Doek valt voor parlementariërs Adjaiso en Pokie

14

PARAMARIBO, 18 aug – Het doek valt definitief voor parlementariërs Waldie Adjaiso en Diana Pokie. Het parlement heeft besloten de datum voor toetreding van hun vervangers vast te stellen. Er zal niet meer eindeloos gewacht worden op de uitslag van het kortgeding dat de twee aanspanden. In plaats daarvan wordt de wettige termijn in acht genomen voor het toelaten van de vervangers.

Romeo Albitrouw en Heintje Sampie worden binnen hooguit een week toegelaten. Beiden zijn lid van Ronny Brunswijks Abop. Die heeft dan meteen vijf parlementszetels ter beschikking. Deze verruiming betekent ook een ruimere machtspositie. Het betekent gelijk het einde van de parlementaire periode van Adjaiso en Pokie. “Het parlement handelt volgens de regels”, zegt Brunswijk. Evenals parlementsvoorzitter Jennifer Simons sympathiseert hij met de twee.

Maar beiden geloven dat het parlement in de problemen komt. Volgens de kieswet moeten twee kandidaat-parlementariërs binnen dertig dagen worden toegelaten. De dertig dagen beginnen te lopen vanaf de dag waarop ze zich bereid verklaren toe te treden. Simons wil alsnog rekening houden met de uitslag van het kortgeding. Maar de uitspraak moet dan wel bekend zijn voor de wettelijke voorperiode afloopt. Dat is dan al binnen enkele dagen.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Volgens Ronny Brunswijk moet je in de Surinaamse politiek geen principes hebben. Dit is vanaf het ontstaan van deze regering steeds duidelijker geworden. Er is een regering gevormd gestoeld op zelfverrijking waarbij principes overboord zijn gegooid. De vraag kan gesteld worden of “onze leiders” die principes wel hebben. Pokie en Adjaiso hebben zich niet gehouden aan afspraken met hun partijleiding en moeten nu voor de consequenties instaan. Ze zijn niet meer nodig waren wel goed bij het tot stand komen van het kabinet, nu worden ze vriendelijk bedankt met elke maand 13000 SRD minder op zak. Dit zijn de pricipeloze leiders waar onze kinderen naar op moeten kijken!!!!!!!


  Maak melding

 2. Niemand moet mij nog komen vertellen dat de djoeka’s een achter gesteld groep is.Je moet met oogkleppen lopen om niet te zien dat ze overal evenredig dan wel over vertegenwoordigd zijn.
  Haast de helft van de assemblee komt uit hun gelederen waar alleen eens Gadden was.En dan top ambtenaren en diplomaten die uit hun midden komen.Voorbeelden zat.
  En deze 2 worden ook vervangen door hun groepsgenoten.Nog eens twee die straks van een pensioen gaan genieten waarvoor ze geen premie gestort hebben.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Vanaf deze partijen uit het binneland met de politiek zijn begonnen ,is het gewoon net een kleuterschool in het surinaamse parlement.EErst waren het de hindoestanen en creolen,javanen,die er een rotzooi van maakten,nu zijn hun aan de beurt.Ik snap niet dat deze mensen niet beseffen dat ze gekozen zijn om het volk te dienen,en niet om met elkaar de ring in te gaan of tewel elkaar het leven zuur maken.Je bent gekozen voor de belangen van het volk.Volgens mij wordt er meer in het parlement gevochten en gescholden dan het land te besturen en voort te brengen,stelletje ezels.


  Maak melding

 4. is er ooit een degelijk dabat geweest in het heilig huis over deze twee personen..

  zijn zij wel of niet besproken is er wel of niet een uitspraak geweest over deze collega’s..

  die andere twee personen die in de wacht kamer zitten,zijn ze wel getoest of zij het werk in de poppenkast wel aankunnen..

  moet je tegenwoordig niet,,, een psiegologische test maken alvorens je wordt toegelaten tot die zelfde poppenkast…


  Maak melding

 5. Hoogmoed komt voor de val!!!

  Vijf zetels voor een partij(tje) die onder normale
  omstandigheden (one man/woman (person) one vote)
  amper twee zetels in de wacht zou slepen!!!

  Romeo Bravo reken jezelf maar rijk voor zolang het duurt!

  Aan de twee ex-Beppers, keer terug naar de basis,
  betoon oprecht berouw. Wie weet, kunnen jullie onder
  stringente voorwaarden weer voortreffelijke BEP
  leden worden en jullie bijdragen leveren!

  De ex-bankrover is alléén gefocust op eng
  eigenbelang! Dat hoef ik jullie eigenlijk niet
  te vertellen! Jullie hebben het aan den lijve
  ondervonden!


  Maak melding

 6. Waarom moet die mensen nou vervange worde
  Ze hebben kans genomen om Baas te bescherme
  Nou gaat gaat Brunswijk met Simons hun eruit gooie
  Die wittie oema die Jennifer Simons heet is laag
  Net soo is Brunswijk nog een lagere verrader
  Want hij breek zijn eige volk.
  Van die witte Simons kan je het wel verwachte
  Ik heb het altijd gewete van haar.


  Maak melding

 7. Deze mensen plegen verraad aan hun eigen partij … en Brunswijk kiest gewoon voor vervangers, heel goed gedaan Brunswijk en goed van BEP om deze mensen eruit te schoppen.

  Laten ze zich maar aanmelden bij de partij van Brunswijk of de NDP en dan hetzelfde doen (kijken wat er dan gebeurt).

  Geen enkele partij waar ook ter wereld zit te wachten op door de partij afgevaardigde parlementsleden die gaan heulen met een andere partij …

  Daarom is deze terugroep wet heel goed voor Suriname (bravo).


  Maak melding

 8. Einde!

  Gelukkig dat NDP en ook FRONT jongstleden het hebben gehad over de wijziging van het kiesstelsel. Er zijn voorstellen daarover gedaan dus komt er een einde aan de oneerlijke zetelverdeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.