Aanpak ex-bancair geldverkeer goed voor Suriname

53

PARAMARIBO, 25 aug – De aanstaande strengere aanpak van het geldverkeer buiten de handelsbanken, is een goede zet. Dit zegt voormalig minister van Financiën, Wonnie Boedhoe. Alle regelgeving op het gebied van cambio’s en overboekingkantoren is welkom. Modernisering van de financiële sector is hard nodig. Het scheiden van het valuta wisselen en geldovermaking had al lang moeten gebeuren.

Dat de cambio’s of geldwisselkantoren nu ophef maken, slaat eigenlijk nergens op. “De regels voor beide diensten zijn gewoon te verschillend. Dan zouden cambio’s moeten accepteren dat ze aan de veel strengere regels voor overmakingkantoren moeten voldoen”, zegt Boedhoe tegenover de Ware Tijd. Een tegenargument is dat de scheiding extra kosten en rompslomp kost. De administratie moet gescheiden worden. De autoriteiten vinden juist dat behoorlijk.

Controle moet op elk moment kunnen. Het wetsvoorstel op geldovermakingen is er helemaal op ingesteld. Ook andere voorzieningen als het verdelen van de aandelen, zijn volgens de wetgeving op het bankwezen. Boedhoe denkt dat de bedrijven zich onnodig ongerust maken. Een rein geweten vreest immers geen aanklacht. “Het zal geen gevolgen hebben voor hun bedrijfsvoering. Als de bedrijven zorgen dat er geen aanleiding is voor zo’n onderzoek, hebben ze geen probleem.”

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. bouta doen jullie wat goed is voor su ..wij het volk die jou die mandaat heeft gegeven steunen jou ..wij hebben onze mensen in su die het kunnen …financieel gaat het de goede kant op met su ..laten wij geen tijd verliezen …internationaal staan wij financieel goed voor …als het deze regering was of de vorige regering maakt ons niets uit het moet door gaan …wij mogen ons niet laten verleiden door olland en redimusus …laat ze maar praten en alles bedenken om su te isoleren ze kunnen nog niets bereiken integedeel zitten ze in een crissis in olland en ook die redimusus .
  bouta go go
  bouta


  Maak melding

 2. suri partiot ik heb altijd wat te doen …laat dat duidelijk zijn ik ben produktief bezig mie mang …zoals mijn gekozen president bezig is ben ik ook bezig en de surinaamse bevolking …maak je geen zorgen over onze produktiviteit in su het gaat de goeie kant op .

  ik kan mij best voorstellen dat jullie jaloers zijn maar jarusoe no habie dresie mie mang dat kan ik jullie redimusus niet helpen ..jij ben een van die redimusus die hier het hoogste woord voert maar je deugt nergens voor …je bent als een blok voor die balnke in olland …er komen verkiezingen in olland en rutte moet zich zorgen maken om jou uitkering als hij het nog kan betalen …krissis op krissis moeten deze redimusus verwerken in olland oeng tang in oeng manarie jere .

  bouta go go go


  Maak melding

 3. Wij Surinamers moeten Suriname opbouwen, en dit Prachtig land tot ontwikkeling brengen.NDP draagt bij tot deze realisatie!De haitianen en guyanzen samen met alle andere buitenlanders moeten tot steun zijn voor onze Surinaamse maatschappij.Werk en verblijfsvergunning en belasting afdragen aan de Staat Suriname moet naukeurig nageleefd en gecontroleerd worden!


  Maak melding

 4. niet iedere surinamer ziet graag dat suriname opgebouwd wordt ..vooral als ze niets bereikt hebben in europa …no joke wat ik hier zeg het zijn waargebeurde verhalen die je hoort …velen hebben wat bereikt en van de mensen die wat bereikt hebben hoor je weinig ..ze denken maar aan een ding …het moet goed gaan in zijn of haar land …weer een andere groep die niets bereikt heeft is blij dat het niet goed gaat omdat ding wieswasie ..ding no habie notie briep mie …als je krabben hebt in een ton zal je zien dat die krab die naar boven wil ..altijd naar beneden wordt getrokken …en zo denken deze redimusus…ze gunnen de surinamer niet die serieus bezig is zich op te bouwen …en de meesten zijn uitkerings trekkers of klaplopers die doelloos rond lopen in europa en m,ee werken met die ollanders om su te destabiliseren …dit zijn mensen die niet beter weten ..ze hebben geen gevoel voor eigen land en volk ..ze zijn naar olland gegaan en hebben nog steeds dat koloniaal denken van die ollander en die denken zetten ze voort …maar ding lee ze komen bedrogen uit …a frambo naga a olifant zijn sterven na dood .
  ding mang trong liba… redimusus rekenen jullie maar dat deze regering 2015 weer gaat regeren .
  bouta go go


  Maak melding

 5. @pero je slaapt, wordt wakker man ,..zie je niet dat je in de maling wordt genomen?
  Aldus de grootste redi musu pero noemt een andere een redi musu,……wie had toen de volksmilitie (redimusus) opgericht? mijn onschuldige neef werd een keer opgepakt, en tot de dag vandaag spoorloos. Zijn moeder is door verdriet vorig jaar overleden.
  Suriname is voor goed veranderd door die ziekelijke leider van je.


  Maak melding

 6. suri patriot …..wat heeft het surinaamse volk met militie te maken …ja ik heb op deze regering gestemt met de meerderheid van het surinaamse volk ..moet ik mij dan verontschuldigen !!!!moet ik mij verantwoorden …ik denk het niet hoor ..mocht het waar zijn met je neef dan leef ik mee met je maar dat ik mij moet verontschuldigen …ik denk het niet .

  ik ben geel loop jongen van geen enkele regering nog van bouterse ..ik stem op het geen suriname vooruit kan helpen en ik woon op boxel en zie vooruitgang en daarom zeg ik …deze regering nog vier jaar in 2015.

  als je zegt volksmilitie dan wil dat zeggen dat meer dan de helft van suriname …in de voks militie zaten reken maar zelf uit dan en dat klopt niet wat je zegt.
  in suriname is democratisch egekozen regering aan de macht niet een regering van de jaren 80 ..laat dat duidelijk zijn …het is jullie goed recht om niet op deze regering te stemmen …netzo goed is het de mensen hun goed recht om op deze regering te stemmen ..olland had het proberen te beinvloeden door te zeggen dat su wordt geboycot als bouterse president zou worden …maar wij zijn trots en hebben op deze regering gestemt ..wij laten ons niet bang maken en daarom gaat mijn land vooruit …ik laat mij niet leiden door mensen op 8000km en komen vertellen op wie wij moeten stemmen …a no kang …nederland lagie met vele surinamers …vene is de oorzaak dat wij voor deze regering hebben gekozen …een verstandig mens bekijkt eerst de grote fouten die vene heeft begaan .

  met su gaat het prima ..goeie vooruitzichten …in olland is het een en al ellende suri patriot ellende op ellende …bezuinigen crissi op crissi hoe halen jullie het in je hoofd om su te veroordelen terwijl wij een stabiele regering hebben en in olland is de regering demisionair .wij hebbe gelukkig geen crissis.

  hoop dat het goed komt voor je in olland suri patriot
  vele redimusus hebben het moeilijk … je moet niet denken dat wij die problemen niet zien in su …die voetsel banken zijn enorm veel suri patriot ..waarom doe je geen verslag van … hebben jullie geen mederlijden met su de rollen zijn omgedraait suri patriot …wij feesten in su en vele surinamers komen grond kopen en bouwen huizen in su…wat gebeurt er in olland …loopt olland straks leeg ..dit lijkt wel de omgekeerde wereld .

  bouta go go


  Maak melding

 7. @ suriname patriot,
  Het is tijd verspilling om met die geestelijke gestoorde paarse bende in discussie te gaan . pero en viagra of virago weten waar over ze praten.
  Wat crimineel en massamoordenaar Bouterse kapot heeft gemaakt in suriname zal generatie duren voor de schade hersteld word.
  over redi musu gesproken,een landverrader die met behulp van het buitenland een staatsgreep pleegd in zijn land is naar mij mening een redi musu.


  Maak melding

 8. op een dag stapt DADA het kantoor van Hoefdraad binnen om te informeren naar de monetaire reserves en treft hij dit aan!!

  …zijn secretaresse op zijn schoot…

  In een poging te redden wat er te redden valt, dicteert hij zijn secretaresse: “…dus als conclusie heren, kredietcrisis of niet, ik kan mijn werk niet naar behoren uitvoeren als hier maar één stoel op kantoor staat.”

  Fer Odi 🙂 🙂


  Maak melding

 9. de schade aangericht door buitenlandse bedrijven in su,wat betref;,grondstoffen,landbouw producten,volks gezondheid,infrastructuur,scholing voor bevordering van buitenlandse belangen,valse geschiedenisleer over het crioro bevolking,enz,,zal, als er niet door een bewuste partij of de regering aangepakt worden meer schade voor land en volk aanrichten,,nu dat de regering die stappen onderneemt voor een zelf bewust suriname die zelf standig zijn belangen onderneemt door te herstellen wat de vroegere kolonialisten in su aangericht heeft,,;word er door vele suned’s negatief over gesproken,,inplaats te kijken naar de goede dingen die ons tot een zelf standig volk kan maken,,,,,bah redie musus


  Maak melding

 10. zielig

  ik heb jou intro gelezen

  100% mee eens

  het word tijd om die negatieve uitspraken over eigen land en regering acterwege te laten,,dat is niet mee denken maar af kraken

  peace


  Maak melding

 11. Als je een dictator,crimineel en massamoordenaar nodig hebt om jou bewust te maken dan is er iets mis met jou geestelijk vermogen.
  In 30 jaren heeft crimineel Bouterse alles kapot gemaakt wat met bloed zweet tranen is opgebouwd in suriname, wat voor goede dingen heeft de slager van paramaribo bedaan voor surinam vertel mij dat . Het nog nooit voorgekomen dat een ex dictator en Mega crimineel een land tot ontwikkeling heeft gebracht dus die lulkoek vethalen van jullie zijn nergens op gebaseerd,Brazilie laat zien dat met democratie verder komt dan dictatuur,kijk naar vroegere communistische landen neem daar een voorbeeld, straks zijn ze veel verder in hun ontwikkeling dan vele Afrikaanse landen die blijven zeuren over koloniale tijd.
  Ontwikkel je zelf en laat jou niet Misleiden door figuren zo als massamoordenaar Bouterse.


  Maak melding

 12. We leven anno 2012, GMAPima leeft nog ergens in 1982.

  Hoe zat het nou weer met China, die is zelf de zgn democratie voorbijgestreeft wat betreft ontwikkeling.


  Maak melding

 13. GMAP mi gudu, ken je deze nog!!!

  DADA,..de enige echte Suri patriot dreigde ook op te blazen onze waterkrachtcentrale!!!

  een egte Surinamer is iemand die moordend en bombarderend gebombardeerd wordt tot Pres,…oh oh wat een volk!!

  I TOO LOVE SU BUT NOT THE BEAST!


  Maak melding

 14. @passew zooooooooooo dit is duidelijke taal!! En dat probeer ik die gasten als pero, viagra uit te leggen we all love Su ,..but not Beast!!


  Maak melding

 15. is het su volk dan dom bezig?of hoeveel jaren ben jij niet in su geweest om zelf te zien hoe het nu daar is

  is jou menineng gebaseerd op wat jij van de media hebt gelezen of gehoord

  leg mij dat dan uit


  Maak melding

 16. ………….BOXEL…………..

  Alhier had DADA ook zijn domicilie, 24 uur bewaakt, en tog was hij sporadisch op dit adres, want elke avond uit vrees voor zijn leven sliep hij elders, soms gewoon in zijn schip op de suri rivier!!

  wie weet nog hoe de weg naar boxtel erbij lag destijds…een ware gatenkaas!!!

  de strategie van DADA; niemand kan hier komen aanrijden, een aanslag plegen en dan wegscheuren!

  een ware gatenkaas…zo ook vandaag zijn bovenkamer 🙂


  Maak melding

 17. over niet leven in het verleden gesproken,nou,wie leeft nu in gedachte in het verleden?

  zie wat ik bedoel,de gene die over anderen praten dat zij in het verleden leven;;leven er zelf in

  jongens houd toch op met die onzin,door jou zoooo negatief op te stellen kom jij er zelf niet ver mee


  Maak melding

 18. heb jij zijn boven kamer dan gezien?of zeg jij zomaar iets uit eigen beweging

  als jij van su houd;;houd dan op een oprechte manier van su en bevolking en weerleg jou positieve gedachten over land en volk

  en geen persoonlijk aanval op iemand die jij niet ken


  Maak melding

 19. sra mi gudu,..ik heb het over recente verleden die jij en ik hebben meegemaakt, itt het verleden waar jij het over hebt n.l. de Lucy era!!

  i love lucy 🙂


  Maak melding

 20. They love su….but not the beest
  Waren het niet deze zelfde mensen die voorstander waren voor een boycot van Suriname……wel als de man des huizes wordt geboycot lijden de kinderen maar je loopt toch te vertellen hoe veel je van de kinderen houdt…..hipoc@## toch

  Voor Suriname is het alles of niets.We hebben de boden van de put gezien en kunnen nu alleen maar omhoog.Nederland heeft volgens mij juist zijn top bereikt en kan alleen maar omlaag dat wil dus zeggen dat Suriname en Nederland elkaar zullen tegenkomen.De vraag is alleen op welk niveau zullen we elkaars gelijke zijn?


  Maak melding

 21. pasew

  als het over su en bevolking gaat;;dan is het voor mij een belangrijk punt,,en no joke,,

  dus zou jij duidelijk willen wezen,en niet steeds om de ware feiten heen draaien


  Maak melding

 22. Sra mi gudu,

  hier & nu in Su is een gatenkaas aan de macht, al zijn beestenboel bijelkaar geraapt voor een rijkelijke beloning, en gaat de directeur v/d melkcentrale beleven een uier-nachtmerrie, alsook sital met zijn Sawa, ondertussen scheurt Dino met zijn Bentley en deelt de firstlady uit computers….gratis verkregen!!

  heb jij nog niks gehad van de lading vol landbouw attributen uit China??? 😳


  Maak melding

 23. pasew

  volgens mij ben jij in de waar met iemand anders,,;jij en ik hebben nooit zamen in het leven gelopen en ook niets samen mee gemaakt,,,ik ken jou niet en jij ken mij niet;;keep it reel,,


  Maak melding

 24. pasew

  wat voor ziekelijk gedachte en oordeel heb jij toch,,laat jou na kijken,want jij blijf maar op een heel negatief gedachte over bepaalde personen die jou niet met 1 vinger hebben aangeraakt

  en houd mij uit jou uitspraken;;wat ik bezit of heb gaat jou niks aan,,door te werken kan men ook veel berijken als er niet te veel lasten zijn,,toch


  Maak melding

 25. Mi Gudu,..ik schrijf mss 2 regels verkeerd,..wat ik niet heb gedaan, en je noemt mij ziekelijk!!!

  hoe zou je mij noemen als ik 15 had vermoord;

  !!!!!!!!!!!!!! G O D D E L I J K !!!!!!!!!

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 26. pasew suri patriot …dat is kort door de boscht vinden jullie zelf niet …ik praat onzin maar deze redimusus kunnen niets en dan ook niets weerleggen wat ik geschreven heb…het enige wat ze zeggen is dat ik dom ben maar alles wat ik heb gezegt kunnen ze geen een van ze weerleggen …het enige wat je hoort ..ndpers zijn dom en achterlijk …dat is echt geen antwoord jullie kunnen niets weerleggen dat is voor een ieder die een beetje kennis heeft voldoende om te begrijpen dat deze mensen gebakken lucht zijn .praatje s vullen geen gaatjes …ik heb jullie gezegt waarom ik op bouta heb gestemt en dat er economische aktiviteiten te bespeuren zijn op boxel.
  huizen worden gebouwd staatsolie in volle gang ..waterleiding op domburg boxel dijk wordt gemaakt …allemaal in mijn districkt …wat heeft die pa vene gedaan …jullie antwoord naar mij is …ik ben dom elke ndper is dom kom en leg mij uit waarom ik dom ben …moet ik op een regering gaan stemmen waar ik geen economische aktiviteiten bespeur !!!!laat mij dan dom zijn zoalang jullie dat zeggen geen probleem ik aksepteer dat met open armen als wij maar weten …ik kan best begrijpen dat die fobie gedachten van front nog in jullie hoofd zitten en niet te vergeten olland …mie mang jip oeng srevie ..tang in oeng manarie ..we tak go tak kong not no e worde het blijven woorden zonder effect bij jullie .

  bouta go go


  Maak melding

 27. Natuurlijk moet controle op elk moment kunnen. Als eerste nagaan hoeveel AM$$$$$$ de Chinezen naar hun land weg hebben gesmokkeld en nogsteeds mokkelen!! vergeet het Goud niet, welke zij in het binnenland in ontvangst nemen. Wat gebeurt er met dat Goud??


  Maak melding

 28. pasew

  het hangt vanaf in welke situatie jij verkeerd;;is het een situatie waar jij jou moet verdedigen als soldaat,of is het een situatie die jij gecrieerd heb om te moorden als soldaat


  Maak melding

 29. Feit is en blijft dat het gevolg der keuze die al die oliedomme boutjesaanhangers maken hun loon zal zijn. Vele onderdrukkingen liggen in het verschiet. De toekomst van dit land ligt in haar verleden. Moordenaars en criminelen namen in jaren tachtig en daarna de macht in handen. Oliedomme aanhangers stemden voor de komende moordgolven en drugsgolven. Een kwestie van tijd. Niemand zal helpen, niemand. Ook God niet. Het was en is de keuze die dit dom deel van het volk maakte voor gratis brood en spelen. Zie het gevolg in vele Afrikaanse landen. Suriname is op hard op weg te verworden Suribabwe. Ook al verwijderd forumadje deze post, het gevolg van de keuze van die de paarskoppigen maakten zal wereldwijd bekend worden.
  Er komt geen voorspoed,rust en vrede zoals voorzegd door de zich dik betalende valse ndp apostel.


  Maak melding

 30. klop klop..doe open die deur!

  ik kom halen sra,.. .waar is hij??

  Meneer, mi begi joe, ik heb een lieve man, hij doet niemand kwaad!

  de volgende dag is sra op de vlucht geschoten,.. de kogels zitten niet in de rug, en waar is zijn edele delen gebleven!!!

  wie heeft sra vermoord,… iedereen heeft amnesty!

  de wonderen van Suriname..


  Maak melding

 31. Er moet structuur gebracht worden in heel veel (economische)sectoren van de Surinaamse samenleving. De goudsector moet eraan geloven en nu ook de geldwisselkantoren.In Nederland probeert de overheid greep te krijgen op de geldtransacties naar- en van het buitenland. Zwartgeld circuits moeten blootgelegd worden en de belastinginkomsten van de overheid moeten verhoogd worden.Met deze extra inkomsten kan de overheid meer realiseren voor het land als geheel.


  Maak melding

 32. gmap wat is jou bijdrage in deze maatschappij
  ja ik kom terug op het boven staande ”’dat deze regering veel heeft bereikt en waar velen profijt van hebben …het enige wat deze klojos zeggen is dat de ndpers dom zijn …is dat een antwoord …kan je het niet weerleggen mie mang joe konie toch !!!draai drie keer salto en loop naar rutte en jou rozenthal en vraag als ze jou uitkering niet kunnen verhogen want steeds moet je naar de voetsel banken …olland biedt jullie geen toekomst su heb je geen moer en daarom raken deze gasten in paniek …ze doen stoer doen alsof ze intelectuwelen zijn maar stellen geen moer voor .ze schijten in hun broek…spuitpoep krijgen ze met wat er gebeurt in europa …en willen ze het hebben over suriname …dit soort mensen hebben su nooit opgebouwd laatstaan olland waar ze een uitkering krijgen …rutte ziet jullie liever gaan dan komen .

  heb ik het nog geen eens over wilders …gmap …die crissis brengt ze in paniek dat ze vergeten waar su is …ding no mang kong in sranag ze hebben geen moer …en nu denken ze olland te omarmen maar a crissis e mik ding poepe …wij gaan door in su op deze weg …blijven jullie in olland olland is de hoop van gmap en de redimusus die alleen maar kunnen blaffen …de enige uitleg die ze je kunnen geven is …de ndpers zijn dom vraag het ze wat ze hebben bereikt daar ze in een rijk land zijn 0,0 nogmaals geen moer hebben jullie in su nog in olland tang in joe flat boi sranang oeng klarie


  Maak melding

 33. @GMAP ,.Wie neemt Pero nou serieus ?.. hij vervalt steeds in herhaling,….gaaaaaap , ik moet wel toegeven dat het me wel helpt als ik niet in slaap kan vallen,…met zijn bouta gogo,..like we surineds care ,….we love Su,.. but not the beast,..haha thx Passew


  Maak melding

 34. hahahahahaahahahahahahahah …als jullie het zeggen heb ik geen moeite mee …als het mensen waren met hun volle verstand dan zou ik mij pas zorgenmaken .

  bouta go go


  Maak melding

 35. @pero laat Bouta voor vandaag hor,..ik drink nu een koude djogo,.proost brada en tik a dee,…ik ga ff die picolet van me eten geven laterss


  Maak melding

 36. gmap patriot….het is omdat pa vene, front , olland en die redimusus bouta niet serieus hadden genomen is hij nu de sterke man van suriname hihihihihhi dus net wat ik zei …don,t take the man by the look.na die oeng tik bouta nanga a volk by the look… krijgen jullie spuit poep .

  bouta go go go


  Maak melding

 37. De Yin en Yang van bout en de zijnen zijn absoluut niet in evenwicht.Als hij straks naar China gaat,moet hij zich door een Chinese dokter laten na kijken.Sra en peroti kan hij ook meenemen voor consult aldaar.Wie op bout gestemd heeft zijn reputatie kennende,geeft heel meer over zichzelf prijs dan alleen zijn aard.

  Cobie.


  Maak melding

 38. Mijn bijdrage is om te helpen om die stront voor jullie ogen weg te halen.
  Jou argumenten zijn net zo doorzichtig als die beloftes van die criminele Beest die je serieus neemt.
  Kijk om je heen en zie hoe de wereld zich ontwikkeld vandaag aan de dag,Brazilie is een goede voorbeeld.Democratie is de beste weg naar ontwikkeling en niet criminele massamoordenaar met zijn Boutacratie.


  Maak melding

 39. @het feit.
  Ben ik met je eens.
  En omdat je dit zo prachtig verwoord hebt, is jou reactie voor herhaling vatbaar:

  “Feit is en blijft dat het gevolg der keuze die al die oliedomme boutjesaanhangers maken hun loon zal zijn. Vele onderdrukkingen liggen in het verschiet.
  De toekomst van dit land ligt in haar verleden. Moordenaars en criminelen namen in jaren tachtig en daarna de macht in handen.
  Oliedomme aanhangers stemden voor de komende moordgolven en drugsgolven.
  Een kwestie van tijd. Niemand zal helpen, niemand. Ook God niet. Het was en is de keuze die dit dom deel van het volk maakte voor gratis brood en spelen.
  Zie het gevolg in vele Afrikaanse landen. Suriname is op hard op weg te verworden Suribabwe.
  Ook al verwijderd forumadje deze post, het gevolg van de keuze van die de paarskoppigen maakten zal wereldwijd bekend worden.
  Er komt geen voorspoed,rust en vrede zoals voorzegd door de zich dik betalende valse ndp apostel.”

  Een feitelijk waarheid als een koe.


  Maak melding

 40. de kop van dit artikkel is:
  “Aanpak ex-bancair geldverkeer goed voor Suriname”

  Jammer genoeg snappen noch de voor noch de tegenstaanders waar het om gaat, Bouta is blijkbaar een doorn in het vlees voor sommigen voor anderen is hij een afgod. waardoor men niet ziet wat er allemaal in suriname gebeurd. Politieke blindheid heerst hier, weet je wel kraboe in barrie systeem,………….


  Maak melding

 41. gmap en patriot …ik kan best begrijpen dat jullie je hart wil luchten ..maar het is de realiteit dat jullie heel veel tekort komen ….jaroesoe no habie dresie mie mang mie e taigie …pas op met hoge bloed druk .
  suriname is van ons allen gmap laat dat hutu tutsi denken achterwege ….vloek niet mie mang gedraag je waardig zoals ik mij waardig gedraag nergens vloek ik..ik kan incaseren mie mang altijd mie relax.
  werk je gmap en suripatriot of hebben jullie een uitkering …jullie zijn de hele dag achter die pc denk ik .wordt het geen tijd dat julle wat nuttigs gaan doen ..ik ben altijd bezig mie mang altijd bezig .moet ik een paar fotos voor jullie opsturen dan kunnen jullie zien hoe su vooruit gaat in para.

  bouta kraktie


  Maak melding

 42. pero, vele van ze hier zijn typische fronters, ze weten niet beter, wat je hier ziet is alles wat ze kunnen, afbraak en braaksel. Opbouwen ho maar. Zinloos om op dese zwargalligen te reageren, deng no man jepi, na so deng de en na so do tang.


  Maak melding

 43. afu sensie ..ding mang e jaroesoe …ze zitten in olland maar zijn gefrustreet dat ze niet terug kunnen en dat is een probleem voor die gasten .het is alleen maar bla bla bla ..gaatjes vullen geen gaatjes …sla die de waretijd open of de andere kranten doe de t.v aan en zie wie spuit poep krijgt …olland of suriname …crissis op crissis in olland ..ding redimusu broeia no no ..front ,olland en de redimusus dachten su te isloeren maar ze hebben hun eigen geisoleert ..kijk waar die crissis is ..uitkeringen naar beneden voetsel banken worden steeds meer en die rutte denkt maar aan een ding …buitenlanders wij gaan jullie op een sluwe manier verjagen ..gmap suri patriot in su worden jullie opgevangen hoor wij gaan jullie niet verstoten …wij surinamers zijn vergevings gezint .

  bouta go go


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.