Ook Surinaams toerisme krijgt ‘superorgaan’

25

PARAMARIBO, 21 aug – Ook voor het toerisme bestaat sinds kort een superorgaan. Volgens de Ware Tijd richtte president Desiré Bouterse onlangs de Task Force Suriname Tourism Improvement op. Te oordelen naar de naam, zijn de bedoelingen van de beste kwaliteit. Maar voor verbetering van het toerisme bestaat al een orgaan, de stichting Toerisme Suriname. Die weet van niets. De minister van Transport Communicatie & Toerisme weet van niets. En ook de branche zelf weet nergens van.

Een schreeuwend gebrek aan communicatie dus. De vraag is dan ook wat aan te moeten met de goede bedoelingen. De stichting Toerisme Suriname kreeg eerder dit jaar een nieuw bestuur. Binnen de branche was de hoop juist dat het toerisme gestuwd zou worden. “Voor ons is dan ook onduidelijk dat om onbekende redenen, zonder overleg, dit bestuur naar huis is gestuurd. Er heerst nu veel onbegrip”, zegt voorzitter Ratna Rewat van de Vereniging van Touroperators, Vestor.

Binnen het toerisme valt nog veel te regelen. Volgens de Vestor ontbreekt het vooral aan beleid. Onder meer de oneerlijke concurrentie tussen bedrijven moet worden aangepakt. Dat is zuiver een taak voor de overheid. Er valt veel te communiceren en door te praten. Daar was de stichting al aan begonnen. “De Vestor vertrouwt erop dat de diverse disciplines vertegenwoordigd zullen zijn binnen de task force om dit te continueren en te bespoedigen”, aldus Rewat.

- Advertentie -

25 REACTIES

 1. Wat een farce. De minister die verantwoordelijk is voor toerisme weet nergens van. Alle toeristische organisaties verenigd in de stichting Toerisme Suriname weten nergens van.

  Niemand weet wat………

 2. Hai baja,een herhaling weer van het kwakoe gebeuren Kofoe weet het,vsb weet het van der san weet het ,bouta ..natuurlijk die weet van niks zogenaamd.
  Nu weer…straks als zaken gaat stagneren gaat de grote ‘onschuldige’ bouta weer staan schreeuwen ..A NO MIE..
  Bouta zijn Toerisme ding is opgericht door bouta himself
  De al bestaande stichting van Toerisme Suriname weet van niks ..
  Minister van tct weet van niks,zelfs de branche algemeen toerisme in Suriname weet van niks
  Ratna Rewat die het ook niet begrijpen kan wie er allemaal voor het zeggen heeft binnen het toerisme gebeuren,
  En bouta,die gaat straks zeggen….het zijn de sponsers ,zij hebben mij gevraagd en ik heb gezegd je mag de naam Kabinet gebruiken….
  hai boi…..is me wat.
  ,

 3. Suriname rivier uitbaggeren!-ultramoderne aanmeerhaven bouwen-Binnenstad verfraaien =Cruiseschip toerisme!!

  Er is een Super orgaan nodig met beleid!!!!!!!!!

 4. @virago535

  je lijkt wel heel veel op een toverfee.
  Je doet alsof alles dat je doen moet ,is zwaaien met een toverstuk en dan brabbelen ..HOCUS POCUS…en het is gedaan.Neen hoor,zo gebeurt het alleen maar in de grote ndp sprookjesboek.
  Je bent een Heks Virago,een echte heks..Acracadabra….

 5. Ray ,maak je niet boos met “Viagra” wij kennen hem van Dwt. Als je reageert ga hij nog meer tekeer. Negeren!

 6. Heel goed gedaan het is voor vele zaken hoogtij om in te grijpen.Komt mevrouw met oneerlijke concurrentie aandraven als een oplossing voor het toerisme. Weet dat als de surined er niet zouden zijn er geen hond daar naar toe zou gaan.Weet je waarom niet.Begin met mentaliteitsverandering en tracht niet ned. na te apen

 7. Ik zeg het voor de zoveelste keer:

  Zomaar een wenselijk roepen en beleid maken is niet hetzelfde. Deze man doet alsof hij iets doet. Als het straks niet werkt zegt hij: “ik had het geregeld en toen ik mijn rug keerde ging het weer fout”.

 8. Er is toch al een stichting Toerisme Suriname. Wat is dan het nut en toegevoegde waarde van een nieuwe de Task Force Suriname Tourism Improvement??? Dat werk zou prima gedaan kunnen worden door de reeds bestaande stichting. Dit lijkt mij de zoveelste zakkenvullersorganisatie te zijn zodat politieke vriendjes en NDP ambtenaren zichzelf kunnen verrijken met belastinggeld.

 9. Bouterse de beterweter op de solo toer, en weten maar al te goed wat de gevolgen kunnen zijn, want dat heeft hij reeds eerder bewezen, en niemand die deze man laat afbranden, blijf lekker met zijn allen impulsief ja knikken, weer een zogenaamde commissie of orgaan die de gang van zaken moet controleren en misstanden moet melden aan Bouterse, en dan durven ze nog te praten over een democratie, terwijl ze de defenitie niet eens kennen, het is hier meer een dictatuur aan het worden, dezelfde streken die Chavez en Castro er op na houden.

 10. Stichting, task force – het helpt allemaal niet. Touroperators zijn in staat vanuit elk Europees land voor prijzen vanaf €500 all in reizen aan te bieden naar vele bestemmingen in de Caribean. Zolang die mogelijkheden naar SU niet bestaan komen er alleen vliegtuigen vol Surineds, stagiaires en telkens een stuk of 20 toeristen. Betaalbare reizen naar SU is de eerste prioriteit, en als er genoeg toeristen komen is er geen stichting of task force meer nodig. Money talks, handel is handel, de toerisme industrie groeit bij voldoende aanbod van klanten echt wel vanzelf.

 11. aah…weer een task force! die moeten ook weer betaald worden.

  Leuke job geworden, het ministerschap: geld vangen, niets doen, en de taskforce doet het werk.

  Iedereen gelukkig: partij gelukkig, minister gelukkig, task force leden gelukkig, Bouta gelukkig.

 12. Ai,..baja weer zo een bruya aktie,…denkt die man wel wat hij doet??? Suriname is als een schip met een kapitein zonder kompas, en als er een kompas is,.. gebruiken we het niet want er staat er op “made in Holland” ,…

 13. Als men nou eens een “superorgaan” zou oprichten om de uiterst gebrekkige infrastructuur aan te pakken, dan zou ik zeggen: ja. Want het is juist het gebrek aan infrastructuur die de toeristen afschrikt.

 14. Ik geloof in dit prachtig land Suriname !
  Met haar mooi bruin water en mooie vrouwen!
  Ik stem NDP!!

 15. Om het Su volk te voeden geeft DiDiBrie niet thuis,maar om andere zaken in de war te schoppen is hij er als de kippen bij ook als hij op afstand is.Wat ik constateer is dat deze IDIOOT de DiDiBrie doodgewoon vrienden accommodeert.Ik vraag me af,waarom Osje Braumuller e.a. vervangen?Is het omdat Osje een zoon van Palem is.Deze Osje is al tig jaar eigenaar van Torie Oso en niemand die een wanklank hoort van Torie Oso en dhr.Osje weet van wanten.Hoeveel beter is Winston Kout en Chas Warning meer dan dhr Osje? En deze 2 hebben zeker geen schone vingers.Winston kout met zijn kwakoefestifal in Amsterdam.Chas Warning bij de SVB in Su.Bij de SVB kun je ook van die snoepreisjes maken,maar neen dape no boeng.Ze moeten ergens zitten waar ze bij BOSJES kunen stelen en vreten.Op alle fronten is dhr Osje beter dan deze 2.Osje spreekt beter en is duidelijker in alles.Mi gado daalijk wo jere monie njang,want we kennen onze mensen tok.DiDiBrie,DiDiBrie tok het beste wat je kan doen is samen met je kesjante(gezanten) opzouten,Oeng rot op crepeerBEEST.Odiii.
  Glenny.

 16. @@ Poppeke je hebt het heel goed gezien!! Top! Hun namen zijn gewoonweg HAAS!!!! De beunhazen van nu en voor de toekomst!

 17. Forummers, Odi odi.

  Ook Surinaams toerisme krijgt ‘superorgaan’

  Ik ben niet woordblind (dyslecticus):
  Maar als je de kop van het artikel snel zou lezen, dan lijkt het alsof staat geschreven:

  Ook Surinaams toerist krijgt “SUPERORGAAN”.
  Ik dacht eerst aan “ORGAANDONATIE”.

  Maar gelukkig dat het over het TOERISME in Su. gaat.

 18. Als zij koste wat koste de tourisme willen bevorderen,kunnen ze eerst beginnen het binnenstad mooi te maken,niet alleen het stukje bij de waterkant waar die hoge pieten voorbij moeten rijden bewerken,want in de binnenstad daar moet het touristische volk door,weet je nog ze vonden het zo VIES.wat een beleid zeg!!!
  rarararararara

 19. Wordt Suriname nu de droom vakantie voor wat oudere single dames uit Europa als alternatief voor GAMBIA

 20. Kijk,nauwelijks is de task force ge-installeerd of de SLM gaat nog een vliegtuig inzetten op de regionale route.Daarmee komt de vloot op drie vliegtuigen.Al zie je alleen eigen mensen in het straat beeld.Dus neem ik aan dat het derde vliegtuig voor bout is.

  Cobie.

 21. Eigen mensen aan het werk zetten is het beste en het enige wat meneer Bouta kan en zal doen.
  En Let op WERk is hier cynisch bedoeld.

 22. Een President die zelf Initiatiefen neemt!!
  Stem NDP!Geloof in eigen kunnen!!!geloof in je land Suriname en kom terug!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.