Surinaamse minister subsidieert node

10

PARAMARIBO, 21 aug – Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, gaat padieboeren toch subsidiëren, zij het met tegenzin. Het door het Rijstorgaan van president Desiré Bouterse beloofde subsidiegeld, zal worden aangevraagd. Dat moet per aanvullende begroting gebeuren, omdat LVV zelf het geld niet heeft. Dat was ook nooit de bedoeling.

Het ministerie huldigt het idee van afschaffen van landbouwsubsidies. Dat vindt internationaal steeds meer ingang. Suriname heeft zich gewoon aan afspraken houden. “Ikzelf ben ook geen voorstander van subsidie”, zegt Setrowidjojo tegenover de Times of Suriname. Het heeft dan ook lang geduurd voordat werd ingestemd met een voorstel van het Rijstorgaan. De subsidie is drie miljoen Surinaamse dollar. Dat geld moet worden aangevraagd bij het ministerie van Financiën.

Daar is nogal wat tijd in gaan zitten. Het uitblijven van de subsidie heeft nogal wat irritatie gewekt bij de boeren. Setrowidjojo heeft niet echt een boodschap aan de kritiek. “Eigenlijk hebben wij van LVV niets beloofd en het was niet op onze begroting. Maar we zeggen, zand erover, de regering gaat zich committeren.” Zand over een fikse reep onbehoorlijk bestuur. Het besluit tot subsidieverlening is buiten de regering om genomen.

10 REACTIES

 1. Wat deze minister bezigt,grenst aan het krankzinnige.De opkoop prijs wordt door LVV bepaald dus moet hij op zijn ministerie ergens gegevens hebben liggen over de kosten van de rijst productie.En in deze is het geen subsidie in de ware zin des woords maar een gedeeltelijke teruggave van de government take op diesel.Veel hoger dan dit bedrag hebben de boeren gestort in ’s lands kas via diesel gebruik om de padie te produceren.Deze minister heeft liever dat deze boeren het opgegeven en als het zo door blijft,zie ik het nog gebeuren.Zo doende krijgt somo weer wat grond in handen.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Het hele westerse wereld susidieerd de landbouw sector en deze man zegt dat hij daar niet mee eens is.Dit zijn voorbeelden van hoe het in de zwarte wereld toe gaat.Iemand op een functie dat hij niet waard is.Suriname zou de landbouw prioriteit nummer een moeten geven jammer genoeg heb je deze kwaliteit aan mensen die zuurstof ook inademen.


  Maak melding

 3. Allen staken met rijst planten en zien wat de naconsenquenties zijn!!!! Niet te vergeten dat de rijstsector de staatskas heftig spekt!!! en bijna iedereen is dol op rijst!! s’Werelds voedsel!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.