Melk wordt dagelijks gedumpt in Suriname

8

PARAMARIBO, 21 aug – Per dag worden duizenden liters melk gedumpt. “Weggegooid”, zegt Laurence Perreira van boerenbond VSMB. De enige afnemer, de door de staat beheerde Melkcentrale weigert de melk. Bijna drieduizend liter van de aangeleverde melk wordt dagelijks afgekeurd. Dat is sinds ruim een maand het geval.

De melkcentrale voerde onlangs een nieuwe testmethode in. De boeren hebben daar geen problemen mee. Alleen, het opkoopgedrag is er sindsdien wel grilliger van geworden. Melk die afgekeurd wordt, wordt de volgende dag weer aangeleverd. En dan blijkt dezelfde hoeveelheid ineens wel goed. “Dit schept verwarring onder de boeren, want de ene keer is de melk wel goed en de andere keer niet”, zegt Perreira tegenover de Times of Suriname.

De onzekerheid onder de boeren neemt alleen maar toe. De Melkcentrale vervult een sleutelrol in het behoud van de melkveeteelt. Andere melkproducenten zijn ook verplicht lokaal melk op te kopen. Maar die houden zich er niet aan. De import van melkpoeder is ruim tweehonderd procent goedkoper. Perreira vermoedt dat de Melkcentrale dezelfde kant uit wil. “We maken ons zorgen. We derven inkomsten en de centrale doet niets om verandering te brengen.”

8 REACTIES

 1. Het houdt maar niet op om rijke landen maatstaven te blijven gebruiken in een arm land.Pas als het de volks gezondheid in gevaar brengt,moet het vernietigd worden en niet om een matie de kans te geven om melkpoeder te importeren.Een maand geleden was de zelfde melk van dezelfde koe nog prima en nu niet meer?Navenant hiervan moest heel wat mensen ziek dan wel overleden zijn wegens consumptie van deze melk.

  Cobie.


  Maak melding

 2. Het is een schande voor het Surinaamse volk dat er mensen zo omgaan met de zware arbeid die verricht is door de arme boeren.Boeren van Suriname verenig je zelve en verdeel het land.Laat ze maar alles importeren uit china en als het niet helpt kan je nog bedelen als africa.


  Maak melding

 3. N.Front jullie geven aan dat jullie rechtvaardig zijn en voor het welzijn voor de bevolking in het parlement zitten. Kunnen jullie VHPers dit over je heen laten gaan.Hebben jullie geen rugegraat zijn jullie zo bang.
  Hoe kan er poeder melk uit china geimporteerd worden waar je eigen volk er onderlijd.Het is buitenlandse valuta dat het land verlaat en als je de boeren wat meer betaald komt het het land ten goede.Chinezen denken niet aan Suriname maar aan china daar brengen ze al het geld.Chinezen zitten niet in de landbouw of zwaar werk ze zitten allemaal in de handel.Jammer genoeg zijn er mensen die het alziende hun moeder verkopen


  Maak melding

 4. Echt scandal waar gaat dit naar toe met onze eigen gezonde melk dan. De import van melkpoeder die ruim tweehonderd procent goedkoper is.inkomsten en de centrale doet niets om verandering te brengen.” DIT IS ERG SUPER NONSENCE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.