‘President Bouterse gaf wel geld aan Kwakoe’

106

De Surinaamse president Desi Bouterse was wél betrokken bij een sponsorbedrag voor het noodlijdende Kwakoe Festival in Amsterdam. Dat zegt Evelien Arler van het tentenverhuurbedrijf Witte Tenten vandaag in een interview met dagblad Het Parool over de donatie van de Surinaamse regering.

Eerder deze week meldde de Surinaamse krant De Ware Tijd nog dat Bouterse minimaal vijftigduizend euro aan het festival zou hebben gegeven. De president zou dat hebben gedaan om iets terug te doen voor de diaspora. Bouterse ontkende direct na het uitkomen van dit nieuws zo’n schenking te hebben gedaan.

Arler zegt vandaag tegen de krant: ‘We hebben erover gesproken of we het konden aannemen. Geld is voor mij geld, maar er waren ook mensen die het er moeilijk mee hadden.’ Volgens haar was de afspraak dat de Surinaamse regering twee keer 25.000 euro zou doneren.

De krant meldde eergisteren ook dat Het Kwakoe Festival begin augustus al 25.000 euro cash ontvangen heeft uit Suriname. In ruil heeft de onbekende schenker een paviljoen gekregen op het festivalterrein, de zogenoemde Surinametent. (Bron/Lees verder in Het Parool)

106 REACTIES

 1. Deze Crimineel DDB is en blijft een leugenaar.
  Normaal gesproken zou iedereen blij moeten zijn met een schenking of donatie, maar in dit geval gaat om een figuur met een zeer bedenkelijke verleden.
  Die 50000 had hij kunnen gebruiken voor meer veiligheid in het land.


  Maak melding

 2. Vandaag in hoedanigheid als pres, en dus beheerder van de staatskas van de belastingbetaler ga jij uithangen de zwarte Sint!!!

  Als jij als gewone burger dit in het verleden uit eigen zak had kado gedaan, > immers doekoe heb jij wel vergaard in al die vuile jaren < dan was jij destijds mss in aanzien gestegen!!

  Ik weiger mij te rekenen tot DIE GROEP hulpbehoevende diaspora die jij bedoelt, en dit uit PURE FATSOEN!!!!

  Tot slot; JIJ BLIJFT EEN VUILE LEUGENAAR!!!


  Maak melding

 3. deze autistische calimerostanen, gaan pas toestemming aan hun bedrijven geven om te doneren aan het Kwakoe festival, wanneer er een witte daarvan de directeur is. zodat zij met hun zieke en bekrompen autistische geest, ook dit festival kunnen degraderen tot een festival vol met regeltjes en beveiligers. een mooi voorbeeld is het zomer carnaval, waar alle spontaniteit uit is geslagen en nu daar een witte de directeur van is, alle bedrijven in de rj staan om te sponseren. bah, bah, bah, bah! dit nooit met ons Kwakoe festival!


  Maak melding

 4. Ach zie het zo :Alles kan met surinamers!
  Ze doen maar zolang het hun maar uitkomt en wat betrft vbouta: die maakt de surinamers nog dommer. In dit zijn eigen soort. Trap er maar lekker maar ga later niet klagen als su niet meer van ons is.
  A tang so


  Maak melding

 5. Oh dat was dus die tent.

  Walgelijk.
  Allemaal portretten van Bouterse met beroemdheden.

  Bouterse in omarming met Somo en Brunsi.
  Bouterse samen met Martin Luther King en Ghandi.

  Tja wat een domme stand.
  Er liep ook nog een verkleede Surinamer bij als Talibanstrijder.

  Tjonge wat een afgang zeg.
  Amsterdam stoppen met belastinggeld van Nederlanders aan Kwakoe geven.

  Surinamers doen voor geld alles.


  Maak melding

 6. @Henk Boelenaar en Grote Menselijke Achterlijke Poepzak(GMAP)
  Van waar komen jullie eigenlijk?Wie zijn jullie?
  Jullie zijn te vergelijken met beesten.Elke mening die jullie geven is negatief. Ook al gaat het om goede handelingen en voornemens, toch wordt het door deze 2 achterlijke idioten als negatief omschreven.


  Maak melding

 7. Dan niet, dan wel,..soso lee nanga bruya hoe kan zo iemand een land besturen.
  Vertrouwd zijn vrouw hem wel? Desi vrouw: “Desi,..ben je vreemd gegaan?”..je broek staat open, lipstick aan je nek ..Desi: ” Uhm,..je weet toch,..nee.. ik ben gevallen op een lipstick”….hier schatje een kado €10.000…vrouwtje: “oo wat lief,..” Desi: “je weet toch ik lieg nooit”


  Maak melding

 8. Soh!!! De leugenaar en tevens massamoordenaar heeft
  geen 50.000 euro gegeven! Hij heeft tweemaal 25.000 euro
  gegeven!!!

  Of?! Moet er uiteindelijk driemaal 25.000 euro van de
  Surinaamse mofina’s naar de Noordzee?!


  Maak melding

 9. Hoe lang gaan we nog door met dit gedoe, van wie gaf wel iets en wie niet, en de President wel dan niet, 1 ding staat vast hoop ik, dat na dit weekend het afgelopen is met Kwakoe voor altijd. Dat is het beste
  de mensen die er naar toe gaan kunnen nog 1 keer eten drinken, zeiken, enz enz…..


  Maak melding

 10. Kosten wat het mag kosten!! Kwakoe moet door gaan!!
  Sranang monie of Senegal! maakt geen ene reet uit!! We sa go moro fara!! De rest moet zijn kwakie dicht houden!!


  Maak melding

 11. Direct alle vergunningen voor toekomstige Kwakoe feesten intrekken !! Kwakoe wordt gesponsord door een crimineel welke bloed aan zijn handen heeft. Een horeca uitbater met een strafbaar verleden of het vermoeden daarvan kan in Amsterdam ook geen horeca gelegenheden openen. (Wet BIBOB). Ook voor Kwakoe zou de wet BIBOB van toepassing moeten zijn. Ze kunnen het beter noemen De Witte Poeder Festival.


  Maak melding

 12. Eey DADA,..kijk naar dit ding!!!

  50.000 euro is bijkans 400.000 SRD, = dit ding bijna 300.000 blikjes sardien zonder government take en een pleinpret voor jou aanhang voor geheel 2013 🙂

  Bij de komende verkiezing gaat die Adjaiso’s & pokie’s ook eisen een regeling Steve Meye & Ingrid… da joe klarie, ps …IS DIE BENTLEY VAN DINO EEN CASH DING 🙂

  zo jong en zoooooo rijkkkkkkk,…lijkt wel op die zoon van Obiamang!!

  jouw handelen glijdt langzaam af naar afrikaanse hoogten!!!


  Maak melding

 13. Het KWAKOE Festival
  Het SURINAAMS Festival
  Kom naar het kwakoe festival en bezoek de SURINAAMSE TENT,krijg de inspiratie en motivatie en keer naar het VADERLAND SURINAME TERUG!!!!!!!!

  Suriname heeft jouw nodig,
  Alle jonge Professionelen worden uitgenodigd terug naar het Moederland Suriname terug te komen!
  Kom en help actief jouw land op te bouwen!!!!

  Kom vandaag nog, kom en Stem nationaal Democratisch
  Stem NDP in 2015 als je al genaturaliseerd bent!
  Kom terug naar Suriname ,en Dien je land !


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar en GMAP
  Jullie beiden hebben gelijk en dat kan je merken aan de minnetjes die massaal geplaatst worden door de aanhang van de Leugenaar. Zelfs gaan ze niet komen met reakties omdat ze radeloos zijn dus rest hun alleen maar om verzet te bieden mbv de minnetjes.
  Ze zijn lafaards netals hun baas de LEUGENAAR die nooit met een eerlijke verklaring kan opkomen.
  Op dit moment zit hij alweer ergens op een eilandje te genieten en moeten zijn aanhang het vuile werk weer eens voor de zoveelste maal voor hem proberen op te knappen.


  Maak melding

 15. Didibri Bouta heeft, naar verluidt, een vermogen van meer dan 20 miljoen dollars. Dus 50.000 kan hij gemakkelijk missen. Daar mogen zijn volgers in de Bijlmer op dansen en drinken. En… vooral niet vergeten om de duivel te aanbidden.


  Maak melding

 16. Palem zou zeggen a sorie k’ba.Vandaar dat ze al bij de eerste(begin)dag van het festival een tent hadden.Maar dat toe(2) letter tent was enkel en alleen maar om Cherwin Valies ook een reis te gunnen,deze idioot Cherwin Valies en mevr.Pinas moesten hier de Surneds komen vertellen hoe goed of het gaat in Su Hahahaaai maar welke hoogopgeleide Surinamer wil onder Dino De Beul(DDB) als zijn vader werken?Ik zie ze ook niet onderleiding van een leeghoofd als Abrahams werken. Ronnie tak mie dja wie wil onderleiding van Ronnie werken?Zie Amafo nothing doing op SoZaVo.Dus ik geloof best dat DiDiBrie monie tikie.En soema njang DiDiBrie njanjang o moes pai DiDiBrie paimang.Vandaar dat er een tent van de Su regering er staat zgn om info in te winnen,maar DiDiBrie en de zijnen vergeet dat als de Surneds iets willen weten over het reilen en zeilen in Su dat we via het internet en families alles te weten kunnen komen hahahaaa.En vanwege ’t feit dat DiDiBrie zegt geen geld te hebben gegeven zou ik zeggen: maak dat de dommies wijs in Su en de jeugd van Su die de Mapiema(toekomst) is van morgen.Zgn DiDiBrie en crew wilden de Suries hier helpen hahahaaaiiii ,terwijl de buschaffeur in Su zit te springen om hun geld dat ze van de overheid moeten krijgen.De brandweer wacht al jaren op hun loonsverhoging or what ever en dja oeng no e pina.En altijd weer heeft DiDiBrie van die doorzichteige leugens zoals op de vlucht DOODGESCHOTEN. En nu is het ze(Kofeo organisator in Ned)) hebben het ons gevraagd om onze naam te gebruiken voor sponsering. hahahahaiii DiDiBrie tja fatoe.Na China kofoe bo go soekoe sponsering om de naam v.d.Su regering te gebruiken,waaaaiiii mi gado. En voordat dit LULverhaal eruit kwam hadden wij in Ned niet alleen de GROTEBEK van v.d.San gehoord,maar ook die van Bosje,Bosje was des Duivels dat dit verhaal naar buiten kwam.Het moest een geheim zijn dat Bosje de onderhandelingen hier had gevoerd.Dit moest nml sssssssst zijn en blijven.Odi odi hoooooo.
  Glenny.


  Maak melding

 17. Dit is het kenmerk van een echte PRESIDENT, een echte president heeft onder alle omstandigheden drogen ogen.
  Clinton: “I had no sexual relationship with this woman!”
  Bouterse: “Mi no gi Kwakoe moni!”
  Een echte president heeft, al druipen al zijn andere lichaamsdelen, zijn ogen blijven droog (drey ai, so bun)


  Maak melding

 18. Kwakoe en de Republiek Suriname is onlosmakkelijk verbonden en de donatie mag en moet vertaald worden in het kader van verbondenheid met landgenoten wonende in Olland !!!
  Niks mis mee !!!
  “Geld is voor mij geld ” , aldus Eveliene Arler tegen de krant ” Het Parool ” !!!
  Hierbij is een ieder uitgenodigd en van harte welkom voor het bijwonen van de afsluitng van de Bijlmer Kwakoe Zomer Festival op zondag 19 – 08 – 2012 , in de Bijlmer , Amsterdam Zuid – Oost .
  Nek’s no fout !!!
  Soso Lobi !!!
  Wi Na Wan !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 19. Eindelijk eens goed nieuws dat Suriname bij gedragen heeft.Wij zijn geen diaspora/ geen Surined maar Surinamers.Hier zijn wij allochtonen.Ik hoop dan ook dat de Surinaamse leiders gaan inzien dat wij Surinamers zijn en ons onze rechten weer terug geeft.
  Organisatoren van kwakoe schaam je niet en laat die die meepraten met de witten zoals hier boven hun gang gaan. Verrarders tussen ons heb je altijd gehad.


  Maak melding

 20. Maar iedereen weet dat die kofoe-figuren ndpérs zijn.

  Volgens de laatste berichten is het over en uit met kwakoe,nooit meer kwakoe, nooit meer een vergunning, vanwege het werken met geld, afkomstig uit dubieuze kringen.

  Weer een v/d de verworvenheden van die bouta.
  Alles wat hij aanraakt raakt besmet en bloed dood.


  Maak melding

 21. Er zijn genoeg ondernemers die wat zouden kunnen betekenen voor kwakoe.
  Maar Zuid-oost is verworden tot een ndp-hol, logisch dat men niet thuis gaf bij problemen.
  Waarom zouden ze.

  Als bosje nu al die paars-kleurige uitkeringstrekkers meeneemt, zou dat een hele verademing zijn.

  Geen smet op de surineds.


  Maak melding

 22. Kein Gelull. Wij hebben gekozen voor de personen die Suriname moeten leiden: President, ministers, parlementariërs etc. Doelbewust is onze stembiljet uitgegaan naar maffia personen.

  Als nu de maffia besluit om de gemeenschapsgelden uit te geven aan Surineds dan is dat okay.

  Wij houden van feestjes, drank en pokoe. Dus neks no fout.

  Volgend jaar ook MILAN-Den Haag financieren.

  De rest volgt later.


  Maak melding

 23. @MR ZUIDOOST:Klopt dat een witte man direkteur is van het zomercarnaval in Rotterdam, dat is ook de reden dat het zomercarnaval financieel ,organisatorisch perfekt verloopt,en dat Kwakoeachtige toestanden een onbekend fenomeen zijn.


  Maak melding

 24. MAMA NEDERLAND GAF GELIJKE KANSEN IN 1975 AAN;

  de koelie’s, jampa’s, snesie en ook de nengre!!!

  iedereen kreeg “”””opvangcentra ,kleding, en geld “””
  als warme ontvangst!!!

  32 jaar later is Z-O een BAH BAH BAH
  32 jaar later is suriname “”Z-O”” BAH BAH BAH

  !!!!!!!!!!!!!!!!! BAH BAH BAH !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 25. Foto’s van Bouterse samen met Martin Luther King en Ghandi HaHaHaHaaaaa. Al zou je duizenden foto’s plaatsen, de negative imago die de DiDiBrie heeft zal eeuwig blijven bestaan dit kan nooit meer gewist worden. Waste of time and money, once a liar once a murderer, you will always be remember as such!!!!


  Maak melding

 26. Oom Desi………. bedankt, bedankt,bedankt….. anders hadden zij ons mooi in de steek gelaten.

  Want deze mensen leven constant met verwensingen naar de Suri’s toe…din man bo libi unu na ini…en luku fa unu sma bo psa na mooi weer….bedankt 1000 maal…bedankt hoor !!!!! Ik moet in de hitte nog een traantje weg pikken…. als jij d’r niet was…hadden wij deze mooie super warme zondag 19/08/2012…..nooit met elkaar kunnen door brengen.

  GOD !!!! ZEGEN DEZE MAN.!!!!!


  Maak melding

 27. Afschaffen die handel….en opnieuw in Rotterdam beginnen..onder 1 andere naam.
  liefst 1 naam die alle Surinamers aanspreekt.
  Alleen maar negers bij kwakoe…wat is dat dan..?


  Maak melding

 28. Dus u ziet het, zonder Su.(Oom D.) zaten zij ergens waar zij niet wilden zijn.(waarschijnlijk thuis)
  Wilden Zij (jij weet wie)de Suri’s schande geven..U ziet het…Ga dit begrijpen….din sma dizi..a no bun tog.
  Oom D. bedankt…….wij zullen dit never nooit vergeten.


  Maak melding

 29. @ Koos de Jong
  Ik geef je groot gelijk maar hopelijk weet je ook dat de Wet BiBob alleen maar geldt voor blanke horeca uitbaters met criminele connecties en verleden. Een Kwakoe neger feestje die wordt gefinancierd met geld van criminelen zoals Bouterse wordt door de Amsterdamse politci en bestuurders niet lastig gevallen met de wet BiBob want anders verliest de PvdA een flink deel van haar allochtone stemmen bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 30. @Ray2 dat heb je goed gezien,maar deze dommies die zullen het voelen,trouwens ze volgen de politiek niet.Als je een neger hier zou vragen,waarom ze Pvda stemmen zeggen ze;ja ding ma e gie oeng monie,maar dan hoor je meteen daar achter aan Leerdam no doe neks gie oeng,Hanna Belliot ook toe.Ze zijn zoooo dom dat ze die arme Marcel Larose hebben geslachofferd.Ze hadden nieteens door dat Larose hen hiervoor wilde behoedden.De kwakoegarde(ndp kesjanten)en Muriel Daglies zgn staddeelvoorzittertje kon nieteens van haar a4tje oplezen wat ze zelf geschreven had,maar a dinkie ja nu wordt ik de nwe stadsdeel voorzitter.Hahahaaaa na dat o mooi want zwarte Suries gaan niet stemmen.Mijn part hoeven ze ook niet te gaan stemmen,zodat ze meer geld uit Su moeten krijgen dan do ding o zie if DiDiBrie lobie ding dja.Odi aan al mijn verborgen brada’s en sisas post,maar we blijven ze vertellen wat wel kan en wat niet.We wachten de volgen actie van DiDiBrie en kesjantiker af.
  Glenny.


  Maak melding

 31. Hhahahahhaahahaaaaaaaa, die volgelingen van massamoordenaar Desi Bouterse denken dat je de waarheid kan onderdrukken, never nooit
  Feit is wel dat er iemand zit te liegen in suriname wel of geen geld gegeven is de vraag, en de volgende vraag is onder welke voorwaarden is dat gebeurd.
  Morgen moeten jullie niet klagen wanneer Suriname minder geld krijgt van donor landen.


  Maak melding

 32. Beste Zucht:

  In discussie gaan met types als Mr Zuid Oost heeft totaal geen zin. De witte man is in zijn ogen de duivel die niets beters te doen heeft dan de zwarte man ( afgezant van God) het leven zuur te maken.


  Maak melding

 33. Bouterse doneert 50.000 aan het grootste multi cultureel festival in Nederland om een feestje te vieren en heel ‘politiek correct’ Nederland inclusief het Amsterdamse grachtengordel is over de zeik.

  De PVV van Geert Wilders teert op geld uit het buitenland waar niemand weet van welke duistere organisaties dat geld afkomstig is.
  Terwijl werkelijk niemand maar dan ook niemand zich
  een seconde daar druk om maakt. De minister van buitenlandse zaken niet, Rutte niet, wethouder Asscher van Amsterdam niet, de koningin niet.
  Niemand en nog eens niemand.
  Dat racisten, brievenbuspissers, vrouwenmeppers, islamhaters en andere soort gekken plaats kunnen nemen in de tweede kamer is te danken aan allerlei financiële giften van vage gasten uit vreemde landen die op die manier macht kopen in onze (Nederlandse) parlement en waar geen haan naar kraait, dat is nou echt erg.
  Sterker nog, in ons land is het als politieke partij niet verboden om gedoneerd geld geheim te houden. wat niet weet wat niet deert he?
  Kan iemand mij uitleggen waarom het toegestaan dat duistere buitenlandse clubs en dito individuen onze politieke partijen mogen steunen en zodoende mee kunnen regeren in onze nationale politiek?
  Kan iemand mij uitleggen waarom politiek Den Haag daar haar schouder over ophaalt en zich wel gigantisch druk zitten te maken over die lullige 50.000 euro voor Kwakoe om een feestje te vieren?
  Hypocriet gedoe!


  Maak melding

 34. Ik zie dat niemand nog antwoord heeft gegeven op mijn vraag.
  Had het Kofoe bestuur voor aanvang van het festival een sluitende begroting??

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding

 35. Beste Djamoe:

  dat is inderdaad de enige vraag die er toe doet.
  Natuurlijk is er een sluitende begroting ingediend.

  Maar een planning maken is iets anders dat een planning uitvoeren. En om tienduizenden euro’s HALVERWEGE een evenement te kort te komen is (opnieuw!) een brevet van onvermogen van de Kwakoe organisatie.


  Maak melding

 36. Bouterse zal zeker zijn medewerking hebben gegeven, contacten hebben aangesproken,gelobbyd hebben om het geld bijeen te brengen.Proficiat President Bouterse.Uw medewerking past zeker in het raamwerk van een op te starten diasporabeleid.

  Neem b.v. de Turken. Turken kunnen niet zomaar meer door de Nederlandse politie gediscrimineerd worden. Een aantal jaren terug werd een Turkse automobilist opgepakt door de Nederlandse politie omdat hij slingerend op straat reed.De bestuurder werd door de politie opgepakt en in een cel letterlijk gesmeten.De man huilde en smeekte de politie omdat hij medicijnen nodig had. Hij overleed in de politiecel.

  Later bleek de man last te hebben gehad van een epilepsie aanval.De politie bood haar excuses aan.Het kwam erop neer dat de Turkse man zijn verhaal niet goed had verteld aan de politie. De agenten viel niets te verwijten. Het is bekend dat men in Nederland een verhaal met mooie woorden goed weet te formuleren om je om de tuin te leiden.

  De Turkse regering pikte dit niet.Men deed aangifte van de agent bij Interpol, wegens dood door schuld.Deze Nederlandse politieagent kan nooit meer naar het buitenland.Ook de Nederlandse regering kan niets meer voor hem doen.De man is veroordeeld om in Nederland te blijven. Dit noem ik goed diosporabeleid.De Surinaamse regering moet nu ook goed voor haar (ex)landgenoten opkomen.

  RobG


  Maak melding

 37. Beste Djamoe….JA, bij aanvraag moest iedereen (alle organisaties die inschreven) een sluitende begroting overleggen. Ook KOFOE. Na vorige week weten we dat dit het laatste weekend van wat Kwakoe is/was zal zijn. Inderdaad, men heeft van alles geprobeerd, zowel de Gemeenteraad als de mensen van Witte Tenten. Kofoe zette eigen tenten neer, en sommige standhouders moesten cash betalen…De begroting blijkt dus een leugen, eigenlijk bedrog te zijn geweest. De vraag is nu wat er verder gaat gebeuren, vooral als men bedenkt dat volgens de berichtgeving iedereen die ’tegen’ was door de mensen van KOFOE werd bedreigd met geweld.
  Ja de mensen staan schitterend op de kaart!


  Maak melding

 38. Ik heb begrepen dat het gisteren de laatste dag van Kwakoe 2012 was, met wel of niet een donatie van onze president.
  Tegen alle zeikerds op dit forum, die altijd tegen alles wat Suriname en Surinamers zijn zeg ik, jullie hebben nu ruim een jaar om de koppen bij elkaar te steken en het festival volgend jaar te organiseren, inplaats van altijd te lopen zeuren.
  Ik heb een tip, @Henk Molenaar en @GMAP als voorzitter en penningmeester benoemen.
  Moet geen probleem zijn, want zeikerds zat op dit forum.


  Maak melding

 39. @pta pta boy,

  Als er een puntenverdeling was voor hypocriete houding dan zou Nederland zeker hoog scoren.
  Ook ten aanzien van schendingen van mensenrechten.

  Bij Buitenlandse zaken (Rosenthal) hebben ze hun mond vol van mensenrechtenschendingen en democratie.
  Met betrekking tot de mensenrechtenschendingen in Suriname zei Nederland dat elk land zich dient te houden aan de beginselen van de rechten van de mens
  Echter verbazingwekkend is de houding van Nederland ten aanzien van andere landen die constant de mensenrechten schenden en waar Nederland een uitstekende zakenrelatie mee heeft.
  Nederland heeft totaal geen moeite om zaken te doen met corrupte dictatoriale staten als Oman en Qatar, Bahrein etc.. waar demonstraties tegen de dictatuur met harde hand worden onderdrukt.
  Volgens onderzoek heeft Nederland vanaf 1990 voor totaal een miljard dollar aan wapens geleverd aan
  foute landen als Egypte, Libië, Bahrein, Syrië, Qatar..
  Een deel van deze wapens (‘Made in Holland’) wordt de laatste maanden tegen demonstranten die opkomen voor hun rechten gebruikt.
  Als overweging om zaken te (blijven) doen met deze
  foute Staten geeft Nederland aan dat goede relaties
  met foute regeringen ruimte scheppen voor steun aan
  mensenrechtenverdedigers en onafhankelijke media.
  ja,ja..
  Nederland vergeet daarbij wel te vermelden dat
  economische belangen de werkelijke reden zijn.
  Niks voor niks heeft Rosenthal onlangs nog verkondigd
  dat mensenrechtenschendingen een onderdeel geworden is van een totaalpakket waarbij de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven voorop staan en mensenrechten een derde speerpunt geworden is.

  Vandaar de innige banden met een land als Israël
  waar de joden meer en meer land stelen van de Palestijnen en schendingen van mensen rechten meer regel dan uitzonderingen zijn.
  Heeft ooit een Nederlands politicus gepleit voor boycot
  van Israël op basis van deze schendingen van mensenrechten? Geen enkele Nederlandse regering heeft ooit een bevriende dictator in de regio laten vallen voordat ze hem eerst zag wankelen.

  Nu springen dezelfde Nederlandse politicus uit hun vel wanneer Bouterse een donatie doet aan Kwakoe terwijl ze bij die schendingen van mensenrechten van bijvoorbeeld Israël een oogje toe knijpen, zeg maar beide ogen.
  Hoezo Nederland hypocriet???

  Het bovenstaande is geen GEEN pleidooi voor Bouterse. Allerminst. Die strijd tegen die mensenrechten schendingen in Suriname moet zeker voortgezet worden.

  Maar waar het mij om gaat is dat Nederland met betrekking tot de mensenrechten schendingen in Suriname ten opzichte van de rest van de wereld totaal niet geloofwaardig overkomt.
  Ten aanzien van Suriname speelt Nederland de dominee
  met dat vingertje maar ten aanzien van andere landen waar schendingen van mensenrechten net zozeer worden geschonden maar waar Nederland een prima zakenrelatie mee heeft dan speelt Nederland meer koopman dan dominee.
  Ten aanzien van Suriname vertoont Nederland een voorbeeldige houding van moraal, waarden, normen, geloof en deugden. Maar waar het om de eigen zakelijke belangen van Nederland gaat in andere landen die ook de mensenrechten schenden dan neemt Nederland een houding aan die niet verdedigbaar is en worden moraal, geloof, normen en waarden net zo makkelijk overboord gegooid.
  Wat mij betreft is dat hypocrisie ten top.


  Maak melding

 40. @ Gronman en Dusdat.
  Lees de reactie van Djoemoe, Olivia en Henk molenaar.
  verder maak ik geen woorden vuil aan die achterlijk en stompzinnige argumenten van jullie.
  Met die 50000 euro kon je de beloftes van die laptop nog inlossen voor de jeugd. Aan de ene kant bedel je en aan de andere kant geef je 50000 euro weg voor een dag feesten.


  Maak melding

 41. @p’tata boy, wij amsterdammers hebben geen behoefte aan sponsors die bloed aan hun handen hebben. Iedere horeca ondernemer in A’dam wordt onderworpen aan een Bibop toets. Dus waarom niet voor Kwakoe. Amsterdam kies zelf haar vrienden uit. Er is maar 1 oplossing voor Kwakoe, de organisatie overlaten aan professionele organisaties. En ja, die gierige bezoekers moeten dan ook entree gelden gaan betalen. Zo niet, dan Kwakoe volledig opheffen !!!


  Maak melding

 42. Waarom wordt de waarheid verdoezelt, dat KOFOE zich niet hield aan afspraken of zo? Dat ze de mensen van Witte tenten bedreigden….Wat de waarheid is hard? En mensen willen niet dat de waarheid hier verschijnt, dat de mensen met geweld werden bedreigd? Ik schrijf het weer. Want dit is echt terreur van de mensen van de orga zelf! Ja KOFOE, vertel waarom je extra tenten liet plaatsen, waarom je mensen cash voor tenten liet betalen.


  Maak melding

 43. Koos de jong zegt
  “wij amsterdammers hebben geen behoefte aan sponsors die bloed aan hun handen hebben.”

  Koos de jong is helaas vergeten dat al het geld van Nederland doordrenkt is met bloed. Piet Hein met zijn zilvervloot was echt geen lieverdje hoor, hij heeft nu een standbeeld. In je hele amsterdamse grachtengordel waar men zo prat op gaat woonden bijna alleen slavenhouders.

  Ik neem je niet kwalijk hoor, die hypocrisie zit in sommige hun DNA.


  Maak melding

 44. Beste Olivia: Je hebt gelijk, vertelt je verhaal maar aan mensen als Mr ZuidOost, Sempa, Paraman en Anna_Z.

  Dan word je ongetwijfeld uitgemaakt voor racist, bounty en vijand van het Surinaamse Volk.


  Maak melding

 45. Sang die pro-boutas zijn aktief moet ik zeggen, of is er 1 persoon die verschillen nicks aan neemt om al die minnetjes te plaatsen. Zeker goed betaalde baan hier op WK in dienst van Bouta?


  Maak melding

 46. Dus dan weer opschrijven mensen: KOFOE MOEST een sluitende begroting inleveren bij de stadsdeelraad: En hoe meer minnetjes, hoe dichter bij de waarheid. De waarheid is hard voor de mannen van KOFOE nietwaar..Maar a keba, wiens’ sa we du…Eens gefopt, altijd wijs. Volgend jaar gaat niemand meer geld verdienen, hihihihihi, ja blijf maar lekker negatief beoordelen….want de waarheid is hard, harder dan geweld en terreur…


  Maak melding

 47. Baasje kan geven maar hoe kan kofoe dit geld legaal ontvangen? Deze transactie is natuurlijk illegaal als het van baasje kwam was het cash bezorgd in een diplomatieke zak?
  De belastiingsdienst kan altijd beslag op het geld leggen. In elk geval dank ie masra foe à ontwikkelingshulp aan de surineds, laten we gaan eten, drinken, dansen en dan meer geld vragen.


  Maak melding

 48. Ha ha haaahaaaaaiiiiii jere ding dommies foe DiDiBrie if DiDiBrie no bing de zouden mensen gewoon thuis zitten.Ha ha haaaiiii soso K.K, Nogmaals dan was de andere DDB Dino De Beul er wel met zijn drugsgeld en geld uit de Wapenhandel.Oeng rot op grappenmakers.
  Glenny


  Maak melding

 49. Forummers, Odi odi.

  Lezen jullie ook de FONDSENWERVING van ……..!!!!
  En hiervan heb ik nimmer een reactie in de PERS vernomen van dhr. Uri Rosenthal.

  Kortenoeven: PVV stelt joodse aanhang teleur
  Gepubliceerd op 21 augustus 2012 – 8:37 am

  DEN HAAG (ANP) – Joodse organisaties en particulieren in de Verenigde Staten zijn zeer teleurgesteld in de PVV omdat in het verkiezingsprogramma een verbod op ritueel slachten is opgenomen.

  Dat zegt voormalig PVV-Tweede Kamerlid Wim Kortenoeven dinsdag, nadat hij vorige week een reis langs de PVV-sympathisanten maakte. Kortenoeven bevestigde daarmee berichtgeving in De Telegraaf.

  Het gaat om organisaties die Wilders hielpen bij fondsenwerving.

  Volgens Kortenoeven trapt Wilders zijn sympathisanten hard op de ziel met het verbod op ritueel slachten.

  Ook Henk & Ingrid begrijpen er geen moer van in Ned.
  Die eten alleen maar Anton & Plofkippen.


  Maak melding

 50. Ben trots op Bouterse.
  Nederland doet geen moer voor de Surinamers. Alle Bakra festiviteiten krijgen geld en worden gedoogd. Surinaamse hulp voor kwakoe vond ik een goede inzet voor Bouterse.
  Bouterse heeft veel welvaart gebracht naar Suriname. Wat hebben we in de koloniejaren van Nederland gehad?
  Niets.
  Ze hebben alles geplunderd we kregen nog geen eens een brug. Nederlanders zijn profiteurs. Ik snap niet waarom ze als prinsen en prinsesjes worden behandeld in Suriname. Het zijn kakkelakken


  Maak melding

 51. Hhahahaha hij is trost op Bouta ai me gado,
  Ik heb ergens gelezen dat Wijdenbosch grootst is ontvangen bij Kwakoe.
  Sommige Surinamers zijn trost op Figuren die hun land hebben berooft van alle normen en waarde.
  Wat Bosje en Bouta met Suriname hebben gedaan kunnen alleen maar ezels trost op zijn.


  Maak melding

 52. Eens met Koosje,wij hebben het geld van die moordenaar niet nodig.
  Eens met Olivia, stichting kofoe is zo langzamerhand verworden tot een criminele organisatie.
  En weer geld de gouden regel, soort zoekt soort.

  Het grootste multicultifeest is nog steeds het Zomercarnaval, hoe haal je het in je stomme kop dat het kwakoe is, ja voor ndp-slaven, die eens het jaar “gelucht” moeten worden.

  Onvoorstelbaar hoe achterlijk deze loosers zijn.
  Gelukkig is het voorbij.
  Weg met die troep, terug naar je holletjes.


  Maak melding

 53. Jules Wijdenbos is Boos baja , de man die door Bouterse door straten van paramaribo gesleept zou worden het kan verkeren daar in die bananenrepubliek.
  Bosje ben jij die ruzie tussen jou en je holmaatje vergeten ???


  Maak melding

 54. Dat pro bouta schaamteloos was wist ik wel, maar zooooo schaamteloos, ongelooflijk, weet ik nu pas. Elke keer gaan ze zich verdedigen door de vinger naar een ander te wijzen.Dat bewijst weer hun IQ. Wat heeft men van de fouten van een ander geleerd,NIKS. Drugsgeld aannemen om te kunnen feesten, hoe laag kan je gaan. Als alle surinamers 10 euro had gegeven was het een eerbiedig evenement geweest.Bloedgeld, iemand anders kind is naar de bliksem geholpen,een familie is verwoest etc. etc.en dan stelt de groep pro bouta zich schaamteloos defensief op. Realiseert men zich hoe diep men in de stront is gedompeld, dat met die stank niet meer waarneemt. De hulp moest andersom; de vraag luidt dan:”wat heeft de Surinamer in NL bereikt? Schamteloosheid!!!!!


  Maak melding

 55. Neckerie Net, zondag 19 augustus 2012
  Bouterse en zijn kabinetschef vergalopperen zich in amateuristische leugens inzake Kwakoe
  Paramaribo-Los van het feit dat Kwakoe Zomerfestival ne vergoed is met besmet met de naam Bouterse, hebben zowel boutersew als zijn kabinetschef zich lelijk vergaloppeerd in amateuristische leugens over financiele steun aan kwakoe-Zomerfestival in amsterdam. dat zegt Evelien Arler van het tenten verhuurbedrijf Witten Tenten vandaag in een interview met dagblad parool over de donatie van de Surinaamse regering.
  Leest dit stuk verder op http://www.nickerie.net


  Maak melding

 56. ik ben heeeelll trots op Bouta wat hij doet.Tenminste is er een president die voor zijn eigen broeders en zusters in blanda voor uitkomt. laat deze bleekscheten zien dat wij suri`s in nederland niet in de steek worden gelaten omdat er zogenaamd geen geld voor deze jarenlange festival is.
  dit moet gewoon doorgaan. misschien ook een hind voor dhr.bouterse.. om milan festival in den-haag op een of ander manier te sponseren. wij alle suri`s zal heel trots op zijn.
  mvg
  suri


  Maak melding

 57. @Ram Singh

  Ik denk eerder dat de mensen genoeg hebben van alle warhoofden met een Bouterse-syndroom. Het oeverloze negatief gemekker en geblaat begint zo langzamerhand eentonig te worden. Degeneratie van een gemuteerde frontdwangbuis ligt altijd op de loer bij zoveel hersenloos anti-Bouterse braaksel.
  Wees dus serieus en stel je niet zo aan!


  Maak melding

 58. Waterkant.net grijpt hier niet in……maar propaganda maken voor Bouterse via internet, social media in de hoop dat mensen steun gaan verlenen…Elke vorm van bedreiging, terreur en intimidatie wordt genoteerd en elders beschreven en bediscussierd. Bouterse heeft alleen steun van een groep mensen in Suriname die geen internet hebben. In Nl hetzelfde…Dat Kwakoe druk was, is geen teken van steun, mensen zijn gekomen en hebben alles wat met NDP en Bouterse te maken had genegeerd, en KOFOE, is KLAAR, want KOFOE dat is een stel ongeregeld waar niemand meer iets te maken wil HEBBEN! Als de reacties negatief zijn , maak ze open en lees de waarheid.


  Maak melding

 59. Een verslag van Sam Jones op RNW. dd. 22/08/2012

  Nederlanders en Surinaamse Nederlanders in Sranan. Merken ze iets van de politiek stroeve relatie tussen de twee landen? Blijven ze ook in Suriname wonen? Jetty Polanen (69) woont in het Surinaamse Groningen en is niet van plan daar weg te gaan.

  Ze werd geboren in het Nederlandse Beverwijk en woonde al van 1973 tot 1989 in Surinam en sinds 2008 woont ze er weer. Polanen ontmoette in Amsterdam Rudy Polanen en trouwde met hem. Met hem kwam ze naar Suriname. Na het overlijden van haar man in januari 2008 zette ze de verhuisplannen die ze samen hadden door.

  Van hun twee kinderen was er een al naar Suriname gegaan en Jetty wilde eigenlijk elk half jaar pendelen. “Maar het half jaar in Suriname werd steeds langer en het half jaar in Nederland steeds korter.” Het huis in Suriname voelde prettiger en ze vindt Suriname prettiger om oud te worden.

  Bouterse:
  Dat de twee landen geen vrienden meer zijn, heeft geen invloed. Polanen is bepaald geen aanhanger van president Bouterse, die er alles aan doet om de rechtszaak tegen hem te dwarsbomen. En haar man Rudy is niet goed behandeld door het vroegere regime van Bouterse. Maar ze ergert zich net zo hard aan de Nederlandse politiek met alle uitspraken over Suriname. “Maar ik heb nergens last van. Ik maak me wel zorgen over de toekomst van mijn kind en kleinkind hier.” Zelf heeft ze het prima naar haar zin.
  En ze wil ook (oud) worden in Suriname.
  Haar man is (wijlen) Ds. Rudy Polanen.


  Maak melding

 60. Mie Swiet bouta fa mi Libië Joe sote wans mie de so fara we mie sa tang foe Libië Joe Somen somma bing de na Joe fesie foe bondroe en mek oeng fier hey maar ding soekoe ding kolokoe Nanga Boeng foer lee ma mie e tang briebie Inie Joe bouta Joe na alla gie wie dja dat mek mie sa tang foe lobie Joe (van een oud lied mie Swiet staangeld)maar nu is het mie Swiet bouta biggup the president off Suriname


  Maak melding

 61. ach, is het zo erg om een donatie te ontvangen van sur. ik dacht het niet, want als je hier naar allerlei dingen kijkt van deze overheid, schrik je nog veel erger, dus pak aan deze schenking het gaat toch om een evenement voor surinamers en niet surinamers gesteunt door surinamers.
  hier in nederland pakken ze steeds meer af, inplaats van schenken door de overheid.
  gr. schoerpioen


  Maak melding

 62. Triest dat mensen een moordenaar, snuiver, alcholist en drugsdealer als rolemodel nemen.

  Hoe ver kun je niet zinken.
  Hebben die mensen geen waardigheid meer in hun grote teen.
  Net een kudde slaafjes.


  Maak melding

 63. @Boycotten

  Jullie hebben haatzaaier Wilders als rolmodel en wij hebben onze antikoloniale volksheld Bouterse. Wilders zegt op te komen voor Henk en Ingrid en Bouterse komt op voor de Surinamers. En zelfs voor de SuriNeds! 😉
  Heb je al geprotesteerd tegen het neermaaien van 30 mijnwerkers in Zuid-Afrika? Heb je ‘Uri R’ al gebeld? Wanneer gaan jullie Zuid-Afrika boycotten? Spelen er wellicht economische motieven? Boycotten doet dus niet mee aan boycotten!

  Ver kun jij niet zinken. Maar wel diep!!!!!! 😉


  Maak melding

 64. Beste mensen,

  Kwakoe blijft gewoon bestaan. Volgend jaar gewoon €5 betalen om binnen te komen, en het festival kan altijd blijven bestaan. Stel, in die 5 weken komen er plus minus 500000 bezoekers, dan hebben ze gauw plus minus 2,5 miljoen omzet gegenereerd.De omzet van de tentenhuur zijn nog niet inbegrepen. Nadat ze alle kosten in mindering gebracht hebben, moeten ze minimaal een nettowinst na belasting van €600000 overhouden.

  De jaar daarop kunnen ze op de laatste dag een betaalbare publiekstrekker programmeren,en dan is het weer kassa geblazen. Als men het zo doet, is Kwakoe over een jaar of 5 een gezonde orga, met miljoenen in kas. Kwakoe heeft eigenlijk geen subsidie nodig van gemeente Zuid Oost. Betalen aan de deur en is het hele geldprobleem opgelost. Bijna nergens in Nederland kom je tegenwoordig gratis binnen bij een festival.

  Ze moeten me in die Kwakoe orga nemen. Ik kan ze heel veel geld legaal laten verdienen.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamacca)


  Maak melding

 65. @Anna_zoeloe,was het toch.

  “Heb je al geprotesteerd tegen het neermaaien van 30 mijnwerkers in Zuid-Afrika?”
  Waarom zou ik, dat laat ik over aan die bejaarde, grijze corrienters, zoeloe chicks, van wkn, zoals jij.

  Als jij je nu focused op je super-moordenaar, super-junkie en super-drugsdealer, dan zal ik kijken hoe ik die blonde pinda in het gareel houd.

  Die super-criminele baas van je komt inderdaad op voor die bijlmer-extensions-corrienters,vers 2.
  De rest van de surineds, spugen op hem.


  Maak melding

 66. @Kwamma,…tai hori!!

  alleen, bij wie gaan wij de tenten huren???

  deze hele djoekoe-djoekoe is ontstaan omdat Kofoe in gebreke is gebleven, en geloof mij, de tenten-verhuurders nederland gaan zich eerst goed achter de oren krabben eer……


  Maak melding

 67. @Poema007
  Hartelijk dank voorje wijze woorden.

  Special request voor zoeloe_z

  “Dat pro bouta schaamteloos was wist ik wel, maar zooooo schaamteloos, ongelooflijk, weet ik nu pas. Elke keer gaan ze zich verdedigen door de vinger naar een ander te wijzen.Dat bewijst weer hun IQ.
  Wat heeft men van de fouten van een ander geleerd,NIKS.
  Drugsgeld aannemen om te kunnen feesten, hoe laag kan je gaan. Als alle surinamers 10 euro had gegeven was het een eerbiedig evenement geweest.
  Bloedgeld, iemand anders kind is naar de bliksem geholpen,een familie is verwoest etc. etc.en dan stelt de groep pro bouta zich schaamteloos defensief op.

  Realiseert men zich hoe diep men in de stront is gedompeld, dat met die stank niet meer waarneemt. De hulp moest andersom; de vraag luidt dan:”wat heeft de Surinamer in NL bereikt?
  Schamteloosheid!!!!!”


  Maak melding

 68. Beste Boycotten:

  Het IQ van de gemiddelde Bouta/NDP aanhanger ( zie als ultiem voorbeeld Anna_Z) is net zo laag als hun gevoel voor moraal en gerechtigheid.

  Als er maar een ( gratis) feestje kan worden gevierd……


  Maak melding

 69. @Boycotten

  Beste pedo Boycotten! Net Anna_zoeloe en net zo schaamteloos als mijn grote voorbeeld Boy Cutten (Kutten). Vind je ook niet. Je blijft maar onder de gordel zeuren en dat vind ik nogal extreem schaamteloos. Van heel veel intelligentie getuigt dat overigens niet en hoe kom je erbij dat anti-Bouterse per definitie niet schaamteloos is. Je spreekt over drugsgeld alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Kun je die kletskoek bewijzen? NEE!!!! Kan ik bewijzen dat jouw heilpoldertje Calimerostan met bloedgeld is opgebouwd? JA!!!!!!!!
  Tijd om de geschiedenisboeken in te duiken mister Pedo Boykutten. Wie kaatst moet de bal verwachten en bij mij ben je aan het juiste adres. Mijn tankdivisies en stukas staan altijd klaar voor zwakzinnige onbenullen als jij. 😉

  PS: Stop je tien euro maar in een fonds voor Henk en Ingrid en de speciaal voor jou georganiseerde pedoparade in Amsterdam!

  Hoogachtend
  Anna Chaka Taka Zulu

  Geen oe maar u. 🙂


  Maak melding

 70. Beste Anna_Z: Treurig dat je iedereen die jou onzin ontmaskerd maar als pedofiel neerzet.

  “Mijn tankdivisies en stukas staan altijd klaar voor zwakzinnige onbenullen als jij”

  Kan me nauwelijks voorstellen dat een volwassen vrouw zulke kinderachtige taal uitslaat.

  Get a life………..


  Maak melding

 71. Virago 535 wat loop je te utten, Kwakoe is al begraven
  ga jij de zaak daar opbouwen, ie jere go, je siekie,
  soem wani go e go soema no wani ,moesoe tang dja, bika dja je feni wang sani ete, dape je ka wang bokoeng fo eling, toe snaar….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.