zeker aanpakken”, aldus Bouterse.

Binnenkort moet het een en ander al merkbaar zijn. “Er is economische groei, maar de zware taak is hoe deze om te buigen, zodat er ook sociaal-maatschappelijke groei is: hoe gaat de kleine man nog meer voelen dat het land daadwerkelijk vooruit gaat”, zegt Bouterse. Details geeft hij prijs na een korte vakantie in Apoera, in West-Suriname. Hij zal onder meer de opening bijwonen van een houtbedrijf van multinational Greenheart.

Bekijk ook:


97 REACTIES

 1. Als bassi de juiste sleutel, heeft geen chocolade sleutel
  en hij het gat kan vinden de deur kan open doen, dan ben ik benieuwd, wat er gebeurt, kow waktie brada nanga
  sa, en a sroto no moesoe de wang roestoe wang.


  Maak melding

 2. Het beste zou zijn als hij aan zijn hersenen zou laten sleutelen.Maar aangezien je DNA al bepaald is ga je niet kunnen veranderen.Ben je zo dom dat je niet inziet dat als je geen sterke middenstand hebt je gedoemd bent om armoede te leiden.Geef het volk meer ruimte en ondersteuning in eigen bedrijven op te zetten.Privatiseer de overheids ondernemingen want die zijn melkkoeien voor honden zo als jij.Help de ouderen bouw voor hun huizen en geef ze geld .Niet aan die dieven van jou.Wil je weer als het verleden alles op maken.Weetje dommerd dat het over grootste deel van het geld in handen van de witten is terug gekomen.Die Chinees die je hier liet paraderen heeft ook wat van gesnoven.Denk waar je nu zit uit te rusten van je harde arbeid hoe je werk kan scheppen voor het volk.


  Maak melding

 3. “Details geeft hij prijs na een korte vakantie in Apoera, in West-Suriname.”

  De details zijn al uitgelekt:
  1. De first lady zal haar volledige maandelijkse toelage schenken aan een aantal bejaardentehuizen.
  2. Dino Bouterse zal al het gestolen goud naar de Centrale Bank brengen.


  Maak melding

 4. Whahahahaaaaa….hij gaat sleutelen,zegt hij.
  Wat hij bedoeld is letterlijk dat hij weer op de vernietigingstour gaat.
  De Masterkey om de boel binnen enkelen seconden te vernietigen is in zijn bezit.


  Maak melding

 5. Greenheart: er gaat weer rondhout gratis het land uit, waarna Suriname weer kant en klare meubels etc. kan importeren.

  Wanneer gaan we nou eens eindproducten verkopen in plaats van grondstoffen?


  Maak melding

 6. Het gepeupel is radeloos, ze weten het allemaal niet meer, al die negativiteit ten spijt omdat blaffende honden eenmaal niet bijten en zo trekt de progressieve Surinaamse karavaan verder.

  En wanneer blaffende honden zoals die mario ten einde raad zijn, kan je onderstaande reacties verwachten.

  “Kunnen we niet een paar albanezen inhuren om die gek op te ruimen ?”

  Dat dit soort reacties “oproepen tot moord” worden toegestaan op waterkant.net? Hmmmmmm a no smeri bun.


  Maak melding

 7. Bouta mischien moeten jij en al de aasgieren zoals jijzelf!die eenmaal 24 uur als vliegen om je heen zwermen het geld inderdaad naar de minder daadkrachtigen overmaken inplaats van het in eigen zak te steken.Dat lijkt me een goed begin!!


  Maak melding

 8. He mi dong dong pikin matie midete.

  Als er staat een houtbedrijf, kan het toch onmogelijk om rondhout gaan, na so ju ede legi.

  Lesi sa greenheart e du ini sranang.

  “Enorme capaciteit
  De bouw van de zagerij is in twee delen gesplitst. Fase 1 is nu afgerond terwijl fase 2 begin van het volgende jaar wordt opgeleverd. Greenheart bouwt rondom de werkplant een afvalzone. Dat afval zal later worden gebruikt om energie op te wekken en mogelijk ook alternatieve brandstof produceren. De geavanceerde zaagmolen die vrijdag in gebruik wordt genomen, heeft een capaciteit om per jaar 135.000 kubieke meter hout te verwerken. De productie op jaarbasis is gesteld op 50.000 kubieke meter. Dit maakt Greenheart Suriname tot het grootste houtverwerkingsbedrijf in het land en tevens een van de grootste in Zuid Amerika.

  De productie is zwaar exportgericht met grote afnemers op de Europese markten, Japan en China. Een belangrijk gegeven is volgens Wu dat ook minder bekende houtsoorten verwerkt zullen worden. Dit zal de afzetmarkt voor Surinaamse houtsoorten vergroten en ook het rendement van de fabriek.
  In Nieuw Zeeland heeft Greenheart een 13.000 hectare zachthout plantage. De maatschappij is beursgenoteerd op de Hong Kong Stock Exchange. “Onze strategie is gericht op duurzame productie en oogst”, zegt Wu. ”

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/12680


  Maak melding

 9. @Afu Sensie, ga lekker verder huilie huilie doen. Iedere misdadiger zal en moet voor z’n daden terecht staan. Voor 15 moorden is maar 1 straf mogelijk. En hoe die uitgevoerd gaat worden maakt de nabestaanden geen zak uit. Als het moet zet ik zelf die injectie spuit voor hem er in. Jouw pro Bouterse tories zijn allemaal achterhaald. Kom uit die roes van je sluit je aan bij de ware surinamers.


  Maak melding

 10. He super mario ben je van de pot gerukt om mij zo’n voorstel te doen. Ik zal me nooit aansluiten bij de groep laffe honden die alleen maar negatief kunnen reageren op alles wat Suriname betreft, op zich is dat niet zo erg. Wat erger is, is dat jullie idioten zichzelf nogsteeds als Surinamers zien.

  Dit soort verwrongen gedachtegangen kan je alleen zien bij mensen die schizofreen zijn.

  13 Sept.mag jij Wilders stemmen en daarna mag je jezelf inspuiten met een injectienaald hopelijk is die niet besmet met het aids virus.


  Maak melding

 11. Er is er maar een die gecorrigeerd moet worden, en dat is Bouterse om zo snel mogelijk te verdwijnen van het politieke toneel, voordat er nog meer schade aan het land wordt toegebracht.


  Maak melding

 12. Ben blij en gelukkig met onze President Bouterse.
  Het gaat steeds de goede kant op. Gelukkig maar.
  Die akelige regeerperiode van Venetiaan is gelukkig voorbij.Duizenden Surinamers gingen toen de straat op om te protesteren tegen het beleid van de regering Venetiaan.Het IMF is ook erg tevreden met de regering Bouterse.Voor en tegenstanders zal je altijd hebben. De meeste mensen in Suriname zien de vooruitgang en zijn daarom voor Bouterse. En terecht!


  Maak melding

 13. @Super Mario

  Jij bent in geen duizend jaar een Surinamer. Misschien ben je ooit wel bruikbaar als kapo in een toekomstig kamp ergens in Calimerostan. Führer Wilders en co willen dan misschien een beroep op je doen. Na de bevrijding wil ik dan maar al te graag de guillotine bedienen. 😉


  Maak melding

 14. Pluspunten Venetiaan:

  1. Bracht de democratie terug in Suriname
  2.Bracht blijvende vrede in de oorlog tussen Bouterse en onze de Surinaamse binnenlandse bevolking
  3. Maakte de Surinaamse economie stabiel en gezond
  4. Bracht de machtspositie van het leger terug naar de kazerne waar het thuis hoort.
  5. Is eerlijk en heeft 10 schone vingers.
  6. Zijn vrouw heeft nooit een salaris ontvangen
  7. Zijn kinderen zijn nooit in aanraking gekomen met de justitie
  8. Heeft zich nooit verrijkt ten koste van het volk.
  9 Was goed in aanzien bij de rest van de wereld
  10 Heeft een doctoraal achtergrond (wiskunde)
  11 Is zeer gelovig
  12 Is nooit gescheiden en is man van 1 vrouw
  13 Is betrouwbaar
  14 Is altijd in het parlement aanwezig.
  15 Maakte nooit dure onnodige reizen
  16 Heeft niemand vermoord
  17 Houdt van Suriname


  Maak melding

 15. Pluspunten Bouterse:

  1. Kan goed zingen
  2. Kan goed dansen.
  3.Houdt van feesten
  4.Geef kadootjes aan partij leden
  5. Drink graag bacardi
  6.Is gek op dromen en beloven


  Maak melding

 16. Deze man is gekozen om het land te vernietigen.
  Het zal hem ook lukken met al de mensen die hem hebben gekozen als president van Suriname.
  Volk van Suriname wordt eens wakker.
  Onze kinderen en klein kinderen gaan het over enkele jaren voelen. De gevolgen zullen van generatie op generatie zijn.


  Maak melding

 17. Surinam Patriot, douw die 17 punten van die kkkk Vene
  in jou achterkamer, en dicht doen aw tingie.
  Je siekie ai boeng siekie, Vene law, a pier ede kil
  ai lul ete, foe sang, baka 2015 a wang kong baka, do hatting go djing, ma no spang aw kong ini ptatta ini wang kooi, mindrie deng kes kesi……


  Maak melding

 18. Joe Super Mario joe, ie jere go, ik ga jou die spuit geven dai sa dans kaseko, baka dat motjo pokoe sondro broekoe, je tak wang lo dong sani, wang presi a kolera opo ete, mo bel djie, go sribie.


  Maak melding

 19. De tijd is nu eindelijk daar ! De tijd is nu rijp om de mofina wang’s tegemoet te komen want zij verdienen het zeker.
  Onze president is nu zo ver dat hij de doorsnee Suri kan laten meedingen in zijn succes verhaal.

  Andere presidenten hebben het nooit gekund en spraken alleen maar over stabiliteit en strooiden met odo’s maar werken voor het volk ??????

  Bless you mr president and we all love you !!!!!

  Namens onze president mag ik het volgende aan alle redi musu’s meedelen nl; still a lobie de !


  Maak melding

 20. @surinam patriot

  De realiteit:

  1] Venitiaan is door de Surinaamse kiezers afgestraft en zit nu met doctoraal achtergrond en al te dementeren om straks totaal in de vergetelheid te raken.

  2] Bouterse is door de Surinaamse kiezer democratisch gekozen en leidt nu als President Bouterse Suriname naar een heel mooie toekomst.

  3] Venetiaan is lelijk en Bouterse niet. 😉


  Maak melding

 21. Anna_Zoeloe:

  Feit:
  1) Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg, 13 oktober 1945) is de negende president van Suriname. Van 1980 tot 1987 was hij dictator van Suriname en voerde hij een militairschrikbewind bewind aan

  2) . Bouterse is hoofdverdachte in het nog lopende strafproces rond de zogenoemde Decembermoorden van december 1982 en wordt ook gezien als de hoofdverantwoordelijke voor de Moiwana slachting van november 1986.

  3) Ook is hij in Nederland wegens drugshandel veroordeeld tot 11 jaar celstraf (aanvankelijk was het vonnis 16 jaar, maar zijn advocaat, Bram Moszkowicz, wist dit in hoger beroep te verlagen). Europol heeft wegens zijn veroordeling een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Echter kan hij als staatshoofd wel vrij reizen, omdat hij immuniteit geniet.Na Bouterses verkiezing tot president in 2010 liet Maxime Verhagen, toenmalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, weten dat Bouterse alleen in Nederland welkom is om zijn celstraf uit te zitten.

  4) Liever lelijk dat een duivelse inborst


  Maak melding

 22. Anna_Zoeloe:

  Feit:
  1) Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg, 13 oktober 1945) is de negende president van Suriname. Van 1980 tot 1987 was hij dictator van Suriname en voerde hij een militairschrikbewind bewind aan

  2) . Bouterse is hoofdverdachte in het nog lopende strafproces rond de zogenoemde Decembermoorden van december 1982 en wordt ook gezien als de hoofdverantwoordelijke voor de Moiwana slachting van november 1986.

  3) Ook is hij in Nederland wegens drugshandel veroordeeld tot 11 jaar celstraf (aanvankelijk was het vonnis 16 jaar, maar zijn advocaat, Bram Moszkowicz, wist dit in hoger beroep te verlagen). Europol heeft wegens zijn veroordeling een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Echter kan hij als staatshoofd wel vrij reizen, omdat hij immuniteit geniet.[3] Na Bouterses verkiezing tot president in 2010 liet Maxime Verhagen, toenmalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, weten dat Bouterse alleen in Nederland welkom is om zijn celstraf uit te zitten.

  4) Liever lelijk dat een duivelse inborst


  Maak melding

 23. Anna_Zoeloe:

  Feit:
  1) Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg, 13 oktober 1945) is de negende president van Suriname. Van 1980 tot 1987 was hij dictator van Suriname en voerde hij een militairschrikbewind baan

  2) . Bouterse is hoofdverdachte in het nog lopende strafproces rond de zogenoemde Decembermoorden van december 1982 en wordt ook gezien als de hoofdverantwoordelijke voor de Moiwana slachting van november 1986.

  3) Ook is hij in Nederland wegens drugshandel veroordeeld tot 11 jaar celstraf (aanvankelijk was het vonnis 16 jaar, maar zijn advocaat, Bram Moszkowicz, wist dit in hoger beroep te verlagen). Europol heeft wegens zijn veroordeling een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Echter kan hij als staatshoofd wel vrij reizen, omdat hij immuniteit geniet.Na Bouterses verkiezing tot president in 2010 liet Maxime Verhagen, toenmalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken, weten dat Bouterse alleen in Nederland welkom is om zijn celstraf uit te zitten.

  4) Liever lelijk dat een duivelse inborst


  Maak melding

 24. DE WENS IS DE MOEDER VAN DE GEDACHTE.Deel1
  Het is mij binnen één dag al 2 keer opgevallen dat bepaalde mensen uit een bepaalde bevolkingsgroep het hebben over het vermoorden van DEMOCRATISCH GEKOZEN Surinaamse (ex)-presidenten.
  Laat mij het kind bij de naam noemen!
  *Het forumlid Was Was godo wil Venetiaan “uitroeien”;
  *het lid Super Mario maakt het nog bonter;hij wil sterker nog letterlijk “Albanezen inhuren om die gek (doelend op,hoe krom of hoe scheef ook,ONZE BOUTERSE) op te ruimen”!
  Dus let wel:vreemdelingen inhuren om een kind van het land,DE DEMOCRATISCH GEKOZEN PRESIDENT VAN SURINAME,te liquideren.-
  Jongens,jongens WAT ROEPEN JULLIE IN GODS NAAM OVER JE AF??


  Maak melding

 25. bouta het gaat goed laat ook het volk profiteren als het goed gaat …oppotten is goed krenterig is goed maar niet te krenterig anders heb je het volk tegen je en dat moet niet …in olland zijn ze aan het bezuinigen maar in su gaat het goed en wij het volk moeten ook profiteren ..bouta zo is het en niet anders .

  bij front ging het goed maar het volk heeft er niets van gemerkt dat het goed ging ..en daarom kreeg papa
  vene vier let wel vier zetels moro a no bing kang kiesie …je moet het slim spelen jou volk tevreden stellen en dat is zeker belangrijk .

  in suriname zie je op de televisie dat er crissis is in europa met name olland ..voetsel banken schulden die de mensen hebben terwijl het een rijk land is .
  mie mang rutte je hebt werk aan de winkel ….let niet op su let op jou problemen…met su gaat het goed wij halen goede cijfers van de financiele instellingen in het buiten land .wij mogen toch ook een beetje opscheppen en een graantje mee pikken van de economie !!!!!die redimusus duimen samen met olland dat het slecht gaat in su in de hoop dat deze regering naar huis gaat …maar het gaat ze vies tegen vallen ..
  zevoelen die nattigheid al wetende dat deze regering vooruit kijkt ..2015 nadert en deze regering gaat het weer herhalen .

  bouta go go


  Maak melding

 26. mie mang oeng bedreig no wang sma ..neeeeeee mang als je gaat bedreigen is dat een teken van zwakte …wij lossen het op met praten mang ..suris onderling en praten over inhuren van anderen !!!!!brada mie no de.
  ik lees ook over wilders en de hindustanen maar ik vindt dat de hindustanen mogen stemmen op wie ze willen het is hun goed recht zoals het mijn goed recht is om te stemmen op deze regering …mensen vinden dat de hindustanen dom zijn waarom zijn ze dom ..het is mijn het is hun democratisch recht …als het tegen valt dan werken zij het wel of dat merk ik wel toen ik op deze regering had gestemt maar verlopig heb ik er geen spijt van .


  Maak melding

 27. DE WENS IS DE MOEDER VAN DE GEDACHTE!Deel2.
  Wie die plannen op na houdt moet met het volgende rekening houden:Let wel ik ben geen NDP’er noch NPs’er!
  IK BEN SURINAMER!
  Wij (Surinamers) zullen op zoek naar de moordenaar(s)het verkeer in heel Paramamaribo stilleggen,de hele stad uitkammen en alle holen uitroken.
  Op zoek naar ALLE collaborateurs,samenzweerders zullen we de grenzen afsluiten.
  Te beginnen bij:-
  Latour Project,Pontbuiten,Republiek!
  De Gravenstraat bij de Munder buiten,Bloemendaal en Schimmelpenninck!-
  Heb je Paramaribo toch via Leiding of Kwatta naar Saramacca kunnen ontvluchten,pakken we jou toch in Coronie;Nickerie zal je nimmer en nooit bereiken!Commewijne zou je misschien kunnen bereiken,
  maar voorbij Marowijne zal je nooit en te nimmer komen,hoor je dat?Nooit!!En de poging om via het binnenland Brazilië te bereiken kan je helemaal vergeten.Raad eens,waarom!!
  Dus het oosten,westen en zuiden zijn hermetisch afgesloten!
  Het enige vluchtpoging die jou zou resten is het ruime sop (de Atlantische Oceaan) te kiezen.
  De rest van de horror zal ik je(voorlopig)besparen!!
  Sterkte!


  Maak melding

 28. Het inzicht van Bouterse die vindt dat de economische groei die het land doormaakt, nog weinig merkbaar is voor de doorsnee Surinamer, die de voordelen van het sociaal beleid moet merken, vind ik prima. Het welvaart en welzijn niveau van het land en volk moet naar een hoger niveau. Alleen plaats ik een vraagteken e/o uitroepteken of het op deze manier moet worden uitgevoerd zoals het in dit bericht wordt aangegeven. Het komt op mij niet goed doordacht en structureel over om het op deze manier uit te voeren voor een langere termijn. Op mij komt het over als een sprong in de diepte en we zien wel hoe het uitpakt, leven of dood. De armoede die erin Suriname heerst (ongeveer 66 procent van het volk) en het ontwikkelingsniveau van het land moet met een structurele formule van een regering worden opgelost, waardoor de welzijn en welvaart van het volk en het land op een hoger niveau komt en de mensen gelukkig, blij en tevreden worden van hun werk en wat ze bezitten en er een mogelijkheid is dat de armoede op termijn kan worden geneutraliseerd, vind ik. Door deze structurele formule/oplossing van een gedeelte van de opbrengsten van het land, zoals ik aangeef,
  moet er zorg voor dragen dat de armoede na een x-aantal jaren dichtbij het (vries/nul)punt is of gelijk is aan het nulpunt ( op papier/praktijk) en voor degene die in de praktijk er niet uit komen een sociaal vangnet is, dat ze in leven houdt en in hun primaire behoeften voorziet en een garantie geeft en hoop biedt dat er naar hun wordt omgekeken, door het land.
  Om het land naar een hoger niveau te brengen zal de scholing/opleiding en werkgelegenheid hierin een zeer belangrijke rol zijn. CAO, ondernemen en exporteren, sociale voorzieningen, geboorte, sterfte, gezondheid, veiligheid, rust en orde, de politiek, alles samen eerlijk delen, hard werken door het individu en samen werken, doelstellingen realiseren op korte, middellange en lange termijn, sommige uitdagingen gelijktijdig aanpakken en andere in een volgtijd, corruptiebestrijding, de rechtsstaat moet versterkt worden, enz, enz.

  De schreeuw van het proletariaat ea naar Bouterse (en gevolg) over de vele beloften die hij had beloofd aan het volk tijdens de verkiezingscampagne van 2010 als hij het voor het zeggen zou krijgen, moeten worden (af/in)gelost. De tijd dringt en of er weinig of niets wordt opgelost, kan hij het bij de volgende verkiezing vergeten. Het hete koolzuurgas uit de monden en neusgaten van het volk voelt hij in/op zijn nek/vel.

  Zaken waar goed over moet worden nagedacht.
  De formule hoe de armoede moet worden opgelost, moet dus goed worden nagedacht en het moet tot een oplossing leiden na een x-aantal jaren.
  Welke vraagstukken zijn er over de armoede?
  Wat is armoede in Suriname?
  Wat moet een gezin/inwoner hebben?
  66 procent van de bevolking leidt armoede
  De bevolking is ongeveer 500.000 mensen
  opbrengsten van het land
  Hoeveel procent van de opbrengsten wordt gebruikt om deze 66 procent van de bevolking uit de armoede te helpen als de economische groei gunstige is en als deze afneemt blijft dit precentage hetzelfde?
  enz, enz


  Maak melding

 29. @pero safri safri begin je anders te praten,..ik heb pasensi met je,…2015 kom ik jij en Anna-z, Was Was godo, Milton, RobG, jullie welkom in nieuw Suriname, weg van Bouterse ,….geloof me Bouterse tijdsperk loopt ten einde en hij weet het,..hij gaat vluchten naar Afrika, hij heeft het allang geregeld, …run, run, run ….met zijn “al brand Paramaribo , mi né spang ik slaap als een roos” uitspraak ,…..in plaats hij zegt als Paramaribo in brand staat,.. ik sta ik voor aan om mijn geliefde land te helpen blussen!!!


  Maak melding

 30. suri patriot …duim dat het poed gaat in jou land bouterse is aan de macht en dan …het volk heeft deze man gekozen ..wees een democraat en respekteer dat zoals jullie wilders zijn aanhang hebben gerespekteert toen die als ik mij niet vergis 24 zetels had .toen zeiden deze redimusus niet dat de mensen dom waren ..ze zeiden dat het een protest stem was …welnu …men heeft rekening te houden met wilders ..zelfs jou hindustaanse landgenoten gaan op wilders stemmen …rara moet je dan zeggen dat die hindustaan dom en achterlijk is !!! no no ik respekteer die mensen net zo als ik jou zou.
  respekteren als je op de vvd zou stemmen .
  ik kijk dat su vooruit komt al zou vene aan de macht komen dan zou ik dat respekteren en hopen dat su vooruit gaat ….sommige mensen zijn kortzichtig ze denken dat ze alles weten en dat soort mensen moet je niet in discussie gaan …ik ga ze liever uit de weg ..poorlai opbouwende krtiek duld ik ..daar heb deze pero oor naar maar men komt geen onzin vertellen over onbenullig heden …nogmaals ik respekteer ieder mens ..als vene goed was hadden de mensen zeker op hem gestemt zonder tweifel .ik heb meerdere keren aangegeven waarom ik niet op vene heb gestemt met vele surinamers ..hij was een deugniet een deugniet was hij ..kom mij niet zeggen hoe of wat die man moest weg .wij leven in su wij weten het .oeng de in olland oeng no sabie notie mie mang jullie horen meer niet .

  bouta go go


  Maak melding

 31. Doe jaar en we zitten nog te sleutelen. DiDiBrie fin sroto foe Obiang hij dacht dat t daarvoor bestemd was.Twee jaar regering en nog steeds ad hoc besluiten om zaken op te lossen. Nog steeds beloftes. Nog steeds zit men te graaien uit onze belasting gelden. Nog steeds…. Mi ede weeli ye


  Maak melding

 32. Nog een aanvulling op mijn posting

  Armoede bestrijding heeft ook te maken met welke landen je vrienden zijn, dus internationaal.

  Het geld zit in het EU, USA, Canada, Japan, enz
  Je hebt opkomende economieën, zoals, de Bric-landen: Brazilië, Rusland, India, China.
  Hoe is de betrekking van Suriname met deze/andere landen.

  Hoe kijken andere buitenlandse landen naar Suriname?
  Welke koers vaart Suriname? Met welke landen is Suriname betrekkingen aangegaan en hoe verlopen deze, op korte termijn,. (middel)lange

  Exporteren. Waarnaar toe, welke produkten? wat heeft Suriname te bieden? hoe snel kunnen ze leveren en gebeurt dit regelmatig en kan men op rekenen
  investeerders uit welke landen

  Suriname heeft natuurlijke hulpbronnen en moet daarom ook goede overeenkomsten sluiten met ondernemingen die in Suriname willen investeren.

  Ook het milieu moet goed worden bekeken.

  Om de armoede te bestrijden komt er veel bij kijken. Ook het Surinaamse volk moet daarom heel goed uitkijken welke leiders het beste haar belangen, welvaart en welzijn naar grotere hoogten kan brengen.

  Mensen die het een en andere op hun kerfstok hebben, zullen het moeilijker hebben dan iemand die dat niet heeft om met andere landen zaken te doen en vriendschappelijke banden voor Suriname te vinden.

  De ontwikkeling van het Surinaamse volk en het bewust zijn van het Surinaamse volk is ook erg belangrijk. Wat wil het volk. Opleiding en kennis is ook belangrijk voor de welzijn en welvaart. Het Surinaamse volk moet ook internationaal gericht zijn en niet alleen in Suriname blijven rondhangen.

  Surinamers, de kiezers zal daarom heel goed naar haar leiders moeten kijken, omdat het niet alleen om nationale belangen gaat, maar ook internationale belangen., die de armoede in Suriname snel of op langere termijn kunnen opheffen.

  De natuurlijke produkten zoals goud en aardolie en hout leveren opbrengsten op, maar het kunnen nog meer worden. Wie zijn de “vrienden” van Suriname, de betrekkingen, samenwerking en ontwikkeling.

  Er spelen veel zaken waar de Surinamers van bewust moeten zijn en als men niet verder dan haar neus lang is kan kijken, dan moet men niet schrikken dat Surinamers in armoede blijven leven.


  Maak melding

 33. Ben je hier ook bezig met die domme uitspraken, je bent Surinmaer dat denk je, ga naar de President ga voor hem staan en zeg wat je van hem wil, dag Medusa, en weg ben je, ie sie fai dong bigi mofo, ze zitten niet op jou te wachten in Suriname, ie jere kokko
  me sari joe baja tje potie…..neem een cafenol en ga liggen.


  Maak melding

 34. @Was Was Godo
  Tang fie,driengie joe watra sopie en smokko joe blakka tee jere!Go kier Vene bakka datie;dan joe sa sjie if mie na Sranang mang of niet,jere!
  Now now kba mie sa bing wan kong nanga 2 matie foe drieng wang BOENG FAJA pampero nanga joe!
  Ma oen sa doe moeitie voe fin joe!!!


  Maak melding

 35. Komt dat zien, komt dat zien!

  Hedenavond het optreden van keizer Bigi Mofo I.

  Opvoering:

  Het slachten van de kip met de gouden eieren.

  ndp onnozelheid ten voeten uit!!!


  Maak melding

 36. (“Binnenkort moet het een en ander al merkbaar zijn. “Er is economische groei, maar de zware taak is hoe deze om te buigen, zodat er ook sociaal-maatschappelijke groei is: hoe gaat de kleine man nog meer voelen dat het land daadwerkelijk vooruit gaat”, zegt Bouterse.”)

  En ik dacht al die tijd dat het goed ging in Suriname. Wat zit die paarse bende dan hier elke keer op het forum weer te lullen dan dat het allemaal zo goed gaat.
  Het blijkt dus dat de arme man in Suriname nog helemaal niets heeft gemerkt van die vooruitgang al die tijd. De enige die economische groei heeft gemerkt is de Pres en zijn bende.


  Maak melding

 37. ze lullen niet ze weten dat het goed gaat met suriname voor jou als niet surinamer zal het natuurlijk nooit goed gaan in su en dat zijn jullie wens die nooit zal uitkomen,,


  Maak melding

 38. en wanneer het goed gaat in ned zien jullie wel geld als kleine man,,jullie lullen over een land waar jullie niks van weten praten jullie over nederland waar jullie wonnen,


  Maak melding

 39. veel van jullie hier doen als of suriname jullie nodig hebben nee schrijven jullie maar dat kan een beetje verlichting geven want ik zie dat jullie veel haat en djaroesoe zitten ,,


  Maak melding

 40. @takkie

  Ik kan je alleen maar gelijk geven. Ze wonen in Calimerostan maar zijn de hele dag op een negatieve manier met Suriname bezig. Het valt ook niet mee om als tweederangsburger in Wildersland te leven met een onzekere munteenheid als de euro. Ze weten precies wat goed is voor Suriname maar als je ze vraagt wat goed is voor hun land Calimerostan, dan staan ze mond vol tanden. Geen wonder dat velen lijden aan schizofrenie. Triest hoor! Diep triest!!!!!


  Maak melding

 41. Ik vraag me af waarom de vorige president van Suriname van het armoedevraagstuk in het land geen issue van heeft gemaakt.President Bouterse doet het wel.Ik ben zeer verheugd om te horen dat de huidige regering op de een of andere manier zal men pogen om het leed van met name de minder draagkrachtigen te verzachten.

  Een belangrijke voorwaarde om armoede te bestrijden is het creëren van werkgelegenheid en stimulering van (vak)scholing op middelbaar en hoger niveau. Het is daarom belangrijk dat de overheid in Suriname meer investeerders aantrekt omdat Suriname heel veel te bieden heeft.IJzererts, nikkel, platina, tin, koper,aardolie, mangaan, diamanten met uitzondering van goud worden op kleine schaal gewonnen.Daarnaast heeft het land veel vruchtbare gronden voor de landbouwontwikkeling.

  Deze potentie aan natuurlijke hulpbronnen moeten het mogelijk maken dat er geen armoede in het land kan bestaan.President Bouterse en zijn regeerteam zijn op de goede weg bezig met de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 42. @ Medusa
  Ik lul oke ,maar op damm positieve manieren. Maar ji zo negatief als een domme awarie. Er zyn genoeg argumenten dat je niet van ons lekker land houd. Of is er weinig hoop. Hmm stay faithfull remember.


  Maak melding

 43. In tegenstelling tot de Sur. SRD kan met de volgens sommigen onzekere Euro nog steeds overal ter wereld betaald en zaken gedaan worden en word gretig afgenomen.Met de stabiele SRD kan vrijwel alleen in de chinese winkels in Su betaald worden.


  Maak melding

 44. ik vraag jullie niet om van mij te houden de vraag is wat kunnen jullie haters voor suriname doen,,en wat ik weet is dat jullie geen moer kunnen doen staat vast,,haters


  Maak melding

 45. hier op deze side lees je veel over een paar zogenamde deskundigen die men nog in nederland en suriname helemaal niet nodig hebben proberen dat wel op deze side hahahahaha deskundigen achter hun pc stelletje oude gasten die niks voor suriname kan betekennen.is ook te merken dat jullie je zit te vervelen in nederland vooral als je niet kan gaan genieten van sweet sranang dan blijf maar een ding over opposietie voeren achter je pc.mijn advies aan jullie ga je een beetje ontspanne in suriname zal jullie goed doen ,,,


  Maak melding

 46. Whahahahaha…totaal niets zeggende kreten uit een paar bodemloze putten. Als anderen een kritische noot hebben worden ze meteen voor alles wat vies en vuil is uitgemaakt, terwijl deze figuren zelf geen behoorlijke argumenten hebben. Zitten gewoon hun eigen zelfbeeld te projecteren op anderen in plaats dat ze voor goed of slecht naar argumenten van anderen luisteren…..Bodemloos.


  Maak melding

 47. ik hoop dat er niet negatief naar deze opbouw plan gekeken word,,maar dat er samen gewerkt word om het tot goede resultaten te leiden,.Het is een sociaal plan dat ook vordering voor de bevolking teweeg kan brengen

  Bouterse;sterkte


  Maak melding

 48. Wat wel merkbaar is , zijn de reisjes van Bouta!! Als eerste moet hij zich aangeven en dat is dan wel eerlijk en correct!! Iedereen zullen het voelen hoe goed het gaat met SU!! prijs geven?? Jawel!! iedereen zal Bouta dan een prijs geven!! of? prijzen naar de HEL!!!


  Maak melding

 49. Medusa, dai kong na Sranang bika dape mi de, je gaat dreigen dat bedoel ik dat kunnen mensen goed, heel goed een laffe msnier dat wel om te reageren….
  Zo zit deze wereld nou in mekaar, ie moesoe taki sang trawang e taki, oeng moesoe denki fa joe e denki, nou
  me mmmmmmmmmmmmmmmmmmmaaars…….


  Maak melding

 50. Waarvan de innerlijk organen verrotten en schuimen,zie ik over de schuif wasemen bij mijn suri bala’s.Was niet anders en weinig hoop dat het anders wordt.

  Wat sleutelen.Herinvesteren in de sectoren die de groei bewerkstelligen en zo werkgelegenheid scheppen.En niet met geld gaan smijten.De krakers van sunny point hebben de woningen gekregen.Hun bezetting is daarmee gelegaliseerd.Maar wat voor bijdrage hebben ze aan de Sur.economie geleverd om bezitter van huizen te worden.Niets.Zonder arbeid een huis krijgen.En anderen die netjes hun beurt hebben afgewacht op een woning,hebben het nakijken.[moeten er eentje nu waarschijnlijk kopen op Hannaslust].Over rechtvaardigheid gesproken.

  Cobie.


  Maak melding

 51. bouta no mik grap …doe wat je ons volk beloofd hebt wij weten dat jij je best doet om veel te realiseren maar geduld hebben wij …eerst produktie dan oogsten en niet andersom …sommigen willen zonder handen uit de mouwen produktie a no kang …wij leven niet in de tijd van front onder pa vene waar je alleen kon horen en kijken maar kopen kon men niet …nu kan men kopen zonder alleen te kijken in die uitstel kasten .

  er is werk in su werk zoals nooit te voren alleen is het sleutel woord aanpakken als je niet lui bent ..zoals deze pero casave pomtajer en groente teelt .. kom laat ik die redimusus leren hoe je plant ze hebben een grote mond achter die pc kom op boxel en zie wat er gebeurt van dijkvelt tot waterland .

  het is geen ontwikkelings geld die al deze werken uitvoert het zijn eigen middelen en dat maakt dat ik ook grootspraak heb voor hen die zich aangesproken voelen .dan heb ik het nog niet over de andere delen van su ..bouta doe je zaken met de chinesen wij hebben ze nodig bewijs front en die redimusus dat wij niet staan te popelen om hulp van olland ze hebben geen geloof in egen kunnen dus zijn ze altijd afhankelijk van die bakra bassie geweest ..en zo denken die redimusus ook …er waait een andere wint in su de wint van aanpakken en voorspoed voor elke surinamer die weet wat aanpakken is en geen flauwekul achter die pc staan te prediken .

  bouta go go go

  b


  Maak melding

 52. De vorige regering was bezig op die puinhoop van Bouterse en bosje op te ruimen.
  Bouterse Moet in het parlement met wetgeving komen voor een goed sociaal beleid, waarom mag de pers en de samenleving niet zien hoe deze criminele met geld van het volk feesten en beesten in apoera.


  Maak melding

 53. eer hij vertrok naar Apoera, gaf hij een 15.000 srd fonds aan de parlementariers die nooit aanwezig zijn in de klas van Mother Simons, die op haar beurt liever had gehad een inkomens-sanctie!!!

  ver– WILDERS — TOESTANDEN in SU


  Maak melding

 54. 31-08-2012 17.24 Marcel

  Welke idioot heeft mijn man gekaapt misbruikt en in kwaad daglicht geplaats..

  ik vind dit schandalig,dat een ander zo omgaat op deze site..wat is dan zijn echte hoedanigheid in het leven.

  schande..


  Maak melding

 55. aah..
  Het land eerst ruineren, 8 december, niet in assemblee komen, alle volksmilitievriendjes weer mooie posten geven om niks te doen, zelf alleen maar reizen om bigi regionale player te spelen, ipv geld te pompen tbv investeringen nu geldpot voor eigen ndp aanhang regelen.
  Su maakt zich belachelijk.


  Maak melding

 56. jacobus@ cobie mie mang wat kan jij doen voor die indjie bradda daar in apoera notie lees goed wat daar gaat gebeuren zit niet te hopen dat,t slecht moet gaan daar want dat is jou wens.wat kan jij voor suriname doen ,, jacobus ,, cobi ,,


  Maak melding

 57. jacobus@ en cobi als jij het beter zou doen zou ik achter je staan als sranang bradda maar jammer jij kan meer schrijven dan dat je deskundigheid daar te gaan tonen,, cobi no spang in apoera komen 400 mensen aan een baan met hoeveel kan jij ze helpen geen dus ik zou zeggen doe maar lekker leuk achter je pc of ben je ook overspanne,, mijn advies koop een ticket paramaribo slaap tot de volgende dag koop een parbo was joe edde bung zal je goed doen zeker alle haat zal wel weggewassen worden oke doen he jacobus ,, cobi ,,


  Maak melding

 58. @Was Was Godo
  Joe no haf verteer oeneoe pe joe de.Oen sfrefie o sabie en finnie pe joe de!Wo kong driengie wan swiet FAJA PAMPERO NANGA JOE!Kong mek mie taigie joe,kande joe no sabie,ma wie e soekoe joe kba!
  En wie o tja joe go na Vene nanga Bouta,da joe sa kier ding jere!Wo mietie snel,no warrang!


  Maak melding

 59. medusa heb je die baan niet aangenomen in su …wachter bij waterland op die huizen letten als er niet gestolen wordt ..a monie pai dan lever je toch een bijdrage voor je land inplaats onzin verkondigen .
  een mooie aanvulling van je aow die je van olland krijgt.

  succes medusa .


  Maak melding

 60. @pero
  Wachter?
  Wel iets voor mij pero!Voor het niets doen “zeven- even”,lekker meegenomen.Daar zal ik zeker over willen onderhandelen alleen ….. het salaris!!!
  Zouden jullie mij toch mijn euro70.000.- bruto per jaar willen betalen?
  Dat is de vraag!Ik gok erop dat jullie het wel kunnen.
  Als jullie je governer van de Centrale bank en je first lady een astronomisch bedrag kunnen betalen moet dat voor mij ook lukken!
  Als je zover bent,meld mij dan maar!Doen hoor!


  Maak melding

 61. @pero
  Je schrijft:”dan lever je toch een bijdrage voor je land inplaats onzin verkondigen” .

  Jij springt midden in een verhaal;weet niet eens waarom ik dit over Vene en Bouta tegen Was Was godo heb gezegd!
  Boi go pran joe ksabba nanga swietie ptatta jere!En laat het lezen svp over aan hen die dat als hun dagelijkse bezigheid hebben.
  Joe naf dikie skopoe in a veld!


  Maak melding

 62. medusa ik heb jou de vorige keer al gezegt …en ik ga het nog eens herhalen ..deze pero heeft leren werken en deze pero kan werken wat voor werk dan ook …omdat jij vindt dat je geschoolt bent zit je de hele dag achter die pc jou klote te verkondigen …wat voor zinnig antwoord kan je geven 0,0niets jij bent in olland voor een uitkering durf ik te wedden anders ben je niet de hele dag achter die pc …het is daarom goed dat zulke mensen niet in su zitten ze werken dat land alleen maar tegen ..zij vormen een gevaar voor su met hun opruiende redimusu denken …ze kunnen niets opbouwen hebben niets had ik jou de vorige keer ook al gezegt …geen bal heb je zelfs heb je nog geen tweedehands fiets medusa …prediken dat je geschoolt bent en dat je intelectuweel wil overkomen moet je die redimusus als jou soort gaan vertellen niet bij een echte surinamer …ding mang lik joe ding no wanie .

  je hebt geen baan je hebt een uitkering en daarom heb ik jou gevraagt als je niet wil soliciteren als wachter ..schaam je niet ..ik schaam mij niet voor geen enkel werk mie na wang bescheiden mang maar heb mijn trots en dat mag je van deze pero aannemen …niemand leest pero de les voor vooral hen die in europa zijn en denken anderen in su de les te komen voorlezen …daano mie da na wang tra pero.
  het is echt geen grootspraak na realiteit mie mang oeng na poorlai ….ik ben een aantal keren naar olland geweest mie mang ik weet hoe velen leven a no makkelijk dus breek mij de bek niet open .

  ik heb broers en zussen in olland sommigen hebben het redelijk goed anderen weer hebben een smalle beurs .
  ik ga niet opscheppen dat ze echt doekoe verdiennen zoals deze medusa loopt op te scheppen ..niet voor niets zeg ik… joe na poorlai westingtime …jaloezie dat is jullie probleem ..een land in ontwikkeling dat is su onder deze regering en daar gaat deze pero voor opbouw .
  geen tijd voor mensen als jou die dat proces willen {dwarszitten] omdat mensen als jou niets kunnen …wakie joe pensioen joe aow dang sidong rustig loekoe baka na raam te ai koroe .

  bouta go go go go go go


  Maak melding

 63. @takkie.

  de chinezen konden ons ook de mogelijkheden gegeven kunnen hebben om onze grondstoffen tot eind producten te verwerken en het aan hun te verkopen.Dan zouden er veel meer werkplaatsen komen en konden wij er zeker van zijn dat het hout duurzaam geproduceerd wordt.Zo is er geen controle op dat er over 10 jaar geen overstromingen en erosie plaats vinden en dezelfde indianen hun woongebieden verlaten moeten.

  Cobie.


  Maak melding

 64. Jij wil mij een baan aannieden?Te joe no wan pran ksabba en dikie skopoe moro ie sa go plei waktie mang.Dang mie sa tja wang pretie herie herie samg libie,djie joe! Ben je een aantal keren naar olland geweest?I kang sjie soort aloi na joe!Soso pina sma ie sab in olland!Ding goedoe wang ie no sabie!Joe no mag kong drape!Fa a doe kong dat ding MP no skop joe mars gwe nanga a srif pleen?Sa joe e kong doe dja!
  Medusa loopt op te scheppen nôh?Jaloezie????Waarop???Op jullie SRD???Hahahahaha!Mie e waktie mie pensioen nanga aow ja!Dat joe mag sabie.En nanga a monie mie sa kong bai ding por ksabba djie ding agoe sa mie e kwikkie!
  Succes!(en no kong dja moro).


  Maak melding

 65. DBB gaat sleutelen aan sociaal beleid?Is hij voor opgeleid voor deze precaire materie?In Su kan iedereen zich “monteur”noemen.Wanneer iemand banden kan verwisselen noemt zich monteur.Zo ook met het soc.beleid.In Ned.heb je 16 miljoen voetbal-coaches.Iedereen weet het beter.Zo ook in Su in de politiek….wees voorzichtig met dat “sleutelen”,..Je maakt meer kapot dan je lief is.


  Maak melding

 66. Front en Vene hebben miljoenen gehad uit het ontwikkelings pot voor het bestrijden van de armoede in Suriname. We weten inmiddels wel, wie nu allemaal rijker zijn geworden van deze hulpmiddelen.

  Bouterse go go go zegt Pero, gelijk heeft hij.

  Zoner ontwikkelingshulp gaan deze regering armoede bestrijden.

  Vene heeft de Surinamers toen geadviseerd barbeque tentjes en wasstraten te beginnen, dat noemde hij een stabiel economisch beleid.


  Maak melding

 67. jacobus@ cobi luister nederland had dat ook voor ons suriname kunnen doen maar nee suriname mocht niet vooruitkomen.laat die chinees hun werk doen ned wil niet china wil wel en ze geven die mensen werk en meer ook hoe weet jij dat men geen controle heb op die mensen.dit is geen front hoor;;


  Maak melding

 68. jacobus@ cobi heb je niet gezien hoe blij die indjie bradda,s van ons en sissa,s waren ze zien toekomst wat jullie niet zien er komen in apoera 400 bannen voor die broeders daar is dat niet goed.dat jij zo,n deskundig ben en zoveel weet maar je doet niks mee vindt ik wel erg niet aan de kant zitten kletsen of ben je deskundige achter je pc miijn vraag aan jou is dit wat jij voor suriname kan doen ,,,


  Maak melding

 69. @ Takkie,
  Probeer met jou energie één goed onderbouwde reactie te geven dan al onzin van jou.
  Iemand vraag zich af waarom de vorige regering niets heeft gedaan met de armoede vraagstuk in Suriname.
  Ik kom om de twee jaren in suriname maar ik denk dat ik beter op de hoogte ben van wat zich daar afspeelt dat al die zogenaamde nationalisten en sekte leden van Bouterse.
  @ RobG Bouterse heeft binnen twee jaren de bevolking armer gemaakt dan de vorige regering denk aan brandstof verhoging ,devaluatie van de SRD en accijns verhoging.
  Het verbaast mij iedere dag om te zien hoe makkelijk Bouterse jullie in de maling neemt.


  Maak melding

 70. Wacht maar tot VHP en de NPS aan de macht komen want die verkopen het land voor een appel en ei aan het buitenland worden zij zelf beter van. Dan moeten de fam. in Nederland wel weer klaar staan om pakketten naar Su te sturen. De jaren 80 zijn jullie vergeten.


  Maak melding

 71. medusa je dwaalt af van het echte onderwerp ..nu zeg je dingen die groter zijn dan je mie mang …en daarom zeg ik dat deze redimusu onzin praat en jaloers is dat hij niet heeft kunnen bereiken in olland en anderen wel …verder kan ik niet met je praten het is niet opbouwend en daarm vindt ik je dom achterlijk en zul je deskundig zijn en blijven maar wel achter die pc ..trouwens geldt niet voor jou alleen hoor geldt ook voor die FER.E oja voor ik vergeet had je nog gesoliciteert voor die baan als wachter .

  FER.E medusa succes met jullie solicitatie

  bouta gogogogogo


  Maak melding

 72. Als dictatuur,massamoord op zwangere vrouwen, kleine kinderen, onschuldige burgers van jou land ziet als vooruistrevend dan ben jij geestelijk labiel.
  Vergeet de vernieriging van onze munteenheid en de economie niet.
  Toen bouterse jullie met muziek,sopi bruinebonen met rijst en leugens en bedrog heeft omgekocht hoorde ik julliie,stelletje varkens.


  Maak melding

 73. gmap wij leven in het heden niet in het verleden ..wat heeft iemand hier te maken met moorden op zwangere vrouwen of munteenheid …ben je nog steeds in die achteruitkijk spiegel aan het kijken of is het omdat front de verkiezingen heeft verloren …mie mang ik heb niemand vermoord en ik denk de tegen standers van front ook niet …het einge wat wij hebben gedaan is stemmen voor vooruitgang en dat mag toch!!!!!of niet.

  wij suris zijn goeie mensen wij houden van su en daarom hebben wij op deze regering gestemt …niet dat wij niet van vene houden ….maar soms moet je kiezen .
  en toevallig hadden wij het gevoel dat de huidige regering het beste voor su was en ook na 2015 denk ik .

  gmap denk je dat wij suris een kapitale fout hebben gemaakt !!!!verlopig is dat niet te merken denk ik …economisch gaat het toch redelijk goed met ons land ..in olland zijn die mensen toch huiverig aan het worden ..adt zien wij hier in su …het is niet van horen zeggen hoor …niet alleen de redimusus hebben het moeilijk in olland ook de voorstanders van de huidige regering …maar goed ik wil mij beperken tot su omdat su de toekomst is voor mij voor jou jou kinderen die vroeg of laat terug willen naar hun geliefde land ..hopelijk neem je wat op van mijn advies …laten wij ons land opbouwen en de strijdbijl begraven ..ik bedoel het niet letterlijk hoor …maar su heeft de toekomst ….verder hoop ik dat je mij niet verkeert begrijpt mie mang .


  Maak melding

 74. @GMAP

  Volgens mij heeft jouw nog nooit bruinebonen gegeten.Alleen maar haat komt uit jouw stomme bek.
  Je weet het niet no,maar je bent zelf een vieze gore varken.Lawmang joe.


  Maak melding

 75. A kisie deng mofinawang moi.
  deng beng wan stem gi bouta tok.
  Tang tekie now.
  No no de wo njang morjon kwaliteit C from China.

  Moro ei doro.
  Kruipend zullen ze smeken om verandering.
  Nog 3jr ontbering, want voorlopig kan hij niets klaarmaken.
  Verrukt van alle goud en dope is hij nog steeds graaiende in de ballenbak van ikea.
  Nu even niet, hij heeft geen tijd voor het tje potie volk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.