Verzoek kortere vuurwerktijd Suriname ‘te laat’

17

PARAMARIBO, 29 aug – Ook dit jaar vissen de voorstanders van een kortere vuurwerkperiode achter het net. De politieke partij Doe kreeg dit van president Desiré Bouterse zelf te horen. Bouterse was zichtbaar voortvarend tijdens een bezoek van Doe-voorzitter Carl Breeveld. “De president belde meteen naar de minister van Justitie & Politie.”

Maar het was al te laat. “De meeste bestellingen zijn nu zeker voor negentig procent al gereed. Rond deze periode van het jaar wordt gedacht aan verscheping”, zegt vuurwerkimporteur Paul Lieuw On tegenover de Ware Tijd. Het kat en muisspelletje wordt elk jaar weer opgevoerd. Aan de ene kant zijn er de klagers in kerkelijke kringen en bij zorginstellingen. Aan de andere kant vinden handelaren dat zij ‘al besteld’ hebben. “Dus zullen we het dit jaar weer moeten verdragen”, zegt Breeveld.

Een proactieve houding bij bestuurders lijkt te veel gevraagd. Dat burgers al jaren klagen over het periodieke knalgeweld legt klaarblijkelijk minder gewicht in de schaal. Het zijn steeds weer de handelaren die aan het langste eind trekken. Vuurwerk mag in Suriname al voor de kerstperiode worden verkocht. Afschieten mag pas na Kerst. Logischerwijs stoort niemand zich daaraan. De klagers kunnen nu nog hooguit hopen op wat doeltreffender voortvarendheid. Next time!

17 REACTIES

 1. ik heb met eigen ogen gezien hoe een Chinees met tienduizenden langs ging op Zanderij. De mp die hem pakte liet hem na een tjoekoe ZELF TE HEBBEN GENOMEN langsgaan.

  Bestuurders pro-actief? Ik denk dat ze betaald worden om pre-passief te zijn.


  Maak melding

 2. Dit is iets wat ik me afvraag, en dan kijk ik naar de President, hij heeft het toch voor het zeggen daar met alles, en dan zou ik tegen die meneer Paul L zeggen, van opzouten met dat vuurwerk van je, het gaat nu zo of zo, en dat gebeurt niet wel jammer, maar er zal wel meer achter zitten oa tjoekoes en nog meer. Ze zoeken het daar maar uit, wanneer ze beginnen met afsteken, voor mijn part morgen al, wij merken er toch niets van. Vurrwerk en ik hebben al jaren ruzie, het gaat aan mij voorbij elk jaar weer, tegen die tijd lig ik al op 1 oor, op weg naar het nieuwe jaar….


  Maak melding

 3. Weet je mi GUDU’S,

  vroeger ’50…’60 had je niet dit soort gevaarlijk- pagara-pret!!

  weet U ook ,…ga niet de goden verzoeken,…de dag dat uitbreekt de pleuris in paramaribo, DADA heeft bij decreet aangegeven:

  ……….IK SLAAP LEKKER DOOR…………..


  Maak melding

 4. Doe wil de afschiet periode van 27dec t/m 01 jan, maar ik wil de jaardag van here Jezus met vuurwerk vieren. Is dat te veel geeist. Doe moet niet alles en nog wat uitdokteren om te schoren. Hij slaat duidelijk de plank mis indeze.Op zo’n manier moet Doe zijn naam maar veranderen naar Niet Doen.


  Maak melding

 5. @Ferdinand Hossenbux
  Woensdag 29 augustus 2012 om 14:11 uur, door Ferdinand Hossenbux
  jIJ SCHRIJFT:”Vurrwerk en ik hebben al jaren ruzie, het gaat aan mij voorbij elk jaar weer, tegen die tijd lig ik al op 1 oor, op weg naar het nieuwe jaar…”.

  Men steekt al heel vroeg in de maand december vuurwerk af!Begrijp ik uit jouw reactie, dat je dan heel vroeg in de maand december al op 1 oor ligt?
  Vanaf hoeveel december dan?Wat een lange slaap!Grappig!


  Maak melding

 6. Medusa, ik heb je berichtje gelezen, even het volgende in de buurt waar ik woon is het in feite tot op 31 dec rustig, echt af en toe,geknal er wonen veel ouderen, maar goed geeft niet, op de dag zelf ja dan is er geknal, niet uitbundig dan, dat gebeurt pas rond 12, en dan ja dan ben ik al vertokken, ik slaap er doorheen, en tegen 5 of 6 uur in de morgen ben ik weer op de been kijk naar buiten en zie de rotsooi liggen, zodoende maar tek a dei…..


  Maak melding

 7. Wat men eerst moet doen is, dat de loodsen van vuurwerken uit de stad en o f bij dicht bevolkte mensen weghalen en ver weg plaatsen ergens op een onbewoonde eiland of bush bush!!!


  Maak melding

 8. Forummers, Odi odi.

  @midete: Wat bedoel je eigenlijk met (tienduizenden)?
  Bedoel je Geld of Vuurwerk?

  En ik heb al een vermoeden wie die MP is geweest.
  Deze kan je ook op het forum traceren.

  @pasew Fawaka?
  Jij mag ook LEKKER DOORSLAPEN op één oor, totdat de bom valt.
  DADA werd ingefluisterd door Steve Meye Wonder van het Kabinet en DOE had natuurlijk het nakijken.

  Maar iemand wil de jaardag van de ‘Here’ met vuurwerk vieren. Deze kan je ook geen ongelijk geven hoor.
  Want die ziet het (licht des Heren) middels zijn knallende vuurwerk.

  Paul Lieuw On, zal zeker de woordvoerder zijn van de nieuwe Chinezen in Su.

  Maar ik hoop dat de Brandweer wel paraat zal zijn.
  @Wiep-Ding: Ik ben nog steeds op zoek naar een onbewoonde eiland in Su.


  Maak melding

 9. (“Bouterse was zichtbaar voortvarend tijdens een bezoek van Doe-voorzitter Carl Breeveld. “De president belde meteen naar de minister van Justitie & Politie.”Maar het was al te laat. “De meeste bestellingen zijn nu zeker voor negentig procent al gereed. Rond deze periode van het jaar wordt gedacht aan verscheping”, zegt vuurwerkimporteur Paul Lieuw On tegenover de Ware Tijd. Het kat en muisspelletje wordt elk jaar weer opgevoerd.”)
  Volgens mij hoeft dit niet zo moeilijk te zijn. Met dezelfde voortvarendheid als het wijzigen en aannemen van de amnestie wet, een vuurwerk wet in elkaar zetten. Wishful thinking hoor ik anderen meteen roepen, men kan/wil niet eens de anti-corruptie wet in behandeling nemen. En het volk slaapt lekker door.


  Maak melding

 10. Midette,
  Je wil het allemaal heel mooi maken,he
  Nou…..Ik heb vragen voor je.
  Vraag 1:
  Mag je met vuurwerk in een vliegtuig?

  Vraag 2:
  Deze chinees landde op zandery met tienduizenden.
  Waarin zat al het vuurwerk?

  Vraag 3:Met welke vliegmaatschappij vloog deze chinees.

  Vraag 4:Mag je met buskruit de vliegtuig in?


  Maak melding

 11. Vuurwerk is economie? Vuurwerk is idioterie! Het enige dat de mensen, die klagen over de lange afschietperiode, kunnen en moeten doen is, geen enkele stuk vuurwerk kopen en niet eens 1 bombel afschieten (laten de importeurs dat maar lekker zelf doen). Kopen ze toch vuurwerk om, op welk tijdstip dan ook, af te schieten, dan hebben ze geen recht van klagen meer, want dan zijn ze even asociaal als die personen die geen rekening wensen te houden met de gelovigen, zieken, bejaarden babies en andere kwetsbare groepen. BOYCOTTEN DIE HANDEL!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.