De Surinaamsche Bank: perspectieven goed

73

PARAMARIBO, 27 aug – De Surinaamsche Bank vindt de perspectieven voor de nationale economie goed genoeg voor een positieve kijk. Het zevende halfjaarlijkse rapport van de bank bulkt van optimisme. Aan de ene kant is er het positieve bedrijfsresultaat. Dat wordt voornamelijk toegeschreven aan de toename van het aantal kredieten.

Die liggen ruim tien procent hoger in vergelijking met eind 2011. Verwacht wordt dat ook de tweede helft van het jaar met winst zal worden afgesloten. Volgens de bankdirectie komt dit ook door het “vooruitzicht op het behoud van een stabiele monetaire omgeving, gebaseerd op de groei van enkele monetaire indicatoren.”

De verbeterde kredietwaardering van Suriname door Fitch Ratings en Moody’s doet ook een flinke duit in de zak.

73 REACTIES

 1. Ja het Suriname gaat vooooooooruiiiiiiiit mangggggg.
  Vrij spel voor drugsdealers en witwassers.
  Komt allen binnen met je doekoe.

  Wat een vooruitgang.
  Suriname is haar maagdelijkheid verloren.
  Sodom en gomorro tiert welig.

  Geld dat makkelijk verkregen is verdwijnt ook erg makkelijk.


  Maak melding

 2. dit is bewijs dat aangerichte schade hersteld word,,en nu het de goede kant opgaat,zou men de minderbedeelde in financien een handje kunnen helpen om armoede uit het land teniet te doen,,,regering van su,,help die arme mensen die het moeilijk hebben,,,haal armoede uit su,,zorg voor goede landbouw producten die door de su bevolking genuttigd word,,

  sterkte;;su regering


  Maak melding

 3. deze berichten vinden jullie natuurlijk niet leuk maar je ben surinamer ik denk het niet hoor ,,jaloesie djaroesu haaaaat het doet jullie veel pijn dat zulke nieuws verschijnen er komen meer goede nieuws waar veel van jullie zelfmoord gaat plegen hahahahaha pijn,,


  Maak melding

 4. ik enk wel dat jij dat doet jongen zit niet te hopen dat slecht moet gaan met suriname jij houd niet van su maar heel veel mensen wel hoor wat is jou probleem?


  Maak melding

 5. takkie

  ik heb jou bericht gelezen,maar,word er niks wijs van,,ik zou graag jou inbreng of mening van het boven staande willen weten,;want tenslotte;,zit jij zelf ook in nederland;;;mi na sranang mang sang lobi fu sji mi kondre e drai nanga pe pina no de,,ifu unu kang ori a tori so,dang unu kang pulu pina fu na kondre


  Maak melding

 6. Ja mang, het gaat de goede kant op met Su. Ben pas terug uit Suriname. Heb ontzettend genoten. Heb inmiddels al geboekt voor volgend jaar om teleurstellingen voor volle vluchten te voorkomen.
  Deze regering weet van aanpakken. Eindelijk een regering met hart voor Suriname. Ga zo door . Ben vol lof over de regering Bouterse.


  Maak melding

 7. Takie mie lob joe torie,mikie ding schrievie sa ding wanie,bica sranang e kon na fesie en dat ding no kang sie,die mensen hebben hun weg kwijt in Nederland omdat ze verwend worden hier,ze hebben heimwee maar kunnen niet meer daar leven,want ze willen het hebben zoals hier,maar ze weten niet dat de surinamers die in suriname leven gelukkiger zijn dan hun hier en het ook beter hebben,als je maar je best daar doet en ni.et lui bent.Je moet surinasme niet vergelijken met hier mensen,en toch hebben surinamers in suriname het beter dan jullie,dat is te zien als je daar bent,vanzelf heb je mensen die het slecht hebben,omdat ze door omstandigheden of iets anders het niet kunnen redden in suriname,netzoals hier en derbij in een hollandse land waar je voorzieningen hebt,a de alla see,no spang sranang wie o kong na fesie zonder deze verloren schapen .


  Maak melding

 8. Ik wil even reageren op de reactie van “Boycotten”.
  Je naam zegt het al. Je bent er allen maar uit om Suriname te boycotten. Maar dat zal je nooit lukken, hoe hard je je best ook doet. Het doet pijn voor jou om te lezen dat het goed gaat met Suriname. Als ik jou was zou ik mij sterk maken voor Nederland. Vergeet Suriname maar.


  Maak melding

 9. boycotten

  sodom en gomora,,is waar jij woont namelijk nedland,,er zijn homo’s,lesbo’s in de kerk,regering,onder de bevolking,,net zoals in de bijbel beschreven word,en daar ben jij een deel van,,,dus lul niet over su mijn paradijs


  Maak melding

 10. De voorzitter van de NPS geeft een mooie uitleg bij in de branding over de rooskleurige situatie die word geschets door deze criminele regering in Suriname.
  in de voormalige oostblok landen ging het op de zelfde manier als hoe het nu gaat in suriname, alles wordt via kranten,Radio,Televisie en internet veel rooskleurriger voorgestelld dan het is.
  Al is de waarheid zo traag de leugen achterhaald hem nooit.


  Maak melding

 11. wat ik een pluspunt vindt van deze regering is dat ze doen wat ze beloven. Venetiaan had aan de surinaamse nederlanders veel beloofd, maar heeft dat nooit waargemaakt.Kunnen jullie je dit nog herinneren: toen Venetiaan het Kwakoe award kreeg had hij aan alle surineds beloofd dat ze in aanmerking zouden komen voor een Surinaamse ID-kaart. Hij heeft deze droom van de Surinamers in Nederland nooit kunnen waarmaken. Dit is mij altijd bijgebleven. lang leve Bouterse.


  Maak melding

 12. @gmap de voorzitter van de nps is menneer rusland hoor en niet cobie,, coblijn ,, wat heeft hij gedaan voor su niets deze man is gewoon in paniek geraakt je ziet het gewoon hoor ze kunnen niets anders dan dingen roepen die hij niet weet.deze man wil zich voor doen als echte man hahaha wie is cobie deze gasten tellen niet in su hoor ze houden van tv praten media gek ga je maar je mooie verhaal vertellen aan oom ronald,,


  Maak melding

 13. @gmpa jij ging toch met je mooie verhaal bij paul&witteman vertellen dat het spel van bouterse in juni afgelopen zou zijn in welke maand zijn wij nu vertel kom op met je 25 aanhang,, en jij ben de mooiste surinaamse man he hahahahah hoost,,


  Maak melding

 14. Zoals ik al eerder aangaf.

  Selfdestruction is reeds in volle gang.
  Maar als je niet beschikt over een helicopterview en als je niets gewend bent, dan neem je inderdaad genoegen met een paar kruimeltjes.

  Wie heeft nou heimwee om in die hitte achter tralies naar buiten te gluren.
  Of om naast een drugsdealer te wonen, wiens huis elk moment kan worden opgeblazen.
  Of om met je gezin te wonen naast zo’n drive-inn-ding.
  Sorry, not my cup off tea.

  Jullie zijn gelukkig noh, zoals die acteur in ‘Wan People zo mooi zei: mijn M….
  Als Dhr Santhoki nu President wordt vermoorden jullie elkaar.
  Zo zielig en rasistisch is Suriname vandaag.
  En daarvoor moet ik heimwee hebben.
  Mie no denkie yere brada.

  Het motto van jullie baas is:’al staat Paramaribo in brand ik slaap als een roos.’
  Voor mij idem dito, totdat hij is opgerot, blijft het zo.


  Maak melding

 15. boycotten

  in nederland is het woongedracht en accepteren ervan,niet opvallend,maar in elke stad van ned wonen de grootste criminelen en moordenaars dus weet waar jij over praat ,in nederland is het niet beter,,en over rasistisch geproken,,waar jij woon is racisme ontstaan,dus,ja,blijf maar in nedland,,want ik denk niet dat jou mentaliteit en zienswijze niet in su geaccepteerd zal woden,,,,,;de dingen gaan nu goed,,maar,,niet op de tempo en manier hoe jij het wil.

  wij doen ons best;;doe jij dat ook ?


  Maak melding

 16. @grongtori,

  Eeh, ik ben gast hier, dus ik heb totaal geen ambitie om Ned te verdedigen.
  Die mensen mogen doen wat ze willen is hun land.

  Suriname is mijn land, al woon ik er niet maar het blijft mijn land, daar kunnen jij nog bouta iets aan veranderen.

  Wat jij niet begrijpt, is dat het veel beter kan.
  Helaas is jou bewustzijnslevel op een bepaald niveau, waardoor wij geen klik hebben.
  Waarschijnlijk is je fontanel nog open.

  a tang so.


  Maak melding

 17. @ sra.
  Je schrijft op Maandag 27 augustus 2012 om 11:56 uur, aan boycotten:”sodom en gomora,,is waar jij woont namelijk nedland,,er zijn homo’s,lesbo’s in de kerk,regering,onder de bevolking,,net zoals in de bijbel beschreven word,en daar ben jij een deel van,,,dus lul niet over su mijn paradijs”.

  Mijn reactie is

  Zijn er in jouw land geen homo’s,lesbo’s in de kerk,regering,onder de bevolking,net zoals in de bijbel beschreven wordT,en ben jij daar geen deel van?

  Zo nee?Hoe weet je dat die er niet zijn?
  Nederland is ons voor, daar zijn ze eerlijk voor uitgekomen.Wij, SURINAMERS moeten die hobbel nog nemen!-
  WAT ZAL HET PIJNLIJK VOOR VELEN ONDER ONS ZIJN INDIEN ZIJ IN EIGEN LAND OOK MET DE WERKELIJKHEID GECONFRONTEERD ZULLEN WORDEN.SURINAMERS ZIJN OOK GEWOON MENSEN MET HUN EIGENAARDIGHEDEN.
  sra,geduld is een schone zaak EN KOMT TIJD, KOMT RAAD!


  Maak melding

 18. boycot

  als jij gast in nedland ben,,wanneer ga jij dan terug,,want een gast is voor tijdelijk verblijf,.en als jij su jou land noemt is mooi en misschien waar,en daar wil ik ook niks aan veranderen en voor bouta kan ik niet denken;als jij zijn mening over jou uitspraak wil weten ,moet jij hem zelf vragen.,Ik heb reeds aangegeven het gaat goed in su,;alleen niet op de tempo en manier hoe jij en vele willen

  ju tang so


  Maak melding

 19. ik woon in Nederland, maar droom elke dag van Suriname.
  Vooral het warme weer mis ik in Suriname. Het is hier in Nederland zo koud en ook gaat het economisch erg slecht hier.Zou graag op vakantie naar Suriname willen, maar voorlopig is dat niet voor mij weggelegd. Aan sparen kom ik niet toe, het leven hier in Nederland is zo duur. Je ziet dus, het is hier in Nederland geen melk en honing.


  Maak melding

 20. @grongtori

  Gelukkig zijn ze hier erg gastvrij, ik heb geen haast.
  Ze zijn wel een beetje gierig met koffie en hopjes en zo.

  Terug naar su?
  Ik ben er al een paar keer per jaar, om een snelle slag te slaan bij die suri’s en daarna terug om te genieten aan de Riviera.

  Moet je ook een keer doen, echt aan te bevelen.


  Maak melding

 21. medusa

  alles heeft een oorzaak;;in da jaren 50,(is misschien een tijd geleden,,had jij in su nog geen mensen die zulke onmens waardige praktijken beoefenden,,wel in europa,;tijdens de introductie van sex industries,door de europeanen in su,is die ziekte zich onder het su volk gaan verspreiden ,;;;maar gelukkig heeft men in su geen scholen voor homo’s of politieke partijen voor homo’s”;medusa,ik heb ook een vraag aan jou;;in su word jij,als jij nog een kind ben,niet met zulke hoedanigheden geconfronteerd,,,;hoe komt het dan dat een heleboel su’s,,als zij in ned komen,,homo of lesbo worden,,,en zeg niet dat het door die persoon zijn geaardheid komt,want jij weet dat dat niet waar is.


  Maak melding

 22. @Joyce
  Waarom kastijd jij jezelf zo?Waar blijft nou jouw zelf respect?Of blijf je hier om economische redenen ronddolen?Vertek,indien jij nog iets van je leven wil maken,dat zou iig jouw gevoel voel eigenwaarde opkrikken!Wat zijn sommige in Nederland wonende Surinamers,diep treurig!


  Maak melding

 23. boycotten

  die gast vrijheid waar jij over praat is eigenlijk niet gemeend(als jij maar doet en denk hoe zij willen)en niet oprecht,;of rechtvaardig

  in mijn land su,ben ik geen hosselaar maar een deel van alles wat in su is;dus ik hossel mijn land niet;zo doe jij precies wat de vroegere macht hebbers in su gedaan hebben,i love su ,jij toch ook,,wees voorzichtig,als jij in su als ingeborene komt om die land en mensen te hosselen,kan het zijn dat het land jou uit gaat stoten;dan kan jij nooit meer naar su komen;;weet jij toch?


  Maak melding

 24. @Joyce,

  Ik heb met je te doen.
  Is het niet mogelijk om elke maand 50 euro
  van je uitkering opzij te leggen voor een tripje volgend jaar.

  Meisje, sa ye njang.
  Je moet ook niet teveel McDonald eten, maar rooie bietjes en spruitjes met aardappeltjes, dan krijg je het lekker warm.
  Doe een trui aan en drink veel melk.


  Maak melding

 25. @grongtori

  Ik ben slim, daarom doe ik alsof ik het niet door heb, dat die gastvrijheid nep is.
  Begrijp je het?

  Het is niet wat jij denkt hoor.
  Ik hossel niet, ik ben ondernemer,zoals elke suri.


  Maak melding

 26. @sra.
  Surinamers hebben in de laatste jaren toen ze in de grote wereld terecht kwamen,hun echte geaardheid vrijelijk geetaleerd.Prostituees,pooiers,drugsdealers en gebruikers,homofielen,lesbiënnes,pedofielen en ga zo maar door!De gemeenschap in Suriname is daarvoor te klein,dus houdt men dat o.a.dankzij de sociale contrôle schielijk binnenskamers.
  Als je mij niet kwalijk neemt,neem ik eerder aan wat de mensen die wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan en daarop zijn gepromoveerd mij te vertellen hebben en niet jou helaas!
  Maar desondanks toch nog vragen:
  Deze heb je nog niet beantwoord.

  1.Zijn er in jouw land geen homo’s,lesbo’s in de kerk,regering,onder de bevolking,net zoals in de bijbel beschreven wordT,en ben jij daar geen deel van?

  Zo nee?Hoe weet je dat die er niet zijn?
  want jij verwijt Holland te zijn Sodom en Gomorra!
  Is Suriname dat dan ook niet?

  vraag 2.”Hoe weet jij nou zo precies dat homofilie niet aangeboren(in aanleg aanwezig) is”!
  Geef mij nou jouw verklaring daarvoor.
  En vertel mij daarbij welke universitaire discipline jou die bevoegdheid tot die uitspraak biedt.


  Maak melding

 27. boycotten

  als jij slim ben;;dan zou jij nu niet zo praten;;lees jou vorige berichten,;ten opzichte van jou laatste bericht,;noem jij dat slim ?,,houd toch op;;ennnnn jij weet echt niet wat ik denk;;;jij heb mijn mening gelezen en niet mijn manier van denken;;


  Maak melding

 28. wat ik weerleg is mijn uitspraak die jij niet hoef aan te namen;

  vraag 1;;Er zijn enkele daarmee bezig,,en neen ik daar geen deel van

  vraag 2;neen homofilie is niet aangeboren(de schepper maakt namelijk geen fouten)

  die uit spraak is wat ik zelf dagelijks zie in het echte leven hoe de dingen er aan toe gaan


  Maak melding

 29. @Medusa

  Leefden wij vroeger in de kleine wereld dan?
  Waar ligt de kleine wereld?
  Zijn wij dan gedumpd in de ‘GROTE WERELD’ of gewoon Geloosd erin?
  Is er een verschil tussen de bewoners van de kleine en de grote wereld?


  Maak melding

 30. @Joyce
  En jij denkt dat wanneer jij in Suriname bent ,je dan in een grote pot met Honing zal vallen. Meisje geniet van Suriname in je dromen hoor ,het is geheel gratis nog erbij.


  Maak melding

 31. zoals ik bij een vorig artikel ook schreef

  ” Jammer genoeg snappen noch de voor noch de tegenstaanders waar het om gaat, Bouta is blijkbaar een doorn in het vlees voor sommigen voor anderen is hij een afgod. waardoor men niet ziet wat er allemaal in suriname gebeurd. Politieke blindheid heerst hier, weet je wel kraboe in barrie systeem,………….”


  Maak melding

 32. zoals ik bij een vorig artikel ook schreef

  ” Jammer genoeg snappen noch de voor noch de tegenstaanders waar het om gaat, Bouta is blijkbaar een doorn in het vlees voor sommigen voor anderen is hij een afgod. waardoor men niet ziet wat er allemaal in suriname gebeurd. Politieke blindheid heerst hier, weet je wel krabu in barrie systeem,………….”

  Suriname gaat vooruit door achtereenvolgende regeringen, wij zijn hier op dit forum alleen maar bezig elkaar af te kraken en elkaar onderuit te halen. Mijn advies: Stop met praten doe iets voor je land of zeg helemaal niets, het is makelijk praten vanaf de zijlijn.,……………….


  Maak melding

 33. Boycotten, ben je een mens?
  Heb je gevoel?
  Heb je een hart?
  Voor mij ben je een rioolrat!
  Voor Joyce alle respect,geduld, alles komt terecht.
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 34. @sra
  1.Indien ik het niet hoef aan te nemen wat je zegt,waarom zeg je het dan tegen mij?
  2.Als er sommigen(in jouw land n.b.)mee bezig zijn, en jij bent inwoner van dat land, dan ben jij er toch ook een deel van dat Sodom en Gomorra?JIJ BENT INWONER!
  3.Jij zegt:”God maakt geen fouten”.WAT PRETENTIEUS!!!!!Kan jij God doorgronden?Ken jij zijn bedoelingen?Is iets dat jij als fout ziet, juist misschien niet de bedoeling van God?Hoe weet jij nou nou wat fout is en wat de bedoeling van God is (heeft Hij jou dat verteld?)


  Maak melding

 35. @sra
  En verder zeg je:”die uit spraak is wat ik zelf dagelijks zie in het echte leven hoe de dingen er aan toe gaan.”

  Mijn reactie is:En toch noem jij Nederland Sodom en Gomorra en Suriname een paradijs!Dat is dubbelen ;dat is meten met 2 maten, dat is schijnheilig,hypocriet!!!!!
  Of ze zijn het beide wel of ze zijn het beide niet, omdat beide landen zich daaraan schuldig maken.


  Maak melding

 36. Joyce, ik vind het dapper van je dat je je verhaal zo openhartig verteld heb. Ik zit namelijk in hetzelfde schuitje als jij. Gelukkig heb ik sinds een paar maanden hulp van de voedselbank gekregen. Ik kon niet anders, in het begin schaamde ik mij om bij de voedselbank aan te kloppen, maar het was echt noodzakelijk. Hou moed, we komen er wel uit. Het leven in Nederland is nu moelijk geworden. net zoals jij hou ik ook niet van de kou en heb ik veel heimwee naar Suriname.


  Maak melding

 37. @Ray.
  Kleine wereld en grote wereld?
  Met een klein beetje fantasie,intuïtie en gevoel voor taal kom je een heel eind met wat ik daarmee bedoel.En indien je dat ontbeert?Dan zou ik me maar laten herSCHOLEN,bijSCHOLEN en/of naSCHOLEN!En mij voorlopig maar verSCHOLEN houden tot ik weer met de dagelijkse stroom mee kan!!!


  Maak melding

 38. front redimusus en olland kijken met verbazing wat deze regering doet …het is realiteit no joke .
  financieel staan wij goed voor en daar mag deze regering trots op zijn …hopelijk kijken de fronters met schuine ogen hoe de regering bouterse dat voorelkaar krijgt …moet je nagaan dat zelfs het buitenland de regering bouterse prijzen ..met uitzondering van olland natuurlijk maar ja ligt su niet wakker van nog die redimusus en front .
  bouta houden zo wij rekenen er op dat je na 2015 weer aan de macht komt …wij staan als een man achter deze regering .

  bouta go go


  Maak melding

 39. Heb je niet gemerkt dat het in het weekend rustig is op dit forum met de NDpers??… Van maandag tot vrijdag zijn de ambtenaren,.pero, takkie, viagra, milton weer druk in de baas tijd op dit forum met hun rotzooi,.in plaats ze hun werk doen waarvoor ze betaald worden.


  Maak melding

 40. medusa
  reactie;27-8-2012

  1;ómdat jij zelf hebt aangegeven dat jij liever mensen die een wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan geloofd,

  2;neen ik ben geen deel van homo’s en lesbo’s,,ik woon toevallig in nederland waar ik zulke mensen openlijk op straat zie tong zoennen,,namelijk,man en man ,vrouw en vrouw

  3;neen ik kan god niet doorgronden en zou dat ook niet kunnen,.en als jij goed om jou heen kijk,dan kan jij een beetje van god’s bedoeling begrijpen,namelijk,,er zijn maar 2 zoorten mensen op aarde,de man en vrouw die voor elkaar bestemt zijn,.en wat ik fout vind is dat die twee geslachten elkaar verwaarlozen dat zij op een on natuurlijk manier de liefde bedrijven,dat zij normaal noemmen en het normaal menselijk aspect van leven verwaarlozen en gewoonte’s hebben aangenomen dat hun natuur niet is.,,EN neen god heeft mij dat niet gezegd,maar mij laten zien


  Maak melding

 41. medusa
  reactie;27-8-2012

  ja su is mijn paradijs,daar word er geen aanleiding naar zulke daden gegeven bv,iemand die een lesbo of homo in su is,is gewaarschuwd om zijn rotzoi voor zijn eigen prive te houden en niet op straat uit te oefenen waar kleine kinderen en normale mensen die niet zo zijn in het dagelijks leven circuleren,,zie jij het verschil dan niet van een land die het toestaat en een land die het niet toe staat maar iedereen in zijn waarde laat,,su zou beter zijn als men die lage normen van buiten su niet toelaat,,het is niet ons ding,,begrijp je.het is dierlijk.


  Maak melding

 42. medusa

  nu dat ik jou vragen heb beanwoord;;heb ik een vrraag naar jou toe

  1;ben jij nederlandse of surinaamse

  en als jij nederlndse ben,kan ik heel goed begrijpen waarom jij zo praat

  maar als jij een surinaamse ben dan zou jij je moetten schamen,omdat dat jou niet in su is aangeleerd,of ben jijzelf een lesbo of homo?


  Maak melding

 43. @medusa

  OOoooohhhh, dus alles wat jij scheef en krom schrijft hier is okay,omdat het gebasseerd is op je fantassie,intutie en gevoel voor taal?
  Denk jij dat jij William Shakespeare bent of Juillet?
  Vrouwtje ,je moet echt ophouden om juffie hier te spelen en je eigen blahblah niet komen prijzen hier.
  Maar dan, waar leefden wij dan alvorens wij ’terechtgekomen ‘ zijn in de ‘GROTE WERELD’?
  ‘Geboren geweest zijn’ kan je gerust noemen een taalffout van mij.
  Hoe moeten wij de redenering van grote en kleine wereld die van jou komen, zien dan?
  Als fantasie schrijver,als een dichteres die het geschreven heeft?
  Of moeten wij eerst een beroep doen op onze fantasie vermogen alvorens je reaktie te lezen?
  Baja, leg me alle verschil uit hoor tussen de kleine en de grote wereld?
  hoe kunnen we reizen tussen de grote en de kleine wereld?
  Doen we dat te Voet,over land ,water of de luchtruim?
  Wat kost zo een ticket dan?
  Anderen op hun fouten wijzen en dan een mond vol erover hebben daar ben je een kampioen in, maar keren wij de rollen om dan kom jij met een soort van fantasie vermogen theorie van je .

  Als we een reaktie lezen willen wij niet erover gaan fantaseren ,okay!


  Maak melding

 44. @sra
  reactie op 28-8-2012

  ad 1.Dus nogmaals dan hoef jij dat toch niet tegen mij te zeggen?Het komt toch niet aan!Waarom die moeite?

  ad 2.Ik bedoel daarmee te zeggen, dat jij dan ook zelf in het door jou zo betitelde “Sodom en Gomorra” leeft!En omdat je inwoner van dat zondige land ben,ben je ook deel daarvan!Schaam jij je dan niet om er te wonen?
  Ook Suriname(jouw paradijs zoals je dat noemt) biedt op dit gebied geen soelaas!Alles wat er zich in Nederland afspeelt voltrekt zich daar ook!Dus of je zegt :ze zijn beide “een paradijs” of ze zijn beide “het Sodom en Gomorra”!Lood om oudijzer!

  3.Hier kan ik kort over zijn (maar kies voor een iets langere weg).Je zegt dat je God niet kan doorgronden en toch weet je dat hij geen fouten (althans in jouw ogen maakt)!-
  Laat mij jouw één ding vertellen.Wij allen behoren tot Gods kinderen.Alles wat slecht in onze ogen LIJKT, zal HIJ zelf (over) (be)oordelen.Ik ken ZIJN bedoelingen en zijn wegen niet;voor mij zijn ze ondoorgrondelijk.(Ik weet dus ook niet wat HIJ met homo’s van plan is).Iedereen zondigt;jij ziet slecht dat van de homo’s!Wat gaat dat mij aan??Hun is leven en niet het mijne!Als ik kinderen heb,hoef ik nog niet de liefde hebben bedreven en als ik de liefde heb bedreven hoef ik nog geen kinderen te krijgen/hebben.
  Ik weet alleen dat HIJ ons allen LIEFHEEFT.
  GOD IS LIEFDE!!!!Daarom heeft hij als teken daarvan ZIJN enig geboren ZOON aan ons geschonken en daardoor onze zonden weggenomen.Op de DAG DES OORDEELS zal HIJ daarom alle verloren zonen/dochters met open armen ontvangen!En wie die verloren zonen en dochters zijn… dat weet ik niet.Misschien ook zij die denken dat HIJ geen “fouten(?)” maakt!!!Succes!


  Maak melding

 45. @Sra.
  Jij schrijft:”su zou beter zijn als men die lage normen van buiten su niet toelaat,,het is niet ons ding,,begrijp je.het is dierlijk”.

  Mijn antwoord is: En schaam jij je dan niet om in zo’n land als “SODOM en GOMORRA” te wonen?
  Waar blijft het respect voor jezelf,jouw vrouw en kinderen?Jij wist toch al dat het zo toeging in dit soort landen, maar je bent er toch komen wonen.Men heeft je toch niet uitgenodigd om er te komen wonen?Waarom ga je dan niet,terug naar jouw paradijs?
  Dit begrijp ik niet!!!Wat hypocriet, schijnheilig en huichelachtig!
  Sande joe e lagie joe srefie so?
  Waar blijft jouw gevoel van/voor eigenwaarde?
  Leg mij dat ’s uit!


  Maak melding

 46. @ sra.
  Ik stel jouw geen privé vragen, ik vraag je ook niet naar jouw sexuele geaardheid?
  WAT GAAN WE NOU KRIJGEN!
  Dus mijn wens is, dat je dat t.o.v. mij ook niet doet.
  Wat maakt dat trouwens uit of ik Surinamer, Nederlander, homo of lesbiënne ben!Ik ben ‘mens’!Period!!!


  Maak melding

 47. @Ray
  Daar heb je het al!Ik bedoel niet dat hetgeen ik geschreven is, gefantaseerd is.Ik heb het over het voor jou onbekend begrip “GROTE WERELD”!Denk maar dieper na en je komt er MISSCHIEN(!)wel achter!Ik ga niet tot jouw niveau nederdalen om het jou uit te leggen.Stijg maar op naar mijn niveau!Succes!


  Maak melding

 48. Ik dacht dat het hier over de Surinaamse Bank ging en niet over sexuuele geaardheid van who ever.
  En voor degenen die het ion Europa Sodom en Gomorra vind heb ik de perfecte oplossing. Enkele reis naar naar Su…. en probleem opgelost…….


  Maak melding

 49. medusa
  reactie 28-8-2012

  1-jij hebt mij een vraag gesteld,en daar heb ik antwoord opgegeven,,dus doe niet net alsof jij jou eigen vragen niet meer weet

  2-als jij die verhaal van sodom en gomora ken,dan zal het jou opvallen dat er ook normale mensen afzonderlijk van die homo gemeenschap geleefd hebben,dus over schaamte gesproken denk ik dat die mensen die homo ziek zijn zich moetten schamen tegen over mensen die geen homo of lesbo zijn,,dus ik ben geen deel daarvan.,.en ik denk dat jij niet weet hoe het in su gaat,anders zou jij anders praten.

  3-Neen wij zijn niet allen god’s kinderen,,Als jij weet dat god een geest is, en jij jou maar geestelijk veronreinigd,,dan ben jij geen kind van god,en dat bedoel ik met menselijk natuur,,als er een geestelijk reinihing bij een persoon plaats vind en in ballans ermee leeft,betekend dat die persoon dichter bij god staat,,of wist jij dat niet,.,en weet jij wel wie de verloren kinderen zijn,,ik denk het niet,,zoek het maar uit.,jij praat ook over de zoon van god die zijn leven gegeven heeft;;moet jij nu eens goed lezen;,ALS MENSEN ZEGGEN DAT GOD ZIJN ZOON GEGEVEN HEEFT OM TE LATEN VERMOORDEN,;DAN MAKEN ZIJ DE SCHEPPER VAN LEVEN MEDEPLICHTIG AAN MOORD;;;DUS DAT WIL ZEGGEN DAT JOU GOD EEN MOORDENAAR IS;EN IN DIE GOD GELOOF IK NIET.dus zeg mij in wat voor god geloof jij


  Maak melding

 50. medusa

  2 reactie;28-2012

  medusa als ik geweten had dat het zo erg was,dan was ik nooit in ned geweest;;en verlagen doe ik mijn zelf niet,niet voor jou of wie dan ook,,en ben jij vergeten,wij hadden het niet over het land,maar over een bepaald menselijk gedracht,en ook niet over prive zaken..neen,men heeft mij niet uitgenodigd,maar men heeft mij mislijd om er te komen wonen,,en zo, vele anderen ,waaronder jij ook een ben.


  Maak melding

 51. medusa

  3 reactie;28-8-2012

  Ik denk dat jij niet in orde ben,,homo/lebo is toch een sexueel geardheid of niet,,niet ik ben met vragen naar jou toe gekomen maar jij naar mij,,en wat prive betreft daar ben jij mee begonnen;;Nu ik jou antwoord geeft raak jij gefrustreerd,,wat is dat nou;;;;,als laaste;ja jij ben mens,maar wat voor zoort mens


  Maak melding

 52. sra mi gudu,..

  hoe beoordeel en/of veroordeel jij een heterogene relatie waarbij de man de vrouw daar neemt wat volgens jou niet juist is!!!

  of gebeurt dit niet als wij ten overstaan van de TATA het ja-woord hebben gezegd!!

  jij hebt tog geen last van benevelde beleving

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 53. Pasew

  Dat is het zelfde homo en lesbo ziekte;;een normaal denkend echtpaar doet zoiets niet ,,ben jij dan ook verbindt dan,,of zoals men zegd;;Met de tijd mee gaan,,,en nogmaals ik oordeel niemand


  Maak melding

 54. @sra
  1.Dat was dus ook mijn antwoord op je vraag.
  2.Ik ken het verhaal van Sodom en Gomorra beter dan jij denkt!Heel goed zelfs!Ik weet ook dat alle inwoners zijn vernietigd (jij ook indien je niet vlucht).Dit weet jij nu toch ook?Vlucht,vlucht,vlucht,vlucht,vlucht naar jouw paradijs!!En kijk niet om naar je bezittingen;laat het geld in Sodom en Gomorra achter (anders verander jij in een zoutpilaar)!Dat zal jij niet doen hè,(schijn)heilige?Liever geld verdienen in Sodom en Gomorra dan naar jouw paradijs vertrekken hè?Waar blijven jouw principes?Wat voor een respect heb jij voor je zelf, jouw vrouw en vooral jouw liefhebbende kinderen?
  Of denk jij dat God jou zal sparen, omdat hij volgens jou geen ‘fouten’ maakt?
  3.Nee, wij zijn niet allen Gods kinderen?Ga jij dat bepalen?Of heeft God ook dat aan jou laten zien?O, ja sorry!Jij kent zijn bedoelingen toch!Anderen zijn geestelijk verontreinigd en jij zeker niet hè?
  Dat heeft God jou ook laten zien hè?Sra,IK SCHAAM ME DIEP VOOR JE!!Jij staat zoals ik dat zie i.i.g. niet dicht bij God!Jij keurt zijn werk door GROOTHEIDSWAANZIN af!Jij bent een van de verloren kinderen.”LAAT DE KINDEREN TOT MIJ KOMEN EN VERHINDER ZE NIET,WANT HUNNER IS HET KOKINKRIJK DER HEMELEN”!

  sra, ik wil wel over alles met je praten, maar je moet ook blijk van geven “GOED EN BEGRIJPEND TE KUNNEN LEZEN”!Ik ga ook geen cursus voor jouw betalen,dat moet jij zelf maar doen!
  WAAR HEB IK BEWEERD DAT GOD ZIJN ZOON GEGEVEN HEEFT OM HEM TE LATEN VERMOORDEN?Doe nou niet zo DOM en ACHTERLIJK en lees nogmaals wat ik in integendeel heb gezegd!!!Hieronder staat dat!
  “Ik weet alleen dat HIJ ons allen LIEFHEEFT.
  GOD IS LIEFDE!!!!Daarom heeft hij als teken daarvan ZIJN enig geboren ZOON aan ons geschonken en daardoor onze zonden weggenomen.Op de DAG DES OORDEELS zal HIJ daarom alle verloren zonen/dochters met open armen ontvangen!En wie die verloren zonen en dochters zijn… dat weet ik niet.Misschien ook zij die denken dat HIJ geen “fouten(?)””!

  GOED LEZEN IN HET VERVOLG,JA!


  Maak melding

 55. @sra.
  reactie op 29-2012
  Je weet het toch nu,sra??Waarom ga jij (en dat zeg ik al de zoveelste keer aan jou)niet weg?Ik zou niet in EEN “Sodom en Gomorra” kunnen wonen hoor!DUS JIJ VERLAAGT JE ZELF WEL DEGELIJK!Ja, we hadden het over een land waarin mensen met welke sexuele voorkeur dan ook, vrijelijk moeten kunnen/mogen leven ja!En jij noemde dat land “Sodom en Gomorra”!Ik voelde mij aangesproken,want ik leef en woon m.i. niet in een “Sodom en Gomorra”.Jij vindt dat je er wel in woont.En daarom zeg ik nogmaals:”WAAROM GA JIJ DAN NIET WEG?NEEM EEN ENKEL TICKET SLM(NIET KLM WANT DAT IS VAN SODOM EN GOMORRA) EN VERDWIJN.DAT IS GOED VOOR JOU, JE VROUW EN JE KINDEREN.”Je vindt nu dat je misleid bent?Dan is het des te meer een reden om niet te dralen maar om heel snel te vertrekken.Dat kan nog.Haast je!Doen hoor!Gauw,gauw!En laat ons achter in het “Sodom en Gomorra”!Ik daarentegen ben niet uitgenodigd;het was mijn keus om ongedwongen in “Sodom en Gomorra ” te wonen en te leven.En het bevalt héél erg!Het bevalt jou niet?VERTREK;JOUW GOEDE NAAM WORDT VERPEST!HAR A DANG;GRAATIE!!!


  Maak melding

 56. Alleen Nederlanders reageren zo kek.
  Surinamers die in Suriname wonen en hun belasting betalen aan de Surinaamse overheid, zitten met een glas koude Parbo bier in de hand, naar jullie elkaar afmakende reacties te lachen … :0)


  Maak melding

 57. @Medusa

  God bespare mij van jou niveau gehalte.
  Ik geloof niet dat deze site iets voor jou is. Ik denk dat jij uit de tijdperk van Shakespeare,Romeo en juliet afstamt,wiens gecompliceerde verzen moeilijk te vertalen zijn naar het eenvoudige nederlands.
  Ik kies voor het verstaanbare eenvoudige nederlands die ik begrijp.
  De tijd om jou reakties te gaan lezen om het daarna te gaan ontcijferen welke boodschap daarin verborgen ligt ,heb ik niet.Ik doe niet mee aan code spelletjes.

  By the way.
  heb jij een certificaat ontvangen van God waar geschreven staat dat jij de Heiligste onder ons bent?


  Maak melding

 58. Woensdag 29 augustus 2012 om 13:03 uur, door sra
  medusa

  3 reactie;28-8-2012

  @SRA.NAAR GELANG DIT GESPREK VORDERT, MERK IK JOUW OEVERLOZE (niet onwetendheid maar))DOMHEID!Leg mij maar ’s uit waar ik het over jouw privé leven heb gehad!Jij wilde toch weten of ik Surinamer,Nederlander,homo en lesbiënne was?Domme mensen kunnen mij niet frustreren, zij frustreren zich zelf al genoeg!En nog een ding:Ik ben mens,ja en ik accepteer ook die met een andere sexuele voorkeur dan ik!JIJ OOK,(schijn)heilige voor wie straks de hemelpoorten wijd openstaan!En wiens leven straks gespaard zal blijven in SODOM EN GOMORRA?


  Maak melding

 59. @Ray
  Hier heb je HET psychojuffie wederom.
  Ik merk dat het niveau werkelijk niet het jouwe is.
  Vermoei je daarom dan ook niet s.v.p!
  DOE MAAR NIET!

  KIJK WAT JE ALLEMAAL WEER UITSPOOKT!
  9 FOUTJES sorry FOUTEN in zo’n prul stukje tekst is een 1((één) waard.
  jouW niveau gehalte.Hoofdletter W.
  niet de tijdperk maar HET tijdperk!
  Romeo en juliet (Juliet met een hoofdletter j) nederlands (hoofdletter N).
  Ik kies voor het verstaanbare eenvoudige nederlands die ik begrijp.(Nederlands hoofdletter N en niet die ik begrijp, maar DAT ik begrijp!
  De tijd om jouW(met een w) reakties (reaCtie met een c)te gaan lezen om het(het moet je hier weglaten) daarna te gaan ontcijferen welke boodschap daarin verborgen ligt ,heb ik niet.Ik doe niet mee aan code spelletjes.

  AL ZOU JIJ DAARAAN WILLEN DEELNEMEN ZOU HET JE OGENSCHIJNLIJK NIET LUKKEN.JIJ ONTBEERT DAT NIVEAU!
  Jouw schriftelijk taalgebruik is daar veel te slecht voor!

  By the way.
  Ik hoef geen certificaat van God te ontvangen;ik ben maar een arme zondaar.
  Ik ben (voor jouw informatie)een humanist!
  Ga maar vragen wat voor een dier dat is, want met een woordenboek kom je er niet!hihihihihi!


  Maak melding

 60. @Medusa

  Ach Medusa,ik zal maar ophouden verder met jouw verwikkeld te zijn in een WAR of Words die heel vermoeiend blijkt te zijn.
  Jij mag dan trots zijn op jouw intelligentie vermogen ,ik ben trots op de mijne.
  Een volgende keer moet je ingaan op de inhoudelijke van een reaktie of bericht en laat de schoonheidfoutjes voor wat ze zijn .Een hoofletter plaatsen voor romeo en juliet hier, gaat mij geen punten kosten nog punten opleveren.


  Maak melding

 61. @Ray.
  Hier heb je HET pschychojuffie alweer!
  Jouw huiswerk ziet er nog niet naar behoren uit!Slecht,slecht,slecht!
  Kijk maar wat je wederom brabbelt!

  Ach Medusa,ik zal maar ophouden verder met jouw(zonder w) verwikkeld te zijn in een WAR of Words die heel vermoeiend blijkt te zijn.
  Jij mag dan trots zijn op jouw(GOED ZO!! MET EEN W) intelligentie vermogen ,ik ben trots op de (niet DE maar HET)mijne.
  Een volgende keer moet je ingaan op de(niet DE maar HET) inhoudelijke van een reaktie (reaCtie met een c) of bericht en laat de schoonheidfoutjes(schoonheidSfoutjes met een s) voor wat ze zijn .Een hoofletter(hoofDletter)) plaatsen voor romeo en juliet(wederom:namen van mensen met HOOFDLETTERS) hier, gaat mij geen punten kosten nog (noch MET CH) punten opleveren.

  Het is nog steeds zeer bedroevend met jouw taalvaardigheid gesteld.ALWEER 9 FOUTJES,SORRY FOUTEN!DAT IS DUS ALWEER EEN 1(ÉÉN)!
  Ik heb slecht nieuws voor je:Ik stop jouw “WAR OF WORDS” niet!
  Ik ga gewoon door!Krabbel maar niet terug;ik zal dat ook niet doen!Zet je schrap!Je gaat een TAALLES van me krijgen waar de honden geen brood van lusten.
  En ik begin je er nu op voor te bereiden.
  HET WOORDENBOEK EN DE SPELLINGSCONTROLE ZIJN HIERBIJ NIET AFDOENDE OM JOUW TEKORTKOMING TE VERDOEZELEN.
  HET HANGT N.L. OOK VAN JOUW TAAL(IQ) AF!
  KOM OP EN SUCCES!


  Maak melding

 62. medusa
  reacties;29-8-2012

  ik heb gemerkt dat jij in en met een bepaalde gedachte jou uitspraken doet,dat voor mij,geen inteligentie weerspiegeld maar iemand die er op gebrandmerk is steeds een ander een les voor te lezen,,;dus heb ik besloten jou in het vervolg niet meer te antwoorden,,maar jou met jou blindheid te laten tot dat jij een wijze les uit het leven der realiteit een harde les zal moetten leren en dat het bij jou op zal vallen dat jij jou hoogmoed gedachte maar een fantasie is en niks met het werkelijke leven te maken heeft.Ik denk presoonlijk dat jij geen surinaams ben maar een niet surinaamse met een surinaams echtgenoot/e,en denken dat jij een surinamer een les voor kan lezen;;nou als deat het geval is,,,DAN ZIT JIJ BEHOOLIJK FOUT,,,(als jij niet perssolijk was begonnen,zou dit niet plaats gevonden hebben,,,toch) en nu weet jij het;;;teki wang tra mang pie bro froitie.


  Maak melding

 63. pasew
  reactie;;29-8-2012

  pasew jonge, begin jij ook,,die site heb ik niet nodig,,omdat jou zoort type mens altijd wat over een ander heeft te zeggen,,dus voor jou ook het zelfde;;ik antwoord jou in het vervolg niet meer;;tenzij jij een inhoudelijk antwoord kan geven dat met opbouw te maken heeft of zelfbewustzijn kan vorderen,;;;dus dan weet jij het ook,,;bro atap ju ejgie pie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.