vr 23 mrt 2018 19:37

Voorvechter Surinaamse dropouts overleden

1

PARAMARIBO, 18 aug – Wim van den Berg is in Nederland overleden op negenendertigjarige leeftijd. De oprichter van stichting Tana, Towards a New Alternative, is niet meer. Van den Berg en echtgenote Elly begonnen in 2003 met tweedekans beroepsonderwijs voor vroege schoolverlaters in Suriname. Tientallen konden sindsdien toch nog streven naar zelfstandigheid.

De impact van Wim van den Bergs initiatief maakt zijn verscheiden des te pijnlijker. “Daar schrik ik toch even van. Ik heb altijd goed en prettig kunnen samenwerken met Wim”, zegt Tana-bestuurder Bert Hulsman tegenover de Ware Tijd. De erkenning van Surinaamse zijde kwam gelukkig nog voor Van den Bergs overlijden. De overheid komt in met de huur van het trainingscentrum en de lonen van trainers. Tana biedt onderricht aan jongeren tot vijfentwintig jaar.

<- klik hier om te reageren op dit bericht
11 Reactie | Plaats Reactie

  1. Heel,veel sterkte aan de nabestaanden.Deze man heeft heel veel voor de jongeren in suriname gedaan.Sterker nog wat zelf,s de regering eigenlijk moest doen.Jongeren een kans bieden.Als je in suriname,van de lagere school af bent of van de mulo wordt afgestuurd kun je nergens terecht.Ja mensen die het wel kunnen betalen die sturen hun kinderen naar een andere school.Maar het merendeel kan of kon dat niet betalen,deze man heeft tesamen met anderen een opleidingsschool opgezet voor deze jongeren.En toch gillen er menigen hier,op de site ,dat het geweldig gaat in en met suriname.Smoel,dicht,en maak je ogen open.Het zijn blanken die het doen,en geen surinamers.

    zondag 19 augustus 2012 om 13:43 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:
Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com